IRAK'TA YAPILMASI PLANLANAN REFERANDUM GAYRİMEŞRUDUR, ASLA KABUL EDİLEMEZ.
26-09-2017

IRAK'TA YAPILMASI PLANLANAN REFERANDUM GAYRİMEŞRUDUR, ASLA KABUL EDİLEMEZ.

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin 25 Eylül'de yapacağını ilan ettiği referandum uluslararası hukuka ve Irak Anayasası'na aykırıdır. Hiçbir hukuki dayanağı yoktur.

Komşumuz Irak'ın toprak bütünlüğünü parçalamayı hedefleyen ve etnik kökene dayandırılmak istenen yeni yapının, başta Kerkük'te olmak üzere, içinden çıkılmaz etnik ve mezhepsel çatışmalara sebebiyet vereceği açıktır.

Devletimizin, hükümetlere göre değişmeyen temel politikası, Irak'ın toprak bütünlüğünün korunmasıdır.

Referandum; bölgedeki istikrarsızlığı, otorite boşluğunu ve kaosu daha fazla körükleyecektir.

Türkiye’nin güney hudutlarında herhangi bir statü değişikliği, herhangi bir şekilde yeni oluşumların Devletimiz tarafından benimsenmeyeceği yetkili makamlar tarafından açıklanmıştır.

Bu aşamada bizde Devletimizin emrinde ve yanındayız.

Bu çerçevede, referandumun yapılmasının, bölgemizde istikrarı daha da bozacağına, büyük uyuşmazlıklara, hatta silahlı çatışmalara zemin hazırlayacağına dair düşüncelerimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

AV.GÖKMEN HAKKI GÖKMENOĞLU

ISPARTA BARO BAŞKANI

14-12-2017 - 15:18:24

ADLİYE KATİPLERİNDEN HASAN BAŞER AMELİYAT OLMUŞTUR. KENDİSİNE ACİL ŞİFALAR DİLERİZ.

09-12-2017 - 11:03:06

MESLEKTAŞIMIZ AV.FİLİZ ARSEVEN YILDIZAN'IN CAN BARTU VE NAZ ADINI VERDİKLERİ İKİZ BEBEKLERİ DÜNYAYA GELMİŞTİR. MİNİK BEBEKLERİMİZE HOŞGELDİN DER, MESLEKTAŞIMIZA VE AİLESİNE TEBRİK DİLEKLERİMİZİ İLETİRİZ.

29 EKİM VİDEOMUZ
KENTSEL DÖNÜŞÜM VE KAT MÜLKİYETİNDE ENGELLİ HAKLARI KONULU SEMİNER
MESLEKTAŞLAR ARASI BİRLİK VE BERABERLİĞİN PERÇİNLENMESİ, VEFAT EDEN MESLEKTAŞLARIMIZ VE AZİZ ŞEHİTLERİMİZ ADINA HER YIL DÜZENLENEN GELENEKSEL AŞURE İKRAMIMIZ ADLİYE SARAYI ÖNÜNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.