29. DÖNEM 01.09.2017 -01.10.2017 TARİHLERİ ARASI 11.FAALİYET RAPORU

KIYMETLİ MESLEKTAŞLARIM

29. DÖNEM 01.09.2017 -01.10.2017

TARİHLERİ ARASI 11.FAALİYET RAPORU

Kıymetli Meslektaşım, 29. Dönem 11. Faaliyet Raporunu sunar önceki faaliyet raporlarımızda da dile getirdiğimiz gibi, öncelikle ARAMIZDAN AYRILAN AZİZ ŞEHİTLERİMİZE ALLAH’TAN RAHMET KEDERLİ AİLELERİNE BAŞ SAĞLIĞI, YARALILARIMIZA ACİL ŞİFALAR DİLERİZ. 2017-2018 Adli Yılının ve Muharrem Ayımızın hepimize mutluluk sağlık ve huzur getirmesini dileriz

Bu faaliyet dönemimiz içerisinde Kurban Bayramımızı Kutladık, Bayram öncesi Baromuzun bayram mesajını siz değerli meslektaşlarımızla paylaştık aynı dileklerimizi yeniler nice huzurlu ve sağlıklı bayramlar dileriz.

Yine bu faaliyet raporu döneminde 2017-2018 Adli Yılı açıldı, Adli Yılın açılışı münasebeti ile Başsavcımızı ve 1.2.3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlarımızı Komisyon Başkanımızı ziyaret ettik ve günün anlamına binaen açıklamamızı yine siz değerli meslektaşımızla kamuoyu ile öncesinde paylaştık. Adli Yılımızın başta siz meslektaşıma ve ayrıca Milletimize Hayırlı ve Uğurlu olmasını dileriz.

Avukatlık Asgari ücret tarifesinin özellikle karşı vekalet ücretinin Avukata ait olması ve nisbi vekalet ücreti ile ilgili olarak Söke Asliye Hukuk mahkemesinin Anayasa Mahkemesi Başkanlığına iptal yönünde baş vurmuş olması nedeni ile TBB ve Isparta Baro Başkanlığı olarak bizlerde bu konuda Anayasa Mahkemesi Başkanlığına olayın ve hametini ve Bu Konuda ki Söke Asliye hukuk mahkemesinin Başvurusunun yersiz olduğu konusunda Anayasa Mahkemesi Başkanlığına bir Dilekçe ile açıklamada bulunma gereği duyduk bu yazımızı da sizlere duyurduk ve internet sitemizde ve sosyal paylaşım sitelerimizde sizlere de duyurduk. Bu yönde ki başvuruyu kınıyor ve başvurunun reddini umuyoruz.

Isparta Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Isparta Öğretmenevi toplantı salonunda yapılan Uyuşturucu ve Uyarıcı Maddelerle Mücadele Toplantısına, Baromuz Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Üstadınız Av. Halil Çetinli katılmıştır. Kendisine teşekkür ederiz.

Baro Başkanlığımız ile Yunus Bıçaklı Fitnes Center arasında yapılan anlaşma ile meslektaşlarımıza hatırı sayılır bir indirim sağlandı, Baromuzun anlaşmalı kurumlarına bir yenisini daha kattık ki önümüzün kış olduğu düşünüldüğünde bir spor merkezi ile yaptığımız anlaşmanın meslektaşlarımıza hayırlı olmasını dileriz.

Yine Baromuzun stajyerlerinden Av. Aslı Bildiren'in ruhsat törenini baro hizmet binamız Fatma Sevük Konferans salonunda gerçekleştirdik. Kendisine ve onu yetiştiren hocalarına Av. Hakan Koçer’e ve ayrıca teşekkür eder kendisine yeni meslek hayatında başarılar dileriz.

Bu dönem içerisinde de 34. ve devam eden Yönetim Kurulu toplantılarımız gündemleri olarak baro hizmet binamızda düzenli olarak gündemli olarak gerçekleştirildi. Siz meslektaşımızın da gündeme alınmasını istediği bir konu olması halinde ilgili konuyu yazılı olarak Baro Başkanlığımıza iletmesi yeterli olduğunu buradan belirtiriz.

