ISPARTA BAROSU 28. DÖNEM 01/04/2015 - 01/05/2015 TARİHLERİ ARASI 7.FAALİYET RAPORU
30-04-2015

SAYGIDEĞER MESLEKTAŞLARIM

28. DÖNEM 01/04/2015 - 01/05/2015 TARİHLERİ ARASI

7.FAALİYET RAPORU

7.Faaliyet raporumuzu sunmadan önce siz saygıdeğer meslektaşlarımızın yaşadığımız acılar, ve mesleğimize yönelik saldırılara rağmen 5 Nisan Avukatlar gününü yeniden kutlarız. Yine geçtiğimiz günlerde idrak ettiğimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 95. yıl dönümünü de yeniden tebrik ederiz.

5 Nisan Avukatlar günü ülkenin tüm Barolarında olduğu gibi bizde de buruk kutlandı, Meslektaşımız İstanbul Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın hunharca öldürülmüş olması ve Baromuzun da Av. Fatma Sevük ile aynı acıyı yıllar önce yaşamış olması bizim Baromuzu çok daha fazla derinden yaraladı. Bu sebeple de tüm etkinliklerimizi iptal ederek, Baromuz organizasyonu ile de Adliye önünde tüm meslektaşlarımızın katılımı ile bir anma töreni, ve yine Baro Başkanlığımızca da yine aramızdan ayrılan meslektaşlarımız anısına da helva ikrarımızı gerçekleştirdik. Konuya ilişkin Basın açıklamasını da tüm kamuoyu ve sizlerle paylaştık. Diğer faaliyetlerimizi ise sırası ile özellikle Isparta’da ki işletmelerin takvimleri doluluk oranları da (Düğünler nedeni ile) dikkate alınmak sureti ile yapmaya devam edeceğiz.

Geçtiğimiz günlerde Avukatlar haftasında yapmayı planladığımız geleneksel kahvaltımızda bir araya geldik meslektaşlarımıza 25-30-35-40 ve 50 yıl plaketlerini takdim ettik tüm büyüklerimize uzun ömürler diler çalışmalarında ve hukuk devleti mücadeleleri için şükranlarımızı sunarız.

Avukatlar günü münasebeti nedeni ile İl Valisi Sayın Vahdet Özkan ile C. Başsavcımız Mustafa Kemal Çokdinç ve Komisyon Başkanımız Suat Yürekli’yi makamlarında ziyaret edildiği gibi aynı zamanda da İstanbul C. Savcımızın katledilmesi nedeni ile Baromuzun taziyeleri de bildirilmiştir.

2015 Avukatlar gününe özel olarak ilk defa ve belki de tüm barolarda bir ilk olarak tarihi bir Dünden Bu güne Albümü çıkardık ve sizlere dağıtımını gerçekleştirdik, beğendiğinizi ve anılarınızın tazelendiğini düşünüyoruz. Bu albümün başrollerini hep beraber paylaştık.

Yine Avukat günümüze özel K32 de yayınlanan Hakan Yaman ile Hayatın içinden programları yayınlanması ile de Kamuoyunda Avukat mesleği ve Avukatların hayatlarına ilişkin kesitleri pallaştık. Programa konuk olan Av.Güngör Çakmakçı – Av.Ali Tanyıldız  gibi duayenlerle de tarihi bir gezinti yaptığımızı umuyoruz.

Yine Avukatlar ünü münasebeti ile özel hediyemiz kahve fincanlarımızı ve Baromuzun 3 dönemdir yayın hayatına yeniden sokulan Baro Bültenimizin yeni sayısını da beğendiğinizi umarız. Önümüzde ki sayı için yardımlarınızı bekler yazılarınızı şimdiden Baro Başkanlığımıza veya da Dergi sorumlumuz Av. Sevinç Düz’e göndermenizi rica ederiz. Dergimizin bu dönemki ilk sayısında ki değişikliğin mimarı Av.Ali Burak Yıldız ve Av.Sevinç Düz geceli gündüzlü çalışmalarının eserini almış bulunmaktayız her iki meslektaşıma da çok ama çok teşekkür eder, böylesine meşakkatli bir işi başarı ile tamamlamış olmaları nedeni ile kendilerine şükranlarımı sunarım.

