FEYZİOĞLU’NDAN MISIR DEVLET BAŞKANI’NA MEKTUP
21-05-2015

FEYZİOĞLU’NDAN MISIR DEVLET BAŞKANI’NA MEKTUP

20.05.2015 180

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Mısır’ın devrik Devlet Başkanı Muhammed Mursi ve 100’den fazla kişi hakkında verilen idam cezalarının kaldırılması için Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah El Sisi’ye bir mektup yazdı. Feyzioğlu sorunun hukuk kuralları çerçevesinde çözülmesini istedi.

Kahire'deki mahkeme, iktidardan uzaklaştırıldıktan sonra hakkında çok sayıda dava açılan Mısır'ın devrik Devlet Başkanı Muhammed Mursi ile birlikte Müslüman Kardeşler'in 100’den fazla yöneticisini idama mahkum etti. Mursi, 2011 yılında Hamas ve Lübnan Hizbullahı ile birlikte hareket ederek cezaevinden firar etmekle suçlanıyordu.

Bu gelişmeler üzerine, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Mısır Devlet Başkanı, Mısır Barolar Birliği Başkanı ve Mısır'ın Ankara Büyükelçisi’ne birer mektup göndererek, Türkiye Barolar Birliği’nin ölüm cezalarına ilişkin kaygı ve endişelerini aktardı. Mektupta, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu ve 87.000 Türk avukat adına ölüm cezası hakkında duydukları derin kaygıyı dile getiren Feyzioğlu, dünya çapındaki bütün avukatların, insan hakları ve temel özgürlükler ile İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 3. maddesinde ifade bulan yaşama hakkının korunması konusunda aynı temel değerleri taşıdığına inandıklarını kaydetti.

Savunmanın temsili olmadan yapılan yargılamanın adil yargılanma hakkını ihlal ettiğinin altını çizen Feyzioğlu, mahkeme sonunda verilmiş olan ölüm cezasının insan hakları açısından kabul edilemez olduğunu ve insan hayatına yönelik her eylemin kınanması gerektiğini ifade etti.

Türkiye Barolar Birliği’nin her durumda ölüm cezasına karşı olduğuna vurgu yapılan mektup, “Hukuk devletine, ölçülülüğe ve eşitliğe aykırı olan ölüm cezalarına mani olmak için elinizden geleni yapmanızı rica ediyoruz” ifadesi ile son buldu.

14-12-2017 - 15:18:24

ADLİYE KATİPLERİNDEN HASAN BAŞER AMELİYAT OLMUŞTUR. KENDİSİNE ACİL ŞİFALAR DİLERİZ.

09-12-2017 - 11:03:06

MESLEKTAŞIMIZ AV.FİLİZ ARSEVEN YILDIZAN'IN CAN BARTU VE NAZ ADINI VERDİKLERİ İKİZ BEBEKLERİ DÜNYAYA GELMİŞTİR. MİNİK BEBEKLERİMİZE HOŞGELDİN DER, MESLEKTAŞIMIZA VE AİLESİNE TEBRİK DİLEKLERİMİZİ İLETİRİZ.

29 EKİM VİDEOMUZ
KENTSEL DÖNÜŞÜM VE KAT MÜLKİYETİNDE ENGELLİ HAKLARI KONULU SEMİNER
MESLEKTAŞLAR ARASI BİRLİK VE BERABERLİĞİN PERÇİNLENMESİ, VEFAT EDEN MESLEKTAŞLARIMIZ VE AZİZ ŞEHİTLERİMİZ ADINA HER YIL DÜZENLENEN GELENEKSEL AŞURE İKRAMIMIZ ADLİYE SARAYI ÖNÜNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.