Güncellenen Yönleriyle “İşçilik Alacakları Hesaplamaları Uygulama Eğitimi bu dönem içerisinde Isparta Barosu Fatma Sevük konferans salonunda meslektaşımız Av. Murat Çağrı Yıldızın eşi İş Mahkemesi Yargıcımız Duygu Yılmaz’ın da katılımı ile Doç. Dr.Mahmut Kabakçı sunumunda icra edildi katılan meslektaşlarımıza ve bize destek olan değerli yargıcımıza ve hocamıza teşekkürü bir borç biliriz.

Türkiye Barolar Birliğinin 2017/57 sayılı duyurusu yine diğer duyurularda olduğu gibi gerek internet sitemizin duyurular bölümü ile gerekse sosyal medya da ki baromuza ait guruplarda siz sayın meslektaşımıza duyuruldu.

Bu dönem içerisinde 12 Eylül Askeri harekatının yıl dönümü idi. Ülkemizin ve Demokrasimizin Tarihine Kara Bir Gün Olarak Yazılan 12 Eylül'ün yıldönümünde tüm darbeleri ve darbecileri bir kez daha lanetledik ve baromuzun görüşleri kamuoyu ile ve sizlerle paylaşıldı.

Baro yönetim kurulumuzca bir ilk daha gerçekleştirilerek bu güne kadar eksikliğini hep hissettiğimiz Keçiborlu adliyesi avukat bekleme odasını sonunda oluşturduk. İlgili Bekleme odasının Baro Başkanlığımızca tefrişi yapılmıştır, meslektaşlarımıza hayırlı olmasını dileriz.

Eski adliye binasında bulunan baromuza ait alanlar, Baro Başkanlığımızca yeniden dizayn edilmiş olup, ilgili alanlar komisyonlarımızın çalışmalarına ve yine staj eğitim merkezinin bir kısım derslerini icra etmesine ayrıldı, hayırlı olmasını dileriz.

Yine bu dönem içerisinde Baromuz stajyer Avukatlarından Av.Elif Miray Camuzcu'nun ruhsat töreni baro hizmet binamız Fatma Sevük konferans salonunda gerçekleştirildi. Genç meslektaşımıza yeni meslek hayatının hayırlı olmasını diler gerçekleştirildi. Hocaları Av. Birsen Uyan ve Av.Sefa Uyan’a da bu vesile ile teşekkür ederiz.

14.09.2017 tarihinde Çocuk Hakları Komisyonu Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Av.Ayşe Nur Akbay , Komisyon Başkanı Av.Ayşe Şen Karadoğan Ve Komisyon Üyeleri Av.Emine Metin, Av.Şeyda Çetin, Av.Sevinç Düz Ve Av.Hatice Çetin Gücüyener İdare Mahkemesinde bulanan baro odamızda toplantı yaparak bir araya geldiler. Gündeme ilişkin konularda tespit ve değerlendirmelerde bulundular, kendilerine teşekkür ederiz.

Bu dönem içerisinde Baromuz Stajyerlerinden Av. Beyza Dikici'nin ruhsat töreni Baro Hizmet Binamız Fatma Sevük konferans salonunda icra edildi kendisine başarılar diler değerli hocası Av. Hesna Şener Özgürler ile Av. Gülbin Demirbağ’a teşekkür ederiz.

Geçtiğimiz günlerde Isparta Cezaevi Avukat Bekleme odasını meslektaşlarımızın hizmetine açmış idik, ancak bu sefer sez konusu eşyaların eski olması nedeni ile yenilenmesine karar verilmiş ve odada bulunan eşyalar yenilenmiştir meslektaşlarımıza hayırlı olsun deriz.

İçişleri Bakanlığı Avukatların Emniyet binalarına girerken üst aramasının yapılması gereklidir yönünde ki hukuki mütalaanın, hukuka mutlak aykırı olduğuna yönelik dair Tbb’nin cevabi yazısı siz meslektaşlarımıza mail yolu ile ve internet sitemizde ve sosyal paylaşım sitelerinde duyuruldu. Hukukçu bile olmayan hukuk müşavirinin mütalaasını kınıyoruz.

2017-2018 Eğitim ve Öğretim dönemi bu faaliyet dönemimiz içerisinde başladı konuya ilişkin kamuoyu açıklamamız sizlerle ve kamuoyu ile paylaşıldı. 2017 ve 2018 döneminin tüm Öğretmenlerimize, Öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını dileriz.

Yine bu dönem içerisinde kutlanan Gaziler Günü kutlamalarına Baromuz adına bizzat şahsım katıldım ve basın açıklamamızı da sizlerle resmi internet sitemiz ve mail yolu ile paylaştık. Tüm Gazilerimize minnettarız. Bu gün dolayısı ile Yönetim kurulumuzca alınan karar ile Şehit ve Gazilerimize ücretsiz hukuki danışmanlık yapmak isteyen meslektaşlarımıza duyurumuza cevap verdikleri için teşekkür ederiz. Yönetim kurulumuzun tamamının bu konuda gönüllü olması da ayrıca beni ve Baromuzu mutlu etmiştir, kendilerine de ayrı ayrı teşekkürü bir borç bilirim.

Bu dönemde de teröristlerle girdikleri çatışmada, yaşamını yitiren tüm şehitlerimize Allah’tan Rahmet kederli ailelerine baş sağlığı dileriz. An ve an bu konuda Baro mensubu meslektaşlarımız bilgilendirilmiş ve anında kınama mesajlarımız yayınlanmıştır.

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Koruma Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıya Kurul üyemiz Av. Ünsal Çankaya ile birlikte şahsım da katıldım, değerli üyemize ve kurul yöneticilerine teşekkürü bir borç bilirim. Baro Başkanlığımız da personel olarak Denetimli serbestlik Şube Müdürlüğünün imkanlarından istifade etmektedir kendilerine tekrar teşekkür ederiz.

Muharrem Ayı Münasebeti ile görev geldiğimiz günden itibaren geleneksel hale gelen Baromuzun Aşuresinin dağıtımını Yeni Adliye Binası üzerinde Meslektaşlarımızla dağıttık. Bu özel gün münasebeti ile de aynı zamanda 25 Eylülde tüm engellemelere karşın gerçekleştirilen Kuzey Irak Kürk Bölgesel Yönetiminin yaptığı referandumu kabul etmediğimizi de Baro Başkanlığımız olarak çağrımıza cevap veren Eczacılar odası-Elektrik Mühendisleri Odası-Makina Mühendisleri Odası ve Ziraat Odası Başkanları ile birlikte gerçekleştirdik. Bu referandum asla kabul edilemez.

Şanlıurfa Baro Başkanı Ahmet Tüysüz'e yapılan saldırı  nedeni ile ilgili Baro Başkanlığımızın kınama mektubu sitemizde ilan edildi ve kamuoyu ile paylaşıldı. Avukatın mesleğini icra etmek için yaptığı faaliyetlerin şiddetle engellenmesini protesto ediyor ve kınıyoruz.

26.09.2017 tarihinde Isparta İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan bir dizi operasyon çerçevesinde baromuz mensubu olan 4 meslektaşımızın gözaltına alındığını öğrenmiş bulunmaktayız. Bu çerçevede baro yönetim kurulumuz olağanüstü olarak bir kaç kez toplanmış ve meslektaşlarımızı yakından ilgilendiren büro, ev, ve diğer aramalar, duruşma günleri ve mazeretleri dahil yapılması gereken tüm işlemler yönetim kurulumuzca planlanmış, karar altına alınmış ve yetkili mercilerle, meslektaşlarımızın aileleri ile de görüşme yapılarak gerekli bilgiler baro başkanlığımızca tespit edilmiş, ilgili bilgiler ailelere de aktarılmıştır. Olay her ne kadar mesleki bir suç değilse de yakinen baro başkanlığımızca takip edilmektedir. Söz konusu olay münferit bir olaydır öncesinde de Baromuza bağılı bir kısım meslektaşlara yönelik de bu tür operasyonlar gerçekleşmiştir. Ancak bu operasyonlar yalnız Baro mensuplarımıza yönelik değil, nerede ise her ilde her gün devamı gelen operasyonların bir zinciri olarak devam etmektedir. Başta da ifade ettiğimiz üzere olayı yakinen takip ediyor Başsavcımız ve Savcılarımızdan an ve an bilgi alıyoruz. Adalete olan güvenimiz tamdır.

Türkiye Barolar Birliğince önceki tarihlerde Mardin Baro Başkanlığı nezdinde gerçekleştirilmesine karar verilen 6.Genç Avukatlar Kurultayına katılma kararı almış ve katılacak meslektaşlarımızı da tespit etmiş idik ancak, son dönemde 15 Baro başkanlığının yaptığı basın açıklaması ile Kuzey Irak Kürt Bölgesel yönetiminin gerçekleştirdiği referandumun desteklenmiş olduğunu ve bu Barolar arasında da Mardin Barosunun olduğunu öğrenmemiz üzerine 6. Genç Avukatlar Kurultayına katılmama ve Mardin’e gitmeme kararı aldık. Yönetim Kurulumuzun aldığı iş bu kararı da Türkiye Barolar Birliğine bildirdik tüm meslektaşlarımıza buradan ilan ederiz.

Bu dönem içerisinde de Ailemiz Mensuplarının düğünleri, hüzünlü anları, hastalıkları oldu her daim Ben ve Yönetim Kurulu üyelerimiz yanlarında yer almaya gayret gösterdik, hüzünlerimizin olmadığı sevinçlerimizin ise daim olduğu günler dileriz.

Faaliyet Raporumuzu sonlandırmadan önce de, yukarıda da ifade ettiğim üzere, Adalet hizmetinin etkin, verimli, hızlı ve tarafsız bir şekilde yerine getirilmesi için üstün çaba gösteren tüm meslektaşlarıma; her ne kadar adalet hizmetinin tatili olmasa da, yeni adli yıla dinlenmiş bir şekilde girebilmeleri için huzurlu adli tatiller dilediğimizi aynı şekilde Muharrem ayının mutluluk, huzur ve başarı getirmesini dileriz.

Faaliyet raporumuzu sonlandırırken tüm meslektaşlarıma yeniden bize gösterdikleri sonsuz destek ve katkıdan dolayı şükranlarımızı sunarız. Büyük bir aile olmanın sorumluluğunu idrak ettiğimiz ve TEK SES VE TEK YÜREK OLMANIN bizlere güç verdiğini belirterek içerisinde bulunduğumuz kötü günlerin sonlanacağına inancımızın tam olduğunu belirterek, Demokratik, Laik ve Sosyal Bir Hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin ve onun izinde olan Baro Başkanlığımızın ilelebet payidar olması dileği ile tüm meslektaşlarımıza ve sevgiler ve saygılar sunarız. 01/10/2017

AV.GÖKMEN HAKKI GÖKMENOĞLU

ISPARTA BARO BAŞKANI

10-10-2017 - 15:15:33

MESLEKTAŞIMIZ AV.HAMİT NAYIR KATARAK AMELİYATI OLMUŞTUR. KENDİSİNE ACİL ŞİFALAR DİLERİZ.

29-09-2017 - 10:06:41

MESLEKTAŞIMIZ  AV.RECEP ÇELİK TRAFİK KAZASI GEÇİRMİŞTİR. KENDİSİNE ACİL ŞİFALAR DİLERİZ.

MESLEKTAŞLAR ARASI BİRLİK VE BERABERLİĞİN PERÇİNLENMESİ, VEFAT EDEN MESLEKTAŞLARIMIZ VE AZİZ ŞEHİTLERİMİZ ADINA HER YIL DÜZENLENEN GELENEKSEL AŞURE İKRAMIMIZ ADLİYE SARAYI ÖNÜNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
2017-2018 ADLİ YIL BASIN AÇIKLAMASI
BARO TİYATRO EKİBİ GÖSTERİSİ