Yine TBB tarafından düzenlenen Bursa ve İzmir’de ki Adalet Arıyoruz mitinglerine destek verdik, Baromuz Önceki Dönem Başkanı ve TBB Disiplin Kurulu üyemiz Av. Faik Yıldız bizleri ve Baromuzu temsil ettiler. Gelişmeleri de sizlerle an ve an resmi internet sitemiz ve sosyal paylaşımda takdim ettik.

Avukatlar günü mesajımızı yine sizlerle ve basın ile paylaşarak Savunmanın ne derece kutsal bir meslek olduğunu ve Adaletin ayrılmaz bir parçası olduğunu kamuoyuna hatırlatmaya gayret gösterdik.

İstanbul C. Savcısının Öldürülmesi üzerine tüm Türkiye de Avukatların Adliye girişlerinde üstünü aranması ile ilgili çıkan tartışmalara Isparta Barosu olarak müdahil olduk gerek K.32 de ve diğer yarın organları ile Avukatın üzerinin aranmaması gerektiği, ve bu konuda ki ayrıcalığın Avukata değil onun savunduğu kişilere tanın bir bir hak ve ayrıcalık olduğunu yazılı ve görsel açıklamalarımızla anlatmaya gayret gösterdik ve aynı zamanda C. Başsavcımız ile yaptığımız görüşmeler ve kendilerinin de anlayışlı tavrı neticesinde diğer ilerde ki karmaşanın Isparta ilinde yaşanmasını önüne geçtik

CMK ile ilgili ödemelerin Nisan 2015 tarihinden itibaren gerek Isparta Defterdarlığı gerekse Isparta C. Başsavcılığından gelen yazılı talimatlar ve yönetmelik gereği artık Defterdarlık Muhasebe müdürlüğünce gerçekleştirileceği siz sayın meslektaşlarımıza duyurulmuştur. Artık CMK ödemeleri Baro hesabına değil tüm meslektaşlarımızın Baromuza bildirdikleri hesaplara Defterdarlık tarafından ödeneceğini belirtir bu konuda da özelikle mali açıdan Borcu olan meslektaşlarımızın bu konuda dikkatli olmasını ilgili ödemelerden kesintilerin Defterdarlıkça otomatik olarak yapılabileceğini önemle belirtiriz.

Staj eğitim merkezimiz her zamanki gibi yine yoğun ve guru verici çalışmalarına devam etmiş ve Stajyerlerimizden Belgin Aras Koçer sunumunu Avukat evimizde gerçekleştirmiştir kendisine ve staj eğitim merkezimize teşekkürü bir borç biliriz.

İzmir barosuna kayıtlı bir meslektaşımıza yapılan silahlı saldırı kınanmış ve bu konu sizlere de anında duyurulmuştur.

Yeni Isparta Ziraat Odası Başkanımız Müslahattin Selçuk Baromuzu ziyaret etti kendisine hayırlı olsun der, nazik ziyareti için şükranlarımızı sunarız.

TBB’nin kurgusal duruşma yarışmasının Akdeniz Bölgesi elemeleri önümüzde ki günlerde Adana ilinde icra edilecek olup, bu konuda da stajyerlerimiz ve sorumlu yönetim kurulu üyelerimiz çalışmalarına devam etmektedir kendilerine başarılar dileriz.

Yine 4. Genç Avukatlar Kurultayı Amasya ilinde yapılmış olup bizleri ve Baromuzu Av. Ünsal Çankaya, Av.Filiz Arseven ve Av.Aybala İbişoğlu temsil etmiş olup, Baro Başkanı olarak onlar adına aldığım tebriklerle gururlanmış bulunmaktayım genç arkadaşlarıma Barom adına da buradan şükranlarımı sunarım. Kaldı ki çalışmalarına ilişkin yazılı metni de sitemizde sizlere ilan ettik.

Yine Uyap ta ki aksaklıkla ilgili TBB’nin duyurularını sitemizde paylaştık ilgili uyarıların meslektaşlarımızca dikkate alınmasını önemle rica ederiz.

Yine önümüzde ki günlerde TÜBAKKOM un toplantısına Baromuz Adına Av. Ayfer Eseryel ve Av. Rabia Yumak katıldılar, kendilerine de Baromuz adına Samsun’da ki çalışmalarından dolayı teşekkürü bir borç biliriz.

Avukatlık mesleğinin etkinliğinin arttırılmasına ilişkin TBB’ce düzenlenen ödüllü proje yarışmasına ilişkin ilanlar sitemizde yapılmış ve sizlere duyurulmuştur yarışma 20/06/2015 günüdür Baromuz adına meslektaşlarımızın katılımlarını beklediğimizi bir kez daha belirtiriz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı ile ilgili Basın açıklamamız gerek sizlere gerekse kamuoyu ile paylaşılmış ve çelenk töreninde de Baromuz her zaman ki gibi temsil edilmiştir.

Yine Afyonkarahisar Barosu Avukatlarından Umut Kılınç’ın Hakimlik mesleği mülakatı esnasında, kurul üyelerince tutanak tutularak hakaret gerekçesi ile tutuklanması konusunda Baromuzca açıklama yapılmış olup, tutuklama kakarının hukuksuzluğu ve teknik olarak imkansızlığı sizlerle ve kamuoyu ile paylaşılmıştır.

Isparta’da yeni göreve başlayan bir yargıcımız ile ilgili olarak Meslektaşlarımızdan gelen yazılı ve sözlü yoğun şikayet üzerine ilgili Yargıcımızın Meslektaşlarımıza takındığı tutum ve tavır nedeni ile Yargıcımızla, Baro Başkanı ve bir kısım Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte var olan sıkıntıların giderilmesi için konuşulmak üzere makamına ziyarete gidilmiş ancak ilgili ziyaret aşamasında Yargıç tarafından tarafımıza ve Baromuza yönelik olarak çok büyük tatsız söz ve filler sarf edilmiş gerek Barom adına orada bulunan şahsım ve Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarım iş bu tavır, söz ve fiiller hakkında C. Başsavcımıza ve Komisyon Başkanımıza bilgi verildikten sonra gerekli mercilere şikayet müracaatı yapılmıştır gelişmeler hakkında siz saygıdeğer meslektaşlarımıza da ileriki tarihler de  bilgilendireceğimizi önemle belirtiriz.

Staj Eğitim Merkezimizin yeni ders programı sitemizde ilan edilmiş ve stajyerlerimize duyurulmuştur. İlgili ders programında da isimlerini zikretmiş olduğumuz Meslektaşlarımıza gönüllü olarak vakitlerini ayırıp staj eğitiminde dirsek çürüten savunmanlar Av.Nurten Bozoklu-Av.Ömer Berber- Av.Ünsal Çankaya -Av.Filiz Arseven- Av.Ahmet Kökmen- Av.Kadir Özmumcu-Av.Dilek Piroğlu -Av.Hanzele Enes Sever-Av.Rabia Yumak ve Av.Cengiz Kayhan‘a bu emek ve mesailerinden dolayı mesleklerine ve geleceklerine sahip çıktıkları için Barom adına çok ama çok teşekkür ederim.

Kamuoyunda Özgecan Aslan cinayeti olarak bilinen davanın duruşmasında müdahil olacağımızı söylemiş idik, bu konuda alınan Baro Yönetim Kurulu Kararı ile ilgili davaya müdahale talebinde bulunduk inşallah duruşmasına da katılacağız ve sizlere de bilgi vereceğiz.

Yine Üstadlarımızdan Av. Necati Şahin’in oğlu genç meslektaşımız Av.Gökhan Şahin tarihi Hafız İbrahim Demiralay Konağı Avukat evimizde yapılan yemin merasimi ile aramıza katılmıştır başta kendisine değerli eşine ve Üstadımız Av. Necati Şahin ve eşlerine hayırlı uğurlu olsun bahtı açık olsun der saygılar sunarız.

Bu faaliyet dönemimizde de yine rahatsızlanan, tedavisi devam eden, doğum yapan, evlenen, düğünü olan v.d meslektaşlarımız olmuştur, kendileri ile bir büyük aile olmanın sorumluluğu ile ilgilenilmeye çalışılmış, acıları ve kederleri paylaşılmaya çalışılmıştır.

Meslektaşlarımıza ve yakın aile bireylerine acil şifalar dileriz, ayrıntılı bilgiler resmi internet sitemizde an ve an yer almakta olup sizlere gelişmeler hakkında bilgi verilmiştir ve verilmektedir.

TBB’nin 2015/25-29-26-30-35-37-39 sayılı duyuruları sitemizde ilan edilmiş ve sizlere duyurulmuştur.

Tiyatro günü bir basın açıklaması yayınlayarak kutlanmış ve sizlere duyurulmuştur.

