AGİT SEÇİM GÖZLEM HEYETİ TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ'Nİ ZİYARET ETTİ
05-06-2015

AGİT SEÇİM GÖZLEM HEYETİ TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ'Nİ ZİYARET ETTİ

04.06.2015 220

7 Haziran Genel Seçimlerini izlemek üzere Türkiye'de bulunan, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) Sınırlı Seçim Gözlem Heyeti, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu'nu ziyaret ederek, seçim güvenliğine ilişkin TBB tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgi.

Feyzioğlu'nun makamında gerçekleşen görüşmede, Sınırlı Seçim Gözlem Heyeti Başkanı Büyükelçi Geert Hinrich Ahrens ve Başkan Yardımcısı Thomas Boserup'tan oluşan heyet, yürüttükleri çalışmanın metodolojisi hakkında bilgi vererek yaklaşmakta olan seçimle ilgili sorular sordular.

Seçim sürecine ilişkin toplumun kaygılarının dile getirildiği toplantıda, özellikle Suriyeli sığınmacıların vatandaşmış oy kullanacaklarına ilişkin iddialar, aynı kişilerin birden fazla sandıkta oy kullanması olasılığı ve seçim günü sandık tutanaklarının birleştirilmesi sürecinde yaşanabilecek usulsüzlükler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Siyasi partilerin aynı zamanda seçimlerin huzurlu bir ortamda geçmesinden ve oyların güvenliğinden de sorumlu olduklarını ifade eden Feyzioğlu, sandık güvenliğinin sağlanabilmesi için muhalefet partilerine büyük bir sorumluluk düştüğüne dikkat çekti. Feyzioğlu, bu kapsamda partilerin ciddi bir organizasyon ile sandıklara sahip çıkması gerektiğini, ancak toplumda oluşan güvensizlik atmosferi nedeniyle Oy ve Ötesi gibi sivil toplum kuruluşlarının bu görevi üstlenmeye çalıştıklarını söyledi.

Türkiye Barolar Birliği'nin sandık güvenliği için çalışmalar yürüten Oy ve Ötesi gibi sivil toplum kuruluşlarına etkin destek verdiğini belirten Feyzioğlu, bu kapsamda, gönüllü müşahitlere TBB tarafından eğitim verildiğini, seçim günü yaşanabilecek usulsüzlüklere hukuki çerçevede müdahale etmek üzere Seçim Güvenliği Merkezi kurulduğunu anlattı.

14-12-2017 - 15:18:24

ADLİYE KATİPLERİNDEN HASAN BAŞER AMELİYAT OLMUŞTUR. KENDİSİNE ACİL ŞİFALAR DİLERİZ.

09-12-2017 - 11:03:06

MESLEKTAŞIMIZ AV.FİLİZ ARSEVEN YILDIZAN'IN CAN BARTU VE NAZ ADINI VERDİKLERİ İKİZ BEBEKLERİ DÜNYAYA GELMİŞTİR. MİNİK BEBEKLERİMİZE HOŞGELDİN DER, MESLEKTAŞIMIZA VE AİLESİNE TEBRİK DİLEKLERİMİZİ İLETİRİZ.

29 EKİM VİDEOMUZ
KENTSEL DÖNÜŞÜM VE KAT MÜLKİYETİNDE ENGELLİ HAKLARI KONULU SEMİNER
MESLEKTAŞLAR ARASI BİRLİK VE BERABERLİĞİN PERÇİNLENMESİ, VEFAT EDEN MESLEKTAŞLARIMIZ VE AZİZ ŞEHİTLERİMİZ ADINA HER YIL DÜZENLENEN GELENEKSEL AŞURE İKRAMIMIZ ADLİYE SARAYI ÖNÜNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.