Baro Başkanımız
10-12-2014

​Av. Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU

Değerli Üstatlarım, Sevgili Meslektaşlarım,

Öncelikle, geçmişten günümüze Isparta Barosunda başkanlık yapan, yönetim kurulu üyesi olarak görev alan, maddi bir kazanç, görev ve paye beklentisi olmaksızın  gece gündüz özveri ile çalışan, meslektaşlarımızın sorunları ile ilgilenen, mutlu günlerinde onlarla birlikte olan, acı günlerinde ise hep birlikte ağlayan büyüklerimi ve arkadaşlarımı minnetle yâd etmek isterim.1958 yılında çıkılan bu yolda, bugün sahip olduğumuz kurumsal yapının temellerini atan ve aramızdan ayrılan büyüklerimizi de rahmetle anıyorum.

Yeni dönemde destekleriniz ile Isparta Baro Başkanı olarak seçilmiş bulunuyorum.  1997 yılından bu yana; sizlerin verdiği teveccühle Isparta Barosunun çeşitli birimlerinde görev aldım. Isparta Barosu’nda Denetim Kurulu Üyesi, Yönetim Kurulu Üyesi, Başkan Yardımcısı, Adli Yardım Temsilcisi, CMK Sorumlusu, Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Üyesi, Sayman Üye olarak bana verilen görevleri yerine getirmeye çalıştım.

Yıllardır mesleğimizin gelişmesi ve meslektaşlarımızın sorunlarının çözülmesi için Isparta Barosu olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sizlerin de bildiği üzere mesleki sorunlarımızın gün geçtikçe çığ gibi büyüyerek artması hem mesleğimiz hem de meslektaşlarımız adına üzüntü vericidir. Ancak sorunların çözümünde tek tek Baroların ve Türkiye Barolar Birliği’nin çalışmaları öncelikli önem arz etse de, sadece kurumların yaklaşımları ile sorunların çözülemeyeceği bir gerçektir. “Baro ve Barolar Birliği ne yapıyor?” düşüncesi yerine “Ben mesleğim için ne yapıyorum ?” anlayışını benimseyebilirsek sorunlarımızı daha rahat çözümleyebileceğimizi düşünmekteyim.

Yargının bağımsız olmasının en önemli teminatı güçlü ve bağımsız bir “savunma” kurumudur. Avukatlık Kanunu’na eklenen bir fıkra ile yargının üç ayağından biri olan savunmanın yargının kurucu unsuru olarak kabul edilmiş olması;   avukatın ise  savunmayı serbestçe temsil eden bir meslek mensubu olarak hüküm altına alınması önemli olmakla birlikte bu hususların Anayasal dayanağının bulunmaması da üzücüdür. Anayasa metninde, nerede “yargı” kelimesi geçiyorsa, bunun  “iddia-savunma-hüküm” olarak anlaşılması şeklinde değişiklikler yapılmadan, sorunlarımızı çözümü için harcadığımız emek ve gayretin boşa gideceğini düşünmekteyiz. Bu konu ile ilgili olarak öncelikle ele alınması ve üzerinde yoğunlaşılması gereken meselenin de, Adli Yargı Adalet Komisyonlarında baroların temsil edilmesinin sağlanması olduğunu düşünmekteyiz. Böylece adliyelerdeki işleyiş, savunma mesleğinin de görüşü alınarak çözümlenecektir. Gerek Türkiye Barolar Birliği’nin gerekse baroların öncelikli talebi bu yönde olmalıdır.

Yeni başladığımız görevimizde önümüzde aşılması gereken birçok problem olduğunu biliyoruz. Bu sorunların önemli kısmının, diyalog eksikliği nedeni ile ortaya çıktığını ve iyi niyetli çabalarla aşılabileceğini düşünüyoruz. Başkan olarak benim ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımın gayretli çalışmalarımızı, sizlerin görüş ve önerileri ile şekillendirerek daha da ileri götürmeyi hedef edinmiş bulunmaktayız. Her bir mensubumuz, bulunduğu yerde baromuzun temsilcisi ve yetkilisi olduğunu düşünmekteyiz. Bu anlayışla nerede olurlarsa olsunlar meslektaşlarımızın yanında olmayı borç bildiğimiz gibi,  tüm mensuplarımızın her zaman baromuza destek vereceklerine inanıyor, hatalarımızın ve noksanlarımızın da mazur görülmesini   ümit ediyoruz.

Her şey gönlünüzce olsun…

Isparta Barosu Yönetim Kurulu adına

Av. Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU

10-10-2017 - 15:15:33

MESLEKTAŞIMIZ AV.HAMİT NAYIR KATARAK AMELİYATI OLMUŞTUR. KENDİSİNE ACİL ŞİFALAR DİLERİZ.

29-09-2017 - 10:06:41

MESLEKTAŞIMIZ  AV.RECEP ÇELİK TRAFİK KAZASI GEÇİRMİŞTİR. KENDİSİNE ACİL ŞİFALAR DİLERİZ.

MESLEKTAŞLAR ARASI BİRLİK VE BERABERLİĞİN PERÇİNLENMESİ, VEFAT EDEN MESLEKTAŞLARIMIZ VE AZİZ ŞEHİTLERİMİZ ADINA HER YIL DÜZENLENEN GELENEKSEL AŞURE İKRAMIMIZ ADLİYE SARAYI ÖNÜNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
2017-2018 ADLİ YIL BASIN AÇIKLAMASI
BARO TİYATRO EKİBİ GÖSTERİSİ