Isparta Barosu Basın Açıklaması

ISPARTA BARO BAŞKANLIĞI

16.02.2015

KAMUOYUNA SAYGI İLE

ISPARTA BAROSU OLARAK gencecik kızımız Özgecan Aslan’ın katledilmesi OLAYINI LANETLİYORUZ

Toplumun tüm kesimlerinde infiale neden olan 20 yaşındaki  özcanımız Özgecan Aslan’ın Mersin ilinde hunharca katledilmiştir.

Bu kanlı cinayeti diğerlerinden farklı kılan hepimizin yüreklerini dağlaması olduğu kadar kamu vicdanın ve adalet anlayışının yeniden sorgulanmasına neden olmasıdır.

Gencecik kızımız hunharca katledilmiştir. Cani ise yaptıklarını anlatmaktan çekinmemiştir.

Bu olay başlı başına kadına yönelik şiddet olmaktan çıkmış “İnsanlık Suçu” haline gelmiştir. İdam müessesi yeniden sorgulanır olmuştur.Öyle ki bu tarz vakalara hassasiyet gösterilmesi için mutlaka ölümle sonuçlanması gerekmediğinin de altını çiziyoruz.

Sonuç olarak, kanun yapmak sureti ile kadınlarımızı  koruyamadığımız gerçeğini artık kabul etmemiz gerekmektedir.

Her türlü kanuni düzenleme yapıldığı halde kadınlarımıza yönelik şiddet eylemlerinin sürekli artması bunun somut örneğidir. Yalnızca 2015 yılında katledilen kadınlarımızın sayısı 28 dir. Şiddetle mücadele devlet politikası haline getirilmelidir.

ISPARTA BAROSU  olarak olayı kınıyoruz. Özgecan’ınımızın canını koruyamasak da en azından Yargılama sürecinde davaya müdahil olup, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılması için elimizden geleni yapacağız.

KAMUOYUNA SAYGI İLE

ISPARTA BARO BAŞKANI

Av. Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU

18-10-2018 - 17:03:31

MESLEKTAŞIMIZ AV.SÜLEYMAN TUĞRUL DOĞAN'IN DEFNE ADINI VERDİKLERİ KIZ BEBEĞİ DÜNYAYA GELMİŞTİR. MİNİK BEBEĞİMİZE HOŞGELDİN DER, MESLEKTAŞIMIZA VE AİLESİNE TEBRİK DİLEKLERİMİZİ İLETİRİZ.

11-10-2018 - 14:55:46

BAŞIMIZ SAĞ OLSUN!! MESLEKTAŞIMIZ AV.GAMZE UZUNOVA'NIN BABASI DAHA ÖNCESİNDE ISPARTA İLİMİZDE İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI YAPMIŞ HASAN UZUNOVA'NIN KAYINPEDERİ OLAN; ÖNCEKİ DÖNEM AĞIR CEZA REİSLERIMİZDEN, ADALET KOMİSYONU BAŞKANLARIMIZDAN ÜNAL MÜSLEHİDDİNOĞLU HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUSTUR. CENAZESİ YARIN SANDIKLI İLÇESİNDE ÖGLE NAMAZINA MUTEAKİP ULU CAMİİNDEN KALDIRILACAKTIR. AİLESİNİN VE SEVENLERİNİN BAŞI SAĞ OLSUN. ALLAH RAHMET EYLESİN.

AZİZ ŞEHİTLERİMİZ VE ARAMIZDAN AYRILAN MESLEKTAŞLARIMIZIN ANISINA GELENEKSEL AŞURE İKRAMI
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN