12 MART İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜNÜN 97.YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
12-03-2018

"Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın"

İSTİKLAL MARŞIMIZIN

KABULÜNÜN 97.YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

5 Şubat 1921 de kaleme alınan ve İstiklâl Şairi Mehmet Akif'in 'Kahraman Ordumuza armağan ederek Safahat adlı eserine almadığı, 12 Mart 1921 de Birinci TBMM tarafından kabul edilen “Türk Milleti’nin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklâl Marşımızın kabulünün yıldönümünü idrak etmenin onuru, gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Merhum Mehmet Akif’in, vatan toprakları işgal altındayken kaleme aldığı İstiklal Marşı; milli mücadele ruhunu, Türk Milleti’nin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel biçimde yansıtmaktadır. Vatanı için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan büyük Türk ulusunun kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı bugün de bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir. İstiklal Marşı, bizim şan ve şerefle dolu tarihimizi, umutla baktığımız geleceğimizi, uğruna canımızı hiç düşünmeden seve seve verdiğimiz istiklalimizi ifade eder. Türk Milletinin zaferini, yüceliğini ve bayrağımızın kutsallığını en güzel duygularla anlatan istiklal marşımızın milli şairi Mehmet Akif Ersoy vatan ve bayrak sevgisi, bağımsızlık aşkı gibi ortak değerler üzerinde şekillenen milli mücadeleyi İstiklal Marşı'nın mısralarına sığdırarak, Türk milletinin gür sesi olmuştur.

Anadolu'nun birçok şehri düşman işgali altındayken Türk halkı kadını, erkeği, çocuğu ve askeriyle ülkesi için zor şartlar altında bir karış toprağını vermemek için mücadele verirken, Mehmet Akif ERSOY Türk milletine, cesaret vermek, duygularını harekete geçirmek üzere İstiklal Marşı’nı yazmıştır.

İstiklal Marşı, vatanı işgal kuvvetleri tarafından paylaşılan ve tarih sahnesinden silinmek üzere olan bir milletin yeniden dirilişini, yeniden şahlanışını anlatan bir destandır.  Mehmet Akif ERSOY, İstiklâl Marşı'nda, Milli Mücadele döneminde Kurtuluş Savaşı'nın kazanılacağına olan inancını, Türk askerinin yürekliliğine ve özverisine güvenini, Türk milletinin bağımsızlığa, hakka, yurduna ve dinine bağlılığını dile getirir. Mehmet Akif ERSOY gibi üstün değerleri yaşatmak, anılarına sahip çıkmak, eserlerini, fikirlerini anlamak, üstüne giyecek paltosu bile olmamasına rağmen, hak ettiği halde para ödülünü bile almayan bir ahlak anlayışına sahip İstiklal Şairini, bugünkü nesillere aktarmak Türk milletinin önemli bir sorumluluğudur. Türkiye Büyük Millet Meclisinde İstiklal Marşımızın kabulünün Yıldönümünü, Mehmet Akif'in deyimiyle" Allah milletimize bir kez daha İstiklal Marşı yazdırmasın" temennisiyle, başta TBMM Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere İstiklal Marşı'nı kabul eden TBMM üyelerini, İstiklal savaşı şehitlerimizi, gazilerimizi ve Mehmet Akif ERSOY'u şahsım ve Isparta Barosu adına rahmet, şükran ve minnetle anıyorum.

Av. Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU

Isparta Baro Başkanı

Av.Ünsal Çankaya Başkan Vekili
21-11-2018 - 09:46:07

MESLEKTAŞLARIMIZ AV.GÜLSÜM & AV.RIDVAN ÖNEL'İN MUHAMMED MERT ADINI VERDİKLERİ ERKEK BEBEĞİ DÜNYAYA GELMİŞTİR. MİNİK BEBEĞİMİZE HOŞGELDİN DER, MESLEKTAŞLARIMIZA TEBRİK DİLEKLERİMİZİ İLETİRİZ.

30-10-2018 - 13:42:30

MESLEKTAŞIMIZ AV.AHMET ALİ ÜNAL BURUN AMELİYATI OLMUŞTUR. ACİL ŞİFALAR DİLERİZ.