BU GÜN 20 KASIM 2018 DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ
20-11-2018

BU GÜN 20 KASIM 2018 DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ ANCAK;

Ne yazık ki halen çocuklarımıza yeterli koruma sağlanamamıştır.
Çocuklara yönelik cinsel istismar ve her türlü şiddet engellenememektedir.  Çocuklara yönelik cinsel istismar suçlarında geçmiş yıllara göre büyük artış olmuştur. Son yılların en büyük insani krizini yaşıyoruz ve en ağır bedeli de çocuklar ödüyorlar.  Binlerce çocuk okula gidememektedir ya da okuyarak çalışmak zorundadır.  Ülkemizde 600 binden fazla mülteci çocuk ülkemizin çeşitli bölgelerinde okumaktadır.  400 binden fazla mülteci çocuk ise okula gitmemekte veya gidememektedir. Hiçbir eğitim almayan ve ülkemize entegrasyonu sağlanamayan bu kayıp nesil için her türlü tedbirin acilen alınması gerekmektedir. Engelli çocuklar konusunda da aşılmamış ciddi sorunlar vardır.  Engelli çocuklara verilen haklar ve imkanlar maalesef kağıt üzerindir.  Engelli çocukların eşit bir şekilde eğitime erişimleri yeterince sağlanmamaktadır.

Geleceğimizi güvence altına almak için çocuklarımızı koruyalım, eğitelim, sağlıklı ve mutlu yetiştirelim, onlara düşünme hakkı tanıyalım, oynamalarına izin verelim, çocuk olmanın ayrıcalığını yaşatalım.
Bunu çocuk hakkı olarak değil, anne baba ve toplum ödevi olarak yapalım.

Isparta  Barosu olarak değerli Avukatlarımızın katkıları ile çocuklara yönelik çok anlamlı ve değerli faaliyetler yürüttük. Yürütmeye de devam edeceğiz.Çocuklara yönelik her türlü ihlal karşında, çocuklara ve ailelerine hukuki destek sağladık; sağlamaya devam edeceğiz. Çocuk haklarının tanınması, korunması, uygulanması ve geliştirilmesi için çalışmalarımıza azim ve kararlılıkla devam edeceğiz.

EN  ÖNEMLİSİ İSE KÜÇÜK MELEKLERİMİZE YÖNELİK HER TÜRLÜ İSTİSMAR SON BULSUN.ARTARAK DEVAM EDEN İSTİSMARLARA KARŞIN TÜM OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN ÇOCUK HAKLARI GÜNÜNÜ KUTLUYOR,HEP BERABER MÜCADELE EDELİM KUTLAMALARIMIZ SÖZDEN ÖTEYE GEÇSİN DİYEREK  Saygılar Sunuyoruz...

ISPARTA BARO BAŞKANLIĞI

Çocuk hakları, kanunen veya ahlaki olarak dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu; eğitim, sağlık, yaşama, barınma; fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel bir kavramdır.

Çocukların erişkinlerden farklı fiziksel, fizyolojik, davranış ve psikolojik özellikleri olduğu, sürekli büyüme ve gelişme gösterdiği bilincinin yerleşmesi, çocukların bakımının bir toplum sorunu olduğu ve bilimsel yaklaşımlarla herkesin bu sorumluluğu yüklenmesi gerektiği düşüncesi, günümüzde çocuk hakları ile ilgili olan uluslararası belge 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşmedir.  20 Kasım günü günümüzde Evrensel Çocuk Günü veya Çocuk Hakları Günü olarak kabul edilmiştir.

Günümüzde çocuklar hâlâ toplumun istismara en açık ve savunmasız grubunu teşkil etmektedir.

Çocukların eğitim hakkına ve çocuk işçiliğiyle mücadeleye daha çok önem verilmeli, engelli çocukların da toplumsal yaşama etkin biçimde katılmalarını kolaylaştıran şartlar altında yaşamalarını sağlamalıdır. Çocuklarla ilgili her girişimde çocuğun yüksek yararı başlıca hedef olarak gözetilmeli ve çocuklar, yaşama mümkün olan en iyi başlangıcı yapabilmelilerdir.

Sadece temsili bir gün olan “Dünya Çocuk Hakları Günü ”nün değil aslında tüm günlerin onlar için olduğu çocuklarımızın yüzünün hiç solmamasını diliyor ve Isparta Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu olarak onların her zaman yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. Her çocuğun hak sahibi, eşit, özgür, mutlu ve onurlu birer birey olarak yaşamda var olabilmeleri için çocukların yararını savunmaya sonuna kadar devam edeceğiz. 20/11/2018

Isparta Barosu

Kadın ve Çocuk Hakları Komisyon Başkanı

Av. Rabia Yumak

Av.Ünsal Çankaya Başkan Vekili
21-11-2018 - 09:46:07

MESLEKTAŞLARIMIZ AV.GÜLSÜM & AV.RIDVAN ÖNEL'İN MUHAMMED MERT ADINI VERDİKLERİ ERKEK BEBEĞİ DÜNYAYA GELMİŞTİR. MİNİK BEBEĞİMİZE HOŞGELDİN DER, MESLEKTAŞLARIMIZA TEBRİK DİLEKLERİMİZİ İLETİRİZ.

30-10-2018 - 13:42:30

MESLEKTAŞIMIZ AV.AHMET ALİ ÜNAL BURUN AMELİYATI OLMUŞTUR. ACİL ŞİFALAR DİLERİZ.