Herşey kanun yapmaktan ibaret değildir. Aksine herşey o kanunları uygulamak ve uygulattırmaktan ibarettir. Uygulayan, yerine getiren, daima karar verenden daha kuvvetlidir.
( 1920 )M.Kemal ATATÜRK

Bugün :   0
Aktif :   7

21.11.2014 TARİHİNDE HAFIZ İBRAHİM DEMİRALAY AVUKAT EVİMİZDE
MESLEKTAŞIMIZ AV.NURTEN BOZOKLU'NUN SUNUMU İLE DÜZENLENEN BİR ÜSTADLA SOHBET PROGRAMI  BARO YÖNETİM KURULU ÜYEMİZ AV.ÜNSAL ÇANKAYA, BAROMUZUN GÜZİDE ÜYELERİ VE AVUKAT STAJYERLERİMİZİN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR. MESLEKTAŞIMIZ AV.NURTEN BOZOKLU'YA DESTEK VE KATKILARINDAN DOLAYI ŞÜKRANLARIMIZI SUNARIZ.

21.11.2014 HAFIZ İBRAHİM DEMİRALAY AVUKAT EVİMİZDE STAJ EĞİTİM MERKEZİ TARAFINDAN STJ.AV.RIDVAN ÖNEL'İN SUNUMUYLA HMK'DA SENET KONULU SEMİNER STAJYERLERİMİZİN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR.

21.11.2014 TARİHİNDE SDÜ HUKUK FAKÜLTESİ DEKANI SAYIN PROF.DR.FARUK TURHAN, SDÜ HUKUK FAKÜLTESİ DEKAN YRD.SAYIN YRD. DOÇ. DR. ABDURRAHMAN KAVASOĞLU, 2. AİLE MAHKEMESİ HAKİMİ SAYIN MÜDAİ KIRICI, 2.ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ HAKİMİ SAYIN YUNUS YILMAZ, C.SAVCISI SAYIN EROL TASLAK BARO BAŞKANIMIZ AV.GÖKMEN HAKKI GÖKMENOĞLU’NU GENEL SEKRETERİMİZ AV.BAHADIR ERDEM, YÖNETİM KURULU ÜYELERİMİZ AV.ÖMER BERBER, AV.ÜNSAL ÇANKAYA VE AV.SEVİNÇ DÜZ'ÜN KATILIMI İLE MAKAMINDA ZİYARET ETMİŞLERDİR.ARZ OLUNUR.

SAYIN MESLEKTAŞLARIMIZIN DİKKATİNE

29-30 KASIM 2014 TARİHLERİNDE ÇANAKKALE GEZİSİ DÜZENLENMİŞTİR. 28 KASIM CUMA AKŞAMI HAREKET EDİLECEK OLUP, 29 KASIM CUMARTESİ GÜNÜ ŞEHİTLİK GEZİSİ AKABİNDE OTELDE KONAKLAMA, 30 KASIM PAZAR GÜNÜ DÖNÜŞ PLANLANMAKTADIR. KATILMAK İSTEYEN MESLEKTAŞLARIMIZIN KİŞİ SAYISINI YARIN MESAİ BİTİMİNE KADAR BARO KALEMİNE BİLDİRMELERİ ÖNEMLE RİCA OLUNUR. KİŞİ BAŞI KONAKLAMA VE GEZİ ÜCRETİ KİŞİ SAYISI BELLİ OLDUKTAN SONRA TARAFINIZA BİLDİRİLECEKTİR.

Sayın MESLEKTAŞLARIMIZIN DİKKATİNE...

Dün Yapılan Meclis Adalet Komisyonu toplantısında, silah ruhsatı ve yeşil pasaport ile ilgili hazırlanan kanun teklifi görüşülmüş ve reddedilmiştir.

Silah Ruhsatı için Hakim ve Savcılara getirilen kolaylığın Avukatlar içinde getirilmesi istenen teklife ekonomik gerekçeler ile olumlu bakılmamıştır. Bu Yaklaşımı Doğru bulmuyoruz.

Yeşil Pasaport ile ilgili düzenleme Adalet bakanlığınca desteklenmesine karşın, Avrupa birliği Bakanlığı tarafından yeşil pasaport sayısı artacak denilerek karşı çıkılmıştır. Bu gerekçeler de kanımızca gerçekçi değildir.

Şöyle ki;

Türkiye tarafından imza altına alınmış uluslararası kuralara göre Avukatlara uluslararası serbest dolaşım haklarının sağlanması bir zorunluluktur.

Türkiye’nin de imzalamış olduğu 27 Ağustos-7 Eylül 1990 tarihli Havana da toplanan suçların önlenmesine ve suçların ıslahı üzerine Birleşmiş Milletler konferansı tarafından kabul edilen “Avukatların rolüne dair temel prensipler “Havana kuraları nın” Avukatlık faaliyetinin güvencesi başlıklı 16. maddesi ile sözleşmeyi imza eden Hükümetlere bazı görevler yüklemiştir.

Bu hükümlerde öz olarak Avukatların Yurt içinde ve Yurt dışında serbestçe seyahat etme ve müvekkilleriyle görüşebilmeleri teminat altına alınmıştır. Bir çok batı ülkesinde de Avukatların bu ve benzeri haklara sahip olduğu aşikar iken Kamu görevİ gören Avukatların bu kapsama alınmaması doğru değildir. Aksi takdir de Avukatların uluslararası birçok katılması gereken davaya katılamaması mağduriyetlere ve savunma hakkının da kısıtlanmış olmasına neden olacağı aşikardır.

Tüm bu nedenlerden ötürü Sayın Isparta Milletvekillerimize Isparta Baro Başkanlığı olarak Destek ve katkı sunmaları için talepte bulunduk, Siz sayın meslektaşımızın da twitter üzerinden avukatayeşilpasaport adresinde ilgili talebini ileterek kamuoyu oluşturmaya davet ediyor destek ve katkınız için şimdiden teşekkürü bir borç biliyor saygılar sunuyoruz

14/11/2014

Av. Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU

Isparta Baro Başkanı

14.11.2014 TARİHİNDE HAFIZ İBRAHİM DEMİRALAY AVUKAT EVİMİZDE DÜZENLENEN AV.MUHAMMED ALİ KAYA'NIN RUHSAT TÖRENİ BARO BAŞKANIMIZ AV.GÖKMEN HAKKI GÖKMENOĞLU'NUN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR.MESLEKTAŞIMIZA HAYIRLI OLMASINI DİLERİZ.

SAYIN MESLEKTAŞIMIZ,

BARO BAŞKANLIĞIMIZ TARAFINDAN BARO KOROSU ( TÜRK HALK MÜZİĞİ VE TÜRK SANAT MÜZİĞİ)  VE  BARO TİYATRO TOPLULUĞU OLUŞTURULACAKTIR. BAROMUZUN KURULACAK OLAN KOROSUNDA VE  TİYATRO TOPLULUĞUNDA GÖREV ALMAK İSTEYEN MESLEKTAŞLARIMIZIN 20.11.2014 TARİHİNE KADAR BARO KALEMİNE İSİMLERİNİ YAZDIRMALARI ÖNEMLE RİCA OLUNUR.

ISPARTA BARO KOROSU SORUMLUSU

AV.SEVİNÇ DÜZ

ISPARTA BAROSU TİYATRO TOPLULUĞU SORUMLUSU

AV.ÖMER BERBER

AYNI ZAMANDA SDÜ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ SONGÜL TEHNELDERE TARAFINDAN BAROMUZA ÖZEL TEKLİF UYARINCA, MESLEKTAŞLARIMIZA VE ÇOCUKLARINA KEMAN VE PİYANO DERSİ VERİLECEK OLUP DERS ALMAK İSTEYEN MESLEKTAŞLARIMIZIN 0 539 815 35 05 NOLU TELEFONLA MÜRACAAT ETMELERİ RİCA OLUNUR.

NOT: DERS ÜCRETİ TEK KİŞİ İÇİN 1 SAAT: 40,00TL

4 KİŞİLİK GRUPLAR HALİNDE: 20,00TL DIR.BAŞVURULAR ALINDIKTAN SONRA ÇALIŞMA MEKANLARI BAROMUZCA  BELİRLENECEKTİR

SAYGILARIMIZLA

ISPARTA BARO BAŞKANLIĞI

BUGÜN 10 KASIM 2014

Yüce Türk Milleti olarak Atamızı bir kez daha sevgiyle, özlemle anarken aynı zamanda tarihe ve insanlığa mal olmuş, eylemleri ve söylemleri ile dünyada saygınlık kazanmış örnek bir lideri yetiştirmiş olmanın övüncünü de yaşamaktayız.
    Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün aramızdan bedenen ayrılışının 76. yılında İstiklal, İstikbal, Hürriyet her şey Adaletle kaimdir veciz sözlerine yansıyan fikirleriyle içimizde yaşamaya devam ettiğini Isparta Baro Başkanlığı olarak beyan ederiz.
    Isparta Barosu bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Başkumandan Gazi Mustafa Kemal’in bizlere bıraktığı milli devlet ve tam bağımsızlık ilkesinden taviz vermeden küresel emperyalizme ve her türlü sömürgeciliği karşı mücadelesini sürdürecek, her türlü fert ve zümre egemenliğini reddeden anlayış içinde, “HAKİMİYET KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”  sözünde anlamını bulan  millet egemenliğinin gerçekleşmesi yönünde kararlılığını koruyacaktır. Mustafa KEMAL ATATÜRK’ün özlemini duyduğu; çağdaş, modern bir hukuk devleti ile vatandaşları birbirleriyle sevgiyle kenetlenmiş, bir ülkeyi hayata geçirebilmek en büyük borcumuzdur. O’nun yaktığı ateşin ellerimizde olduğunu bağımsız ve egemen ve onurlu bir yaşam için gerekli güce sahip olduğumuzu belirterek; MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü sevgi, saygı ve özlemle andığımızı belirtir bir kez daha başımız sağ olsun der saygılar sunarız.

