28. DÖNEM 01/05/2015 - 01/06/2015 TARİHLERİ ARASI 8.FAALİYET RAPORU

SAYGIDEĞER MESLEKTAŞLARIM

28. DÖNEM 01/05/2015 - 01/06/2015 TARİHLERİ ARASI

8.FAALİYET RAPORU

Öncelikle 8. Faaliyet Raporumuzu siz saygıdeğer meslektaşlarımıza sunmadan önce 30/05/2015 günü Hakim ve Savcı sınavlarına katılmış olan Isparta Baromuzun Stajyerlerinin başarılı bir sonuç elde etmelerini canı gönülden dilediğimizi önemle belirtir kendilerine başarılar dileriz.

Yine Hafta sonu icra edilecek olan Genel Seçimlerin vatanımıza, milletimize ve dolayısı ile camiamıza hayırlı olmasını diler saygılar sunarız

Bu gün Berat Kandili Tüm Meslektaşlarımız ve Ailelerinin Berat Kandilini en içten dileklerimizle kutlar sağlıklı mutlu ve Adalet dolu nice Kandillere ulaşmak dileği ile saygılar sunarız.

Adana’da Akdeniz Baroları adına icra edilen Kurgusal Duruşma Yarışmasına Yönetim kurulu üyemiz Av.Ömer Berber eşliğinde katılan Stajyerlerimizden Azime Sarıbaş, Murat Halil Topal, Ahmet Ali Ünal’a öncelikle teşekkürlerimizi iletiriz. Netice Baromuz açısından hiç önemli değil; önemli olan Baromuzu yüz akı ile temsil etmiş olmaları ve arkadaşlarımızın azim ve kararlı olduğunu buradan belirtmek isteriz. Kendilerine tekrar teşekkür ederiz.

Hıdırellez ve Anneler günü münasebeti ile geleneksel Sucuk Partimizi ve bu arada Süleyman Demirel Müze gezimizi icra ettik kalabalık bir meslektaş ve ailesi ile katılımı sağlayan tüm meslektaşlarımıza şükranlarımızı sunarız. Süleyman Demirel Müzesini bizlerin ziyaretine açan ulaşımımızı sağlayan tüm kurumlara Demirel Ailesine, Müze yetkililerine ve Isparta Belediye Başkanlığına en önemlisi de Av. Çiğdem Özürk’e ilgili faaliyetimizde ki yardımları için teşekkürü bir borç biliriz. Yine bu etkinliğimiz esnasında 25 yıl ve üstü kıdemi bulunan meslektaşlarımıza plaketlerini dağıtmaya devam ettik. Plaketlerin takdimleri devam edecektir. Önümüzde ki günlerde de Baro Başkanlığımızın her etkinliğinde plaket törenlerimiz sırası ile devam edecektir. Yeniden 25 yıl ve üstü meslek hayatında ömür tüketmiş meslektaşlarımızın hepsini canı gönülden kutlarız.

Yine Baromuzun stajyerlerinden Av. Bilal Habeş Özcan’ın yemin törenini Hafız İbrahim Demiralay Avukat evimizde icra ettik kendisine ve camiamıza hayırlı olsun deriz.

Yine Hakim ve Savcı sınavında talihsiz bir olay neticesinde tutuklanan Afyonkarahisar Barosu Avukatlarından Av.Umut Kılıç tahliye oldu kendisine ve camiamıza geçmiş olsun der, konuya ilişkin olarak Isparta Barosu olarak her türlü girişimde bulunulduğunu da belirttir, Ispartalı olan eşi Avukat hanıma da geçmiş olsun deriz.

Türkiye Barolar Birliği tarafından Avukatlara yönelik saldırıların artması nedeni ile Avukat güvenlik putonu uygulaması başlatıldı sitemizde ilan ettik konuya ilişkin açıklamalar gerek Baromuzun gerekse TBB’nin resmi internet sitelerinde bulunmaktadır meslektaşlarımıza hayırlı olsun.

Yine Anneler gününü kutladık yeniden tüm annelerin ve anne adaylarının anneler gününü kutlar  aynı zamanda  aramızdan ayrılmış olan annelerimize ve kederli ailelerine de baş sağlığı dileriz. Baromuzun resmi açıklaması sitemizde bulunmakta olup sizlere de ilan edilmiştir.

Türkiye Barolar Birliği tarafından 2.125.000,00 TL ye satın alınarak Baro Başkanlığımıza tahsis edilmiş olan Isparta Barida Otel karşısında ki yeni hizmet binamızın tadilat çalışmaları başladı tüm meslektaşlarımıza hayırlı olsun der en kısa sürede sizlere hizmet vermeye başlayacağını kafeteryası, konferans salonu ve çalışma ofisleri ile sizlerin beğenisine sunacağımızı önemle belirtmek isteriz. Yeni binamızın hizmete açılmasından sonra ise Baromuza kattığımız Hafız İbrahim Demiralay Konağının tamamının Stajyerlerimize Staj Eğitim Merkezi olarak hizmet vereceğini de buradan ilan ederiz.

Baro saymanımız Av. Ali Osman Altunbaşak S.D.Ü Hukuk fakültesi tarafından düzenlenen ‘Terör suçlarında yeni gelişmeler’ konulu panele katılmış olup Av. Ali Osman Altunbaşak ile Hukuk fakültesinin değerli dekan ve hocalarına teşekkür ederiz.

Yine 19 Mayıs 1919 Kurtuluşumuzun meşalesini yakıldığı günün yıldönümü kutlamalarına Baro genel sekreterimiz Av. Bahadır Erdem katılmış olup kendisine teşekkürü bir borç biliriz, Bayramımız kutlu olsun. Konuya ilişkin Baromuzun Basın açıklaması Kamuoyu ve sizlerle paylaşılmış ve sitemizde ilan edilmiştir.

Yine Türkiye Barolar Birliğinin 33. Mali Olağan Genel Kuruluna gerek Baromuzun önceki dönem Başkanlarından Av. Erol Berber ile şimdiki disiplin kurulu üyesi Av. Faik Yıldız ile birlikte katıldık. Söz konusu genel kurulda Baromuz adına şahsım bir konuşma yapmak üzere kürsüye çıkarak sizleri temsilen ve beğenildiğini  umduğum bir konuşma yaparak (Sitemizde konuşma görseli vardır) Baromuzda olduğu gibi TBB’de de birlik ve beraberlik çağrısında bulunduk. TBB’nin genel kuruluna her zamanki gibi Isparta Barosunun tarihi misyonuna yakışır damgayı vurduk. Sayın Önceki Dönem Baro Başkanlarımız ve Delegelerimiz Av. Faik Yıldız ile Av. Erol Berber’e de katkı ve desteklerinden dolayı şükranlarımı sunarım.

Baromuzca her hafta icra ettiğimiz Yönetim Kurulu toplantılarını öncesinde belirlediğimiz gündem maddeleri ışığında yapmaya ve kısa kararları ve gündemi sizlerle paylaşmaya bu dönemde her zaman olduğu gibi devam ettik. Tüm Yönetim Kurulu üyelerimize de ayrıca teşekkürü bir borç bilirim.

Soma da ki facianın yıl dönümünü de madencilerimizi andık konuya ilişkin Baromuzun Basın açıklamasını sitemizde sizlerle paylaştık, tekrar başımız sağ olsun Allah bir daha böyle acılar göstermesin deriz.

TBB Başkanımız Prof.Dr.Metin Feyzioğlu’nun Mısır Devlet Başkanı ile ilgili verilen idam cezasına yönelik basın açıklamasını sitemizde ilan ettik.

Isparta Valiliği İl Koordinasyon Kurulu toplantısına Baromuz adına Av. Rabia Yumak katılmış olup kendisine baromuz adına teşekkürlerimizi iletiriz.

Yine S.D.Ü. Hukuk Fakültesince düzenlenen Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru konulu panele Anayasa Mahkememizin mümtaz üyelerinden önceki dönem Afyon Baro Başkanımız Anayasa Mahkemesi Üyesi Sayın Celal Mümtaz Akıncı, Ispartalı Hemşehrimiz Anayasa Mahkemesi Üyesi Sayın Muammer Topal ile Anayasa Mahkememizin Başkan vekili sayın Dr.Alparslan Altan ile Anayasa Mahkemesi Üyelerinden Sayın Prof. Dr. Erdal Tercan katılmış olup bizler de ilgili panele önceki Dönem Baro Başkanlarımızdan TBB Disiplin Kurulu Üyemiz Av. Faik Yıldız, Baro Mensubu üyelerimiz Av. Meryem Kaya, Av. Aybala İbişioğlu iştirak ettik, şahsım da Baro Başkanı olarak bir konuşma yaparak özelikle Anayasa Mahkememizin değerli üyelerine tarihe not düşen Adil yargılanma hakkının ihlali ile ilgili verdikleri karardan dolayı şükranlarımızı ileterek Baromuz adına hediyelerini takdim ettik.

Yine Isparta Iyaş Avm de düzenlenen Yer gök Gül karma ebru sergisine Baromuz adına Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Sevinç Düz katılmış olup kendisine de şükranlarımızı sunarız.

Adana Barosu Avukatlarından Av. Elif Doğan Türkmen’e mesleğini icra ederken yapılan saldırıyı acılı bir Baro alarak kınadık ve geçmiş olsun dileklerimizi gerek kendisine gerekse Adana Barosuna ilettik olayın takipçisi olacağız, Mesleğimize ve meslektaşımıza yapılan saldırının son olmasını umut ediyoruz.

Oy ve Ötesi derneğinin 7. Bölge Sorumlusu önümüzde ki genel seçim nedeni ile Borumuzu ziyaret ettiler kendilerine teşekkürü bir borç biliriz. Konuya ilişkin olarak da öncesinde de TBB’de de aynı konuya ilişkin bir toplantı yapılarak çalışmalar sitemizde ilan edilmiş idi. Yukarıda da ifade ettiğimiz üzere genel seçimlerimizin sorunsuz bir şekilde sonuçlanmasını ve Ülkemize ve Bizlere hayırlı olmasını dileriz.

22.05.2015 Tarihinde Staj Eğitim Merkezi Tarafından Düzenlenen Av. Stj. Özgenaz Biçmen, Stj.Serra Koçar ve Stj. Murat Halil Topal'ın sunumu  Avukat Stajyerlerimizin Katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Stajyerlerimiz ve Staj Eğitim merkezimiz ile gurur duyduğumuzu belirtir çalışmalarında başarılar dileriz.

Meslektaşımız Av. Halil Yavuz KELLE' Askerliğini icra ederek Isparta’ya döndü ve Hukuk Bürosunun Açılış Törenine sizlerin adına meslektaşımızın yaptığı davet üzerine şahsım giderek Bürosunun açılışını gerçekleştirdik. Baromuz bir nefer daha kazandı kendisine ve Baromuz camiasına hayırlı olsun der, açılışa beni çağırarak 3 Dönemdir Baro Başkanlığı yapan şahsımı ilk defa böyle onurlandıran Av. Halil Yavuz Kelle’ye teşekkürü bir borç bilirim.

Yine TBB Başkanlığının 2. Dönem Eğitim Çalışmaları başladı 30/05/2015 günü bu çalışma kapsamında Yargıtay 2. hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan tarafından Baromuz Avukat evinde bir eğitim çalışmasına katılarak sizlere Aile Hukuk ve Mal rejimleri ile ilgili son değişikliklerini anlatarak bizleri onurlandırdılar kendilerine ve TBB eğitim merkezine şükranlarımızı sunarız. Yine aynı zamanda TBB Eğitim merkezi Üyesi Serpil Özok ile Mal Rejimleri sunumunu gerçekleştiren İstanbul Barosu Avukatlarından Ayça Özdoğan’a da teşekkür ederiz.  İleriki tarihlerde de eğitim çalışmalarımız takvimsel olarak sıralamaya alınmış olup devam edecektir meslektaşlarımız ilgili takvime resmi internet sitemizden ulaşabilir.TBB Eğitim merkezine de sonsuz şükranlarımızı sunarız.

28.05.2015 Tarihinde Baro Başkan Yardımcımız Av. Abdullah Çelik, Baro Genel Sekreterimiz Av. Bahadır Erdem, Baro Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av. Ali Osman Altunbaşak, Av. Sevinç Düz, Av. Cengiz Kayhan, Av. Egemen Tanyıldız ve Av. Ünsal Çankaya görevine yeni atanan SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı'yı makamında Ziyaret Ettik. hayırlı ve uğurlu olmasını diler çalışmalarında başarılar dileriz.

CMK Ödemelerinin yönetmelik değişikliği nedeni ile, Isparta Defterdarlığınca yapılıyor olması ve ödemelerin yapılmasında yaşanan sıkıntılar ile ilgili gerek Adalet Komisyonu Başkanımız gerekse Defterdarlık yetkilileri ile görüşmeler yapılmış ve var olan sıkıntıların giderilmesi sağlanmıştır. Meslektaşlarımızın var olan sıkıntıları Baroya iletmelerini rica ederiz. Kaldı ki Defterdarlıkca yapılan kesintiler var ise Baro kaleminden de öğrenilebileceğini belirtiriz

TBB ne ait ilan ve duyurular sitemizde ilan edilmiş ve sizlere yine sosyal paylaşım siteleri ile ve mail yolu ile ulaştırılmaya çalışılmıştır.

Yine Isparta Demokrat Parti Milletvekili adayları ile İl ve ilçe Başkanları ve yöneticileri Baromuzu ziyaret edilmiştir, Şahsıma Baromuz adına Adalete verdiğimiz destekten dolayı bir plaket takdim etmişlerdir kendilerine şükranlarımızı sunar başarılar dileriz.

Yine Sayın Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ve ile İl ve ilçe Yöneticileri Baromuzu ziyaret etmişlerdir kendilerine şükranlarımızı sunar çalışmalarında başarılar dileriz.

16/05/2015 günü Isparta Emniyet Müdürlüğünce Düzenlene Malum Şüphe konulu Panele Prof.Dr. Ferudun Yenisey katılmış olup düzenlemeyi yapan Emniyet Müdürlüğümüze ve katılım sağlayan meslektaşlarımıza teşekkürü bir borç biliriz.

Tüm meslektaşlarımıza bizlere gösterdikleri destek ve katkıdan dolayı şükranlarımızı sunarız. Bu destek katkıya layık olmaya çalışacağımızı büyük bir aile olmanın tek ses ve tek yürek olmanın örneğini sergilemeye devam edeceğimizi belirtiriz. Sizlerin destek, katkı ve önerilerinizin ile eleştirilerinizin bizlere yol gösterici olduğunu belirterek

Saygılar sunarım. 01/06/2015

Av. Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU

Isparta Baro Başkanı

10-08-2018 - 16:11:18

MESLEKTAŞIMIZ AV.OSMAN YILMAZ' IN  DEFNE ADINI VERDİKLERİ BEBEĞİ DÜNYAYA GELMİŞTİR. MİNİK BEBEĞİMİZE HOŞGELDİN DER, MESLEKTAŞIMIZA VE AİLESİNE TEBRİK DİLEKLERİMİZİ İLETİRİZ.

07-08-2018 - 09:00:24

MESLEKTAŞIMIZ AV.MERİH ÜNAL'IN GİRAY ADINI VERDİKLERİ ERKEK BEBEĞİ DÜNYAYA GELMİŞTİR. MİNİK BEBEĞİMİZE HOŞGELDİN DER, MESLEKTAŞIMIZA VE AİLESİNE TEBRİK DİLEKLERİMİZİ İLETİRİZ.

TÜRKİYE'NİN LİDER KADINLAR PROJESİ
AV.GÜNGÖR ÇAKMAKÇI CENAZE TÖRENİ