TBB'NİN 2015/45 SAYILI DUYURUSU UYAPTA SUNULAN SGK HİZMETİNİN DURDURULMASI HAKKINDA GÖRÜŞME,
27-04-2015
  Ankara 24.04.2015
BARO BAŞKANLIĞI
DUYURU NO:2015/45

KONU:UYAP’ta sunulan SGK sorgulama hizmetinin durdurulması hakkında.

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, Avukat Portal Bilgi Sistemi içerisinde sunulan SGK Sorgulama hizmeti, Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu’nun 35. maddesinde yapılan değişiklik gerekçe gösterilerek Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından durdurulmuş ve bu nedenle SGK sorgulama hizmeti kapatılmıştır.

Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu’nun 35. maddesinin 5. fıkrasının, avukatların Avukatlık Kanunu’ndan aldıkları hak ve yetkileri ortadan kaldırmadığı için Avukat Portal Bilgi Sistemi içerisinde SGK sorgulama hizmetinin çalışabilmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’na örneği ekli yazımızla gerekli girişimlerde başvurulmuştur.

Bilgilerinize sunarım.

Saygılarımla.

Avukat Metin FEYZİOĞLU
Türkiye Barolar Birliği
Başkanı

Eki : 1

21-01-2018 - 13:29:16

MESLEKTAŞIMIZ AV.EMİNE YAŞAR BİLİR ÖZDEMİR'İN ANNESİ VEFAT ETMİŞTİR. MERHUMA ALLAH'TAN RAHMET YAKINLARINA BAŞSAĞLIĞI DİLERİZ.

18-01-2018 - 12:47:43

MESLEKTAŞIMIZ AV.FÜSUN KÜLLÜ'NÜN ANNESİ VE AYNI ZAMANDA MESLEKTAŞIMIZ AV.BARTUĞ SAYIN'IN ANNEANNESİ VEFAT ETMİŞTİR. MERHUMA ALLAH'TAN RAHMET YAKINLARINA BAŞSAĞLIĞI DİLERİZ.

29 EKİM VİDEOMUZ
KENTSEL DÖNÜŞÜM VE KAT MÜLKİYETİNDE ENGELLİ HAKLARI KONULU SEMİNER
MESLEKTAŞLAR ARASI BİRLİK VE BERABERLİĞİN PERÇİNLENMESİ, VEFAT EDEN MESLEKTAŞLARIMIZ VE AZİZ ŞEHİTLERİMİZ ADINA HER YIL DÜZENLENEN GELENEKSEL AŞURE İKRAMIMIZ ADLİYE SARAYI ÖNÜNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.