Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı - Duyuru No:2014/103

Ankara 09.12.2014

BARO BAŞKANLIĞI

DUYURU NO:2014/103

Bilindiği üzere, İstanbul Tahkim Merkezi Kanunu 29.11.2014 günlü 29190 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Söz konusu Kanun’un Genel Kurulun oluşumu başlıklı 6.maddesinin birinci fıkrası;

“Genel Kurul
MADDE 6 – (1) Genel Kurul, mesleğinde en az on yıl tecrübeye sahip olanlar arasından;
…..
b) Baro başkanlarının baroya kayıtlı avukatlar arasından seçeceği dört,
….
temsilci olmak üzere toplam yirmi beşüyeden oluşur. Bu temsilciler, yukarıda sayılan kurumların yönetim organları tarafından seçilir. Üyelerin seçildikleri kurumdaki görevleri devam eder. Baro başkanlarıkontenjanından seçilecek temsilcilerin belirlenmesi amacıyla Türkiye Barolar Birliği tarafından adayların bildirildiği tarihten itibaren on gün içinde Birlik tarafından belirlenen yer ve zamanda baro başkanları tarafından seçim yapılır. Her bir baro başkanının bir oy kullanabileceği bu seçimde, en fazla oy alan dört aday üye seçilmişsayılır.

(2) Genel Kurul üyeleri dört yıl için seçilir. Süresi dolan üye yeniden seçilebilir. Üyeliğin herhangi bir nedenle sona ermesi hâlinde, bu üyenin kalan süresini tamamlamak üzere aynı kontenjandan seçim yapılır.”

hükmü uyarınca mesleğinde en az on yıl fiilen avukatlık yapmış avukatlardan Tahkim Merkezi Genel Kurul Üyesi seçilecektir.

Tahkim Merkezi Genel Kurul Üyesi aday adayı olmak isteyenlerin 15.12.2014-09.01.2015 tarihleri arasında saat 09:00’dan saat 17.00’ye kadar, başvuru dilekçesi, başvuru sahibinin barodaki sicil dosyasına göre fiili avukatlık yaptığı süreleri gösteren belge, fotoğraf ve özgeçmiş belgesi ile birlikte Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı’na başvurmaları gerekmektedir.

Adaylık başvuruları, TBB’nin www.barobirlik.org.tr adlı internet sitesinde yayımlanan Tahkim Merkezi Genel Kurul Üye Adayı Seçiminde Uygulanacak Esaslara İlişkin Türkiye Barolar Birliği Başkanlık Divanı Kararı” nda belirtilen usul ve esaslara göre yapılacaktır.

Tahkim Merkezi Genel Kurul Üyeliğine seçilecek dört adayın seçimi, 17.01.2015 tarihinde Türkiye Barolar Birliği Av.Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi” Balo Salonu”nda yapılacaktır. Oy verme işlemi saat 09:00’da başlayacak ve saat 17:00’de sona erecektir. Sona erme saatinden önce 79 Baro Başkanının oy kullandığı saptanırsa sandık açılacak oy kullanma işi sonlandırılacaktır.

Adaylık başvurusu, seçim usul ve esasları ile diğer bilgiler Türkiye Barolar Birliği internet sitesi olan www.barobirlik.org.tradresinde yayımlanmaktadır.

Bu duyurunun adliyelerde baronuzun ilan panolarına tüm avukatların görecekleri şekilde asılması ve baronuzun web sitesinde yayınlaması hususunda gereğini bilgilerinize sunarım.

Saygılarımla.

Avukat Metin FEYZİOĞLU
Türkiye Barolar Birliği
Başkanı

18-10-2018 - 17:03:31

MESLEKTAŞIMIZ AV.SÜLEYMAN TUĞRUL DOĞAN'IN DEFNE ADINI VERDİKLERİ KIZ BEBEĞİ DÜNYAYA GELMİŞTİR. MİNİK BEBEĞİMİZE HOŞGELDİN DER, MESLEKTAŞIMIZA VE AİLESİNE TEBRİK DİLEKLERİMİZİ İLETİRİZ.

11-10-2018 - 14:55:46

BAŞIMIZ SAĞ OLSUN!! MESLEKTAŞIMIZ AV.GAMZE UZUNOVA'NIN BABASI DAHA ÖNCESİNDE ISPARTA İLİMİZDE İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI YAPMIŞ HASAN UZUNOVA'NIN KAYINPEDERİ OLAN; ÖNCEKİ DÖNEM AĞIR CEZA REİSLERIMİZDEN, ADALET KOMİSYONU BAŞKANLARIMIZDAN ÜNAL MÜSLEHİDDİNOĞLU HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUSTUR. CENAZESİ YARIN SANDIKLI İLÇESİNDE ÖGLE NAMAZINA MUTEAKİP ULU CAMİİNDEN KALDIRILACAKTIR. AİLESİNİN VE SEVENLERİNİN BAŞI SAĞ OLSUN. ALLAH RAHMET EYLESİN.

AZİZ ŞEHİTLERİMİZ VE ARAMIZDAN AYRILAN MESLEKTAŞLARIMIZIN ANISINA GELENEKSEL AŞURE İKRAMI
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN