Kamuoyuna Duyuru
03-04-2015

AVUKATLARLA VEYA AVUKATLIKLA UZAKTAN YAKINDAN İLGİSİ OLMAYAN MENFUR BİR TERÖR OLAYINI VESİLE KILARAK AVUKATLARA YÖNELİK ALEYHTE KAMPANYA BAŞLATILMASI GİRİŞİMLERİ HAKKINDA KAMUOYU DUYURUSU

31 Mart 2015 Pazartesi günü İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde yaşanan korkunç olaydan duyduğumuz büyük üzüntüyü kamuoyuyla paylaşmıştık.

Bu olayın hemen ardından, konunun avukatlarla hiç bir ilgisinin olmamasına rağmen, avukatları hedef alır şekilde geliştirilmesini şiddetle kınıyoruz. Son derece manidar bu algı operasyonun amacının, vatandaşlarımızı avukat güvencesinden mahrum bırakmak olduğunu görüyoruz.

Adliyelerdeki güvenlik açığının sebebi olarak avukatlar gösterilemez; avukatlara potansiyel suçlu muamelesi yapılamaz.

Adliyeler, avukatların da iş yerleridir. Dolayısıyla güvenliğin sağlanmasını bizler de talep ediyoruz.

Avukat, hâkim ve savcılarla birlikte yargının kurucu unsurudur. Bu itibarla adliyelere girişte hâkim ve savcılara hangi tedbirler uygulanıyorsa, avukatlar bunların dışında hiçbir işleme tabi tutulamaz. Avukatlara, meslek itibarını zedeleyici, meslek sırrına zarar veren, baskı ve yıldırma amaçlı hiçbir muamele yapılamaz.

Adliyelerin güvenlik zaafı, akıl ve hukuk dışı dayatmalarla değil, baro başkanları, başsavcılar ve adalet komisyonu başkanlarının bir araya gelmesiyle oluşacak ortak akılla çözülebilir. Türkiye Barolar Birliği de bu konuda HSYK ve Adalet Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunacaktır.

Meslektaşlarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı

15-01-2020 - 10:19:03

BARO ÜYESİ MESLEKTAŞLARIMIZ AV.AYSU ALKAÇ VE AV.ŞEREF ALKAÇ'IN KIZ BEBEĞİ DÜNYAYA GELMİŞTİR. MİNİK BEBEĞİMİZE HOŞGELDİN DER, MESLEKTAŞIMIZA VE AİLESİNE TEBRİK DİLEKLERİMİZİ İLETİRİZ.

06-01-2020 - 13:27:47

BASIMIZ SAĞ OLSUN; MESLEKTAŞIMIZ AV.ALİ İHSAN KUNDAKÇI'NIN DEĞERLİ EŞİ, REYHAN KUNDAKÇI HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞTUR. MERHUMA ALLAH'TAN RAHMET YAKINLARINA BAŞSAĞLIĞI DİLERİZ.

KADES UYGULAMASI
ISPARTA BAROSU KADIN VE ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONU BAŞKANLIĞIMIZIN KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI FARKINDALIK AMAÇLI VİDEOSU
ISPARTA BAROSU LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR FARKINDALIK VİDEOSU