AFYONKARAHİSAR BAROSU AVUKATLARINDAN AV.UMUT KILINÇ'IN HAKİMLİK SINAVI ESNASINDA TUTUKLANMASINI KINIYOR. OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIMIZI İLAN EDİYORUZ.
22-04-2015
1924

AFYONKARAHİSAR Barosu’na kayıtlı Avukat Umut Kılıç, 21/04/2015 günü Adalet Bakanlığı’nda girdiği hakimlik mülakat sınavında yaşanan tartışma sonrasında Sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu; daha öncesinde de sınava giren ve 85 puan alan Avukat Kılıç ikinci defa mülakat sınavına girdi. Ancak sınav sırasında komisyonda bulunan diğer hakimler ile tartışma yaşayan Avukat Umut Kılıç hakkında Komisyon üyeleri tarafından tutalan tutanak ile Avukatı gözaltına aldı. Cumhurbaşkanının yanı sıra ve kamu görevini yapan kişilere de hakaret suçlamasıyla savcılığa sevk edilen Kılıç, savcılığın talebi üzerine Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak Sincan Cezaevi’ne konuldu.
Konuya ilişkin TBB Başkanı Sayın Prof Dr Metin Feyzioğlu sosyal paylaşım sitesinde yaptığı açıklama da;
“SÖYLE BAKALIM HAKİM BEY MESLEKTAŞIMIZI HANGİ GEREKÇEYLE TUTUKLADIN?
KANUNUN HANGİ MADDESİNDEKİ HANGİ ŞARTLARA DAYANDIN?
BEN CEVAP VEREYİM. KARARINI OKUDUM. HİÇBİR GEREKÇE YAZMAMIŞSIN. ÇÜNKÜ YAZACAK GEREKÇE BULAMAMIŞSIN.
İYİ DE NEDEN TUTUKLADIN? ŞU AVUKATLARA HADDİNİ BİLDİREYİM DİYE Mİ? BUNA KİMSENİN GÜCÜ YETMEDİ Kİ BUGÜNE KADAR. YORMA KENDİNİ.
Şimdi tutuklu meslektaşımızla görüştük, Afyon Baro Başkanımızla birlikte.
Hakim adaylığı için yazılı sınavı takiben yapılan mülakatlardaki keyfilikleri heyete anlatmak istemiş. Bir çay ısmarlayıp 10 dakika dinleseler bitecek olay. Herkes gerildikçe gerilmiş. Polis çağırıp gözaltına aldırmışlar. Sonra savcıya, oradan da tutuklama talebiyle yeni kurulan sulh ceza hakimliğine.
Buradan bir daha soruyorum:
Yargılama yapılsa ve mahkum olsa bile, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmesi gerekecek bir cezaya hükmedilebilir olsa olsa. Yani yatarı yok. Hakim bey, hani nerede orantılılık şartı? Böyle kolay mı bir insanı içeri atmak? Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin benzer cümleleri eleştiri hakkı içinde görmesini konuşmuyorum bile burada.
Barosu belli, yazıhanesinin adresi belli, evi belli, evli barklı bir avukatın, tutuklanmadığı takdirde kaçacağına nereden hükmettin hakim bey? Bana "hakimler kararlarıyla konuşur vs" deme. Kararında bir şey yazmıyor bu konuda. Ondan sordum.
Delil dediğin, heyetin tuttuğu tutanak. O da dosyada. Delilleri karartabilir, ondan tutuklama gerekirin mantıklı, insaflı, vicdanlı bir açıklaması var mı hakim bey? Kızma sakın. Vicdanlı bir açıklaması yok demek, medeni memleketlerde eleştiridir. Medeni bir memlekette yaşadığını söylüyorsun değil mi hakim bey? Kızma, bunları daha çok konuşacağız. Vicdan, vicdan, vicdan...
Meslektaşımız, kanunda yazılı hiçbir şart oluşmadan tutuklandı. Bilmiyorlar ki birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için. Bilmiyorlar ki biz avukatlar tiranlara hiç boyun eğmedik ve fakat bizi hedefe koyan tiranlar hep tarihten silinip gitti. Bu işin peşindeyiz, böyle biline.
Yarın itiraz edeceğiz bu haksız karara. Dilerim hukuk ve vicdan üstün gelir; adalete düşen bu gölge temizlenir.” Diyerek tepkisini dile getirmiştir.
Sayın Meslektaşımız Bir suç işlemiş olsa bile bunun Yasada ki karşılığı bellidir. “Hakaret Suçu”. Kaldı ki bir yargılama safhası ve bir hüküm ortada yokken ve hatta bu yargılama neticesinde suçlu olduğu belirlenip netleşmeden Meslektaşımızın tutuklanması yersizdir. Kaldı ki Tutuklama bir tedbir aracıdır, Tutuklamanın gerçekleşebilmesi için CMK 100. madde uyarınca Kuvvetli suç şüphesi ile birlikte Şüphelinin Kaçma şüphesi, Delilleri karartacağı, değiştireceği şüphesi ayrıca tanık, mağdur veya da başkaları üzerinde baskı yapılabileceği endişesi bir arada oluşması halinde Tutuklama tedbiri uygulanabilecek iken; Afyonkarahisarda Avukatlık yapan, bürosu olan, sabit ikametgah sahibi Avukatın tutuklanmış olması çok ama çok üzücü olup. Tamamen Yasaya ve Usule aykırıdır. İvedi olarak Bu adli Ayıbın bir an evvel düzeltilmesini diliyor, Afyonkarahisar Barosuna geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor saygılar sunuyoruz.
Av. Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU

10-08-2018 - 16:11:18

MESLEKTAŞIMIZ AV.OSMAN YILMAZ' IN  DEFNE ADINI VERDİKLERİ BEBEĞİ DÜNYAYA GELMİŞTİR. MİNİK BEBEĞİMİZE HOŞGELDİN DER, MESLEKTAŞIMIZA VE AİLESİNE TEBRİK DİLEKLERİMİZİ İLETİRİZ.

07-08-2018 - 09:00:24

MESLEKTAŞIMIZ AV.MERİH ÜNAL'IN GİRAY ADINI VERDİKLERİ ERKEK BEBEĞİ DÜNYAYA GELMİŞTİR. MİNİK BEBEĞİMİZE HOŞGELDİN DER, MESLEKTAŞIMIZA VE AİLESİNE TEBRİK DİLEKLERİMİZİ İLETİRİZ.

TÜRKİYE'NİN LİDER KADINLAR PROJESİ
AV.GÜNGÖR ÇAKMAKÇI CENAZE TÖRENİ