2014-2016 FAALİYET RAPORU
Tarih: 8.01.2015 23:00:00| Okunma Sayısı: 6284

SEVGİLİ MESLEKTAŞLARIM

28. DÖNEM 01/07/2016 -01/08/2016

TARİHLERİ ARASI 21. FAALİYET RAPORU

EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR DİYEREK TÜM MESLEKTAŞLARIMA ÖNCELİKLE SAYGILAR SUNARIM.

            Güzel bir Bayramın arkasından, şu günlerde Ülkemiz üzerinde dolaşan kara bulutları hep beraber aşmaya çalışıyoruz, Öncelikle başta da belirttiğimiz üzere Egemenlik Kayıtsız ve Şartsız Milletindir, bunu dışında ki tüm müdahaleler, darbe girişimleri ve Demokrasiyi, İnsan haklarını askıya alma çalışmalarını lanetliyor, gerek Türkiye Barolar Birliği gerekse Isparta Barosu olarak Şehitlerimize Allahtan rahmet kederli ailelerine baş sağlığı yaralılarımıza ise acil şifalar diliyor en kısa sürede normale dönmeyi dört gözle bekliyoruz.

            Göreve geldiğimiz dönemde başlattığımız üzere,Baro Başkanlığımızın mevduatını bulunduğumuz bankayı belirlemek içen yine tüm Isparta da şubesi bununa bankalara yazdığımız yazı üzerine en yüksek bağışı yapan Denizbank Isparta Şube Müdürlüğü ile 2 yıl süre ile yeniden çalışmaya karar verilmiş olup, 35.000,00 TL bağışta bulunan Denizbank Merkez Şube ye de sizler adına şükranlarımı sunarım. Söz konusu bağışı almamız da aslında Baromuzun Mevduat oranını arttırmamızın da çok büyük katkısını olduğunu belirtmek isterim.

            Yine Baromuzda Türkiye Barolar Birliği ve Adalet Bakanlığının yurt dışı seyahatlerine planlayan firma ile yaptığımız işbirliği ile 8 günlük 7 ülke seyahati planlanmış ve sitemizde ilan edilmiştir, katılan meslektaşlarımıza iyi tatiller dileriz.

            Isparta Baro Başkanlığımızın birkaç ay önce hizmete giren yeni Hizmet binasının açılışında bulunan Balıkesir Barosunun Hizmet Binasını açılışına katıldık, Yargıtay Başkanımız ve Türkiye Barolar Birliği Başkanımız ile birlikte açılışını gerçekleştirdiğimiz Balıkesir Barosu Hizmet Binasını hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim.

            15/07/2016 günü Ülkemizde gerçekleşen ve kendilerine Asker dahi demeye dilimizin varamadığı hain teröristlerce girişilen Darbe girişiminin daha ilk saatlerinde Gerek Türkiye Barolar Birliği gerekse Isparta Baro Başkanlığı olarak Gerek resmi internet sitemizden gerekse Sosyal paylaşım sitelerimizden Darbeye Karşı olduğumuz ilan edilmiş ve hemen akabinde de olayı yerinde incelemek üzere 65 Baro Başkanı ile Birlikte Türkiye Barolar birliği Başkanımız eşliğinde TBMM ne bir ziyaret gerçekleştirilmiş bu ziyaret esnasında TBMM Başkanımız sayın İsmail kahramandan olayın boyutu ile ilgili bilgi alınmış olup, Böylesine zor bir günde her zaman olduğu gibi Hukuktan Demokrasiden insan haklarından yana ve Demokratik Laik ve Sosyal Hukuk devleti çizgisinde Baromuz Sayın TBMM Başkanımız  İsmail kahramanın selamlarını ve teşekkürlerini iletirim.

            Her zaman olduğu gibi Baromuzun Resmi internet sitesinde TBB ne ait olan 2016/42-43-36-37-48-49 nolu duyuruları sitemizde ilan edilmiştir meslektaşlarımızın ilgili duyuruları takip etmesini bu dönemde de rica ederiz.

            20/07/2016 günü İstinaf Mahkemeleri Yürürlüğe girdi. Isparta olarak Antalya İstinafa bağlı olduğumuz düşünülerek 28/07/2016 günü saat 9.00 da Isparta Baro Başkanlığı “Av Fatma Sevük “ Konferans salonunda Prof.Dr. Mustafa Ruhan Erdem Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Ceza da İstinaf  Yine Prof. Dr. Oğuz Sancakdar Dokuz Eylül Üniversitesi İdare Hukuk Ana Bilim Dalı Başkanı İdare de istinaf ve Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Kavasoğlu Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi HMK da istinaf konularını anlatıldığı çok güzel bir seminer verdik, yoğun bir katılım sağlayan tüm meslektaşlarımıza, Antalya Bölge idare mahkemesi yargıçlarına, Isparta Noterlerine teşekkür eder İstinafın Birikmiş yargı yükünü azaltacağına inancımızla hayırlı olsun deriz.

            Yine Baro TBB ve Başkent Üniversitesi ile yaptığım görüşmeler neticesinde TBB nin 8. si Baromuzun 3. Arabuluculuk eğitimi planlanmaktadır. Ağustos ayını son haftası planlanan Arabuluculuk eğitimine katılmak isteyen meslektaşlarımızın Baro Kalemine isimlerini yazdırmaları önemle rica olunur. Söz konusu eğitim 8 gün sürmekte olması nedeni ile adli tatil içerisinde olması bir önceki dönemdekinin aksine meslektaşlarımızın bürolarını da kapatmasına neden olmayacaktır, bu nedenle katılımın 25 kişiyi bulması gerekmekte olup müracaatlarınızı bekleriz.

            Bu kapsamda Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı tetkik hakimi İsmail Nacak ve yine beraberinde Şube Müdürü Oğuz Aksungur ile Isparta Arabuluculuk Derneği Başkanı Meslektaşımız Av. Ülkem Baş Baro Başkanlığımızı ziyarette bulundular kendilerine şükranlarımızı iletiriz.

            Son Yaşanan olaylar nedene ile 20 Temmuzda Başlaması gereken Adli tatil kaldırıldı, bu nedenle Tüm meslektaşlarımıza tekrar bu konuda hatırlatma yapar, Temyiz ve diğer konularda ki çalışmalarını bu hususa göre düzenlemelerini rica ederiz.

            Lozan Anlaşmasının 93. yıldönümü nedeni ile Basın açıklamamızı yayınladık, Allah Bir daha Vatanımıza yeni Lozan Anlaşmaları yazdırmasın.

Yine 01/07/2016 tarihinden itibaren Bürolarımızın ve çalışanların İş güvenliği testlerini yaptırmamız gerekmektedir. Konuya ilişkin olarak Baromuza özel olarak bir kısım firmalardan teklifler aldık ve resmi internet sitemize attık meslektaşlarımızın konuya ilişkin bu firmalardan dilediklerine ilgili testi yaptırarak cezai müeyyideye uğramamasını önemle rica ederiz.

         Yine bu dönemde de terör olayları nedeni ile aramızdan ayrılan Aziz Şehitlerimize Allah Rahmet kederli ailelerine bizlere Baş sağlığı diler, Gazilerimize ise acil şifalar dileriz. Bu konu ile ilgili yaptığımız tüm basın açıklamaları ve kınama mesajları kamuoyu ve sizlerle paylaşılmış olup, son olmasını dileriz.

         Bu dönemde de hastalanan, ameliyat olan, doğum yapan, vefat edip aramızdan ayrılan, düğün derneği olan meslektaşlarımız oldu bu konuda da sizlere anında bilgi vermeye özen gösterdik,  sitemizden ve sosyal paylaşım ağlarımızdan duyurduk, biz büyük bir aile olarak iyi ve kötü günlerinde meslektaşlarımız ile bir arada olmaya hep özen gösterdik.

              Faaliyet raporumu sonlandırırken tüm meslektaşlarıma bize gösterdikleri destek ve katkıdan dolayı şükranlarımı sunarım. Büyük bir aile olmanın sorumluluğunu idrak ettiğimizi ve TEK SES VE TEK YÜREK OLMANIN bizlere güç verdiğini belirterek içerisinde bulunduğumuz kötü günlerin sonlanarak, Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet payidar olması dileği ile tüm meslektaşlarımıza sevgiler ve saygılar sunarım. 01/08/2016

                                                                       Av. Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU

                                                                                   Isparta Baro Başkanı

 

 

SEVGİLİ MESLEKTAŞLARIM

28. DÖNEM 01/06/2016 -01/07/2016

TARİHLERİ ARASI 20. FAALİYET RAPORU

TÜM MESLEKTAŞLARIMIZIN RAMAZAN AYINI VE TAKİP EDEN RAMAZAN BAYRAMINI KUTLAR NİCE SAĞLIKLI MUTLU VE HUZURLU RAMAZAN VE BAYRAMLARINA ULAŞMAK DİLEĞİ İLE SAYGILAR SUNARIM.

         Ramazan öncesinde Yalvaç da bulunan meslektaşlarımızla, yeni hizmet binamızın açılışı nedeni ile ertelediğimiz Avukatlar Günü yemeğinde bir araya geldik. Hemen akabinde de yine Yalvaçta ki meslektaşlarımızla İftarda bir araya geldik, bu yemeği tertipleyen başta Yalvaç İlçe Temsilcimiz Av. Ahmet Hayri Yüncü’ye ve tüm meslektaşlarımıza ve yine bizim ile birlikte Yalvaç davetine katılan önceki dönem Baro Başkanımız Av.Çetin Aköz ağabeyime şükranlarımı sunarım.

         Yine Adalet Meslek Yüksek Okulunun mezuniyet törenine Baromuz Adına Genel Sekreter Av.Bahadır Erdem katıldılar, kendilerine teşekkür ederiz.

         Yeni Hizmet binamıza tüm arşivlerimiz ile birlikte taşındık. Yeni Hizmet binamız tüm meslektaşlarımıza hizmet vermeye başladı, Adliye de ki Baro Başkanlığımız da da yine ayrıca meslektaşlarımıza hizmet verilmeye devam edilmekte olup, Avukat evimiz ise cuma günlerinde Adli Yardım hizmeti vermek üzere planlandı. Yeni Hizmet binamızın kafeteryası ise Ramazan ayının başlaması, yeni hizmet binamızın açılışını üzerinden henüz 1 ay gibi bir süre geçmiş olması nedeni ile gerek arşiv düzenlemesi, telefon internet bağlantılarını yapılması nedeni ile henüz faaliyete geçirilemedi. Ancak ilerleyen günlerde özellikle lig maçlarının başlaması ile kafeteryamızda siz meslektaşlarımıza hizmet vermeye başlayacaktır. Yeni hizmet binamızın telefon numaraları siz meslektaşlarımıza duyuruldu. Meslektaşlarımız Baro Hizmetlerini ister, Adliye Binamızda ki birimimizden isterlerse, yeni Hizmet binamızdan alabilirler. Tüm meslektaşlarımıza hayırlı olsun.

         Yeni Hizmet binamızın da hizmete girmesi ile Baro Başkanlığımıza İş ve İşçi Bulma Kurumu vasıtası ile 2 yeni personel alındı. Yeni alınan personelin gerek sigorta primleri gerekse maaşları İş ve İşçi Kurumu tarafından ödenmekte olup, Baromuza bir külfeti bulunmamaktadır.

         Yine Bununla da yetinilmeyip Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler neticesinde yine hiçbir ücret ödemesi yapılmaksızın Baromuza iyi halli Denetimli Serbestliğe tabi hizmetli talebimiz kabul edildi. Baromuza hiçbir külfeti olmaksızın yeni personellerle sizlere Baromuz hizmet etmeye devam etmektedir.

         Göreve geldiğimiz dönemde başlattığımız üzere, yeniden Isparta da bulunan Banka Şubelerine yazı yazılarak Baromuza mevduatlarını getirmesi halinde bankaların verebileceği bağış oranı soruldu ve sonucunda en yüksek bağışı 2 yıl süre ile veren Denizbank Merkez Şube ile Baromuzun çalışması kararlaştırıldı. İki yıl süre ile Denizbank Merkez Şubesi ile çalışma karşılığında Denizbank Isparta Merkez Şubesi Baromuza 35.000,00TL Bağışta bulunma kararı aldı. Meslektaşlarımıza ve Baromuza geçtiğimiz dönemlerde de aldığımız bağışlar gibi hayırlı olsun deriz.

         2016 yılı yaz kararnamesi ile ilimizden ve ilçelerimizden bir kısım Hakim ve Savcılarımız ayrıldı, görev süresi dolmuş olan tüm Hakim ve Savcılarımıza yeni görev yerlerinin hayırlı olmasını dileriz. Yeni göreve başlayacak olan Hakim ve Savcılarımıza da hayırlı olsun der, sizlerin adına tüm gelen ve giden hakim ve savcılarımız ile görüşüldüğünü, dilek ve temennilerimizin iletildiğini buradan ifade etmek isterim.

         01/07/2016 tarihi itibariyle İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu uyarınca 50 işçi altında az tehlikeli iş koluna giren bürolarımız ile ilgili yaptırmamız gereken yükümlüğümüz ile ilgili olarak siz sayın meslektaşlarımıza duyurular yapıldı, hatta Baromuz adına Isparta da bulunan bir çok firmadan fiyat teklifleri iletişim numaraları alınarak sitemize atıldı. Sayın Meslektaşımızın istediği ve tercih ettiği bu firmalar ile görüşerek cezai müeyyide ile karşılaşmaması için gerekli anlaşmayı yaparak 01/07/2016 tarihinden itibaren yükümlülükleri yerine getirmesini önemle rica ederiz.

         Yine Av. Rabia Yumak tarafından organize edilen Rafting turu gerçekleştirildi, Av. Rabia Yumak’a ve katılan meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.

         Türkiye Barolar Birliği tarafından 95.000 Avukatın yararlanabileceği Bir tatil kampanyası ve indirimli tatil anlaşması TÜRSAP üyesi firmalarla imzalandı ve %30’a varan indirimli tatil imkanı elde edildi. Bu konu ile ilgili olarak gerek Baromuzun resmi internet sitesinde gerekse TBB’nin resmi internet sitesinden bilgi edinilebilir. Meslektaşlarımıza hayırlı olsun.

         Yine her sene olduğu gibi Isparta dahilinde Baro Başkanlığımız ile Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Sivil toplum örgütleri ile kurduğumuz yakın ilişki ve münasebet nedeni ile Baro Başkanlığımız adına yapılan çağrılara kayıtsız kalmadık. Ramazan Münasebeti ile de yapılan iftar davetlerini tamamına bizzat şahsım sizler adına iştirak ederek. Baromuzun il genelinde tüm kurum ve kuruluşlar ile yakın temasını sürdürmeye devam ettik.

         2015-2016 Eğitim Öğretim dönemi neticelendi. Başta Avukat evlatları, torunları olmak üzere tüm öğrencilerimize iyi tatiller dileriz. Konuya ilişkin Basın açıklamamız İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kamuoyu ve sizlerle paylaştık.

         Baromuz adına önceki dönem kurduğumuz tiyatro topluluğu gibi birde Türk Sanat Müziği Korosu oluşturduk. Genç Meslektaşlarımızdan oluşan Koromuz ilk konserini Baromuzun yeni hizmet binasının açılışında verdiler. İkinci Konserlerini ise 24.06.2016 tarihinde düzenlediğimiz iftarda verdiler. Kendilerine bu güzel konser için tebrik eder, siz meslektaşlarımızı da yeni koromuzda  görmek istediğimizi belirterek, gönüllü olarak zamanını ayırıp güzel bir koro oluşturmamızda bize yardımcı olan genç meslektaşlarıma canı gönülden teşekkür ederim. Yine onları hazırlayan Av.Çetin Aköz’e yine Isparta Musiki Cemiyetinden Batuhan Güldiken’e  de sonsuz şükranlarımı sunarım.

         TBB de Ankara da icra edilen “Göç ve Hukuku” konulu eğitime Baromuz adına katılan Av. İsmail Özer Özgül ile Av Hamza Taner Budak’a da teşekkürü bir borç bilirim.

         Hemşerimiz Merhum 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in 1. ölüm yıldönümündeki Devlet Törenine TBB Başkanımız Av.Prof.Dr.Metin Feyzioğlu katıldılar, kendilerine Baromuz olarak eşlik ettik. Birlik Başkanımız Baro Başkanlığımızı da ziyaret ederek ilimizden ayrıldılar. Kendilerine bu anlamlı ziyaret için teşekkürü bir borç bilir, Merhum Cumhurbaşkanımıza yeniden Allah Rahmet Eylesin Deriz.

         Bu dönem içerisinde Babalar Gününü kutladık, başta Avukat Babalar, Avukat Dedelerin Babalar Gününü kutlarız. Aramızdan ayrılmış olan başta Şehit Babaları olmak üzere, özlemle yad ettiğimiz aramızdan ayrılmış olan Babalarımıza da Allahtan rahmet dileriz.

         Her sene olduğu gibi bu senede de yine Baromuzun Geleneksel İftar Yemeğin büyük bir katılım ile gerçekleştirdik, Meslektaşlarımızın 25 yıl ve üzeri meslek kıdem plaketlerini yine aramızdan ayrılan Hakim ve Savcılarımıza plaketlerini takdim ettik. Tüm meslektaşlarımıza ve yine yeni görev yerlerine giden hakim ve savcılarımıza hayırlı olsun deriz. İftarımıza iştirak eden, sayın Valimize, Belediye Başkanımıza, Başsavcımıza, Meslektaşlarımıza, Ailelerine, Hakim ve Savcılarımıza, Ticaret Odası Başkanımıza, Noterlerimize, IGSİAD Başkanına, Anneler Derneği Başkanına, Müftülüğe, Halk Otobüsleri Başkanına ve Tüm STK temsilcilerine şükranlarımızı sunar, hep beraber yeni iftarlara sağlıklı ve mutlu olarak  ulaşmak dileği ile saygılar sunarız.

         Şehit ve Muharip Gaziler-Isparta Valiliği-Halk Otobüsleri Başkanlığı-Genç İşadamları Derneği-Isparta Müftülüğü-Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç-Isparta C. Başsavcılığı iftar davetlerine bizzat şahsım sizler adına katıldım.

         İlimizden Ayrılan Valimiz Vahdettin Özkan Baromuza veda ziyareti için geldi, kendilerine sizler adına dilek ve temennilerimiz iletildi. Kendisine yeni görev yerinde başarılar dileriz.

         Yine ilimize yeni atanan Vali Şehmus Günaydın’a da Baromuz adına Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av.Bahadır Erdem, Av. Ünsal Çankaya, Av. Cengiz Kayhan ile birlikte hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk.

         Makine Mühendisler Odası Isparta Temsilciliğinin yeni Başkanı Doç.Dr.İbrahim Üçgül’e (Av. Noter Nesrin Üçgül’ün eşi) hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk.

         Baromuzun yeni binasını Makine Mühendisler Odası Personeli ziyaret ederek hayırlı olsun temennisin de bulundu.

         Denetimli Serbestlik Şube Müdürü Yeni hizmet binamıza hayırlı olsun ve iadeyi ziyarette bulundular, kendilerine de teşekkür ederiz.

         İl Müftümüze hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak Baromuzla gösterdiği yakın ilgi ve alaka için teşekkürlerimizi ilettik.

         CMK görevlendirmeleri Gece ve Gündüz listesi olarak ikiye bölünmüş olup, bu konuda ki duyurumuz Baro Başkanlığımızın resmi internet sitesinde yapılmış olup, bu konuda ki mağduriyetlerinin önüne geçilmeye çalışılmıştır. Meslektaşlarımıza hayırlı olsun.

         Meslektaşımız Av. Nazlı Gonca Özer tarafından yeni hizmete giren Gonca Düğün ve sünnet merasimleri organizatörlüğü ve yemek hizmetinin meslektaşlarımıza yaptığı %10’luk indirim anlaşması Baromuz sitesinde ilan edilmiştir, meslektaşlarımıza hayırlı olsun.

         İstanbul Atatürk Havalimanındaki Bombalı saldırıyı kınıyoruz, terörün kimden ve nereden gelirse gelsin lanetliyoruz, konuya ilişkin basın açıklamalarımızı sizlerle ve kamuoyu ile paylaştık. Allah bu ülkeyi ve insanlarımızı korusun diyoruz.

         TBB Arabuluculuk Eğitimlerini 8.’si başladı Arabuluculuk Eğitimi almak isteyen meslektaşlarımızın Baromuza isimlerini yazdırmalarını rica ederiz. En az 24 kişi olmamız halinde TBB ile görüşülecek ve Arabuluculuk Eğitiminin Isparta da açılması için talepte bulunulacak ve tarih belirlenecektir.

         Yine 01/07/2016 tarihinden itibaren Bürolarımızın ve çalışanların İş güvenliği testlerini yaptırmamız gerekmektedir. Konuya ilişkin olarak Baromuza özel olarak bir kısım firmalardan teklifler aldık ve resmi internet sitemize attık meslektaşlarımızın konuya ilişkin bu firmalardan dilediklerine ilgili testi yaptırarak cezai müeyideye uğramamasını önemle rica ederiz

         Yine bu dönemde de terör olayları nedeni ile aramızdan ayrılan Aziz Şehitlerimize Allah Rahmet kederli ailelerine bizlere Baş sağlığı diler, Gazilerimize ise acil şifalar dileriz. Bu konu ile ilgili yaptığımız tüm basın açıklamaları ve kınama mesajları kamuoyu ve sizlerle paylaşılmış olup, son olmasını dileriz.

         Bu dönemde de hastalanan, ameliyat olan, doğum yapan, vefat edip aramızdan ayrılan, düğün derneği olan meslektaşlarımız oldu bu konuda da sizlere anında bilgi vermeye özen gösterdik,  sitemizden ve sosyal paylaşım ağlarımızdan duyurduk, biz büyük bir aile olarak iyi ve kötü günlerinde meslektaşlarımız ile bir arada olmaya hep özen gösterdik.

              Faaliyet raporumu sonlandırırken tüm meslektaşlarıma bize gösterdikleri destek ve katkıdan dolayı şükranlarımı sunarım. Büyük bir aile olmanın sorumluluğunu idrak ettiğimizi ve TEK SES VE TEK YÜREK OLMANIN bizlere güç verdiğini belirterek içerisinde bulunduğumuz Ramazan ayımızın ve devamında ki Ramazan Bayramının tüm meslektaşlarımıza ve sevdiklerine mutluluklar getirmesini diler, SAYGILAR SUNARIM.    01/07/2016

                                  Av. Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU

                                               Isparta Baro Başkanı

 

SEVGİLİ MESLEKTAŞLARIM

“YENİ HİZMETE GİRMİŞ OLAN BİNAMIZ HAYIRLI OLSUN”

28. DÖNEM 01/05/2016 -01/06/2016

TARİHLERİ ARASI 19. FAALİYET RAPORU

RAMAZAN AYIMIZI KUTLAR, RAMAZANIN BAŞTA TÜM MESLEKTAŞLARIMIZA, SEVDİKLERİNE, VATANIMIZA VE MİLLETİMİZE HUZUR VE ESENLİK GETİRMESİNİ, DİLER ŞEHİT VE GAZİ HABERLERİNİN SONLANMASINI DİLERİZ.

         Sevgili Meslektaşlarım ISPARTA BARO BAŞKANLIĞIMIZIN İLK VE TEK KENDİ MÜLKÜ OLAN YENİ HİZMET BİNASINI HEP BERABER 07/05/2016 GÜNÜ AÇTIK. BU ESER SİZLERİN ESERİ, BU ESER SİZİN BİZE OLAN GÜVENİNİZİN ESERİ. Hayırlı olsun. Güle güle kullanın.

Türkiye’nin tüm bölgelerinden katılan ve bu güne kadar Türkiye de ki en yüksek katılım ile 44 Baro Başkanı, İl Bürokrat ve STK Başkanları siz değerli meslektaşlarım ve  TBB Başkanımız Av.Prof.Dr. Metin Feyzioğlu,  Başkan Yardımcımız Av.Berra Besler, TBB Disiplin-Denetleme Kurulu Üyeleri, TBB de bizi temsil eden önceki Dönem Baro Başkanımız ve TBB Disiplin Kurulu Üyemiz Av. Faik Yıldız ile hizmete açtığımız yeni hizmet binamız tüm meslektaşlarımıza hayırlı olsun. Yeni Hizmet Binamız sizlere hizmet vermeye başlamıştır. Zemin katında bulunan kafeterya ve restorant’ta Avukat kartımız ile %30 indirimimiz vardır. Üst katta bulunan kafeteryamız ise bilardo, okey, satranç v.d. etkinliklerden yararlanabileceğiniz gibi çok yakında kuracağımız Isparta Barosu sandığı üzerinden yapacağımız işletme ile de aperatif yiyecekler den de istifade edebilirsiniz. Şu anda mesai saatlerinde açık olan kafeteryamız, süper ligin başlaması ile hafta sonlarında gece de hizmet verecek olup, artık maçlarımızı da hafta sonlarında ailemizle birlikte kafeteryamızda izleyebileceğiz ve büyük bir aile olmanın mutluluğunu yaşayacağız. Yeni hizmet binamızda 2 derslik ten oluşan ve eğitmen toplantı salonları, kütüphanesi internet salonu ile Adli Yardım, CMK hizmetleri, 220 kişilik konferans salonu, mescidi, Başkan ve Yönetim Kurulu çalışma ofisleri, avukat çalışma ofisleri internet salonu, kütüphane ve disiplin kurulu ile hizmet vermektedir. Tüm meslektaşlarımıza hayırlı olsun. Her zaman ifade ettiğimiz üzere bu bina sizlerin, bu eser sizlerin hayırlı olsun. Hepimiz bir gün yaşlanacağız ancak gidip dinlenebileceğimiz ve meslektaşlarımız ile dertleşebilip sohbet edebileceğimiz, anılarımızı paylaşabileceğimiz güzel bir mekan yarattık, sizlerle yaptık, sizlerle de yaşatacağız.

         Yine öncesinde Baromuz adına kurduğumuz Tiyatro Topluluğu gibi Baromuz adına ilk kez Stajyer Avukatlarımızdan oluşan yeni kurduğumuz Türk Sanat Müziği Korusunda görev alan ve açılışımız Galasında verdikleri eşsiz konser için Stajyer Avukatlar Tuğçe Demiralay-Gülnaz Demiralay-Bersu Karadoğan-Gizem Korkmaz-Zeliha Kılınç-Çiğdem Karahan-Erşah Toprak-Hüseyin Küçükkoyuncu-Eray Şahin-Ali Metin-Murat Çetin–Okan Korkmaz-Mustafa Kağan Karaca-Ömer Lütfulah Gencay’a çok ama çok teşekkür ederim. Yine Koromuzu çalıştıran üstadımız önceki dönem Baro Başkanımız Av. Çetin Aköz’e ve yine Batuhan Güldiken’e de teşekkürü bir borç bilirim, sağ olsunlar var olsunlar.

         1 Mayıs İşçi Bayramı münasebeti ile ilgili olarak Baro Başkanlığımızın Basın açıklaması tüm kamuoyu ve sizlerle paylaşılmıştır.

         Baro Başkanlığımız ile TBB ve Başkent Üniversitesi aracılığı ile Isparta Devin otel de gerçekleştirilen Arabuluculuk eğitimi tamamlandı, Meslektaşlarımız sertifikalarını aldı, kendilerine ve Baromuza hayırlı olsun der, başvuruların 25’i bulması halinde yeniden Arabuluculuk Eğitimi açılacağını şimdiden ilan eder, hayırlı olsun deriz.

         Yine her sene düzenli olarak gerçekleştirilen Türkiye Barolar Birliği Kurgusal Duruşma Yarışmasında Akdeniz Barolarına ev sahipliği yaparak Isparta Barosuna bir ilki daha yaşatmanın sevincini yaşadık. Kurgusal Duruşma Yarışmasında aylarca yoğun çalışma neticesinde Baromuzu temsil eden meslektaşlarımıza Stj. Av. Gülnaz Demiralay-Stj Av.Tuğçe Demiralay- Stj.Av.Erşah Toprak-Stj.Av.Hüseyin Küçükkoyuncu ile Koçlar Av. Ahmet Ali Ünal ile Av.Dilara Nur Cansu’ya teşekkürü bir borç biliriz. 0,35 puan farkı ile ikincilik kupasını aldık. Her zaman ifade ettiğimiz gibi önemli olan Baromuzu temsil etmektir, derecenin hiçbir önemi yoktur. Genç meslektaşlarımız, Baromuza yakışan bir şekilde bizleri temsil ettiler. Yoğun bir mesai ve emek sarf ettiler, kendilerine Barom adına ne kadar teşekkür etsem azdır sağ olsunlar var olsunlar. Yarışma neticesinde 8 Akdeniz Barosu arasında Antalya Barosu 1. Isparta Barosu 2. Kahramanmaraş Barosu 3. oldu, hayırlı olsun.

         Kurgusal Duruşma Yarışması neticesinde dereceye giren Meslektaşlarımız ve koçlarına yeni hizmet binamızda Plaket takdimini gerçekleştirdik.

         Baro Binamızın Açılışı esnasında, açılışımızı eksiksiz icra edilmesini sağlayan büyük emek ve mesai sarf eden Baromuz Genel sekreteri Av.Bahadır Erdem’e yine Kurgusal Duruşma Yarışmasını eksiksiz ve kusursuz olarak tamamlanması için büyük emek ve mesai sarf eden Baro Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Ömer Berber’e de yine ayrıca buradan teşekkür etmeyi bir görev sayıyor, kendilerine şükranlarımı sunuyorum.

         Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulunda ki 3. kez icra edilen Sempozyuma Adalet Akademisi Başkanı-Isparta C. Başsavcımız ile birlikte Isparta Barosu adına Konuşmacı olarak katıldım. Adalet Meslek Okulu Müdürü Doç. Dr. Süleyman Dost ve değerli akademisyenlerine teşekkür ederim.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutladık, Bayramımız kutlu olsun, Bayram Basın açıklamamızı sizlerle ve kamuoyu ile paylaştık, Törenlere katılan Başkan Yardımcımız Av. Abdullah Çelik’e teşekkür eder, tekrar Bayramımız kutlu olsun deriz.

 Yılmaz Şener İlkokulu resim sergisini IYAŞ da Mersin Baro Başkanımız ile birlikte açılışını yaptık, küçük ellere ve okul yöneticilerine ve değerli öğretmenlerine teşekkür ederiz.

Yine Konya Barosunun Hizmet Binasının açılışına bizzat şahsım tarafından katılım sağlandı, Konya Barosuna da yeni hizmet binalarının hayırlı olmasını dileriz.

Denetimli Serbestlik Şube Müdürümüze Genel Sekreterimiz Av. Bahadır Erdem ve şahsım hayırlı olsuna ve iadeyi ziyarete gittik kendisine tekrar hayırlı olsun deriz.

Ankara İlinde TBB de gerçekleştirilen Mülteci Hukuku ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile ilgili eğitime Baromuz adına Av. İsmail Özer Özgül katılmış olup, kendilerine teşekkürü bir borç biliriz.

Yine CMK ödemelerinde meslektaşlarımızın stopaj ile yaşadığı sıkıntıyı giderdik, tüm meslektaşlarımız artık CMK stopaj ile ilgili belgelerini Savcılıklar, yerine Baro Başkanlığımızdan temin edebilirler.

Staj Eğitim merkezimiz de Stj.Av.Döne Özlem Zengin İlamsız Takip, Stj.Av.Raziye Çetin İnançlı İşlem ve Stj. Av. Nevzat Tülemen Genel İşlem Konulu yine Stj.Av.Mustafa Kağan Karaca ile Stj.Av. Muhammet Tevfik Tortop da Tehlike Sorumluluğu ve Boşanma Ailenin Korunması Konulu sunumlarını gerçekleştirdiler, kendilerine ve Staj Eğitim merkezimize teşekkür ederiz.

Isparta Noterleri yeni hizmet binamızı ve sizler adına Baromuzu ziyaret ettiler, kendilerine teşekkür ederiz.

Isparta Defterdarımız yeni hizmet binamızda bizleri ve sizin adınıza Baromuzu ziyaret ettiler, kendilerine teşekkür ederiz.

Yine bu dönemde de terör saldırıları neticesinde hayatını kaybeden güvenlik güçlerimiz oldu, kendilerine Allahtan rahmet diler, gazilerimize de acil şifalar dileriz. Konuya ilişkin basın açıklamalarımızı sizlerle ve kamuoyu ile paylaştık. Terör olayı nereden ve kimden gelirse gelsin lanetliyoruz.

Öncesinde bizleri ziyaret etmiş olan Ziraat Odası Başkanımızı ve Denizbank Isparta Şube Müdürümüzü de yine makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerimizi ilettik.

Emekli Öğretmen Yazar Orhan Özdemir tarafından yeni hizmet Binamız Av. Fatma Sevük Konferans Salonunda Mutluluğa Yürüyüş adlı konferans düzenlenmiş olup, katılan meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.

Yine her sene düzenlediğimiz Bahar Kahvaltımızı da yeni hizmet binamızın altında icra ettik. Büyük bir katılım sağlayan tüm meslektaşlarımıza teşekkür ederiz. Kahvaltımızın bitiminde de yeni hizmet binamızı gezdik ve meslektaşlarımıza yeni hizmet binamızı tanıttık.

Yine Baromuza desteğini ve katkısını esirgemeyen özel günlerimizde bizlerle birlikte olan İl Müftümüzü makamında iadeyi ziyarette bulunduk. Kendisine destekleri için teşekkürlerimizi iletiriz.

Bu dönemde de hastalanan, ameliyat olan, doğum yapan, vefat edip aramızdan ayrılan, düğün derneği olan meslektaşlarımız oldu bu konuda da sizlere anında bilgi vermeye özen gösterdik,  sitemizden ve sosyal paylaşım ağlarımızdan duyurduk, biz büyük bir aile olarak iyi ve kötü günlerinde meslektaşlarımız ile bir arada olmaya hep özen gösterdik.

Faaliyet raporumu sonlandırırken tüm meslektaşlarıma bize gösterdikleri destek ve katkıdan dolayı şükranlarımı sunarım. Büyük bir aile olmanın sorumluğunu idrak ettiğimizi ve TEK SES VE TEK YÜREK OLMANIN bizlere güç verdiğini belirterek BAROMUZUN YENİ HİZMET BİNASININ HEPİMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLER-RAMAZAN AYININ DA BAŞTA TÜM MESLEKTAŞLARIMIZA VATANIMIZA VE MİLLETİMİZE HUZUR VE BARIŞ GETİRMESİNİ TEMENNİ EDER, SAYGILAR SUNARIM.    31/05/2016                                

                                                               Av. Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU

                                                                            Isparta Baro Başkanı

 

SEVGİLİ MESLEKTAŞLARIM

“YENİ HİZMETE GİRECEK OLAN BİNAMIZ HAYIRLI OLSUN”

28. DÖNEM 01/04/2016 -01/05/2016

TARİHLERİ ARASI 18. FAALİYET RAPORU

SAHİBİ OLDUĞUMUZ 07/05/2016 GÜNÜ AÇILIŞINI YAPACAĞIMIZ YENİ HİZMET BİNAMIZ HEPİMİZE HAYIRLI OLSUN

BU ESER SİZLERİN ESERİDİR, SAĞOLUN VAR OLUN.

         Sevgili Meslektaşlarım ISPARTA BARO BAŞKANLIĞIMIZIN İLK VE TEK KENDİ MÜLKÜ OLAN YENİ HİZMET BİNASINI HEP BERABER 07/05/2017 GÜNÜ AÇIYORUZ. BU ESER SİZLERİN ESERİ, BU ESER SİZİN BİZE OLAN GÜVENİNİZİN ESERİ. 1958 yılında  kurulmuş olan Baromuzun, bu güne kadar ki tüm Başkanlarına Yönetim Kurulu üyelerine ve siz sayın meslektaşlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Hep beraber verdiğimiz Bayrak yarışının neticesini alıyoruz. Her zaman ifade ettiğim üzere biz büyük ve güçlü bir aileyiz. Bu Faaliyet raporunu kaleme alır iken bir o kadar da sevinçliyim.1958 yılında kurulmuş olan Isparta Baro Başkanlığımızın artık yeni hizmet binası var ve de kendisine ait, öncesinde Sayın Valimizin İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve Meclisinin destek ve katkıları ile İl Özel İdaresine ait Hafız İbrahim Demiralay Konağı, Baromuzun hiçbir binasının olmaması nedeni ile girişimlerimiz neticesinde Baro Başkanlığımıza 10 yıllığına tahsis edilmiş ve TBB tarafından da tadilat ve tefrişi yapılarak Baromuzun hizmetine sunulmuş idi. Ancak benim gibi hepimizin yıllardan bu yana isteği Baromuza ait kendi mülkü olan bir hizmet binasının olmasıydı. Yaklaşık 3 yıldan bu yana bu konuda gösterdiğimiz çalışmalar, TBB ile yapılan görüşmeler neticesinde 07/05/2016 günü hep beraber açacağımız Barida Otel karşısında ki 5 katlı hizmet binamıza kavuşuyoruz. İnanın çok mutluyum ve bir o kadar da gururluyum. Yeni hizmet binamız ile ilgili davetiyeleriniz elinize ulaştı. Bugün Baromuzun düğün günü, bugün 1958 yılından bu yana bir ilki gerçekleştireceğiz. Sahibi bulunduğumuz yeni Hizmet Binamızı TBB Başkanımız Sayın Av.Prof.Dr.Metin Fevzioğlu ve çok sayıda ki Baro Başkanımız ile hep beraber açacağız. Bu eser tamamen sizlerin eseri, bu eser sizlerin bize olan güveninizin ve desteğinizin eseri. Yeni hizmet binamız da 250 kişilik konferans salonu yine 50 kişilik 2 adet derslik, kafeterya, Kütüphane, Disiplin Kurulu, Mescit, Bilardo, ve Çalışma ofisleri, internet salonu ile bir bütün halinde sizlerin ürünü. İşte bundan dolayı Isparta Merkez de ki, Yalvaç, Şarkikarağaç’taki, Sütçülerde ki, Keçiborlu’daki, Eğirdir’deki ve hatta şehir dışında ikamet eden tüm meslektaşlarımız ile birlikte Binamızın açılışını yapmak ve bu tarihi günü hep beraber kutlamak istiyoruz. Tüm Meslektaşlarımıza hayırlı olsun. 07/05/2016 günü yani Hıdırellez günü yeni Hizmet binamızı açıyoruz. TBB Başkanımız Av.Prof.Dr.Metin Feyzioğlu’na, Yönetimine ve Başdanışmanı Önceki Dönem Antalya Baro Başkanı Av. Zafer Köken’e yeniden teşekkürlerimizi sunarım.

         05/04/2016 günü Avukatlar haftamızı hep beraber kutladık, ancak Ülkemizde ki terör olayları nedeni ile biraz buruk kutladık, bu amaçla gala yemeklerimizi iptal ettik, onun yerine meslektaşlarımıza aramızdan ayrılan meslektaşlarımıza ve şehitlerimizin anısına gerek Adliye Önünde gerekse Yalvaç ilçe temsilciliğimizde helva ikramlarımız Şarkikarağaç’da yemek ikramlarımız oldu. Bunun yanı sıra meslektaşımız değerli dostum Av.Hakan Akman’a ait özel bir koleksiyonu Avukat evimizde sergiledik devamı da 07/05/2016 tarihinde yeni hizmet binamızda tekrarlanacaktır. Yine İlköğretim talebeleri arasında yapılan Çocuk gözünde Avukat konulu resim yarışmasında dereceye gidenlere ödülleri verilerek tüm yarışmaya katılan resimlerden oluşan bir sergimiz yine Avukat evimizde sergilendi. Yine Haftamıza özel bir sinema filmi meslektaşlarımıza sinema günleri adı altında sergilendi. Çelenk Törenimiz, Basın açıklamamızın yanı sıra Otobüsle, Duraklara asılan bilbordlarla yine K32 de ki Isparta Barosu filmi ile Halkımızın bilinçlenerek, her türlü hukuki sorununda Avukattan istifade etmesinin yolu açılmaya çalışıldı.  Yeniden 5 Nisanlarda hep beraber buluşmak umudu ile tüm katılan ve destek veren meslektaşlarıma şükranlarımı sunarım.

         Bir çok baroda ki meslektaşlarımıza yönelik saldırılar kınandı ve bu konuda basın açıklamaları ile olaylar lanetlendi

         Yine Burdur Isparta Baroları ev sahipliği ile CMK eğitim semineri Burdur ilinde icra edildi Isparta’dan tam 2 Otobüs meslektaşım ile eğitime katıldık, kendilerine, Burdur Barosuna ve TBB Eğitim Merkezine teşekkür ederim.

         Isparta Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen Çocuk Suçları adlı konferansa Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonumuzun tüm üyeleri katıldılar ve eğitim çalışması yaptılar, kendilerine teşekkür ederim.

         Staj Eğitim Merkezi her zaman ki gibi çalışmalarına aralıksız devam etti ve     Av. Stj.Çiğdem Karahan, Av.Stj.Salih Yıldız ve Av.Stj. Fatma Özkan' sunumlarını gerçekleştirdiler kendilerine ve staj eğitim merkezine teşekkürü bir borç biliriz.

         Emniyet Teşkilatının 171. Yıldönümü nedeni ile İl Emniyet Müdürü Yardımcımız ve beraberinde ki Müdürlerimiz Baromuzu ziyaret ettiler ve davetlerine Başkan Yardımcımız Av. Abdullah Çelik katıldılar kendilerine teşekkür ederim.

         Yine Edirne Baromuzun Yeni hizmet binasının açılışına Şahsım ve Başkan Yardımcımız Av. Abdullah Çelik katıldık.

         Osmaniye de ilk kez gerçekleştirilen Akdeniz Baro Başkanları toplantısına ise Baromuz adına Yönetim Kurulu üyemiz Av. Ömer Berber katıldılar kendilerine teşekkürü bir borç bilirim.      

         Bu güne kadar olduğu gibi bu dönemde de yine Yönetim Kurulu toplantılarımızı Yönetim Kurulu üyelerimiz ile birlikte gündemli olarak yaparak sizlere kısa kararları sitemizden ilan ettik, toplantılarımızda gündeme alınmasını istediğiniz gündem maddelerini her zaman baromuza iletebilirsiniz.

         23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutladık Basın açıklamamızı Basın ile ve sizlerle öncesinde paylaştık, Çelenk törenine de bizzat şahsım katılarak bir bayramımızı daha geride bıraktık, nice bayramlara ulaşma temennisi ile.

         CMK da görev alan Meslektaşlarımızın Maliyeye sunmaları gereken ve C. Savcılığından alacakları stopaj belgeleri ile ilgili sıkıntı giderildi artık meslektaşlarımız ilgili belgeleri Baro Başkanlığımızdan tedarik edebilirler. İlgili belgeler C.Başsavcılığımızca yaptığımız görüşmeler neticesinde bize verilmekte önemle arz ederim.

         Yine Stajda 6 aylık bölümünü tamamlayan Avukatlarımızın Asliye Ceza Mahkemelerinde duruşmalara katılımının bir kısım mahkemelerce engellenmesi uyarınca ilgili sıkıntı giderildi. Komisyon Başkanlığının yazıları ilgili mahkemelere gönderildi. Genç meslektaşlarımız 6 aylık sürelerini dolması üzerine Asliye Ceza Mahkemelerinde duruşmaya girebilirler.

         Avukatlar Haftamız münasebeti ile İl Valisi Vahdettin Özkan’ı makamında ziyaret ettik, akabinde ise Baromuzu Avukatlar haftası münasebeti ile Denizbank Müdürümüz ve personeli,C. Basavcımız Mustafa Kemal Çokdinç ve Komisyon Başkanımız Suat Yürekli,Aile Mahkemesi Hakimimiz Gülnişah Çokdinç Savcı Erol Taslak ve Hakim Naciye Ersal ziyaret ettiler. Yine İl Emniyet müdürü yardımcısı Kamuran Koç ve ekibi, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şaziye Oğuz ve ekibi, Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta il Başkanı Batuhan Güldiken ve ekibi, Ziraat Odası Başkanı Müslehattin Selçuk ve Denetimli Serbestlik Şube Müdürü Fatih Ziya Şahin ziyaret ettiler kendilerine şükranlarımızı sunarız.

         Yine Önümüzde ki günlerde Isparta ilinde ki göçmen sayısında ki artış konusunda Baromuzu bilgilendirmek adına Birleşmiş Miletler Mülteciler Derneği ve ekibi baromuzu ziyaret ettiler.

          Son günlerde çocuk istismarının artması ve Karaman ilinde ki Bir yurtta çocuklara yönelik istismarın kamuoyunda yer alması üzerine şahsım tarafından Baromuz adına kaleme alınan basın açıklaması sizlerle ve kamuoyu ile paylaşıldı.

Çanakkale haftası nedeni ile Baromuz tarafından düzenlene Çanakkale gezisine Baromuz mensupları aileleri ile birlikte katıldılar kendilerine Çanakkale Zaferinin 101. yılında şükranlarımı sunarım.

Stajyerlerimizden Şeref Alkaç,Azime Elkoyunlu,Hasan Hüseyin Çelik,Ahmet Sami Çelik,Duygu Yılmazer’e Avukatlık yemini yaptırılarak Baromuzun levhasına kaydettik hayırlı ve uğurlu olsun Değerli staj hocaları Av. Ramazan Erdemir ve Av.Osman Zabun’a ve sevenlerine de hayırlı olsun.

Yine Staj Eğitim merkezimizce düzenlenen Stajer Avukat M.Ali Kurt ve Ömer Gencay’ın sunumunda “Cinsel Suçlar ve İşe iade ve Kıdem tazminatı” konulu seminer icra edilmiş olup stajyerlerimize ve staj eğitim merkezimize teşekkürü bir borç biliriz.

Türkiye Barolar Birliğince her sene düzenlenen Kurgusal Duruşma Yarışmasının Akdeniz Bölgesi elemelerinde yapılan seçim sonucunda Isparta Baromuzun ev sahipliğinde yapılmasına karar verildi. Bize destek veren Akdeniz Barolarından başta Antalya, Burdur, Kahramanmaraş ve Mersin Barolarına ve tüm Akdeniz barolarına teşekkür ederiz. 14-15 Mayısta 8 Baroyu İlimizde Baromuz çatısı altında ağırlayacağız gönlümüz Baromuzun aynı zamanda 1. olmasıdır.

Bu dönemde de hastalanan, ameliyat olan, doğum yapan, vefat edip aramızdan ayrılan, düğün derneği olan meslektaşlarımız oldu bu konuda da sizlere anında bilgi vermeye özen gösterdik,  sitemizden ve sosyal paylaşım ağlarımızdan duyurduk, biz büyük bir aile olarak iyi ve kötü günlerinde meslektaşlarımız ile bir arada olmaya hep özen gösterdik.

Faaliyet raporumu sonlandırırken tüm meslektaşlarıma bize gösterdikleri destek ve katkıdan dolayı şükranlarımı sunarım. Büyük bir aile olmanın sorumluğunu idrak ettiğimizi ve TEK SES VE TEK YÜREK OLMANIN bizlere güç verdiğini belirterek 07/05/2016 TARİHİNDE GERÇEKLEŞTİRECEĞİMİZ BAROMUZUN HİZMET BİNASININ AÇILIŞINI HEP BERABER GERÇEKLEŞTİRMEK ÜZERE SAYGILAR SUNARIM. 07/05/2016 tarihi Baromuzun tarihi bir günü her zaman her defasında ifade eteğim üzere sizlerin destek ve katkı ile önerileriniz, eleştirilerinizin bizlere yol gösterici olduğunu ve bunun eserini de 07/05/2016 günü açacağımızı belirterek tüm meslektaşlarıma tekrar YENİ HİZMET BİNAMIZIN AÇILIŞINI 07/05/2016 GÜNÜ HEP BERABER YAPALIM DİYEREK, ESERİN SİZİN ESERİNİZ OLDUĞUNU BELİRTEREK saygılar sunarım.

07.05.2016 TARİHİNDE BİRLİK BAŞKANIMIZ AV. PROF. DR. METİN FEYZİOĞLU TARAFINDAN HİZMETE AÇILACAK OLAN ISPARTA BARO BAŞKANLIĞI HİZMET BİNASININ AÇILIŞ PROGRAMI

              1-     06.05.2016 Saat 20.00 Barida Otel Gala Yemeği

         a-Isparta Barosu Korosunun Konseri

         b-Mesleğinde 35-40-45 ve 50. yılını dolduran meslek büyükleri plaket töreni

2-     07.05.2016 Saat 11.00 Yeni Hizmet Binamızın Açılışı

        a-Baro Başkanının Açılış Konuşması

                       b-Birlik Başkanının Açılış Konuşması

                       c-Açılış

                       d-Kokteyl

                       e-Isparta Barosu Mensubu Av. Hakan Akman’a ait “Geçmişin Nefesi Hukukun Serüveni” Adlı

                           serginin gezilmesi

3-     07.05.2016 Saat 14.00 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in Külliyesi ile Müze gezisi

4-     07.05.2016 Saat 16.00 Eğirdir Gölü, Can Ada Turu ile birlikte Seyir Tepesi Ziyareti

5-     07.05.2016 Saat 20.00 Isparta Doğa Park Resturant da Akşam Yemeği

6-     08.05.2016 Saat 07.00 Katılmak isteyen misafirlerimiz ile Gül Bahçesi, Gül Fabrikası gezisi ve Gül Yağı üretiminin yerinde görülmesi

7-     08.05.2016 Saat 11.00 Isparta Etnografya Müzesi gezisi

8-     08.05.2016 Saat 13.00 Kapanış                     

                                                               Av. Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU

                                                                       Isparta Baro Başkanı

 

 

 

SEVGİLİ MESLEKTAŞLARIM AVUKATLAR HAFTAMIZ KUTLU OLSUN

28. DÖNEM 01/03/2016 -01/04/2016

TARİHLERİ ARASI

17. FAALİYET RAPORU

17. Faaliyet raporunu siz sayın meslektaşlarıma arz etmeden önce 2016 AVUKATLAR HAFTAMIZIN KUTLU OLMASINI dilerim. Çok üzücü günlerden geçiyoruz, nerede ise şehit haberini almadığımız, bir bombalı eylemin olmadığı gün yok gibi. Bu nedenle de Yönetim Kurulumuzda aldığımız karar ile bu sene Avukatlar haftamızı biraz sönük kutlayacağız. Böylesine acılı bir ortamda bir gala yemeğini düzenlemenin doğru olmadığını düşündük, bu konuda sizlerin de bizlere destek vereceğini, bizleri anlayış ile karşılayacağınızı umut ediyoruz. Ancak önümüzde ki günlerde ilan edeceğimiz üzere Avukatlar Haftasında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine hep beraber çelenk koyacağız, yine haftamız vesilesi ile ilköğretim okulları seviyesinde “Çocuk Gözünde Avukat” konulu resim yarışması düzenledik, onun ödül törenini hep beraber Avukat evimizde gerçekleştireceğiz. Yine Baromuz mensubu meslektaşımız kardeşim Av. Hakan Akman’a ait olan ve Avukatlık mesleği ile ilgili bir tarihi koleksiyonu da yine Avukatlar Haftası nedeni ile avukat evimizde sergileyeceğiz. Bunların yanı sıra aramızdan ayrılan Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm Ecdadımız, Meslektaşlarımız ile Şehitlerimizin anısına da gerek Adliye Otoparkımızda gerekse Mimar Sinan Camii önünde 2.000 Kişilik helva ikramımız olacak, yine IYAŞ AVM’de güzel bir sinema filmini hep beraber Avukatlar Haftası etkinlikleri çerçevesinde seyredeceğiz.

Sizlere her ay düzenli olarak göreve geldiğim günden itibaren verdiğim söz ve şeffaf baro anlayışı nedeni ile özetlediğim bu faaliyetlerimizin tamamını aynı zamanda baromuzun ispartabarosu@org.tr adresinde yine cep telefonlarınıza indireceğiniz Baromuzun cep telefonu uygulamalı programlarında, yine yeni düzenlediğimiz Baromuz “Isparta Baro Başkanlığı veya da Isparta Barosu Genç Avuktlar Meclisi guruplarında ve Isparta barosunu Facebook’ta arkadaş edinmeniz halinde çok rahatlıkla bulabilirsiniz.

Baromuzun olduğu gibi TBB’nin 2016/13-14-15-16 sayılı duyuruları da sitemizde ilan edilmiştir.

Kastamonu Barosu mensubu bir meslektaşımızın silahlı saldırıya uğraması üzerine Kastamonu Barosuna aynı olaydan müzdarip olmuş bir baro olarak yazı yazdık ve destekte bulunduk.

Yine Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı Eğitim Merkezi Burdur ve Isparta Barosu işbirliği ile yapacağımız eğitim çalışma takvimini bize gönderdi bizlerde ilan ettik. Ancak bu eğitimlerin büyük çoğunluğunu bizler geçen yıl sizlere TBB aracılığı ile verdirdiğimiz için yazdığımız yazı ile farklı konularda eğitim çalışması talebimiz oldu. Kooperatifler Hukuku, Kat mülkiyeti, İmar Hukuku, İdari Yargı, Bilişim Suçları, Kamulaştırma ve Kentsel Dönüşüm konularında Isparta’da bu yıl eğitim düzenlenmesi istendi.

Baromuzun yeni hizmet binası bitim aşamasına geldi sizlere zaman zaman yaptığımız duyurularda da ilettiğimiz üzere binamız TBB tarafından teslim alındı. İş dekorasyon ve mobilya aksamı yine TBB’ce üstlenildi ve yapım aşaması devam ediyor. 300 kişilik konferans salonumuz bitti. Kafeteryalar, Adli Yardım, CMK ile Staj Eğitim Merkezi, Disiplin Kurulu bölümlerinin mobilya yapım aşaması devam ediyor. Hatta binamızın yapımını kira karşılığında üstlenmiş olan işyerinde ise Avukatlarımıza %30 luk indirim Avukat kartı ile uygulanmaya başlandı. Önümüze ki günlerde de lokanta kısmında da Avukat kimliği ile %30’luk indirim başlayacaktır. Meslektaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim.

Staj Eğitim Merkezimiz düzenli olarak çalışmaya devam etmekte sunumlarını icra etmekte, hocalarımızda gençlere pratik ve teorik dersleri vermeye devam etmektedir. Bunun yanı sıra Isparta Baromuzun geçtiğimiz yıllarda sergilediği Tiyatro grubunun gösterisini hayranlıkla seyretmiş idik. Tüm halka açık olarak yapılan tiyatro gösterisinden sonra Baromuzun birde Korosu olsun dedik ve bir Koro kurduk. Koromuzun çalışmaları Avukat evimizde belirlenen saatlerde devam etmektedir. Gecikmiş sayılmazsınız koroda görev almak isteyen meslektaşlarımızın Baroya müracaat etmelerini rica ederim. İnşallah Baromuzun yeni hizmet binamızın açılışında Baromuz korusu ile sizleri bir araya getireceğiz.

Süleyman Demirel Üniversitesi Hayvan Haklarını Koruma topluluğu Sokak hayvanları yararına düzenlediği programa Baromuz mensubu ve Hayvan sever Av. Mustafa Ecevit Eryılmaz bizleri kırmayarak katıldı. Kendisine teşekkür ederiz.

Yine Baro olarak geçen sene planladığımız ancak 100. Yıl olması nedeni ile tehir ettiğimiz Çanakkale Gezimizi 15-16-17 Nisanda hep beraber gerçekleştireceğiz 2 gün sürecek olan gezimiz de kişi başı 240,00 TL olup, şu anda bir otobüsü doldurmuş durumdayız. Baromuzun rehber eşliğinde Çanakkale Gezisine ve şehitlik ziyaretine katılmak isteyenlerin Baro kalemimize müracaat etmeye devam edebileceklerini bildiririz.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 6 Mart’ta Isparta’ya gelişi törenlerine bizzat şahsım Baromuz adına katıldım ve basın açıklamamızı basın mensupları ve sizlerle paylaştım.

Isparta Valiliğinin 2016. Yılı 1. Uyuşturucu İl Koordinasyon toplantısına Baromuz üstatlarından Av. Halil Çetinli bizleri kırmayarak katıldılar. Kendisine teşekkürü bir borç biliriz.

Yine Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığının Arabuluculuğu 10.000 ile sınırlayacağız demesi üzerine Baromuzda TBB’nin Arabuluculuk Eğitimi vermesine karar verildi ve gerekli çalışma yapıldı ve toplam 28 meslektaşımızın müracaatı ile Arabuluculuk eğitimi önümüze ki günlerde 8 gün olarak icra edilecek meslektaşlarıma başarılar dilerim.

Genç Meslektaşlarımızdan Stajyerimiz Hasibe Tekneci’nin Ruhsat töreni ile cübbe merasimini avukat evimizde icra ettik. Kendisine ve ailesine camiamıza hayırlı olsun deriz.

Staj Eğitim Merkezimizin planlandığı Stj.Avukat İsmail Çevikbaş tarafından benimde katıldığım çok güzel bir sunum gerçekleştirildi. Kendisine teşekkür ederim.

Ayrıca yine staj eğitim merkezimizde stajyerlerimizden Tuğçe Demiralay ve Okan Korkmaz çok güzel bir sunum gerçekleştirdi. Bizlerde katılarak sunumundan istifade de bulunduk kendilerine ve staj eğitim merkezimize teşekkür ederiz.

8 Mart Dünya Kadınlar gününü bu sene farklı bir şekilde tüm kadın meslektaşlarımız ile kadın Hakim ve Savcı meslektaşlarımız ile beraber Adliye Önünde Atatürk Bozolesine çelenk sunularak, Adliye çalışanlarına bir kokteyl vererek hep beraber kutladık. Programa katılan tüm meslektaşlarımıza ve aynı zamanda Başsavcımız Mustafa Kemal Çokdinç ile Komisyon Başkanımız Suat Yürekli, Hakim ve Savcılarımıza da teşekkür ederiz. Günün anlamına binaen basın açıklamamız sizlerle ve kamuoyu ile paylaşıldı.

Yine bu dönemde de İstiklal Marşımızın Kabulü nedeni ile Baromuz adına kaleme aldığım basın açıklamasını sizlerle ve kamuoyu ile paylaştık.

TBB’nin 5. Genç Avukatlar Kurultayı Çanakkale Barosunun ev sahipliğinde Çanakkale’de icra edildi. 6. Genç Avukatlar Kurultayının Isparta da yapılmasına talip olsak da Mardin Barosunun ev sahipliğinde icra edilmesine karar verildi. Çanakkale de Baromuzu çok güzel temsil eden Baromuz Yönetim Kurulu üyesi Av. Ömer Berber’e Genç Meslektaşlarım Av. Gökhan Şahin’e, Av. Oya Şahin’e ve Av. Ahmet Ali Ünal’a çok ama çok teşekkür ederim.

Yine Adalet Bakanlığının UYAP ile ilgili 14/03/2016 tarihli duyurusu sitemizde ilan edildi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanımızın Burdur ilinde verdiği konferansına Baromuzu temsilen TBB Disiplin Kurulu Üyemiz Önceki Dönem Baro Başkanımız Av. Faik Yıldız ile birlikte katıldık. Birlik Başkanıma, Burdur Baro Başkanımıza da ayrıca teşekkür ederim.

Yönetim Kurulumuzun toplantılarını düzenli olarak her hafta Pazartesi günleri saat 16.00 da staj eğim merkezimizde yapmaya ve ilgili gündemli kısa kararlarımızı sizlere ilan ediyoruz, gündeme alınmasını istediğiniz konuları bizlere bildirirseniz seviniriz.

Çanakkale Şehitlerini anma gününe ve çelenk sunumu ile şehitlik ziyaretine Barom adına bizzat katıldım. Bu konu ile ilgili olarak basın açıklamamızı sizlerle ve basınımızla da paylaştık. Hatta Asgari Garnizon Komutanlığımız ile Eğirdir Dağ Komando Okul Komutanlığına da günün anlamına ilişkin birer yazımızda Baro adına şahsım kaleme alarak gönderilmiştir.

Ankara’da yaşanan ve 37 vatandaşımızın ölümü yine şehitlerimiz ve gazilerimize ilişkin olarak her olayın akabinde yazı kaleme alınarak olaylar Baromuzca lanetlenmiş ve son olması dilenmiştir. Hatta son dönemlerde ki terör olayları nedeni ile Baro Resmi internet sitemizin açılışı siyah zemin haline dönüştürülmüştür.

Raporumun başında da ifade ettiğim üzere Baromuzun tadilatı dışında tefrişinin de Türkiye Barolar Birliğince yapılması TBB’in yönetim kurulundan onanarak çıkmış ve hemen akabinde yapılması planlanan tefrişler için TBB Ankara’dan ilgililer gelmiştir. Şahsımın talebi üzerine önceki dönem Baro Başkanlarımız değerli büyüklerim Av. Çetin Aköz-Av. Ünal Çankaya-Av. Faik Yıldız-Av. Erol Berber ile Başkan yardımcımız Av. Abdullah Çelik yeni hizmet binamız gezilmiş ihtiyaçlar tespit edilmiş ve yapılması gereken tefrişat malzemesi ilgili yetkiliye hep beraber belirtilmiştir. Böylesine önemli bir günde desteklerine esirgemedikleri için kendilerine teşekkür ederim.

Avukatlar Haftası 2016 münasebeti ile Milli Eğitim Müdürlüğünün  desteği ile ilköğretim 1-2-3-4. sınıf öğrencilerinin gözünde Avukat konulu resim yarışması düzenledik.

Son günlerde çocuk istismarının artması ve Karaman ilinde ki Bir yurtta çocuklara yönelik istismarın kamuoyunda yer alması üzerine şahsım tarafından Baromuz adına kaleme alınan basın açıklaması sizlerle ve kamuoyu ile paylaşıldı.

Çanakkale haftası nedeni ile Ispartalı Şehit ve Gazilerimize Valilikte düzenlenen Övünç madalyası törenine Başkan yardımcımız Av. Abdullah Çelik katıldılar. Kendilerine teşekkürü bir borç biliriz.

Yine Son olarak Avukat evimizde Reform Eğitim desteği ile Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hocalarından Prof.Dr.Şükran Öztürk tarafından İş Hukuku ve Bilirkişilik konulu bir seminer icra ettik. Hocamıza Reform Eğitime ve yoğun katılım sağlayan Isparta ve Burdur Barosu meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.

Türkiye Barolar Birliğince her sene düzenlenen Kurgusal Duruşma Yarışmasının Akdeniz Bölgesi elemelerinde yapılan seçim sonucunda Isparta Baromuzun ev sahipliğinde yapılmasına karar verildi. Bize destek veren Akdeniz Barolarından başta Antalya, Burdur, Kahramanmaraş ve Mersin Barolarına ve tüm Akdeniz barolarına teşekkür ederiz. 14-15 Mayısta 8 Baroyu İlimizde Baromuz çatısı altında ağırlayacağız gönlümüz Baromuzun aynı zamanda 1. olmasıdır.

İl Müftümüz Sayın Galip Akın Baromuzu ziyaret ettiler. Kendilerine teşekkür ederiz. Bana eşlik eden Stajyer Avukat meslektaşlarıma ve Yönetim Kurulu üyemiz Av.Yıldırım Görgülüye teşekkürü bir borç biliriz. Yine Avukatlar günü münasebeti ile aramızdan ayrılan meslektaşlarımız ve şehitlerimizin ruhuna dağıtacağımız helva dağıtımında müftülüğümüzün verdiği destek için teşekkürü bir borç biliriz.

Isparta İl Valimiz Sayın Vahdettin Özkan Baromuzu ziyaret ettiler. Kendilerine teşekkür ederiz. Yine bana eşlik eden Başkan yardımcımız Av. Abdullah Çelik’e teşekkürü bir borç bilirim.

İstinaf Mahkemelerinin kurulması nedeni ile aramızdan ayrılan Hakim ve Savcılarımız oldu kendilerine ilişkin ilanları sitemizde yaptık, hayırlı olsun dileklerimizi ilettik buradan da tekrar kendilerine hayırlı olsun deriz.

Avukatlar Haftası nedeni ile hiçbir ücret vermeden Belediyemizin katkısı ile Bilbordlar, Otobüs Durakları ve Halk Otobüslerine Avukatlık mesleğine olan gerekliliğini anlatan ve Avukatlık Mesleği tacirlerine ise itibar edilmemesi yönünde ki afişlerimiz hazırlandı, inşallah bir nebze de olsa hep beraber Avukatlığı anlatabiliriz.

Staj Eğitim Merkezimizde Stj.Avukat Veli Erman’ın sunumunu gerçekleştirildi. Kendisine ve Staj Eğitim Merkezimize teşekkür ederiz.

Yalvaç ilçe temsilciliğimizde Avukatlar Haftası münasebeti çerçevesinde öncelikle aramızdan ayrılan Meslektaşlarımız ile son dönemde aramızdan ayrılmış olan Av. İsmail Akyürek ile Vatanımız uğuruna Şehit olanlarımız anısına helva ikramı yapıldı. İkrama katıldık tüm Yalvaçlı Meslektaşlarımıza ve İlçe Temsilcimiz Av. Ahmet Hayri Yüncü’ye teşekkürü bir borç biliriz.

Burdur Isparta Baro Başkanlıklarınca düzenlenen TBB Eğitim Merkezinin CMK ve İstinaf Konulu Eğitim çalışmasına Isparta’dan iki otobüs Burdur’a giderek eğitim seminerimizi icra edeceğiz. Katılım sağlayan meslektaşlarımıza şimdiden teşekkür ederiz.

Bu dönemde de hastalanan, ameliyat olan, doğum yapan, vefat edip aramızdan ayrılan, düğün derneği olan meslektaşlarımız oldu bu konuda da sizlere anında bilgi vermeye özen gösterdik,  sitemizden ve sosyal paylaşım ağlarımızdan duyurduk, biz büyük bir aile olarak iyi ve kötü günlerinde meslektaşlarımız ile bir arada olmaya hep özen gösterdik.

Faaliyet raporumu sonlandırırken tüm meslektaşlarıma bize gösterdikleri destek ve katkıdan dolayı şükranlarımı sunarım. Büyük bir aile olmanın sorumluğunu idrak ettiğimizi ve TEK SES VE TEK YÜREK OLMANIN bizlere güç verdiğini belirterek sizlerin destek ve katkı ile önerileriniz, eleştirilerinizin bizlere yol gösterici olduğunu belirterek AVUKATLAR GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN der saygılar sunarım.

 

AVUKATLAR HAFTASI ETKİNLİK LİSTESİ

1- 05/04/2016 SAAT 13.30 İl Valisine ziyaret

2- 05/04/2016 SAAT 14.00 ATATÜRK’ÜN MOZOLESİNE ÇELENK SUNUMU

3- 06/04/2016 SAAT 21.00 IYAŞ AVM SİNAMA GÖSTERİMİ

4- 07/04/2016 SAAT 13.00 ADLİYE OTOPARKI

                        SAAT 14.00 KAYMAKKAPI MEYDANI

                       ARAMIZDAN AYRILANLAR VE ŞEHİTLERİMİZİN RUHUNA

                       HELVA İKRAMI

5- 08/04/2016 SAAT 14.00 AVUKAT EVİMİZDE “ÇOCUK GÖZÜNDE

AVUKAT KONULU RESİM YARIŞMASININ” ÖDÜL TÖRENİ

6- 08/04/2016 SAAT 14.30 AVUKAT EVİMİZDE AV. HAKAN AKMAN’A AİT

KOLEKSİYONUN SERGİLENDİĞİ “Geçmişin Nefesi-Hukukun Serüveni” adlı sergimizin açılışı

 

Av. Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU

 Isparta Baro Başkanı

 

 

 

SEVGİLİ MESLEKTAŞLARIM

28. DÖNEM 01/02/2016 -  01/03/2016 TARİHLERİ ARASI

17.FAALİYET RAPORU

           Sevgili Meslektaşlarım, 28. Dönem 17. faaliyet raporumuzu sizlere arz etmeden önce hepimizin yüreğini yakan, şehit haberleri ile her gün sarsıldığımız şu günlerde öncelikle bizler için canını hiçe sayan Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet kederli ailelerine baş sağlığı diler, yaralılarımıza da acil şifalar dileklerimizi iletiriz.

            Baro Başkanlığımızca öncesinde Sertifikalı Arabuluculuk Eğitimi açılmış idi, yine meslektaşlarımızdan gelen talep doğrultusunda Sertifikalı Arabuluculuk eğitim programı düzenlenecektir, ancak sertifika eğitimi müracaatlarının en az 25 kişi olması gerekmektedir. Bundan dolayı müracaatlarınızı Baro kalemine yapmanızı önemle rica ederiz. Müracaat sayısı 25 olmaması halinde konuya ilişkin sertifika eğitimi açamayacağımızı ve ilgili eğitimi almak isteyen meslektaşlarımızın ise TBB’ne müracaat ederek Ankara‘daki eğitimlere katılmak zorunda kalacaklarını da önemle belirtiriz.

            Yine çok kısa süre içerisinde özelikle genç stajyerlerimiz ile genç meslektaşlarımızdan gelen yoğun ilgili nedeni ile CMK uygulamaları ile ilgili bir çalışma gerçekleştireceğiz.

              İşveren ve İşveren vekili için İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri 29.06.2015 tarih ve 29401 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. "İşyerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerine İlişkin” gerekli önlemler alınması 01/06/2016 tarihinden itibaren Meslektaşlarımız açısından zorunlu olmaktadır. Bu konuda ki meslektaşlarımızın gerekli hazırlıklarını yapmalarını önemle rica ederiz.

            Isparta Belediye Başkanlığınca yeni hizmete giren Belediye önünde ki otoparkta Avukatlara bir alanı ayrılması ve aylık abone sistemine geçilmesi ile ilgili olarak yazı yazmış ise de Belediye Başkanlığı Aylık Abone uygulamasına ileriki tarihlerde geçileceğini bildirmiştir.

            Yine SGK Isparta il Müdürlüğüne Avukat alımı ile ilgili ilan resmi internet sitemizde ilan edilmiştir. Başvuru yapan meslektaşlarımıza hayırlı olsun.

            2016 ikinci yarı Staj Eğitim Merkezimizin ders programı ve derslere giren Meslektaşlarımızın isim listesi resmi internet sitemizde ilan edilmiştir

            Barida Otel Karşısında halen inşaatı devam etmekte olan Baromuzun yeni hizmet binasının altında hizmete giren Gönül Kahvesinin TBB ile yaptığı anlaşması gereği meslektaşlarımıza %30 luk özel indirim başlamış olup, meslektaşlarımızın avukat kimliklerini göstermeleri halinde %30 luk indirimin yürürlüğe girdiğini ilan ederiz.

            Türkiye Barolar Birliği tarafından hazırlanan  “Bir Avukat Yanında, Avukatlık Ortaklığında veya Avukatlık Bürosunda Ücret Karşılığı Birlikte Çalışan Avukatların Çalışma Esaslarına İlişkin Yönetmelik” uzun bir mücadele sonucunda, 26 Aralık 2015 tarih ve 29574 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiş olup , 25/01/2016 tarihli ve 2016/7 sayılı TBB duyurusu baromuzun resmi internet sitesinde ilan edilmiştir.

            04.02.2016-07.02.2016 Tarihleri arasında May Termal Otelde Baromuza özel aldığımız fiyat tarifesi ile meslektaşlarımıza yarı yıl tatili nedeni ile iki günlük tatil imkanı sağladık, bu kapsamda katılım sağlayan meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.

            Baro Yönetim Kurulu toplantılarımızı gündemi olarak düzenli olarak yapmaya ve yapılan toplantılarımızda ki gündem maddeleri ile alınan kısa kararları resmi internet sitemizde sizlerle paylaşmaya devam ettik.

            Amerikan Life firmasından Baromuza özel indirim yapılmış ve Baro Başkanlığımız ile karşılıklı yapılan protokol uyarınca gerek meslektaşlarımıza gerekse aile bireylerine büyük indirim sağlanmıştır, meslektaşlarımıza hayırlı olsun.

            2016 Eğitim ve öğretim yılını 2. yarı yılı başladı bu konuya ilişkin olarak gerek Mili Eğitim Müdürlüğüne gerekse resmi internet sitemizde ki kutlama mesajımızı ilan ettik tekrar öğrencilerimize ve değerli velilere hayırlı olsun deriz.

            Ankara’daki hain saldırı neticesinde onlarca  Yurttaşımız katledildi, bu konuda gerek ulusal basında gerekse yerel basında ki basın açıklamamız ilan edildi. Allah Vatanımıza böyle acıları bir daha göstermesin inşallah. Kaldı ki yine TBB ve Isparta Baro Başkanlığının da ortak Basın açıklaması sitemizde ilan edildi ve sizlere mail yolu ile gönderildi.

            Çanakkale’de icra edilecek olan Genç Avukatlar Kurultayına gidecek meslektaşlarımızı belirledik, kendilerine yapılacak olan kurultayda başarılar diler, gelecek genç Avukatlar Kurultayını Isparta da yapmak üzere gerekli kulis çalışmaları yaparak, Kurultayın önümüzde ki toplantısını Isparta da yapmak dileği ile başarılar dileriz.

