TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ SEÇİME HAZIR
05-06-2015

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ SEÇİME HAZIR

03.06.2015 1514

7 Haziran 2015 Genel Seçimlerine sayılı günler kala Türkiye Barolar Birliği de seçim güvenliğini sağlamaya yönelik hazırlıklarını tamamladı.

Türkiye Barolar Birliği, seçim hukuku konusunda eğitim almış, gönüllü avukatlardan oluşan “Seçim Güvenliği Merkezi”ni kurdu. Türkiye genelinde Oy ve Ötesi, aynı zamanda Ankara özelinde de Ankara’nın Oyları ile birlikte hazırlıklarını yürüten Türkiye Barolar Birliği, 7 Haziran’da sandıkları yakın takibe alacak.

TBB Seçim Güvenliği Merkezi’nde görev alacak avukatlar, gün boyunca vatandaşların seçime ilişkin sorularını yanıtlayacak; oy verme ve oy sayım sürecinde sandık müşahitlerine hukuki destek verecek. Türkiye’nin her yerinden 0312 988 16 70-75 (6 hat) numaralı telefondan ulaşılabilecek Seçim Güvenliği Merkezi’nde, gelen çağrının durumuna göre ilgili baroya veya varsa Oy ve Ötesi’nin ilgili temsilciliğine yönlendirme yapılacak. Amaç, ülke çapında oy güvenliğini sağlamak. Hali hazırda 45 ilde örgütlenmesi tamamlayan Oy ve Ötesi’nin, Türkiye’de kullanılacak oyların yüzde 62’sini kontrol altında tutması bekleniyor.

GEZİCİ EKİPLER OLUŞTURULDU

Merkezde görevli avukatlar sadece gelen çağrılara cevap vermekle de yetinmeyecek. Bu kapsamda, Ankara özelinde, avukatlardan oluşan gezici ekipler gerektiğinde sandık yerine ulaşarak müdahalelerde bulunacak; durumu tespit ve tutanak altına alabilecek.

SEÇİM ATMOSFERİNİ NORMALLEŞTİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ

Son dönemde seçim güvenliğini tehlikeye düşürecek pek çok gelişme yaşandığına dikkat çeken Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, seçim atmosferinin normalleşmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Feyzioğlu şöyle devam etti:

“Seçimlere güvenin yitirilmesi toplumsal huzur ve demokrasinin önündeki en büyük tehlikedir. TBB Seçim Güvenliği Merkezi ile hukuki zeminde ve güven ortamı içinde gerçekleşmesi, vatandaşların iradesinin özgürce sandığa yansıması, seçmenin oy hakkının serbestçe kullanabilmesi için yasal koşulların yerine getirilmesi ve takibine katkı sağlamayı hedefliyoruz.”

11-10-2018 - 14:55:46

BAŞIMIZ SAĞ OLSUN!! MESLEKTAŞIMIZ AV.GAMZE UZUNOVA'NIN BABASI DAHA ÖNCESİNDE ISPARTA İLİMİZDE İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI YAPMIŞ HASAN UZUNOVA'NIN KAYINPEDERİ OLAN; ÖNCEKİ DÖNEM AĞIR CEZA REİSLERIMİZDEN, ADALET KOMİSYONU BAŞKANLARIMIZDAN ÜNAL MÜSLEHİDDİNOĞLU HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUSTUR. CENAZESİ YARIN SANDIKLI İLÇESİNDE ÖGLE NAMAZINA MUTEAKİP ULU CAMİİNDEN KALDIRILACAKTIR. AİLESİNİN VE SEVENLERİNİN BAŞI SAĞ OLSUN. ALLAH RAHMET EYLESİN.

03-10-2018 - 09:11:12

BASIMIZ SAĞ OLSUN; MESLEKTAŞIMIZ AV.HALİL ÇETİNLİ'NİN DEĞERLİ EŞİ, YURDAGÜL ÇETİNLİ HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞTUR. BAŞTA MESLEK BÜYÜGÜMÜZ AV.HALİL ÇETİNLİ OLMAK ÜZERE TÜM CAMİAMIZIN BAŞI SAĞ OLSUN DER, ALLAH YERİNDE DİNLENDİRSİN DİYEREK SAYGILAR SUNARIZ.

AZİZ ŞEHİTLERİMİZ VE ARAMIZDAN AYRILAN MESLEKTAŞLARIMIZIN ANISINA GELENEKSEL AŞURE İKRAMI
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN