TBB'nin 2015/30 Sayılı Duyurusu
31-03-2015

KATILMAK İSTEYEN MESLEKTAŞLARIMIZIN İSİMLERİNİ BARO KALEMİNE YAZDIRMALARI ÖNEMLE RİCA OLUNUR.

BARO BAŞKANLIĞI
DUYURU NO:2015/30

Konu ​:

“5 Nisan 2015 Avukatlar Günü Bursa ve İzmir Açık Hava Toplantıları ile Bursa’dan İzmir’e Adalet Yürüyüşü”

Demokrasimizin eksiklerini giderip gerçek hukuk devletine ulaşamadığımız için bağımsız ve tarafsız yargıyı da  oluşturamadık.  Savunma makamı da  bağımsız ve tarafsız yargı erki içinde etkin, kurumsal ve saygın yerini alamadı.

Avukatlar, barolar ve Türkiye Barolar Birliği olarak uzun yıllardır bütün bu ideallere ulaşmak için  mücadele ediyoruz. Her 5 Nisan Avukatlar Günü’nde de bunları haykırıyoruz.

Ancak gördük ki ne yapsak derdimizi başta siyasi partiler olmak üzere, toplumun bazı kesimlerine anlatamıyoruz. Onun için bu yıl sokak ve meydanlarda anlatacağız sorunlarımızı ve çözümlerini.

Bursa Baromuzun hukuk devleti sorunlarını bir süredir  kendi bölgesinde meslek kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve kamu oyu ile paylaşması sonunda oluşan bir açık hava toplantısı düzenlenmesi isteği 17 Ocak 2015 tarihinde yapılan Baro Başkanları toplantısında dile getirilmiş ve desteklenmiştir.

Bu doğrultuda “5 Nisan Avukatlar Günü” etkinlikleri kapsamında  5 Nisan 2015 Pazar günü Bursa’da yapılacak açık hava toplantısı ile “Adalet Yürüyüşü” başlatılacak ve  11 Nisan Cumartesi  günü İzmir Açık Hava Toplantısı ile sona erecektir.

Türkiye Barolar Birliği olarak hizmet desteğini de sağlayacağımız bu etkinliklere YARSAV ve  Yargıçlar Sendikası da katılacağını bildirmiştir.

Yürüyüşümüz ve açık hava toplantılarımızın “5 Nisan Avukatlar Günü” 2015 kutlamalarına tarihsel bir nitelik kazandırarak gerçek hukuk devletine ulaşmamızda önemli bir aşama oluşturacağına inanıyoruz.

En geniş ve etkin katılımı sağlamak üzere  baronuz üyelerine gerekli duyurunun yapılmasını diler, saygılar sunarım.

Avukat Metin FEYZİOĞLU
                                                      Türkiye Barolar Birliği
                                                            Başkanı

Not: Açık Hava Toplantıları ve Adalet Yürüyüşü ayrıntılı programları Barolarımıza ayrıca gönderilecektir.

18-10-2018 - 17:03:31

MESLEKTAŞIMIZ AV.SÜLEYMAN TUĞRUL DOĞAN'IN DEFNE ADINI VERDİKLERİ KIZ BEBEĞİ DÜNYAYA GELMİŞTİR. MİNİK BEBEĞİMİZE HOŞGELDİN DER, MESLEKTAŞIMIZA VE AİLESİNE TEBRİK DİLEKLERİMİZİ İLETİRİZ.

11-10-2018 - 14:55:46

BAŞIMIZ SAĞ OLSUN!! MESLEKTAŞIMIZ AV.GAMZE UZUNOVA'NIN BABASI DAHA ÖNCESİNDE ISPARTA İLİMİZDE İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI YAPMIŞ HASAN UZUNOVA'NIN KAYINPEDERİ OLAN; ÖNCEKİ DÖNEM AĞIR CEZA REİSLERIMİZDEN, ADALET KOMİSYONU BAŞKANLARIMIZDAN ÜNAL MÜSLEHİDDİNOĞLU HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUSTUR. CENAZESİ YARIN SANDIKLI İLÇESİNDE ÖGLE NAMAZINA MUTEAKİP ULU CAMİİNDEN KALDIRILACAKTIR. AİLESİNİN VE SEVENLERİNİN BAŞI SAĞ OLSUN. ALLAH RAHMET EYLESİN.

AZİZ ŞEHİTLERİMİZ VE ARAMIZDAN AYRILAN MESLEKTAŞLARIMIZIN ANISINA GELENEKSEL AŞURE İKRAMI
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN