AGİT SEÇİM GÖZLEM HEYETİ TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ'Nİ ZİYARET ETTİ
05-06-2015

AGİT SEÇİM GÖZLEM HEYETİ TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ'Nİ ZİYARET ETTİ

04.06.2015 220

7 Haziran Genel Seçimlerini izlemek üzere Türkiye'de bulunan, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) Sınırlı Seçim Gözlem Heyeti, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu'nu ziyaret ederek, seçim güvenliğine ilişkin TBB tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgi.

Feyzioğlu'nun makamında gerçekleşen görüşmede, Sınırlı Seçim Gözlem Heyeti Başkanı Büyükelçi Geert Hinrich Ahrens ve Başkan Yardımcısı Thomas Boserup'tan oluşan heyet, yürüttükleri çalışmanın metodolojisi hakkında bilgi vererek yaklaşmakta olan seçimle ilgili sorular sordular.

Seçim sürecine ilişkin toplumun kaygılarının dile getirildiği toplantıda, özellikle Suriyeli sığınmacıların vatandaşmış oy kullanacaklarına ilişkin iddialar, aynı kişilerin birden fazla sandıkta oy kullanması olasılığı ve seçim günü sandık tutanaklarının birleştirilmesi sürecinde yaşanabilecek usulsüzlükler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Siyasi partilerin aynı zamanda seçimlerin huzurlu bir ortamda geçmesinden ve oyların güvenliğinden de sorumlu olduklarını ifade eden Feyzioğlu, sandık güvenliğinin sağlanabilmesi için muhalefet partilerine büyük bir sorumluluk düştüğüne dikkat çekti. Feyzioğlu, bu kapsamda partilerin ciddi bir organizasyon ile sandıklara sahip çıkması gerektiğini, ancak toplumda oluşan güvensizlik atmosferi nedeniyle Oy ve Ötesi gibi sivil toplum kuruluşlarının bu görevi üstlenmeye çalıştıklarını söyledi.

Türkiye Barolar Birliği'nin sandık güvenliği için çalışmalar yürüten Oy ve Ötesi gibi sivil toplum kuruluşlarına etkin destek verdiğini belirten Feyzioğlu, bu kapsamda, gönüllü müşahitlere TBB tarafından eğitim verildiğini, seçim günü yaşanabilecek usulsüzlüklere hukuki çerçevede müdahale etmek üzere Seçim Güvenliği Merkezi kurulduğunu anlattı.

18-10-2018 - 17:03:31

MESLEKTAŞIMIZ AV.SÜLEYMAN TUĞRUL DOĞAN'IN DEFNE ADINI VERDİKLERİ KIZ BEBEĞİ DÜNYAYA GELMİŞTİR. MİNİK BEBEĞİMİZE HOŞGELDİN DER, MESLEKTAŞIMIZA VE AİLESİNE TEBRİK DİLEKLERİMİZİ İLETİRİZ.

11-10-2018 - 14:55:46

BAŞIMIZ SAĞ OLSUN!! MESLEKTAŞIMIZ AV.GAMZE UZUNOVA'NIN BABASI DAHA ÖNCESİNDE ISPARTA İLİMİZDE İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI YAPMIŞ HASAN UZUNOVA'NIN KAYINPEDERİ OLAN; ÖNCEKİ DÖNEM AĞIR CEZA REİSLERIMİZDEN, ADALET KOMİSYONU BAŞKANLARIMIZDAN ÜNAL MÜSLEHİDDİNOĞLU HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUSTUR. CENAZESİ YARIN SANDIKLI İLÇESİNDE ÖGLE NAMAZINA MUTEAKİP ULU CAMİİNDEN KALDIRILACAKTIR. AİLESİNİN VE SEVENLERİNİN BAŞI SAĞ OLSUN. ALLAH RAHMET EYLESİN.

AZİZ ŞEHİTLERİMİZ VE ARAMIZDAN AYRILAN MESLEKTAŞLARIMIZIN ANISINA GELENEKSEL AŞURE İKRAMI
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN