10 ARALIK İNSAN HAKLARI GÜNÜ
11-12-2018

10 ARALIK İNSAN HAKLARI GÜNÜ

Vali Ömer Seymenoğlu 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla İnsan Hakları Kurulu üyelerini makamında kabul etti. Vali Yardımcısı Şenol Kaya başkanlığında Vali Seymenoğlu’nu ziyaret eden kurul üyeleri yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Vali Ömer Seymenoğlu İnsan Hakları Beyannamesi’nin kabul edilişin 70. Yıldönümü dolayısıyla tüm vatandaşların İnsan Hakları Günü’nü kutladığını belirterek Türkiye’nin İnsan Hakları Beyannamesi’ni ilk imzalayan ülkeler arasında olduğunu hatırlattı.
Vali Seymenoğlu, “ Kanunlar önünde vatandaşların eşitliği ve hiçbir ayrımcılığa uğramamaları ilkelerine dayanan insan haklarına saygı, değiştirilemez kurallarımızdandır.  Ayrıca insana saygı göstermek, insan onurunu korumak, insanın yaratılışından gelen haklarını kullanmasını sağlamak tarihimiz ve kadim medeniyetimizin en değerli mirasıdır. Son 15 yılda Türkiye Cumhuriyeti’nin gerçekleştirmiş olduğu reformlar sayesinde devlet-vatandaş ilişkisinde büyük değişiklikler yapılmış ve birçok kurum oluşturularak vatandaşlarımızın haklarının savunulması konusunda büyük adımlar atılmıştır. İlimizde görev yapan başta siz değerli kurul üyeleri de vatandaşlarımızın uğrayacağı herhangi bir hak ihlali müracaatında ivedilikle gerekli araştırmaları yaparak vatandaşlarımızın haklarını güvence altında tutmaktasınız. Bundan dolayı sizlere ayrıca teşekkür ediyorum.  Bunun yanında İçişleri Bakanlığımız tarafından uygulanmaya başlanan ‘Açık Kapı’ projesiyle vatandaşlarımızın devlet ile arasındaki iş ve işlemler süratle sonuçlandırılmakta ve takip edilmektedir. Bu ve benzeri birçok uygulama da devletimizin insanına gösterdiği saygının en temel örnekleridir. Biz kamu görevlileri de vatandaşlarımızın en temel hakkı olan hizmetleri almaları için 24 saat vatandaşlarımızın emrinde görevlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.
Vali Seymenoğlu ziyaretlerinden dolayı İnsan Hakları Kurulu üyelerine tek tek teşekkür ederek görevlerinde başarılar diledi.
Av.Ünsal Çankaya Başkan Vekili
25-12-2018 - 09:52:10

BARO GENEL SEKRETERİMİZ AV.ÖMER BERBER'İN MİRAY ADINI VERDİKLERİ KIZ BEBEĞİ DÜNYAYA GELMİŞTİR. MİNİK BEBEĞİMİZE HOŞGELDİN DER, MESLEKTAŞIMIZA VE AİLESİNE TEBRİK DİLEKLERİMİZİ İLETİRİZ.

21-11-2018 - 09:46:07

MESLEKTAŞLARIMIZ AV.GÜLSÜM & AV.RIDVAN ÖNEL'İN MUHAMMED MERT ADINI VERDİKLERİ ERKEK BEBEĞİ DÜNYAYA GELMİŞTİR. MİNİK BEBEĞİMİZE HOŞGELDİN DER, MESLEKTAŞLARIMIZA TEBRİK DİLEKLERİMİZİ İLETİRİZ.