            Isparta İl Emniyet Müdürümüz Sayın Halil Altan Baromuza nezaket ziyaretinde bulunmuşlardır kendilerine teşekkürlerimizi iletiriz.

            26.02.2016 Tarihinde Avukat Evimizde Staj Eğitim Merkezi tarafından Av. Stj.Ali Metin ve Av.Stj.H.Emre Eğripınar sunumlarını Avukat Stajyerlerimizin katılımı ile gerçekleştirdiler kendilerine ve Staj Eğitim Merkezi Başkanımız önceki dönem Başkanımız Av. Çetin Aköz başta olmak üzere teşekkürlerimi sunarım.

            Yine önümüzde ki günlerde Türkiye’nin 7 Bölgesinde icra edilecek olan TBB Kurgusal Duruşma Yarışmasına Isparta Barosu olarak talip olduk, Bölge Baroları ile görüşmelerimizi yaptık ilgili TBB Kurgusal Duruşma yarışmasının da önümüzde ki günlerde Isparta da olmasını arzuluyor, yarışmaya katılacak olan genç stajyer Avukatlarımıza da şimdiden başarılar diliyoruz.

            Stajyer Avukatlarımızın isteği ile kendileri ile Davraz’da piknik icra ettik, gençlerimize teşekkür edeniz.

               12.02.2016 tarihinde Avukat Evimizde Staj Eğitim Merkezi tarafından Av.Stj.Ahmet Sami Çelik, Av.Stj.Serhat Küçükçapraz ve Av.Stj.Bersu Karadoğan sunumlarını Avukat stajyerlerimizin katılımı ile Sunumlarını tamamlayan gençlerimize ve staj eğitim merkezimize teşekkür ederiz.

            Yine 5 Nisan Avukatlar Haftası etkinlikleri çerçevesinde Stajyer Avukatlarımız eşliğinde kurduğumuz koromuz çalışmalara başladı, katılmak isteyen meslektaşlarımızın baro kalemine isimlerini yazdırmaları önemle rica olunur.

            Yine genç meslektaşlarımızın ve Stajyerlerimizin isteği doğrultunda Hafız İbrahim Demiralay Konağında Tivibu yayın bağlantısı başlamıştır meslektaşlarımıza hayırlı olsun derim.

            Yeni Avukatlık Yasasının çalışmaları Adalet Bakanlığında başladığından TBB’ce öncesinde oluşturulan Avukatlık Yasa Taslağı hazırlama komisyonunda Akdeniz Baroları adına bulunuyor olmam nedeni ile de Isparta Baro Başkanı olarak sizler adına Komisyon çalışmalarına yeniden iştirak etmeye başladım. Görüş ve önerilerinizi iletmenizi rica ederim

            Baromuzun Barida Otel Karşısında buluna ve TBB tarafından alınarak Baromuza tahsis edilen yeni hizmet binasının inşaat aşaması bitti. (iskân işlemleri tamamlandı.) Zaman zaman görselleri ile size bilgi verdiğimiz yeni binamızın inşaatı tamamlandı. TBB Müdürü Sayın İrfan Öztürk ve Teknik heyet ile birlikte binamızı teslim aldık. İskan ve diğer tapu işlemlerini tamamladık. Artık mobilya ve tefriş zamanı geldi inşallah bu konuda da yine Baro Bütçemizden bir harcama yapmaksızın binamızın tefrişatını bu aşamadan sonra gerçekleştireceğiz. Tüm Meslektaşlarımıza hayırlı olsun.

16.02.2016 Tarihinde Baro Genel Sekreterimiz Av. Bahadır Erdem Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü ile geçmiş günler yaptığımız protokol çerçevesinde Hukuki Destek Dersine Katılmıştır. Kendisine teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz.

Yine 26.02.2016 günü Baro Genel Sekreterimiz Av. Bahadır Erdem tarafından Altı Nokta Görme Engeliler Derneği Başkanı ile S.D.Ü Hukuk ve Adalet kulübü üyeleri Hafız İbrahim Demiralay Avukat evinde Baromuz adına ağırlandılar, kendisine teşekkür ederiz. 

            Yine Adalet Bakanı Yardımcısı Sayın Bilal Uçar’a da şahsımın sınıf arkadaşı da olması münasebeti ile hayırlı olsun temennisinde bulunduk kendisi sizlere selam ve saygılarını ilettiler resmi internet sitemizde ilan ettik.  

            Göreve geldiğimizde tüm meslektaşlarımızın mesleki sorumluluk sigortalarını yaptırmaları için büyük gayret gösterdik. Bu gayretimize devam ediyoruz ve resmi internet sitemizde çeşitli firmalardan sizlere özel olarak aldığımız mesleki sorumluluk sigortası ile ilgili yıl prim ve sigorta kapsamı konusunda ki teklifleri baromuzun resmi internet sitesinde 29/12/2105 tarihinde yayınladık. Tüm meslektaşlarımızın Mesleki sorumluluk sigortalarını yaptırmalarını diliyoruz. Kaldı ki Denizbank Isparta Şubesi ile yaptığımız önceki anlaşmamız uyarınca da afili kart hizmeti alan meslektaşlarımıza da mesleki sorumluluk sigortası Banka aracığı ile prim ödemesi olmaksızın yapılmaya devam etmektedir.

                Avukatlık Asgari ücret tarifesi resmi gazetede ilan edildi, Baromuzun da tavsiye niteliğinde ki avukatlık ücret tarifesi de basılı olarak sizlere ulaştırıldı, meslektaşlarımıza hayırlı olmasını dileriz.

             Yine bu dönemde de hastalanan, vefat eden, düğün merasimi olan, acı ve tatlı günleri yaşayan, doğum yapan, meslektaşlarımız olmuştur. Tüm Meslektaşlarımızın gerek cenazeleri, gerekse düğünlerine bizzat şahsım katılmaktayım. Hatta mesaj sistemi ile sizlere duyurulmaktadır. Biz Büyük Bir Aile olmanın sorumluluğu ile Ailemiz de ki tüm sıkıntı ve mutlulukları sizlerle sitemizde paylaşarak sizleri de haberdar etmeye gayret gösteriyoruz.

         Tüm faaliyetimizde açıkladığımız hususlar ve an ve an önemli gelişmelerin tamamını baromuzun resmi internet sitesi www.ispartabarosu.org.tr de bulabilirsiniz. Bu sitemiz artık telefonları android ve apple işletim sistemleri olanlarca da telefonları üzerinden de yüklenebilmektedir. 

            Tüm meslektaşlarımıza bizlere gösterdikleri destek ve katkıdan dolayı şükranlarımızı sunarız. Bu destek katkıya layık olmaya çalışacağımızı büyük bir aile olmanın tek ses ve tek yürek olmanın örneğini sergilemeye devam edeceğimizi belirtiriz; sizlerin destek, katkı ve önerilerinizin ile eleştirilerinizin bizlere yol gösterici olduğunu, belirterek;   

             Saygılar sunarım.  01.03.2016                                                                                                                                                                                               Av. Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU                                                                                                                                   Isparta Baro Başkanı 

 

 

SEVGİLİ MESLEKTAŞLARIM

28. DÖNEM 01/01/2016 -  01/02/2016 TARİHLERİ ARASI

16.FAALİYET RAPORU

           Sevgili Meslektaşlarım, 28. Dönem 16. faaliyet raporumuzu yine söz verdiğimiz üzere her ay düzenli olarak sizlere arz ediyoruz. Faaliyet raporumuzun amacı baromuzun 2 yılda bir yapılan genel kurullarını beklemeksizin her ay sizlere rapor vermek ve sizleri de Baromuzun faaliyetlerinden an ve an haberdar ederek sizlerin görüş ve önerilerini de alarak,      çalışmalarımıza daha yararlı ve aktif olarak devam etmeyi arzuladığımızı belirtiriz.

            Göreve geldiğimizde tüm meslektaşlarımızın mesleki sorumluluk sigortalarını yaptırmaları için büyük gayret gösterdik. Bu gayretimize devem ediyoruz ve resmi internet sitemizde çeşitli firmalardan sizlere özel olarak aldığımız mesleki sorumluluk sigortası ile ilgili yıl pirim ve sigorta kapsamı konusunda ki teklifleri baromuzun resmi internet sitesinde 29/12/2105 tarihinde yayınladık. Tüm meslektaşlarımızın Mesleki sorumluluk sigortalarını yaptırmalarını diliyoruz. Kaldı ki Denizbank Isparta Şubesi ile yaptığımız önceki anlaşmamız uyarınca da afili kart hizmeti alan meslektaşlarımıza da mesleki sorumluluk sigortası Banka aracığı ile pirim ödemesi olmaksızın yapılmaya devam etmektedir.

            TBB’nin uzaktan sertifikalı eğitimleri devam ediyor, son olarak baromuz resmi internet sitesinde ki 29/12/2015 tarihli ilan ile sağlık hukuku konulu eğitim çalışması ilan edilmiş tüm meslektaşlarımıza duyurulur.

            Avukatlık Asgari ücret tarifesi resmi gazetede ilan edildi, Baromuzun da tavsiye niteliğinde ki avukatlık ücret tarifesi bu günlerde sizlere ulaştırılacak, meslektaşlarımıza hayırlı olmasını dileriz.

            Yine yeni yıla birlikte primlerimiz değişti taban 588.21 TL tavan 3.693,40 TL olarak belirlendi meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

            Yine 69 yaş ve üzeri meslektaşlarımıza TBB tarafından bağlanan munzam emeklilik başvurularını 29/12/2015 tarihine kadar yapan meslektaşlarımıza 05/01/2016 tarihine kadar Şekerbank şubelerine ödemeleri yapılmaya başlanacaktır hayırlı olsun deriz.

            Baromuz stajyerlerinden Av.Cansu Kökçe’nin yemin töreni Isparta Barosu Hafız İbrahim Demiralay Konağı Avukat evinde düzenlenen yemin merasimi ile Av. Yıldırım Görgülü ve Av Levent Erbaş’ın katkıları ile gerçekleştirildi hayırlı olsun der saygılar sunarız.

            Halen faaliyette bulunan Isparta il Özel İdaresince Baromuza 10 yılığına tahsis edilmiş ve tadilat ve tefrişi TBB tarafından gerçekleştirilen Hafız İbrahim Demiralay Konağı (Avukat evi) göreve geldiğimizde Baromuzun hizmetine sokulmuş idi. Ancak ilgili binanın tahsisli ve süreli oluşu ve fiziki olarak yetersiz kalması nedeni ile TBB ile 2013 yılından bu yana yaptığımız yazışmalar ve ikili diyaloglar neticesinde TBB tarafından satın alınmış olan Barida otel karşısında ki 5 katlı hizmet binamızın da inşaat çalışmalarının sonuna gelindi bu konuda her katın planı ve kullanım amacı ve mefruşat planı siz sayın meslektaşlarımıza 12/01/2016 tarihinde resmi internet sitemizde ilan edilerek duyuruldu. Kaldı ki öncesinde de sizlerden aldığımız görüş ve öneriler ve istatistiki çalışma neticesinde bu kat planları ve kullanımı belirlenmiş ise de, yeni görüş ve önerileri olan meslektaşlarımızın bu konuda baromuza müracaat ederek görüşlerini iletmelerini rica olunur.

            Borumuz ile Isparta Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü arasında 3 yıldan bu yana yapılan protokol bu senede yenilendi, Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğünde Denetimliden yararlananlara gönüllü olarak hukuk dersi veren meslektaşlarımıza her sene olduğu gibi bu senede de Baromuz adına şükranlarımızı sunarız.

            Isparta Valiliği Çocuk Koruma Kurulu Koordinasyon toplantısına, Baromuz Avukatlarından Av. Rabia Yumak, ile Aile ve Çocuğun korunması, Kadına karşı şiddetin önlenmesi koordinasyon toplantısına da Yönetim Kurulu Üyemiz Av.Ayfer Eseryel Baromuz adına katıldılar kendilerine teşekkür ederiz.

Yine Isparta Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonunca Isparta Kapalı Ceza evinde bulunan hükümlü ve tutuklular ziyaret edilmiş olup kendilerine teşekkürü bir borç bilirim.

            Son dönemde Akademisyenlerce gerçekleştirilen basın açıklamasına yönelik olarak Baro Başkanlığımızca da bir açıklama yapılarak kamuoyu ile paylaşılmıştır.

            Yine Staj Eğitim Merkezimiz Hafız İbrahim Demiralay konağında eğitim çalışmalarına devam etmiş ve Stj Av.Hüseyin Küçükkoyuncu ve Stj. Av.Erşah Toprak tarafından hazırlanan sunumlar 15/01/2016 tarihinde katılımcı Avukatlarla birlikte gerçekleştirilmiştir staj eğitim merkezimize ve gençlerimize teşekkür ederiz.

            Baro Saymanımız Av.Egemen Tanyıldız tarafından 01/01/2015 ve 01/01/2016 tarihleri arası CMK-Adli Yardım ve Baro Mali hesapları belirlenmiş ve sitemizde ve facebook hesaplarında ilan edilmiştir. 01/01/2016 tarihi itibariyle Baro Bütçemiz giderler düşüldükten sonra 601.340,00 TL dir görev geldiğimizde aldığımız nakit toplamı 331.197,00 TL iken, baromuza katılan iki hizmet binası (Barida otel karşısında ki 5 katlı bina ile Hafız İbrahim Demiralay Konağı) , tefrişatı ve baro minibüsümüze baromuzdan hiçbir harcama yapmaksızın sağlanan kazanımların yanı sıra Baro bütçemizin iki kat artmış olması sizlerin eseridir teşekkür ederiz.

            Yine Baromuz Mensubu üstatlarımızdan Av.Necati Şahin’in gelini önceki dönem Kütahya Baro Başkanımızın kızı, Av Gökhan Şahin’in eşi Av.Oya Şahin’in ile  yine Av.  Muhammet Çifçi’nin yemin merasimini yine çok güzel bir atmosferde Baromuzun Hafız İbrahim Demiralay Konağı Avukat evinde icra ettik, kendilerine ve tüm yakınlarına ve sevdiklerine hayırlı olsun deriz.

            2016 yılı 1. Yarı yıl tatili başladı bu konuda öncelikle tüm meslektaşlarımızın evlatlarını kutlarız, öğretmen meslektaş yakınlarını tebrik eder iyi tatiller dileriz. Konuya ilişkin tebrik mesajlarımız da sitemizde yayınlanmış ve Mili Eğitim Müdürlüğüne de bu konu da kutlama mesajı Baro Başkanlığımızca gönderilmiştir.

            Yarıyıl tatiline girmemiz nedeni ile de yine Baromuz adına siz sevgili meslektaşlarımıza yarı yıl tatilinde, uygun fiyatlarda tatil imkanı sağlama adına aldığımız çeşitli firmaların tekliflerini baromuzun resmi internet sitesinden 19/01/2016 tarihinde ilan ettik, meslektaşlarımıza iyi tatiller dileriz.

            Baro Başkanlığımızın çok kalabalık olan Stj Avukatlarımız ile şahsım ve yine Baro Genel sekreterimiz Av. Bahadır Erdem ve Yine Staj Eğitim Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu üyelerimiz Av. Ünsal Çankaya ve Av.Ömer Berber bir araya gelerek dertleşme toplantısı yaptık, çok güzel bir toplantı oldu stajyerlerimize çok teşekkür ederiz. Staj Eğitim Merkezi Başkanımız Av. Çetin Aköz tarafından da yine bu dönemde stajyerlerimiz ile bir araya gelinerek genel değerlendirme toplantısı icra edilmiş olup kendilerine teşekkürü bir borç biliriz.

            Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesince Türk Alman Hukuku konulu bir konferans düzenlenmiş ve sitemizde ilanlar yapılmış olup Sayın Hukuk Fakültesi Dekanına ve değerli hocalarına şükranlarımızı sunarız.

            29/12/2015 tarihinde resmi gazetede Vergi Usul Kanunda yapılan değişiklikler ve E tebligat uygulaması hakkında ki duyuru resmi internet sitemizde ilan edilmiştir. Meslektaşlarımızın Haziran 2016 tarihe kadar e tebligat adresi edinmelerini gerekmektedir önemle duyururuz.

            Yine Anadolu Üniversitesince devam etmekte olan sertifikalı eğitim programı ile ilgili duyuru 21/01/2016 tarihinde meslektaşlarımıza resmi internet sitemizden duyurulmuştur.

            Selçuk Üniversitesi Rektörlüğüne önceki dönemlerde Baromuzun eğitim çalışmalarına da katılmış olan Prof.Dr.Mustafa Şahin seçilmiştir kendisine hayırlı olsun dileklerimizi ilettik kendiside Baromuza teşekkürlerini ilettiler baromuz sitesinde ilan ettik.Yine Adalet Bakanı Yardımcısı Bilal Uçar’a göndermiş olduğumuz hayırlı olsun mesajına da kendisi Baromuza teşekkürlerini ileterek cevap vermiş ve sitemizde ilan edilmiştir.

            Staj Eğitim merkezimizin Yeni dönem Ders Programı sitemizde yayınlanmış ve stajyerlerimize duyurulmuştur 2. dönemin hayırlı olmasını dileriz.

              Son günlerde ki şehit haberleri ile hepimiz yıkılıyor ve biran evvel doğu ve güneydoğuda huzurun hâkim olmasını diliyoruz, Şehitlerimize her zaman olduğu gibi tekrar Baş sağlığı diliyor yaralılarımıza acil şifalar ve ailelerine de sabırlar diliyoruz.

            Bu faaliyet raporu döneminde, göreve gelir gelmez başlattığımız ve tecrübe aktarımını sağlayacağını umut ettiğimiz bir üstadla sohbet programımızı Avukat evimizde icra ettik ve Av Gülnur Özyurt’u konuk ettik kendisine ve söyleşiye katılanlara çok teşekkür ederiz.

            TBB’de  Ankara’da TÜBAKKOM tarafından gerçekleştirilen “Çocuktan Gelin Olmaz” programına Baromuz adına Av. Şeyda Çetin ve Av.Rabia Yumak katılmışlardır kendilerine bu vasıta ile teşekkürlerimi sunarım.

            Yine bu dönemde de hastalanan, vefat eden, düğün merasimi olan, acı ve tatlı günleri yaşayan meslektaşlarımız olmuştur. Tüm Meslektaşlarımızın gerek cenazeleri, gerekse düğünlerine bizzat şahsım katılmaktayım. Hatta mesaj sistemi ile sizlere duyurulmaktadır. Biz Büyük Bir Aile olmanın sorumluluğu ile Ailemiz de ki tüm sıkıntı ve mutlulukları sizlerle sitemizde paylaşarak sizleri de haberdar etmeye gayret gösteriyoruz.

         Tüm faaliyetimizde açıkladığımız hususlar ve an ve an önemli gelişmelerin tamamını baromuzun resmi internet sitesi www.ispartabarosu.org.tr de bulabilirsiniz. Bu sitemiz artık telefonları android ve apple işletim sistemleri olanlarca da telefonları üzerinden de yüklenebilmektedir. 

            Tüm meslektaşlarımıza bizlere gösterdikleri destek ve katkıdan dolayı şükranlarımızı sunarız. Bu destek katkıya layık olmaya çalışacağımızı büyük bir aile olmanın tek ses ve tek yürek olmanın örneğini sergilemeye devam edeceğimizi belirtiriz; sizlerin destek, katkı ve önerilerinizin ile eleştirilerinizin bizlere yol gösterici olduğunu, belirterek;   

             Saygılar sunarım.  01.02.2016                                                                                                                                                                                               Isparta Barosu YÖNETİM KURULU ADINA

                                                                                  Av. Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU                                                                                                                                   Isparta Baro Başkanı 

 

 

SEVGİLİ MESLEKTAŞLARIM

28. DÖNEM 01/12/2015  -  01/01/2016 TARİHLERİ ARASI

15.FAALİYET RAPORU

 

          Sevgili Meslektaşlarım, 28. Dönem 15. faaliyet raporumuzu sunmadan önce 2016 yılınızın Sağlıklı, Mutlu, Huzurlu ve Başarılı bir yıl olmasını diler; en güzel günlerin sizlerin olmasını dileriz. Faaliyet raporunda belirtmiş olduğum hususların ayrıntılarını Isparta Baromuzun resmi internet sitesinden ulaşabileceğinizi yine Isparta Barosunun facebook sitelerinden gündeme ilişkin ayrıntılı bilgilere ulaşabileceğinizi belirtirim. Bu faaliyet raporumuzun amacı Baromuzun aylık çalışma özetini sizlere sunma ve bu vasıta ile de sizlerin olumlu olumsuz görüş ve önerilerinizi elde etmektir.

         Son günlerde şehit haberleri ile hepimiz yıkılıyor ve biran evvel doğu ve güneydoğuda huzurun hâkim olmasını diliyoruz, söz konusu son olaylar neticesinde Diyarbakır Baro Başkanını da kaybettik, her ne kadar cenazesinde yer alamasak da Baromuzun taziye mesajını Diyarbakır Barosuna ilettik.

         Yine son olaylar nedeni ile Hemşerimiz Diyarbakır C. Başsavcısına yönelik saldırıları da kınayarak sayın Baş savcımıza geçmiş olsun dilek ve temennilerimizi ilettik kendisinin de Baromuza hitaben teşekkür yazısı sitemizde ki yerini aldı.

         Yine Son yalına Genel Seçimler nedeni ile Kabine de yer alan tüm Bakanlarımıza Baromuz adına birer kutlama mesajı gönderilmiş olup, kendilerinden gelen teşekkür yazıları da yine sitemizde yer almıştır.

         Isparta Şekerbank Merkez Şube müdürlüğünce Baromuzda kayıtlı olan meslektaşlarımız adına özel bir kredi imkanı sağlanmış olup yine bu konu ile ilgili açıklamalar baromuzun resmi internet sitesinde yer almıştır.

         Avukatlık Kanunun 27. maddesinin son fıkrası değiştirildi bu konuda ki değişiklik ve değiştirilmesinde ki amaç ve gaye sitemiz resmi internet sitesinde yer aldı.

         2016 Avukatlık Asgari ücret tarifesi değişerek resmi gazetede yayınlandı, Resmi internet sitemizde ilgili asgari ücret tarifesi bulunmakta olup, tüm meslektaşlarımıza hayırlı olsun deriz.

         TBB nin 2015/95 ve 87-89 sayılı duyuruları yine resmi internet sitemizde yer almakta olup sizlere duyurulmuştur.

         Bu senede geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Baromuz adına engelliler günü nedeni ile bir basın açıklaması yayınlayarak tüm Basın ve kamuoyu ile paylaştık, önemli gün ve haftalarda Baromuz adına yayınlanan bu Basın açıklamaları ile Kamuoyunda baromuz adına yer edinilmektedir.

         Manisa Barosu Ev sahipliğinde gerçekleşen TÜBAKKOM Toplantısına Baromuz Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Ayfer Eseryel Av. Sevinç Düz ve Av. Şeyda Çetin katıldılar kendilerine başarılı çalışmalarından dolayı Baromuz adına şükranlarımızı sunarız.

         Türk Kadınına Seçme ve seçilme hakkının verilişinin 81. yıl dönümünün de yine Baromuz adına basın açıklaması tüm kamuoyu ve sizlerle paylaşılmış olup, ayrıntıları resmi internet sitemizde mevcut bulunmaktadır.

         Geçtiğimiz günlerde Yemin ve Cübbe Merasimini Yaptığımız genç meslektaşımız Av. Merve İpek’in bu seferde bürosunun açılışında bir araya geldik, kendisine ve sevenlerine hayırlı olsun der saygılar sunarız.

         01/01/2016 tarihi itibariyle VUK uyarınca meslektaşlarımızın E tebligat adreslerini almalarını önemle rica ederiz. Bu konu ile ilgili duyuru da yine ayrıntıları ile resmi internet sitemizde mevcuttur.

         Meslektaşımız Av. Hakan Koçer’in evlatları Ahmet Barış Koçer ile Av. Belgin Aras Koçer (Gelini) nin yemin merasimlerini Avukat evimizde gerçekleştirdik kendilerine ve babaları Meslektaşımıza hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz.

         Önceki tarihlerde Baromuzda eğitim çalışması yapmış olan Uzman Vergi tarafından Vergi Mevzuatı ve Muhasebe sistemine ilişkin meslektaşlarımıza %25 lik bir indirim sağlanmış olup, detaylı bilgi internet sitemizde mevcuttur.

         Ankara Barosu Avukatlarından Av. Mustafa Kırmızı tarafından da yine Avukat evimizde Edinilmiş Mal Rejimi ve Aile Konutu adlı bir seminer icra edilmiş ve yazarın kendi kitapları da meslektaşlarımıza çok uygun fiyatlarda satışa arz edilmiştir. Sayın meslektaşımıza ve katılımcı meslektaşlarımıza şükranlarımızı sunarız.

         Yine TBB nin 2. Meslek İçi Eğitim seminerlerinden Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru konulu seminer de yine Baromuzun Avukat evinde icra edilmiş olup, katılan tüm meslektaşlarımıza ve yine TBB Başkanımız Prof Dr Av Metin Feyzioğlu’na, TBB Başkan Yardımcısı Av. Berra Beslere ve yine seminerin sunumlarını yapan TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av.Meryem Çetin’e Eğitmenler Av.Tuncer Özyavuz’a (İstanbul Barosu), Aslıhan Özdemir’e (AİHM Raportörü) de şükranlarımızı sunarız.

         TÜRAVAK’ın Baromuza özel Ferdi Kaza sigortası primlerine ilişkin kampanya ve duyuru yine baromuz resmi internet sitesinde mevcuttur.

         Yine Yalvaç İlçemizde Yalvaç Belediye Başkanlığı ile Dolmabahçe Rotari kulüp tarafından müştereken düzenlenen “Hala çocuk” konulu seminere ise Baromuz adına Yalvaç Avukatlarından Meslektaşımız Av. Şayeste Özer Ceylan katılmışlardır kendisine Baromuza ve seminere verdiği katkı için şükranlarımızı sunarız. Detaylı bilgi yine resmi internet sitemizde mevcuttur.

         Yine İnsan Hakları haftası münasebeti ile her özel günde olduğu gibi Baromuzun Basın açıklamasını gerek sizlerle gerekse Kamuoyu ve Basın kuruluşları ile paylaştık.

         Yine Stajyerlerimizden Dilara Nur Cansu ve Av. Murat Halil       Topal avukat evimizde düzenlenen törenle yemin ederek ruhsatlarını aldılar, sevenlerine ve hocalarına teşekkür eder hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz.

         Omurilik Felçliler Derneğinin Düzenlediği “Engelsiz Güvenli Yaşam” adlı programa Meslektaşımız Av. Ayşenur Akbay baromuz adına katılmıştır kendisine baromuz adına verdiği destek ve katkıdan dolayı şükranlarımızı sunarız.

         Hafız İbrahim Demiralay Avukat evimizden sonra TBB tarafından alınarak Baromuza tahsis edilen Barida otel karşısında ki 5 katlı hizmet binamızın inşaatının sonuna yaklaştık bu nedenle TBB Müdürü İrfan bey ve beraberinde ki TBB teknik ekibinden 6 kişi Baro Binamızı yerinde gezerek var olan inşaatın son hali ile yapılması gerekenler noktasında ziyaret ettiler kendilerine teşekkürü bir borç biliriz.

         Yine Yeni Hizmet binamızın Tefrişat ve mobilya aksamı için TBB tarafından Ankara ilinden gönderilen yetkili binamızı gezerek bizim isteklerimizi dinlemek üzere ilgili tefrişatın ne şekilde yapılacağı konusunda projesini hazırlamaya başladı, önümüzde ki günlerde sizlerin de beğenisine sunacağız hayırlı olsun.

         Yine Baromuzun Baro Bülteni 5 yıldan bu yana düzenli olarak çıkmakta olup, son sayısını da sizlerin verdiği katkı ile çıkardık ve yine 2016 yılı Ajanda, masa takvimi, duvar saati ve üçgen takvim gibi Baromuzun sizlere özel bastırdığı yayınlar dağıtılmaya başlamıştır. Beğeneceğinizi umarız. Bu eserlerin çıkmasında emeği geçen ve Baromuzun Bütçesini  ekonomisini de göz ardı etmeyen, en ekonomik şekilde bu eserleri sizlere ulaştıran Yönetim Kurulu üyelerimiz Av. Sevinç Düz ile Av. Bahadır Erdem’e şükranlarımızı sunarız.

         Isparta İl Genel Meclisi Üyesi Sayın Fevzi Özdemir’in Davraz turizmine olan desteğine bir destekte biz verdik 300 adet Davraz kartpostalını satın alarak Tüm Baroların Başkan ve Yönetim Kurullarına ve TBB Yönetim Kuruluna göndererek Isparta Davraz Kayak Merkezinin tanıtımına bir destek de Barodan sağlamaya çalıştık.

         Isparta Boğaziçi Kolejinin değerli Hocaları ve kurucuları Baromuzu ziyaret ettiler kendilerine teşekkür ederiz.

         İstanbul Mülteci Hakları Derneği Baromuzu da ziyaret ederek Isparta’da bulunan Mülteciler ve ileriki tarihlerde ise Mültecilerin sayısının artma ihtimaline ilişkin olarak gerek Adli Yardım, gerekse CMK da ki iş yoğunluğumuzun artma ihtimaline ilişkin ön bilgeler verdiler, kendilerine teşekkür ederiz.

         Meslektaşlarımızdan gelen yoğun ilgi nedeni ile Bahar aylarında gerçekleştirilecek olan bir Karadeniz Turu planlaması yaptık, bu konuda ki gerekli indirim ve bilgilendirme resmi internet sitemizde mevcuttur, meslektaşlarımızın bilgisine sunulmuştur.

         Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Mustafa Kemal Çokdinç ve Komisyon Başkanı ve 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanımız Sayın Suat Yürekli Baromuzu ziyaret ettiler, kendilerine teşekkür ederiz.

         2016 Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi Resmi gazetede ilan edildi. Baromuzun Tavsiye Niteliğinde Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi ise önümüzdeki günlerde sizlere ilan edilecektir. Tüm meslektaşlarımıza hayırlı olsun.

         25.12.2015 Tarihinde Avukat evimizde Staj Eğitim Merkezi tarafından Av.Stj.Ahmet Sami Çelik ve Av.Stj.Eray Şahin sunumlarını Avukat Stajyerlerimizin katılımı ile gerçekleştirdiler. Staj Eğitim merkezimize ve stajyerlerimize teşekkür ederiz.

        Yine tüm meslektaşlarımızın bildiği üzere öncesinde CMK ödemeleri Baromuz kanalı ile yapılmakta iken aidatlarımız da Baro tarafından bu nakitlerden tahsil edilmekte idi. Ancak CMK ödemelerinin Defterdarlık tarafından ödenmeye başlanması ile Baromuzun aidatlarının tahsilinde güçlükler yaşanmaktadır. Tüm meslektaşlarımıza aidat borcunun miktarı göz önüne alınmaksızın dönem dönem mesajlar gönderilmektedir. Söz konusu aidatlarımızı nakit, kredi kartı ile taksit ile de ne şekilde ödeyebileceğiniz sitemizde ilan edilmiştir. Tüm meslektaşlarımızdan ricamız ilgili mesajları dikkate almalarıdır. Barolarımızın tek gelir kaynağı Baro aidatlarıdır, Baromuzun aidatı tüm barolar içerisinde en düşük aidatlar arasındadır. Ödeyen meslektaşlarımıza öncelikle teşekkürü bir borç biliriz, ancak ödemesini aksatmış olanlardan da ödemelerini gerçekleştirmelerini rica ederiz. Baromuz sizlerle var olabilir.

            Yine bu dönemde de hastalanan, vefat eden, düğün merasimi olan, acı ve tatlı günleri yaşayan meslektaşlarımız olmuştur. Tüm hayata ilişkin duyurular sitemizde ilan edilmeye devam edilmekte ve mesaj sistemi ile sizlere duyurulmaktadır. Biz Büyük Bir Aile olmanın sorumluluğu ile Ailemiz de ki tüm sıkıntı ve mutlulukları sizlerle sitemizde paylaşarak sizleri de haberdar etmeye gayret gösteriyoruz. Tüm bu açıklamalar sizlerin bizlere ilan ve duyuruları ile gerçekleşiyor, sizlere çok çok teşekkür ederiz. Baro Başkanlığı olarak da bizlerde meslektaşlarımızın bu önemli anlarında sizler adına bulunmaya gayret gösteriyoruz.

         Tüm faaliyetimizde açıkladığımız hususlar ve an ve an önemli gelişmelerin tamamını baromuzun resmi internet sitesi ispartabarosu.org.tr de bulabilirsiniz. Bu sitemiz artık telefonları android ve apple işletim sistemleri olanlarca da telefonları üzerinden de yüklenebilmektedir. 

            Tüm meslektaşlarımıza bizlere gösterdikleri destek ve katkıdan dolayı şükranlarımızı sunarız. Bu destek katkıya layık olmaya çalışacağımızı büyük bir aile olmanın tek ses ve tek yürek olmanın örneğini sergilemeye devam edeceğimizi belirtiriz. 2016 YILININ SAĞLIK, MUTLULUK, BAŞARI VE HUZUR GETİRMESİNİ DİLER, sizlerin destek, katkı ve önerilerinizin ile eleştirilerinizin bizlere yol gösterici olduğunu, belirterek;   

             Saygılar sunarız.  01/01/2016                                                                                                                                                                       

                                                                                   Av. Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU                                                                                                                                     Isparta Baro Başkanı 

 

SAYGIDEĞER MESLEKTAŞLARIM

28. DÖNEM 01/11/2015  -  01/12/2015 TARİHLERİ ARASI

14.FAALİYET RAPORU   

          Sevgili Meslektaşlarım, 28. Dönem 14. faaliyet raporumuzu sunar, en güzel günlerin sizlerin olmasını dileriz. Bu dönem içerisinde de yine yoğun bir dönem geçirdik, konu başlıklarını faaliyet raporumuzda sizlere beyan eder, detaylarını ise Isparta Baromuzun resmi internet sitesinden ulaşabileceğinizi yine Isparta Barosunun facebook sitelerinden gündeme ilişkin ayrıntılı bilgilere ulaşabileceğinizi belirtiriz. Bu faaliyet raporumuzun amacı her zaman ifade ettiğimiz üzere göreve gelmeden öncede belirttiğimiz gibi Baromuzun aylık çalışma özetini sizlere sunma ve bu olumlu olumsuz görüş ve önerilerinizi elde etmektir.

        Baromuzun birçok kurum ve kuruluşla yaptığı anlaşmalar vardır. Bunların içerisinde giyim sektörü, petrol ofisleri, dershaneler, kargo şirketleri v.d tüm anlaşmalı olduğumuz ve meslektaşlarımıza cüzi de olsa indirim uygulayan kuruluşlar listesi Baromuzun resmi internet sitesinde vardır. Kaldı ki TBB’nin de yine bizlerin lehine yaptığı özel ve resmi kuruluşlar ile anlaşmaları bulunmaktadır. Bu konuda ki liste de TBB’nin sitesinde yer almaktadır. Bu dönem içerisinde de Isparta Avrupa Göz Hastanesi ile Baromuz arasında bir anlaşma imzaladık, imzalanan anlaşma uyarınca hastane bizlerden katılım payı almayacaktır. İlgili anlaşma sizlere mail yolu ile ulaştırılmış olup, detayını internet sitemizden elde edebilirsiniz, meslektaşlarımıza hayırlı olsun.

         Yine göreve geldiğiniz günden bu yana özellikle genç stajyer ve meslektaşlarımız ile üstad olarak tabir ettiğimiz meslektaşlarımızı Avukat evinde Cuma günleri bir araya getirerek, bilgi akışını ve tecrübe geçişini sağlamaya çalışmaktayız. Meslektaş olarak Avukatlar, Hakimler, Savcılar sohbetimizin konuğu olmakta bu kapsamda da yine bu dönem de Aile Mahkemesi Hakimimiz Müdahi Kırıcı ile yine Asliye Ceza Hakimimiz Hasan Çınar’ı konuk ettik, kendilerine şükranlarımızı sunar programı düzenleyen Yönetim Kurulu Üyem Av. Ünsal Çankaya’ya da ayrıca şükranlarımı sunar, katılım sağlanan meslektaşlarım ile Yönetim Kurulu Üyelerim Av. Sevinç Düz’e, Av. Cengiz Kayhan’a,Av. Bahadır Erdem’e,Av. Egemen Tanyıldız’a da teşekkür ederim.

         Yalvaç İlçesinde sosyal paylaşım sitelerinde Mesleğimize ve Meslektaşlarımıza yönelik olarak, alenen paylaşımda bulunan ve hakaret içerikli mesajları yayınlayan kişi ve kişiler hakkında Baro Başkanlığımızca suç duyurusunda bulunulmuştur. Meslektaşımıza veya da meslektaşlarımıza yapılan saldırı bize yapılmış kabul edilerek yapılan suç duyurusunun öncekiler gibi Baro Başkanlığımız takipçisi olacaktır.

         Siirt Barosuna kayıtlı bir meslektaşımız görevi nedeni ile saldırıya uğramış ve vefat etmiştir, konu ile ilgili basın açıklaması yapılarak olayın takipçisi olunacağı ilan edilmiş ve Siirt Baro Başkanlığına aynı acıyı paylaşan bir Baro olarak destek sözü verilmiştir.

         Geçtiğimiz dönemlere göre çok kalabalık bir Stajyer Avukat sayısına sahibiz bu genç kardeşlerimizden de staj dönemini bitiren Hande Erol, Ömer Tarakçı ve Tuğba Esendal avukat evimizde düzenlenen törenle yemin ederek ruhsatlarını verdik. Meslektaşlarımızın aileleri ile değerli hocaları Av. Ali Fuat Çetinkaya ile Av.Tahir Alan’a da şükranlarımızı iletir, katılım sağlayan meslektaşlarımız ile Baro Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av.Ünsal Çankaya ve Av.Ömer Berber’e de teşekkür eder genç meslektaşlarımıza yolunuz açık olsun deriz.

         Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 77. yılında basın açıklamamız tüm kamuoyu ve sizlerle paylaşılmış olup, Anma Törenine bizzat şahsım Baromuz adına katılım sağlanmış olup,  tekrar başımız sağ olsun Allah Nur içinde yatırsın deriz.

         14.11.2015 tarihinde Türkiye Barolar Birliği Meslek İçi Eğitim seminerleri kapsamında Vergi Hukukundan Doğan İhtilaflar konulu seminerimiz TBB Başkan Yardımcısı&TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Başkanı Av.Berra Besler, TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av.Cumhur Arıkan, Eğitmenler Prof.Dr.Nihal Saban, 9.Ceza Dairesi Üyesi İhsan Baştürk, Kırklareli Baro Başkanı Av.Harun Saygılı, Yard.Doç.Dr.İbrahim Nihat Bayar, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av.Ünsal Çankaya, Av.Sevinç Düz ve Av.Mahmut Yıldırım Görgülü, Baro üyesi meslektaşlarımız ve Av.Stajyerlerimizin katılımı ile gerçekleştirildi. Baro Yönetim Kurulu üyemiz Av.Ünsal Çankaya'ya organizasyondan dolayı kendisine teşekkür ederiz. 

         Isparta Barosu Staj Eğitim Merkezi'nin 2015-2016 eğitim dönemi açılışına katılan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, genç avukat adaylarının ilk dersinde konuşmacı oldu. Isparta Barosu'na kayıtlı stajyer avukatlar ile Burdur Barosu'ndan gelerek eğitime katılan stajyer avukatların katıldığı derste, Isparta Barosu Başkanı Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, Burdur Barosu Başkanı Av. Ramazan Gedik ile Başkan Başdanışmanı Av. Zafer Köken hazır bulundu. Prof. Dr. Av. Metin Feyzioğlu daha sonra staj eğitimlerini tamamlayarak avukat olmaya hak kazanan genç meslektaşlarının ruhsat törenine katıldı. Kendilerine hayırlı olsun der, şükranlarımızı sunarız.

         Antalya Barosuna kayıtlı bir meslektaşımız uzun süredir, tedavi gördüğü hastanede TBB tarafından gerekli ilik aramalarına karşın hayatını kaybetti, kendisine baş sağlığı diledik ve Antalya Baro Başkanlığına da Baro Başkanlığımız olarak taziyemizi ilettik. Tekrar Başımız sağ olsun deriz.

         20 Kasım Çocuk Hakları günü münasebeti ile Baro Başkanlığı olarak şahsım bir basın açıklaması hazırlayarak, kamuoyu ve sizlerle paylaştık. Artık Çocuk gelin, Çocuk çalışan, Çocuk istismarı istemediğimizi bir kez daha haykırdık.

         Yine 20 Kasım Çocuk Hakları günü münasebeti ile Baromuz Genç meslektaşlarından Av. Şeyda Çetin tarafından 2 gün içerisinde Meslektaşlarımızdan toplanan yardım ile Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatri servisine toplam 8 adet küçük boy buzdolabı  çocuklar için okuma kitapları, boyama kitapları, şekerlemeler Yönetim Kurulu Üyelerimizden Av. Sevinç Düz ve Av. Yıldırım Görgülü ve şahsım ile Av. Şeyda Çetin ile birlikte Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fak Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Yıldırım ile Pediatri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Örmeci’ye teslim edildi. Yardıma iştirak eden Meslektaşlarımıza ve  Av. Şeyda Çetin’e çok teşekkür eder, saygılar sunarız.

         Yine Bu dönem içerisinde Avukatlık stajını bitirerek ruhsat almaya hak kazanan meslektaşlarımız Turan Atlı ve Adil Yılmaz  avukat evimizde düzenlenen törenle yemin ederek ruhsatlarını aldılar. Meslektaşlarımızın aileleri ve değerli hocaları Av. Mustafa Serkan Demirekin, Av. Faruk Algınkılıç ile Av. Hıdır Yıldız Başta olmak üzere katılım sağlayanlar ile Baro Yönetim Kurulu Üyemiz Av.Mahmut Yıldırım Görgülü'ye teşekkür eder, mesleğe yeni adım atan meslektaşlarımıza başarılı, uzun ve kazançlı bir meslek hayatı dileriz.

         Muğla Baro Başkanlığı ev sahipliğinde TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ile Yardımcısı Av. Berra Besler Başkanlığında icra edilen Ege Marmara Başkanlar toplantısına şahsım Baromuz adına katılarak yine Baromuz adına bir konuşma yaptım, konuşma metni ve ayrıntıları resmi internet sitemizde mevcuttur.

         Öğretmenler günü münasebeti ile Baro Başkanlığımızın Basın açıklaması Kamuoyu ve sizlerle paylaşılmış ve Mili Eğitim Müdürlüğüne ve Okullara kutlama mesajı gönderilmiştir. Öğretmen Avukatlarımızın, Meslektaşlarımızın Öğretmen eşlerinin ve evlatlarının da öğretmenler gününü yeniden kutlarız.

         Kutup Yıldızı Kreş ve Gündüz Bakım evi ile yine Meslektaşlarımız adına bir indirim anlaşması protokolü imzalanmış ve sitemizde ilan edilmiştir, resmi internet sitemizden bu güne kadar gerçekleştirdiğimiz bu tür anlaşmalarımızın bulunduğu kurum ve kuruluşların listesini görebilirsiniz.

         25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü nedeni ile TBB TÜBAKKOM tarafından yayınlanmış olan Basın Açıklaması ise Yönetim Kurulu Üyemiz Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Ayfer Eseryel tarafından Kamuoyu ile paylaşılmıştır.

         Türkmen Kardeşlerimize yönelik son günlerde ki artan saldırılar, yine şahsım tarafından kaleme alınan basın açıklaması ile kınanmış ve basın açıklamamız kamuoyu ve sizlerle paylaşılmıştır.

         Yine geçtiğimiz günlerde Öldürülen ve Basından “FIRAT” cinayeti olarak bilinen İzmir de ki duruşmaya Baromuz Avukatlarından Av. İsmail Özer Özgül katılmış olup, kendisine şükranlarımızı sunarız.

         TBB’nin 2015/ 89 - 87 sayılı duyuruları Baromuz resmi internet sitesinde duyurular bölümünde yayınlanmış olup, sitemizden ulaşabilirsiniz.

         Baromuz Disiplin Kurulu üyesi ağabeyimiz Av. Mesut Akar’ın kızı evlendi, kızına ve kendisine hayırlı olsun der, bir ömür boyu mutluluklar dileriz.

         Isparta İline Defterdar olarak gelen Sayın Nazım Kaya’yı geçtiğimiz günlerde ziyaret etmiş idik, bu dönem içerisinde de sayın Defterdarımız Nazım Kaya Baromuza iadeyi ziyarette bulundular, kendisine ve Isparta ya yeniden hayırlı olsun deriz.

         Avukatlık stajını bitirerek ruhsat almaya hak kazanan meslektaşlarımızdan Bayram Hebun Baran, Ayşegül Kurtoğlu, Kamil Çinar, Merve Ertuğrul, Serra Kocar ve Özgenaz Biçmen avukat evimizde düzenlenen törenle yemin ederek ruhsatlarını aldılar. Meslektaşlarımızın aileleri ile değerli staj hocaları  meslektaşlarımız, Zeki Aksuman, Birsen Uyan ve Sefa Uyan, Ayfer Eseryel, Ercan Çimenkaya, Levent Erbaş, Ali Burak Yıldız da şükranlarımızı sunar, genç meslektaşlarımıza yolunuz açık olsun deriz.

         Diyarbakır Baro Başkanı Sayın A. Tahir Elçi Diyarbakır da bir Baro Basın açıklamasını okumakta iken kör kurşunların hedefi olmuştur. Diyarbakır da ki Cenaze merasimine Baro Başkanlığı olarak katılım sağlamadık (Toplam 24 Baro Başkanı katılmıştır) ancak; konuya ilişkin Baro Başkanlığımızca taziyemiz yayınlanmış Diyarbakır Baro Başkanlığına ve TBB’ne mesajlarımız gönderilmiş ve kamuoyu ile paylaşılmıştır. Başımız sağ olsun. Kaldı ki bu saldırı neticesinde olay mahallinde keşif icra etmek isteyen Hemşehrimiz Diyarbakır C.Başsavcısına yönelik saldırıyı da lanetlediğimizi bir kez daha belirtir, bu konuda ki Baromuzun yazısını da Diyarbakır C.Başsavcılığına göndermiş bulunmaktayız. Allah Ülkemize bu tür acıları bir daha yaşatmasın deriz.

         Her yıl düzenli olarak meslektaşlarımıza Baromuzca basımı yapılarak dağıtılan ajanda, masa takvimi, duvar takvimi ve yine yeni yıl hediyeleri Baromuz Yönetim Kurulunca planlandı ve sizlere dağıtılmak üzere hazırlandı. Aynı şekilde dergimizin son sayısının da basımı neticelendi. Siz Sayın Meslektaşlarımızın beğeneceğini umar iyi günlerde kullanmanızı dileriz. Ankara’da ki barış mitingi başlangıcında ki saldırı Baro Başkanlığımızca kınanmış ve konuya ilişkin basın açıklaması kamuoyu ile paylaşılmıştır, başımız sağ olsun.

         Yine tüm meslektaşlarımızın bildiği üzere öncesinde CMK ödemeleri Baromuz kanalı ile yapılmakta iken aidatlarımız da Baro tarafından bu nakitlerden tahsil edilmekte idi. Ancak CMK ödemelerinin Defterdarlık tarafından ödenmeye başlanması ile Baromuzun aidatlarının tahsilinde güçlükler yaşanmaktadır. Tüm meslektaşlarımıza aidat borcunun miktarı göz önüne alınmaksızın dönem dönem mesajlar gönderilmektedir. Söz konusu aidatlarımızı nakit, kredi kartı ile taksit ile ne şekilde ödeyebileceğiniz sitemizde ilan edilmiştir. Tüm meslektaşlarımızdan ricamız ilgili mesajları dikkate almalarıdır. Barolarımızın tek gelir kaynağı Baro aidatlarıdır, Baromuzun aidatı tüm barolar içerisinde en düşük aidatlar arasındadır. Ödeyen meslektaşlarımıza öncelikle teşekkürü bir borç biliriz, ancak ödemesini aksatmış olanlardan da ödemelerini gerçekleştirmelerini rica ederiz. Baromuz sizlerle var olabilir.

Yine bu dönemde de hastalanan, vefat eden, Düğün merasimi olan, acı ve tatlı günleri yaşayan meslektaşlarımız olmuştur, tüm hayata ilişkin duyurular sitemizde ilan edilmeye devam edilmekte ve mesaj sistemi ile sizlere duyurulmaktadır. Biz Büyük Bir Aile olmanın sorumluluğu ile Ailemiz de ki tüm sıkıntı ve mutlulukları sizlerle sitemizde paylaşarak sizleri de haberdar etmeye gayret gösteriyoruz, tüm bu açıklamalar sizlerin bizlere ilan ve duyuruları ile gerçekleşiyor, sizlere çok çok teşekkür ederiz. Baro Başkanlığı olarak da bizlerde meslektaşlarımızın bu önemli anlarında sizler adına bulunmaya gayret gösteriyoruz.

         Tüm faaliyetimizde açıkladığımız hususlar ve an ve an önemli gelişmelerin tamamını baromuzun resmi internet sitesi ispartaborusu.org.tr de bulabilirsiniz.Bu sitemiz artık telefonları android ve apple işletim sistemleri olanlarca da telefonları üzerinden de yüklenebilmektedir. 

         Hafız İbrahim Demiralay Konağından sonra Baromuzun envanterine soktuğumuz Barida otel karşısında ki Baromuzun kendi mülkü olan 5 katlı hizmet binamızın inşaat çalışmaları son hızı ile devam ediyor dönem dönem de sizlere inşaat ile ilgili gelişmeleri aktarıyoruz. Beğeneceğinizi umut ederiz.       

         Tüm meslektaşlarımıza bizlere gösterdikleri destek ve katkıdan dolayı şükranlarımızı sunarız. Bu destek katkıya layık olmaya çalışacağımızı büyük bir aile olmanın tek ses ve tek yürek olmanın örneğini sergilemeye devam edeceğimizi belirtiriz. Sizlerin destek, katkı ve önerilerinizin ile eleştirilerinizin bizlere yol gösterici olduğunu, belirterek;   

Saygılar sunarız.  01/12/2015

                                        Av. Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU                                                                                                                            Isparta Baro Başkanı 

 

SAYGIDEĞER MESLEKTAŞLARIM

28. DÖNEM 01/10/2015  -  01/11/2015 TARİHLERİ ARASI

13.FAALİYET RAPORU

                  Çok Kıymetli meslektaşlarım, Baromuzun 28. Dönem 13. faaliyet raporunu sizlere sumadan önce saygılar sunarım. Bu dönem içerisinde de çok büyük acılar yaşadık, vatan müdafaası uğruna birçok şehidimiz ve gazimiz oldu kendilerine Allah’tan rahmet kederli ailelerine ve sizlere başsağlığı diler, yaralı olanlarına da acil şifalar dilerim. Yine 01/11/2015 tarihinde gerçekleştirilmiş olan genel seçimlerini de Ülkemize ve Bizlere hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim.

                  Bu dönemde de baromuzun birçok faaliyeti oldu kısaca size görev geldiğimiz günden bu yana şeffaflık anlayışı gereğince ilgili faaliyetlerimizi raporlamak istedik. Bu raporda son döneme ilişkin düzenlediğimiz raporlardan biri.

                  Her yıl düzenli olarak meslektaşlarımıza Baromuzca basımı yapılarak dağıtılan ajanda, masa takvimi, duvar takvimi ve yine yeni yıl hediyeleri Baromuz yönetim kurulunca planlandı ve sizlere dağıtılmak üzere hazırlıkları devam etmekte. Aynı şekilde dergimizin son sayısının da basımı neticelenmek üzere beğeneceğinizi umarız.

                  Meslektaşımız Av.Y.Bener Ağaçayak’ı yine meslektaşımız Av.Abdülkadir Şahiner’in oğlu Av.Meriç Şahiner’i, Av.Mehmet Zengin’in annesini, Av.Abdurrahman Eseryel’in annesini kaybettik Allah rahmet eylesin camiamızın ve sevenlerinin başı sağ olsun deriz. Meslektaşlarımıza son görevimizi de Baro olarak yerine getirdik, acılarını paylaşıyoruz. Öbür dünyaya göç etmiş olanlarımızın ruhları şad olsun.

                  TBB Eğitim Merkezince Baro Başkanlığımızın talebi üzerine Borçlar Hukuku konulu seminer düzenlenmiş ve Hafız İbrahim Demiralay konağında yoğun bir katılım ile hocamız Prof.Dr.Haluk Burcuoğlu’nun sunumu ile güzel bir seminer düzenlenmiştir.

                  Yine geçtiğimiz günlerde yemin ederek aramıza katılan Av. Merve Demiralay’ın Bürosunun açılışını gerçekleştirdik kendisine ve ailesine hayırlı olmasını dileriz.

                  Yine 8. Stajyer Avukatlar Kurultayı Antalya ilinde sayın Birlik Başkanımızın katılımı ile gerçekleştirildi. Isparta Barosu olarak bizde orada idik ve ilgili Kurultay öncesinde stajyerlerimize dilek ve temennileri ve istekleri Baro Başkanlığımızca sorularak küçük bir anket ile sorunlar belirlenmiş ve bu istekler ise yine Isparta Avukat Stajyerlerinden Tuğçe Demiralay tarafından Antalya’da ki Kurultayda bir konuşma metni ile iletilmiştir. İlgili metin Baromuz resmi internet sitesinde mevcuttur. Kurultaya katılan genç stajyerlerimize ve Yönetim Kurulu Üyelerimize (Av. Ömer Berber, Av. Egemen Tanyıldız, Av. Sevinç Düz. Av. Bahadır Erdem. Stj Av.Tuğçe Demiralay, Stj Av.Hasan Hüseyin Çalık’a)   teşekkürü bir borç biliriz.

                  Ankara’da ki barış mitingi başlangıcında ki saldırı Baro Başkanlığımızca kınanmış ve konuya ilişkin basın açıklaması kamuoyu ile paylaşılmıştır başımız sağ olsun.

                  Çocuk Koruma sistemi Koordinasyon toplantısına Av. Ayfer Eseryel katılmıştır kendisine teşekkür ederiz.

                  Yine TBB Eğitim Merkezi Eğitmeni, Çanakkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gökhan Bayram tarafından Baroda ki meslektaşlarımıza Avukat Evimizde bir hitabet semineri düzenlenmiştir. Faydalı olduğunu umut ediyor, yoğun katılımdan dolayı tüm meslektaşlarımıza teşekkürü bir borç biliyoruz.

                  Baromuzun Staj Eğitim merkezinin açılışı Eğitmen kadromuzla birlikte açıldı. Açılışına TBB Başkanımız Sayın Av. Prof Dr.Metin Feyzioğlu ve Baş Danışmanı önceki dönem Antalya Baro Başkanı Av. Zafer köken katıldılar. Yine Burdur Baro Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyeleri ve Stajyerleri ile güzel bir açılış tertipledik. Yeni Adliye Sarayı Konferans salonunda ki açılışımız esnasında toplam 6 stajyerimize cübbelerini giydirmek sureti ile Yemin merasimlerini yaparak mesleğe ilk adımını attırdık. Bu törenimize Ruhsat imzası olan sayın TBB Birlik Başkanımızın katılımı bizleri onurlandırdı. Staj Eğitim Merkezimizin aktif çalışmalarını sağlayan tüm eğitmen kadrosuna ve değerli Staj Eğitim Kurulu sorumlusu Yönetim Kurulu Üyemiz ve komisyonuna da ayrıca teşekkürü bir borç biliriz.

                  Sayın Birlik Başkanımız Av.Prof.Dr.Metin Feyzioğlu Isparta ya Baromuza yaptığı ziyaret neticesinde Staj Eğitim merkezimizin 2015-2016 eğitim dönemini açtığı gibi aynı zamanda da Isparta Belediye Başkanımız Sayın Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı da makamında ziyaret ettiler.

                  Yine Birlik Başkanımız Av.Prof.Dr.Metin Feyzioğlu aynı zamanda Baromuza Hafız İbrahim Demiralay konağından sonra bizim dönemimizde kazandırılmakta olan 2.binamız olan Barida otel karşısında ki 5 katlı yeni hizmet binamızın da inşaatını yerinde incelediler kendilerine teşekkürü bir borç biliriz.

                  Yeni Adliye Sarayında bulunan 3 kat Avukat bekleme odalarımızın tadilat ve onarım işlemi tamamlandı tüm meslektaşlarımıza hayırlı olmasını dileriz.

                  Av. Şeyda Çetin talebi ile Isparta Tıp Fakültesi Pediyatri servisine yardım kampanyası Baro Başkanlığımızca başlatıldı yardım etmek isteyen meslektaşlarımızın Av.Şeyda Çetin’e yardımlarını iletmelerini önemle rica ederiz detaylı bilgi resmi internet sitemizde bulunmaktadır.

                  Kocaeli ve Sakarya Barolarında görev yapan meslektaşlarımıza yönelik saldırılar Baro Başkanlığımız yazıları ile kınanmıştır.

                  Adli Yardım Ön Büro hizmeti hafta da bir güne düşürülmüştür gerek Türkiye Barolar Birliğinden gelen yazılar gerekse ilgili konuda ki ödeneklerin ve gelen nakitlerin azalmış olması ve ödeme de sıkıntılar yaşanıyor olması nedeni ile böyle bir uygulamaya tüm barolar gibi bizde gitmek zorunda kaldık. Bu konu da ki yeni nöbet listesi resmi internet sitemizde mevcuttur.

                  Yine tüm meslektaşlarımızın bildiği üzere öncesinde CMK ödemeleri Baromuz kanalı ile yapılmakta iken aidatlarımız da Baro tarafından bu nakitlerden tahsil edilmekte idi. Ancak CMK ödemelerinin Defterdarlık tarafından ödenmeye başlanması ile Baromuzun aidatlarının tahsilinde güçlükler yaşanmaktadır. Tüm meslektaşlarımıza aidat borcunun miktarı göz önüne alınmaksızın dönem dönem mesajlar gönderilmektedir. Söz konusu aidatlarımızı nakit, kredi kartı ile taksit ile ne şekilde ödeyebileceğiniz sitemizde ilan edilmiştir. Tüm meslektaşlarımızdan ricamız ilgili mesajları dikkate almalarıdır. Barolarımızın tek gelir kaynağı Baro aidatlarıdır, Baromuzun aidatı tüm barolar içerisinde en düşük aidatlar arasındadır. Ödeyen meslektaşlarımıza öncelikle teşekkürü bir borç biliriz, ancak ödemesini aksatmış olanlardan da ödemelerini gerçekleştirmelerini rica ederiz. Baromuz sizlerle var olabilir.

                  Bu dönemde yeminini ederek aramıza katılan stajyerlerimiz Av.Derya Demirkılınç, Av.Ahmet Ali Ünal, Av.Merve İpek, Av. Mustafa Kemal Taş’a bundan sonraki meslek hayatlarında başarılar diler ailelerine şükranlarımızı sunarız.

                   Yine kış dönemi ile birlikte başladığımız Baromuzun 15 günde bir Avukat evimizde düzenlediği “BİR ÜSTADLA SOHBET” konuğu 3 Dönem Milletvekilliği yapmış olan Baromuz mensubu Av. Recep ÖZEL idi kendisine sohbetimize katıldığı kendisine teşekkür ederiz, Baromuza verdiği destek ve katkılardan dolayı teşekkür ederiz. 

                   Baromuzun geleneksel aşuresini dağıttık. Aramızdan Ayrılarak öbür dünyaya intikal etmiş olan Başta Görev Şehidimiz Av. Fatma Sevük olmak üzere tüm Meslektaşlarımız ve Yine Aziz Şehitlerimiz anısına dağıttığımız aşure münasebeti ile kendilerini yad ederiz, Ruhları şad olsun. 

                  Yine bu dönemde de hastalanan, vefat eden, Düğün merasimi olan, acı ve tatlı günleri yaşayan meslektaşlarımız olmuştur, tüm hayata ilişkin duyurular sitemizde ilan edilmeye devam edilmekte ve mesaj sistemi ile sizlere duyurulmaktadır. Biz Büyük Bir Aile olmanın sorumluluğu ile Ailemiz de ki tüm sıkıntı ve mutlulukları sizlerle sitemizde paylaşarak sizleri de haberdar etmeye gayret gösteriyoruz, tüm bu açıklamalar sizlerin bizlere ilan ve duyuruları ile gerçekleşiyor sizlere çok çok teşekkür ederiz. Baro Başkanlığı olarak da bizlerde meslektaşlarımızın bu önemli anlarında sizler adına bulunmaya gayret gösteriyoruz.

                   Tüm faaliyetimizde açıkladığımız hususlar ve an ve an önemli gelişmelerin tamamını baromuzun resmi internet sitesi ispartaborusu.org.tr de bulabilirsiniz.Bu sitemiz artık telefonları android ve apple işletim sistemleri olanlarca da telefonları üzerinden de yüklenebilmektedir. 

                   Hafız İbrahim Demiralay Konağından sonra Baromuzun envanterine soktuğumuz Barida otel karşısında ki Baromuzun kendi mülkü olan 5 katlı hizmet binamızın inşaat çalışmaları son hızı ile devam ediyor dönem dönem de sizlere inşaat ile ilgili gelişmeleri aktarıyoruz. Beğeneceğinizi umut ederiz.       

                    Tüm meslektaşlarımıza bizlere gösterdikleri destek ve katkıdan dolayı şükranlarımızı sunarız. Bu destek katkıya layık olmaya çalışacağımızı büyük bir aile olmanın tek ses ve tek yürek olmanın örneğini sergilemeye devam edeceğimizi belirtiriz. ARTIK TERÖRÜN SONLANMASINI VE ŞEHİT CENAZELERİNİN BİTMESİNİ DİLEDİĞİMİZİ BİR KEZ DAHA HAYKIRARAK, 01/11/2015 tarihinde gerçekleşmiş olan GENEL SEÇİMLERİMİZİN ÜLKEMİZE VE BAROMUZA HAYIRLI OLMASINI dileyerek Sizlerin destek, katkı ve önerilerinizin ile eleştirilerinizin bizlere yol gösterici olduğunu, belirterek;   

Saygılar sunarız.  01/11/2015

                                                                                  Av. Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU                                                                                                                               Isparta Baro Başkanı 

 

SAYGIDEĞER MESLEKTAŞLARIM

28. DÖNEM 01/09/2015  -  01/10/2015 TARİHLERİ ARASI

12.FAALİYET RAPORU

            Saygıdeğer Meslektaşlarım, 12. Faaliyet Raporunu size arz etmeden önce BAŞTA Son günlerde Baş Belası terör olaylarının yeniden hortlaması nedeni ile Birlik ve Beraberliğimiz için aramızdan ayrılan Aziz Şehitlerimizin Ruhları Şad olsun, der, yaralanan güvenlik güçlerimize de acil şifalar dileriz. Her zaman dile getirdiğimiz üzere bu günler Birlik ve Beraberlik günleri, bu günler sorumlu arama ve iç çekişmelerle zaman harcama günleri değildir. Bundan ötürü bu günlerin de eninde sonunda geçeceğini, Birlik ve Beraberlik ve kardeşlik duygularının Ülkemize hakim olacağına olan inancımızı bir kez daha yenileriz.

            Geçtiğimiz günlerde idrak ettiğimiz Kurban Bayramımızı yeniden kutlar nice bayramlara hep beraber ulaşmak dileği ile saygılar sunarız. Bayrama ilişkin Baromuz mesajı sizlerle ve kamuoyu ile resmi internet sitemizde paylaşılmıştır.

            Yine 2015 - 2016 Adli Yıl açılış törenini Baro Başkanlığımız ve Meslektaşlarımız ile birlikte icra ettik, önceki yıllara nazaran, içerisinden geçtiğimiz şu acı dolu günler nedeni ile de Avukatların mesleki sıkıntı ve dertleri ile de Kamuoyunu da meşgul etmedik. Öz olarak sıkıntılarımızın büyük olduğunun ancak asıl sorunun Vatan, Hukuk ve Demokrasi olduğunu bunlar olmadan bizlerin varlığının söz konusu olamayacağını, bu nedenle şu anda ki önceliğimizin Vatan olduğunu belirterek sade bir törenle Adli Yılımızın açılışını gerçekleştirdik. Çok kalabalık bir katılım ile gerçekleştirilen açılış törenimize gelen Tüm Meslektaşlarımıza biz ve verdikleri bu manevi destek ve katkıdan dolayı şükranlarımı sunarım. Konuya ilişkin tüm görseller Baromuzun videolar bölümünde bulunmaktadır.

            TBB’nin aldığı karar uyarınca geçen yıl yapılan yasal düzenleme ile TBB Başkanını Yargıtay ve Danıştayda ki açılış törenlerinde ki konuşma hakkının elinden alınması üzerine 2015-2016 Adli Yıl açılış töreni tüm Baro Başkanlarının ve yine Baro organları ve meslektaşların katılımı ile Ankara’da da kutlandı. Kutlamanın akabinde de Anıtkabir ziyaretimiz ile Tören sonlandı. Bu kutlamaya şahsım ve yine Av. Ünsal Çankaya, Av. Bahadır Erdem. Av.Cengiz Kayhan,  Av. Hamza Taner Budak. Av. Sevinç Düz, Av. Erol Berber. Av. Ömer Berber ve Av. Faik Yıldız olarak katıldık. Katılım sağlayan tüm meslektaşlarıma şükranlarımı sunarım. Açılış esnasında Birlik Başkanımızın tüm Baro Başkanlarına söz hakkı vermesi üzerine bizde “ Yollar Yürümek ile aşınmaz ancak Hukuku ve Demokrasiyi çok yıprattık daha fazla yıpratılmasın diyoruz” diyerek baromuz adına açıklamamızı yaptık. Konuya ilişkin tüm görseller Baro resmi internet sitemizde Videolar bölümünde bulunmaktadır.

               Stajını başarı ile tamamlayan Av. Resmi Sardoğan mütavizi bir tören ile Yemin Törenini icra ettik ve Kendisine yine Baro Başkanlığımızın her zaman olan hediyelerinden ve en önemlisi de bir adet Avukat Cübbesini hediye ettik. Hayırlı ve uğurlu olsun.

            Yine Konya Barosu ziyaretinde Bulunarak Konya Barosunun Avukat Cübbe ve Yemin Merasimine iştirak ederek, Konya da ki Meslektaşlarımıza hitap etme mutluğunu yaşadık.

            Yine Bu dönemde ki büyük terör olaylarında ki tırmanış nedeni ile gerek Dağlıca gerekse Iğdır ve diğer yerlerde ki saldırılar nedeni ile Baro Başkanlığımızın Kınama Mesajları dönem dönem sizlerle Kamuoyu ile Yerel ve Ulusal basın ile paylaşıldı tüm açıklamalar sizlere mail yolu ile gönderildi Detaylı haberler Resmi internet sitemizde ki Basında Baro Bölümünde bulabilirsiniz. Allah Bir daha Ülkemize ve Milletimize Şehit Cenazesi göstermesin, artık bu terör olayları sonlansın diyoruz.

            Yine Hafız İbrahim Demiralay Konağından sonra Bizim Dönemimizde Baromuzun hizmetine kattığımız, TBB tarafından alınarak süresiz olarak Isparta Baro Başkanlığına tahsis edilmiş olan Isparta Barida Otel karşısında ki 5 katlı binamızın tadilat işlemleri devam ediyor ilgili inşaatın projeleri onandı ve gerekli resmi işlemleri tamamlandı ve tadilatı denetlemek üzere TBB Birlik Müdürü ve İnşaat Bürosundan gelen teknik heyet ile yeni Baro binamız gezildi ve bina üzerinde değerlendirmelerde bulunuldu. Binamız Kütüphanesi, Kafeteryası, İnternet salonu, Adli Yardım CMK Büroları 250 Kişilik konferans salonu, Mescidi v.d ile çok yakında hizmetinizde olacak inşallah. Tüm Proje ve gelişmeler resmi internet sitemizde mevcuttur.

            Yine Staj eğitimini tamamlamış olan Av. Gökhan Bakaner’in de yemin merasimini gerçekleştirdik ve cübbesini giydirdik, kendisine ve ailesine hayırlı olsun deriz, Isparta Baromuz bir kez daha güçlendi.

            Gaziler günümüzü kutladık ve bu konuda ki basın açıklamamızı Kamuoyu ve sizlerle paylaştık.

            Siz Saygıdeğer meslektaşlarımızın bildiği üzere bizim dönemimizde Avukat Bekleme odası olmayan ilçe ve İl merkezi kalmamıştı, Son olarak Askeri Mahkeme de meslektaşlarımız için bir Avukat Bekleme odası oluşturmuştuk. Son olarak Keçiborlu ilçemizde Avukat Bekleme odası bulunmamakta idi, bu konuda da yaptığımız girişimler neticesinde çok kısa süre sonra inşallah Keçiborlu da da Bir Avukat Bekleme odası oluşturacağız.

            Yönetim Kurulu üyemiz Av. Ali Osman Altunbaşak siyaset çalışmaları ve adaylığı nedeni ile Baro Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ettiler, kendisine bu güne kadar geçen tüm emek ve mesaisi için şükranlarımı sunarım, kendisine Baromuzun Plaketi bir törenle teslim edilerek, Av. Yıldırım Görgülü’ye bayrağı devrettirildi. Av. Yıldırım Görgülü’ye de başarılar dileriz. Bu konuda ki devir teslim törenine ilişkin görseller Baromuz resmi internet sitesinin videolar bölümündedir.

            Yine 18/09/2015 günü Vergi Mevzuatı ile ilgili Uzmanlarca Meslektaşlarımıza bir seminer icra edildi, Hafız İbrahim Demiralay Konağında icra edilen seminere katılanlar ise ilgili firma mevzuat programını ise Baromuz ile yapılan anlaşma gereği %30 indirimli olarak sahip oldular, meslektaşlarımıza hayırlı olsun.

            Her zaman olduğu gibi TBB’nin 2015/78-79 sayılı duyuruları Baro sitemizde ilan edildi. İlgilenen meslektaşlarımız ilgili duyuruları Baro sitemizden takip edebilir.

            TBB Başkanı Sayın Av. Prof.Dr. Metin Feyzioğlu’nun Baromuza ve meslektaşlarımızın ilişkin Ankara da icra edilen Adli Yıl açılış törenine katılmış olmamız nedeni ile yayınladığı kutlama mesajı da yine resmi internet sitemizde ilan edilmiştir.

            Türkiye Barolar Birliği Bültenin bu son sayısını konuğu Isparta Barosu idi bu sayıda bize yer veren TBB nin değerli yöneticilerine sonsuz teşekkürlerimizi sunarız, dergide yayınlanmak üzere yazıyı kaleme alan ve aynı zamanda Isparta’nın doğal güzelliklerini yazısına katan Yönetim kurulu üyemiz Av. Ünsal Çankaya’ya da sonsuz teşekkürlerimizi iletiriz.

            Baro Aidatlarımızı birkaç ay öncesine kadar CMK ödemelerinizden tahsil etmekte idik, ancak yönetmelik değişikliği üzerine artık CMK ödemeleri Baro Başkanlığımızca değil Defterdarlık tarafından yapıldığından, Aidatlarımızı düzenli olarak Baro Kalemine ödenmesini rica ediyoruz. Baro Başkanlığımıza Aidatlarınızı internet sitemizde belirttiğimiz hesap numaralarına ödeyebileceğiniz gibi aynı zamanda kalemimizden kredi kartı il taksitlendirerek de ödeyebilirsiniz. Aidatları CMK ödemesinden tahsil edemememiz nedeni ile dönem dönem siz meslektaşlarımıza aidatlarınızı hatırlatmak zorunda kalacağız şimdiden anlayışınız için teşekkür ederiz.

            17/09/2015 günü Ankara da TBB nin de aralarında bulunduğu bir çok STK şunca organize edilen Kardeşliğe Evet Teröre Hayır Mitingi Ankara da icra edilmiştir. İlgili ilanlar ve duyurular resmi internet sitemizde ilan edilmiştir.

              Yine bu dönemde de hastalanan, vefat eden, Düğün merasimi olan, acı ve tatlı günleri yaşayan meslektaşlarımız olmuştur, tüm hayata ilişkin duyurular sitemizde ilan edilmeye devam edilmekte ve mesaj sistemi ile sizlere duyurulmaktadır. Biz Büyük Bir Aile olmanın sorumluluğu ile Ailemiz de ki tüm sıkıntı ve mutlulukları sizlerle sitemizde paylaşarak sizleri de haberdar etmeye gayret gösteriyoruz, tüm bu açıklamalar sizlerin bizlere ilan ve duyuruları ile gerçekleşiyor sizlere çok çok teşekkür ederiz. Baro Başkanlığı olarak da bizlerde meslektaşlarımızın bu önemli anlarında sizler adına bulunmaya gayret gösteriyoruz.    

         Baromuzun bülteninin yeni sayısını hazırlıklarına başlandı, Dergimiz sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Av. Sevinç Düz’e siz meslektaşlarımızın göndereceği makale, yazı ve diğer yayınlarını dergi yayın kurulunca incelenerek dergimizde yer alacağını bildiririz, ilgilenen ve yazısının yayınlanmasını isteyen meslektaşlarımızın ise şimdiden Av. Sevinç Düz ile irtibata geçmesini de önemle rica ederiz. Kaldı Ki Av. Sevinç Düz ve çok kıymetli yayın kurlunda ki meslektaşlarımıza da şimdiden şükranlarımızı sunarız.

            Son terör olayları Isparta’yı da vurdu Mardin de görevli olan Hem şehrimiz Şehit oldu Ruhu şad olsun tüm meslektaşlarımızın ve ailesinin başı sağ olsun terörü lanetliyoruz.  

            Meslektaşımız ve meslek üstadımız Av. Yusuf Bener Ağaçayak’ı kaybettik, Kendisine ve Tüm Camiamıza baş sağlığı dileriz,yeri doldurulamayacak olan meslektaşımıza Allahtan Rahmet dileriz.Naşı Trabzon dan getirilerek Eğirdir Kabristanına defnedilmiştir, yardımlarını esirgemeyen meslektaşlarımızdan Av. Filiz Arseven ile Av. Halil İbrahim Uysal’a ve yine Trabzon ve Antalya Büyükşehir belediyesi görevlilerine ve Yine Baş danışmanımız ve Önceki Dönem Antalya Baro Başkanı Av. Zafer köken’e de ayrıca nakil esnasında ve definde ki yardımlarından dolayı şükranlarımızı sunarız.

Yine Meslektaşımız Av. Abdurrahman Eseryel’in annesi Yönetim Kurulu üyemiz Av. Ayfer Eseryel’in Kayınvalidesi hakkın rahmetine kavuşmuştur, Allah Rahmet eylesin geride kalanlarına sabırlar diler Ruhu şad olsun deriz.

Yine meslektaşımız Av. Ali Umut Akyüz’ün Babası vefat etmiştir Başımız sağolsun, Meslektaşımıza sabırlar dileriz.

Av. Hüseyin Yıldırım Dünya evine girmiştir bundan sonraki hayatının bundan öncesinden çok daha mutlu olmasını diler bir yastıkta kocasınlar deriz.

Av. Ülkem Baş ise evladını sünnet ettirmiştir, hayırlı olsun der Allah evlendiği günleri de göstersin deriz.

Son bahar geldi ve eğitim seminerlerimiz başlıyor 03/09/2015 günü TBB eğitim merkezince düzenlenen Borçlar Hukuku konulu semineri Avukat evimizde icra edeceğiz öğle yemeğinin hemen arkasından seminerimiz bir gün sürecek ve katılan meslektaşlarımıza Tbb tarafından sertifika verilecek olup, Prof.Dr. Haluk Burcuoğlunun vereceği seminere katılmanızı dileriz

        Tüm meslektaşlarımıza bizlere gösterdikleri destek ve katkıdan dolayı şükranlarımızı sunarız. Bu destek katkıya layık olmaya çalışacağımızı büyük bir aile olmanın tek ses ve tek yürek olmanın örneğini sergilemeye devam edeceğimizi belirtiriz. ARTIK TERÖRÜN SONLANMASINI VE ŞEHİT CENAZELERİNİN BİTMESİNİ DİLEDİĞİMİZİ BİR KEZ DAHA HAYKIRARAK Sizlerin destek, katkı ve önerilerinizin ile eleştirilerinizin bizlere yol gösterici olduğunu, belirterek;

             Saygılar sunarız.  01/10/2015

                                                                                Av. Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU                                                                                                                          Isparta Baro Başkanı 

 

 

SAYGIDEĞER MESLEKTAŞLARIM

28. DÖNEM 01/08/2015  -  01/09/2015 TARİHLERİ ARASI

11.FAALİYET RAPORU

         Saygıdeğer Meslektaşlarım, 11. Faaliyet Raporunu size arz etmeden önce BAŞTA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZI VE AYNI ZAMANDA 2015-2016 ADLİ YILININ TÜM MESLEKTAŞLARIMIZA HAYIRLI VE UĞURLU OLMASI dileklerimi iletir, öncesinde de belirttiğim gibi 2015-2016 Adli Yılının Tüm meslektaşlarımıza hayırlı olmasını diler, zinde ve enerjik bir yıl dileklerimizle saygılar sunarım.

2015-2016 ADLİ YIL AÇILIŞI BU SENE TBB NİN ALDIĞI KARAR UYARINCA 05.09.2015 GÜNÜ TBB DE 79 BARO BAŞKANI VE TÜM ORGANLARI İLE ÜLKENİN HER YERİNDEN GELEN MESLEKTAŞLARIMIZ İLE BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR. BU NEDENLE 05.09.2015 GÜNÜ ANKARA DA Kİ ADLİ YIL AÇILIŞ TÖRENİNE GELMEK İSTEYEN MESLEKTAŞLARIMIZIN BARO KALEMİNE İSİMLERİNİ YAZDIRMALARI ÖNEMLE RİCA OLUNUR.

İŞ BU NEDENLE ISPARTA DA Kİ ADLİ YIL AÇILIŞ TÖRENİ DE DAR KAPSAMDA TUTULMUŞ OLUP 01.09.2015 GÜNÜ ISPARTA HÜKÜMET MEYDANINDA ISPARTA BAROSU MENSUPLARI OLARAK BULUŞUP, ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN MOZOLESİNE ÇELENK SUNUMU GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ.

MESLEKTAŞLARIMIZIN 01.09.2015 GÜNÜ SAAT 11.00 DA CÜBBELERİ İLE BİRLİKTE HÜKÜMET MEYDANINDA HAZIR OLMALARI BİZLERİ GÜÇLÜ KILACAKTIR. 

         Son günlerde baş belası terör olaylarının yeniden hız kazanmış olması nedeni ile aramızdan ayrılmış olan Şehitlerimize Allahtan rahmet kederli ailelerine baş sağlığı, yaralılara ise acil şifalar dileriz. Gerek Baro camiamızda gerekse kamuoyunda Baromuz adına yaptığımız açıklamalarda ifade ettiğimiz üzere Gün Birlik ve Beraberlik günüdür, bunun ötesi kardeş kavgası ve çatışmasıdır diyoruz.

            Gerek resmi internet sitemiz olan ıspartabarosu@org.tr adresinde gerekse maillerinizle ve mesajlarla sizlere duyurduğumuz üzere, bu sene ilki düzenlenmek üzere 2015-2016 Yılı Adli Yıl açılış töreni Ankara da Türkiye Barolar Birliğinde Türkiye’nin her yerinden gelecek olan meslektaşlarımız ile Baro yönetim disiplin ve delegeleri ile birlikte icra edilecektir. Bu kapsamda gerek ülkemizin içerisinde bulunduğu durum da dikkate alınarak bu yıl ki İller Bazında ki Adli Yıl törenleri yerine Ankara da toplu bir törenin TBB ce düzenlenmiş olması nedeni ile Meslektaşlarımızdan katılmak isteyenlerin Baromuza isimlerini yazdırmaları halinde katılım sayısına göre araç tedarik edilecek ve Ankara da ki Adli Yıl açılış törenlerine 05/09/2015 günü Isparta dan hareket edilecektir destek ve katkılarınızı bekler saygılar sunarız.

            Baroların çatı kuruluşu TBB nin 46. yılı bu dönem kutlandı, bu vesile ile de Baro Başkanlığımız da  TBB ne bir kutlama mesajı da ilettik.

            02.08.2015 Tarihinde Isparta Valiliği Tarafından Düzenlenen Çocuk Koruma Sisteminde Kurumlar arası İşbirliği ve Koordinasyonunun Sağlanması Konulu Toplantıya Baro Yönetim Kurulu Üyemiz, Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanımız Av. Ayfer Eseryel katıldılar kendisine teşekkür ederiz.

            Yine Aydın Barosunun öneki dönem başkanlarından Av. Tunç Aydur’u kaybettik bu vesile ile gerek Aydın Barosuna gerekse Aydınlı meslektaşlarımıza baş sağlığı mesajımızı ilettik.

            Türkiye Barolar Birliği çatısı altında Ankara da Eğitim Merkezi Başkanlığı nezaretinde başlayacak eğitim çalışma takvimi açıklandı ve bu takvimi sitemizde sizlere duyurduk katılmak isteyen meslektaşlarımızın kayıtlarını yaptırmış olmalarını umut ederiz.

            Baromuza Isparta İl Özel idaresince 10 yıllığına tahsis edilen ve TBB ce tadilat ve tefrişi yapılan ve bizim dönemimizde hizmete açtığımız Hafız İbrahim Demiralay konağımız dışında son günlerde Baromuza TBB ce Barida otel karşısında satın alınan 5 katlı yeni hizmet binamızda ki tadilat çalışmaları yüklenici firma tarafından son hızı ile devam ediyor, tüm projeler tamamlandı inşallah önümüzde ki aylarda hizmet binamızda sizlere çok daha iyi hizmet vereceğimizi düşünüyoruz, yeni hizmet binamız bizim ve sizlerin gururu olacak inşallah.Bu hizmet binası aslında bizlerin buluşma noktası ve haberleşme merkezi olacak.Yeni hizmet binamızda yalnızca idari hizmet verilmeyecek kafetarya, açık büfe kahvaltı ve aynı zamanda bilardo salonu, okey salonu, TV odaları kütüphane gibi meslektaşlarımızın boş vakitlerini de çok rahatlıkla geçirebileceği alanlar olması nedeni ile büyük beğeni toplayacağını umut ediyoruz.Şimdiden tüm meslektaşlarımıza hayırlı olsun sizler çok ama çok iyilerine layıksınız.

            Yine Stajyerimiz Av. Hüseyin Koç başarılı bir staj döneminden sonra Adli Yıl dönemi olsa da, Hafız İbrahim Demiralay Konağımızda yemin merasimini ve ruhsat törenini icra ederek aramıza katıldı, kendisine hayırlı olsun yolu açık olsun deriz.

            Yine Sorumluluk Hukuk konusunda Av.Çelik Ahmet Çelik başkanlığında Isparta Barosuna has bir eğitim çalışması dönemi belirlenmiş ve sitemizde ilan edilmiş sizlere de mail yolu ile gönderilmiştir, özelikle bu alanda bilirkişilik yapmak isteyen meslektaşlarımızın sertifikalı eğitime katılmaları önemle rica olunur, eğitim çalışması 2 gurup ve iki periyotta yapılacak olup ücretlidir, ayrıntılı bilgi resmi internet sitemizde mevcuttur.

            16 Ağustos depreminin yıldönümü münasebeti nedeni ile bir deprem bölgesi olan Isparta’nın da bu nokta da ki duyarlılığını gösterme adına Baromuzun basın açıklamasını kamuoyu ile paylaştık, Allah bu toplumu deprem gibi doğal afetlerden korusun deriz.

            Yine Türkiye Barolar Birliği Başkanı Başdanışmanı, önceki dönem Antalya Baro Başkanı Av. Zafer Köken Isparta ziyaretinde bulunarak yeni hizmet binamızda ki çalışmaları yerinde inceledi, kendisine teşekkürü bir borç biliriz.

            Adli tatil olmasına karşın gündemli olarak Yönetim Kurulu toplantılarımız düzenli olarak icra edilmeye devam edildi, yine gündem ve kısa kararlarda sizlere günü gününe resmi internet sitemizden ilan edilerek duyurulmuştur, sizlerinde gündemde görüşülmesini istediğiniz maddeler olması halinde toplantı öncesi baromuza iletmek sureti ile ilgili maddelerinde gündeme alınacağını ilan ederiz.

            Isparta Ted Koleji ile Baro Başkanlımız arasında yapılan protokol ile Meslektaşlarımızın çocukları ve yakınlarına erken kayıt halinde %5 lik bir indirim sağlanmıştır, meslektaşlarımıza hayırlı olmasını dileriz.

            6331 Sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu gereğince;  az tehlikeli sınıfta yer alıp da  50 ve daha az çalışanı olan işyerlerinin düzenli olarak  iş uzmanı ve doktor hizmeti almak için aylık hizmet sözleşmeleri yapma zorunluluğu 2016 Ocakta başlamaktadırAvukat bürolarını da bu kapsama girmesi nedeni ile meslektaşlarımız adına çeşitli firmalar ile yaptığımız görüşme neticesinde indirimli fiyatlar alınmıştır, bu konuda meslektaşlarımızın ilgili ilanları dikkatine resmi internet sitemizde sunduğumuzu belirtir, konuya ilişkin çalışmanın her büro nezdinde yapılmasını önemle rica ederiz.

            UYAP da ki SGK sorgu Putonundaki aksaklıklar her an TBB ne aktarılmakta ve hatta Adalet bakanlığına yazdığımız yazılarla da konu iletilmektedir, konuya ilişkin yazışmalar neticesinde her seferinde ilgili sıkıntının giderildiği Baro Başkanlığımıza bildirilmesine, ve aynı zamanda ilgili kurumlarca cevabi yazılar ve ilanlarla ilgili sıkıntının ortadan kalktığı ilan edilmesine karşın halen sıkıntımız devam etmekte ve Baro Başkanlığımızın da bu konuda ki detaylı girişimleri devam etmektedir.

            Yine Isparta İcra Dairelerinde İcra Müdürlüklerince Tapu sorgulamalarını yapılamadığı haricen öğrenilmiş bu konuya ilişkin olarak da yine Adalet Bakanlığı,TBB ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğüne bu konuda ki  sıkıntı iletilmiş olup bu hususunda en kısa sürede giderileceği ve çözüm yolları Baromuza bildirilmiş ve sitemizde sizlere de ilan edilerek İcra müdürlüklerine bu konuda bilgi verilmiştir.

            TBB nin 2015/64-69-71-74-75-76-77 sayılı duyuruları önemli olması nedeni ile Baromuz resmi internet sitesinde sizlere ilan edilmiştir.

            Yine Çanakkale İlinde icra edilen Ege Marmara Başkanlar toplantısına Baro Başkanlığımız adına şahsım katılım sağlayarak Baromuz adına görüş ve önerilerimizi iletmiş bulunmaktayım. İlgili toplantıya Isparta Barosu adına şahsım ile birlikte 22 Baro Başkanı katılmış ve bu toplantıda önemli karalara imza atılarak Baro Başkanlığımızın temsili tam olarak sağlanmıştır.

            Yine bu dönemde de hastalanan, vefat eden, Düğün merasimi olan, acı ve tatlı günleri yaşayan meslektaşlarımız olmuştur, tüm hayata ilişkin duyurular sitemizde ilan edilmeye devam edilmekte ve mesaj sistemi ile sizlere duyurulmaktadır. Biz Büyük Bir Aile olmanın sorumluluğu ile Ailemiz de ki tüm sıkıntı ve mutlulukları sizlerle sitemizde paylaşarak sizleri de haberdar etmeye gayret gösteriyoruz, tüm bu açıklamalar sizlerin bizlere ilan ve duyuruları ile gerçekleşiyor sizlere çok çok teşekkür ederiz. Baro Başkanlığı olarak da bizlerde meslektaşlarımızın bu önemli anlarında sizler adına bulunmaya gayret gösteriyoruz.    

         Baromuzun bülteninin yeni sayısını hazırlıklarına başlandı, Dergimiz sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Av. Sevinç Düz’e siz meslektaşlarımızın göndereceği makale, yazı ve diğer yayınlarını dergi yayın kurulunca incelenerek dergimizde yer alacağını bildiririz, ilgilenen ve yazısının yayınlanmasını isteyen meslektaşlarımızın ise şimdiden Av. Sevinç Düz ile irtibata geçmesini de önemle rica ederiz.

30 Ağustos Zafer Bayramı da Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi 93. Yıldönümü Isparta da kutlanmış ve Katılım Baromuz Adına Başkan Yardımcımız Av.Abdullah Çelik tarafından sağlanmıştır kendisine teşekkür ederiz. Önceki yıllara göre içerisinde bulunduğumuz terör olayları nedeni ile buruk kutlanan Zafer Bayramımızın aynı coşku ile kutlanmasını ve Terör olaylarını sonlanmasını temenni eder konuya ilişkin Basın açıklamamızın Kamuoyu ve sizlerle de paylaşıldığını belirtiriz.

        Tüm meslektaşlarımıza bizlere gösterdikleri destek ve katkıdan dolayı şükranlarımızı sunarız. Bu destek katkıya layık olmaya çalışacağımızı büyük bir aile olmanın tek ses ve tek yürek olmanın örneğini sergilemeye devam edeceğimizi belirtiriz. BAŞTA DA BELİRTTİĞİMİZ ÜZERE 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZIN KUTLU OLMASINI DİLER,2015-2016 ADLİ YILIMIZIN İSE TÜM MESLEKTAŞLARIMIZA HAYIRLI VE UĞURLU OLMASINI DİLER, ÜLKEMİZİN GEÇTİĞİ HASSAS DÖNEMLERİN DAHA FAZLA BEDEL ÖDEMEDEN, BİR AN EVVEL NORMALE DÖNMESİNİ  DİLERİZ, Sizlerin destek, katkı ve önerilerinizin ile eleştirilerinizin bizlere yol gösterici olduğunu, belirterek;

             Saygılar sunarız. 31/08/2015

                                                                                      Av. Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU                                                                                                     Isparta Baro Başkanı 

SAYGIDEĞER MESLEKTAŞLARIM

28. DÖNEM 01/07/2015 - 01/08/2015 TARİHLERİ ARASI

10.FAALİYET RAPORU

         Saygıdeğer Meslektaşlarım, 10. Faaliyet Raporu ile birlikte 2015 Yılı Adli Tatilinin Tüm meslektaşlarımıza hayırlı olmasını diler, zinde ve enerjik bir yıl dileklerimle öncelikle saygılar sunarım.

         Son günlerde Baş belası Terör olaylarının yeniden hız kazanmış olması nedeni ile aramızdan ayrılmış olan Şehitlerimize Allahtan rahmet kederli ailelerine baş sağlığı, Yaralılara ise acil şifalar diler. Gün birlik ve Beraberlik günüdür deriz.

         Adli Tatil Münasebetİ ile Staj Eğitim merkezimizde eğitimlerine ara verdi, ancak öncesinde ise stajyerlerimizden Av.Stj.Oya Şahin, Av.Stj.Ayşenur Öztop, Av. Stj.Ufuk Mülayim ve Av.Stj. Ayşegül Kara kendilerine verilen konularda sunumlarını yaptılar. Gerek kendilerine gerekse staj eğitim merkezi başkan ve değerli hocalarına teşekkürü bir borç biliriz.

         Yine Staj Eğitim Merkezi Başkanımız Av. Çetin Aköz ve Değerli hocaları ile Yönetim Kurulu üyelerimiz ve 70 e yakın stajyerimiz Ramazanın son günlerinde iftarda bir araya geldik kendilerine teşekkür ederiz.

          Son kararname ile ilimizden ayrılan Hakimlere plaketleri Baro Yönetim Kurulu üyelerimiz ile birlikte makamlarında takdim ettik, ancak Veda yemeklerine son anda haberdar edilmemiz nedeni ile başka programlarımız nedeni ile katılamadık. Kendilerine yeni görev yererinde başarılar dileriz. Yine ilimize son kararname ile gelen tüm Yargıç ve Savcılarımıza da aynı şekilde başarılar dileriz.

         Her sene olduğu gibi Yalvaç İlçe Temsilciliğimizin iftar yemeğine bir kısım yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte katıldık, başta Yalvaç İlçe Temsilcimiz Ahmet Hayri Yüncü’ye ve değerli Yalvaç Belediye Başkanımız Hilmi Tütüncü’ye teşekkürü bir borç biliriz.

         Baro Başkanlığımızda da verilen büyük mücadele neticesinde UYAP SGK Sorgu butonu hizmete girmiştir, konuya ilişkin TBB de duyuru yapmıştır, ancak halen bazı aksaklıklar vardır, ancak ileriki günlerde giderilecektir, tüm meslektaşlarımıza hayırlı olsun.  

         Temmuz itibariyle Baromuz aidatlarını 2. taksitinin ödenmesi dönemi başlamıştır, konuya ilişkin olarak da ödeme de bulunmak isteyen meslektaşlarımızın ama nakit ama kredi kartı ile ne şekilde ödeme yapacaklarına ilişkin duyurumuz sitemizde yer almıştır. Şimdiden tüm meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.

         SGK Primlerimizin rakamsal boyutu değişti, bu konuda da yine resmi internet sitemizden ve mail yolu ile ilgili duyurular siz sayın meslektaşlarımıza öncesinde duyurular yapılmıştır.

         10.07.2015 gününün Hukuk Günü olması nedeni ile Baromuzun Basın açıklaması sitemizde ilan edildi ve kamuoyu ile paylaşıldı.

         Ramazan dolayısı ile Yönetim Kurulu toplantılarımıza 1 ay kadar ara verdikten sonra hemen ramazan ayının bitişi ile birlikte düzenli ve gündemli olarak Yönetim Kurulu toplantılarımızı icra etmeye başladık, konuya ilişkin de gerek gündem maddeleri gerekse alınan kısa kararlar sizlere resmi internet sitemizde duyurulmuştur.

         Şarkikaraağaç İlçe Temsilcilimizi Av. Bülent İlker Özdemir’in bırakması nedeni ile kendisine bir kez daha yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkürü bir borç biliriz. Şarkikaraağaç İlçe Temsilciliğine ise Av. Hüseyin Alper Önal Baro Yönetim Kurulumuz kararı ile getirilmiş olup, meslektaşımıza da başarılar dileriz.

         Adli Tatil ile birlikte Ramazan Bayramımızı da hep beraber kutladık, en kötü günlerimizin böyle olması dileği ile konuya ilişkin Bayram mesajımız gerek resmi internet sitemizde gerekse mail ortamında kamuoyu ile paylaşılmıştır. Yeni Ramazan bayramlarına hep beraber kavuşmak umudu ile yeniden Bayramımızı kutlarız.

         Son günlerde yaşanan Terör saldırıları üzerine Baromuzun Basın açıklamaları ile TBB’nin basın açıklamaları Resmi internet sitemizde ve mail ortamında sizlerle ve kamuoyu ile paylaşılmıştır. Öncelikle söz konusu terör olaylarını lanetlediğimizi bir an evvel tüm siyasi partilerin bir araya gelerek Terörü bitirme konusunda hemfikir olmalarını diler, Hukukun ve Demokrasini üst düzeyde olduğu Terör olaylarını tamamen sonlandığı yarınlara ulaşma umudumuzu sürdürdüğümüzü bildiririz. Kaldı ki arka arkaya aldığımız Şehit ve Gazi haberlerini ise bizleri sizler gibi üzdüğünü içimizin yanmakta olduğunu belirtir, Vatanı için şehit düşenlere Allahtan Rahmet kederli aileleri ile camiamıza başsağlığı dileriz; Yaralılara ise acil şifa dileklerimizi bu vesile ile de bir kez daha iletiriz.

         Siz Saygıdeğer Meslektaşlarımızın çok iyi bildiği üzere öncesinde Denizbank Isparta Şube Müdürlüğü ile Baromuz arasında yapılan protokol neticesinde Meslektaşlarımızın Mesleki Sorumluk sigortaları prim ödemeksizin Denizbank Afili kart kullanımları halinde ücretsiz yapılmakta idi,  bu sefer de Türkiye Barolar Birliğinin Mesleki Sorumluk sigortası ile  ilgili büyük bir kampanya başlattığını belirtir, konuya ilişkin olarak gerek Isparta Barosunun resmi internet sitesinden veya da Türkiye Barolar Birliğin resmi internet sitesinden konuya ilişkin detaylı bilginin elde edilebileceğini belirterek, Mesleki Sorumluk Sigortalarınızı yaptırmanızı canı gönülden dileriz.

         Yine İş Hukuku (Sorumluk Hukuku ve Bilirkişilik) konusunda uzman olan Çelik Ahmet Çelik hoca ve değerli ekibi ile yaptığımız görüşme neticesinde Isparta da iki dönemli olmak üzere her dönem 3 er günden toplam 6 gün olmak üzere İş Hukuku eğitimi verilecektir.  İlgili eğitim ücretli olup peşin 1.200 TL taksitli ve kredi kartına ise 1.350 TL’dir. Eğitim dönemleri 11-13 Eylül 2015-18-20 Eylül 2015 dönemi ile 20-22 Kasım 2015-27-29 Kasım 2015 tarihlerinde Avukat evimizde icra edilecektir. Grupların en az 15 kişi olması gerekmekte olup, yararlı bir eğitim çalışması olacağını düşünerek detaylı açıklamaları internet sitemizden takip ederek kayıtlarınızı şimdiden yaptırmanızı dileriz.

         Yine Artvin ilinde TBB tarafından inşa edilen Avukat evinin açılışı münasebeti nedeni ile 32 Baro Başkanımız TBB’nin değerli Başkanı Av. Prof Dr.Metin Feyzioğlu ve Yönetim Kurulu ile birlikte Artvin iline bizzat şahsım Baromuzu temsilen gittim, aynı zamanda Artvin ilinde Cerratpaşa da açılması planlanan altın ocağına hayır demek için TBB nin düzenlediği mitinge de katıldım. Artvinli meslektaşlarımıza hayırlı olsun dileklerimizi yeniden bu vesile ile iletir, Baromuza ait olan ve bizim dönemimizde tahsis edilen Hafız İbrahim Demiralay Avukat evi dışında Barida otel karşısından satın alınan 5 katlı Hizmet Binamızın da açılışını hep beraber en kısa sürede yapacağımızı ve aynı sevinci Baromuza da yaşatacağımızı buradan bir kez daha büyük bir mutluluk ile belirtirim.

         Yine bu dönem de Tüm meslektaşlarımızın mutlu anları, düğünleri nikahları nişanları olduğu gibi üzüntülü anları cenazeleri, ameliyatları, hastalıkları da oldu tüm sevinciniz sevincimiz tüm üzüntülerini de bizlerin üzüntüsü oldu ve elimizden geldiğince meslektaşlarımızın iyi ve kötü günlerinde yanlarında bulunmaya tüm yönetim olarak gayret gösterdik.

         Yine TBB ni 2015/58 sayılı duyurusu da baromuz resmi internet sitemizde ilan edilmiştir, ilgili duyurular ve önemli içtihatlar da sitemizde dönem dönem yayınlanmakta olup,  siz saygıdeğer meslektaşlarımızın her konuda sitemizi takip etmelerini rica ederiz.

         Baromuzun bülteninin yeni sayısını hazırlıklarına başlandı, Dergimiz sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Av. Sevinç Düz’e siz meslektaşlarımızın göndereceği makale, yazı ve diğer yayınlarını dergi yayın kurulunca incelenerek dergimizde yer alacağını bildiri, ilgilenen ve yazısının yayınlanmasını isteyen meslektaşlarımızın ise şimdiden Av. Sevinç Düz ile irtibata geçmesini de önemle rica ederiz.

         Meslektaşlarımız ile İcra müdürlüklerinden gelen şifai şikayetler üzerine, icra müdürlüklerimizde UYAP sisteminden yapılan girişlerde tapu sorgulamaları ve raporlamalarını yapılamadığını öğrenmiş bulunmaktayız, bunu üzerine ise Isparta Tapu Müdürlüğü ile Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile TBB ile konuyu yazılı olarak paylaşarak bu konuda ki teknik arızanın giderilmesini talep ettik, tüm meslektaşlarımıza da bu vesile ile duyururuz.

Tüm meslektaşlarımıza bizlere gösterdikleri destek ve katkıdan dolayı şükranlarımızı sunarız. Bu destek katkıya layık olmaya çalışacağımızı büyük bir aile olmanın tek ses ve tek yürek olmanın örneğini sergilemeye devam edeceğimizi belirtiriz. ADLİ TATİLİN ADLİ TATİL TATINDA GEÇMESİNİ DİLER, Sizlerin destek, katkı ve önerilerinizin ile eleştirilerinizin bizlere yol gösterici olduğunu belirterek,

             Saygılar sunarım. 01/08/2015

                                                          

                                  Av. Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU                                                      

                                         Isparta Baro Başkanı 

 

 

 

SAYGIDEĞER MESLEKTAŞLARIM

28. DÖNEM 01/06/2015 - 01/07/2015 TARİHLERİ ARASI

9.FAALİYET RAPORU

          9. Faaliyet Raporumuzu siz saygıdeğer meslektaşlarımıza sunmadan önce, Geçtiğimiz Dönem icra edilen Genel Seçimlerin Ülkemize, Milletimize ve biz Avukatlara hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz

         Yine bir Ramazan ayına daha kavuştuk, Ramazanımızın tüm meslektaşlarımıza hayırlı olmasını ve nice Ramazanlara sağlık ve afiyet ile hep beraber kavuşmayı dileyerek saygılar sunarız.

         Hakimlik ve Savcılık sınavlarına girerek başarı gösteren Avukat stajyerlerimizin bu başarısından dolayı kendilerini kutlar, başarılarının daim olması temennilerimizi sunarız. 

         Tüm babaların ve baba adaylarının babalar gününü kutlar, aramızdan ayrılmış olan babalara Allah’tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı dileriz. Konuya ilişkin Baromuzun mesajı yayınlanmış ve sizlere iletilmiştir.

         Baromuz Yönetim Kurulunun rutin her hafta Pazartesi icra ettikleri toplantı rutin olarak gündemli olarak yapılmaya ve sizlere kısa kararları ilan edilmeye devam edildi.

         Staj Eğitim Merkezi yine çalışmalarına bu dönemde son hız devam etti. Stajyerlerimizden Av. Merve Ertuğrul, Av. Dilara Nur Cansu, Av. Muhammet Çiftçi’de farklı günlerde Hafız İbrahim Demiralay Avukat evinde farklı konular üzerinde bir sunum yaptılar kendilerine ve Staj Eğitim Merkezimize teşekkürü bir borç biliriz.

         Aydın Barosu ev sahipliğinde yapılan Hayvan Hakları Kurultayına Meslektaşlarımızdan Avukat Ecevit Eryılmaz ile Avukat M. Serdar Yılmaz katıldılar kendilerine teşekkürü bir borç bilir. En kısa zamanda Baromuzun tek bulunmayan komisyonu olan Hayvan Hakları Komisyonunu da kurmaya söz veririz.

         Anayasa Mahkemesinin imam nikahı için gerekli olan Resmi Nikah şartına yönelik iptal kararına ilişkin olarak gerek TBB’nin gerek Baromuzun gerekse TÜBAKKOM’un basın açıklamalarını sitemizde ilan ettik ve sizlerle paylaştık.

         Kahve Diyarı adlı iş yerini açılışına Baromuz adına şahsım ve Baromuz mensubu Av. Bartuğ Sayın ile katıldık.

         TBB’nin yaptığı protokol çerçevesinde Oy ve Ötesi Derneği 7. Bölge sorumlusu Baro Başkanlığımızı ziyaret ederek çalışmaları ile ilgili bilgi verdiler.

          Yine TBB Başkanı sayın Prof.Dr. Metin Feyzioğlu’nun Hukuk alarm veriyor adlı yazısı sitemizde yer almıştır,

         AGİT Gözlemcileri TBB’ni ziyaret ettiler bu konuyla ilgili haber sitemizde yer aldı.

         Yine Yönetmelik Değişikliği nedeni ile CMK ödemelerini Defterdarlık tarafından yapılıyor olması ve bu konu ile ilgili meslektaşlarımızdan yapılan kesintiler ve mahkemelerce tasdik suret harcı istenmesi konusunda gerek Komisyon Başkanımız gerekse Defterdarlık yetkilileri ile görüşmeler yapılarak sorunlar en alt seviyeye çekilmeye çalışılmış olup, konuya ilişkin var olan sıkıntıların Baromuza iletilmesini talep ederiz.

         Yine seçim öncesi Diyarbakır’daki bombalı saldırı üzerine 79 Baro olarak sağ duyu çağrısında bulunulmuş ve Isparta Barosu olarak da bizde bu çağrıya imza koymuş bulunmaktayız, ilgili basın açıklaması sitemizde bulunmakta olup, sizlere de mail sureti ile gönderilmiş bulunmaktadır.

         Isparta Barosu Başkan Yardımcımız Av.Abdullah Çelik İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı olarak atandığından gururumuz olarak kendisine Yönetim Kurulu üyelerimiz Av. Ünsal Çankaya, Av. Sevinç Düz, Av. Ömer Berber ve Av. Cengiz Kayhan  ile birlikte hayırlı olsun ziyaretine gidilmiştir. Meslektaşımızın yeni görevinin yeniden hayırlı olmasını dileriz.

         Yine önceki İl Özel İdaresi Genel Sekreteri sayın Tufan Uysal’ın Teknoloji İl Müdürü olması nedeni ile yine aynı Yönetim Kurulu Üyelerimizle birlikte bir hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk.Yeni görevlerini tekrar hayırlı olmasını dileriz.

         Yine geçtiğimiz günlerde Mersin Tarsus ilçesinde öldürülen genç kızımız Özgecan’ın davasına müdahil olacağımız ve davanın takipçisi olduğumuzu bildirmiş idik. İlgili davanın yapılan duruşmasına Baro Yönetim Kurulu üyemiz Av. Ayfer Eseryel Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu adına katılmış, ve gözlemlerini de basın ile paylaşmıştır.

         İzmir’de düzenlenmiş olan Ege Marmara Başkanlar toplantısına ise şahsım Baromuzu temsilen katıldım ve Ege ve Marmara Baro Başkanları olarak yayınlanan Basın açıklamasına Isparta Barosu olarak imzamızı koyduk ve ilgili basın açıklamasını da yapılan genel seçimler öncesinde Hukukçu gözü ile ne taleplerimiz olduğunu gözler önüne sererek sizlerle ve kamu oyu ile paylaştık.

         Isparta’nın yetiştirdiği en büyük değerlerden 9. Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel’i kaybettik, başımız sağ olsun, Sayın Cumhurbaşkanımızın törenine bizzat şahsım katıldım ve taziye dileklerimizi ailesine ilettim, ancak acımız büyük, Isparta denilince akla gelen son yüzyıldaki en önemli ismi kaybetmenin acısı ile tekrar başımız sağ olsun diyoruz. Baromuzun konuya ilişkin açıklama ve ilanları da sizlerle paylaşılmış ve cenaze törenine de Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av. Sevinç Düz, Av. Bahadır Erdem ve Av Çengiz Kayhan ile birlikte katılım sağlanmıştır.

         Ramazan münasebeti ile gelenekselleşmiş Baro Başkanlığımızın iftarını hep beraber icra ettik yoğun bir şekilde katılan tüm meslektaşlarımıza ve ailelerine büyük bir aile olmanın örneğini sergilemiş olmalarından dolayı ne kadar teşekkür etsek azdır. Yeniden hep beraber sağlıklı ve huzurlu bir Baro İftarında daha buluşmak dileği ile Baromuz adına saygılar sunarım.

         Burdur Üniversitesi Rektörlüğüne seçilen hemşehrimiz Prof.Dr.Adem Korkmaz’ın Baromuza hitaben gönderdiği teşekkür mektupları sitemizde duyurular bölümünde ilan edilmiştir

         Yine Isparta seçim Hakimi Hasan Çınar’ın Baromuza hitaben gönderdiği ve geçtiğimiz günlerde yapılan genel seçimlerde ki destek ve katkımızdan dolayı teşekkürünü içerir mektubu duyurular bölümünde sitemizde ilan ettik.

         Yine Isparta Adalet Komisyonuna gönderdiğimiz CMK’larda mahkemelerce istenilen suret tasdik harcının istenemeyeceğine ilişkin yazımız ve olumlu cevabı yine sitemizde ilan edilmiştir.

         Son Hakim ve savcı kararnamesi ile İlimizden ayrılan Hakimlerin Baromuza ve Savunmaya verdikleri katkı nedeni ile plaketleri Baro Yönetim Kurulu üyeleri Av. Salih Kocagöz Av. Ömer Berber ile birlikte makamlarında takdim edildi. Savcı Taner Kaya ve Taner Tutumlu ile Hakimler Halil İbrahim Kibar, Vedat Yalçın ile Ruhi Koyuncu’ya yeni görev yerlerinde Baromuz adına başarılar dileriz.

         Yine Antalya Ticaret Odası Üyesi ve Antalya Makine mühendisler odası önceki Başkanı Mustafa Karaman ile Antalya Makine Mühendisler odası Yönetim Kurulu Üyesi Barış Nayır (Av. Hamit Nayır’ın oğlu Av. Bekir Nayır’ın abisi) Baromuza nezaket ziyaretinde bulundular .

         Makine Mühendisler odasının iftar yemeğine Baromuz adına katılarak ödül törenlerine iştirak ettik, değerli Makine Mühendisler Odası Başkanı Hasan Akıllı ve ekibine teşekkür ederiz.

         TBB’nin bu ayki sayısında Isparta Barosu konut, tüm meslektaşlarımıza TBB’nin yeni sayısında Baromuzun ve Isparta’mızın tanıtımını gerçekleştirdiğimiz yazıyı okumalarını rica ederiz. Bize dergide yer ayıran TBB yönetimine teşekkürü bir borç biliriz.

         Yine meslektaşlarımız ve aileleri ile ilgili, hastalanan, tedavi gören, yeni bebeği olan, düğünü olanlarla ilgili haberlerimizi de yine an ve an sitemizde bulabilir ve takip edebilirsiniz. Baromuzun sayıca her geçen gün büyüyor olması nedeni ile var olan önemli haberlerin siz meslektaşlarımızca takip edilip diğer meslektaşımızın aranması inanın aramızda ki bağları daha da güçlendiriyor ve sağlamlaştırıyor şimdiden tüm meslektaşlarıma bu hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ederim.    

         Bizim dönemimizde Baromuzun hizmetine soktuğumuz ve Baromuzun öz nakdinden hiçbir harcama yapmaksızın İl Özel İdaresi tarafından 10 yıllığına tahsis işlemi ve TBB tarafından da tefriş ve tadilatı yaptırılan Hafız İbrahim Demiralay Konağı dışında, şu anda inşaatı devam eden ve yine hiçbir şekilde Baromuzun öz nakdine dokunmaksızın TBB tarafından satın alınarak Baromuza süresiz olarak tahsis edilen Isparta Barida otel karşısında ki 5 katlı yaklaşık 1.500m2 lik kendi binamızın ise inşaatı son hızla devam ediyor, 2-3 ay içerisinde yeni binamız konferans salonu, sinema salonları, kütüphanesi, çalışma ofisleri, kafeteryası bilardo masaları internet salonları CMK ve Adli Yardım Büroları görüş odaları başkan ve yönetim çalışma ofisleri disiplin kurulu ofisi ile hizmetinize girecek inşallah baromuza hayırlı olsun.

            Tüm meslektaşlarımıza bizlere gösterdikleri destek ve katkıdan dolayı şükranlarımızı sunarız. Bu destek katkıya layık olmaya çalışacağımızı büyük bir aile olmanın tek ses ve tek yürek olmanın örneğini sergilemeye devam edeceğimizi belirtiriz. Sizlerin destek, katkı ve önerilerinizin ile eleştirilerinizin bizlere yol gösterici olduğunu belirterek

             Saygılar sunarım. 01/07/2015

                                                          

 

                                                                                      Av. Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU                                                                                                Isparta Baro Başkanı 

 

SAYGIDEĞER MESLEKTAŞLARIM

28. DÖNEM 01/05/2015 - 01/06/2015 TARİHLERİ ARASI

8.FAALİYET RAPORU

                Öncelikle 8. Faaliyet Raporumuzu siz saygıdeğer meslektaşlarımıza sunmadan önce 30/05/2015 günü Hakim ve Savcı sınavlarına katılmış olan Isparta Baromuzun Stajyerlerinin başarılı bir sonuç elde etmelerini canı gönülden dilediğimizi önemle belirtir kendilerine başarılar dileriz.

                Yine Hafta sonu icra edilecek olan Genel Seçimlerin vatanımıza, milletimize ve dolayısı ile camiamıza hayırlı olmasını diler saygılar sunarız

                Bu gün Berat Kandili Tüm Meslektaşlarımız ve Ailelerinin Berat Kandilini en içten dileklerimizle kutlar sağlıklı mutlu ve Adalet dolu nice Kandillere ulaşmak dileği ile saygılar sunarız.

                Adana’da Akdeniz Baroları adına icra edilen Kurgusal Duruşma Yarışmasına Yönetim kurulu üyemiz Av.Ömer Berber eşliğinde katılan Stajyerlerimizden Azime Sarıbaş, Murat Halil Topal, Ahmet Ali Ünal’a öncelikle teşekkürlerimizi iletiriz. Netice Baromuz açısından hiç önemli değil; önemli olan Baromuzu yüz akı ile temsil etmiş olmaları ve arkadaşlarımızın azim ve kararlı olduğunu buradan belirtmek isteriz. Kendilerine tekrar teşekkür ederiz.

                Hıdırellez ve Anneler günü münasebeti ile geleneksel Sucuk Partimizi ve bu arada Süleyman Demirel Müze gezimizi icra ettik kalabalık bir meslektaş ve ailesi ile katılımı sağlayan tüm meslektaşlarımıza şükranlarımızı sunarız. Süleyman Demirel Müzesini bizlerin ziyaretine açan ulaşımımızı sağlayan tüm kurumlara Demirel Ailesine, Müze yetkililerine ve Isparta Belediye Başkanlığına en önemlisi de Av. Çiğdem Özürk’e ilgili faaliyetimizde ki yardımları için teşekkürü bir borç biliriz. Yine bu etkinliğimiz esnasında 25 yıl ve üstü kıdemi bulunan meslektaşlarımıza plaketlerini dağıtmaya devam ettik. Plaketlerin takdimleri devam edecektir. Önümüzde ki günlerde de Baro Başkanlığımızın her etkinliğinde plaket törenlerimiz sırası ile devam edecektir. Yeniden 25 yıl ve üstü meslek hayatında ömür tüketmiş meslektaşlarımızın hepsini canı gönülden kutlarız.

                Yine Baromuzun stajyerlerinden Av. Bilal Habeş Özcan’ın yemin törenini Hafız İbrahim Demiralay Avukat evimizde icra ettik kendisine ve camiamıza hayırlı olsun deriz.

                Yine Hakim ve Savcı sınavında talihsiz bir olay neticesinde tutuklanan Afyonkarahisar Barosu Avukatlarından Av.Umut Kılıç tahliye oldu kendisine ve camiamıza geçmiş olsun der, konuya ilişkin olarak Isparta Barosu olarak her türlü girişimde bulunulduğunu da belirttir, Ispartalı olan eşi Avukat hanıma da geçmiş olsun deriz.

                Türkiye Barolar Birliği tarafından Avukatlara yönelik saldırıların artması nedeni ile Avukat güvenlik putonu uygulaması başlatıldı sitemizde ilan ettik konuya ilişkin açıklamalar gerek Baromuzun gerekse TBB’nin resmi internet sitelerinde bulunmaktadır meslektaşlarımıza hayırlı olsun.

                Yine Anneler gününü kutladık yeniden tüm annelerin ve anne adaylarının anneler gününü kutlar  aynı zamanda  aramızdan ayrılmış olan annelerimize ve kederli ailelerine de baş sağlığı dileriz. Baromuzun resmi açıklaması sitemizde bulunmakta olup sizlere de ilan edilmiştir.

                Türkiye Barolar Birliği tarafından 2.125.000,00 TL ye satın alınarak Baro Başkanlığımıza tahsis edilmiş olan Isparta Barida Otel karşısında ki yeni hizmet binamızın tadilat çalışmaları başladı tüm meslektaşlarımıza hayırlı olsun der en kısa sürede sizlere hizmet vermeye başlayacağını kafeteryası, konferans salonu ve çalışma ofisleri ile sizlerin beğenisine sunacağımızı önemle belirtmek isteriz. Yeni binamızın hizmete açılmasından sonra ise Baromuza kattığımız Hafız İbrahim Demiralay Konağının tamamının Stajyerlerimize Staj Eğitim Merkezi olarak hizmet vereceğini de buradan ilan ederiz.

                Baro saymanımız Av. Ali Osman Altunbaşak S.D.Ü Hukuk fakültesi tarafından düzenlenen ‘Terör suçlarında yeni gelişmeler’ konulu panele katılmış olup Av. Ali Osman Altunbaşak ile Hukuk fakültesinin değerli dekan ve hocalarına teşekkür ederiz.

                Yine 19 Mayıs 1919 Kurtuluşumuzun meşalesini yakıldığı günün yıldönümü kutlamalarına Baro genel sekreterimiz Av. Bahadır Erdem katılmış olup kendisine teşekkürü bir borç biliriz, Bayramımız kutlu olsun. Konuya ilişkin Baromuzun Basın açıklaması Kamuoyu ve sizlerle paylaşılmış ve sitemizde ilan edilmiştir.

                Yine Türkiye Barolar Birliğinin 33. Mali Olağan Genel Kuruluna gerek Baromuzun önceki dönem Başkanlarından Av. Erol Berber ile şimdiki disiplin kurulu üyesi Av. Faik Yıldız ile birlikte katıldık. Söz konusu genel kurulda Baromuz adına şahsım bir konuşma yapmak üzere kürsüye çıkarak sizleri temsilen ve beğenildiğini  umduğum bir konuşma yaparak (Sitemizde konuşma görseli vardır) Baromuzda olduğu gibi TBB’de de birlik ve beraberlik çağrısında bulunduk. TBB’nin genel kuruluna her zamanki gibi Isparta Barosunun tarihi misyonuna yakışır damgayı vurduk. Sayın Önceki Dönem Baro Başkanlarımız ve Delegelerimiz Av. Faik Yıldız ile Av. Erol Berber’e de katkı ve desteklerinden dolayı şükranlarımı sunarım.

                Baromuzca her hafta icra ettiğimiz Yönetim Kurulu toplantılarını öncesinde belirlediğimiz gündem maddeleri ışığında yapmaya ve kısa kararları ve gündemi sizlerle paylaşmaya bu dönemde her zaman olduğu gibi devam ettik. Tüm Yönetim Kurulu üyelerimize de ayrıca teşekkürü bir borç bilirim.

                Soma da ki facianın yıl dönümünü de madencilerimizi andık konuya ilişkin Baromuzun Basın açıklamasını sitemizde sizlerle paylaştık, tekrar başımız sağ olsun Allah bir daha böyle acılar göstermesin deriz.

                Görev geldiğimiz günden itibaren gerek TBB gerekse Isparta Baro Başkanlığı olarak meslektaşlarımız adına bir çok firma kuruluş ile çeşitli anlaşmalar yaparak meslektaşlarımıza bir katkıda bulunmak istedik bu anlaşmalar dan birtane daha yaparak “Lider Dil Kursu” ile yapılan anlaşma ile meslektaşlarımız ve evlatları için %10 luk bir indirim sağladık sitemizde gerekli anlaşma metni vardır ve yine anlaşmalı kurumların listesi de yine resmi internet sitemizde bulunmaktadır meslektaşlarımıza hayırlı olsun

                TBB Başkanımız Prof.Dr.Metin Feyzioğlu’nun Mısır Devlet Başkanı ile ilgili verilen idam cezasına yönelik basın açıklamasını sitemizde ilan ettik.

                Isparta Valiliği İl Koordinasyon Kurulu toplantısına Baromuz adına Av. Rabia Yumak katılmış olup kendisine baromuz adına teşekkürlerimizi iletiriz.

                Yine S.D.Ü. Hukuk Fakültesince düzenlenen Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru konulu panele Anayasa Mahkememizin mümtaz üyelerinden önceki dönem Afyon Baro Başkanımız Anayasa Mahkemesi Üyesi Sayın Celal Mümtaz Akıncı, Ispartalı Hemşehrimiz Anayasa Mahkemesi Üyesi Sayın Muammer Topal ile Anayasa Mahkememizin Başkan vekili sayın Dr.Alparslan Altan ile Anayasa Mahkemesi Üyelerinden Sayın Prof. Dr. Erdal Tercan katılmış olup bizler de ilgili panele önceki Dönem Baro Başkanlarımızdan TBB Disiplin Kurulu Üyemiz Av. Faik Yıldız, Baro Mensubu üyelerimiz Av. Meryem Kaya, Av. Aybala İbişioğlu iştirak ettik, şahsım da Baro Başkanı olarak bir konuşma yaparak özelikle Anayasa Mahkememizin değerli üyelerine tarihe not düşen Adil yargılanma hakkının ihlali ile ilgili verdikleri karardan dolayı şükranlarımızı ileterek Baromuz adına hediyelerini takdim ettik.

                Yine Isparta Iyaş Avm de düzenlenen Yer gök Gül karma ebru sergisine Baromuz adına Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Sevinç Düz katılmış olup kendisine de şükranlarımızı sunarız.

                Adana Barosu Avukatlarından Av. Elif Doğan Türkmen’e mesleğini icra ederken yapılan saldırıyı acılı bir Baro alarak kınadık ve geçmiş olsun dileklerimizi gerek kendisine gerekse Adana Barosuna ilettik olayın takipçisi olacağız, Mesleğimize ve meslektaşımıza yapılan saldırının son olmasını umut ediyoruz.

                Oy ve Ötesi derneğinin 7. Bölge Sorumlusu önümüzde ki genel seçim nedeni ile Borumuzu ziyaret ettiler kendilerine teşekkürü bir borç biliriz. Konuya ilişkin olarak da öncesinde de TBB’de de aynı konuya ilişkin bir toplantı yapılarak çalışmalar sitemizde ilan edilmiş idi. Yukarıda da ifade ettiğimiz üzere genel seçimlerimizin sorunsuz bir şekilde sonuçlanmasını ve Ülkemize ve Bizlere hayırlı olmasını dileriz.

                22.05.2015 Tarihinde Staj Eğitim Merkezi Tarafından Düzenlenen Av. Stj. Özgenaz Biçmen, Stj.Serra Koçar ve Stj. Murat Halil Topal'ın sunumu  Avukat Stajyerlerimizin Katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Stajyerlerimiz ve Staj Eğitim merkezimiz ile gurur duyduğumuzu belirtir çalışmalarında başarılar dileriz.

                Meslektaşımız Av. Halil Yavuz KELLE' Askerliğini icra ederek Isparta’ya döndü ve Hukuk Bürosunun Açılış Törenine sizlerin adına meslektaşımızın yaptığı davet üzerine şahsım giderek Bürosunun açılışını gerçekleştirdik. Baromuz bir nefer daha kazandı kendisine ve Baromuz camiasına hayırlı olsun der, açılışa beni çağırarak 3 Dönemdir Baro Başkanlığı yapan şahsımı ilk defa böyle onurlandıran Av. Halil Yavuz Kelle’ye teşekkürü bir borç bilirim.

                Yine TBB Başkanlığının 2. Dönem Eğitim Çalışmaları başladı 30/05/2015 günü bu çalışma kapsamında Yargıtay 2. hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan tarafından Baromuz Avukat evinde bir eğitim çalışmasına katılarak sizlere Aile Hukuk ve Mal rejimleri ile ilgili son değişikliklerini anlatarak bizleri onurlandırdılar kendilerine ve TBB eğitim merkezine şükranlarımızı sunarız. Yine aynı zamanda TBB Eğitim merkezi Üyesi Serpil Özok ile Mal Rejimleri sunumunu gerçekleştiren İstanbul Barosu Avukatlarından Ayça Özdoğan’a da teşekkür ederiz.  İleriki tarihlerde de eğitim çalışmalarımız takvimsel olarak sıralamaya alınmış olup devam edecektir meslektaşlarımız ilgili takvime resmi internet sitemizden ulaşabilir.TBB Eğitim merkezine de sonsuz şükranlarımızı sunarız.

28.05.2015 Tarihinde Baro Başkan Yardımcımız Av. Abdullah Çelik, Baro Genel Sekreterimiz Av. Bahadır Erdem, Baro Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av. Ali Osman Altunbaşak, Av. Sevinç Düz, Av. Cengiz Kayhan, Av. Egemen Tanyıldız ve Av. Ünsal Çankaya görevine yeni atanan SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı'yı makamında Ziyaret Ettik. hayırlı ve uğurlu olmasını diler çalışmalarında başarılar dileriz.

                CMK Ödemelerinin yönetmelik değişikliği nedeni ile, Isparta Defterdarlığınca yapılıyor olması ve ödemelerin yapılmasında yaşanan sıkıntılar ile ilgili gerek Adalet Komisyonu Başkanımız gerekse Defterdarlık yetkilileri ile görüşmeler yapılmış ve var olan sıkıntıların giderilmesi sağlanmıştır. Meslektaşlarımızın var olan sıkıntıları Baroya iletmelerini rica ederiz. Kaldı ki Defterdarlıkca yapılan kesintiler var ise Baro kaleminden de öğrenilebileceğini belirtiriz

                TBB ne ait ilan ve duyurular sitemizde ilan edilmiş ve sizlere yine sosyal paylaşım siteleri ile ve mail yolu ile ulaştırılmaya çalışılmıştır.

                Yine Isparta Demokrat Parti Milletvekili adayları ile İl ve ilçe Başkanları ve yöneticileri Baromuzu ziyaret edilmiştir, Şahsıma Baromuz adına Adalete verdiğimiz destekten dolayı bir plaket takdim etmişlerdir kendilerine şükranlarımızı sunar başarılar dileriz.

                Yine Sayın Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ve ile İl ve ilçe Yöneticileri Baromuzu ziyaret etmişlerdir kendilerine şükranlarımızı sunar çalışmalarında başarılar dileriz.

                16/05/2015 günü Isparta Emniyet Müdürlüğünce Düzenlene Malum Şüphe konulu Panele Prof.Dr. Ferudun Yenisey katılmış olup düzenlemeyi yapan Emniyet Müdürlüğümüze ve katılım sağlayan meslektaşlarımıza teşekkürü bir borç biliriz.

           Tüm meslektaşlarımıza bizlere gösterdikleri destek ve katkıdan dolayı şükranlarımızı sunarız. Bu destek katkıya layık olmaya çalışacağımızı büyük bir aile olmanın tek ses ve tek yürek olmanın örneğini sergilemeye devam edeceğimizi belirtiriz. Sizlerin destek, katkı ve önerilerinizin ile eleştirilerinizin bizlere yol gösterici olduğunu belirterek

             Saygılar sunarım. 01/06/2015

                                                                                        Av. Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU

                                                                                                                   Isparta Baro Başkanı 

 

SAYGIDEĞER MESLEKTAŞLARIM

28. DÖNEM 01/04/2015 - 01/05/2015 TARİHLERİ ARASI

7.FAALİYET RAPORU

      7.Faaliyet raporumuzu sunmadan önce siz saygıdeğer meslektaşlarımızın yaşadığımız acılar, ve mesleğimize yönelik saldırılara rağmen 5 Nisan Avukatlar gününü yeniden kutlarız. Yine geçtiğimiz günlerde idrak ettiğimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 95. yıl dönümünü de yeniden tebrik ederiz.

         5 Nisan Avukatlar günü ülkenin tüm Barolarında olduğu gibi bizde de buruk kutlandı, Meslektaşımız İstanbul Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın hunharca öldürülmüş olması ve Baromuzun da Av. Fatma Sevük ile aynı acıyı yıllar önce yaşamış olması bizim Baromuzu çok daha fazla derinden yaraladı. Bu sebeple de tüm etkinliklerimizi iptal ederek, Baromuz organizasyonu ile de Adliye önünde tüm meslektaşlarımızın katılımı ile bir anma töreni, ve yine Baro Başkanlığımızca da yine aramızdan ayrılan meslektaşlarımız anısına da helva ikrarımızı gerçekleştirdik. Konuya ilişkin Basın açıklamasını da tüm kamuoyu ve sizlerle paylaştık. Diğer faaliyetlerimizi ise sırası ile özellikle Isparta’da ki işletmelerin takvimleri doluluk oranları da (Düğünler nedeni ile) dikkate alınmak sureti ile yapmaya devam edeceğiz.

         Geçtiğimiz günlerde Avukatlar haftasında yapmayı planladığımız geleneksel kahvaltımızda bir araya geldik meslektaşlarımıza 25-30-35-40 ve 50 yıl plaketlerini takdim ettik tüm büyüklerimize uzun ömürler diler çalışmalarında ve hukuk devleti mücadeleleri için şükranlarımızı sunarız.

         Avukatlar günü münasebeti nedeni ile İl Valisi Sayın Vahdet Özkan ile C. Başsavcımız Mustafa Kemal Çokdinç ve Komisyon Başkanımız Suat Yürekli’yi makamlarında ziyaret edildiği gibi aynı zamanda da İstanbul C. Savcımızın katledilmesi nedeni ile Baromuzun taziyeleri de bildirilmiştir.

         2015 Avukatlar gününe özel olarak ilk defa ve belki de tüm barolarda bir ilk olarak tarihi bir Dünden Bu güne Albümü çıkardık ve sizlere dağıtımını gerçekleştirdik, beğendiğinizi ve anılarınızın tazelendiğini düşünüyoruz. Bu albümün başrollerini hep beraber paylaştık.

         Yine Avukat günümüze özel K32 de yayınlanan Hakan Yaman ile Hayatın içinden programları yayınlanması ile de Kamuoyunda Avukat mesleği ve Avukatların hayatlarına ilişkin kesitleri pallaştık. Programa konuk olan Av.Güngör Çakmakçı – Av.Ali Tanyıldız  gibi duayenlerle de tarihi bir gezinti yaptığımızı umuyoruz.

         Yine Avukatlar ünü münasebeti ile özel hediyemiz kahve fincanlarımızı ve Baromuzun 3 dönemdir yayın hayatına yeniden sokulan Baro Bültenimizin yeni sayısını da beğendiğinizi umarız. Önümüzde ki sayı için yardımlarınızı bekler yazılarınızı şimdiden Baro Başkanlığımıza veya da Dergi sorumlumuz Av. Sevinç Düz’e göndermenizi rica ederiz. Dergimizin bu dönemki ilk sayısında ki değişikliğin mimarı Av.Ali Burak Yıldız ve Av.Sevinç Düz geceli gündüzlü çalışmalarının eserini almış bulunmaktayız her iki meslektaşıma da çok ama çok teşekkür eder, böylesine meşakkatli bir işi başarı ile tamamlamış olmaları nedeni ile kendilerine şükranlarımı sunarım.

         Yine TBB tarafından düzenlenen Bursa ve İzmir’de ki Adalet Arıyoruz mitinglerine destek verdik, Baromuz Önceki Dönem Başkanı ve TBB Disiplin Kurulu üyemiz Av. Faik Yıldız bizleri ve Baromuzu temsil ettiler. Gelişmeleri de sizlerle an ve an resmi internet sitemiz ve sosyal paylaşımda takdim ettik.

         Avukatlar günü mesajımızı yine sizlerle ve basın ile paylaşarak Savunmanın ne derece kutsal bir meslek olduğunu ve Adaletin ayrılmaz bir parçası olduğunu kamuoyuna hatırlatmaya gayret gösterdik.

         İstanbul C. Savcısının Öldürülmesi üzerine tüm Türkiye de Avukatların Adliye girişlerinde üstünü aranması ile ilgili çıkan tartışmalara Isparta Barosu olarak müdahil olduk gerek K.32 de ve diğer yarın organları ile Avukatın üzerinin aranmaması gerektiği, ve bu konuda ki ayrıcalığın Avukata değil onun savunduğu kişilere tanın bir bir hak ve ayrıcalık olduğunu yazılı ve görsel açıklamalarımızla anlatmaya gayret gösterdik ve aynı zamanda C. Başsavcımız ile yaptığımız görüşmeler ve kendilerinin de anlayışlı tavrı neticesinde diğer ilerde ki karmaşanın Isparta ilinde yaşanmasını önüne geçtik

         CMK ile ilgili ödemelerin Nisan 2015 tarihinden itibaren gerek Isparta Defterdarlığı gerekse Isparta C. Başsavcılığından gelen yazılı talimatlar ve yönetmelik gereği artık Defterdarlık Muhasebe müdürlüğünce gerçekleştirileceği siz sayın meslektaşlarımıza duyurulmuştur. Artık CMK ödemeleri Baro hesabına değil tüm meslektaşlarımızın Baromuza bildirdikleri hesaplara Defterdarlık tarafından ödeneceğini belirtir bu konuda da özelikle mali açıdan Borcu olan meslektaşlarımızın bu konuda dikkatli olmasını ilgili ödemelerden kesintilerin Defterdarlıkça otomatik olarak yapılabileceğini önemle belirtiriz.

          Staj eğitim merkezimiz her zamanki gibi yine yoğun ve guru verici çalışmalarına devam etmiş ve Stajyerlerimizden Belgin Aras Koçer sunumunu Avukat evimizde gerçekleştirmiştir kendisine ve staj eğitim merkezimize teşekkürü bir borç biliriz.

         İzmir barosuna kayıtlı bir meslektaşımıza yapılan silahlı saldırı kınanmış ve bu konu sizlere de anında duyurulmuştur.

         Yeni Isparta Ziraat Odası Başkanımız Müslahattin Selçuk Baromuzu ziyaret etti kendisine hayırlı olsun der, nazik ziyareti için şükranlarımızı sunarız.

         TBB’nin kurgusal duruşma yarışmasının Akdeniz Bölgesi elemeleri önümüzde ki günlerde Adana ilinde icra edilecek olup, bu konuda da stajyerlerimiz ve sorumlu yönetim kurulu üyelerimiz çalışmalarına devam etmektedir kendilerine başarılar dileriz.

         Yine 4. Genç Avukatlar Kurultayı Amasya ilinde yapılmış olup bizleri ve Baromuzu Av. Ünsal Çankaya, Av.Filiz Arseven ve Av.Aybala İbişoğlu temsil etmiş olup, Baro Başkanı olarak onlar adına aldığım tebriklerle gururlanmış bulunmaktayım genç arkadaşlarıma Barom adına da buradan şükranlarımı sunarım. Kaldı ki çalışmalarına ilişkin yazılı metni de sitemizde sizlere ilan ettik.

        Yine Uyap ta ki aksaklıkla ilgili TBB’nin duyurularını sitemizde paylaştık ilgili uyarıların meslektaşlarımızca dikkate alınmasını önemle rica ederiz.

         Yine önümüzde ki günlerde TÜBAKKOM un toplantısına Baromuz Adına Av. Ayfer Eseryel ve Av. Rabia Yumak katıldılar, kendilerine de Baromuz adına Samsun’da ki çalışmalarından dolayı teşekkürü bir borç biliriz.

          Avukatlık mesleğinin etkinliğinin arttırılmasına ilişkin TBB’ce düzenlenen ödüllü proje yarışmasına ilişkin ilanlar sitemizde yapılmış ve sizlere duyurulmuştur yarışma 20/06/2015 günüdür Baromuz adına meslektaşlarımızın katılımlarını beklediğimizi bir kez daha belirtiriz.

          23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı ile ilgili Basın açıklamamız gerek sizlere gerekse kamuoyu ile paylaşılmış ve çelenk töreninde de Baromuz her zaman ki gibi temsil edilmiştir.

             Yine Afyonkarahisar Barosu Avukatlarından Umut Kılınç’ın Hakimlik mesleği mülakatı esnasında, kurul üyelerince tutanak tutularak hakaret gerekçesi ile tutuklanması konusunda Baromuzca açıklama yapılmış olup, tutuklama kakarının hukuksuzluğu ve teknik olarak imkansızlığı sizlerle ve kamuoyu ile paylaşılmıştır.     

              Isparta’da yeni göreve başlayan bir yargıcımız ile ilgili olarak Meslektaşlarımızdan gelen yazılı ve sözlü yoğun şikayet üzerine ilgili Yargıcımızın Meslektaşlarımıza takındığı tutum ve tavır nedeni ile Yargıcımızla, Baro Başkanı ve bir kısım Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte var olan sıkıntıların giderilmesi için konuşulmak üzere makamına ziyarete gidilmiş ancak ilgili ziyaret aşamasında Yargıç tarafından tarafımıza ve Baromuza yönelik olarak çok büyük tatsız söz ve filler sarf edilmiş gerek Barom adına orada bulunan şahsım ve Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarım iş bu tavır, söz ve fiiller hakkında C. Başsavcımıza ve Komisyon Başkanımıza bilgi verildikten sonra gerekli mercilere şikayet müracaatı yapılmıştır gelişmeler hakkında siz saygıdeğer meslektaşlarımıza da ileriki tarihler de  bilgilendireceğimizi önemle belirtiriz. 

        Staj Eğitim Merkezimizin yeni ders programı sitemizde ilan edilmiş ve stajyerlerimize duyurulmuştur. İlgili ders programında da isimlerini zikretmiş olduğumuz Meslektaşlarımıza gönüllü olarak vakitlerini ayırıp staj eğitiminde dirsek çürüten savunmanlar Av.Nurten Bozoklu-Av.Ömer Berber- Av.Ünsal Çankaya -Av.Filiz Arseven- Av.Ahmet Kökmen- Av.Kadir Özmumcu-Av.Dilek Piroğlu -Av.Hanzele Enes Sever-Av.Rabia Yumak ve Av.Cengiz Kayhan‘a bu emek ve mesailerinden dolayı mesleklerine ve geleceklerine sahip çıktıkları için Barom adına çok ama çok teşekkür ederim.

         Kamuoyunda Özgecan Aslan cinayeti olarak bilinen davanın duruşmasında müdahil olacağımızı söylemiş idik, bu konuda alınan Baro Yönetim Kurulu Kararı ile ilgili davaya müdahale talebinde bulunduk inşallah duruşmasına da katılacağız ve sizlere de bilgi vereceğiz.

         Yine Üstadlarımızdan Av. Necati Şahin’in oğlu genç meslektaşımız Av.Gökhan Şahin tarihi Hafız İbrahim Demiralay Konağı Avukat evimizde yapılan yemin merasimi ile aramıza katılmıştır başta kendisine değerli eşine ve Üstadımız Av. Necati Şahin ve eşlerine hayırlı uğurlu olsun bahtı açık olsun der saygılar sunarız.

          Bu faaliyet dönemimizde de yine rahatsızlanan, tedavisi devam eden, doğum yapan, evlenen, düğünü olan v.d meslektaşlarımız olmuştur, kendileri ile bir büyük aile olmanın sorumluluğu ile ilgilenilmeye çalışılmış, acıları ve kederleri paylaşılmaya çalışılmıştır.             

          Meslektaşlarımıza ve yakın aile bireylerine acil şifalar dileriz, ayrıntılı bilgiler resmi internet sitemizde an ve an yer almakta olup sizlere gelişmeler hakkında bilgi verilmiştir ve verilmektedir.

         TBB’nin 2015/25-29-26-30-35-37-39 sayılı duyuruları sitemizde ilan edilmiş ve sizlere duyurulmuştur.

         Tiyatro günü bir basın açıklaması yayınlayarak kutlanmış ve sizlere duyurulmuştur.

         Yine gerek Kanal 32 de gerekse yazılı basında Baromuz ile çıkmış olan haberler ve yayınları sitemizden çok rahatlıkla takip edebileceğinizi belirtir, yenilediğimiz Baromuzun internet sitesinin aynı zamanda masa üstü bilgisayarlarınız değil aynı zamanda cep telefonlarınıza Isparta Barosunu yüklemek sureti ile de her yerden takip edebileceğinizi bir kez daha ilan ederiz.

         Isparta Emniyet müdürlüğünce düzenlenen son CMK da ki değişikliklerin ele alınacağı ve Prof. Dr. Feridun Yenisey hocamızın katılımlı olduğu Barida otelde ki konferansa katılmak isteyen meslektaşlarımızın baro kalemine isimlerini yazdırmalarını önemle rica ederiz, bu konuda da gerekli ilanları sizlerle paylaştık.

         Hakim ve Savcı sınavına giren ve mülakat esnasında çıkan tartışma neticesinde tutuklanan Afyon Barosu Avukatlarından Umut Kılıç’ın tutuklanması ile ilgili olarak TBB’de Sayın Başkanımız Prof.Dr. Metin Feyzioğlu’nun başkanlığında yapılan toplantıya Yönetim Kurulu üyemiz Av.Salih Kocagöz ile birlikte katılarak ve Isparta Barosu adına yaptığımız konuşma ile Baromuzu temsil ettik ve sizlerle paylaştık.

         Yine HSYK üyelerini ziyaret ederek Isparta Barosu olarak dilek ve temennilerimizi ilettik ve sizlerin selamlarını gönderdik, sizlere de ilan ettik.

          Her dönem de olduğu gibi Yönetim Kurulu toplantılarımızı her hafta Pazartesi günü saat 16.30 da icra etmeye ve gündem maddeleri ile kısa kararları sizlerle paylaşmaya devam ettik. Toplantı öncesi gündeme eklenmesini istediğiniz maddeler olması halinde Baromuza bildirmenizi önemle rica ederiz.

         10 Mayıs 2015 tarihinde Yine Avukat günü etkinliklerimizden olan geleneksel Pikniğimizi (Sucuk ekmek partisi) İslamköy’de Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in müzesini ziyaret ettikten sonra icra edeceğiz tüm meslektaşlarımızı hem Hıdırellez olması hem de birlik ve beraberliğimizi perçinleme adına beklediğimizi belirtir, Baromuzca hazır edilecek otobüslerle gerçekleştirilecek pikniği şimdiden takvimlerinize not etmenizi dileriz.

           Tüm meslektaşlarımıza bizlere gösterdikleri destek ve katkıdan dolayı şükranlarımızı sunarız. Bu destek katkıya layık olmaya çalışacağımızı büyük bir aile olmanın tek ses ve tek yürek olmanın örneğini sergilemeye devam edeceğimizi belirtiriz. Sizlerin destek, katkı ve önerilerinizin ile eleştirilerinizin bizlere yol gösterici olduğunu belirterek AVUKATLAR GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN DER, TÜM BARO FAALİYETLERİMİZE KATILMANIZIN BAROMUZA GÜÇ KATACAĞINI BELİRTİR.

               Saygılar sunarım. 30/04/2015

                                            

                                                                                        Av.Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU

                                                                                                  Isparta Baro Başkanı  

  

 

 

SAYGIDEĞER MESLEKTAŞLARIM

28. DÖNEM 01/03/2015-01/04/2015 TARİHLERİ ARASI

6. FAALİYET RAPORU

                   Bu ayki faaliyetlerimize başlamadan önce öncelikle Siz saygıdeğer meslektaşımı, sadece Avukatlık görevinizi yerine getirirken gösterdiğiniz onurlu mücadele için değil aynı zamanda Hukuk devleti ve Yargı Bağımsızlık ülküsünü egemen kılma yolunda yıllardır verdiğiniz mücadele için tebrik ediyor, Bu yılki AVUKATLAR GÜNÜNÜZÜN de kutlu olmasını dilerim.

                   Yine bu onurlu mücadelenin savaşçısı olan ve Hakkın Rahmetine Kavuşmuş olan Başta Görev Şehidimiz Av. Fatma Sevük olmak üzere Tüm meslektaşlarımızın da Ruhu Şad olsun der, Kederli Aileleri ile meslektaşlarımıza tekrar başınız sağ olsun derim.

                   Her sene olduğu gibi bu senede Baro Başkanlığımızca bir dizi kutlama etkinlikleri planlanmış olup, bu etkinliklerde siz saygıdeğer meslektaşımızı da her faaliyetimizde görmek istediğimizi bunun size onur vereceğini belirtiyoruz.

                   Ancak birkaç yıla göre bu seneki faaliyetlerimizin daha kısıtlı olarak planlandığının nedeninin de hepinizin de bildiği üzere Baromuzun sahibi olduğu ve yeni alınan Barida otel karşısında ki 5 katlı binamızın tadilat ve tefrişi nedeni ile her zamankinden daha fazla tasarruf politikası uygulamak zorunda kaldığımızı belirtiyor,  bu nedenle sizlerin anlayışına sığınıyoruz.

 

                   Bu seneki faaliyetlerimiz özetle;

 

1-    2 NİSAN 2015 PERŞEMBE GÜNÜ SAAT 11.00

        YENİ ADLİYE SAYARINDA ARAMIZDAN AYRILAN

        MESLEKTAŞLARIMIZ ANISINA HELVA İKRAMI RUHLARI ŞAD OLSUN

2-A- 3 NİSAN 2015 CUMA GÜNÜ SAAT 9.00

        ISPARTA VALİSİ-C. BAŞSAVCISI- KOMİSYON BAŞKANININ

        YÖNETİM KURULUNCA ZİYARET EDİLMESİ

    B- 3 NİSAN 2015 CUMA GÜNÜ SAAT 11.00

         ATATÜRK ANITINA TÜM MESLEKTAŞLARIMIZLA

         BARO BAŞKANLIĞIMIZIN ÇELENGİNİN SUNULMASI

    C- 3 NİSAN 2015 CUMA GÜNÜ SAAT 19:00

         GALA YEMEĞİ BARİDA OTEL

     D-3 NİSAN 2015 CUMA GÜNÜ SAAT 20.00

         MESLEK YILI İTİBARİYLE (25 yıl ve üstü) PLAKET TÖRENİ

      

3-  4 NİSAN 2015 CUMARTESİ GÜNÜ SAAT  10:00

     A-MASA TENİSİ TURNUVASI-IŞIKKENT SPOR  SALONU

4- A-5 NİSAN 2015 PAZAR GÜNÜ SAAT 10:00

        İSLAMKÖY DEMOKRASİ MÜZESİ GEZİSİ

        HAREKET VALİLİK ÖNÜ

        (Baro tarafından hazır edilen otobüslerle gidilecektir)

    B-5 NİSAN 2015 PAZAR GÜNÜ SAAT 12:30

       GELENEKSEL SUCUK PARTİSİ(piknik)-İSLAMKÖY DE

    C-5 NİSAN 2015 PAZAR GÜNÜ SAAT 13.30

        MASA TENİSİ KUPA TÖRENİ İSLAMKÖY

                   Yalvaç ve Şarkikaraağaç da ki meslektaşlarımızın ilgili katılımlara hava şartları ve mesafe dikkate alındığında katılımlarında ki zorluk dikkate alınarak Baromuzca 12/04/2015 tarihinde de her iki ilçe temsilciliğimiz planlaması ile müştereken Yönetim Kurulumuzun da katılımı ile Şarkikaraağaç da bir piknik düzenlenecektir.

