Türkiye Barolar Birliği Başkanlığının 2015/2 sayılı Duyurusu

Ankara 08.01.2015

BARO BAŞKANLIĞI

DUYURU NO:2015/2

Konu: Kovuşturma aşamasında müdafiin dosya içerisinde bulunan diğer tüm belge ve tutanaklar gibi duruşma zabıtlarının onaylı suretlerini de harç ödemeksizin alabileceği hakkında.

5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu gereğince zorunlu müdafi olarak görev yapan avukatların, mahkeme kalemlerinden duruşma zabıtlarına aslı gibidir kaşesi basılarak onaylanmasını talep ettiklerinde; anılan belgenin harçsız onaylanarak avukatlara verilmesi gerektiğine dair Adalet Bakanlığı nezdinde yapılan girişimler sonucunda Ceza İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen 24.12.2014 gün ve 76969 sayılı yanıt ekte sunulmuştur. Bahsi geçen yazıda özetle,

• Aslına uygunluğu onaylanan suretlerin, 5271 sayılı Kanun ve ilgili yönetmelikteki düzenlemelerin bir istisnasını oluşturduğuna dair herhangi bir kayıt bulunmadığı,
  • Bu nedenle kovuşturma aşamasında müdafiin dosya içerisinde bulunan diğer tüm belge ve tutanaklar gibi duruşma zabıtlarının onaylı suretlerini de harç ödemeksizin temin edebileceği belirtilmiştir.

Konunun Baronuz mensubu meslektaşlarımıza duyurulmasını rica ederim.

Saygılarımla.

Avukat Metin FEYZİOĞLU
Türkiye Barolar Birliği
Başkanı

Eki : 1

18-10-2018 - 17:03:31

MESLEKTAŞIMIZ AV.SÜLEYMAN TUĞRUL DOĞAN'IN DEFNE ADINI VERDİKLERİ KIZ BEBEĞİ DÜNYAYA GELMİŞTİR. MİNİK BEBEĞİMİZE HOŞGELDİN DER, MESLEKTAŞIMIZA VE AİLESİNE TEBRİK DİLEKLERİMİZİ İLETİRİZ.

11-10-2018 - 14:55:46

BAŞIMIZ SAĞ OLSUN!! MESLEKTAŞIMIZ AV.GAMZE UZUNOVA'NIN BABASI DAHA ÖNCESİNDE ISPARTA İLİMİZDE İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI YAPMIŞ HASAN UZUNOVA'NIN KAYINPEDERİ OLAN; ÖNCEKİ DÖNEM AĞIR CEZA REİSLERIMİZDEN, ADALET KOMİSYONU BAŞKANLARIMIZDAN ÜNAL MÜSLEHİDDİNOĞLU HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUSTUR. CENAZESİ YARIN SANDIKLI İLÇESİNDE ÖGLE NAMAZINA MUTEAKİP ULU CAMİİNDEN KALDIRILACAKTIR. AİLESİNİN VE SEVENLERİNİN BAŞI SAĞ OLSUN. ALLAH RAHMET EYLESİN.

AZİZ ŞEHİTLERİMİZ VE ARAMIZDAN AYRILAN MESLEKTAŞLARIMIZIN ANISINA GELENEKSEL AŞURE İKRAMI
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN