IRAK'TA YAPILMASI PLANLANAN REFERANDUM GAYRİMEŞRUDUR, ASLA KABUL EDİLEMEZ.
26-09-2017

IRAK'TA YAPILMASI PLANLANAN REFERANDUM GAYRİMEŞRUDUR, ASLA KABUL EDİLEMEZ.

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin 25 Eylül'de yapacağını ilan ettiği referandum uluslararası hukuka ve Irak Anayasası'na aykırıdır. Hiçbir hukuki dayanağı yoktur.

Komşumuz Irak'ın toprak bütünlüğünü parçalamayı hedefleyen ve etnik kökene dayandırılmak istenen yeni yapının, başta Kerkük'te olmak üzere, içinden çıkılmaz etnik ve mezhepsel çatışmalara sebebiyet vereceği açıktır.

Devletimizin, hükümetlere göre değişmeyen temel politikası, Irak'ın toprak bütünlüğünün korunmasıdır.

Referandum; bölgedeki istikrarsızlığı, otorite boşluğunu ve kaosu daha fazla körükleyecektir.

Türkiye’nin güney hudutlarında herhangi bir statü değişikliği, herhangi bir şekilde yeni oluşumların Devletimiz tarafından benimsenmeyeceği yetkili makamlar tarafından açıklanmıştır.

Bu aşamada bizde Devletimizin emrinde ve yanındayız.

Bu çerçevede, referandumun yapılmasının, bölgemizde istikrarı daha da bozacağına, büyük uyuşmazlıklara, hatta silahlı çatışmalara zemin hazırlayacağına dair düşüncelerimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

AV.GÖKMEN HAKKI GÖKMENOĞLU

ISPARTA BARO BAŞKANI

10-10-2017 - 15:15:33

MESLEKTAŞIMIZ AV.HAMİT NAYIR KATARAK AMELİYATI OLMUŞTUR. KENDİSİNE ACİL ŞİFALAR DİLERİZ.

29-09-2017 - 10:06:41

MESLEKTAŞIMIZ  AV.RECEP ÇELİK TRAFİK KAZASI GEÇİRMİŞTİR. KENDİSİNE ACİL ŞİFALAR DİLERİZ.

MESLEKTAŞLAR ARASI BİRLİK VE BERABERLİĞİN PERÇİNLENMESİ, VEFAT EDEN MESLEKTAŞLARIMIZ VE AZİZ ŞEHİTLERİMİZ ADINA HER YIL DÜZENLENEN GELENEKSEL AŞURE İKRAMIMIZ ADLİYE SARAYI ÖNÜNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
2017-2018 ADLİ YIL BASIN AÇIKLAMASI
BARO TİYATRO EKİBİ GÖSTERİSİ