Herşey kanun yapmaktan ibaret değildir. Aksine herşey o kanunları uygulamak ve uygulattırmaktan ibarettir. Uygulayan, yerine getiren, daima karar verenden daha kuvvetlidir.
( 1920 )M.Kemal ATATÜRK

Toplam :
Bugün :   0
Aktif :   13

BAROMUZCA BARO KOROSU (THM-TSM) VE BARO TIYATRO TOPLULUGU OLUSTURULACAKTIR. KORODA VE TIYATRO TOPLULUGUNDA GOREV ALMAK ISTEYEN MESLEKTASLARIMIZIN BARO KALEMINE ISIMLERINI YAZDIRMALARI ONEMLE RICA OLUNUR.

MARMARA ÜNİVERSİTESİ PROF.DR. AHMET CANER YENİDÜNYA'NIN SUNUMU İLE GERÇEKLEŞTİRİLECEK OLAN TÜRK CEZA HUKUKU ÖZEL HÜKÜMLERDE GÜNCEL GELİŞMELER KONULU SEMİNERİMİZE BÜTÜN MESLEKTAŞLARIMIZ DAVETLİDİR. TARİH: 29.11.2014 YER ISPARTA BAROSU HAFIZ İBRAHİM DEMİRALAY AVUKAT EVİ SAAT:10.00-13.00

28.11.2014 TARİHİNDE ISPARTA 1.ASLİYE HUKUK HAKİMİ SAYIN NECDET ARSLAN BARO BAŞKANIMIZ AV.GÖKMEN HAKKI GÖKMENOĞLU’NU BAŞKAN YARDIMCIMIZ AV.ABDULLAH ÇELİK'İN KATILIMI İLE MAKAMINDA ZİYARET ETMİŞTİR.ARZ OLUNUR.

ISPARTA MİLLETVEKİLLERİNE, ADALET BAKANLIĞINA, TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANLIĞINA VE ANTALYA BARO BAŞKANLIĞINA YAZILAN ANTALYA MERKEZ DE İSTİNAF MAHKEMESİ KURULMASI TALEBİMİZ İLE İLGİLİ DİLEKÇEMİZ BİLGİLERİNİZE ARZ OLUNUR.

ISPARTA BAROSU YÖNETİM KURULU ÜYEMİZ AV.ALİ OSMAN ALTUNBAŞAK'A RAHATSIZLIĞI NEDENİ İLE BARO BAŞKANIMIZ AV.GÖKMEN HAKKI GÖKMENOĞLU VE BAŞKAN YARDIMCIMIZ AV.ABDULLAH ÇELİK, GENEL SEKRETERİMİZ AV.BAHADIR ERDEM, BARO YÖNETİM KURULU ÜYELERİMİZ AV.SALİH KOCAGÖZ, AV.SEVİNÇ DÜZ VE AV.CENGİZ KAYHAN İLE BİRLİKTE GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİNDE BULUNMUŞLARDIR. YÖNETİM KURULU ÜYEMİZ AV.ALİ OSMAN ALTUNBAŞAK'A ACİL ŞİFALAR DİLERİZ.

29.11.2014 TARİHİNDE YAPILMASI  PLANLANAN ÇANAKKALE GEZİSİ HAVA MUHALEFETİ VE TALEP SAYISININ YETERSİZ OLMASI NEDENİ İLE İPTAL EDİLMİŞTİR. MESLEKTAŞLARIMIZA DUYURULUR.

ISPARTA BARO BAŞKANLIĞI

25 KASIM KADINLARA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLARASI MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI

Bugün, 25 Kasım. Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü.

Dünyanın birçok ülkesinde ve Türkiye'de kadına yönelik şiddet ve kadının bedeni, kimliği ve emeği üzerindeki baskı her geçen gün artmaktadır. Savaşlar, işgaller, ağır ekonomik bunalımlar ve yoksulluk biz kadınları şiddetin pençesine daha fazla itmektedir.

Dünyanın birçok yerinde işgaller ve ambargolar nedeniyle yüz binlerce kadın ve çocuk katledilmektedir. 2014 yılının başından bu yana ülkemizde 240 kadın erkek şiddeti ile öldürülmüş; çok sayıda kadın işyerlerinde, evlerinde, sokaklarda erkek şiddetinin farklı biçimlerine maruz kalmıştır. Çocuk istismarı son derece korkunç boyutlara ulaşmış ve nefret cinayetleri yaygınlaşmıştır.

Namus, töre cinayetleri, koca-baba dayakları, işkence medyada magazinleştirilerek sunulmaktadır. Şiddete uğrayan kadının ne yaptığı, ne söylediği ya da nasıl giyindiği sorgulanarak; fiziksel, sözel ve cinsel şiddete uğrayan kadınların bunu hak edip hak etmediği tartışılarak, kurbanlar suçlanmaktadır.

