Ege Üniversitesi’nde Çıkan Kavgada Fırat Çakıroğlu’nun Yaşamını Yitirmesi İle İlgili Basın Duyurusu
23-02-2015

“Ege Üniversitesi’nde Çıkan Kavgada

Fırat Çakıroğlu’nun Yaşamını Yitirmesi İlgili Basın Duyurusu”

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde iki grubun kavgasında öğrencilerden üçü ağır yaralanırken, Fırat Çakıroğlu yaşamını yitirdi.

Düşüncesi, siyasi görüşü, dini, ırkı, milliyeti, mezhebi ne olursa olsun bir kişinin farklılıkları sebebiyle canına, fiziksel varlığına bir saldırıda bulunulmasını, şiddete uğramasını, öldürülmesini sebebi her ne olursa olsun kabul etmiyoruz.

Geçmişte üniversitelerde yaratılan sağ-sol kavgasının kimler tarafından kışkırtıldığını, kimlerin bundan fayda sağladığını unutmadık. Ülkemiz geçmişten günümüze çok acılar çekti. .

Hemen her üniversitede her yerde olduğunu bildiğimiz polisin, özel güvenlik elemanlarının böyle bir kavga ortamı oluşmadan müdahale etmemesi, engel olmaması, gerekli güvenlik önlemlerini almaması da bu kavga ortamına ve ölümlere ortam yaratmaktadır. Devlet herkesin canını, varlığını korumak için gerekli güvenlik tedbirlerini almak zorundadır. Bu kavga ortamı ile amaçlanan kargaşa ortamına çanak tutmak ise bu ise, yaratılacak bu ortamın kazananının olmayacağını hatırlatmak isteriz.

Kimsenin daha fazla canının yanmaması için, tahriklere kapılmamak ve sağduyulu davranmak zorundayız.

Kimden ve nerden gelirse gelsin şiddetin her türlüsüne hayır diyoruz. Fırat Çakıroğlu’nun öldürülmesini kınıyor, Fırat Çakıroğlu'na Allah'tan rahmet diliyoruz. 23/02/2015

Av. Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU

ISPARTA BAROSU BAŞKANI

20-05-2019 - 14:19:45

MESLEKTAŞIMIZ; AV.ORHAN ERDAL'IN BABASI VEFAT ETMİŞTİR. MERHUMA ALLAH'TAN RAHMET YAKINLARINA BAŞSAĞLIĞI DİLERİZ.

20-05-2019 - 14:17:08

MESLEKTAŞIMIZ AV.HASAN HÜSEYİN UMUTLU'NUN  ALPTUĞ ADINI VERDİKLERİ ERKEK BEBEĞİ DÜNYAYA GELMİŞTİR. MİNİK BEBEĞİMİZE HOŞGELDİN DER, MESLEKTAŞIMIZA TEBRİK DİLEKLERİMİZİ İLETİRİZ.

ISPARTA BAROSU BARO BAŞKANI SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULUMUZ YAPILDI