IRAK'TA YAPILMASI PLANLANAN REFERANDUM GAYRİMEŞRUDUR, ASLA KABUL EDİLEMEZ.
26-09-2017

IRAK'TA YAPILMASI PLANLANAN REFERANDUM GAYRİMEŞRUDUR, ASLA KABUL EDİLEMEZ.

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin 25 Eylül'de yapacağını ilan ettiği referandum uluslararası hukuka ve Irak Anayasası'na aykırıdır. Hiçbir hukuki dayanağı yoktur.

Komşumuz Irak'ın toprak bütünlüğünü parçalamayı hedefleyen ve etnik kökene dayandırılmak istenen yeni yapının, başta Kerkük'te olmak üzere, içinden çıkılmaz etnik ve mezhepsel çatışmalara sebebiyet vereceği açıktır.

Devletimizin, hükümetlere göre değişmeyen temel politikası, Irak'ın toprak bütünlüğünün korunmasıdır.

Referandum; bölgedeki istikrarsızlığı, otorite boşluğunu ve kaosu daha fazla körükleyecektir.

Türkiye’nin güney hudutlarında herhangi bir statü değişikliği, herhangi bir şekilde yeni oluşumların Devletimiz tarafından benimsenmeyeceği yetkili makamlar tarafından açıklanmıştır.

Bu aşamada bizde Devletimizin emrinde ve yanındayız.

Bu çerçevede, referandumun yapılmasının, bölgemizde istikrarı daha da bozacağına, büyük uyuşmazlıklara, hatta silahlı çatışmalara zemin hazırlayacağına dair düşüncelerimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

AV.GÖKMEN HAKKI GÖKMENOĞLU

ISPARTA BARO BAŞKANI

15-07-2018 - 11:43:46

MESLEK BÜYÜĞÜMÜZ  AV.ALİ GÜNGÖR ÇAKMAKÇI VEFAT ETMİŞTİR. KENDİSİNE ALLAH'TAN RAHMET, CAMİAMIZA, KEDERLİ AİLESİNE VE SEVENLERİNE BAŞ SAĞLIĞI DİLERİZ. CENAZESİ YARIN (16.07.2018) ÖĞLE NAMAZINA MÜTEAKİBEN MİMAR SİNAN CAMİSİNDEN KALDIRILACAKTIR.

13-07-2018 - 08:42:27

BARO YÖNETİM KURULU ÜYEMİZ AV.FATİH SEMİZ AMELİYAT OLMUŞTUR. KENDİSİNE ACİL ŞİFALAR DİLERİZ.

BASINDA BAROMUZ; SEÇİMDE AVUKATLAR İŞ BAŞINDA
5 NİSAN 2018 AVUKATLAR HAFTASI PROGRAMI