                   Tüm meslektaşlarımız gerek meslek etiği gerekse Mesleki dayanışma çerçevesinde ücret almaksızın bir meslektaşının davasında vekil olarak bulunabiliyor, bu nedenle sitemizde de ilan ettiğimiz üzere Avukatlık Kanunun 164. maddesi uyarınca bu konuda baronuza takip ettiğiniz bu vasıftaki davaları bildirmenizi ve şahsi dosyanıza not ettirmenizi önemle rica ederiz.

                   Denizbank Isparta Şube Müdürlüğü ile Baro Başkanlığımız arasında yapılan anlaşma uyarınca bir ücret alınmaksızın 100.000,00 TL teminatlı Mesleki sorumluluk sigortası için bankaya müracaat edip sigortaları yapılan meslektaşlarımızın isim listesi sitemizde duyurulmuş olup, ilgili meslektaşlarımızın sertifikalarını almaları için Banka Şubesine müracaat etmeleri önemle rica olunur. Başvuruda bulunmayanlarında başvurularını yapabileceklerini hatırlatırız.

                   TBB Başkanlığının duyurularından 2015/19 ve 17-18 sayılı duyurularını sitede ilan etmiş bulunmaktayız, bilgilerinize sunarız.

                   Yine TBB Başkanlığının Uyuşturucu ile mücadele için başlattığı Hayat Ağacı Projesi kapsamında Isparta Baro Başkanlığımız Isparta Valiliğinin Uyuşturucu Komisyonunda yerini almış olup, bu toplantıya bizzat şahsım katılmış bulunmaktayım. Hatta konu ile ilgili olarak Gönüllü meslektaşlarımız vasıtası ile bir komisyon kurulmuş olup, komisyonumuzun da çalışmaları en kısa sürede de başlayacaktır. Bu konuda gerek TBB ne gerekse Baromuza bir çok müracaat olmuş ve Baro Başkanlığımızın imkanları ile de 7 kişi ilgili (Konya-Antalya ve Denizli) Amatemler de tedavi altına alınmıştır.

                   CHP Milletvekili aday adayı Zafer Arısoy Baromuzu müracaat etmiş olup, kendisine çalışmalarında başarılar dileriz.

                   Yine önceki Dönem Isparta Milletvekillerinden Ak Parti Milletvekili aday adayı Av. Haydar Kemal Kurt Baromuzu ziyaret etmiş olup, kendisine başarılar dileriz

                   Yine Meslektaşımız Ak Parti Milletvekili aday adayı Av. Mustafa Serkan Demirekin Baromuzu ziyaret etmiş olup, kendisine başarılar dileriz

                   Yine MHP Milletvekili aday adayı Ziya Nuhoğlu Baromuzu ziyaret etmiş olup, kendisine başarılar dileriz.

                   Yine MHP Milletvekili aday adayı Tuncay Engin Baromuzu ziyaret etmiş olup, kendisine başarılar dileriz.

                   Düşman işgali görmeyen Isparta’mıza Atatürk’ün ziyaretinin 85. yıl dönümü nedeni ile Baromuzun basın açıklaması kamuoyu ile paylaşılmış törenlere bizzat şahsım katılmış bulunmaktayım.

                   8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebeti nedeni ile Bayan meslektaşlarımız kahvaltıda bir araya getirilmiş, günün anlam ve önemine ilişkin gerek şahsım tarafından gerekse Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonunca basın açıklamaları yapılarak kamuoyu ile ve sizlerle paylaşılmıştır. Yine bu vesile ile Isparta Valiliğince düzenlenen el emeği sergisine Kadın ve Çocuk Hakları Komisyon Başkanımız katılmıştır.

                   Staj Eğitim Merkezi Başkanımız Av. Çetin Aköz başkanlığında eğitim çalışmaları devam etmekte olup, aynı zamanda Isparta Ağır Ceza Mahkemesi Salonunda Kurgusal Duruşmalar yapılarak genç meslektaşlarımızın pratik bilgilerinin artırılması sağlanmıştır.

                   Hayvan Hakları Konfederasyonun Isparta da Hayvan Hakları ile ilgili çalışmasına Meslektaşımız Av. Ecevit Eryılmaz katılmış olup, kendisine teşekkürü bir borç biliriz.

                   Yine TBB Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma fonunca sağlık yardımlarından yararlanılması açısından beklenilmesi gereken 6 aylık süre değişiklik ile kaldırmış olup, meslektaşlarımıza hayırlı olsun deriz. Sitemizde konuya ilişkin açıklamaları bilgilerinize sunduk.

                   Her hafta Pazartesi günü saat 16.30’dan itibaren gündemli olarak yönetim kurulu toplantılarımızı icra ettik ve sizlere de alınan kararları kısa kararları ile birlikte ilan ettik.

                   Isparta Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürlüğünce düzenlenen Çocukları koruma sisteminde birliktelik konulu toplantıya meslektaşımız, Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu üyemiz Av. Türkan Tuygun katılmış olup, kendisine teşekkürü bir borç biliriz.

                   Duruşma arasında ayağa kalkmayan bir meslektaşımızın usule aykırı olarak ayağa kalkması için zorlanmasının yasaya aykırı olduğun anlatmaya çalışan Eskişehir Baro Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin yargılanması ile ilgili Baro Başkanlığımızın destek mesajı sizler adına Eskişehir Barosuna gönderilmiş ve sizlere ilan edilmiştir.

                   Yine Baromuza ait geçmiş günlere ilişkin Fotoğraf Albümü ve meslek büyüklerimizin anılarını içerecek olan Albüm çalışması neticelenmiştir.Tarihi geçmişimizi bir araya getirdiğimiz ve Baromuzun ve tüm baroların bir ilki olan “Dünden Bu Güne” adlı albümümüzün hazırlanmasında büyük emeği geçen Yönetim Kurulu üyemiz Av. Salih Kocagöz’e çok ama çok teşekkür ederim..Tarihi Baromuz Albümünü beğeneceğinizi umar, çünkü bu albümde kendinizi bulacaksınız, nasıl bir büyük aile olduk onun tespitini bu albümde bulacaksınız. Göreve geldiğimiz günden itibaren Baro Bülteni-Baro Gazetesi-CMK El Kitapçığı-Baro Albümü gibi baromuzun yayınları arasına da birçok eser katılmış olup, bu da baromuzun kurumsallaştığının bir göstergesi olduğunu belirtmek isteriz.

                   Yine Meslektaşlarımıza yönelik gelen saldırılara ilişkin olarak Baro Başkanlığımızca alınan kararlarla Müdahil olma kararları alınarak Yönetim Kurulu üyelerimiz ile birlikte şahsımın ilgili davalara girme konusunda yetki almış bulunmaktayız. Her zaman Meslektaşlarımıza ve Savunmaya yönelik saldırılarda Baro Başkanlığımızın yanında olduğunu belirtmek isteriz.

                 Kamuoyunda ve vicdanlarımızda büyük yara açan Özgecan Aslan cinayeti davasında da Baro Başkanlığımızın müdahale talebi olmuş olup, konuyla ilgili müdahale talebinde bulmak isteyenlerin Mersin Barosu sitesinden yardım alabileceğini belirtiyor, başka Özgecan’lar öldürülmesin diyoruz.

                 Çanakkale Zaferinin 100. yıl kutlamalarına bizzat şahsım Baromuz adına katılım sağlamış ve aynı zamanda günü anlam ve önemine ilişkin basın açıklamamız gerek sizinle gerekse kamuoyu ile paylaşılmıştır.

                   Yine TBB nin yeni başlattığı ve Müvekkillerimizce veya da karşı tarafça yapılacak ödemelere ilişkin kredi kartı ile ödemelerde E Tahsilat sisteminin başlatıldığını belirtir, konuya ilişkin ayrıntılar resmi internet sitemiz de sizlere duyurulmuştur, hayırlı olsun.

                   İstanbul Baro Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri ile ilgili açılmış olan dava ile ilgili olarak Baro Başkanlığımızın mesajı İstanbul Barosuna gönderilmiş ve sitemizde ilan edilmiştir.

                   Önceki yıllara göre çok kalabalık bir stajyer grubumuz bulunmakta olup, Staj Eğitim Merkezi Başkanımız önceki dönem Baro Başkanımız Av. Çetin Aköz Başkanlığında Stajyerlerimiz ile kahvaltıda bir araya gelinmiş, eğitim merkezimiz ile ilgili değerlendirmeler yapılmıştır.

                   14 Mart Tıp Bayramı nedeni ile Baromuza ait Basın Açıklaması hazırlanarak gerek kamuoyu ile gerekse sağlık çalışanları ile paylaşılmış ve sizlere de sitemizde ilan edilmiştir.

              TBB Başkanlığının Başkan ve değerli yöneticilerinin göreve geldikleri günden itibaren yaptıkları genel faaliyetler sitemizde paylaşılmış ve bu çalışmalarda Isparta Baro Başkanlığının diğer Barolarla kıyaslandığında, TBB’nin imkan ve hizmetlerinden ne derece yoğun bir şekilde istifade ettiği grafiklerle ortaya konmuş ve sitemizde ilan edilmiştir.

                   TBB Başkanlığı ile yaptığımız yoğun görüşmeler neticelenerek Baromuza ait yeni binanın inşaat ve tadilat işlemleri en kısa sürede başlayacak olup meslektaşlarımıza önümüzde ki günlerde hizmet vermeye başlayacağını önemle belirtiriz.

                   Üç Dönemdir çıkarmakta olduğumuz Isparta Baromuzun Bülteninin yeni sayısı çıktı, inşallah Avukatlar günü ile birlikte sizlerle de buluşmuş olacak, Dergimizin bu sayısının hazırlanmasında görev alan Yönetim Kurulu üyemiz Av. Sevinç düz’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyor dergimizin bu sayısını da beğeneceğinizi umuyoruz.

                   Yalvaç Ağır ceza Mahkemesinde görülmekte olan ve Ulusal basında Nevin Yıldırım davası olarak bilinen davanın duruşması esnasında, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen bayan meslektaşlarımız, Yalvaç Adliyesinden Avukat olduklarını söylemelerine karşın çıkartılmışlardır. Bu hususun çeşitli Baro Başkanlarınca bize ulaştırılması üzerine gerek Avukat Hakları merkezimiz, gerek İlçe temsilcimiz gerekse, şahsımın Yalvaç C. Başsavcısı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde 3 meslektaşımız duruşmaya aldırılmış, ancak akabinde tutulan tutanaklar baromuza ulaştırılmış olup, konuya ilişkin kamera kayıtları Baromuzca istenerek, var olan olayda meslektaşlarımızın mağduriyetleri nedeni ile olayın takipçisi olacağımız ve gerekli mercilere müracaatta bulunacağımızın bilinmesini isteriz. İlgili konuyla ilgili de Kamuoyuna gerek Baro Başkanlığı olarak şahsım, gerekse Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanımızca açıklamalar yapılmış ve sizlerle paylaşılmıştır. Bu özverili çalışma büyük emeği olan Avukat Hakları Merkezi Başkanımız yönetim kurulu üyemiz Av. Ali Osman Altunbaşak’a da şükranlarımı sunarım. Adliyeler Bizimdir. Savunma hiçbir şekilde Yargılamada yok sayılamaz.                 

                   Bu faaliyet dönemimizde de yine rahatsızlanan, tedavisi devam eden, meslektaşlarımız olmuştur, kendileri ile bir büyük aile olmanın sorumluluğu ile ilgilenilmeye çalışılmış, acıları ve kederleri paylaşılmaya çalışılmıştır. Meslektaşlarımıza ve yakın aile bireylerine acil şifalar dileriz, ayrıntılı bilgiler resmi internet sitemizde an ve an yer almakta olup sizlere gelişmeler hakkında bilgi verilmiştir ve verilmektedir.

                  Tüm meslektaşlarımıza bizlere gösterdikleri destek ve katkıdan dolayı şükranlarımızı sunarız. Bu destek katkıya layık olmaya çalışacağımızı büyük bir aile olmanın tek ses ve tek yürek olmanın örneğini sergilemeye devam edeceğimizi belirtiriz. Sizlerin destek, katkı ve önerilerinizin ile eleştirilerinizin bizlere yol gösterici olduğunu belirterek AVUKATLAR GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN DER, TÜM BARO FAALİYETLERİMİZE KATILMANIZIN BAROMUZA GÜÇ KATACAĞINI BELİRTİR.

                   Saygılar sunarım.

                    31/03/2015

                                                             Av. Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU

                                                                        Isparta Baro Başkanı  

 

SAYGIDEĞER MESLEKTAŞLARIM

28.DÖNEM 01/02/2015-01/03/2015 TARİHLERİ ARASI

5.FAALİYET RAPORU

         Sayın Meslektaşlarımız, 28.Dönemin 5.Faaliyet raporu olan 01/02/2015 tarihi ile 01/03/2015 tarihleri arası Baro Başkanlığımızın faaliyetlerini sizlere arz ederiz.

         Bu dönem içerisinde de yine önceki dönemlerimize başlattığımız bir üstatla sohbet köşemize devam ettik ve önceki Dönem Antalya Baro Başkanlarından, şu anki TBB Başkanı Başdanışmanı Av.Zafer Köken’i Avukat evimizde ağırladık, üstadımıza ve katılan meslektaşlarımıza teşekkürü bir borç biliriz.

         Yine Isparta Barosu Staj Eğitim Merkezince düzenlenen ve Avukat stajyerlerimizden Gökhan Sert’in sunumu ile zilyetlik konulu sunum gerçekleştirilmiştir. Meslektaşımıza ve staj eğitim merkezimize teşekkürü bir borç biliriz.

         Yine Staj Eğitim merkezimizde staj yapmakta olan meslektaşlarımızın mesleki bilgi ve tecrübesinin arttırılması için TBB ile yaptığımız görüşme neticesinde Isparta Barosuna 50 kişilik TBB Eğitim merkezinde kontenjan ayrılmış ve genç stajyerlerimize yapılan duyuru neticesinde 18 kişilik başvuru neticesinde 18 genç Stajyer avukatımız Ankara’daki TBB Eğitim merkezinin misafiri olarak Ankara’ya gönderilmişlerdir. Gönüllü olarak bu çalışmaya katılan gençlerimize ve yine bu imkânı baromuza 50 kişilik kontenjanla açan TBB Başkanlığı eğitim merkezimize teşekkürü bir borç biliriz.

         Yine Yönetim Kurulu Toplantılarımıza her Pazartesi günü Saat 16.30  da gündemli yapılmaya devam edilmiştir.  

         Önümüzde ki günlerde icra edilecek olan Avukatlar gününde Baromuzun faaliyetleri ve Yönetim Kurulu üyelerimiz arasına ki görev dağılımları şimdiden planlanmıştır.

         Yine Türkiye’de Kamuoyunda infial uyandıran Özgecan kızımızın katledilmesi ile ilgili olarak gerek Isparta Baro Başkanlığımızın gerekse TÜBAKKOM’un basın açıklamaları gerek izinle gerekse yerel basınımızla paylaşılmış ve söz konusu olay lanetlenmiştir.

         Isparta Valiliği Jandarma Alay Komutanlığınca düzenlenen kadına yönelik şiddet ve namus cinayetleri konulu toplantı Barida otelde yapılmış Baromuz adına Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonunun katılmasına karar verilmiş ve Av.Ayfer Eseryel ile Av.Rabia Yumak ilgili toplantıya katılmışlardır.

         Önümüze ki günlerde yapılacak olan Amasya Barosunun ev sahipliğinde yapılacak olan 4.Genç Avukatlar Kurultayına ise Baromuz adına Yönetim Kurulu üyemiz Av. Ünsal Çankaya, meslektaşlarımız Av.Aybala İbişoğlu ve Av.Filiz Arseven’in katılmasına karar verilmiştir.

         Kamuoyunda yine iç güvenlik paketi olarak adlandırılan “Polis vazife ve selahiyeti kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin torba yasa” yasa değişikliği ile ilgili TBB Başkanlığının basın açıklamaları ile yine sayın TBB Başkanımız Av.Prof.Dr.Metin Feyzioğlu’nun açıklamaları sitemizde ilan edilmiş ve sizlere de mail yolu ile duyurulmuştur. Kaldı ki bu konuda TBMM de yapılan Baro Başkanları ile gerçekleştirilen basın açıklamasına da Isparta Barosu olarak katılım sağlanmıştır.

         Yine Isparta Yeni Adliyesi Avukat otoparkının girişi Avukat kimlik kartı ile yapılabilir hale getirilmiş olup meslektaşlarımıza hayırlı olsun deriz. Bu uygulamamız ile 3. kişilerce otoparkımızın kullanılmasının da önü kesilmiştir. Bununla da yetinilmemiş sayın Cumhuriyet Başsavcımız ile yaptığımız görüşmeler neticesinde otoparkımızdan adliye bahçesine de yine bir Avukat kartı ile geçiş sistemli bir kapı açtırılmış olup, bu geçiş sisteminin de meslektaşlarımıza hayırlı olmasını dileriz.

         TBB Kamu Avukatları Komisyonu üyesi Baromuzun Başkan Yardımcısı Av. Abdullah Çelik ile Isparta’daki Kamu Avukatlarımız, Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ile bir araya gelmişler ve Kamu Avukatlarının çözümü gerekli sorunlarını dile getirmişlerdir.

         Yine geçtiğimiz günlerde TBB Başkanlığınca başlatılan ve Hayat Ağacı adlı proje ile özellikle Uyuşturucu Madde ve bonzai ile mücadeleye ilişkin çalışma tanıtımı TBB’nin Hayat Ağacı Proje ekibince Isparta Hafız Demiralay Avukat evimizde tanıtılacak olup, bu tanıtıma katkıları olması için gerek Isparta Valiliği, Isparta Sağlık il müdürlüğüne, Emniyet Müdürlüğü ve Eczacılar odası, Tabipler odası gibi sivil toplum örgütlerine de gerekli duyurular yapılmıştır. Söz konusu toplantıya tüm meslektaşlarımız 01/03/2015 tarihinde davetlidir. Madde bağımlılığı ile savaşta tüm bireylerin el birliği yapması gerektiğini bir kez daha yenileriz.

         Tema vakfı tarafından Isparta ilinde il temsilcisi aranmakta olup konuya ilişkin duyurular sitemize yapılmıştır. İlgilenen meslektaşlarımızın müracaat etmeleri önemle rica olunur.

         Yine TBMM ne sunulan ve “Yabancıların Türkiye’de istihdamlarına ilişkin yapılması gereken değişiklik tasarısı ile ilgili olarak” Isparta Baro Başkanlığımızın görüş ve önerileri TBB’ne şahsım tarafından hazırlanarak gönderilmiş ve bu konuda ki eleştiri ve önerilerimiz sizlerle de sitemizde ilan edilmek üzere ve mail yolu ile sizlere duyulmuştur. Türk vatandaşı olma zorunluluğunun kaldırılması ile Yabancı avukatların ülkemizde hizmet vermesin sakıncalarını yeniler bu konuda ki karşı çıkışımızın sizlerinde malumu olduğunu belirtirim.

         Isparta Defterdarlığınca gönderilen Anlaşmalı Matbaaların listesi yine sitemizde ilan edilmiş olup bu konuda da sizlerinde bu konuda ki basılı kâğıtlarını ilgili anlaşmalı matbaalarda bastırmasını öneriz.             

         Yine Isparta’nın yerel kanalı K 32’yi de Baromuz adına güncel olaylar ile ilgili basın açıklaması yapılmış ve gösterime girmiştir, kaldı ki Baromuzun yeni internet sitesinde de yine basında yer alan görsellerin de videoları paylaşılmaya başlanmış olup buradan da ilgili TV programları takip edilebilir. Yine Afyonkarahisar’ın yerel televizyonu olan Kanal 3‘ede yine Baromuz ile ve yine güncel konular ile ilgili şahsım tarafından açıklamalarda bulunulmuş olup bu açıklamalarda önümüze ki günlerde yayınlanacak olup, sizlere duyurulacaktır (ki ilan edilen tarihte montajlaması tamamlanamadığından yayınlanamamıştır).

         Genç Stajyerlerimizden Av. Hatice Sümeyye Önal’ada yemin metni okutulmak sureti ile cübbesi giydirilmiştir. Kendisine ve Hocası Av.Funda Nanelidere Arınç’a da hayırlı ve uğurlu olsun deriz.

         Yine İş ve İşçi bulma kurumundan Personel talep etmek isteyen meslektaşlarımıza gerekli duyurular yapılmış olup, meslektaşlarımızın İş ve İşçi kurumuna müracaat ederek personel talebinde bulunabileceklerini ve yasal bir kısım ayrıcalıklardan istifade edeceklerini ayrıntılı olarak sitemizde ilan ettik.

         Yine TBB’nin 2015/6-5-14-15 sayılı Baromuzu da ilgilendiren Duyuruları Baromuzun Duyurular bölümünde ilan edilmiştir.   

         Yine Yalvaç ilçesinde ki meslektaşlarımızın Mal müdürlüğü ile ilgili sıkıntılar ile ilgili olarak gerek şahsımın yaptığı ikili görüşmeler gerekse Başkan yardımcımız Av. Abdullah Çelik’in ilçe temsilcimiz Av. Hayri Yüncü ile birlikte yaptıkları görüşmeler neticesinde var olan sıkıntı giderilmiştir.

         Yine TBB Başkanlığında düzenlenen Kamu Avukatları kurultayına Baro Başkan Yardımcımız ve aynı zamanda TBB Kamu Avukatları Komisyonu üyesi Av. Abdullah Çelik’in katılmasına karar verilmiş olup kendisine teşekkürü bir borç biliriz

         Yine İzmir’ de icra edilen Ege Bölgesi Baro Başkanları toplantısına ise Baro Başkan olarak tarafım katıldım katılım neticesinde ise 78 Baro Başkanı imzalı olarak Son yapılan Güvenlik paketinin hukuk devleti ve Hukuk güvenliğini yok edeceğine yönelik bir basın açıklaması yapılmış ve sizlere de duyurulmuştur.

         Vergi haftası münasebeti ile Isparta Defterdar vekilimiz ve daire müdürleri Baromuza nazik ziyaret gerçekleştirmişlerdir kendilerini şükranlarımızı iletir vergi haftamız kutlu olsun deriz.

         TBB Başkanlığınca başlatılan “Hayat Ağacı projesi” Uyuşturucu ile mücadele ye ilişkin tanıtım toplantısı TBB’nin değerli ekibi ile birlikte, Isparta ilinde ki ilgili Kurum ve Kuruluşlarının da temsilcilerinin de katılımı ile birlikte Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av. Ayfer Eseryel ve Av. Egemen Tanyıldız’ın yönetiminde gerçekleştirilmiştir. Meslektaşlarımıza şükranlarımızı sunarız.

         Yine Isparta Yerel Basın kollarından biri olan Cafe Life Dergisini Baromuza verdiği plaket törenine Yönetim Kurulu üyemiz Av. Ayfer Eseryel katılmış olup meslektaşımıza ve yine Cafe Life dergisini değerli yöneticilerine teşekkürü bir borç biliriz.                 

         Isparta Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Isparta şubesinde ise Yine “Hukuk Devleti, Demokrasi, Güvenlik paketi ve kadına karşı şiddet” konularında ki söyleşiye Yönetim Kurulu üyemiz Av. Ayfer Eseryel katılmış olup kendisine teşekkür eder; Çağdaş yaşamı destekleme derneğine de bize bu imkanı verdiği için teşekkürü bir borç biliriz.        

         Hocalı katliamı Gerek TBB ce gerekse Baromuzun Basın açıklaması ile kınanmış ve bunun bir Soykırım olarak tescili talep edilmiştir.

         Yine Staj Eğitim Merkezicimizce Yönetim Kurulu üyemiz Av. Ünsal Çankaya’nın başkanlığında Kurgusal Duruşma programı Isparta Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda gerçekleştirilmiş olup Genç Meslektaşlarımızın bu çalışmasından dolayı kendilerini ve Staj Eğitim merkezimizi kutlarız.                                                                    

         Bu faaliyet dönemimizde de yine rahatsızlanan, tedavisi devam eden, meslektaşlarımız olmuştur, kendileri ile bir büyük aile olmanın sorumluluğu ile ilgilenilmeye çalışılmış, acıları ve kederleri paylaşılmaya çalışılmıştır. Meslektaşlarımıza ve yakın aile bireylerine acil şifalar dileriz, ayrıntılı bilgiler resmi internet sitemizde an ve an yer almakta olup sizlere gelişmeler hakkında bilgi verilmiştir ve verilmektedir.

         Yine Yabancı istihtam kanununda değişiklik öneren tasarıda Yabancı uyruklulara da Avukatlık yapabilmenin yolunu açılıyor olması nedeni ile bu konuda da TBB’ne TBMM’de sunulmak üzere tarafımca var olan yasal aksaklıkları dile getiren bir metin hazırlanmış ve gönderilmiştir ki Yabancıların Türkiye’de Avukatlık yapabilme yolunun açılmasının Anayasaya aykırı olduğunu tekrar yenileriz.

         Tüm meslektaşlarımıza bizlere gösterdikleri destek ve katkıdan dolayı şükranlarımızı sunarız. Bu destek katkıya layık olmaya çalışacağımızı büyük bir aile olmanın tek ses ve tek yürek olmanın örneğini sergilemeye devam edeceğimizi belirtiriz. Sizlerin destek, katkı ve önerilerinizin ile eleştirilerinizin bizlere yol gösterici olduğunu belirterek saygılar sunarım.

02.03.2015

                                                                                            Av.Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU

                                                                                                       Isparta Baro Başkanı   

28. DÖNEM 01.01.2015 - 01.02.2015 TARİHLERİ ARASI 4. FAALİYET RAPORU 

     SAYGIDEĞER MESLEKTAŞLARIM 

          Göreve geldiğimiz günden itibaren düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz ve bilgi aktarımının sağlanması için gerekli duyduğumuz Bir Üstatla Sohbetin konuğu olarak Isparta C. Savcısı Erol Taslak’ı Avukat evimizde ağırladık ve kendisi ile genç meslektaş ve stajyerlerimizi bir araya getirdik kendisine teşekkür ederiz.

             Yine Stajyerlerimizden Av. Anakız Öncü ile Av. Ruhi Sezer’e, Av. Aysel Artan’a, Av. Rıdvan Önal’a, Av. Ecem Nalbant’a, Av. Taner Dalkılıç’a Hafız İbrahim Demiralay Avukat evimizde düzenlediğimiz yemin töreni ile Cübbelerini giydirdik, kendilerine ailelerine ve camiamıza ve değerli Hocaları Avukatlarımıza, Staj Eğitim Merkezimize ve değerli kadrosuna hayırlı olsun deriz.

           Yine Isparta Denizbank Şube Müdürlüğünün katkıları ile Denizbank Özel Bankacılık Müdürü Harun Erbey tarafından meslektaşlarımıza Türkiye de ve Dünyada Ekonomik gelişmeler konusunda bilgilendirme toplantısı icra ettik, kendilerine ve katılımcılara teşekkürü bir borç biliriz.

            Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Hakları Koordinasyon Müdürlüğünün toplantısına Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanımız Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ayfer Eseryel katılmışlardır, kendilerine teşekkür ederiz.

               Yine Kanal 32 de yayınlanan Isparta da Ne var Ne yok programına Baromuz adına Baro Başkanı olarak katılarak güncel konular, Avukatlık Mesleğinin genel sıkıntıları ve çözüm önerileri ile Savunmanın Kutsallığı ile HSYK da ki son değişiklikler değerlendirilmiş ve canlı yayın programı sizlere sitemizde ilan edilmiştir.

           Yine İstanbul Sultanahmet Meydanında ki Polis noktasına yapılan bombalı saldırı kınanmıştır, tekrar şehidimize Allah’tan rahmet dileriz ve bu olayın son olmasını arzularız.

                 Isparta Aydın Ocağı tarafından düzenlenen ve Suriye de Türkmen Gerçeği adlı programa Baromuz adına Yönetim Kurulu üyemiz Av. Egemen Tanyıldız katılmış olup, kendisine ve ilgili program nedeni ile Aydınlar Ocağı yöneticilerine şükranlarımızı sunarız.

             Yine Avukat evimizde önceki Dönem Baro Başkanlarından Av. Turgut Kazan’ın sunumu ile Bir Üstatla Sohbet programı düzenlenmiş olup, kendisine şükranlarımızı sunarız

                   TBB ile Isparta Şifa Hastanesi arasında öncesinde girişimlerimiz neticesinde anlaşma imzalattırılmıştı, bu seferde yine Baromuzun girişimleri ile Isparta Özel Davraz Yaşam Hastanesi ile TBB arasında anlaşma imzalanmış olup, detaylar internet sitemizde ve maillerinizde paylaşılmıştır, meslektaşlarımıza hayırlı olsun. TBB Başkanlığının henüz çoğu ilde anlaşmalı hastanesi bulunmazken ilimizde iki hastane ile yapılan anlaşma nedeni ile de TBB Başkanımız ve değerli yöneticilerine de teşekkürü bir borç biliriz.

                 Yine Isparta Valiliğince düzenlenen gösteri yürüyüşleri güzergahının belirlenmesi toplantısına Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Ünsal Çankaya katılmışlardır, kendisine teşekkür ederiz.

               TBB tarafından 5 Nisan Avukatlar günü münasebeti nedeni ile organize edilen Makale, Şiir, Fotoğraf konusunda ki açılan yarışmalara ilişkin duyurular sitemizde ve mail ortamında sizlere duyurulmuş olup, bu konuda meslektaşlarımızın başvurularını bekler, şimdiden teşekkür ederiz.

                Denizli Baro Başkanlığının satın aldığı arazi üzerine inşaatı TBB tarafından yapımına başlanan Baro Sosyal tesisinin temel atma törenine TBB Başkanımız Av. Prof Dr Metin Feyzioğlu ile birlikte bir kısım Baro Başkanları eşliğinde katılım sağladık, Denizli Barosuna hayırlı olsun deriz.

                Adli Yardım Ön büro hizmetleri ile ilgili yeni nöbet listemizi yayınladık, meslektaşlarımıza hayırlı olsun. Ancak 2015 yılı itibariyle Adli Yardım ödeneklerinde ki kısıtlama öncesinde gerek TBB’nin duyuruları ve Bakanlık duyuruları sizlere de gönderilmiş idi, bu doğrultuda var olan Adli Yardım ödeneklerinde ki daralma nedeni ile nöbetlerimiz haftada 5 günde  2 güne indirilmiş, ancak nöbet ücretlerinde bir değişiklik yapılmamıştır.

                   Isparta Baromuzun Staj Eğitim Merkezi Değerli Başkanı önceki dönem Baro Başkanlarımızdan Av. Çetin Aköz Başkanlığında eğitim kadrosunun da katılımı ile açılmış olup, Staj Eğitim Merkezimizin çalışmalarında başarılar dileriz.

            Baromuza giriş keseneği yıllık kesenek aidat v.d rakamlar memur maaş katsayısındaki artışa göre oranlanarak yeniden düzenlenmiştir, meslektaşlarımıza hayırlı olsun.

                Yine Adalet Bakanlığınca ilan edilen Avukatlık Asgari Ücret tarifesi siz saygıdeğer meslektaşlarımıza duyurulmuş ve aynı zamanda göreve geldiğimiz günden bu yana düzenlediğimiz 2015 yılı Baro Başkanlığımızın tavsiye niteliğinde ki Avukatlık Asgari Ücret tarifesi de düzenlenerek sizlere ilan edilmiştir. Meslektaşlarımızdan ricamız tavsiye niteliğinde ki Baromuzun 2015 yılı Avukatlık asgari ücret tarifesine riayet edilmesini önemle rica ederiz. Bu tarifeye riayet etmemiz tüm meslektaşlarımızın menfaatine olduğunu belirtiriz.                             

                 Denizli ziyaretimiz esnasında Önceki Dönem Isparta C. Başsavcımız Mustafa Yıldırım da makamında ziyaret edilmiş olup, selamlarımız iletilmiştir.

                   TBB Başkanlığı Ankara da düzenlenen İnsan Hakları toplantısına Baro Yönetim Kurulu üyemiz Av. Ünsal Çankaya katılmışlardır, kendisine teşekkürü bir borç biliriz.

            Stajyer Avukat Av. Hüseyin Koç tarafından Staj Eğitim Merkezinde ki sunumu ile yapılan başarılı çalışmasından dolayı kendisine ve Staj Eğitim Merkezine teşekkürlerimizi sunarız.

                Isparta Yeni Adliye Sarayı Avukat Otoparkı ile Yalvaç, Şarkikarağaç Avukat bekleme odalarımızın girişlerini Avukat Kimlik Kartı ile gerçekleştirilmesi için TBB’nin teknik ekibinin çalışmaları tamamlanmıştır, meslektaşlarımıza hayırlı olsun.

                 2014-2015 Eğitim Öğretim Döneminin 1. yarısı nedeni ile düzenlenen Nazmiye Demirel İlköğretim okulunda ki törene Baromuz adına katılım sağladım, Tüm Meslektaşlarımızın evlatlarına ve öğretmenlerimize iyi tatiller diler, başarılarının devamını dileriz

                   TBB Başkanlığında icra edilen 30. Başkanlar toplantısına Baromuz adına katılım sağladık ve TBB de sizler adına yapmış olduğumuz konuşma metnini de sitemizde ilan ederek sizlere duyurduk. Tahkim Kuruluna yapılan seçime de yine Isparta Barosu adına Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Ayfer Eseryelin’ adaylığı ile temsilimizin sağlanmış olmasından dolayı da ayrıca teşekkürü bir borç biliriz.

                   TBB Eğitim Merkezi tarafından 2. Dönem eğitim çalışmaları ile ilgili Baromuz adına yapılan Başvurunun kabulü üzerine TBB eğitim kadrosu tarafından İlimizde icra edilecek olan Anayasal Bireysel Başvuru Hakkı, Vergi Hukuku, Borçlar Hukuk, Aile Hukuk ve Mal Rejimlerine ilişkin seminer tarihleri sizlere duyurulmuştur. Meslektaşlarımıza hayırlı olsun der, bu tarihlere göre takvimlerini şimdiden düzenlemelerini rica ederiz.

                 TBB’nin son torba yasa ile yapılan kısıtlama nedeni ile Avukatın dosya inceleme yetkisinin kısıtlanmasına ilişkin basın açıklaması sitemizde ilan edilmiştir, yine TBB’nin son dönemde yapılan emniyet operasyonları ile ilgili basın açıklaması yine sitemizde ilan edilmiştir.

         TBB’nin 2014/103-2015/3-2015/2-2015/5-2015/4 sayılı duyuruları sitemizde ve mail yolu ile sizlere duyurulmuştur.

                Yine Isparta borusunu resmi internet sitesi ispartabarosu.org.tr adresi yenilenmiştir. Meslektaşlarımızın akılı telefonlarda bu uygulamayı da kullanabileceklerini belirtir, tüm meslektaşlarımıza hayırlı olsun deriz.

                 Bir önceki faaliyet raporunda da belirttiğimiz şekilde Baromuz Yönetim Kurulu üyelerince düzenli olarak yönetim kurulu toplantılarımızı gündemli olarak gerçekleştirdiğimizi ve kısa kararların da sizlere sitemizde ilan edildiğini belirtir, toplantılarımızın her hafta Pazartesi günü saat 16.30 da icra edildiğini bu nedenle siz saygıdeğer meslektaşımızın da toplantılarda görüşülmesini istediğiniz gündem maddeleri olur ise toplantı öncesinde Baromuza yazılı olarak ilgili konuları bildirmenizin bizleri memnun edeceğini şimdiden beyan ederiz.

                   Isparta Baromuza TBB’ce alınarak süresiz olarak tahsis edilen Isparta Barida Otel karşısında ki binamız ile ilgili mimari çalışmaların neticelendiğinde, TBB de ki ihaleler aşamasının beklendiğini en kısa sürede inşaat çalışmalarının da başlamak üzere olduğunu sizlere müjdeleriz.

               Baromuz ile ilgili Yerelde ve Ulusalda çıkan haberler ve gazete manşetleri de yine her zamanki gibi baromuzun resmi sitesinde yer almış ve sizlerle paylaşılmıştır

            Yine bu dönemde Rahatsızlanan, Doğum yapan ve halen tedavi görmekte olan meslektaşlarımız bulunmaktadır. Kendilerini Baromuz adına an ve an ziyaret ettik selamlarınızı ilettik, kendilerine acil şifalar diler ve aynı zamanda dünyaya gelen bebeklerine ömür boyu mutluluklar dileriz. Ayrıntılı bilgiler baro sitemizde bulunmaktadır.

                  Tüm Meslektaşlarımıza,  bizlere gösterdikleri destek ve katkıdan dolayı şükranlarımızı sunarız. Bu destek katkıya layık olmaya çalışacağımızı BÜYÜK BİR AİLE OLMANIN, TEK SES TEK YÜREK OLMANIN örneğini sergilemeye devam edeceğimizi belirtiriz. Sizlerin destek, katkı önerilerinizin ile eleştirilerinizin bizlere yol gösterici olduğunu belirterek;

Saygılar sunarız.

02/02/2015

                                                                                         Av. Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU

                                                                                      Isparta Barosu Yönetim Kurulu Adına 

                                                                                                    Isparta Baro Başkanı

 

SAYGIDEĞER MESLEKTAŞLARIM

28. DÖNEM 01.12.2014  -  01.01.2015 TARİHLERİ ARASI

3. FAALİYET RAPORU 

     SAYGIDEĞER MESLEKTAŞLARIM 

            28. Olağan Genel kurulumuzun icrasın neticesinde, 3. Faaliyet Raporumuz ile sizlerle yeniden buluşmanı sevincini yaşıyoruz. Başta Tüm meslektaşlarımın,2015 yılında sağlıklı mutlu ve huzurlu ve aynı zamanda da bol kazançlı bir yıl geçirmesini temenni ediyorum. Acısı ile tatlısı ile 2014 yılını geride bıraktık, 2015 yılı Meslektaşlarımız ile birlikte tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Acısız,Kedersiz, müreffeh bir yıl olsun der saygılar sunarım.

            Sizlerinde bildiği üzere Baromuzun Ajanda, Takvim, Masa Takvimi ve amblemli kupasını sizlere ulaştırdık, sizler daha iyilerine layıksınız.Güle güle kullanın.

            Yine büyük bir katılım ile TBB ve Isparta Barosu iştiraki ile TBB nin bu dönem ki ilk eğitim çalışmasını Prof Dr Ferudun Yenisey ve Prof Dr Ayşe Nuhoğlu ve Askeri Yargıtay Onursal Başkanı Fahrettin Demirağın katılımı ile Adliye Sarayı konferans salonunda çok yoğun bir katılım ile gerçekleştirdik: CMK seminerine katılan tüm meslektaşlarımıza katkılarından dolayı şükranlarımızı sunarız.

            Yine bir öncesinde de Yine Isparta Baromuzca organize edilen, ve Stajer Avukat Gökhan Şahin’in daveti ile Marmara üniversitesi Hukuk Fakültesi Hocalarından Prof Dr Ahmet Caner Yenidünya ile TCK da ki son değişikliklere ilişkin seminerimizi Avukat evimizde icra ettik yine yoğun katılımınız için şükranlarımızı sunarız.

TBB nin 2014/99-97 sayılı duyuruları sitemizde ilan edilmiştir.

            Denizbank ile yaptığımız anlaşma uyarınca afili kart sahibi meslektaşlarımıza 100,000,00 TL limitli mesleki sorumluluk sigortası poliçesi ücretsiz olarak dağıtılmıştır ve dağıtımı devam etmektedir, hayırlı olsun

            Yönetim Kurulu üyemiz Av. Ali Osman Altunbaşak rahatsızlanmış, ameliyat olmuştur, kendisi sizler adına ziyaret edilmiş olup acil şifalar dileriz.

            Ankara Üniversitesi 1984. yılı mezunlarının 30. yıl buluşmasına ilişkin duyuru sitemizde sizlere ilan edilmiştir.

            TBB nin 2014/79 sayılı duyurusu ile Adli Yardım ödemeleri ve Maliye Bakanlığının resmi yazışmalar neticesinde ödeneklerin dışında avans gönderilemeyeceği ve Adli Yardım ile ilgili harcamaların daraltılması gerektiği tarafımıza bildirilmiş, son olarak da Baro başkanlığımızın talep te bulunduğu Adli Yardım ile ilgili nakdi talep de TBB ce yerine getirilememiştir, bu konuda da sitemizde ve facebook hesaplarında sizleri bilgilendirdik.

            Yine İdare İstinaf Mahkemeleri açısından Konya iline Isparta da dahil olmak üzere Antalya, Burdur, Afyon, Adana, Mersin ilerini bağlanması nedeni ile gerek TBB ne gerekse Adalet Bakanlığına yazılar yazarak öncelikle Isparta da olmadığı taktirde ise Antalya da kurulmasını talep ettik ancak taleplerimize olumsuz cevap verilmekle Konya ili idari istinaf bölgesine bağlanmış bulunmaktayız.

            Kadına karşı şiddetle mücadele günü nedeni ile Yönetim Kurulu üyemiz Av. Ayfer Eseryel’in konuya ilişkin basın açıklaması gerek sitemizde gerekse kamuoyunda paylaşılmıştır.

            Yine TBB Başkanımız Av. Prof Dr Metin Feyzioğluna 2014 yılı Baş Öğretmen ödülünün verilmesi nedeni ile Antalya ilinde düzenlene törene şahsım ve yine Yönetim Kurulu üyemiz Av. Cengiz Kayhan ve TBB disiplin kurulu üyemiz Av. Faik yıldız ile katıldık ve sizlere duyurduk hayırlı olsun.

            Son kararname ile Adliyemize atanan Hakim Necdet Aslan Baro Başkanlımıza nezaket ziyaretinde bulundular tüm meslektaşlarımıza sevgi ve saygılarını ilettiler, silere sitemizde duyurduk.

            Yine Avukatların Hakimler gibi işlediği suçlarda yargılanıyor olması nedeni ile aynı şekilde Hakim ve Savcılar gibi de özlük hakları olması açısından Silah Ruhsatı ve Yeşil Pasaport konusunda taleplerimizi Adalet Bakanlığına ve yine TBB ne ilettik. Adalet Bakanlığı ise talebimizin Avukatlık yasası hazırlama Bilim Kuruluna iletildiği belirtiler, konuya ilişkin yazışmalar sitemizde ilan edildi. Yine Yeşil Pasaport talebimiz son torba yasa görüşmelerinde ise Adalet Bakanlığını oluruna karşın içişleri bakanlığını reddi nedeni ile olumsuz karşılandı, bu da tüm Avukat camiasını üzdü.Konu sizlere sitemizde duyuruldu.

                        Yine Engelliler gününe ilişkin olarak Baromuzun Basın açıklaması, sitemizde ve tüm kamuoyunda ilan edildi.

                        Yine Isparta Adliyesi Avukat otoparkı ile Yalvaç ilçemiz Avukat bekleme odasının Baro kart ile açılması konusunda kara alınarak bu konuda ki teknik altyapının sağlanmasına başlandı.

                        10 Aralık insan hakları günü nedeni ile Yönetim Kurulu üyemiz Av. Ünsal Çankaya tarafından konuya ilişkin basın açıklaması hazırlanarak gerek sitemizde gerekse kamuoyunda sizlerle paylaşıldı

                        Yine Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 80. yılında tarafım bir basın açıklaması ile baromuzun sesi kamuoyuna ve sizlere resmi internet sitemizde duyuruldu.

                        Eski adliye bahçesinde buluna ve önceki yıllarda Meslektaşlarımızın katkısı ile inşa edilmiş olan ve sonucunda da Hakim ve Savcı lokali olarak hizmet veren lokalin ismi C. Başsavcımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde Hukukçular lokali olarak değiştirilmiştir, bu konuda C. Başsavcımıza teşekkür eder, meslektaşlarımıza hayırlı olsun deriz.

                        Yine sitemizde sizlerin ücretsiz olarak hizmetine sunduğumuz Leges Yazılıma ait içtihat programının Dijital veritabanı da ücretsiz olarak sizlere sunulmuş olup sitemizde ilan edilmiştir.

                        6572 sayılı torba yasaya ilişkin TBB nin görüş ve düşünceleri sitemizde ilan edilmiştir.

                        TBB Eğitim merkezinin önümüzde ki günlerde Isparta da gerçekleştireceği eğitim çalışmaları ile ilgili görüş ve önerilerimiz ve konu başlıklarına ilişkin TBB ne yazılı talepte bulunulmuştur.

                           Toplumsal Eğitim akademisi tarafından bilirkişilik ile ilgili eğitim çalışması yapılacağı duyurulduğundan konuya ilişkin ilan sitemizde sizlere aktarılmış olup ilgili konuda talebi olan meslektaşlarımızın baro kalemine isimlerini yazdırmaları halinde ilgili akademi ile görüşülerek Isparta ilinde de eğitim çalışmasını yaptırılması sağlanacaktır meslektaşlarımıza tekrar duyurulur

                        Yine TBB nin 2014/106 sayılı duyurusu ile gerek hukuk gerekse Ceza mahkemelerinde duruşma tutanağı vermeyen mahkemelerin tespiti istenmiş olup konuya ilişkin olarak yazısı olarak Baro başkanlığımıza verilecek bilgilerin TBB ile paylaşılacağı sitemizde sizlere duyrulmuştur. Duruşma tutanağı vermeyen mahkemelerin tespiti halinde Baro kalemimize bilgi verilmesi önemle rica olunur.

                        Pakistan’da olan öğrencilere yönelik katliam ile ilgili Baromuzun ve TBB nin basın açıklaması sitemizde sizlere duyurulmuştur

                        Isparta C. Başsavcımız ve Sütçüler C.Savcımız ile yapılan görüşmeler neticesinde Sütçüler adliyesinde de ki birkaç yıldan bu yana ödenmeyen CMK ödemeleri ile ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesinde en kısa sürede ödemelerin yapılacağı sözünü aldık, bu tarihten sonra da teknik aksaklıklara mahal bırakılmayacağı sözünü sizlere sitemizden ulaştırdık.

                        İstanbul Tahkim merkezine 10 yılık Avukatlar arasından Baro Başkanlarınca 17/01/2015 tarihinde üye seçiminin olduğu sizlere duyurulmuş olup konuya ilişkin aday olmak isteyen meslektaşlarımızın ilgili belgeleri hazırlayarak TBB ne veya da Baromuza müracaat etmeleri önemle rica olunur konuya ilişkin ilanlar sitemizde yapılmıştır

                        Isparta Emniyet müdürlüğünün Çokep kapsamında ki Avrupa birliği projesi kapanış toplantısına Başkan yardımcımız Av Abdullah Çelik ile birlikte Baromuz adına katıldık.

                        Isparta İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine yeni getirilen Sayın Mahmut Zadeoğlu nu AV. Abdullah Çelik,Av. Cengiz kahyanla birlikte ziyaret ettik ve sitemizde ilan ettik

                        Yine son torba yasa ile bazı suçlarda Avukatın dosya inceleyememesinin sakıncalarına ilişkin TBB nin Basın açıklaması sitemizde ilan edilmiştir.

                   Yine Yönetim kurulumuz ile birlikte TBB başkanımız Av. Prof Dr Metin Feyzioğlunu ve aralarında baromuzu da temsil eden TBB disiplin kurulu üyesi Av. Faik Yıldız’ın da bulunduğu Barolar birliği disiplin kurulu üyelerini Ankara da ziyaret ettik, Ankara ziyaretimiz esnasında TBMM de hazır olan Isparta Milletvekillerimizden Meslektaşımız Av. Recep Özel ile Süreya Sadi Bilgiç’i ziyaret ettik.

                        Yine öncesinde Baromuzda da aynı yaşadığımız üzere Gaziantep Barosu Avukatlarından Av. İsmail Akkaya’nn hunharca öldürülmesi üzerine bizzat şahsım Birlik başkanımız ile birlikte Gaziantep’e hareket ederek Gaziantep Barosunun acısına ortak olduk.Meslektaşımıza Allahtan rahmet kederli ailesine baş sağlığı dilediriz. Allah bir daha Meslektaşlarımıza ve hiç kimseye böyle acı olaylar yaşatmasın.

                        TBB tarafından başlatılan Uyuşturucu ile ve Bonzai adlı maddeye gençlerimizin ve çocuklarımızın mahkum olmaması adına başlatılan projeye dahil olduk yönetimimiz ile birlikte tanıtımına katıldık ve Yerelde de K. 32 de de bu programı tanıtarak her ilgilenenlere TBB ve Baromuz adına çağrıda bulunduk toplumumuzun karatılmamasına karşı durma adına 444 84 98 nolu telefona ilgililerin ulaşmalarını sizlerin de sağlamasını rica ederiz.

                        Isparta Valiliğinde Gösteri ve Yürüyüşlerin düzenlenmesine ilişkin toplantıya Baromuz adına Av. Ünsal Çankaya katıldılar 

                        Yine Antalya Barosunca düzenlenen Yasa tekniği ve Türkiye de ki durumu adlı panele Gaziantep’te ki meslektaşımızın cenazesine katılmamız nedeni ile Baromuz adına Yine Yönetim Kurulu üyemiz Av. Ünsal Çankaya katıldılar.

                        Yine Kahramanmaraşta düzenlenen TBB Genç Avukatlar Kurultayına yine Baromuz adına Av. Ünsal Çankaya ile Genç Stajerimiz Stajerler temsilcisi Stajer Avukat Ahmet Ali Ünal katıldılar kendilerin şükranlarımızı sunarız.

                        Isparta Sanat ve Fotoğraf derneğinin Iyaş da ki sergisine ise Baromuz adına Av. Egemen Tanyıldız ve Av. Ali Burak Yıldız katıldılar kendilerine ve yine Dernek üyesi Av. Gülnur Özyurt’a teşekkürü birn borç biliriz.

                        Yine Bu ay içerisinde trafik kazası geçiren ve rahatsızlanan, evladı olan meslektaşlarımız oldu her an ve dikkat sizleri haberdar etmeye çalıştık ve meslektaşlarımızı yalnız bırakmamaya gayret gösterdik kendilerine geçmiş olsun, hayırlı olsun dileklerimizi ilettik iletmeye özen gösterdik

                        Bir yıl öncesinde TBB ile Isparta Özel Şifa hastanesi arasında Meslektaşlarımız adına anlaşma imzalanmış idi, bu sefer ise Isparta Özel Davraz Yaşam Hastanesi ile de yine siz meslektaşlarımız adına TBB arasında anlaşma yapılmış olup daha birçok ilde bu tür bir anlaşma yok iken ilimizde iki hastane ile TBB nin yaptığı anlaşma için TBB ne şükranlarımızı sunarız.

                        Yine Önceki Dönem İstanbul Baro Başkanı AV. Turgut Kazan ile genç meslektaşlarımız ve sizleri Avukat evinde bir üstatla sohbet köşemizde bir araya getirdik, katılan meslektaşlarımıza teşekkürü bir borç biliriz.

                        Ankara ziyaretimiz esnasında Cumhuriyetimizin Kurucusu İlk Cumhurbaşkanımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Naşını da ziyaret ederek Ruhu şad olsun diyerek dualarımızı gönderdik.                     

         Tüm Meslektaşlarımıza,  bizlere gösterdikleri destek ve katkıdan dolayı şükranlarımızı sunarız. Bu destek katkıya layık olmaya çalışacağımızı BÜYÜK BİR AİLE OLMANIN, TEK SES TEK YÜREK OLMANIN örneğini sergilemeye devam edeceğimizi belirtiriz. Sizlerin destek, katkı önerilerinizin ile eleştirilerinizin bizlere yol gösterici olduğunu belirterek;

Saygılar sunarız.

31/12/2014

                                        Av. Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU

                              Isparta Barosu Yönetim Kurulu Adına 

                                              Isparta Baro Başkanı

28. DÖNEM 01.11.2014 - 01.12.2014 TARİHLERİ ARASI

2. FAALİYET RAPORU 

     SAYGIDEĞER MESLEKTAŞLARIM 

            28. Olağan Genel kurulumuzun icrasın neticesinde, Baro Başkanlığımıza yapılan hayırlı olsun ziyaretleri bu ayda devam etti, C. Savcımız Erol Taslak, Aile Mahkemesi Hakimimiz Müdai Kırıcı, Yine Cumhuriyet Baş Savcımız Mustafa Kemal Çokdinç ve değerli eşleri Aile Mahkemesi Hakimi Gülşah Çokdinç, Isparta 3. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi ve Seçim Kurulu Başkanı Hakim Hasan Çınar, Adalet Komisyonu Başkanımız Hakim Sayın 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Suat Yürekli, Baka Genel Sekreterimiz Tuncay Engin, SDÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof Dr Faruk Turan ile Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Abdurrahman Kavasoğlu Isparta Kent Konseyi Engeliler meclisi Sayın başkan ve üyeleri, Altı nokta Körler Derneği değerli Başkanı ve üyeleri, Baro Başkanlığımız ve yönetim kurulu üyelerimizi sizler adına ziyaret ettiler

            Yine TBB nin Staj Kredilerinin geri ödenmesi ile ilgili yayınlandı 2014/90 sayılı duyurusu sitemizde ve facebook hesapları ile ve mail adresleri ile sizlere duyuruldu

            Yine 2014 yılı sonu itibariyle meslektaşlarımızı bir araya getirme, adına Bezmi keyf de ailelerimiz ile birlikte Baro Başkanlığımızca kahvaltı düzenlenmiş ve çok yoğun bir katılım ile birlik ve beraberliğimiz bir kez daha tescillenmiştir. Kahvaltıda Önceki dönemlerde Baromuzun her kademesinde görev almış olan meslektaşlarımıza TBB Başkanımızın gönderdiği teşekkür yazıları ile kalemleri de dağıtılmıştır.

            Yönetim kurulu toplantılarımız yine gündemli olarak her hafta bir defa bazen iki defa olmak üzere yapılmaya ve kısa kararlar ile toplantı neticesinde alına kararlar sizlere internet sitemizde ilan edilmeye devam edilmiştir.

            Gaziantep 4. Ağır ceza Mahkemesinin kararı uyarınca sanık ile müdafiinin yan yana oturmasının gerekli olduğu (Savunmanın selameti açısından)  na ilişkin karar yine resmi internet sitemizde ilan edilmiştir.

            4 yıldan bu yana düzenlediğimiz Gerek meslektaşlarımıza gerek Adliye Çalışanları ve Hakim ve Savcıları ile tüm adliyede ki halkımızın iştirak ettiği Aşure ayı münasebeti ile Baromuzun Aşuresini sizlere ikram ettik.

            S.D.Ü Hukuk Fakültesinin konuğu Sayın Türkiye Noterler birliği Başkanı Yunus Tutarın söyleşisine katılım sağladık; ve yine Meslektaşlarımızın Avukat vekaletlerinin kapsamı ve dar kapsamlı olması nedeni ile var olan mağduriyetlerini yerinde Noterler Birliği Başkanına ilettik, ve ilgili sıkıntının giderileceği sözünü aldık.

            Çanakkale Şehitlik gezisi organize edilmiş ancak mevsim şartlarının kış olması ve hava şartlarını ağırlaşması nedeni ile gezimizi bahar aylarına tehir ettik.

            2015 yılında kullanacağımız Baromuzun Ajanda, Masa takvimi, Duvar takvimi ve yılbaşına özel sizlere küçük armağanları tespit ederek, basım ve imalat siparişlerini verdik. En kısa sürede de sizlere dağıtımını gerçekleştireceğiz.

            Yine Isparta Kapalı Cezaevi Müdürleri ziyaret edilmiş, meslektaşlarımızın dilek ve temennileri kendilerine iletilmiştir.

            Sütçüler Adliyesince Meslektaşlarımıza ödenmesi gereken ve uzun süredir ödemesi (Bütçeleştirmenin yapılamaması nedeni ile) gerçekleştirilmeyen sıkıntımız ilgili makamlara iletilmiş. Isparta C. Başsavcımız ve Sütçüler C.Savcımız ile görüşmeler yapılmış ve var olan aksaklığın giderilmesi istenmiş olup bu günlerde var olan aksaklıkların giderileceği ve ödemelerin en kısa sürede gerçekleşeceği müjdesini buradan vermek isteriz.

            Yönetim Kurulu üyemiz Av Ali Osman Altunbaşak rahatsızlanmış olup, kendisi yönetim kurulu üyelerimle birlikte sizler adına ziyaret ettik ve acil şifalar diledik.

            Danıştayın Duruşmalı işlerde Avukatlık Ücretinin daha fazla olmasına yönelik kararı Resmi internet sitemizde ilan ettik.

            Türkiye Boralar Birliği ile Türkiye Noterler Birliği arasında yapılan protokol neticesinde TNBKEP Yasal güvenli e yazışma ile ilgili tanıtımlar sizlere resmi sitemiz ve mail ortamında duyurulmuştur.

            Yine Adalet Komisyonunda görüşülmekte iken Avukatlara yeşil pasaport verilmesi yönünde Adalet Bakanlığın olumlu görüşüne karşın Avrupa birliği Bakanlığının reddi ile bu talebimizin en azından genel kurulda kabul edilebilmesi için tüm Isparta milletvekillerimize konu ile ilgili yazılar yazılmış ve talebimiz iletilmiş ve sizlere yapılan duyurular ile de twittir da bulunan avukatayeşilpasaport adresine mesajlarımız iletilerek kamuoyu çalışması yapılmış, bununla da yetinilmemiş 80 baro başkanı ile yapılan görüşmeler ile aynı çalışmayı onların yapması istenmiş ve İzmir Baro Başkanlığının konuya ilişkin basın açıklamasına baromuz adına imza konmuştur.

            4 yıldan bu yana devam ettire geldiğimiz üzere Hafız İbrahim Demiralay Avukat evimizde ki Bir üstatla sohbete, üstatlarımızdan Av Raşit Akpınar ile Av. Nurten Bozoklu ayrı ayrı Konuk edilmiş, genç stajer ve meslektaşlarımız ile tecrübeyi bir araya getirerek bilgi akışını sağlamaya çalıştık.

            Yine Staj Eğitim merkezimizce düzenlenmekte olan stajerlerimizin staj bitirimine esas olan seminerler kapsamında Stajer Avukat Rıdvan Önel HMK da senet konulu seminerini Hafız İbrahim Demiralay Avukat evinde, stajerlerimize ve sizlere takdim etmiştir.

            Yine Baromuz stajerlerlerinden ilk olarak Emine Demirayak, Serap Demirekin, Havva Nur Çaylak, Cennet Ünveren, Semiha Önder,Melek Öztürk, Nazire Zorbaz’ın Avukatlık andı ve Cübbe merasimi bir düğün havasında Hafız İbrahim Demiralay konağında yapılmış ve genç meslektaşlarımız Avukatlık mesleğine ilk adımlarını atmışlardır. Hemen akabinde yine Stajerlerimizden Muhammet Ali Kaya’nın Avukatlık yemini ve Cübbe merasimi gerçekleştirilerek bu dönem içerisinde aramıza katılan genç meslektaşlarımıza hayırlı  ve uğurlu olsun deriz

            10 Kasım tarihi itibariyle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışı nedeni ile bir Baromuzun basın açıklaması kamuoyu ve sizlerle paylaşılmış ve ilgili törenlere katılarak Atatürk’ün ruhu şad edilmiştir.

            25 Kasım Kadına karşı şiddete Hayır diyerek, Kadın ve Çocuk hakları komisyonumuz ve Başkanınca hazırlana basın açıklamamız Kamuoyu ile paylaşılmış ve çeşitli basın organlarında yazılı ve görsel olarak kadına karşı şiddete dur diyerek kamuoyu çalışması yapılmıştır.

            24 Kasım Öğretmenler günü münasebeti nedeni ile Baromuzun Basın açıklaması Gerek Milli Eğitim Müdürlüğü ve gerekse Kamuoyu ve sizlerle paylaşılmıştır Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.

            TBB Başkanımız Sayın Av. Prof Dr Metin Feyzioğlu’na Baş Öğretmen Ödülünün verilmesi nedeni ile TBB Disiplin Kurulu üyemiz Sayın Av Faik Yıldız ile birlikte Antalya iline gidilmiş ve ilgili ödül töreninde bulunularak başkanımıza sevgi ve saygımız iletilmiştir.

            Yine Baromuz mensubu olan Avukatların ve ailelerinin keman ve piyano dersi almak isteyenlere ilişkin alınan özel bir ders ücreti fiyatı ile ilgili duyurular yapılmış, bununla da yetinilmemiş ve yine Borumuza ait bir Kora ve tiyatro topluluğu kurmak için gerekli ilanlar yapılarak Isparta Barosu Korosunda çalışmak isteyen gönüllü meslektaşlarımızdan isimlerini Baro kalemine yazdırmaları rica edilmiştir, ilgili müracaatlarınızın yapılmasının hemen akabinde çalışmalara başlanacaktır.

            29/11/2014 tarihinde Hafız İbrahim Demiralay Konağı Avukat evimizde Saat 10.00-13.00 arasında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof Dr Ahmet Caner Yenidünya tarafından tüm meslektaşlarımıza Ceza Hukukunda ki son değişikliklere ilişkin soru ve cevapla seminer verilecektir tüm meslektaşlarımız davetlidir.

            13/12/2014 tarihinde TBB Eğitim Merkezi tarafından Düzenlenen ve Prof Dr Ferudun YENİSEY ile bir çok hocamızın katılımı ile CMK Semineri düzenlenecek olup konuya ilişkin çalışmalar önümüzde ki günlerde sizlere ilan edilecektir tüm meslektaşlarımızın ve stajerlerimizin katılımı ile gerçekleştirilecek olan ve Adalet Sarayı Konferans salonunda yapılacak çalıştaya katılmanız bizler için önemli olup, seminer sonunda sertifika verilecektir

            Adalet Bakanlığınca Antalya Bölge İdare Mahkemelerinin İdare Mahkemesine çevrilerek Konya da istinaf Mahkemesi oluşturlmak sureti ile Isparta,Burdur,Antalya illerinin Konya istinaf Mahkemesi bölgesine bağlanacak olması nedeni ile Adalet Bakanlığına Coğrafi konum nedeni ile istinaf Mahkemesinin Antalya da kurularak Isparta ilinin Konya ya değil Antalya bağlanmasının daha yerinde olacağı yazı ile bildirilmiş olup sizlere de ilgili yazımız resmi internet sitemizde ilan edilmiştir.

Tüm Meslektaşlarımıza,  bizlere gösterdikleri destek ve katkıdan dolayı şükranlarımızı sunarız. Bu destek katkıya layık olmaya çalışacağımızı BÜYÜK BİR AİLE OLMANIN, TEK SES TEK YÜREK OLMANIN örneğini sergilemeye devam edeceğimizi belirtiriz. Sizlerin destek, katkı önerilerinizin ile eleştirilerinizin bizlere yol gösterici olduğunu belirterek;

Saygılar sunarız.

31/11/2014

                                        Av. Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU

                              Isparta Barosu Yönetim Kurulu Adına 

                                              Isparta Baro Başkanı

 

1. FAALİYET RAPORU

            28. Olağan Genel kurulumuzu icra ettik, Öncelikle Şahsıma ve Tüm Yönetim, Disiplin, Denetim ve Delegeliğe adaylığını koyarak Isparta Barosuna hizmet için yarışa talip olan bizlere gösterdiğiniz büyük katkı ve destek için teşekkürlerimizi bir borç biliriz. Önemli olanın, Baromuza hizmet için girdiğimiz yarıştır, bu yarışın kazanan veya kaybedeni yoktur asıl kazanan Isparta Barosu olmuştur.  Sağ olun var olun.

 

            Genel Kurulumuzun divanında görev yapan Üstatlarımız Av. Güngör Çakmakçıya-Av. Mehmet Çelebiye-Av. Nurten Bozoklu ile Av. Binnaz Yalçın Gök’e şükranlarımızı sunarız. Yine Genel Kurulumuza katılarak bizi onurlandıran TBB Yönetim Kurulu üyemiz Bursa Barosu Avukatlarından AV. Ali Arabacıya da teşekkür ederiz. Yine resmi görevi nedeni ile genel kurulumuza katılamayarak anlamlı telgrafı ile bizi yalnız bırakmayan Baromuzun mensubu Isparta Milletvekili Av. Recep Özel’e de, şükranlarımızı sunarız.    

 

            Yoğun bir katılım ile gerçekleştirdiğimiz ve Isparta Barosuna yaraşır olgunluk ile gerçekleştirdiğimiz genel kurulumuz neticesinde ki sonuçlar itibariyle görev dağılımımızı yaptık, Görev dağılımlarını sizlerle paylaştık. Görev dağılımlarında hiçbir oylamaya mahal bırakmaksızın, görev alan meslektaşlarımızın görüş ve önerileri ile belirleme yaptık. Görev dağılımları neticesinde, henüz seçimimizin üzerinden bir ay gibi kısa bir süre dahi geçmemiş iken 2 yönetim kurulu toplantısını gündemli olarak gerçekleştirerek çalışmalarımıza hiç ara vermeden başladık, tüm meslektaşlarımıza ve Baromuza hayırlı olmasını dileriz.

 

 

            Genel Kurulumuzu takiben hemen ilk yönetim kurulu toplantımızı yaparak, kaldığımız yerden çalışmalara başladık. Sizlere de ilan ettiğimiz üzere Komisyonlarımızı yeniden dizayn ederek, gönüllü meslektaşlarımızdan oluşan bir kadro kurmaya çalışıyoruz, Sizlerin talep ve istekleri ile komisyonlarımızı oluşturarak çalışmalarına başlatacağız.

 

            Seçim öncesinde planlanan Türkiye Barolar Birliği, Isparta Baro Başkanlığı ile Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesinin organize ettiği ve aynı zamanda TBB tarafından maddi destek sağlanarak düzenlenmiş olan Türkiye Çapında ki Usul Hukukçularını bir araya getirildiği Usulcüler sempozyumu icra edildi. Toplantıya Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu üyemiz Av. Ali Arabacı ile TBB Disiplin kurulu üyesi Önceki dönem baro başkanımız AV. Faik Yıldız ile birlikte katılım sağlandı.

 

            Seçimimizin hemen akabinde K 32 de “Bire Bir” adlı programa Baromuz adına konuk olarak Baromuzun tarihi geçmişi ve Avukatlık mesleğinin ne derece meşakkatli olduğu Kamuoyu ile paylaşıldı.

 

            Seçimimiz nedeni ile Isparta Cumhuriyet Baş Savcımız Mustafa Kemal Çokdinç ile C.Savcısı Murat Kılıç ile İl Emniyet Müdürümüz Sayın Caner Tayfur’u Isparta Baro Başkanlığı makamında sizler adına Yönetim Kurulu üyelerimiz ile birlikte sizler adına ağırladık, kendilerine teşekkür ederiz.

           

            Seçimimiz nedeni ile Yine Isparta İdare Mahkemesi Başkanımız Sayın Okan Özkul Baromuzu sizler adına ziyaret ettiler kendilerine teşekkürü bir borç biliriz. Yine Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesinin Hukuk ve Adalet Kulübü öğrencileri de sizler adına bizleri ziyaret ettiler, Önceki dönem bizleri ziyaret eden Reşha Sağlık meslek lisesini de Baromuz adına ziyaret ettik, sizler adına özel bir anlaşmayı da onlarla imzaladık meslektaşlarımıza hayırlı olsun.

 

            Isparta İslamköy’de inşaatı tamamlanan Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma müzesi açılışı nedeni ile ilimize gelen Sayın TBB Başkanımız AV. Prof Dr Metin Feyzioğlu ile Danışmanları Av. Zafer köken ile Av.Prof Dr Necdet Basa’yı Isparta da ağırladık ve kendileri ile birlikte Süleyman Demirel Külliyesini açılışına katıldık. Aynı zamanda Türkiye Barolar Birliği tarafından Baromuza alınan Barida otel karşısında ki hizmet binamızı TBB Başkanımız yerinde inceleyerek en kısa sürede hizmete açacakları sözünü aldık. Kendilerine teşekkür eder. Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma müzesinin de ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz

 

            Üstatlarımızdan Av. Necati Şahin’in Baromuza ve görev alan meslektaşlarımıza hitaben yazdığı hayırlı olsun mesajına aldık kendisine teşekkür ederiz ilgili mesajı resmi internet sitemizde ilan ettik

 

            Son yapılan 5510 sayılı yasadaki değişiklikten istifade etmek isteyenlere ilişkin başvuru formunu sitemizde ilan ettik

           

            Adli Yardım ön büro hizmetine ilişkin gönüllü arkadaşlarımızın nöbet çizelgesini sitemizde ilan ettik sizlere mail sureti ile de duyurduk.

 

            TBB Başkanlığının2014/88 sayılı duyurusunu baromuzun sitesinde ilan ettik.

           

            Yeni Adliye binasında buluna Avukat otoparkının olduğu bölümde kamera bulunmaması nedeni ile Avukat Otoparkı bölgesini 2-3 adet 24 saat kayıt yapan kamera konulmasına ve güvenlik zafiyeti oluşmamasına karar verdik. Meslektaşlarımıza hayırlı olsun

           

            Yine Yeni adliye Binasında bulunan Avukat otoparkına giriş ve çıkışların çok daha güvenli olması ve 3. kişilerin girişlerinin çok yoğunlaşmış olması nedeni ile avukat kimlik kartı ile giriş çıkış yapılabilmesi için gerekli teknik altyapıyı hazırlamaya karar verdik, meslektaşlarımıza hayırlı olsun

 

            Cumhuriyetimizin 91. kuruluş yıldönümü adına Baromuzun Basın açıklaması tüm meslektaşlarımıza ve kamuoyuna gönderdik. ilgili törenlere bizzat tarafım, ve görevlendirdiğimiz yönetim Kurulu üyelerince katıldık, resim sergisi açılışlarında bulunduk. Cumhuriyet Bayramımız münasebeti ile katıldığımız törenler, resim sergisi açılışlarını sizlerle sitemizde paylaştık. Katılımları sağlayan tüm Yönetim Kurulu ve denetleme kurulu üyelerimize teşekkürü bir borç biliriz.

 

            Son dönemlerde içimizi kanatan Şehit Haberlerinde yıkıldık. Konu ile ilgili Basın açıklamalarımızı gerek sizlerle gerekse kamuoyu ile resmi internet sitemizde ve diğer sosyal paylaşım adreslerimizde ilan ettik. Allah bir daha bu tür acı haberler vermesin deriz.

           

            Bu acı haberlerin hemen arkasından Karaman da ki yeni bir Maden faciası ile bir kez daha yıkıldık, bu da yine Hukukun ve özellikle iş güvenliğinin ne derece önemsenmesi gerektiğini bir kez daha bizlere hatırlattı.

           

            Yalvaçta mevsimlik işçileri taşıyan aracın devrilmesi ile yine Yalvaçta eğitimlerini sürdüren üniversite öğrencilerini Trafik kazasında vefatı ile de ayrıca yıkıldık ve bu konuya ilişkin de taziye ve basın açıklamalarımızı sizlerle ve kamuoyu ile paylaştık.

 

18/10/2014 tarihinde gerçekleştirilen ve üzerinden 12 gün geçen 28. Olağan Genel Kurulumuzun hemen akabinde hazırladığımız 1. Faaliyet raporumuzun kabulünü arz eder,

 

Tüm Meslektaşlarımıza,  Bizlere gösterdikleri destek ve katkıdan dolayı şükranlarımızı sunarız. Bu destek katkıya layık olmaya çalışacağımızı BÜYÜK BİR AİLE OLMANIN, TEK SES TEK YÜREK OLMANIN örneğini sergilemeye devam edeceğimizi belirtiriz. Seçim münasebeti ile sizlerle olan görüşmelerimizde istek ve taleplerinizin, şikayet ve önerilerinizin neler olduğunu çok iyi tespit ettiğimizi, de bu vesile ile belirtir,sizlerin destek, katkı ve önerilerinizin bizlere yol gösterici olduğunu belirterek;

Saygılar sunarız.

                                               31/10/2014

 

                       

                                                            Av. Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU

                                                           Isparta Barosu Yönetim Kurulu Adına

                                                                      Isparta Baro Başkan

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Mart 2024><<
Mart 2024
 PSÇPCCP
926272829123
1045678910
1111121314151617
1218192021222324
1325262728293031
141234567

29.03.2024
AV. ÜNSAL ÇANKAYA
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.