TBB'NİN 2015/45 SAYILI DUYURUSU UYAPTA SUNULAN SGK HİZMETİNİN DURDURULMASI HAKKINDA GÖRÜŞME,
27-04-2015
  Ankara 24.04.2015
BARO BAŞKANLIĞI
DUYURU NO:2015/45

KONU:UYAP’ta sunulan SGK sorgulama hizmetinin durdurulması hakkında.

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, Avukat Portal Bilgi Sistemi içerisinde sunulan SGK Sorgulama hizmeti, Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu’nun 35. maddesinde yapılan değişiklik gerekçe gösterilerek Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından durdurulmuş ve bu nedenle SGK sorgulama hizmeti kapatılmıştır.

Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu’nun 35. maddesinin 5. fıkrasının, avukatların Avukatlık Kanunu’ndan aldıkları hak ve yetkileri ortadan kaldırmadığı için Avukat Portal Bilgi Sistemi içerisinde SGK sorgulama hizmetinin çalışabilmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’na örneği ekli yazımızla gerekli girişimlerde başvurulmuştur.

Bilgilerinize sunarım.

Saygılarımla.

Avukat Metin FEYZİOĞLU
Türkiye Barolar Birliği
Başkanı

Eki : 1

19-04-2018 - 08:45:26

MESLEKTAŞIMIZ AV.MESUT AKBAŞ'IN AHMET BAHA ADINI VERDİKLERİ ERKEK BEBEĞİ DÜNYAYA GELMİŞTİR. MİNİK BEBEĞİMİZE HOŞGELDİN DER, MESLEKTAŞIMIZA VE AİLESİNE TEBRİK DİLEKLERİMİZİ İLETİRİZ.

14-04-2018 - 13:07:57

MESLEKTAŞLARIMIZ AV.MEHMET METİN VE AV.EMİNE METİN’İN ÇOCUKLARI RAHATSIZLANMIŞTIR.ACİL ŞİFALAR DİLERİZ.

5 NİSAN 2018 AVUKATLAR HAFTASI PROGRAMI
TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