Kamuoyuna Duyuru
03-04-2015

AVUKATLARLA VEYA AVUKATLIKLA UZAKTAN YAKINDAN İLGİSİ OLMAYAN MENFUR BİR TERÖR OLAYINI VESİLE KILARAK AVUKATLARA YÖNELİK ALEYHTE KAMPANYA BAŞLATILMASI GİRİŞİMLERİ HAKKINDA KAMUOYU DUYURUSU

31 Mart 2015 Pazartesi günü İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde yaşanan korkunç olaydan duyduğumuz büyük üzüntüyü kamuoyuyla paylaşmıştık.

Bu olayın hemen ardından, konunun avukatlarla hiç bir ilgisinin olmamasına rağmen, avukatları hedef alır şekilde geliştirilmesini şiddetle kınıyoruz. Son derece manidar bu algı operasyonun amacının, vatandaşlarımızı avukat güvencesinden mahrum bırakmak olduğunu görüyoruz.

Adliyelerdeki güvenlik açığının sebebi olarak avukatlar gösterilemez; avukatlara potansiyel suçlu muamelesi yapılamaz.

Adliyeler, avukatların da iş yerleridir. Dolayısıyla güvenliğin sağlanmasını bizler de talep ediyoruz.

Avukat, hâkim ve savcılarla birlikte yargının kurucu unsurudur. Bu itibarla adliyelere girişte hâkim ve savcılara hangi tedbirler uygulanıyorsa, avukatlar bunların dışında hiçbir işleme tabi tutulamaz. Avukatlara, meslek itibarını zedeleyici, meslek sırrına zarar veren, baskı ve yıldırma amaçlı hiçbir muamele yapılamaz.

Adliyelerin güvenlik zaafı, akıl ve hukuk dışı dayatmalarla değil, baro başkanları, başsavcılar ve adalet komisyonu başkanlarının bir araya gelmesiyle oluşacak ortak akılla çözülebilir. Türkiye Barolar Birliği de bu konuda HSYK ve Adalet Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunacaktır.

Meslektaşlarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı

20-02-2019 - 16:15:07

YALVAÇ İLÇEMİZDE GÖREV YAPAN MESLEKTAŞIMIZ AV.LÜTFİ AYDOĞMUŞ'UN ANNESİ VEFAT ETMİŞTİR. MERHUMA ALLAH’TAN RAHMET YAKINLARINA BAŞ SAĞLIĞI DİLERİZ. RUHU ŞAD OLSUN.

18-02-2019 - 12:27:46

DEĞERLİ MESLEKTAŞIMIZ AV.İSMAİL ERCAN VEFAT ETMİŞTİR. MERHUMA ALLAHTAN RAHMET CAMİAMIZA, SEVENLERİNE VE DOSTLARINA BAŞSAĞLIĞI DİLERİZ.

ISPARTA BAROSU BARO BAŞKANI SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULUMUZ YAPILDI