Soma’da verdiğimiz kayıpların acısını dindirmek mümkün değilken; Şırnak’tan, İstanbul’dan, Ermenek’ten, Isparta’dan ve birçok yerden benzer haberler gelmeye devam etmekte ve bu meydana gelen felaketler kadınları ve çocukları doğrudan etkilemekte,  işçi güvenliğine ilişkin denetimlerin gerektiği gibi yapılması önem arz etmektedir

Kadına yönelik şiddetin ve sonuçlarının ortadan kaldırılması, öncelikle devletin ve siyasal iktidarların ilgili tüm kurumlarıyla sorumluluk üstlenmesi, ilgili tüm sivil ve resmi kuruluşlarla işbirliği yaparak, yaşamsal öneme sahip bu sorunun ortadan kaldırılması için gerekli sosyal politikaların yaşama geçirilmesi ile mümkün olacaktır. Devlet politikalarının belirlenip uygulanmasında kadının “birey” olduğu gerçeği göz ardı edilmemelidir. Kadının sorunlarının yalnızca aile içinde olmadığı, yaşamın her alanında olduğu anlaşılmalıdır. Kadınlara Yönelik Ayrımcılığın Ortadan Kaldırılmasına yönelik Uluslararası tüm sözleşmelerin de referans alınması gerekmektedir. CEDAW Sözleşmesi ile, son olarak 1 Ağustos 2014 tarihinde yürürlüğe giren İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’ne” aykırı yasal düzenleme ve uygulamalardan kaçınılmalıdır. Bu güne dek imzalanmış olan tüm uluslararası sözleşmelerin yaşama geçirilmesinin sağlanması, olumlu yöndeki çağdaş hukuksal düzenlemelerin yaşama geçirilmesi son derece önemlidir.

Bizler hak savunucusu kadın avukatlar şiddete karşı mücadele ederken, özellikle son dönemlerde 1136 sayılı Avukatlık Kanunu ve Avukatların korunması ve haklarına dair uluslararası belgeler hiçe sayılarak savunmaya yönelik saldırılara maruz kalmaktayız. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada her türlü şiddet olayının sorumlularının hesap vermesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz.

Şiddetin önlenmesi için;

• Devletin kadınlara yönelik her türlü şiddet eylemini açık bir şekilde kınamasını,
  • Şiddete uğrayan kadınlar için başvuru ve sığınma evlerinin sayısının artırılmasını, ücretsiz danışmanlık, psikolojik ve tıbbi destek sağlanarak; ekonomik olarak ihtiyaçlarını karşılayabileceği koşulların oluşturulması ve  gerekli yasal yardımların yapılmasını,
  • Cinsiyet ayrımcı politikalar, yasalar ve uygulamaların kaldırılmasını, konu ile ilgili eylem ve eğitim projelerinin kadın örgütleriyle birlikte hayata geçirilmesini,
  • Aile içi şiddeti ve genel olarak kadın ve çocuklara yönelik şiddeti önlemek için kampanyalar, toplum ve ana-baba eğitim programları başlatılmasını,
  • Kadınların ekonomik özgürlüğü için çalışmasının önündeki engellerin kaldırılmasını, sosyal güvenlik, parasız eğitim ve parasız sağlık hakkından yararlanılmasının sağlanmasını,
  • Medyanın, kadın ve çocuklara yönelik şiddeti teşvik edici yayınlar üzerinde kendi oto-denetim mekanizmasını kurarak kadın ve çocuklara yönelik şiddeti bir malzeme olarak kullanmaktan vazgeçmesini, istiyoruz.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETE SON DİYORUZ.

AV.AYFER ESERYEL

ISPARTA BAROSU KADIN VE ÇOCUK

HAKLARI KOMİSYONU BAŞKANI

24.11.2014 TARİHİNDE ANTALYA'DA DÜZENLENEN BAŞ ÖĞRETMEN ATATÜRK ONUR ÖDÜLÜ TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANIMIZ SAYIN AV.PROF. DR. METİN FEYZİOĞLU'NA TAKDİM EDİLMİŞTİR. TÖRENE BARO BAŞKANIMIZ AV.GÖKMEN HAKKI GÖKMENOĞLU, TBB DİSİPLİN KURULU ÜYEMİZ AV.FAİK YILDIZ VE YÖNETİM KURULU ÜYEMİZ AV.CENGİZ KAYHAN KATILMIŞTIR. HUKUKUN, DEMOKRASİNİN VE İNSAN HAKLARININ SAVUNUCULARI ÖĞRETMENLERİMİZE SAYGILAR SUNARIZ.

24 KASIM Öğretmenler Günümüz KUTLU OLSUN

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün   belirttiği üzere;

“Bir millet, irfan ordusuna sahip olmadıkça savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferin köklü sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür.“

Cümlesinde de açıkça görüldüğü gibi, çok büyük mücadeleler ve çok büyük acılar ile kazandığımız Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın kazanımları ancak ve ancak fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ile korunabileceğini belirtmek isteriz.

Eğitim sistemimizin düşünen, sorgulayan bireyler yetiştirmesine önem vermesini öncelikli hedef olarak değerlendiriyoruz. Tevhid-i tedrisat ilkesinin bu temeli taban aldığını ve işte bu nedenle Fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmek için gayret gösteren öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor saygılar sunuyoruz.

Av. Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU

Isparta Baro BAŞKANI

ATATÜRK KÖŞESİ

Baro Başkanımız