Av.GÖKMEN HAKKI GÖKMENOĞLU

ISPARTA BARO BAŞKANI

10.11.2014 TARİHİNDE HÜKÜMET MEYDANI ÖNÜNDE DÜZENLENEN 10 KASIM  ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü ANMA TÖRENİNE BARO BAŞKANIMIZ AV.GÖKMEN HAKKI GÖKMENOĞLU KATILMIŞTIR.ARZ OLUNUR.

09.11.2014 TARİHİNDE  BEZM-İ KEYF'DE DÜZENLENEN GELENEKSEL KAHVALTIMIZI BAROMUZUN GÜZİDE AVUKATLARININ KATILIMI İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ. ÖNCEKİ DÖNEMDE GÖREV ALAN YÖNETİM KURULU ÜYELERİMİZE, DİSİPLİN KURULU ÜYELERİMİZE, DENETLEME KURULU ÜYELERİMİZE TBB BAŞKANI SAYIN PROF.DR. AV. METİN FEVZİOĞLU'NUN GÖNDERMİŞ OLDUĞU KALEMLER TAKDİM EDİLDİ. ÖNCEKİ DÖNEMDE GÖREV ALAN YÖNETİM KURULU ÜYELERİMİZ AV.İ.ALPAY SARI, AV.M.YILDIRIM GÖRGÜLÜ'YE ÇALIŞMALARINDAN DOLAYI PLAKET TAKDİM EDİLDİ.  ARZ OLUNUR.

08.11.2014 TARİHİNDE HAFIZ İBRAHİM DEMİRALAY AVUKAT EVİMİZDE
ISPARTA BARO BAŞKANLIĞIMIZ  TARAFINDAN ÜSTADIMIZ AV.RAŞİT AKPINAR'IN SUNUMU İLE DÜZENLENEN BİR ÜSTADLA SOHBET PROGRAMI BARO BAŞKANIMIZ AV.GÖKMEN HAKKI GÖKMENOĞLU, BARO YÖNETİM KURULU ÜYELERİMİZ AV.SALİH KOCAGÖZ VE AV.CENGİZ KAYHAN,BAROMUZUN GÜZİDE ÜYELERİ VE AVUKAT STAJYERLERİMİZİN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR. ÜSTADIMIZ AV.RAŞİT AKPINAR'A DESTEK VE KATKILARINDAN DOLAYI ŞÜKRANLARIMIZI SUNARIZ.

08.11.2014 TARİHİNDE HAFIZ İBRAHİM DEMİRALAY AVUKAT EVİMİZDE DÜZENLENEN AV.EMİNE DEMİRAYAK, AV.SERAP DEMİREKİN, AV.HAVVA NUR ÇAYLAK, AV.CENNET ÜNVEREN, AV.SEMİHA ÖNDER, AV.MELEK ÖZTÜRK VE AV.NAZİRE ZORBAZ'IN RUHSAT TÖRENLERİ BARO BAŞKANIMIZ AV.GÖKMEN HAKKI GÖKMENOĞLU, YÖNETİM KURULU ÜYELERİMİZ AV.ALİ OSMAN ALTUNBAŞAK, AV.AYFER ESERYEL, AV.SALİH KOCAGÖZ, AV.SEVİNÇ DÜZ VE AV.CENGİZ KAYHAN'IN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR.MESLEKTAŞLARIMIZA HAYIRLI OLMASINI DİLERİZ.

ATATÜRK KÖŞESİ

Baro Başkanımız

MESLEKTAŞIMIZ AV.M.HAKAN KOÇER'İN OĞLU AV.STAJYERİMİZ A.BARIŞ KOÇER AV.STAJYERİMİZ BELGİN ARAS İLE EVLENMİŞTİR. HAYIRLI OLMASINI DİLERİZ.HEDİYE YAPMAK İSTEYEN MESLEKTAŞLARIMIZIN AV.EGEMEN TANYILDIZA MÜRACAAT ETMELERİ RİCA OLUNUR.

Anketlerimiz
Anket Seçilmemiş
Diğer Anketler

tasarım artwin ajans

Duyurular
ISPARTA MİLLETVEKİLLERİNE, ADALET BAKANLIĞI, TBMM BAŞKANLIĞI, AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI'NA GÖNDERİLEN YAZIMIZ
TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ DUYURUSU YASAL VE GÜVENLİ E-İMZA YAZIŞMANIN ADRESİ TNB KEP
DANIŞTAY; DURUŞMALI DAVALARDA AVUKAT FAZLA ÜCRET ALABİLİR.
5.YÖNETİM KURULU GÜNDEMİ
06.11.2014 TARİHİNDE MESLEKTAŞLARIMIZA, HAKİM, SAVCI VE ADLİYE PERSONELİNE GELENEKSEL DÜZENLEMİŞ OLDUĞUMUZ
05.11.2014 TARİHİNDE ISPARTA KENT KONSEYİ ENGELLİLER MECLİSİ BAŞKANI RAMAZAN ERDOĞAN VE ÜYELERİ BARO BAŞKANIMI
05.11.2014 TARİHİNDE ALTI NOKTA KÖRLER DERNEĞİ BAŞKANI İSMAİL ER VE ÜYELERİ BARO BAŞKANIMIZ AV.GÖKMEN HAKKI