29. DÖNEM 01.01.2018 -31.01.2018 TARİHLERİ ARASI 15.FAALİYET RAPORU

KIYMETLİ MESLEKTAŞLARIM

29. DÖNEM 01.01.2018 -31.01.2018

TARİHLERİ ARASI 15.FAALİYET RAPORU

Sevgili meslektaşım, bu ayda 29. dönem 15. faaliyet raporunu sizlere sunmaktan büyük mutluluk duyuyor saygılar sunuyorum.

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin başlattığı Afrin operasyonunda Ordumuza Muvaffakiyetler dileriz. Şehitlerimize Allahtan rahmet, Gazilerimize acil şifalar dileriz. Yüreğimiz ve dualarımız askerlerimizle, Allah yar ve yardımcıları olsun...

Türkiye Barolar Birliğinin yeni başlattığı Tercüme Destek Hattı faaliyete geçmiştir. Detaylı bilgi Tbb resmi internet sitesindedir. Meslektaşlarımıza hayırlı olsun.

Ceza Muhakemesi Kanunu Gereğince Görevlendirilen Müdafi Ve Vekillere Yapılacak Ödemelere İlişkin 2018 Yılı Tarifesi resmii gazetede yayınlandı ve siz meslektaşlarımıza duyuruldu.

Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu (Tübakkom), Diyanet İşleri Başkanlığının Dini Kavramlar Sözlüğünde Yer Alan Evlenme Yaşı İle İlgili Basın Açıklaması resmi internet sitemizde yayınlandı. Hemen akabinde Diyanet işleri açıklamasını tekzip etti.

Isparta Arabuluculuk Derneği Toplantısı Baro Hizmet Binamızda Arabulucu meslektaşlarımızın katılımı ile gerçekleştirildi. Dernek Başkanımız Av Ülkem Baş’a eğitmen olarak verdiği çalışmalardan dolayı Baromuz adına plaket taktim edildi.

Danıştay Vergi Dava Daireleri Kurulu Vergide E-Tebligat Uygulamasında verilen cezaların dayanağının hukuka aykırı olduğuna karar verdi karar sitemizde ve sosyal paylaşım adreslerimizde ilan edildi.

Avukatlık kimliklerinin resmi kimlik olarak kabul edilmesi. Bankacılık kanununda yapılan düzenleme ile yıllardan bu yana kimliklerimiz ile ilgili çekilen çile sına erdi meslektaşlarımıza hayırlı olsun.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlandı. Günün anlamına ilişkin Baromuzun basın açıklaması kamuoyu ile siz meslektaşlarımızla paylaşıldı.

Bu dönem içerisinde de her hafta çarşamba günleri gündemli olarak Yönetim Kurulu üyelerimizin tam katılımı ile toplantılarımız icra edildi kısa kararlar toplantıların hemen akabinde sitemizde ilan edildi. Siz saygıdeğer meslektaşlarımızın da görüşülmesini istediği hususları toplantı öncesi bizlere bildirmesi bizlere yardımcı olacağını yenileriz.

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığına Adli yardım ile ilgili bütçeden gönderilen ödemenin az olmadı nedeni ile Baro Başkanlığımızın yazdığı yazı  sitemizde ilan edildi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığına ye Adli yardım ödemelerinde ki aksama nedeni ile yazdığımız yazı nedeni ile Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı tarafından Balıkesir de toplantı yapılmasına karar verildi. Önümüzde ki günlerde Baromuz adına Baro Başkan Yardımcımız Av.Bahadır Erdem ve Av.Ömer Berber’in katılımı ile sıkıntılılarımızın çözüleceğini umut ediyoruz.

Isparta Cezaevi Müdürlüğüne gönderilen yazımız uyarınca Cezaevi Müdürlüğümüzce Avukat görüş oda sayısı 2 den 3 e çıkarıldı. Öncesinde de Avukat bekleme odamız faaliyete geçmiş olup meslektaşlarımızın bir nebze sıkıntıları giderilmiş oldu. Hayırlı olsun.

Antalya Baro Başkanlığı aleyhine açılmış olan davaya savunmanın kutsallığı çerçevesinde baromuz adına meslektaşımız Av.Şeref Alkaç katıldı kendisine.
Kendisine teşekkür ederiz.

Banka Ve Ticaret Hukuku Araştırma Enstitüsü'den gelen yazı yine Baromuz resmi
internet sitesinde ilan edildi.

