FEYZİOĞLU’NDAN MISIR DEVLET BAŞKANI’NA MEKTUP
21-05-2015

FEYZİOĞLU’NDAN MISIR DEVLET BAŞKANI’NA MEKTUP

20.05.2015 180

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Mısır’ın devrik Devlet Başkanı Muhammed Mursi ve 100’den fazla kişi hakkında verilen idam cezalarının kaldırılması için Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah El Sisi’ye bir mektup yazdı. Feyzioğlu sorunun hukuk kuralları çerçevesinde çözülmesini istedi.

Kahire'deki mahkeme, iktidardan uzaklaştırıldıktan sonra hakkında çok sayıda dava açılan Mısır'ın devrik Devlet Başkanı Muhammed Mursi ile birlikte Müslüman Kardeşler'in 100’den fazla yöneticisini idama mahkum etti. Mursi, 2011 yılında Hamas ve Lübnan Hizbullahı ile birlikte hareket ederek cezaevinden firar etmekle suçlanıyordu.

Bu gelişmeler üzerine, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Mısır Devlet Başkanı, Mısır Barolar Birliği Başkanı ve Mısır'ın Ankara Büyükelçisi’ne birer mektup göndererek, Türkiye Barolar Birliği’nin ölüm cezalarına ilişkin kaygı ve endişelerini aktardı. Mektupta, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu ve 87.000 Türk avukat adına ölüm cezası hakkında duydukları derin kaygıyı dile getiren Feyzioğlu, dünya çapındaki bütün avukatların, insan hakları ve temel özgürlükler ile İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 3. maddesinde ifade bulan yaşama hakkının korunması konusunda aynı temel değerleri taşıdığına inandıklarını kaydetti.

Savunmanın temsili olmadan yapılan yargılamanın adil yargılanma hakkını ihlal ettiğinin altını çizen Feyzioğlu, mahkeme sonunda verilmiş olan ölüm cezasının insan hakları açısından kabul edilemez olduğunu ve insan hayatına yönelik her eylemin kınanması gerektiğini ifade etti.

Türkiye Barolar Birliği’nin her durumda ölüm cezasına karşı olduğuna vurgu yapılan mektup, “Hukuk devletine, ölçülülüğe ve eşitliğe aykırı olan ölüm cezalarına mani olmak için elinizden geleni yapmanızı rica ediyoruz” ifadesi ile son buldu.

14-05-2018 - 09:40:07

MESLEKTAŞLARIMIZ AV.BİRSEN UYAN VE AV.SEFA UYAN’IN OĞLU STJ. HAKİM CANBERK UYAN & AV.ECEM ERDEM UYAN EVLENMİŞLERDİR. KENDİLERİNE BİR ÖMÜR BOYU MUTLULUKLAR DİLERİZ. HEDİYE YAPMAK İSTEYEN MESLEKTAŞLARIMIZIN AV. RABİA YUMAK'A BAŞVURMALARI RİCA OLUNUR.

04-05-2018 - 16:08:37

MESLEKTAŞIMIZ AV.EBRU ARAY AMELİYAT OLMUŞTUR. KENDİSİNE ACİL ŞİFALAR DİLERİZ.

5 NİSAN 2018 AVUKATLAR HAFTASI PROGRAMI
TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