Kamuoyuna Duyuru
24-12-2014

Çağdaş demokrasilerde ayrıcalıklı kişi, sınıf, zümre yoktur. Kanun önünde herkes eşittir. Hiç kimse yargısal bağışıklığa sahip değildir.

Bağımsız, tarafsız, adil yargılama yapabilen yargı; tüm kişi, kurum ve kuruluşların güvencesidir.

Haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın karşı çıkmak; her koşulda ve herkes için hukuk ve adalet talep etmek, herkesin adil yargılanma hakkına saygı göstermek, demokrat olmanın ön şartıdır.

Geçtiğimiz hafta sonu, özellikle basın-yayın kuruluşları ile gazetecileri hedef alan operasyonların, basın özgürlüğünü ağır şekilde ihlal ettiğini, önyargılardan uzak ve "rövanş alma” güdüsüne kapılmadan değerlendirmemiz gerekiyor.

Burada üzerinde durmamız gereken asıl konu; yargıya güven duygumuzdaki haklı azalmadır.

Siyasi iktidarın veya başka herhangi bir yapının etkileme imkânının olmadığı, keyfilikten uzak bir yargı sistemini kurduğumuzda; toplumumuz, dalga dalga gelen operasyonların travmalarından kurtulacak ve ceza soruşturmalarının toplumda huzursuzluk yaratması son bulacaktır.

Bunun için ilk adım, dünden ve bugünden dersler çıkarmak; bugün yapılan bir haksızlık var ise, bunun ilk kez yapılmadığını bilerek, daha önce yaşanan acılara saygı duymaktır.

Adalet ülkenin temelidir. Yargının öç alma aracı olarak kullanıldığı düşüncesi, ülkeyi temelsiz bırakmaktadır.

Türkiye Barolar Birliği, dün olduğu gibi, bugün de haksızlıkların karşısında, hukuk devletinin, demokrasinin ve savunma hakkının yanındadır.

Saygılarımızla kamuoyunun bilgilerine sunarız.

11-10-2018 - 14:55:46

BAŞIMIZ SAĞ OLSUN!! MESLEKTAŞIMIZ AV.GAMZE UZUNOVA'NIN BABASI DAHA ÖNCESİNDE ISPARTA İLİMİZDE İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI YAPMIŞ HASAN UZUNOVA'NIN KAYINPEDERİ OLAN; ÖNCEKİ DÖNEM AĞIR CEZA REİSLERIMİZDEN, ADALET KOMİSYONU BAŞKANLARIMIZDAN ÜNAL MÜSLEHİDDİNOĞLU HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUSTUR. CENAZESİ YARIN SANDIKLI İLÇESİNDE ÖGLE NAMAZINA MUTEAKİP ULU CAMİİNDEN KALDIRILACAKTIR. AİLESİNİN VE SEVENLERİNİN BAŞI SAĞ OLSUN. ALLAH RAHMET EYLESİN.

03-10-2018 - 09:11:12

BASIMIZ SAĞ OLSUN; MESLEKTAŞIMIZ AV.HALİL ÇETİNLİ'NİN DEĞERLİ EŞİ, YURDAGÜL ÇETİNLİ HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞTUR. BAŞTA MESLEK BÜYÜGÜMÜZ AV.HALİL ÇETİNLİ OLMAK ÜZERE TÜM CAMİAMIZIN BAŞI SAĞ OLSUN DER, ALLAH YERİNDE DİNLENDİRSİN DİYEREK SAYGILAR SUNARIZ.

AZİZ ŞEHİTLERİMİZ VE ARAMIZDAN AYRILAN MESLEKTAŞLARIMIZIN ANISINA GELENEKSEL AŞURE İKRAMI
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN