29. DÖNEM 01.12.2017 -31.12.2017 TARİHLERİ ARASI 14. FAALİYET RAPORU

KIYMETLİ MESLEKTAŞLARIM
29. DÖNEM 01.12.2017 -31.12.2017
TARİHLERİ ARASI 14. FAALİYET RAPORU

Sevgili Meslektaşım, Şahsım ve tüm Yönetim kurulu üyelerimiz adına 2018 yılınızı kutlar, sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yıl olmasını dilerim.

Her ay düzenli olarak düzenlenen Isparta İl Hal Hakem Heyeti toplantısına Baromuz adına, hakem heyetinin doğal üyesi Baro Genel Sekreterimiz Av. Salih Kocagöz katıldı.   Kendisine teşekkür ederiz.

Baromuz stajyer Avukatlarından Av.Yadigar Güzel'in ruhsat töreni baro hizmet binamızda gerçekleştirildi. Kendisine ve Ailesine yeniden hayırlı olsun deriz.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebeti ile Baromuz Basın açıklaması, kamuoyu ile paylaşıldı ve Baromuza ait ilk kez bir Engelli hakları komisyonu kuruldu yönergesi yapılarak Baromuz yönetim kurulunca kabul edilerek, komisyonumuz çalışmalarına başladı. Hayırlı olsun.

5 Aralık Türk Kadınına Seçme Ve Seçilme Hakkının Verilmesi Kadın Hakları Günü Nedeni İle Baromuz  Basın Açıklaması kamuoyu ile paylaşıldı. Kadınlarımıza Seçme Seçilme Hakkı Verilmesinin 83.Yılının yeniden kutlu olmasını dileriz.

Baro Üyesi Meslektaşımız Av.Tuğçe Demiralay Denetimli Serbestlik Kapsamında Hukuki Destek dersine gönüllü olarak katıldı. Baromuz adına kendisine gönüllülük esasına göre icra ettiği bu görevden dolayı teşekkür ederiz.

Türkiye Barolar Birliğinin 2017/69 Sayılı Duyurusu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü'nden alınan 16.11.2017 günlü "Kooperatifçilik E-Sertifika Programı" konulu yazıların birer örneği Baromuzun resmi internet sitesinde ilan edildi ve siz meslektaşlarımıza da mail yolu ile gönderildi.

Bu dönem içerisinde de Baromuz Yönetim Kurulu toplantıları düzenli olarak her hafta çarşamba günü gündemli olarak gerçekleşti. Siz saygıdeğer meslektaşlarımızın da görüşülmesini istediği takdirde toplantı öncesi konuları bizlere iletmelerinin yeterli olacağını belirtmek isteriz.

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürüne yeni atanmış olan Sayın  Ahmet Kar'dan Baromuza hitaben kutlamamıza ilişkin teşekkür Yazısı sitemizde ilan edildi. Kendilerine yeniden hayırlı olsun deriz.

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığında düzenlenen 35. Baro Başkanları Toplantısına Baro Başkan Yardımcısı Av.Bahadır Erdem katıldı. Kendisine teşekkür ederiz.

İzmir ilinde düzenlenen Mülteciler Hukuku Konulu Konferansa  ise  Baromuz adına şahsım ve  Baro Yönetim Kurulu Üyemiz Av.Fatih Semiz  katıldı. Av.Fatih Semiz’e teşekkür ederiz.

Baromuz avukat stajyerleri Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezinin 10-15 Aralık 2017 tarihleri arası düzenlediği eğitim programına 25 kişilik bir ekiple katıldılar. Katılan gençlerimize ve eğitimi düzenleyen ve Baromuz Stajyerlerini davet eden TBB Başkanı ve eğitim merkezine teşekkür ederiz.

Bu dönem içerisinde kutladığımız,10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününü yeniden  kutlarız. Konuya ilişkin Baromuz Basın açıklaması siz saygıdeğer meslektaşımız ve kamuoyu ile paylaşıldı.

Öncesinde Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkana atanan İdris Ünal'dan a Baro Başkanlığımızca gönderilen hayırlı olsun mesajına teşekkür yazısı gönderildi sitemizde ilan edildi.

Ankara barosuna kayıtlı bazı Avukatlar hakkında Baromuzca suç duyurusu yapıldı. Bununla yetinilmedi ilimizde Hukuki danışmanlık hizmeti verildiği söylenen bir kısım özel şirket ve yetkilileri hakkında da Baro Başkanlığımızca suç duyurusunda bulunuldu.

Isparta Gazi Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Lokman Kaplan Ve Son Sınıf Öğrencileri ile birlikte  Baro Başkanlığımızı ziyaret ettiler kendilerine teşekkür ederiz.

Isparta Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu konferansa şahsım Baromuz adına katılım sağlandı.

Bir dizi ziyaret için ilimize gelen Kanada Büyükelçiliği 2. katibi Antonıa Wynnehoghe baromuzu ziyaret etti. Kendilerine teşekkür ederiz.

Isparta Merkez Lokman Hekim Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinin Düzenlediği Kariyer Günleri Kapsamında Bilişim Suçları konulu eğitim sunumunu Baromuz adına Yönetim Kurulu üyemiz Av Ayşenur Akbay gerçekleştirdi kendisine teşekkür ederiz.

Avukatlık Kanunu'na rağmen, avukatlık kimliklerinin, bankacılık işlemlerinde resmi kimlik olarak kabul edilmemesine dayanak gösterilen "suç gelirlerinin aklanmasının ve terörün finansmanının önlenmesine dair tedbirler hakkında yönetmelikte bu dönem içinde  değişiklik yapılmıştır. Avukatlık kimliğinin resmi kimlik sayılmasında engel görülen düzenleme kaldırılmış olup tüm  meslektaşlarımıza hayırlı olsun deriz.

Yine Baromuzun genç Avukat Stajyerlerinden Av.Muhammed Üsame Çelik ve Av.Abdullah Murat Gür'ün ruhsat törenleri Baro Hizmet Binamızda gerçekleştirildi. Genç meslektaşlarımıza, ailelerine ve Baromuza hayırlı olsun deriz.

Gaziantep Barosu Ev Sahipliğinde Düzenlenen Türkiye Baroları Saymanlar Toplantısına Baro Saymanımız Av.Abdullah Çelik katıldı. Kendisine teşekkür ederiz.

Edirne Barosu Ev Sahipliğinde TBB Başkanı Prof.Dr.Av.Metin Fevzioğlu'nun katılımı ile düzenlenen 14.dönem Tübakkom Toplantısına Isparta Barosu Kadın Hakları Komisyonu Üyesi Av.Oya Şahin ve Eşi Meslektaşımız Av.Gökhan Şahin  katılım sağladı. Kendilerine Baromuz adına teşekkürü bir borç bilirim.

Maliye Bakanlığınca serbest meslek faaliyeti icra eden meslektaşlarımıza 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren elektronik ortamda defter- beyan sistemini kullanma zorunluluğu gelmiş olup, Meslektaşlarımızın, sistemi kullanmaya başlayacakları takvim yılından önceki ayın son gününe (31 Aralık 2017) kadar www.defterbeyan.gov.tr adresi üzerinden veya gelir vergisi yönünden bağlı oldukları vergi dairesi aracılığıyla başvuru yapmaları gerektiğini yeniden ilan ederiz.

Tüm Meslektaşlarımıza, Türkiye Barolar Birliğince kabul edilen meslek dayanışma ve düzen gereklerine uygun davranmada hassasiyet göstermeleri için yazı tebliğ edildi. Meslektaşlarımızdan ricamız meslek kurallarımıza aynı zorluklarla karşı karşıya kalmamız nedeni ile tam olarak riayet etmelerini yeniden hatırlatırız.

Türkiye Barolar Birliğinin 2017/72 sayılı duyurusu “tercüman desteği hakkında” ilan edildi meslektaşlarımıza hayırlı olsun deriz.

Isparta İdare Mahkemesi Başkanı İbrahim Ethem Kalkan Baromuza iadeyi  ziyarette bulundu kendilerine teşekkür ederiz.

Isparta Adalet Komisyonu Başkanlığına yazı yazılarak, bir kısım mahkemelerin duruşmalarınım öğleden sonraya kalması halinde öncesinde Baromuza bilgi verilerek meslektaşlarımızın mağduriyetinin önüne geçilmesi talep edildi.

Isparta Valiliğine gönderilen yazımız ile Avukatlık Kanununa aykırı olarak faaliyet gösteren kamu görevlileri nedeni ile kurumlara uyarı yazısı yazılması ve devamında ise ilgili kamu görevlileri ile ilgili suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi.

Baromuz stajyerlerinden Yakup Sefa Kum'un bir yıllık tamamlanan stajı  sonunda, Avukatlık ruhsat töreni Baro hizmet binamızda  gerçekleştirildi. Kendisine ve Ailesine hayırlı olsun deriz.

Baro Başkanlığımızın 6.’sını düzenleyip Arabuluculuk eğitimi Avukat, Hakim ve Savcı Meslektaşlarımızın yoğun katılımı ile  başlamıştır. Kendilerine hayırlı olsun deriz.

Başımız sağ olsun. Yine bu dönem içinde  Şemdinli'de  ki askeri operasyon sırasında Piyade Uzman Çavuş Seyfettin Orkun Çil ile Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Çam isimli kahramanlarımız şehit olmuş, bir aslanımız da yaralanmıştır. Yine Derecik' de El Bombası Kazasında Da Piyade Sözleşmeli Er Ferhat Muratoğlu isimli kahraman kardeşimiz şehit, iki aslanımız da yaralanmıştır. Allah'tan şehitlerimize rahmet, yaralı aslanlarımıza acil şifalar dileriz.

Milli İradeyi yok sayan ve devletin güç kullanma yetkisini sivillere devreden 696 sayılı OHAL KHK’sı hakkında TBB Başkanlığının Basın açıklaması ile Olağan üstü Baro Başkanlarının Basın açıklaması sitemizde yayınlanmış aynı zamanda mail ile sizlere ulaştırılmıştır.

26.12.2017 Tarihinde Isparta Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Düzenlenen İl Uyuşturucu İl Koordinasyon Toplantısına Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Üyemiz Baro Üyemiz Av.Şeyda Çetin Katıldı. Kendisine teşekkür ederiz.

Bu dönem içinde yine Baromuz stajyerlerinden Av.Ayşe Öztürk, Av.Ebru Aray, Av.Muhammed Burak Kılıç ve Av.Aysu Alkaç'ın Avukatlık  ruhsat törenleri Baro hizmet binamızda gerçekleştirildi. Kendilerine ve ailelerine hayırlı olsun deriz.

Isparta Denizbank Şube Müdürü Yalçın Yavuz Ve Isparta Denizbank Afilli Bankacılık Yönetmeni Firuze Karahan yeni yıl nedeni ile Baro Başkanlığımızı ziyaret ettiler kendilerine teşekkür ederiz.

Isparta Valiliği Sağlık İl Müdürlüğü katkısı ile İlk Yardım Bilgileri Farkındalık Eğitimi Konulu Seminerimiz Baro Hizmet Binası Av.Fatma Sevük Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Bu desteği bize veren kurumlara teşekkür eder Değerli hocamız Halim Yaşamışa da ayrıca teşekkür ederiz.

Ankara Baro Başkanlığı ile Baro Başkanlığımızın yaptığı görüşmeler neticesinde Anlara Barosu ile Baromuz arasında  yapılan anlaşma uyarınca mazeretli Hakimlerin yine  duruşma saatinde meslektaşların  duruşmalarına çağrılması UYAP aracılığı ile artık cep telefonlarımıza  mesaj sistemi ile ulaşacaktır Meslektaşlarımıza hayırlı oldun deriz.

Baro Başkanlığımızın Bülteninin yeni sayısı yeni kadrosu ile yayına çıktı ve siz meslektaşlarımıza ulaştırıldı emekleri geçen tüm meslektaşlarıma teşekkür ederim. Yayınlanmasın istediğiniz yazı, makale vb. yazılarınızı Baromuza ulaştırmanız bize güç verecektir.

2018 Yılı münasebeti ile ajanda, masa takvimi, kalem gibi hediyeleriniz sizlere ulaştırıldı yeni yılınızı tekrar kutlar güzel günlerde kullanmanızı dileriz.

Faaliyet raporumuzu sonlandırırken  meslektaşlarıma bize gösterdikleri sonsuz destek ve katkıdan dolayı şükranlarımızı sunarım. Büyük bir aile olmanın sorumluluğunu idrak ettiğimiz ve TEK SES VE TEK YÜREK OLMANIN bizlere güç verdiğini belirterek 2018 YILININ TÜM MESLEKTAŞLARIMA SAĞLIK MUTLULUK VE HUZUR GETİRMESİNİ TEMENNİ EDER,  Tüm meslektaşlarıma ve sevgiler ve saygılar sunar, en güzel günler ve yıllar sizlerin olsun diyerek saygılar sunarım.01.01.2018

Av.Gökmen Hakkı Gökmenoğlu

Isparta Baro Başkanı

18-01-2018 - 12:47:43

MESLEKTAŞIMIZ AV.FÜSUN KÜLLÜ'NÜN ANNESİ VE AYNI ZAMANDA MESLEKTAŞIMIZ AV.BARTUĞ SAYIN'IN ANNEANNESİ VEFAT ETMİŞTİR. MERHUMA ALLAH'TAN RAHMET YAKINLARINA BAŞSAĞLIĞI DİLERİZ.

12-01-2018 - 08:43:33

DİSİPLİN KURULU BAŞKANIMIZ AV.ÇETİN AKÖZ'ÜN EŞİ GÜLÇİN AKÖZ'ÜN DÜŞME SONUCUNDA VİCUDUNDA KIRIKLAR MEYDANA GELMİŞTİR, KENDİSİNE GEÇMİŞ OLSUN DER ACİL ŞİFALAR DİLERİZ.

29 EKİM VİDEOMUZ
KENTSEL DÖNÜŞÜM VE KAT MÜLKİYETİNDE ENGELLİ HAKLARI KONULU SEMİNER
MESLEKTAŞLAR ARASI BİRLİK VE BERABERLİĞİN PERÇİNLENMESİ, VEFAT EDEN MESLEKTAŞLARIMIZ VE AZİZ ŞEHİTLERİMİZ ADINA HER YIL DÜZENLENEN GELENEKSEL AŞURE İKRAMIMIZ ADLİYE SARAYI ÖNÜNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.