Yine gerek Kanal 32 de gerekse yazılı basında Baromuz ile çıkmış olan haberler ve yayınları sitemizden çok rahatlıkla takip edebileceğinizi belirtir, yenilediğimiz Baromuzun internet sitesinin aynı zamanda masa üstü bilgisayarlarınız değil aynı zamanda cep telefonlarınıza Isparta Barosunu yüklemek sureti ile de her yerden takip edebileceğinizi bir kez daha ilan ederiz.

Isparta Emniyet müdürlüğünce düzenlenen son CMK da ki değişikliklerin ele alınacağı ve Prof. Dr. Feridun Yenisey hocamızın katılımlı olduğu Barida otelde ki konferansa katılmak isteyen meslektaşlarımızın baro kalemine isimlerini yazdırmalarını önemle rica ederiz, bu konuda da gerekli ilanları sizlerle paylaştık.

Hakim ve Savcı sınavına giren ve mülakat esnasında çıkan tartışma neticesinde tutuklanan Afyon Barosu Avukatlarından Umut Kılıç’ın tutuklanması ile ilgili olarak TBB’de Sayın Başkanımız Prof.Dr. Metin Feyzioğlu’nun başkanlığında yapılan toplantıya Yönetim Kurulu üyemiz Av.Salih Kocagöz ile birlikte katılarak ve Isparta Barosu adına yaptığımız konuşma ile Baromuzu temsil ettik ve sizlerle paylaştık.

Yine HSYK üyelerini ziyaret ederek Isparta Barosu olarak dilek ve temennilerimizi ilettik ve sizlerin selamlarını gönderdik, sizlere de ilan ettik.

Her dönem de olduğu gibi Yönetim Kurulu toplantılarımızı her hafta Pazartesi günü saat 16.30 da icra etmeye ve gündem maddeleri ile kısa kararları sizlerle paylaşmaya devam ettik. Toplantı öncesi gündeme eklenmesini istediğiniz maddeler olması halinde Baromuza bildirmenizi önemle rica ederiz.

10 Mayıs 2015 tarihinde Yine Avukat günü etkinliklerimizden olan geleneksel Pikniğimizi (Sucuk ekmek partisi) İslamköy’de Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in müzesini ziyaret ettikten sonra icra edeceğiz tüm meslektaşlarımızı hem Hıdırellez olması hem de birlik ve beraberliğimizi perçinleme adına beklediğimizi belirtir, Baromuzca hazır edilecek otobüslerle gerçekleştirilecek pikniği şimdiden takvimlerinize not etmenizi dileriz.

Tüm meslektaşlarımıza bizlere gösterdikleri destek ve katkıdan dolayı şükranlarımızı sunarız. Bu destek katkıya layık olmaya çalışacağımızı büyük bir aile olmanın tek ses ve tek yürek olmanın örneğini sergilemeye devam edeceğimizi belirtiriz. Sizlerin destek, katkı ve önerilerinizin ile eleştirilerinizin bizlere yol gösterici olduğunu belirterek AVUKATLAR GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN DER, TÜM BARO FAALİYETLERİMİZE KATILMANIZIN BAROMUZA GÜÇ KATACAĞINI BELİRTİR.

Saygılar sunarım. 30/04/2015

Av.Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU

Isparta Baro Başkanı

14-12-2017 - 15:18:24

ADLİYE KATİPLERİNDEN HASAN BAŞER AMELİYAT OLMUŞTUR. KENDİSİNE ACİL ŞİFALAR DİLERİZ.

09-12-2017 - 11:03:06

MESLEKTAŞIMIZ AV.FİLİZ ARSEVEN YILDIZAN'IN CAN BARTU VE NAZ ADINI VERDİKLERİ İKİZ BEBEKLERİ DÜNYAYA GELMİŞTİR. MİNİK BEBEKLERİMİZE HOŞGELDİN DER, MESLEKTAŞIMIZA VE AİLESİNE TEBRİK DİLEKLERİMİZİ İLETİRİZ.

29 EKİM VİDEOMUZ
KENTSEL DÖNÜŞÜM VE KAT MÜLKİYETİNDE ENGELLİ HAKLARI KONULU SEMİNER
MESLEKTAŞLAR ARASI BİRLİK VE BERABERLİĞİN PERÇİNLENMESİ, VEFAT EDEN MESLEKTAŞLARIMIZ VE AZİZ ŞEHİTLERİMİZ ADINA HER YIL DÜZENLENEN GELENEKSEL AŞURE İKRAMIMIZ ADLİYE SARAYI ÖNÜNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.