Isparta PTT Başmüdürümüz Hüseyin Öztürk Baro Başkanlığımıza nezaket  ziyaretinde bulundu kendisine teşekkür ederiz.

Av.Cihat Yaman ve Av.Burak Gezer'in ruhsat törenleri baro hizmet binamızda, yönetim kurulu üyelerimiz, Hocaları ve sevenleri eşliğinde  gerçekleştirildi. Meslektaşlarımıza hayırlı olsun deriz.

Barida Kültür ve Sanat Evinin 3. Klasik Müzik Konseri Baro Başkanlığımız Av. Fatma Sevük Konferans Salonunda Meslektaşlarımız ve geniş bir klasik müzik sevenlerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

CHP il ve İlçe Kongreleri neticesinde CHP Isparta İl Ve İlçe Teşkilatları Baro Başkanlığımıza nezaket Ziyaretinde bulundular. Yeni il ve İlçe Başkanlarımıza ve yönetime girmiş olan meslektaşlarımıza hayırlı olsun deriz.

19.01.2018 tarihinde son yapılan 6. arabulucu eğitimi sertifika töreni Baro hizmet binamızda Isparta C Başsavcımız ve Arabuluculuk Derneği Başkanımızın ve yönetim Kurulu üyelerimizle katılımı ile gerçekleştirildi.

Isparta Adliye Sarayında bulanan avukat otoparkında uzun zamandır süregelen su birikinti problemi konusunda Isparta Belediye Başkanlığından talep ettiğimiz ekip  çalışmalarına  başladı ve bu sıkıntımızda çözüldü. Meslektaşlarımıza hayırlı olsun.

Avukatların elektronik defter beyan sistemi 31.01.2018 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi hayırlı olsun.

Isparta merkez Denizbak Müdürümüz Baro Başkanlığımıza nezaket ziyaretinde bulundular kendilerine teşekkür ederiz.

Yine 2017-2018 Eğitim ve Öğretim döneminin 1. Yarısı bitti gençlerimize iyi tatiller dileriz.

Her sene Baro Başkanlığımızca Sömestir tatilinde düzenlediğimiz, Davraz Kayak Merkezinde Bu sene de yine Tüm Meslektaşlarımız, Aileleri, Stajyerlerimiz ve Baro Personelimizin katılımı ile Büyük ailemizin 03.02.2018 Cumartesi günü saat 10.00-14.00 arasında mangal başında piknikte bir araya gelmesi kararlaştırıldı. Tüm Meslektaşlarımızı Cumartesi Saat 10.00-14.00 da Davraz Kayak Merkezinde Baromuzun büyük aile fotoğrafını çekmek üzere bekliyoruz...

Faaliyet raporumuzu sonlandırırken tüm meslektaşlarıma yeniden bize gösterdikleri sonsuz destek ve katkıdan dolayı şükranlarımızı sunarız. Büyük bir aile olmanın sorumluluğunu idrak ettiğimiz ve TEK SES VE TEK YÜREK OLMANIN bizlere güç verdiğini belirterek içerisinde bulunduğumuz kötü günlerin sonlanacağına inancımızın tam olduğunu belirterek, Demokratik, Laik ve Sosyal Bir Hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin ve onun izinde olan Baro Başkanlığımızın ilelebet payidar olması dileği ile AFRİN OPERASYONUNDA ORDUMUZA MUAFAKİYETLER DİLEYEREK tüm meslektaşlarımıza  sevgiler ve saygılar sunarız. 31.01.2018

AV.GÖKMEN HAKKI GÖKMENOĞLU

ISPARTA BARO BAŞKANI

14-05-2018 - 09:40:07

MESLEKTAŞLARIMIZ AV.BİRSEN UYAN VE AV.SEFA UYAN’IN OĞLU STJ. HAKİM CANBERK UYAN & AV.ECEM ERDEM UYAN EVLENMİŞLERDİR. KENDİLERİNE BİR ÖMÜR BOYU MUTLULUKLAR DİLERİZ. HEDİYE YAPMAK İSTEYEN MESLEKTAŞLARIMIZIN AV. RABİA YUMAK'A BAŞVURMALARI RİCA OLUNUR.

04-05-2018 - 16:08:37

MESLEKTAŞIMIZ AV.EBRU ARAY AMELİYAT OLMUŞTUR. KENDİSİNE ACİL ŞİFALAR DİLERİZ.

5 NİSAN 2018 AVUKATLAR HAFTASI PROGRAMI
TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