01-04-2015

T.C.

ISPARTA BARO BAŞKANLIĞI

KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR

31 Mart 2015 günü İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’a yapılan hain saldırıyı kınıyoruz. Saldırı Yalnız C. Savcımıza değil Tüm Yargıya yapılan bir saldırıdır. Yargının Kurucu unsurlarından olan Biz Avukatlar bu saldırının aynı şekilde bizlere yapılmış olduğunu kabul ediyoruz. Hâkim ve Savcılara Yapılan Saldırılar gibi, Avukatlara yapılan ve çoğu zaman kamuoyunda dahi yer almayan saldırılar bizi yıldıramaz.

Acımız Büyük; Isparta Baro Başkanlığı olarak önceki yıllarda aynı şekilde katledilmiş olan meslektaşımız Av. Fatma Sevük’ü de bu vesile ile rahmet ve minnetle anarız. Biz Bu acıyı yaşadık ve ülkemizin her yerinde de benzer olayları an ve an yaşamaktayız.

Bu saldırı bir Terör saldırısıdır, kim ve kimlerden, ne ve ne şekilde gelirse gelsin bu hain saldırının kabul edilebilir bir yanı yoktur. Terör Olayının şekli şemali, hiç önemli değildir önemli olan Terör olayının aydınlatılması ve Teröristlerin yakalanmasıdır. Terör olayının gerçekleştirilmesinde suç aleti gibi lanse edilen!, bir Avukat Cübbesi, Bir Hakim, Savcı Cübbesi veya da Bir Polis Üniforması oldu diye Terörü ve Teröristi değil de onun olayda kullandığı suç aletinin mensuplarını kamuoyunda yargılamak yerine, bu terör olayını gerçekleştiren kişilerin arkasında bulunan asıl failleri  bir an evvel Yargıya teslim etmek gereklidir. Kullanılan suç alet ve aletleri hangi meslek gurubuna ait olursa olsun bunun hesabını verecek olanlar, o kıyafetin mensupları değil, onu bir şekilde elde ederek, suç aleti olarak kullanan Teröristlerdir.

Biz Isparta Baro Başkanlığı olarak Her zaman olduğu gibi bu günde bu olayın takipçisi olacağız, Hâkim ve Savcılara ve hatta Yargı çalışanlarının tamamına yapılan saldırı bizlere, Avukatlara yapılmış sayılır. Yine Biliyoruz ki Avukatlara yapılan saldırı da aynı şekilde yargının diğer unsurları olan Hâkim ve Savcılara yapılmış bir saldırı olarak kabul ediyoruz.

Dün yaşanan bu acı ve elem olay nedeni ile 05.04.2015 günü kutlayacağımız Avukatlar Günü etkinliklerimizin tamamını iptal ediyoruz. Yine Isparta Barosu olarak aldığımız karar uyarınca yarın  (02.04.2015 günü saat 11.00 da ) Yeni Adliye sarayın da, Bu güne kadar aramızdan aynı acı olay sebebi ile ayrılmış olan Yargı Mensuplarımız anısına Helva ikramımız olacaktır tüm kamuoyuna bildiririz.

Son olarak; Dünkü Vahim olayda Katledilerek Yaşamını yitiren İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın ailesi ile Tüm Yargı mensuplarına bu olayın takipçisi olacağımıza ant içiyoruz diyerek Isparta Baro Başkanlığı ve tüm meslektaşlarım adına taziyelerimizi sunarız. 01.04.2015

Av.Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU

Isparta Baro Başkanı

10-10-2017 - 15:15:33

MESLEKTAŞIMIZ AV.HAMİT NAYIR KATARAK AMELİYATI OLMUŞTUR. KENDİSİNE ACİL ŞİFALAR DİLERİZ.

29-09-2017 - 10:06:41

MESLEKTAŞIMIZ  AV.RECEP ÇELİK TRAFİK KAZASI GEÇİRMİŞTİR. KENDİSİNE ACİL ŞİFALAR DİLERİZ.

MESLEKTAŞLAR ARASI BİRLİK VE BERABERLİĞİN PERÇİNLENMESİ, VEFAT EDEN MESLEKTAŞLARIMIZ VE AZİZ ŞEHİTLERİMİZ ADINA HER YIL DÜZENLENEN GELENEKSEL AŞURE İKRAMIMIZ ADLİYE SARAYI ÖNÜNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
2017-2018 ADLİ YIL BASIN AÇIKLAMASI
BARO TİYATRO EKİBİ GÖSTERİSİ