5 NİSAN 2018 AVUKATLAR GÜNÜMÜZ İLE BAROMUZUN 60. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

5 NİSAN 2018 AVUKATLAR GÜNÜMÜZ İLE

BAROMUZUN 60. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

Isparta Barosunun Değerli Avukatları,

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Avukatlar günü vesilesiyle birlikte ve bir aradayız. Her yıl 5 Nisan’ da bir araya geliyoruz. Baromuzun kuruluş tarihi olan 5 Nisan 1958 yılından itibaren Avukatlar Gününü kutlamak için bir araya gelişimizin de aynı zamanda 60. yıldönümü. Baromuzun 60. Kuruluş Yıldönümü de kutlu olsun.

Kıymetli Avukatlar;

Ömürlerinin en değerli zaman dilimlerini hukuka adayan değerli meslektaşlarım, siz meslektaşlarımı sadece Avukatlık görevini yerine getirirken gösterdiği onurlu mücadele için değil aynı zamanda Hukuk Devleti ve Yargı Bağımsızlığı ülküsünü egemen kılma yolunda yıllardır verdiğiniz mücadele için de kutluyorum.

Yalnız avukatların değil aynı zamanda savunduğumuz müvekkillerimizin, avukat dostlarının ve avukatlarla özdeşleştirdiğimiz değerli basın mensuplarımızın da AVUKATLAR GÜNÜNÜ KUTLUYOR; TÜM MESLEKTAŞLARIMA VE AVUKAT DOSTLARINA SEVGİ VE SAYGILARIMI SUNUYORUM.

05/04/2018 günü bizim için hem avukatlar günü hem de Baromuzun Kuruluşunun 60. yıldönümüdür. Baromuzun kuruluşunun 60. Yıl dönümünde burada bulunmamızı sağlayan başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz olmak üzere Baromuzun kurulmasında emeği geçen ve aramızdan ayrılarak ebediyete intikal etmiş olan tüm meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.

Sevgili Avukatlar;

Demokratik hukuk devletlerinde yargılama faaliyetinin merkezini savunma hakkı yani avukat oluşturur. Yargılama faaliyetinin merkezine savunmayı, yani avukatı koymadığınızda, onun adı yargılama olmaz, yargısız infaz olur. Yine Avukatın saygınlığının olmadığı veya korunmadığı bir ülkede, Yargıç ve Savcının, aynı şekilde Yargıç ve Savcının saygınlığının olmadığı veya korunmadığı bir ülkede de avukatın saygınlığı olmaz. Dünyanın en onurlu ve fakat en zor mesleklerinden birisini icra ediyoruz. Bu zorluk, bizim gibi hukuk aidiyeti bilincinin yeteri kadar gelişmediği toplumlarda daha da ağır koşulları beraberinde getiriyor. Nitekim ülkemizde de durum böyledir. Yani Türkiye’nin hukukla olan imtihanı devam etmektedir.

Devletin yaşaması için devlet savunması ne kadar önemli ise, adaletin yaşamasında da savunma ve dolayısı ile avukat o kadar önemlidir. İç ve dış terör olayları nedeni ile Ulus olarak zor bir dönemden geçmekteyiz.  Onun için Avukatı ve Avukatlık mesleğini bağımsız, özgür, özerk kılmak, yargılama sürecinde etkili ve işlevsel hale getirmek böylesine zor bir süreçte yaşamsal değerdedir. Ancak bu günde, geçmiş yıllarda olduğu gibi; hukukun üstünlüğü, İnsan hakları, demokrasi, yargı bağımsızlığı ve bununla yakından ilgili olan yargının ağır iş yükü sorunları ve Avukatlık mesleğinin sıkıntıları konusunda birçok sorunu yaşamaya devam ediyoruz. Avukatın sesinin kesilmesi vatandaşın nefesinin kesilmesi olduğunu belirtiyoruz. Tüm yetkilileri yargıya karşı duyarlı olmaya, yargının sorunları çözmek için çaba göstermeye çağırıyoruz. Tarihte çok şey söylendi mesleğimiz için. İnsanlar bizleri zirveye de çıkardı, cümleleri ile yerin dibine de soktular bizi, alkışı da saldırıyı da yaşadık; Ama ne olursa olsun insanlar hep en özellerini ve gizli sırlarını bizimle paylaştı, bize emanet etti. Sadece devletin en temel işlevlerinden birisi olan adalet hizmetlerini başarıyla ve özveriyle yürüttükleri için değil, insanların, insanlarımızın ortak iyiliği uğrunda çalıştıkları için başta meslektaş diye hitap ettiğim ve gurur duyduğum Avukatlara ve aynı zamanda avukat dostlarına sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Yargı Milletindir, Yargı Kamusaldır.

Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda, Demokratik, Laik, Sosyal ve Hukuk Devleti olma mücadelemize karalılıkla devam edeceğimizi ilan ediyor;

BAROMUZUN KURULUŞUNUN 60. YIL DÖNÜMÜ İLE 5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜMÜZÜN KUTLU OLMASINI DİLİYORUM.

Isparta Barosu adına sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 05.04.2018

Av.Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU

Isparta Baro Başkanı

15-07-2018 - 11:43:46

MESLEK BÜYÜĞÜMÜZ  AV.ALİ GÜNGÖR ÇAKMAKÇI VEFAT ETMİŞTİR. KENDİSİNE ALLAH'TAN RAHMET, CAMİAMIZA, KEDERLİ AİLESİNE VE SEVENLERİNE BAŞ SAĞLIĞI DİLERİZ. CENAZESİ YARIN (16.07.2018) ÖĞLE NAMAZINA MÜTEAKİBEN MİMAR SİNAN CAMİSİNDEN KALDIRILACAKTIR.

13-07-2018 - 08:42:27

BARO YÖNETİM KURULU ÜYEMİZ AV.FATİH SEMİZ AMELİYAT OLMUŞTUR. KENDİSİNE ACİL ŞİFALAR DİLERİZ.

BASINDA BAROMUZ; SEÇİMDE AVUKATLAR İŞ BAŞINDA
5 NİSAN 2018 AVUKATLAR HAFTASI PROGRAMI