Türkiye Barolar Birliği Başkanlığının 2015/2 sayılı Duyurusu

Ankara 08.01.2015

BARO BAŞKANLIĞI

DUYURU NO:2015/2

Konu: Kovuşturma aşamasında müdafiin dosya içerisinde bulunan diğer tüm belge ve tutanaklar gibi duruşma zabıtlarının onaylı suretlerini de harç ödemeksizin alabileceği hakkında.

5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu gereğince zorunlu müdafi olarak görev yapan avukatların, mahkeme kalemlerinden duruşma zabıtlarına aslı gibidir kaşesi basılarak onaylanmasını talep ettiklerinde; anılan belgenin harçsız onaylanarak avukatlara verilmesi gerektiğine dair Adalet Bakanlığı nezdinde yapılan girişimler sonucunda Ceza İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen 24.12.2014 gün ve 76969 sayılı yanıt ekte sunulmuştur. Bahsi geçen yazıda özetle,

• Aslına uygunluğu onaylanan suretlerin, 5271 sayılı Kanun ve ilgili yönetmelikteki düzenlemelerin bir istisnasını oluşturduğuna dair herhangi bir kayıt bulunmadığı,
  • Bu nedenle kovuşturma aşamasında müdafiin dosya içerisinde bulunan diğer tüm belge ve tutanaklar gibi duruşma zabıtlarının onaylı suretlerini de harç ödemeksizin temin edebileceği belirtilmiştir.

Konunun Baronuz mensubu meslektaşlarımıza duyurulmasını rica ederim.

Saygılarımla.

Avukat Metin FEYZİOĞLU
Türkiye Barolar Birliği
Başkanı

Eki : 1

Av.Ünsal Çankaya Başkan Vekili
21-11-2018 - 09:46:07

MESLEKTAŞLARIMIZ AV.GÜLSÜM & AV.RIDVAN ÖNEL'İN MUHAMMED MERT ADINI VERDİKLERİ ERKEK BEBEĞİ DÜNYAYA GELMİŞTİR. MİNİK BEBEĞİMİZE HOŞGELDİN DER, MESLEKTAŞLARIMIZA TEBRİK DİLEKLERİMİZİ İLETİRİZ.

30-10-2018 - 13:42:30

MESLEKTAŞIMIZ AV.AHMET ALİ ÜNAL BURUN AMELİYATI OLMUŞTUR. ACİL ŞİFALAR DİLERİZ.