Avukat Hakları Merkezi Komisyonu

AV.TUĞÇE DEMİRALAY

ISPARTA BAROSU

AVUKAT HAKLARI MERKEZİ

1 - Avukatlar, mesleklerini icra ederken, türlü sorunlarla karşı karşıya kalabilmektedir. Örnek olarak; Özel veya kamu kurumuna gittiğinde vekaletnamesi olmadığı için bilgi alamamakta, bazı durumlarda ise vekaletnamesi olduğu halde sorun yaşamaktadır. Kollukta müvekkili ile görüşme veya müvekkiline ait evrakları inceleme hususunda sorun yaşamakta, engellerle karşılaşmakta, adliyede kalem işlerini yürütürken, icra dairelerinde takip işlemlerini yaparken, Davaların görüşüldüğü duruşma sırasında hakimler ve savcılar tarafından haksız muamelelere maruz kalmakta. Savcılıkta evrak incelemek istediğinde veya haciz sırasında sözlü veya fiili saldırıya maruz kalabilmektedir.

Isparta Barosu Başkanlığı tarafından kurulan ; Isparta Barosu Avukat Hakları Merkezi, Avukatların nerede ve ne zaman olursa olsun, yer ve zaman sınırı olmaksızın, mesleki standartlar çerçevesinde görev yaptığı sırada, avukat kimliği nedeniyle uğradığı her türlü saldırıda, karşılaştığı  her türlü baskı, engelleme, taciz veya haksız bir müdahale vs. halinde avukata fiili ve hukuki destek sağlamak amacıyla, tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak oluşturulmuştur.

2 - Avukat Hakları Merkezinin Görev alanları aşağıda sıralanıştır;

1-Kolluk;

Polis ve Jandarma Karakollarında yaşanan sorunlarda, sorun yaşanan kolluk birimine mümkün olan en kısa zamanda ulaşabilmek.

2-Kamu/Özel Kurumlar;

Valilik, Kaymakamlıklar, Belediyeler, Banka Şubeleri, Noterler, Tapu Sicil Müdürlükleri, PTT Şubeleri, Telekom Şubeleri, Ticaret Sicil Müdürlükleri, kamu kurumları vb. yerlerde, avukatların yaşadığı sorunlarda hukuki ve fiili destek sağlamak.

3-Adliye;

Savcılık, Savcılık kalemleri, Mahkeme kalemleri, İcra Müdürlükleri ve tüm adliye birimlerinde yaşanan sorunlarda avukata hukuki ve fiili destek sağlanarak karşılaşılan durumun tutanakla kayıt altına alınması amaçlanmıştır.

Meslektaşlarımız ihtiyaç duyduğunda, Avukat Hakları Merkezini aramaları yeterlidir.

14-12-2017 - 15:18:24

ADLİYE KATİPLERİNDEN HASAN BAŞER AMELİYAT OLMUŞTUR. KENDİSİNE ACİL ŞİFALAR DİLERİZ.

09-12-2017 - 11:03:06

MESLEKTAŞIMIZ AV.FİLİZ ARSEVEN YILDIZAN'IN CAN BARTU VE NAZ ADINI VERDİKLERİ İKİZ BEBEKLERİ DÜNYAYA GELMİŞTİR. MİNİK BEBEKLERİMİZE HOŞGELDİN DER, MESLEKTAŞIMIZA VE AİLESİNE TEBRİK DİLEKLERİMİZİ İLETİRİZ.

29 EKİM VİDEOMUZ
KENTSEL DÖNÜŞÜM VE KAT MÜLKİYETİNDE ENGELLİ HAKLARI KONULU SEMİNER
MESLEKTAŞLAR ARASI BİRLİK VE BERABERLİĞİN PERÇİNLENMESİ, VEFAT EDEN MESLEKTAŞLARIMIZ VE AZİZ ŞEHİTLERİMİZ ADINA HER YIL DÜZENLENEN GELENEKSEL AŞURE İKRAMIMIZ ADLİYE SARAYI ÖNÜNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.