2012-2014 FAALİYET RAPORU

ISPARTA BARO BAŞKANLIĞININ

06/10/2012- 01/11/2012 tarihleri arası

27.DÖNEM

1. FAALİYET RAPORU

Sayın Meslektaşım, Üstadım;

06/10/2012 Günü Baro Başkanlığımızın 27. Olağan Genel Kurulunu icra ettik, tam bir şölen havasında icra edilen Genel Kurulumuz neticesinde Siz Saygıdeğer Genel Kurulu oluşturan meslektaşlarımızın verdiği yetki uyarınca yeniden göreve gelmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz, Bu demokratik yarışa katılmış olan Başkan ve Yönetim Kurulu, Disiplin ve Delege Adaylarına teşekkür ediyorum ve kendilerini kutluyorum. Genel Kurulumuza gelerek iradelerini ortaya koyan, bütün meslektaşlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.

Göreve gelir gelmez ilk olarak, Önceki Dönem Yönetimde yer alıp bu dönem görev almayan Meslektaşlarımızdan Av. Selcen Deniz Uzunbacak ile Av. Sevinç Düz’e Baromuza yaptıkları destek ve katkılardan dolayı teşekkür edilerek Plaketleri kendilerine törenle tarafımca takdim edilmiş, Av. Hıdır Yıldız ile Av. Halit Önder’in yoğun iş temposu nedeni ile törene katılamayacaklarını tarafıma ifade etmeleri üzerine plaketleri kendilerine Bürolarında teslim edilmiş hemen arkasından, Başkanlık Divanını oluşturulması için aday belirlemesi yapılmış Başkan Yardımcılığına Av. Ayfer Eseryel ve Av. Ali Osman Altunbaşak aday olmuş, Sekreterliğe Av. Salih Kocagöz, Av. Av. Abdullah Çelik ve Av. Öznur Yalçın Aday olmuş, Saymanlığa da Av. Ali Osman Altunbaşak aday olmuş ve yapılan gizli oylama ile Başkan yardımcılığına Av. Ayfer Eseryel Sekreterleğe Av. Salih Kocagöz Saymanlığa da Av. Ali Osman Altunbaşak getirilmiştir kendilerine yeni görevlerinde başarılar dileriz.

Yine Bu dönem sayımız gereği Av. Kanunu uyarınca 10 Yönetim Kurulu üyesi Seçilmiş olduğundan Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmiş olan Av. Ayfer Eseryel’e, Av. Ali Osman Altunbaşak’a Av. Abdullah Çelik’e Av. Salih Kocagöz’e Av. Öznur Yalçın’a Av. Bahadır Erdem’e Av. Egemen Tanyıldız’a Av. Ömer Berber’e Av. Ünsal Çankaya’ya ve Av Yıldırım Görgülü’ye de yeni görevlerinde Başarılar dileriz. İlk toplantı tek gündemli yapılmış olup Başkanlık divanı belirlendikten sonra Komisyonlardan sorumlu olan Yönetim Kurulu üyelerinin Belirlenmesi gerçekleştirilmiş ve sitemizde ilan edilmiştir. Komisyonlar Kordinatör Yönetim Kurul üyelerince belirlenecek olup ilgilenen meslektaşlarımızın 02/10/2012 tarihine kadar Baromuza veya da ilgili yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla irtibata geçmeleri rica olunur.

Göreve gelir gelmez 2. toplantımız yine gündemli olarak 19/10/2012 günü icra edilmiş 18 gündem maddesi görüşülerek karar altına alınmış ve sitemizde ilan edilmiştir. Kaldı ki seçim döneminde ilan ettiğimiz üzere genç Avukatlar Meclisinin kurulmasına karar verilmiş olup, Baromuzun yol haritasının çizilmesinde önemli görev yapacak olan mecliste genç arkadaşlarımızın yer alması en büyük dileğimiz olduğunu belirtiriz, kaldı ki Adliyedeki internet ağındaki aksaklıkların giderilmesi yine A.Ş. ve Kooperatiflerin zorunlu Avukat bulundurmamaları karşısında yapacağımız yaptırımlar karalaştırılmış olup Detaylı bilgi baromuz resmi sitesinde mevcuttur.

             Son dönemlerde sıkça karşılaştığımız terör olayları her birey gibi bizi de derinden yaralamış ve Baro Başkanlığımızca anında lanetlenmiştir.

            Yargıçlarımızdan Nuri Yücel ve Cemal Eken’in emekli olması nedeni ile Komisyon tarafından düzenlene veda yemeğine tarafım ve Çok sayına Meslektaşım ile katılınmış ve kendilerine Üstatlarımızdan Av. Nuri Altuğ ve Av. Mehmet Zengin tarafından “Biz bunu bir başlangıç aramıza katılma yemeği olarak görüyoruz” yazılı plaket Baromuz adına takdim edilmiştir kendilerine yeni hayatlarında başarılar diliyoruz

            Sayın Av. Ayfer Eseryel’in Kadın ve Çocuk hakları komisyon sorumlusu olarak yaptığı basın açıklaması sitemizde ilan edilmiştir.

            Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru yolu açılmış buna ilişkin Başvuru şartları ve ilgili formlar sitemizde ilan edilmiştir.

            Yine Isparta Barida Otel ve Piramit Gençlik Spor Kulübü ile Meslektaşlarımız lehine Avukatlık Kimlikleri ile indirim olanağı sağlayan anlaşmalar gerçekleştirilerek baro sitemizde ilan edilmiştir.

            22-23/10/2012 tarihinde Ankara da düzenlenen TBB ile BM Uluslararası Göç örgütü işbirliği ile gerçekleştirilen insan ticareti ve mağdurlarına Hukuki Yardım konulu toplantıya katılım sağlanmış ve konuya ilişkin Katımcı Av. Filiz Arseven ile Av. Ali Burak Yıldız’ın raporu sitemizde yayınlanmıştır kendilerine Baro Başkanlığı olarak teşekkürü bir borç biliriz

            Adli Yardım Ön Büro Hizmeti Nöbet çizelgesi sitemizde ilan edilmiştir.

            Yine 27. Olağan Genel Kurulunda açıklanan 26. Dönem Faaliyet Raporu ile Baro Başkanı olarak yapılan Konuşma metni sitemizde ilan edilmiştir. Yine 27. Olağan Genel kurul İlçe Seçim Sonuçları ile İlçe Seçim kurulunca Baro Başkanlığımıza ulaştırılan Mazbata Sitemizde ilan edilmiştir.

            Yeni görev gelmemiz nedeni ile Çok sayıda Meslektaşımız ile Isparta C. Savcısı Sayın Ali Çakmak – Sayın Cem Fentoğlu- Sayın Tayfun Demirci-Sayın Mehmet Diken Isparta Emniyet Müdürü Mehmet Or ile Yardımcılarından Sayın Yunus Koçyiğit-Sayın Levent Üstüner- Sayın Ali Çelik-Sayın Erdoğan Abacıoğlu- Sayın Nevzat Balcı- Isparta CHP  İl Başkanı Vedat Şenol ile CHP Genel Merkez Kadın kolları Başkanı ve arkadaşları -Isparta Makine Mühendisler Odası Başkanı Müh Hasan Akıllı ve Yönetim Kurulu üyeleri-Denizbank Genel Müdür Yrd Togay Çetin ile Denizbank Isparta Şube Müdürü ve Peroneli Baromuzu Yönetim Kurul üyelerimizi ziyaret etmişlerdir kendilerine teşekkür ederiz.

            Yeni göreve Gelmemiz nedeni ile Adli İdari ve Askeri Yargı üyelerinin tamamı Yönetim Kurulu üyelerimiz ile birlikte Başta C. Başsavcımız Mehmet Yıldırım Ağır ceza Mahkemesi Başkanımız Suat Yürekli ile İdare Mahkemesi Başkanımız Hasan Uzunova ile Askeri mahkeme Başkanı ve Savcıları Zafer Metin’i ziyaret edilmiş ve dilek ve temennilerimiz paylaşılmıştır.Yine Yeni görev gelmemiz nedeni ile Isparta Valimiz Sayın Memduh Oğuz makamında Yönetim Kurulu üyelerimiz ile birlikte ziyaret edilerek, Birlik ve beraberliğimiz perçinlenmiştir.

3.10.2012 gün ve 28430 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile kamuya avukat alımlarında Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın nesnel sonuçlarını ortadan kaldıracak şekilde idareye takdir hakkı veren düzenlemenin iptali için Birliğimizce dava açılmış ayrıntılar sitemizde ilan edilmiştir.

            Talih UYAR'ın 6352 ve 6103 sayılı Kanunlarla, İcra İflas Kanununda yapılan değişiklikler üzerine vermiş olduğu konferans notlarını içeren kitapçık yine baromuzun resmi sitesinde ilan edilmiştir.

            19-20-10/10/2012 tarihinde Mülteci Dayanışma Vakfınca Düzenlenen Avrupa Birliği Projeleri ile ilgili toplantıya Avrupa Birliği Proje Komisyonundan Sorumlu Yönetim Kurulu üyemiz Av. Ünsal Çankaya ile Komisyon başkanımız Av. Gülnur Özyurt katılmışlardır kendilerine teşekkürü bir borç biliriz.

            Yine iş adamı Şevket Demirel’in Yargı Mensupları adına verdiği yemeğe bizzat tarafım ve Yönetim kurul üyemiz Av. Bahadır Erdem katılmışlardır.

            Yine Isparta Genç İşadamları derneğince yürütülen Halıcılığın geliştirilmesi ve tanıtılması konulu sergi, Baro Başkanlığımıza ait olan Avukat evinde sergilenmeye başlanmış olup sergi 1 ay süreyle devam edecek olup bütün meslektaşlarımız davetlidir.

            Sayın Avrupa Birliği Komisyon üyeleri ile Başkanı Gülnur Özyurt ile Kordinatör Yönetim Kurul üyesi Av. Ünsal Çankaya tarafından da yine Baromuz adına yeni bir Avrupa Birliği projesine imza atmak üzere çalışmalara başlanmış olup kendilerine başarılar dileriz.

            Yine Isparta Askeri Mahkeme Başkanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde Başta Mahkeme Başkanı ve Kıdemli savcılarımızın nazik kararı ile Askeri Mahkemede Avukatlarımız için Duruşma Bekleme odası tahsis edilmiş olup en kısa sürede bu oda tefriş edilerek siz meslektaşlarımızın hizmetine sunulacaktır. Askeri Mahkeme Başkanı ve Kıdemli  Savcımız ile Bütün yetkililere teşekkürü bir borç biliriz

            Kurban Bayramımızı ve Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 89. yılını hep beraber kutlamış bulunmaktayız Çifte bayram sevinci ile nice bayramlara dileklerimizi Baro Başkanlığı adına bu vesile ile yeniden iletir saygılar sunarız. (29 Ekim Cumhuriyet bayramında ki Baro Başkanlığımızın Yasa ve Yönetmelikler uyarınca belirli yerinin ayrılmaması nedeni ile haklı tepkimiz, öncesinde sizlere açıklanmıştır detaylı bilgi Baro resmi internet sitesinde ve Isparta Görsel ve Yazılı basınında mevcuttur )

Isparta Baromuzun 27. Olağan Genel Kurulunun ve seçim sonucunun Bütün Meslektaşlarımıza, Mesleğimize ve Baromuza Hayırlı ve Uğurlu olmasını dilediğimizi belirtir; Isparta Baro Başkanlığı Adına Sevgi, Saygı ve Şükranlarımı sunar, Gösterdiğiniz her türlü destek ve Güven için minnettar olduğumuzu belirtir, Şerefimiz olarak Gördüğümüz Isparta Barosunun Sancağını yeniden taşımanın heyecanını yaşadığımızı belirtir, 27. dönem 1. faaliyet raporunu arz ederek saygılar sunarız.      01/11/2012                                                                                                                                                                       Avukat

                                                                            Av. Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU

                                                                                     ISPARTA BAROSU BAŞKANI

 

 

ISPARTA BARO BAŞKANLIĞININ

 01/11/2012  -  01/12/2012 TARİHLERİ ARASI

27.DÖNEM  

 

2. FAALİYET RAPORU

 

            Sayın Meslektaşım, Üstadım; 

             27. Dönem 2. Faaliyet raporunu sizlere sunmadan önce sevgi ve saygılarımızı sunarız.

09/10/2012 tarihinde Zonguldak Baro Başkanlığına bağlı bir Meslektaşımıza yönelik hain saldırı Baro Başkanlığımızca anında lanetlenmiş ve yetkili merciler yazılarımız ile uyarılmıştır.

Adli Yardım Komisyonu Başkanı Yönetim Kurulu üyemiz Av. Öznur Yalçın tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde, Nöbet listesinde yer alan meslektaşlarımızın nöbetlerine riayet etmeleri hususunda bir metin ilan edilmiş ve çerçevede nöbete riayet etmeyen meslektaşlarımızın her nöbete riayet etmeyişlerinde bir nöbet listesine girmeme ile cezalandırılacağı ilan edilmiştir.

Yine Yönetim Kurulu kararımız ile, Avukat evimizde faaliyet gösteren Adli yardım Ön Bürosunda görev alan meslektaşlarımıza 01/01/0213 tarihinden itibaren Adli Yardım Yönetmeliği uyarınca ödenecek ücretin Asgari Ücret Tarifesinde yer alan, Gidilen Yerde Sözlü Danışma ücreti ile ücret almalarına karar verilmiş olup, meslektaşlarımıza hayırlı olsun deriz.

08/11/2012 tarihinde Isparta Valiliğince Düzenlenen Avrupa Birliği Bakanlığı A.B. Eğitim ve Gençlik Programı merkezinin çalıştayına da Baromuz Avrupa Birliği Komisyon Başkanı Av. Gülnur Özyurt katılmışlardır kendilerine teşekkür ederiz.

Geçen yıl ve Önceki yılarda da icra edildiği gibi Emniyet Müdürlüğünün Baro Başkanlığımıza yaptığı talep doğrultusunda Emniyet Müdürlüğü Rütbe ve kıdeme göre eğitim Programı çerçevesinde Yönetim Kurulu üyemiz Av. Ünsal Çankaya yine Av. Egemen Tanyıldız yine Av. Serdar İpek ile yine Av. Filiz Arseven, Av. Ali Umut Akyüz ve Av. Kadir Özmumcu eğitim semineri vermiş olup, kendilerine Emniyet Müdürlüğü personelinin eğitilmesinde gösterdikleri katkı için teşekkürü bir borç biliriz.

Isparta ŞAİK Lisesinin kuruluşunun 60. Yıl dönümü İlimizde büyük bir coşku ile kutlanmış ve kutlamayı tertipleyen Komitenin başında yer alan Meslektaşımız Av. Gülnur Özyurt’a da bu çalışmasından dolayı öncelikle teşekkürü bir borç bilir Bütün ŞAİK lisesi mezunu meslektaşlarımıza da hayırlı olsun deriz. Kutlamalar çerçevesinde Baro Başkanı olarak tarafım ve ŞAİK mezunu meslektaşlarımızın tamamı kutlamalara katılmış olup tekrar nice yıllara dileriz.

Önceki Dönem Isparta Emniyet Müdürümüz Sayın Ahmet Zeki Gürkan’ın ve Yine TBB Başkanımız sayın Av. Vedat Ahsen Coşar’ın Baromuz seçimleri ve kendi görevleri ile ilgili gösterdiğimiz yakın ilgi nedeni ile özel başlıklı kutlama yazıları Baro resmi internet sitemizde ilan edilmiştir kendilerine şükranlarımızı iletiriz.

Isparta Baro Başkanlığımız bünyesine yeni neferleri katmanın mutluğunu bu ayda yaşadık, Stajerlerimizden Av. Şeyda Çetin- Av. Yasemin Karakuş ile Av. Zühre Elvan’ın Avukat Evimizde düzenlenen Cübbe merasimleri neticesinde  Avukatlığa ilk adımlarını attılar yeni hayatlarında başarılar diler, Hayırlı olsun dileklerimizi bir kez daha iletiriz.

 Ispartalı işadamı Ferhat Uzunlu’nun yaptırmış olduğu okul açılışına Sayman Yönetim Kurulu üyemiz Av. Ali Osman Altunbaşak katılmışlardır ilimize hayırlı olsun deriz.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 74. yılı törenlerine Baro Başkan Yardımcımız Av. Ayfer Eseryel katılmışlardır. Önderimize yeniden Allah Rahmet eylesin der Başımız sağ olsun deriz.

09/11/2012 tarihinde SDÜ Hukuk Fakültesi Adalet Kulübü Baromuzu ziyaret ettiler ve aynı zamanda düzenledikleri “Hakimlik Mesleği” Konulu seminere Baro Yönetim kurulu üyemiz Av. Öznur Yalçın katılmış olup kendisine teşekkür ederiz.

Reklam Yasağı Yönetmeliğimizin 5. maddesi uyarınca Baro Başkanlığımızca siz meslektaşlarımıza, Yayımlanan yazı tebliğ edilmiş olup Yönetmeliğe aykırı olan Reklam pano ve tabelalarımızın Yönetmeliğe uygun hale getirilmesi istenmiştir, Siz Saygıdeğer meslektaşlarımızın ilgili süre içerisinde Yönetmelik gereği hassasiyet gösterip gerekli önlemleri alacağınız inancındayız. İlgili yönetmelik çerçevesinde gerekli ebadı aşan ve yine gerekli sayıyı aşan tabelalar fotoğraflı olarak Baro Başkanlığımızca tespit edilmekte olup, ilgili süre içerisinde gerekli düzeltmeleri yapmanızı Avukatlık Kanunu ve ilgili Yönetmelikler uyarınca önemle rica ederiz.

Türkiye Çapında yapılan Baro Başkanlığı, Yönetim Kurulu, Disiplin, Delege ve Denetçi ve Organ seçimleri tamamlanmış olup, TBB de ki ilen baromuzun resmi internet sitesinde de ilan edilmiştir.

Geleneksel Aşure günümüz gerek Aramızdan ayrılan meslektaşlarımız gerekse birlik ve beraberliğimizin anısına Aşure ayının ilk günü Yeni adliye sarayında kutlanmış ve Aşure ikramı ile Bütün meslektaşlarımız ile Adliye camiası bir araya getirilmiştir, yenisinde buluşmak umudu ile katılan bütün meslektaşlarımıza şükranlarımızı sunarız.

 

Piramit Eğitim merkezi ve Piramit Spor Merkezi ile Baromuz arasında yapılan anlaşma ile Baro Başkanlığımızca anlaşmalı olan kurum ve işyeri sayısı bir kez daha arttırılmış ve meslektaşlarımıza buradan alacakları hizmetlerde Avukatlık kartları ile %10 ve %20 lik indirim olanağı sağlanmıştır meslektaşlarımıza hayırlı olsun der ayrıntılı bilginin sitemizde mevcut olduğunu belirtiriz. 

 

Gerek sözleşmeli gerekse Kadrolu olan Baroya Kayıtlı olsun olmasın Bütün Kamu kurumu meslektaşlarımızın sorunu bizim sorunumuzdur diyerek Baro Başkanlığımızca Çok kapsamla olarak Kamu Avukatı meslektaşlarımızın sıkıntıları bir arada bir metne toplanmaya çalışılmış ve diğer Barolar ve TBB ile aynı anda hareket ederek ilgili bildiri Maliye Bakanlığına ve Diğer Barolara ve yetkililere ulaştırılarak 19/11/2012 günü Kamu avukatlarının sıkıntılarına çare bulunmaya gayret gösterilmiştir. İlgili Bildiri Basın ve Kamuoyu ile paylaşılarak baskı unsuru yaratılmaya gayret gösterilmiştir, Detaylı bilgi sitemizde mevcuttur.

16 - 17 Kasım 2012 tarihinde TBB de Ankara’da icra edilen Baroların Çocuk Hakları Komisyonları bir araya gelerek eşgüdüm çalışması yapmışlar bu konuda ki katılım Komisyonumuz üyesi Av. Seda Günaydın ve Av. Aybala İbişoğlu tarafından gerçekleştirilerek gerekli yazılı basın açıklaması da kendilerince hazırlanmış ve sitemizde ilan edilmiştir kendilerine Baromuz adına teşekkürü bir borç biliriz.

Geçen faaliyet raporumuzda olduğu gibi bu ayda Baro Başkanlığımıza yapılan ziyaretler devam etmektedir. Isparta Atatürkçü Düşünce Derneği Baro Başkanlığımıza ziyarette bulunmuşlardır kendilerine teşekkür ederiz. Yine Isparta Milletvekili Sayın Nevzat Korkmaz ile Isparta MHP İl Başkanı Sayın İsa Yalçın ve arkadaşları Baro Başkanlığımıza ziyarette bulunmuşlardır kendilerine teşekkürü bir borç biliriz. Yine Isparta Milletvekilimiz meslektaşımız Av. Recep Özel’de Baromuzu ziyaret etmiş ve aynı zamanda Bir yemin törenine de iştirak etmiştir.

Yine Isparta Defterdarım Sayın Rahmi Turan da yine Yönetim kurul üyelerimizden Av. Bahadır Erdem ve Av. Yıldırım Görgülü ile ilgili bir nezaket ziyaretinde bulunulmuş ve son dönemde ki gelişmeler ile ilgili bilgi alışverişinde bulunulmuştur.

Esnaf Odaları birlik Başkanı Sayın Mehmet Aybatılı da makamında Yönetm Kurulu üyelerimiz Av. Bahadır Erdem Av. Öznur Yalçın Av. Egemen Tanyıldız Av. Yıldırım Görgülü Av. Ünsal Çankaya ziyaret edilmiş ve Baromuza verdiği destekten dolayı teşekkürlerimiz iletilmiş kendisi de Esnaf Odaları Mensupları ile Avukatların günün her aşamasında bir arada olduğunu iletmiş ve Avukat camiasına teşekkürlerini iletmiştir

 

27. Olağan Genel kurulumuzun hemen akabinde, TBB Başkanımız Sayın Av. Vedat Ahsen Coşar yine Ankara Baro Başkanı Av. Prof Dr. Av. Metin Feyzioğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün istirahatkarı olan Anıtkabir Baro Başkanlığımızca TBB Delegelerimiz ve Önceki Dönem Baro Başkanlarımızdan Av. Faik Yıldız, Av. Erol Berber ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av. Ayfer Eseryel, Av.Bahadır Erdem, Av. Egemen Tanyıldız, Av. Yıldırım Görgülü, Av. Salih Kocagöz, Av. Ünsal Çankaya, ile Genç meslektaşlarımızdan Av. Aybala İbişoğlu ve Av. Seda Günaydın tarafından gerçekleştirilmiş olup bu ziyaretlerimizde Baromuz mensubu meslektaşımız, Sayın Isparta Milletvekili Av. Recep Özel’de bizleri yalnız bırakmamışlardır. Kaldı ki Heyetimizde Baromuz adına TBB den birde Arsa talebinde bulunulmuş olup bu konuda ki çalışmalarımız da devam etmektedir.   

 

Avrupa Birliği Komisyonumuzca hazırlanan 27. Olağan Genel kurulumuzun hemen sonucunda başlanarak 1 ay gibi kısa bir süre içerisinde bitirilen Avrupa Birliği Projemiz Tercüme Ettirilerek Avrupa Birliğine teslim edilmiştir, Öncelikle Baro Başkanlığımızın geçen dönem de yapılan proje ile birlikte bu ikinci projesi umudumuz bu projenin onay görmesi ancak asıl önemli olan Komisyon Üyelerimizin, Komisyon Başkanımızın ve Kordinatör Yönetim kurulu üyelerimizin gösterdiği çaba bundan dolayı Kordinatör Yönetim Kurulu üyemiz Av. Ünsal Çankaya’ya Komisyon Başkanı Av. Gülnur Özyurt’a ve Bütün Üyelere teşekkürü bir borç biliriz. 

TBB Sosyal Dayanışma Vakfı ile birlikte Baromuz işbirliği ile Bütün Meslektaşlarımızın Seçim Beyanatımızda belirttiğimiz üzere Ferdi Kaza sigortası yaptırmalarını yolu açılmış olup Yıllık 17 TL lik bir pirim karşılığında eğer terör ve deprem riskidi olacak olursa 21 TL lik bir yıllık birim ile meslektaşlarımızın Ferdi kaza sigorta poliçeleri tanzim edilecek olup dileyen meslektaşlarımızın Baromuza müracaat etmelerini rica ederiz.

Yine Isparta Büyük Hacılar Köyü ilkokul ve ortaokulunun açılışına Yönetim Kurulu üyemiz Av. Ömer Berber katılmıştır kendisine teşekkür eder hayırlı olmasını dileriz.

Yönetim kurulu üyemiz Sayın Av. Egemen Tanyıldız 25/11/2012 tarihinde SDÜ  de düzenlenen ‘Kadına Yönelik Şiddet” konulu panele konuşmacı olarak katılmış olup kendisine yine teşekkürümüzü arz ederiz.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslar arası mücadele ve Dayanışma Gününde kadın ve Çocuk hakları Komisyonumuzca yayınlanan Basın açıklaması Kamuoyu ile paylaşılmış olup Komisyon Başkan ve Üyelerimize çalışmalarından dolayı teşükkürü bir borç biliriz.

      Isparta Barosu Bülteninin Yeni Sayısı 01/01/2013 tarihi itibariyle yayına girecektir, Dergimiz içeriği ve Baskı sitili değişecek olup şimdiden çalışmalarından dolay Sorumlusu Yönetim Kurulu üyemiz Egemen Tanyıldız’a başarılar diler, Şiir, Makale, v.d yayınlanmasını isteyen meslektaşlarımızın Baromuza müracaat etmeleri önemle rica olunur. 

 

Isparta Barosu Avukat evimizin Isınma sistemi, Baromuz Yönetim Kurulunca alınan karar uyarınca Avukat evi Sorumlusu Yönetim Kurulu üyemiz Av. Bahadır Erdem’in katkıları ile Doğal Gaz ısınması olarak değiştirilmiştir, çok yakında ısınma problemi Çözülen internet ağı ve Dijitürk hizmeti veren Avukat evimizde Yalnız Adli Yardım Ön Büro hizmeti, Disiplin Kurulu Toplantıları, Cübbe Merasimleri dışında yeni Kültürel ve Mesleki çalışmalar yapılacak olup şimdiden hayırlı olsun der, Yönetim kurul üyemiz Av. Bahadır Erdem’e çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.  

30/12/2012- 01/12/2012 tarihleri arasında TBB de 27. Olağan Baro Başkanları Toplantısına bizzat tarafım katıldım,Başkanlar toplantısında Avukatlık Yasa sı ile ilgili olarak yapılan görüşme neticesinde Adalet Bakanlığına ivedi olarak Avukatlık sınavının yapılması ve bu sınavın iki aşamalı olması yönünde karar çakmış olup bu toplantıda Isparta Baro Başkanlığı olarak olumlu görüş belirtilmiş ve diğer Baro Başkanlarının da çoğunluğu ile Adalet bakanlığına Yazı yazılarak ivedi olarak Avukatlık sınavının getirilmesi ve iki aşamalı bir sınav neticesinde Mesleğe kabulün sağlanmasına karar verilmiştir detaylı bilgi Isparta barosu org tr de bulunmaktadır.

Yine 03/12/2012 tarihi Özürlüler günüdür bu nedenle öncesinde Baromuz mensubu özürlü meslektaşlarımızın sıkıntılarını dile getiren ve bazı taleplerimizi içeren Yazı akibeti konusunda Özürlüler günü nedeni ile TBB de yazı yazılmış ve taleplerimizin takipçisi olduğumuzun altı çizilmiştir. Aynı şekilde Isparta Belediye Başkanlığına da bu taleplerimiz özellikle İl içerisindeki sinyalizasyon talebi, görme özürlü meslektaşlarımıza özel araç ve gereçler hususunda bir araya toplanmıştır.

Isparta Baromuza Önceki Dönemde olduğu gibi Bu Dönemde de Desteğini ve katkısını esirgemeyen Başta Bütün meslektaşlarımıza ve Yönetim Kurulu Üyelerimizin tamamınaGösterdikleri her türlü destek ve Güven için minnettar olduğumuzu belirtir, Şerefimiz olarak Gördüğümüz Isparta Barosunun Sancağını daha ilerilere götürmenin gayretini gösterdiğimizi belirtir 27. dönem 2. faaliyet  (Bir aylık) raporunu arz ederek saygılar sunarız.01/12/2012                                                                                                                 

                            Av. Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU

                                            ISPARTA BAROSU BAŞKANI 

 

ISPARTA BARO BAŞKANLIĞININ

01/12/2012  -  01/01/2013 TARİHLERİ ARASI

27.DÖNEM

3. FAALİYET RAPORU

             Sayın Meslektaşım, Üstadım; 

             27. Dönem 3. Faaliyet raporunu sizlere sunmadan önce; en içten sevgi ve saygılarımı sunar, 2013 yılının Tüm Camiamıza Başta Sağlık Mutluluk ve Başarı getirmesini temenni ederim.

              30/12/2012- 01/12/2012 tarihleri arasında TBB de 27. Olağan Baro Başkanları Toplantısına bizzat tarafım katıldım,Başkanlar toplantısında Avukatlık Yasa sı ile ilgili olarak yapılan görüşme neticesinde Adalet Bakanlığına ivedi olarak Avukatlık sınavının yapılması ve bu sınavın iki aşamalı olması yönünde karar çakmış olup bu toplantıda Isparta Baro Başkanlığı olarak olumlu görüş belirtilmiş ve diğer Baro Başkanlarının da çoğunluğu ile Adalet bakanlığına Yazı yazılarak ivedi olarak Avukatlık sınavının getirilmesi ve iki aşamalı bir sınav neticesinde Mesleğe kabulün sağlanmasına karar verilmiştir detaylı bilgi Isparta barosu org tr de bulunmaktadır.

            Yine Türkiye Barolar Birliği 27. Başkanlar toplantısı vesilesi ile Ankara Baro Başkanı Sayın Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ile eski Kayseri Baro Başkanı HSYK üyesi Ali Bey ile HSYK Teftiş kurulu Baş Müfettişi Fatih Bey tarafımca ziyaret edilmiştir.

Yine 03/12/2012 tarihi Engelliler günüdür bu nedenle, öncesinde Baromuz mensubu engelli meslektaşlarımızın sıkıntılarını dile getiren ve bazı taleplerimizi içeren Yazı akibeti konusunda engelliler  günü nedeni ile TBB’ne Isparta Valiliğine ve Belediye Başkanlığına Yazılar yazılmış olup,bu yazımızdaki engelli meslektaşlarımız ile ilgili taleplerimize olumlu cevap verilmiştir, Isparta Valiliği tarafından verilen cevabi yazı sitemizde ilan edilmiştir.

Önceki Dönem Emniyet Müdürümüzün Adana Emniyet Müdürü olması ile birlikte Adana Barosu ile birlikte de Isparta Barosu ile birlikte gerçekleştirilen Kadına karşı şiddetin önlenmesi kapsamında yapılan çalışmalar ve Adana Barosunun faaliyetleri içerisine alınmış olup ilgili haber sitemizde ilan edilmiştir.

TBB’ce Hukukçu anıları seçkisi gerçekleştirileceğinden bu konuda ki ilan sitemizde ilan edilmiş olup Baromuz mensubu meslektaşlarımızın süresi içerisinde katılımı beklenmektedir.

Isparta Askeri Mahkeme Avukat Bekleme odası hizmete açılmış olup bütün meslektaşlarımıza hayırlı olmasını, ve bu imkanı sağlayan Tüm Isparta Askeri Mahkeme Yargı mensuplarına şükranlarımızı sunarız.

İnsan Hakları Günü, Öğretmenler Günü, Kadına karşı Şiddetle Mücadele günü ile Türk Kadının Seçme ve Seçilme hakkının 78. yıldönümleri Baromuz Basın açıklamaları ve yan etkinliklerle kutlanmıştır.

Yine Adaletin hızlanması ve Mahkemelerin ihtisaslaşması ve Adliyemizde ikinci bir Aile mahkemesi ve Bir Ağır Ceza Mahkemesi daha ihtas edilmesi gayesi ile HSYK ya yazı yazılmış ve HSYK’nın Baro Başkanlığımıza hitaben gönderdiği olumlu cevabi yazı sitemizde ilan edilmiştir.

Hakkari’nin Çukurcu ilçesinde şehit olan Ispartalı Şehidimizin cenaze törenine Yönetim Kurulu üyemiz Av. Abdullah Çelik katılmış olup Şehidimize Allahtan rahmet kederli ailesine Baş sağlığı diler Terörü bir kez daha lanetlediğimizi buradan bir kez daha ilan ederiz.

S.D.Ü Hukuk Fakültesi Dekan ve Dekan Yardımcıları Baromuza nezaket ziyaretinde bulunmuşlar ve 24/12/2012 tarihinde Baromuz tarafından SDÜ Hukuk Fakültesi Son sınıf öğrencilerine CMK da Müdafiinin rolü konulu söyleşi düzenlenmesine karar verilmiş ve Tarafım ve Baro Sekreterimiz Av. Salih Kocagöz ile birlikte SDÜ Hukuk Fakültesi 4. sınıf öğrencileri ile bir araya gelinmiştir.

Isparta Baro Başkanlığı Staj Eğitim Merkezi 2012/2013 Eğitim yılına başlamış ve Haftalık ders programı sitemizde ilan edilmiştir.

26/09/2012 tarih ve 659 Sayııl KHK uyarınca İhtas edilen Avukat kadroları sitemizde ilan edilmiştir. Yine Türkiye Noterler Birliği sitesinde ilan edilen Avukat kadrolara sitemizde ilan edilmiştir.

Isparta Denetimli Serbestlik Müdürü ve Ekibi Baromuzu ziyaret etmişler ve bu ziyaret neticesinde Baro Başkanlığımız ile Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü arasında yapılan bir yıl süresi bir protokol ile Denetimli serbestlikten yararlanmaya hak kazanan Hükümlülerin Eğitiminin Baro Başkanlığımızın Staj Eğitim merkezinde Baro Başkanlığı, Sağlık İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü,  Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürlüğü ve Müftülük kadrolarınca eğitimi planlanmış olup bu husus Baromuzun resmi sitesinde ilan edilmiştir.

Yine Isparta Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Baromuz arasında yapılan ikinci bir Protokol ile iyi halli Hükümlülerden 2 ile 8 kişi arasında Avukat evimizin hizmetinde çalıştırılmaları (Hiçbir ücret ödenmeksizin)  planlanmıştır, bütün meslektaşlarımıza hayırlı olsun.

Şükrü Kızılotun Mesleğimizle ilgili yazısı sitemizde ilan edilmiştir.

Yine Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından Düzenlenen etkinliğe Baromuz Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Ünsal Çankaya katılmıştır kendisine teşekkürü bir borç biliriz.

Atatürkçü Düşünce Derneği ve Güç Birliği Platformu Yeni Başkanları ile birlikte Baromuzu ziyaret etmişlerdir kendilerine teşekkürü bir borç biliriz.

Yine Isparta Kent Konseyi Başkanı ve Değerli Üyeleri Baromuzu ziyaret etmişler; ziyarete Kent Konseyinin Baromuz Üyesi Üstatlarımız Av. Güngör Çakmakçı ile Av. Ahmet Akıncı’da katılmış olup kendilerine teşekkürü bir borç biliriz.

Yine Avukat Evimizde Göller Bölgesi Yazarlar ve Şairler Derneği ile bir Müzik ve Şiir Dinletisi gerçekleştirilmiş olup Üstatlarımızdan Av. Ali Tanyıldız ile Av. Abbas Pirimoğlu onur konuğu olarak katıldıkları toplantıda Baro Başkanlığımızca çalışmalarından dolayı Plaket takdim edilmiş ve Baro Başkanlığımıza da takdim edilen Plaket Baro Başkan odasında yerini almıştır. Etkinliğimize katılan Jandarma Alay Komutanı ile Tedaş Müdürümüze teşekkürü bir borç biliriz.

Yine işçi alacaklarını belirsiz alacak olduğuna dair ve İcra Dairelerince Alacaklı vekilinin takyidat talebini reddedilemeyeceğine ilişkin Yargıtay içtihatları sitemizde ilan edilmiştir.

Eğirdir Dağ Komando okuluna yeni atanmış olan Okul Komutanı Isparta C. Başsavcımız ve Jandarma Alay Komutanımızca ziyaret edilmiştir.

Yine Meslek etiğimiz ve Meslektaşlarımızın Karşılıklı olarak riayet etmesi gereken Meslek Kuraları konusunda, Baromuza meslektaşlarımızın ilettiği şifai şikayetler üzerine, Baro Başkanlığımızca Önemli Açıklama adı altında uyarı yapılmış olup; Bütün Meslektaşlarımıza bu vesile ile Meslek Kuralları hususunda karşılıklı olarak son derece hassas davranmasını bir kez daha rica ederiz.

TBB’ce ilan edilen KUVETLER AYRILIĞI ilkesi ile ilgili Basın Açıklaması sitemizde ilan edilmiş ve bütün meslektaşlarımıza mail yolu ile iletilmiştir. Demokrasi bir denge ve denetim rejimidir. Demokrasiyi diktatörlükten ayıran temel ölçüt şeffaflık, hesap sorulabilirlik ve yargısal denetimdir. Bu da ancak kuvvetler ayrılığı ile mümkündür. Aksi halde toplumda hiçbir bireyin hukuk güvenliği kalmayacak, hak ve özgürlükler tamamen yürütmenin, hatta tek bir kişinin insaf ve keyfiyetine terk edilmiş olacaktır, diyerek detaylı bilginin baromuz resmi internet sitesinde bulunduğunu beyan ederiz.

            Yine Eskişehir Barosu mensubu bir meslektaşımızın, Hükmün okunması esnasında Mahkeme Başkanı ili arasında geçen tartışma neticesinde, HSYK nun Avukatların hükmün açıklanması sırasında ki tutum ve tavrı ile yaptığı açıklamaya karşılık TBB nin ve yine Ege Marmara Baroları tarafından açıklana basın açıklamasına Baromuzca destek verilmiş olup, Sayın HSYK bildirisinde; Hakim gelirken bütün salonun ayağa kalkması örneği vermiştir. Geri geri yürüyerek huzurdan çekilmeyi Mahkemeye saygıyı örnek vermiştir. Türkiyede Avukatlarımızın Mahkemelerimize karşı saygısı hiçbir tereddüte yer vermeyecek kadar açık ve yüksektir. Öyle de devam edecektir. Ancak Her ülkede ki bunun başka biçimde tezahürü, bizim Yasal mevzutamızın gerçeklerini yansıtmaz diyerek detayın sitemizde mevcut olduğunu belirtiriz

Yine Ege Marmara Baroları, olarak Son dönemde Emniyet Güçlerinin uyguladığı orantısız güçle ilgili olarak yayınlanan Basın açıklamalarına Isparta Barosu olarak tarafımca destek verilmiştir. Baromuzun buradaki desteği orantısız güç ve eleştiri hakkının Anayasal bir hak olması, görüş ve düşüncelerin içeriği ne olursa olsun “ Devletin ve ülkemizin Bölünmesi hususu dışında !”  her platformda ve her zeminde açıklanabilir olmasına yönelik olup, detaylı bilgi baromuz resmi sitesinde mevcuttur.

Isparta Valiliği, Jandarma Alay Komutanlığı, S. D. Üniversitesi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Yürütülen Kadına ve Çocuğa karşı şiddetin önlenmesi için Köy Köy, Belde Belde alan taraması yapılması çalışmasına Baro Başkanlığımız adına Başkan Yardımcımız Av. Ayfer Eseryel katılmış olup kendisine teşekkürü bir borç biliriz. Yine SDÜ tarafından aynı konuya ilişkin konuşmacı olarak katılan Başkan Yardımcımız Sayın Av. Ayfer Eseryel’e de plaket takdim edilmiş ve plaket baromuzdaki yerini almıştır.

Yine Baro Genel kurulunda da ifade ettiğim ve verdiğim söz uyarınca Genç Avukatlar Meclisi oluşturulmasına Yönetim Kurulumuzca karar verilmiştir. Geçtiğimiz günlerde Avukat evimizde yapılan Genç Avukatlar Genel Kurul’u toplanmış Yönetim Kurulu üyelerimizden Av. Ömer Berber ve Av. Bahadır Erdem gözetiminde yapılan seçim sonucunda Av. Ali Burak Yıldız, Genç Avukatlar Meclisi Başkanı olmuştur kendisine hayırlı olsun deriz. Daha birkaç Baroda bulunan Genç Avukatlar Meclisinin Baro Bünyemizde oluşturmanın sevincini yaşıyoruz. Bu meclis Üstat Avukatlar ile Genç avukatlar arasında bir köprü oluşturacak olup aynı zamanda Demokrasinin Baromuzun kılcal damarlarına kadar yayılmasını sağlayacaktır. Böyle bir meclisi kurmada hiçbir zorunluluğumuz bulunmamasına karşın, yukarıda da izah ettiğim üzere eleştiri ve önerilerin Biz Hukukçular için önemli olduğunu belirtir, Demokrasinin gelişmesi, ve kılcal damarlara kadar inmesi için Genç Avukatlar Meclisinin önemini bir kez daha vurgular hayırlı olsun deriz.

Aydınlar Ocağının Düzenlediği Panele Baro Yönetim Kurulu üyemiz Av. Ömer berber katılmış olup kendisine teşekkürü bir borç biliriz.

Yörükler Derneği tarafından düzenlenen seminere yine Baro Yönetim Kurulu üyemiz Av. Ali Osman Altunbaşak ile Av. Egemen Tanyıldız ve katılmış olup kendisine şükranlarımızı sunarız.

Yine Aksaray Baro Başkanlığınca organize edilen “Avukatlık Hukuk-Meslek Kuralara Avukat vekalet ilişkisi Konulu  “ Seminere Konuk olarak Üstadımız ve TBB Disiplin Kurulu üyesi Sayın Av. Ünal Çankaya ve Trabzon Baro Başkanı Mehmet Şentürk’ün sunumu ile tarafım ve çok sayıda baro başkanı katılmıştır, bu faaliyetten dolayı Aksaray Barosu mensubu Meslektaşlarımıza ve Üstadımız Av. Ünal Çankaya’ya emeklerinden dolayı teşükkür ederiz.

Isparta Barosu Bültenimiz, Isparta Barosu Ajandamız, ve yine diğer Geleneksel hale gelen Yeni Yıl hediyelerimizin dağıtımı, Yeni yılla birlikte başlayacak olup Bütün meslektaşlarımıza hayırlı olsun der katkılarından dolayı tüm meslektaşlarımıza, Baro Bültenimizin hazırlanmasında emeği geçen Av. Egemen Tanyıldız’a ve Yayın Kurulumuza  teşekkürü bir borç biliriz.

Isparta Barosu Hafız Demiralay Avukat evinin ısınması artık doğal gaza dönüştürülmüş, ısınma problemi çözülmüştür, Avukat evi sorumlusu Yönetim Kurulu üyemiz Sayın Av. Bahadır Erdem’e de gösterdiği destek ve katkı için bu vesile ile teşükkürü bir borç bilirim.

Stajerlerimizden Av. Rabia Yumak Avukat evimizde düzenlene cübbe merasimi Avukatlık Andını içerek aramıza katılmıştır yeni hayatında kendisine başarılar diler, hayırlı bol kazançlı bir ömür geçirmesini dileriz.

Yeni yıldan itibaren Baro Başkanlığımızca Stresle mücadele, Beden Dili, Hızlı okuma, Hukukçu Duruşu ve Hitabet Sanatı; Uzlaşmacı Avukat, Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru hakkı v.d konulu seminerler ile satranç turnuvası, tavla turnuvası v.d etkinlikler  düzenlenecek olup, şimdiden meslektaşlarımıza hayırlı olsun der, talep konusu olan seminer ve faaliyet etkinlik isteklerinin de Baromuza iletilmesini önemle arzuladığımızı belirtiriz.

Isparta Baromuza Önceki Dönemde olduğu gibi Bu Dönemde de Desteğini ve katkısını esirgemeyen Başta Bütün meslektaşlarımıza ve Yönetim Kurulu Üyelerimizin tamamına Gösterdikleri her türlü destek ve Güven için minnettar olduğumu belirtir, Şerefimiz olarak Gördüğümüz Isparta Barosunun Sancağını daha ilerilere götürmenin gayretini gösterdiğimizi belirtir, 27. dönem 3. faaliyet  (Bir aylık) raporunu arz eder 2013 YILININ SAĞLIKLI MUTLU HUZURLU VE BOL KAZANÇLI OLMASINI diler, Saygılar sunarım. 01/01/2013                                                                                                                                                                          AVUKAT

      Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU

                                                                                           ISPARTA BAROSU BAŞKANI

ISPARTA BARO BAŞKANLIĞININ

01/01/2012  -  01/02/2013 TARİHLERİ ARASI 27.DÖNEM   4. FAALİYET RAPORU

       Sayın Meslektaşım, Üstadım; 

              27. Dönem 4. Faaliyet raporunu sizlere sunmadan önce; en içten sevgi ve saygılarımı şahsım ve Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarım adına sunarım. Yönetim Kurulunca gerçekleştirdiğimiz, toplantılarımızda alınan kararlar ve gündem içerikleri sitemizde ilan edilmiştir

             *Eskişehir Barosu Mensubu bayan bir meslektaşımıza karşı Duruşma esnasında ki aşağılayıcı tavır nedeni ile Eskişehir Barosuna hitaben HSYK nın yayınladığı bildiri üzerine sitemizde ilan ettiğimiz Ege Marmara Barolarının Kınama açıklamasına iştirak ettik, Basın açıklamasında öz olarak “Dün olduğu gibi bugün ve yarında, adaletin tecellisi için fedakarca çalışan Yargının kurucu unsurları olan Hâkim, Savcı ve Avukatlarımızın, hukuki ve  kanuni  yetki ve sorumlulukları çerçevesinde, karşılıklı saygı ve nezaket içerisinde görevlerini yerine getirmeye devam edeceklerini ancak Yargıç içeri girdiğinde bütün salonun ayağa kalkması ve geri geri salonu terk edilmesi benzetmesine katılmadığımızı dile getirdik.TBB nin akabinde gerçekleştirdiği basın açıklamasını da sitemizde ilan ettik.  

            *Gerek TBB ce ilan edilen Avukatlık asgari ücret tarifesi ile Baromuzca belirlenen ve tavsiye niteliğindeki Asgari ücret sözleşmeleri sitemizde ilan edilmiştir.

            *352 Sayılı kanunun 4. maddesi ile 2004 Sayılı icra İflas kanununun 9. Maddesinde yapılan değişiklikle; İcra ve iflâs dairelerinde yaşanan bir takım aksaklıkları önlemek amacıyla Baro Başkanlığımızca alınması gereken tedbirler ilanen sitemizde duyurulmuştur, meslektaşlarımızın banka hesap numaralaranı icra müdürlüklerine önceden bildirmesi sağlanmıştır.

            *Yine Baro başkanlığımızca yapılan incelemeler ve Burdur ve Isparta Defterdarlıklarında ki istitistiki rakamlar baz alınarak ilimizde bir Vergi Mahkemesi tahsis edilmesi için Adalet bakanlığına talepte bulunulmuştur, bir vergi mahkemesinin meslektaşlarımız açısından da iş anlamında yayarının olacağını düşünmekle umutlu olduğumuzu belirtiriz.

            *Yine yeni yıl nedeni ile Basın Kuruluşlarına verilen beyanatlarla Ülkemizde son dönemde yapılan H.M:K. değişikliği ile Yargının paralı hale geldiği bu nedenle de meslektaşlarımızın iş kapasitesinin %30 düzeyinde bir azalma olduğu, Torba yasalarla yapılan düzenlemelerin sağlıklı olmadığı ve mevzuat değişikliklerini meslektaşlarımızla takipte zorluk çekildiği,

            *Yeni yıl nedeni ile Damga vergisi kanunu genel tebliği yayınlanmış ve ilgili değişiklikler sitemizde ilan edilmiştir.

            *Yine Vekatel pullarımız 5.90 TL ye yükselmiş ve sitemizde ilan edilerek eski pullar yenileri ile değiştirilmiştir.

            *Anayasa mahkemesine bireysel başvuru ile ilgili el kitapçıkları sitemizde ilan edilmiş idi,bu sefer Anayasa mahkemesinin ilk kararları sitemizde ilan edilmiştir.

            *Türkiyenin yalnız 3 barosunda bulunan Genç Avukatlar Meclisi kurulmuş Genel kurul ve seçimleri gerçekleştirildikten sonra Genç Avukatlar Meclisi ilk icraatı olarak Isparta Huzurevini ziyaret etmişlerdir kendilerine bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür eder, yeni icraatları ile Baromuzdaki katılımcı demokrasiyi pekiştireceklerine inancımızın tam olduğunu belirtiriz.

            *Yine Yörük Türkmen Konulu Konferansa Baromuz adına Sayın Yönetim kurulu üyemiz Av. Egemen tanyıldız ile Av. Ali Osman Altunbaşak ve Av. Salih Kocagöz katılmışlardır kendilerine teşekkür ederiz.

            *Staj kredileri ile ilgili Barolar birliğinin duyurusu sitemizde ilan edilmiştir.

            *Adalet Bakanlığı Müsteşarlığın Sayı:  36728904 -2013/21 tarih  04/01/2013 olan 6352 Sayılı Kanun İle Değiştirilen İcra ve İflâs Kanununun Uygulanması ile ilgili genelgesi sitemizde ilan edilmiştir.

            *Yine 27. Dönem seçimleri akabinde Baromuza hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Atatürkçü Düşünce derneğine, MHP il ve ilçe Başkanlığına, CHP İl ve ilçe Başkanlığına, SDÜ Hukuk Fakültesi Dekanlığına, Emniyet müdürü ve Müdür Yardımcılarına ve Şube Müdürlerine, Isparta Kent Konseyi Başkanlığına, Isparta Makine Mühendisler Odası temsilciliğine, Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne, iadeyi ziyarette bulunulmuştur.

            *Bunu yanı sıra Tüketici hakem heyetine başvuru limiti değişikliği sitemizde ilan edilmiştir.

*Anayasa Mahkemesi, 650 sayılı Adalet Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname’nin 2., 3., 4., 7., 8., 9., 10., 11., 13., 21., 22., 23., 24., 25., 27., 28., 29., 30., 31., 33., 34., 36., 37., 38., 39., 40. ve 41. maddeleri 6223 sayılı Kanun kapsamında olmadığından bu maddelerin Anayasa’ya aykırı olduğuna ve iptaline, iptal hükmünün kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasından başlayarak altı ay sonra yürürlüğe girmesine karar vermiş ve sitemizde ilan edilmiştir.

*Anayasa Mahkemesi evlatlık ilişkisinin kaldırılma isteminde hak düşürücü süre olarak 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu’nun 319. maddesinde yer alan “Dava hakkı, evlâtlık ilişkisinin kaldırılması sebebinin öğrenilmesinden başlayarak bir yıl ve her hâlde evlât edinme işleminin üzerinden beş yıl geçmekle düşer.” düzenlemesinde yer alan “ve her hâlde evlât edinme işleminin üzerinden beş yıl” ibaresini Anayasa’ya aykırı bularak iptal etmiştir. Henüz Resmi Gazetede yayımlanmayan iptal hükmünün kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasından başlayarak 6 ay sonra yürürlüğe girmesine karar vermiş ve sitemizde ilan edilmiştir.

            *Isparta Yerel Televizyonu K. 32 ile Isparta Baro Başkanlığı işbirliği ile Her hafta Hukuk Programı yapılmasına karar verilmiş ve konu meslektaşlarımıza duyurulmuş ve gönüllü olan meslektaşlarımızın iştiraki ile Halkı bilgilendirici haftalık program yapılması kararlaştırılmıştır.

            *Antalya Barosunda ki bir meslektaşımızın silahlı bir saldırıyla uğuraması nedeni ile Bu hususta hassa bir baro almamız nedeni ile kınama ve destek mesajı ile Antalya Barosuna yazı yazı yazılmış geçmiş olsun dileklerimiz iletilmiştir.

            *Isparta Gazeteciler Cemiyetine yazı yazılarak Gazeteciler günü ve Yeni yasal mevzuatta lehlerine yapılan değişiklik Baromuzca kutlanmıştır.

            *Araç Yakalama avansları ile ilgili İcra Müdürlüklerindeki farklı rakamsal talepler nedeni ile Adana 1. İcra mahkemesinin hepimizi ilgilendiren mahkeme ilamı sitemizde ilan edilmiş ve icra müdürlüklerini farklı rakamsal karalar veremeyeceği sabitlenmiştir.

            *Kat Mülkiyeti Kanununa tabi binalarda bulunan mesken nitelikli bağımsız bölümlerdeki  Avukat bürolarıyla ilgili olarak daha önce 6111 sayılı Kanunun 194.maddesi ile Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 24.maddesine eklenen 3.fıkra ile 25.02.2013 tarihine kadar geçici olarak çözülen soruna kalıcı çözüm bulunması amacıyla hazırlanan kanun teklifi önerisi T.C.Sayın Adalet Bakanı ile Adalet ve Kalkınma Partisi TBMM Sayın Grup Başkan Vekilliği’ne sunulmuş ve sitemizde ilan edilmiştir.01.12.2012 tarihinde yapılan 26.Baro Başkanları toplantısında kararlaştırılan Avukatlık Kanunu’nda sınav ve staj ile ilgili olarak değişiklik yapılmasına ilişkin olarak hazırlanan taslak metin 08-09 Ocak 2013 tarihlerinde Türkiye Barolar Birliği Başkanlık Divanı tarafından TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek’e, T.C.Adalet Bakanı Sayın Sadullah Ergin ile TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerin Sayın Grup Başkanvekillerine sunularak taslağın yasalaşması konusunda kendilerinden yardım ve destek istenildi ve sitemizde duyuruldu.

            *Eğirdir Dağ Komando Tümen Komutanı Ethem Büyükışık Baromuza C. Başsavcımızla birlikte iadeyi ziyarette bulundular kendilerine teşekkür eder yeni görevlerinde başarılar dileriz.

            *Sayın TBB Başkanımızın son günlerde infial uyandıran Çağdaş Hukukçular Derneğine yapılan operasyon neticesinde 9 Avukatın tutuklanması ile ilgili Basına yapmış olduğu açıklaması sitemizde yayınlanmıştır. Yine Buna benzer Adana Barosu Konya Barolarının da yayınlamış olduğu Basın açıklamaları Baro Başkanlığımızla paylaşılmış ve sitemizde ilan edilmiştir.

*Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine yapılmış bazı başvuruların tazminat ödenmek suretiyle çözümüne dair Kanun Tarihi: 9/01/2013 de Yürürlüğe girdi ve Tüm Meslektaşlarımıza sitemizde duyurulmuştur.

*6284 sayılı ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanun yürürlüğe girmiş ve meslektaşlarımıza sitemizde ilan edilmiştir.

*Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan Elektronik Tebligat Yönetmeliği bugün Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Tüm Meslektaşlarımıza Duyurulmuştur.

*Isparta Valiliği, Jandarma Alay Komutanlığı, ve Baro Başkanlığımız arasında yapılan protokol ile Kadına Karşı şiddetin önlenmesi amacı ile araziye,satıha çıkılmasına kara verilmiş bu doğrultunda Baro Başkan Yardımcımız Av. Ayfer Eseryel ve Kadın ve Çocuk hakları komisyon üyemiz Av. Filiz Arseven tarafından Yalvaç,Şarkikaraağaç da bir dizi seminer verilmiştir kendilerine Baromuzun yer aldığı bir çok sosyal projeden biri olan bu projedeki hizmetlerinden dolayı teşekkürü bir borç biliriz.

*Isparta Barosu Genç Avukatlar Meclisi Başkanı ve Üyeleri tarafımı ziyaret ederek çalışmaları ile ilgili bilgi verdiler kendilerine ziyaretleri ve çalışmaları için teşekkürü bir borç bilirim. Kaldı ki yine Meclis başkanımız ve heyeti yeni büro açan meslektaşlarımızın da bürolarına giderek ziyarette bulunmuş onların sıkıntı ve isteklerini paylaşmışlardır bu çalışmaları da Baromuz adına çok ama çok olumlu karşılanmıştır teşekkürü bir borç biliriz.

*Yine Genç Avukatlar meclisimiz 1. olağan genel kurullarını Isparta Barosu Avukat evinde icra etmişler ve önümüzdeki günlerde yapacakları çalışmalar ile ilgili karalarını almışlardır.

*İl Emniyet Müdürlüğüne, CMK Nöbetçi Avukatları ile ilgili sıkıntılarımız yazılı olarak aktarılmıştır. Nöbetçi Avukatlar ile ilgili gerek karakollarda gerekse emniyet müdürlüğünün diğer birimlerinde gerek araç parkı sıkıntısı gerekse, bu parklar nedeni ile nöbetçi Avukat olmalarına karşın Trafik cezası uygulaması gerçekleştirmesi ile ilgili sıkıntılarımız iletilmiş ve bir daha yaşanmaması temenni edilmiş, Şifai görüşmeler neticesinde de Emniyet Müdürlüğü bu husustaki aksaklıkların bir daha yaşanmayacağı ve gerekli birimlere gerekli talimatların verildiği tarafımıza bildirilmiştir, Konu ile Trafik cezası uygulana meslektaşımızın cezasının Baro Başkanlığınca ödenmesine karar verilerek meslektaşımızın mağduriyeti bir nebze azaltılmaya çalışılmıştır.

*26/01/2013 tarihinde TBB de Baro başkanları ile Adalet Bakanını bir araya gelmesi öncesinde meslektaşlarımıza Gerek icrada yaşana sıkıntılar gerekse genel olarak iletmemi istedikleriz konuları bildirmeleri içirn Duyuru sitemizde ve mail yolu ile meslektaşlarımıza duyurulmuştur, bu konuda yardımını esirgemeyen meslektaşlarımıza teşekkürü bir borç biliriz.

*Ceza Soruşturması evresinde takipsizlik kararı uyarınca vekil, müdafi olan meslektaşlarımıza 400,00 TL lik vekalet ücretinin  taktir edilmemekte olması nedeni ile Isparta C. Başsavcılına yazı yazılarak bu husustaki aksaklığın giderilmesi Avukatlık asgari ücret tarifesi uyarınca istenmiştir, bu konuda ki aksaklıklar var ise meslektaşlarımızın baroya iletmesi önemle rica olunur.

*Yine 3. Yargı paketi ile altı ay sonra yürürlüğe gireceği belirtilen, İcra İflas Yasasında ki değişiklikler 06/01/2013 tarihinde yürürlüğe girmiş ve Tüm Türkiye’de olduğu gibi meslektaşlarımızın mağduriyeti hat safhaya çıkmıştır konu ile ilgili olarak gerek TBB ne gerek İcra Tetkiki Merci Yargıçlığına gerek İcra Müdürlüklerine gerekse Adalet Komisyonu Başkanlığına, Isparta Milletvekillerimizin tamamına, ve gerekse Vakıflar bankası Isparta Şube müdürlüğüne görüş ve önerilerimiz ile meslektaşlarımızın mağduriyetlerin en alta indirilmesi için gerekli öneri ve taleplerimiz iletilmiştir. Konu ile ilgili olarak Vakıflar bankasının bir şubesini eski adliyeye açılması, banka şubesinde bir personelin meslektaşlarımızın işlemi ile ilgilenmesi sıra uygulamasının yapılmaması, post cihazlarından başka kredi kartlarının da kullanılabilmesi ve komisyon alınmaması v.d talepler iletilmiştir. Konuya ilişkin görüş ve öneri ve sıkıntıların an ve an Baromuza ve bizlere ulaştırılması en önemli talebimiz isteğimizdir.

*IGYİD tarafından düzenlenen ve Gümrük Bakanı Sayın Hayati Yazıcı’nın katıldığı plaket törenine Tarafım ve Yönetim Kurulu üyelerimizden Av. Ali Osman Altunbaşak ve Av. Salih Kocagöz ile meslektaşımız ağabeyimiz Av. Tahir Alan katılmışlardır.

*Adalet Bakanı Av. Sadullah Ergin ile HSYK 2. Daire Başkanı ve üyeleri ile Bakanlık Bürokratlarının katılımı ile yapılan 26/01/2012 tarihli başkanlar toplantısında Öncesinde sizlerden ve icra müdürlerinden alınan görüş ve öneriler çerçevesinde Sayın Heyete Görüş ve önerilerimiz iletilmiş, olumlu karşılandığı düşünülmekte kendileri özelikle Avukatlık Yasası ile ilgili TBB ce sunulan taslağın 15 gün içende genel kurulda ele alınacağı sözü verilmiş olup diğer baro başkanları ile birlikte iletilen görüş ve önerilerimizin gerçekleşip gerçekleşmediği 3 ay sonra yapılacak yeni bir toplantıda değerlendirilecek olup detaylar Baromuzun resmi sitesinde ilan edilmiştir. Bu görüşmeni hemen akabinde 5 TL lik Uyap masrafı Adalet bakanlığı tarafından 2 TL ye indirilmiştir devam eden çalışmaları dört gözle bekliyoruz.

*Yine Isparta ilini ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Sayın Bekir Bazdoğ’ın Isparta ilinde Son Danıştay 8. Dairesinin Meslek kurallarımızın 20. maddesinin yürütmesinin durdurulması ve iptali ile ilgili açılan davadaki verilen yürütmeyi durdurma kararı ile ilgili olarak TBB ve Barolar ile Isparta barosuna yönelik açıklamalarına ilişkin olarak, gerek görsel gerkse yazılı basında açıklamalarda bulunulmuş olup ayrıntılar sitemizde ilan edilmiştir.

*Önceki Dönemlerde Baromuz adına eski adliye binası yanında işgaliye ödenerek kullandığımız ancak daha sonra Belediye başkanlığınca fiili olarak kullanımımız sona erdirilen otopark yeri ile ilgili olarak Baro Başkanlığımızın halen bu yeri işgal ektiği düşünülerek kira bedeli istenmesi nedeni ile Sayın Isparta Belediye Başkanını Yönetimimiz ile birlikte ziyaret ettik gerekli açıklamalarda bulunduk, Sayın belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın’a gösterdiği destek ve sorunun çözümü konusunda ki gayreti için teşekkürü bir borç biliriz.

*El Ele Derneği Başkan ve Yöneticileri Baromuza desteklerimizden dolayı ziyaretler de bulunmuş ve bir Avrupa birliği projesinde ortak olmamız önerisinde bulunmuşlardır kendilerine ziyaretleri için teşekkürü bir borç biliriz.

*Mürşide Ermumcu Adalet Lisesi Yöneticileri ve Okul Aile Birliği Baromuzu ziyaret etmişler öğrencilerinin Adalet lisesinde okumakta olmaları nedeni ile Baromuzun desteğini talep etmişler, kendilerine destek sözü verilmiş ve birde okullarında ki Uygulama duruşma salonlarında kullanılmak üzere bir adet Avukat Cübbesi hediye edilmiştir.

*Tübakkom’un 11. Dönem 3. Dönem genel üye toplantısı Antalya ilinde yapılmış meslektaşlarımız Av. Filiz Arseven ve Av. Aybala İbişoğlu Baromuzu temsil etmişlerdir,kendilerine düzenledikleri rapor ve temsil nedeni ile teşekkürü bir borç bilir,ayrıntıları sitemizde ilan ettiğimizi belirtiriz. 

*Kamu Avukatı olup Baromuzda kaydı bulunmayan meslektaşlarımıza genel kurul kararı uyarınca aidatı indirdiğimiz ve yılık aidatın  5 yıl altı meslektaşımız için 73,74 TL 5 yıl üstü kıdemi buluna meslektaşımız için ise 184,34 TL olduğu kaldı ki geçen ödem alına karala Kamu Avukatlarının Baromuza kaydı halinde %30 luk indirim yapacağımızı bununda Kamu Avukatları meslektaşlarımız için yılık aidatın 51.59 TL ile 129,38 TL ye tekabül ettiği belirtilerek, Baromuza kayıtlarını yaptırmaları rica edilmiş olup kendilerinden meslek kuruluşlarına destek olmaları çağrısında  bulunulmuştur. Kaldı ki Şu anda Türkiye’de ki Barolar arasında en az aidat alan Baro olmamız nedeni ile de; tüm meslektaşlarımızın aidatlarının düzenli olarak ödenmesi ricasında bulunulmuştur.

*Okulların tatile girmesi nedeni ile meslektaşlarımızdan gelen talep doğrultusunda Cenk Turizimden alınan özel teklif ile meslektaşlarımızın Antalya da ki beş yıldızlı bir otelde 1-2-3 Ocak 2012 tarihlerinde çok uygun bir fiyata konaklamaları için bir program düzenlenmiştir. Katılan meslektaşlarımıza iyi tatiller dileriz.

*Yine Önceki faaliyet raporlarımızda belirttiğimiz gibi önümüz de ki günlerde Beden dili ve Avukatın stresle mücadelesi konulu bir semineri uzmanlarından dinleyeceğiz, yine Uzlaştırmacı Avukat semineri icra ederek sertifika alan meslektaşlarımıza CMK da olduğu gibi nöbet sistemine göre görevlendirme gerçekleştireceğiz. Ve planlanan diğer meslek içi eğitim çalışmaları devam ederek süre gelen meslek içi eğitim takvimimizi sizlerin katılımı son hız sürdüreceğiz.

Isparta Baromuza Önceki Dönemde olduğu gibi bu dönemde de desteğini ve katkısını esirgemeyen başta bütün meslektaşlarımıza ve Yönetim Kurulu Üyelerimizin tamamına gösterdikleri her türlü destek ve Güven için minnettar olduğumu belirtir, şerefimiz olarak Gördüğümüz Isparta Barosunun sancağını daha ilerilere götürmenin gayretini gösterdiğimizi belirtir, 27. dönem 4. faaliyet  (Bir aylık) raporunu arz eder

Saygılar sunarım.  01/02/2013                                   Av. Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU

                                                                           ISPARTA BAROSU BAŞKANI

 

ISPARTA BARO BAŞKANLIĞININ 01/02/2012 -01/03/2013 TARİHLERİ ARASI 27.DÖNEM

5.FAALİYET RAPORU

            Sayın Meslektaşım, Üstadım; 

            27. Dönem 5. Faaliyet raporu ile sizlerle buluşmanın sevincini yaşıyoruz, faaliyet raporu öncesinde tüm meslektaşlarıma en içten sevgi ve saygılarımızı sunarız, bu ayda önceki aylar gibi yoğun bir faaliyet gerçekleştirildi umarım tüm meslektaşlarımız baromuzun faaliyetlinden memnun kalmıştır. Ancak bu faaliyet raporunu çok daha özet olmasına ve sizleri sıkmamasına özen göstereceğim.

            Mesleğimize ve meslektaşımıza yönelik yapılmış olan saldırılar, bu saldırıların her geçen gün artması neticesinde Adana Baro Başkanlığınca “Savunma susmayacak” mitingi düzenlendi ayrıntılar Baro sitemizde yer aldı

            Yine Afyonkarahisar Barosuna Bağlı Bir meslektaşımız yapılan hain saldırı lanetlendi ve Baromuzca Afyon Baro başkanlığına geçmiş olsun mektubu ile destek verildi.

            Ankara Baro Başkanı Prof Dr Metin Feyzioğlu TBB Başkanlığına adaylığını açıkladı adaylık açıklaması baro sitemizde ilan edildi

            Yine özel bir turizm acentasından Baromuza özel alınan bir fiyat ile Antalya’da 5 yıldızlı bir otele gezi tertiplendi.

            İstanbul Baro Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerine yönelik olarak Yargıyı etkiledikleri iddiası ile başlatılan yargı süreci nedeni ile TBB Başkanlığımızın basın açıklaması sitede izlerle paylaşıldı, bu konudaki destek mesajımızda TBB Başkanlığına gönderildi bu açıklamamız da yine sitede yer aldı. Yine Konuyla ilgili Eskişehir Barosu Balıkesir Barosu v.d barların yazıları sitemizde ilan edildi

            Baromuz ile çeşitli kurum ve kuruluş arasında yapılan ikili anlaşmalara yeni bir tanesi daha eklendi Nebioğlu Petrol ofisinde meslektaşlarımız lehine %7 lik indirim alındı Meslektaşlarımıza hayırlı olsun.

            Yeni teşekkül ettirdiğimiz Genç Avukatlar Meclisi Baro Başkanlığımızın aldığı randevu ile C. Başsavcımıza – Ağır ceza Reisimize ve Baro başkanlığımıza ziyaretlerde bulundular. Akabinde Baro Başkanlığımıza taleplerini iletir bir dikekçe sunmuşlar ve bu dilekçedeki taleplerine de Yönetim kurulumuzca verilen cevabi yazıda resmi internet sitemizde ilan edilmiştir.

            Yine Demokrat Parti İl ve İlçe teşkilatı tarafından baro Başkanlığımıza nezaket ziyaretinde bulunuldu

            El Ele Derneği başkan ve Üyeleri Bir önceki faaliyet döneminde Baro Başkanlığımızı ziyarette bulunmuşlardı, bu seferde sayın El Ele derneği başkanınca Demokrat Gazetesinde Baromuza itafen kaleme alınmış olan köşe yazısı sitemize ilan edildi kendilerine teşekkür ederiz.

            TBB başkanlığının, Hükümetçe Anayasa Uzlaşma Komisyonuna sunulan Yeni anayasa paketini demokratik hiçbir ülkede olmayan bir model olduğuna dair açıklaması Baro sitemizde ilan edildi. Yine bu konudaki Baro Başkanlımızın destek yazısı, hazırlanan Anayasa Taslağının Başkanlık rejimine yol açabileceği endişelerimiz TBB başkanlığına yazılmış ve sitede ilan edilmiştir

            TBB Başkanlığına yeni adliye karşısında bulunan ve ileride elde edilmesi güç olan arsa ile ilgili talebimiz, yine TBB Eğitim Merkezine CMK ve İİY Aile Hukuku Miras Hukuku Anayasa Mahkemesine Bireysel başvuru ile ilgili yapmayı düşündüğümüz eğitim çalışmalarına destek vermeleri için yazdığımız yazımız, Yine TBB Başkanlığına meslektaşlarımaza yapacağı kampanya ile normal piyasaya göre daha ekonomik İpad ve Notebook alımı ile ilgili kampanya yapması yönündeki yazılarımız sitemizde ilan eilmiştir konu ile ilgil karların neticeleri ileriki günlerde sizlere ilan edilecektir

Sayın TBB Başkanımız V.Ahsen Coşar’ın Konya Barosu dergisi ile yaptığı özel röpörtaj sitemizde ilan edilmiştir.

            Yine çek yaprakları başına Bana şubelerinin hamile ödeme yükümlülüğünde oldukları bedel ile ilişkin değiklik resmi gazete sayı ve numarası sitemizde ilan edilmiştir.

            Geçen Dönem Başlattığımız ve Avukat Evimizde hizmet veren Adli yardım ön büro hizmetine ilişkin nöbet çizelgesi sitemizde ilan edilmiştir.

            Yine bir aylık dönem içerisinde 2 haftada bir yapılan yönetim kulu toplantı gündem e alınan karlar sitemiz de ilan edildi

            Esnaf Sanatkarlar Kooperatifin seçimi nedeni ile Baro Başkanlığımıza göndermiş olduğu teşekkür yazısı sitemizde ilan edildi

            Isparta Baro Başkanlığı ile Eski Adliye Yanında bulunan otoparka ilişkin o dönem Baro Başkanlığımızca yapılmış olan İşgaliye sözleşmesi nedeni ile; Belediye Başkanlığınca ilgili otoparkı 5 yılı aşkın süredir kullanmıyor olmamıza karşın Başkanlığımızdan istenen 7.000,00 TL lik işgaliye ücretinin mesnetsiz olduğu ileri sürülerek K. 32 den alınan 5 yıl öncesi CD görüntüleri ile birlikte süresinde itiraz edildi. Belediye Başkanımızla görüşülerek durum izah edilerek talep edilen bedelin yersizliği anlatıldı.

            Yine CMK ya 2006 yılında giren ama yeni uygulana gelen Uzlaşma ve Uzlaştırmacı avukat sistemine ilişkin olarak Denizli barosu Uzlaştırmacı Avukatlarınca seminer tertiplenerek katılımcılara sertifikaları verildi ve bu konuda görevlendirmelerin sertifika alan meslektaşlarımıza yapılacağı ilan edildi.

            TBB Başkanlığının İstanbul Baro Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerin yaşanan süreç nedeni ile yaptığı ziyaret sitemizde ilan edildi.

            Yine Baromuz ile ilgili olsun Türkiye Baroları ile ilgili olsun Gündemle ilgili olsun baro Başkanlığı olarak Basın ve yayın kuruluşlarına yaptığımız basın açıklamaları sitemizde ilan edilerek sizlerle paylaşılmıştır

            Yine Baro Başkanlığımız, TBB başkanlığının tarafı olduğu, Danıştay 8. Dairesinde görülmekte olan meslek kurallarımızın 20. maddesinde ki “Başı açık” ibaresinin iptaline yönelik İstanbul Barosunda ki bir meslektaşımızca açılan dava ile ilgili Basın açıklaması sitemize ve ulusal ve yerel basında ilan edilmiş, konu ile ilgili alınan “Yürütmeyi durdurma kararına uyulması gerektiği “ ilan edilmiş bu konuda Meslektaşlarımızdan birinin Baromuza hitaben yazmış olduğu dilekçe ile bu konuda Hakim ve Savcılara yazı yamamız istenmiş ise de bu konuda öncesinde yaptığımız Basın açıklamamızın olduğu ve Hakim ve Savcılara talimat veya da öneride bulunamayacağımız Yönetim Kurulu kararı ile (bir muhalefet şerhi içerir şekilde) ilgili meslektaşımıza cevabi yazı ile bildirilmiştir.

            6111 sayılı yasa ile tanınan süre içerisinde meskenlerde Avukatlık yapan meslektaşlarımızın kat mülkiyeti kanunda gerekli değişiklik yapılması nedeni ile zor durumda kalması nedeni ile 634 sayılı yasanın 24. maddesinin ivedi olarak değiştirilmesi için Isparta Milletvekillerimizin tamamına yazı yazılarak bu konuda yasa değişiklik teklifi vermeleri veya da verilen tekliflere destek olmaları Baromuz adına istenmiştir,Kaldı ki 25/02/2013 tarihinden tibren meskenlerde Hukuk Bürosu bulunan meslektaşlarımız yasal mevzuat değişikliği yapılana kadar risk altındadır.!

            Ahmet şerif İzgören akademi uzmanlarına, meslektaşlarımızın beden dile v sitresle mücadelede yardım amacı ile seminer verdirilmiş ve meslektaşlarımızca büyük ilgili görmüştür.

            Yine meslektaşlarımızın vekaletinin olması halinde bir dosyanın incelenmesinde dilekçe istenmeyeceğine yönelik Adalet bakanlığı Hukuk işleri genel müdürlüğünün 23/11/2012 tarihli yazısı sitemizde sitlere duyrulmuştur

            Önceden de ilan etiğimizin dışında; Salihli İcra hukuk mahkemesi icra yakalama avanslar ile ilgili verdiği karar sitemize ilan edilmiştir. Meslektaşlarımızın yaralanmasını dileriz.

            Yine Baro Başkanlığımızın son yapılan İİY da ki değişiklikler ve Uyap sistemine geçiş süreci ile Meslektaşlarımızın sıkıntıları ve bu konuda ki mağduriyetler adalete erişimdeki zorluklar ve Alacaklı aleyhine bozulan dengeler ile ilgili yaptığı basın açıklaması ve sitemizde ilan edilmiştir.

            Adana Baro başkanlığının TBB seçim süreci ve bu süreçte yaşanlarla ilgili yaptığı basın açıklaması sitemizde ilan edilmiştir.

            Yine 2011 yılından bu yana Baro Başkanlığımızın verdiği byük mücadele neticesinde Vergi mahkemesini Ispartamız’da Burdur ilinin de içine alacak şekilde kurulma olasılığının güçlendiği yetkili mercilerle yaptığımız yazışmalar neticesinde sitemizde ilan edilmiş ve basın mensupları ile paylaşılmıştır. Vergi mahkemesi, İdare mahkemesinde olduğu gibi meslektaşlarımıza yeni davaların kapılarını açacaktır sevinçliyiz.

            Avukatların Üst araması, Bürolarının aranması ile ilgili Yrd. Doç. Dr. Serhat Sian Kocaoğlu’nun çalışması sitemizde sizlerle paylaşılmıştır.

            Yine Isparta Valiliği Gül salonunda gerçekleştirilen Devlet Övünç madalyası törenine yönetim kurulu üyemiz Av. Egemen Tanyıldız Katılmıştır bizlerin istiklal ve istikbali için aramızdan ayrılan şehitlerimize ve gazilerimize şükran borcumuzu bir kez daha yenileriz.

            Yine Isparta Kent konseyinin tanışma toplantısına Kent konseyi üyelerimiz olan Av. Güngör çakmakçı ve Av. Ahmet Akıncı Katılmışlardır,kendilerine şükranlarımızı sunarız.

            31/02/2013 tarihli TBB başkanımızın röpörtajı sitemizde ilan edilerek sislerle paylaşılmıştır.

            Yine Kriminalji ve Yazar Hakkı Su tarafından Baromuza “Delillerin şifresi” adlı seminer verilmiş seminere katılan meslektaşlarımıza da Baromuzca yazarın kitabı hediye edilmiştir.

            Vergi Haftası münasebeti ile Isparta Defterdarlığına ve yine yeminli muhasebeci ve Mali Müşavirler odasına yazı yazılarak vergi haftası kutlanmış yine bu kapsamda sayın Defterdar yardımcısı, Kaymakkapı Vergi dairesi Müdürü ve Dğeerli Defterdarlık çalışanları nazik Baro başkanlığımıza yaptığı ziyaret kabul edilerek, kendilerine Baromuza verdikleri destekten dolayı plaket takdim edilmiş yine vergi haftası nedeni ile ödül törenine tarafımca katılınmıştır.

            Genç meslektaşlarımızdan Av. Süleyman Talha Selek ve Av. Gözde Melis Karademir yemin merasimleri avukat evimizde her zaman olduğu gibi şölen havasında idrak edilmiştir. Kendilerine yeni hayatlarında başarılar dileriz.

            Kooperatif ve A.Ş. de zorunlu Avukat bulundurulması ile ilgili olarak Baro Başkanlığımız sıkı takibini sürdürmekte olup bu konuda ki C. Başsavcılığı şikayetlerimiz yapılarak, vekilsiz A.Ş. ve Kooperatif bırakılamaması için çalışmalarımız son hızı ile devam etmektedir.

            Yine 1136 sayılı avukatlık kanununun verdiği hak ve yetkili avukat olmamasına karaşın kullananlarla ilgili olarak gerekli tetkik ve incelemeler baromuzca yapılmış ve gerekli deliller ile birlikte C. Başsavcılığıma yaptığımız şikayetler neticesinde, avukat olmayan ancak avukat yetkisini kullananlarla ilgili gerekli mercilerde davaları açılmıştır, bu konuda da baro Başkanlığımızın kararlılığı devam edecektir, Baroların gaye ve amacı da budur.

Yine Baro başkanlığımızca alınan karalar Isparta ilinde bulunan Bütün “Dava Vekillerinin’ belgeleri iptal edilmiş olup artık Isparta İlinde belgeleri iptal edilmiş olmakla hiçbir dava vekilinin kalmadığını Baro başkanlığı olarak müjdeleriz.

Ceza soruşturması evresinde takipsizlik kararı uyarınca vekil, müdafi olan meslektaşlarımıza 400,00 TL’lik vekalet ücretinin takdir edilmemekte olması nedeni ile Isparta C. Başsavcılına yazı yazılarak bu husustaki aksaklığın giderilmesi Avukatlık asgari ücret tarifesi uyarınca Baro Başkanlığımızca öncesinde istenmiş idi, bu konuda ki aksaklıklar var ise meslektaşlarımızın Baroya iletmesi önemle rica olunur.

            Yine 3. Yargı paketi ile altı ay sonra yürürlüğe gireceği belirtilen, İcra İflas Yasasında ki değişiklikler 06/01/2013 tarihinde yürürlüğe girmiş ve Tüm Türkiye’de olduğu gibi meslektaşlarımızın mağduriyeti hat safhaya çıkmıştır konu ile ilgili olarak gerek TBB ne gerek İcra Tetkiki Merci Yargıçlığına gerek İcra Müdürlüklerine gerekse Adalet Komisyonu Başkanlığına, Isparta Milletvekillerimizin tamamına, ve gerekse Vakıflar bankası Isparta Şube müdürlüğüne görüş ve önerilerimiz ile meslektaşlarımızın mağduriyetlerin en alta indirilmesi için gerekli öneri ve taleplerimiz iletilmiştir. Konuya ilişkin görüş ve öneri ve sıkıntıların an ve an Baromuza ve bizlere ulaştırılması en önemli talebimiz isteğimizdir.

            Kamu Avukatı olup Baromuzda kaydı bulunmayan meslektaşlarımıza genel kurul kararı uyarınca aidatı indirdiğimiz ve yılık aidatın 5 yıl altı meslektaşımız için 73,74 TL 5 yıl üstü kıdemi buluna meslektaşımız için ise 184,34 TL olduğu kaldı ki geçen ödem alına karala Kamu Avukatlarının Baromuza kaydı halinde %30luk indirim yapacağımızı bununda Kamu Avukatları meslektaşlarımız için yılık aidatın 51.59 TL ile 129,38 TL ye tekabül ettiği belirtilerek, Baromuza kayıtlarını yaptırmaları rica edilmiş olup kendilerinden meslek kuruluşlarına destek olmaları çağrısında  bulunulmuştur. Kaldı ki Şu anda Türkiye’de ki Barolar arasında en az aidat alan Baro olmamız nedeni ile de; tüm meslektaşlarımızın aidatlarının düzenli olarak ödenmesi önemle rica eder, Kamu Avukatlaımıza yaptığımız çağrı uyarınca a Baromuza kayıtlarını yaptırmalarını bir kez daha bu vesile ile rica ederim.

            Önceki dönemlerde olduğu gibi meslektaşlarımızdan ameliyat olanlar, veya yakınlarını kaybedenler olmuştur, Baro başkanlığı olarak meslektaşlarımızı yalnız bırakmamaya acılarını paylaşmaya gayret gösterdik, bu faaliyet raporumuz münasabeti ile tekrar sağlık problemi olanlara acil şifalar yakınlarını kaybedenlere Allahtan Rahmet dileriz.

            Isparta Baromuza Önceki Dönemde olduğu gibi bu dönemde de desteğini ve katkısını esirgemeyen başta bütün meslektaşlarımıza ve Yönetim Kurulu Üyelerimizin tamamına gösterdikleri her türlü destek ve Güven için minnettar olduğumu belirtir, şerefimiz olarak gördüğümüz Isparta Barosunun sancağını daha ilerilere götürmenin gayretini gösterdiğimizi belirtir, 27. dönem 5. faaliyet  (Bir aylık) raporunu arz eder Saygılar sunarım.  01/03/2013                          

                                                                       AV.GÖKMEN HAKKI GÖKMENOĞLU

                                                                        ISPARTA BAROSU BAŞKANI

ISPARTA BARO BAŞKANLIĞININ 01/03/2012 -01/04/2013 TARİHLERİ ARASI 27.DÖNEM  

   6.FAALİYET RAPORU

         Sayın Meslektaşım, Üstadım; 

         27. Dönem 6. Faaliyet raporu ile sizlerle buluşmanın sevincini yaşıyoruz; Faaliyet Raporumuzu sunmadan önce öncelikle 1-7 Nisan 2013 AVUKAT HAFTAMIZIN TÜM MESLEKTAŞLARIMIZA HAYIRLI VE UĞURLU OLMASINI DİLİYORUZ.

            Geçen Dönemde olduğu gibi bu dönemde de yine meslektaşlarımız lehine çeşitli kamu ve özel kurum ve kuruluşları ile yapılan anlaşmalara bir yenisini daha katarak İnde Otogaz Petrol ile yaptığımız protokol uyarınca meslektaşlarımız lehine %4 lük bir indirim sağlanmış bulunmaktadır, TBB kimliğimiz ile Petrol Ofislerinden %3 lük indirimimiz mevcut idi, bununla birlikte Nebioğlu Petrolde ki %7 lik Baromuza özel indirim de devam etmekte olup bunun yanı sıra bu yeni indiriminde meslektaşlarımıza hayırlı olmasını dileriz.

            Geçen dönemde düşünülen ve bu dönemde yapmayı planladığımız şehir içi Avukat servisi ile ilgili meslektaşlarımıza yapılan duyuru neticesinde 6 kişilik bir talebin olması nedeni ile şehir içi Avukat servisinin talebin azlığı nedeni ile şimdilik kaydı ile ertelemiş bulunmaktayız.

            Türkiye de ilk defa Pilot Bölge olarak Türkiye Barolar Birliğinin Ubap sistemi üzerinden CMK-Adli Yardım-Uzlaştırma v.d görevlendirmeleri yapmaya başlayacağımızdan dolayı tüm meslektaşlarımızın Ubap portalındaki kişisel verilerini kontrol ettirmelerini önemle rica ederiz yine özellikle yeni Avukatlık Kimlik kartı olmayanlara Ubap üzerinden atama yapmanın teknik olarak imkansız olması nedeni ile meslektaşlarımızın ivedi olarak Yeni Avukatlık kimliklerini çıkarmalarını önemle rica ederiz.

            Isparta Defterdarlığından gelen yazı uyarınca yeminli matbaalar ilan edilmiş olup bu konuda meslektaşlarımızın duyarlı olmalarını yine önemle rica ederiz.

            17/03/2013 tarihinde İcra Edilen İstanbul Barosunun Olağanüstü genel kuruluna İstanbul Barosunun baromuza hitaben yaptığı çağrı ile yine Türkiye Barolar Birliğinin çağrıları sitemizde ilan edilmiş akabinde toplantıya Yönetim Kurulu kararı uyarınca Bizzat tarafım ve TBB Delegemiz Av. Faik Yıldız katılmış olup katılım neticesinde İstanbul Barosu genel kurulunun aldığı bildiri ve katılım gerçekleştiren Baro Başkanlıkları ile diğer kurumlar sitemizde ilan edilmiştir.

            Yine Basın da Baro Başkanlığımız ile ilgili çıkan yazılar, makaleler,köşe yazıları ve röportajlar sitemizde ilan edilmiş, Baromuzun Isparta da Tüm kamuoyunu aydınlatıcı vasfı önceki dönemlerde olduğu gibi bu dönemde devem ettirilmeye çalışılmıştır.

            Geçtiğimiz günlerde Bizimde aralarında bulunduğumuz Baro Başkanları ile Adalet bakanımızın yaptığı toplantı neticesinde ilk sonuç elde edilmiş ve bizimde teklifimiz arasında olan Uyap uygulamalarında gerek mernis,gerek takbis gibi sistemlerdeki taramaların meslektaşlarımıza ücretsiz hale getirilmesi sağlanmıştır tüm meslektaşlarımıza hayırlı olsun deriz.Bunun yanı sıra Meskenlerde Avukatlık Bürosu buluna meslektaşlarımızın sıkıntısı giderilmiş ve Kat mülkiyeti Kanunda kalıcı çözüm getirilmiş meskenlerde Avukatlık bürosu açmamızın önündeki engel kaldırılmıştır.

            Muhasebeciler haftası etkinlikleri çerçevesinde Çok değerli Yeminli mali müşavir ve Muhasebeciler Baro Başkanlığımızı ziyaret etmişlerdir kendilerine teşekkürü bir borç biliriz.

            Yine TBB nezdinde düzenlene Kamu Avukatları platformuna Yönetim Kurulu üyemiz Av. Abdullan Çelik katılmışlar ve Baro Başkanlığımızın Kamu Avukatları ile ilgili talepleri iletilmiştir kendisine bu katkısından dolayı şükranlarımızı sunarız.

            Yine Afyon Baro Başkanlığı Başkanlığında icra edilen Ege Marmara Baroları Başkanlar toplantısına tarafım ve Yönetim Kurulu üyemiz Av. Abdullah Çelik katılmış baromuzun görüş ve önerileri iletilmiş, sonuç bildirgesi de Baromuzun sitesinde ilan edilmiştir.  

            Önceki Dönem başlatmış olduğumuz meslektaşlarımızın mesleki sorumluluk sigortalarının yenilenme işlemi yapılmaktadır bu arada bu konuyla ilgili olarak TBb ninde aynı konuda sigorta işlemlerini gerçekleştriyor olması nedeni ile bu konuda ki risk oranı ve pirim oranları sitemizde ilan edilmiş ve ilgili telefon numaraları sitemizde ilan edilmiştir.

            8 Mart Dünya Kadınlar günü Baromuzun Kadın ve Çocuk hakları Komisyon Başkanı Av. Ayfer Eseryel ve değerli üyelerinin orgasizasyonu ile kutlanmış, Baro Başkanlığımızın talepleri tarafımca ve Komisyon Başkanımızca basın mensupları önünde tekrarlanarak Kadına karşı şiddetin son bulması gerektiği iletilmiştir. Bu konuda İl Bazında en önemli görevi icra edenlerin Avukatlar ve mesleki örgütleri olan Baromuzun olması nedeni ile dilek ve temenniler ve tespitlerle gün Bayan meslektaşlarımızın Bari da oteldeki törenleri ile son bulmuştur tüm komisyon üyelerine başkanlarına ve Bayan meslektaşlarımızın tamamına katılımlarından dolayı teşekkürü bir borç biliriz.

            Anayasa Mahkemesinin- Danıştayın ve Yargıtayın orijinal karaları sitemizde önceki tarihlerde olduğu gibi ilan edilmeye devam edilmiştir. 

            Sayın Bakan Veysel Eroğlu tarafından Isparta da ki temel atma törenine Baromuz adına Genel Sekreterimiz Av. Salih Kocagöz katılmışlardır törende Av. Neşe Özbek (Kurum Avukatı) ile yine Av. Osman Zabun (İl genel Meclisi Başkanı) Isparta Milletvekili Av. Recep Çelik katılmışlardır.

            Ne mutlu ki Düşman İşgali görmemiş olan ıspartaya Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gelişinin 83. yıldönümü kutlanmış törenlere bizzat tarafım ve Yönetim Kurulu üyelerimiz Av. Öznur Yalçın ve Av. Egemen Tanyıldız katılmışlar ve konu ile ilgili olarak diğer günlerde olduğu gibi Basın açıklamamız Basın mensupları ile paylaşılmıştır.

            Yine Çok sayıda gazeteci ile birlikte Isparta Gazeteciler cemiyeti Başkanı Baro Başkanlığımızı ziyaret ettiler kendilerinin günlerini kutlar teşriflerinden dolayı şükranlarımızı sunarız.

            TBB Başkanımızın Karadeniz Baro Başkanları ile yapmış olduğu toplantı ve toplantı tutanağı yine Anayasa Platformu çalışması sitemizde ilan edilmiştir.

            Denizli Baro Başkanımızın Uyap Ubap semineri ile ilgili katılımımız üzerine Baromuza hitaben yazdığı teşükkür metni sitemizde ilan edilmiştir.

            İstiklal Marşımızın Kabulünün 92. yıl dönümü Baro Başkanlığmızın Basın açıklamaları sitemizde ilan edilmiş basın mensupları ile paylaşılmıştır. Allah Bir daha Vatanımız için bir istiklal marşı daha yazılmasını göstermesin dileklerimizi yenileriz.

            6111 sayılı yasa ile değişen ve 01/01/2013 tarihinde yürürlüğe giren İİK da ki değişikler çerçevesinde Tüm işlemlerin ve Uyap üzerinden nakti işlemlerinde Banka vasıtası ile yapmaya başlaması nedeni ile yaşanan zorlukların değerlendirilmesi açısından Isparta 1-2-3. icra Müdürleri ile bizzat tarafım ve Yönetim kurulu üyelerimizden Av. Öznur Yalçın-Av. Ömer Berber-Av. Yıldırım Görgülü-Av.Ali Osman Altunbaşak ile birlikte toplantı yapılmış karşılıklı dilek ve temenniler belirlenerek bir metin hazırlanarak meslektaşlarımızla siteden ilan ve mail yolu ile paylaşılmıştır. Bu Metinde paylaşılan hususlara tüm meslektaşlarımızın en azından ilgili sistem altyapısı oturana kadar riayet etmesi önemle rica olunur.

            Yine Bir kısım Meslektaşlarımıza özellikle Avukat kimlikleri ile gerekse ilgili icra işlemleri ile ilgili bankadan verilen sıra ile ilgili Vakıflar Bankasında çıkarılan sıkıntılar nedeni ile öncesinde gerek Adalet bakanlığına, gerekse TBB ne gerekse Tüm Isparta Milletvekilerimiz ile Vakıflar Bankası Genel Müdürlüğü Isparta Vakıflar Bankası Şube Müdürlüğüne, Cumhuriyet Başsavcılığına, Adalet komusyon Başkanlığına, yazılmış olan yazılar ve akibetleri gerek mağdur olan meslektaşlarımız gerekse sizlerle sitemizde ilan edilmek sureti ile paylaşılmıştır.

            İlgili Kurumlara yazılan yazılarda meslektaşlarımızın Adaleti tecelli etmek için gittikleri banka şubesinde ki (Adalet bakanlığı anlaşmıştır !) sıra çilesinden mağdur oldukları ayrı bir sıra sistemini bizlere tanınması gerektiği aksi taktirde adaletin geç tecelli ettiği ve adalete erişimin geçiktirildiği belirtilmiştir.

            Avukat kimliklerimiz Banka tarafından kabul edilmemekte olup bu konuda Bankalar birliği Masat çerçevesinde Bankalarda resmi kimlik olarak yanhlızca Pasaport, TC kimliği, ve Ehliyetleri kabul ettiğini bildirdiğinden bu konuda da TBB ne gerekir ise yasal anlamda düzenleme yapılarak mağduriyetimizin giderilmesi istenmiştir.

            Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ceza ve İnfaz müdürlüğünce başlatılan ağaçlandırma kampanyasına bizzat tarafım yönetim Kurulu üyemiz Av. Ömer berber ve TBB delegemiz Av. Faik Yıldız katılmışlardır.

            14 Mart Tıp Bayramı Basın açıklamamız ile kutlanmış Basın bildirimiz Sağlık İl müdürlüğüne Isparta da Bulunun Özel ve Resmi Hastane Başhekimliklerine gönderilen yazı ile kutlanmıştır.

            Kanal 32 ve Baro Başkanlığmız aracılığı ile “ Söz Savunmanın “ Programına gönünü katılacak meslektaşlarımızın isimleri duyu ile alınmış,ilk çekimleri Isparta Barosu Hafız İbrahim Demiralay Avukat evinde yapılarak, yayına girmesi beklenmektedir. Her hafta yayınlanacak olan program Baromuzun Kamuoyunu bilgilendirmede ki liderliğini bir üst düzeye çıkaracağını, Mesleğimizin öneminin ve itibarının bir kez daha arttırmaya yönelik olduğunu şimdiden müjdeleriz.

            Aramıza katılımlar her geçen gün artıyor; Geleneksel hale getirdiğimiz üzere Hafız İbrahim Demiralay Konağında düzenlediğimiz Yemin Merasimi ile bu sefer stajını tamamlayan Av. Sibel Mutlucan Sayın-Av. Şakir Avras aramıza katılmıştır kendilerine Başta başarılar diler, sağlıklı, mutlu, huzurlu ve bol kazançlı bir meslek hayatı dileriz. 

            Türkiye’nin 3. sü olan Genç Avukatlar Meclisimiz daha henüz yeni kurulmuş olmasına karşın etkinliklerini yapmaya ve hatta diğer Genç Avukatlar Meclislerinin önüne geçmeye başladılar bile Bunun bir gösterisi olarak Isparta C. Başsavcımız Mustafa Yıldırım ile Buluşan ve bir tür sohbet havasında geçen söyleşi için Genç Avukatlar Mecsili Başkanı ve Tüm genç avukatlara teşükkürü bir borç bilir kendilerine başarılar dileriz.

            Türkiye Boks Federasyonun final musabaükaları ıspartada yapılmış ve ödül törenine Baromuz adına Yönetim kurulu üyemiz Av. Öznur Yalçın katılmışlardır böyle bir orgazisasyonu düzenleyenler arasında Baromuz üyesi Av. Ali Ballı’yı görmekten dolayı da ayrı bir mutluluk duyduk, kendilerine bu faaliyet için teşekkürü bir borç bilir özellikle 1. liği kaptırmayan genç Ispartalı Bayan Boksörümüze de başarı dileklerimizi bir kez daha iliteriz.

            TBB De düzenlenen İş sağlığı ve İş Güvenliğine ilişkin toplantıya Yönetim Kurulu üyemiz Av. Ömer Berber Katılmışlardır. Kendisine teşekkür ederiz. Bu konuya ilişkin olarak yanında 1 sigortalı çalıştıran meslektaşlarımızı da ilgili yasal mevzuat çerçevesinde bilgilendirdik,ve aynı zamanda bu konuda yardım alabilecekleri Beyaz OSGB İş sağlığı ve iş güvenliği Ltd Şti’den de Avukatlara özel %20 lik indirim ile yardım aldık ve sizlere sitemizde ve mail yolu ile bildirdik.

            Yine Sayın Sadi Somuncunun katıldığı Öğretmen evindeki Türk Ocaklarının programına Yönetim Kurulu üyemiz Av. Egemen tanyıldız katılmış olup kendisine teşükkür ederiz.

            Özellikle Tapu ve Nüfus müdürlüğünde işlerini takip eden meslektaşlarımızın bir kısmının x-ray cihazından geçirilmek istenmesi ile ilgili olarak gerek Isparta Valiliğine gerekse Emniyet müdürlüğüne Yasal mevzuat çerçevesinde bunun mümkün olmadığı yazılı olarak bildirilmiş ve bu konuda dikkate etmeleri rica edelmiştir.

            Bu ayki faaliyetlerimiz arasında olan olağanüstü bir durum olmadığı sürece 2 haftada bir Pazartesi günleri icra edilen yönetim kurulu toplantı tutanakları, kısa karaları da sitemizde ilan edilerek meslektaşlarımız bilgilendirilmiştir.

            Başta Isparta Baromuzun Güzide üyeleri Siz Meslektaşımızın 1-7 Nisan 2013 Avukatlar Haftasını Kutlarız, Avukatlar Günümüz artık TBB nin aldığı karar uyarınca son 3 yıldır Avukat haftası olarak kutlanmakta ve Barolar bir hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlemektedir. Baro Başkanlığımız bu sene çok daha erken denecek bir tarihte 30-31 Mart 2013 tarihinde Genç Avukatlar meclisimizin Gençlik Spor il Müdürlüğü işbirliği ile düzenlediği masa tenisi turnuvası ile Avukatlar haftası etkinliklerine başlayacaktır, etkinliklerimiz, İlçe Temsilciliklerimiz (Eğirdir-Yalvaç-Şarkikaraağaç) ve meslektaşlarımızın ziyareti, Masa Tenisi Turnuvası Kupa Töreni, Kan Bağışı,Aramızdan ayrılan meslektaşlarımız anısına helva dağıtımı  ,Sinema Gösterimi, Avukatlar Günü Gala yemeği,Avukatlar günü kokteyli,TBB Disiplin kurulu üyemiz Sayın Av. Ünal Çankayanın Mesleki sorumluluk konulu söyleşisi ve yine Isparta Barosunu Dünü ve Bugünü konulu Üstadımız Av. Güngör Çakmakçı ile Genç Avukatımız Av. Filiz Arseven söyleşisi, Geleneksel Pikniğimiz (Sucuk Partisi), İzgören akademinin Avukatlar haftasına özel olarak indirimli fiyat uygulaması ile düzenlediği “Hayatımız film” adlı sunumu v.d etkinliklerle kutlanacaktır.Etkinliklere katılımınız bizler için çok önemlidir özellikle Çelek Törenimiz 05/04/2013 günü Hükümet Meydanında  gerçekleştirilecek olup tüm meslektaşlarımızın birkaç dakika olsun işlerine ara verip törene katılması bizleri çok ama çok mutlu edecektir,Gala yemeğimiz bizlere özel olarak düşünülmüş olup; Yalnızca Siz Sayın Meslektaşlarımız davet edilmiştir.  

          Isparta Baromuza önceki dönemde olduğu gibi bu dönemde de desteğini ve katkısını esirgemeyen başta bütün meslektaşlarımıza ve Yönetim Kurulu Üyelerimizin tamamına gösterdikleri her türlü destek ve güven için minnettar olduğumu belirtir, şerefimiz olarak gördüğümüz Isparta Barosunun sancağını daha ilerilere götürmenin gayretini gösterdiğimizi belirtir, 27. dönem 6. faaliyet  (Bir aylık) raporunu arz eder; AVUKATLAR HAFTAMIZ KUTLU OLSUN DER Saygılar sunarım.   

01/04/2013          

                                                             AV.GÖKMEN HAKKI GÖKMENOĞLU

                                                           ISPARTA BARO BAŞKANI

 ISPARTA BARO BAŞKANLIĞININ 01/04/2012 -01/05/2013 TARİHLERİ ARASI 27.DÖNEM   

   7.FAALİYET RAPORU

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUCUK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

         Sayın Meslektaşım, Üstadım;  

 

27. Dönem 7. Faaliyet raporu ile sizlerle buluşmanın sevincini yaşıyoruz

Önceki Faaliyet Raporunda da sizlere ilettiğimiz üzere ; Özellikle Tapu ve Nüfus Müdürlüğünde işlerini takip eden meslektaşlarımızın bir kısmının x-ray cihazından geçirilmek istenmesi ile ilgili olarak gerek Isparta Valiliğine gerekse Emniyet Müdürlüğüne Yasal mevzuat çerçevesinde bunun mümkün olmadığı yazılı olarak bildirilmiş ve bu konuda dikkate etmeleri rica edilmiş idi,bu konuda Sayın Isparta Valiliği Bu konuda şifai olarak bizimle yaptığı görüşme neticesinde bu aksaklığa bir daha mahal verdirilmeyeceği bildirilmiştir.

Sitemizde ilan etiğimiz üzere Danıştayın 12/1/2012 tarihli kararı ile “evlilik birliğinin resmen devam ettiğini kanıtlayan vukuatlı nüfus kayıt örneği veya evlilik cüzdanı ile konutun aile konutu olduğunu, eşlerin konutta birlikte yaşantılarını sürdürdüklerini kanıtlayan muhtarlıktan ve varsa apartman yönetiminden alınmış  belgenin ibrazı ile” Tapu Kadastro Müdürlüklerinin aile mahkemesi kararı olmaksızın aile konut şerhi konulacağını” açıklamıştır

Yine 4. Yargı paketi adı altında ki bir dizi yasal değişiklik Meclis Genel kurulundan geçmiş ve bu konuda Isparta Baro Başkanlığımızın görüşleri Basın ile paylaşılmış ve sitemizde ilan edilmiştir.

Bir Avukatlar Haftası etkinliklerimizi de geride bırakmış bulunmaktayız, Baro Başkanlığımız bu sene çok daha erken denecek bir tarihte 30-31 Mart 2013 tarihinde Genç Avukatlar meclisimizin Gençlik Spor il Müdürlüğü işbirliği ile düzenlediği 1. Isparta Baro Başkanlığı 1. Masa tenisi turnuvası ile Avukatlar haftası etkinliklerine başlanmış, Etkinliklerimiz, İlçe Temsilciliklerimiz (Eğirdir-Yalvaç-Şarkikaraağaç) ve meslektaşlarımızın ziyareti, 1. Isparta Barosu Masa Tenisi Turnuvası Kupa Töreni, Kan Bağışı, Aramızdan ayrılan meslektaşlarımız anısına helva dağıtımı , Iyaş AVM Sinemalarında Çanakkale filmi gösterimi, Avukatlar Günü Gala yemeği,Avukat evimizde Avukatlar günü kokteyli, TBB Disiplin kurulu üyemiz Sayın Av. Ünal Çankaya’nın Mesleki Sorumluluk konulu söyleşisi ve yine Isparta Barosunu Dünü ve Bugünü konulu Üstadımız Av. Güngör Çakmakçı ile Genç Avukatımız Av. Filiz Arseven söyleşisi, Yine Isparta Baro Başkanlığı-Emniyet Müdürlüğü ve Basın Kuruluşları arısında ki Halı Saha Turnuvası ve Geleneksel Pikniğimiz (Sucuk Partisi) ile İzgören Akademinin Avukatlar haftasına özel olarak indirimli fiyat uygulaması ile düzenlediği “Hayatımız film” adlı sunumu ile son bulmuştur. Tüm etkinliklerimizde bizlerle birlikte faaliyetlerin gerçekleştirilmesine katkı gösteren Tüm meslektaşlarıma üstatlarıma öncelikle yoğun katılımdan dolayı İlçe Temsilciliklerimize sevgi ve saygılarımı sunarım. Yine bu etkinliklerimiz çerçevesinde sitemizde ilan ettiğimiz üzere bizleri; bizzat katılımı ile gazete ilanları ve tebrik mesajları ile yalnız bırakmayan çok sayıda ki Savunman dostlarına da şükranlarımı bir kez daha sunar, bu konuda ki ilgili Kamu ve Özel kurum ve kuruluş temsilcileri ile diğer kişilerin isimleri sitemizde ilan edilmiştir. Yine basında konuya ilişkin çıkan yazı ve makalelerin tamamı, Bar Başkanlığımıza yazılan kutlama ve teşekkür yazılarını tamamı sitemizde ilan edilmiştir.

Tüm Etkinliklerimiz 5 Nisan Basın Açıklamalarımız kanalı ile Isparta Baro Başkanlığının ve Bağglı Meslektaşlarımızın, Isparta İlinin Lokomatifi olduğu bir kez daha gözler önüne serilmiştir.

Baromuz üstatlarından 40 ve üzeri meslek hayatı olanlara TBB ce verilen plaketler Baro Sekreterimiz Sayın Av. Salih Kocagöz tarafından teslim alınmış olup 40. yılı dolduran plaket sahibi üstatlarımıza da plaketleri Baromuzca taktim edilmiştir kendilerine uzun ve sağlıklı ömür ve görevler diler, DARISI BİZİM BAŞIMIZA DERİZ.

Yine 6111 sayılı yasa kapsamında İİK nunda yapılan düzenleme ile Vakıflar Bankası kanalı ile bütün nakdi işlemlerin yapılıyor olması nedeni ile meslektaşlarımızın özellikle banka gişe işlemlerinde yaşadıkları sıkıntılar üzerine Baro Başkanlığımızca ilgili birimlere yazılan yazılar ile bu sıkıntı giderilmiş ve Meslektaşlarımıza özel bir gişe ve sıra tahsis edilmiştir

Yine güncel Yargıtay-Danıştay Kararları ile TBB Duyuruları ve açıklamaları sitemizde ilan edilmiş sizlerle paylaşılmıştır.

Son yaşanan olaylar üzerine Anayasamızın ilk 3 maddesinin değiştirilemez olduğu, Yeni Anayasa çalışmaları esnasında Üniter devlet yapısını, parlementer rejimin ve kuvvetler ayrılığı ilkesi ile demokratik, laik sosyal hukuk devleti ilkelerini korunması gerektiği ni deklere eden bizimde içerisinde bulunduğumuz 40 Baro başkanı olarak bir bildiri imzalanarak kamuoyu ile ve sizlerle paylaşılmıştır

Yine deminde ifade ettiğimiz üzere Avukatlar Haftamız nedeni ile Baromuzun etkinlikleri çerçevesinde tenis turnuvası, Futbol turnuvası, söyleşiler ile Baromuzun gücüne güç katan tüm meslektaşlarımıza bir teşekkür metni düzenlenmiş v kendilerine şükranlarımız sunulmuştur.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Programa Baromuz adına Genel Sekreterimiz Av. Salih Kocagöz katılmıştır

Yine Yılmaz Şener İlköğretim Okulu Satranç Turnuvası ödül törenine bizzat tarafım katılarak Baromuz adına dereceye girenlere ödülleri takdim edilmiştir.

Bu ay içerisinde de yine Aramıza yemin törenleri Avukat evimizde icra edilen Av. Ersin Çulha ve Av. Hasan Topalakçı katılmışlardır, kendilerine meslek hayatlarında başarılar dileriz.

Önümüzdeki günlerde Hakim ve Savcıların Performans değerlendirmelerinde Baroların katkılarının neler olabileceği konulu yazıya Baro Başkanlığımızca Adalek Bakanlığına sunulmak üzere TBB ne iletilmiştir.

Mürşide Ermumcu Anadolu Ticaret Lisesi öğrencilerinin (Sigortaları okul tarafından yatırılmak üzere) Nisan ayı içerisinde 3 hafta boyunca meslektaşlarımız yanında staj yapma talepleri sizlere duyurulmuş ve talepler okul idaresine bildirilmiştir.

İstanbul Baro Başkanlığının geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği olağanüstü genel Kuruluna katılımımız dan dolayı Sayın İstanbul baro Başkanı Av. Doç Dr. Ümit Kocasakal’ın teşükkür yazısı sitemizde ilan edilmiştir.

 7. Faaliyet raporu dönemi içerisinde yapılan Yönetim Kurulu toplantıları ve gündemleri ile alınan kısa kararlar sitemizde ilan edilmiştir.

Ankara Baro Başkanlığı Adli Yardım Bürosunun verdiği destek ile çok geniş katılımlı sertifikalı Adli Yardım Semineri icra edilmiş ve Bu seminerimiz neticesinde Adli Yardım Yönergemizin yapılmasına ve Adli Yardım Büromuzca yapılan raporlama ve alınan taahüt sisteminin yeniden uyarlanmasına karar verilmiştir. Bu seminer nedeni ile bizlere Ankara baro başkanlığı ve Adli Yardım Bürosu ve ekibince verilen katkılardan dolayı şükranlarımızı iletiriz.

Baro Başkanlığımız Adli Yardım seminerimizin icrası neticesinde, TBB ce 40 ve üzeri mesleki hayatını tamamlayan meslektaşlarımıza verilen plaketler Baro Başkanlığımızca teslim alındığından bizzat üstatlarımıza küçük bir törenle takdim edilmiştir. Mesleğinde 40 ve üzeri süreyi tamamlayan ve TBB ce plakete layık görülen Üstatlarımız Av. İsmail Akyürek’e-Av. Cemal Özkan’a-Av. Ali İhsan Kundakçı’ya-Av. Ali Tanyıldız’a-Av. Abdullah Mithat Ural’a Baromuz adına sağlıklı mutlu ve huzurlu nice yıllar diler saygılar sunarız.

Önceki günlerde de bir çok eğitim kuruluşunda düzenlendiği üzere Mesleki Kariyer gönleri etkinlikleri çerçevesinde Zehra Ulusoy İlköğretim Okulu’nun çağrısı üzerine Bizzat tarafım ve Yönetim Kurulu üyemiz Av. Egemen Tanyıldız tarafından Avukatlık Mesleği, Barolar, ve Savunmanı önemi konulu eğitim çalışması yapılmış ve gençlerin Avukatlık mesleğine olan ilgileri tarafımızda hayret uyandırmıştır.

Adli Sicil Yönetmeliğinde ki değişiklik sitemizde ilan edilmiş ,aynı zamanda E Baro pul uygulamasını da başladığı sitemizde duyurulmuşt

6331 Sayılı Kanunu'nun Aşamalı olmak üzere yürürlüğe girmiştir, aşamalı olarak yürürlüğe girmesi planlanan maddeleri İş güvenliği ve İşyeri hekimi çalıştırılmasına yöneliktir. Çalışan temsilcisi ile ilgili madde ile birlikte kanunun önemli bazı maddeleri 01.01.2013 tarihinde yürürlüğe girmiştir, Bundan dolayı siz saygıdeğer meslektaşımıza yaptığımız ilan ile bu konuda sigortalı işçisi olanların iş güvenliğ kursu almaları gerektiği ve yine işyeri risk analizini yaptırması gerektiği de duyrulmuş olup bu konuda hassasiyet gösterilmesinin aylık cezai müeyyidesini olduğu duyurulmuştur

TBMM mizin kuruluşunun ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 93. yıldönümü kutlamalarına ve bu çerçevede Gülbirlik İlköğretim Okulundan Baro Başkanlığına geçen gençlerimizin 23 Nisan Programına Baro Yönetim kurulu üyemiz Av. Abdullah Çelik katılmış olup kendisine şükranlarımızı sunar Bayramımız tekrar kutlu olsun deriz.

Yine Bursa Baro Başkanlığınca ilki düzenlenen Genç Avukatlar kurultayına Genç Avukatlar Meclisi Başkanımız Av. Ali Burak Yıldız ve üyeleri Av. Aybala İbişoğlu ve Av. Şeyda Çetin katılmışlar Baro Başkanlığmızı layıkı ile temsil etmişler ve 30 Baro genç Avukatlarının katılımı ile bir bildiriye imza koymuşlardır ilgili bildiriye Baro Başkanlığı olarak aynen destek veri çalışmalarından dolayı Tüm genç Avukatlar Meclisimize şükranlarımızı sunarız.

          Isparta Baromuza önceki dönemde olduğu gibi bu dönemde de desteğini ve katkısını esirgemeyen başta bütün meslektaşlarımıza ve Yönetim Kurulu Üyelerimizin tamamına gösterdikleri her türlü destek ve güven için minnettar olduğumu belirtir, şerefimiz olarak gördüğümüz Isparta Barosunun sancağını daha ilerilere götürmenin gayretini gösterdiğimizi belirtir, 27. dönem 7. faaliyet  (Bir aylık) raporunu arz eder; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın kutlu olmasını diler  Saygılar sunarım.   

 01/05/2013                                      ISPARTA BARO BAŞKANI

                                       AV.GÖKMEN HAKKI GÖKMENOĞLU

 

 

ISPARTA BARO BAŞKANLIĞININ 01/05/2013 -01/06/2013 TARİHLERİ ARASI 27.DÖNEM

8.FAALİYET RAPORU

       32. T.B.B. BAŞKANI ve ORGAN SEÇİMLERİ TÜM MESLEKTAŞLARIMIZA HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN 

Sayın Meslektaşım, Üstadım;  

Yeni Bir faaliyet raporu ile birlikte sizlerle buluşmanın sizlerle buluşmanın sevincini yaşıyor TBB Başkan, yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu seçimlerinin tüm meslektaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını öncelikle diliyoruz.

Bir aylık süre zarfında değişen Yasal mevzuat ile yine  torba adı ile anılan bir çok yasada kısmi yapılan değişiklikler ile ilgili ve yine güncel Yargıtay, Danıştay, Anayasa Mahkemesinin Bireysel başvuru kararları ile siz saygıdeğer meslektaşlarımızı sitemiz yolu ile aydınlatmaya çalıştık

Adli Yardım Ön Bürü nöbet çizelgesini sitemizde ilan ettik

Isparta Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğünce düzenlenen “Ailede Sevgi İletişimi” Konulu seminere Başkan Yardımcımız Av. Ayfer Eseryel katılmıştır kendilerine teşekkür ederiz.

Yine TBB nin 29/04/2013 tarihli Savunma görevin yapan Avukatlara karşı güvenlik güçlerinin uyguladığı şiddete karşı Basın açıklaması sitemizde ilan edilmiştir.

6311 sayılı iş güvenliği ile ilgili olarak meslektaşlarımızın da sigortalı personel çalıştıranları bilgilendirme ve yasal zorunlulukları açısından sitemizde ilan yapıldığı gibi bu konu ile ilgili olarak Beyaz OSG firması tarafından 03/05/2013 tarihinde Avukat evimizde düzenlenen bilgilendirme toplantısı ile de meslektaşlarımız bilgilendirilmiştir.

2013 yılı Arabuluculuk Asgari ücret tarifesi resmi gazetede yayınlanmış ve meslektaşlarımıza duyurulmuştur

07/05/2013 tarihli TBB nin “Adli tatil Korunmalıdır” alt başlıklı Basın açıklaması sitemizde ilan edilmiştir.

Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinin mezunlarını bir araya gelmesine yönelik daveti sitemizde ilan edilmiştir.

04/05/2130 tarihli TÜBAKKOM’un Aydın Barosunu ev sahipliğindeki toplantısına Başkan Yardımcımız Av. Ayfer Eseryel Katılmıştır kendisine teşekkür ederiz

Yine Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Özel hukuk Anabilim dalı Başkanı Prof Dr Hasan İşgüzar ve Önceki Dönem Antalya Baro Başkanı ve şimdiki Kilis Barosu Delegesi AV. Zafer Köken ve Yine Emekli Savcı Av. Ümit Yaşar Özdemir ile Sayın C. Başsavcımız Mustafa Yıldırım Baro Başkanlığımızı ziyaret etmişlerdir.

Kütahya Baro Başkanlığının Avukat evinin açılışına Bizzat Baro Başkanı olarak katıldığım gibi TBB Isparta Delegemiz Av. Faik yıldız da tarafıma eşlik etmiştir kendisine teşekür ederiz.

12/05/2013 tarihinde TBB Başkanlığında düzenlene Kamuda çalışan Avukatlar kurultayına Kamu Avukatları Komisyonu Başkanımız Yönetim Kurulu üyemiz Av. Abdulah Çelik katılmıştır kendisine teşekkür ederiz.

Yine TBB nin “5434 sayılı Kanunun mülga ek 31 inci maddesi veya 5510 sayılı Kanunun 41 inci maddesi hükümlerine göre avukatlık staj sürelerini borçlanmayı talep etmeleri halinde bu sürelerini borçlanabilecekleri” ne ilişkin duyurusu sitemizde ilan edilmiştir

SDÜ Türkçe Topluluğu, Isparta Türk Ocakları ve SDÜ Tarih Topluluğunca düzenlenen “Sibiryadan Anadolu’ya “ konulu seminere Yönetim Kurulu üyemiz Av. Yıldırım Görgülü katılmıştır kendisine teşekkür ederiz.

Yine 2013 yaz kararnamesi nedeni ile ilimizden ayrılan hakim ve Savcılar ile İlimize atanan Hakim ve Savcılarımız sitemizde ilan edilmiş kendileri birebir tek tek aranarak yeni görevlerinde başarılar dilenerek Baro Başkanlığımız adına sevgi ve saygılarımız iletilmiştir.

TBB Başkanlık ve organ seçimleri nedeni ile ilimizi ziyaret eden Sayın TBB Başkanımız Av. Vedat Ahsen Coşar ve Yönetim kurulu Üyesi ve Konya Delegesi  Av. Turgay Bilge Baromuzu ve Ispartayı ziyaret etmişler kendileri bizzat Baro başkanı sıfatı ile tarafım ve TBB Delegemiz Av. Erol Berber tarafından karşınmış ve görüş alışverişinde bulunulmuştur.

Hatay ili Reyhanlı ilçesindeki feci terör olayı kınandığı ve lanetlendiği gibi Hatay Baro Başkanlığına da Baro Başkanlığımızın taziyesi resmi yazı ile bildirilmiş ve sitemizde ilan edilmiştir.

Bir aylık dönem içerisinde ki her ayın 1. ve 3. Pazartesi günleri icra edilen Yönetim Kurulu Gündemleri kısa karaları sitemizde ilan edilmiştir.

Anneler Günü münasebeti ile Baro Başkanlığımızın kutlama mesajı sitemizde ilan edilmiş tüm meslektaşlarımızın anneleri ile anne meslektaşlarımızın anneler günü kutlanarak nice yıllar dilenmiştir.

TBB nin 2013/28 sayılı “Yargıçlığa geçen Avukatların CMK ödemelerini yapılıp yapılmayacağına yönelik Adalet Bakanlığı yazışmaları sitemizde ilanen duyurulmuştur.

Kocaeli Baro Başkanlığının “Çalışma yaşamını güncel sorunları” Başlıklı seminere gösterdiğimiz katkı nedeni ile Baro Başkanlığımıza hitaben yazdığı teşekkür yazısı sitemizde ilan edilmiştir.

 Türkiye’de ki Avukat sayısı,Artış oranı ve Bay Bayan Avukat sayılarına ilişkin istatistiki tablo sitemizde ilan edilmiştir

SGK Haftası etkinlikleri çerçevesinde ki Plaket Törenine Baro Başkanı sıfatım ile bizzat tarafım ve Yönetim Kurulu üyelerimizden Av. Bahadır Erdem katılmıştır Av. Bahadır Erdem’e teşekkür ederiz.

SDÜ Hukuk Fakültesinin Hukuk ve Adalet kulübünce düzenlene Tiyatro daveti sitemizde ilan edilmiştir.

Yine Isparta Baro Başkanlığımızca ve Genç Avukatlar Meclisimizce düzenlenen ve bundan sonra düzenli olarak gerçekleştirilecek olan “ Bir üstatla Söyleşi” Programını ilk konuğu üstadımız Av. Güngör çakmakçı olmuş ve kendilerini deneyimi ve bilgi birimimi ve tecrübeleri genç meslektaşlarımıza avukat evimizdeki söyleşide aktarılmıştır Üstadımız Av. Güngör Çakmakçıya katılımından dolayı teşekkürü bir borç biliriz.

Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesini yakıldığı 19 mayıs Atatürk’ü anma gençlik ve spor bayramı ile ilgili kutlama mesajımız yayınlanmış ve Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz rahmet ve minnetle anılmıştır.

Yine son dönemde baromuzu ziyaret etmiş olan El Ele Derneği- Anneler Derneğine  Baro Başkanlığımızca iadeyi ziyaretlerde bulunulduğu gibi Son seçim sonuçları doğrultusunda Isparta Muhasebeciler Odası- Ticaret Borsası ve Ticaret ve sanayi Odası Başkan ve Yönetim kuru üyelerine birer kutlama mesajı yayınlanarak kendileri makamlarında ziyaret edilerek Baro Başkanlığımızın Başarı temennileri iletilmiştir. Katılan Yönetim Kurulu üyelerimiz Av. Ömer Berber- Av. Egemen Tanyıldız- Av. Bahadır Erdem- Av. Yıldırım Görgülü- Av. Öznur yalçın – Av Ünsal Çankaya ‘ya Teşekkür ederiz.

Bu ziyaretler kapsamında Isparta El Ele Derneğinin 03/06/2013 tarihinde yardım amacı ile düzenlediği kermese katkıda bulunulması siz saygı değer meslektaşlarımızdan talep edilmiş olup ikinci el giyim ve ev ve büro eşyaları ile katkıda buluna meslektaşlarımıza şükranlarımızı iletiriz.

Yine çok uzun süredir Uçak seferleri olmayan Isparta S. Demirel Havalimanına Uçak seferlerini başlaması nedeni ile “Uçağımıza Sahip Çıkalım” sloganı ile verilen resepsiyona Yönetim Kurulu üyemiz Av. Yıldırım Görgülü ile üstatlarımızdan Av. Güngör çakmakçı katılmışlardır kendilerine teşekkür ederiz.

Yine Kamuoyunda Akil insanlar olarak bilinen Akdeniz Gurubu Heyeti İlimizi ziyaret etmişler ilgili toplantıya Baro Başkanlığımızın aldığı karar uyarınca bizzat tarafım ve Yönetim Kurulu üyesi Av. Ünsal Çankaya katılmış konuya ilişkin görüş ve düşüncelerimiz de sitede ve basın organlarının tamamında ilan edilmiştir.

Yine Baromuza ziyaretlerini gerçekleştiren Isparta Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiriciler Birliği ile Isparta Piramit Etüt merkezine teşekkürlerimizi sunarız

Piramit Etüt merkezini Baromuza özel olarak verdiği fiyat listesi ve kampanyaya ilişkin bilgiler sizlerle gerek sitemiz gerekse mail yolu ile paylaşılmıştır.

6385 sayılı Yasa ve mevzuat kapsamı sitemiz ve mail yolu ile sizlerle paylaşılmıştır.

İstanbul’un Fethini 560. yıldönümü nedeni ile Baromuz adına mesaj yayınlanmış olup Öncelikle bu büyük fetihi gerçekleştiren Fatih Sultan Muhammed Han' ve şanlı askerleri olmak üzere Kahraman Ecdadımızı ve tüm Şehitlerimiz rahmet ve minnetle anılmışlardır ruhları şad olsun.

Yine il Bazında Tüm kamu kurumlarına, Baromuzca yazı yazılarak Meslektaşlarımıza kurum içerisinde yürütme ile ilgili (ihale komusyonu satın alma komisyonu v.d) görevlerin verilmesinin Avukatlık Kanununa aykırı olduğu resmi yazı ile beldirilmiştir.

Yine Türkiye Barolar Birliğini 32. Olağan genel kurulu sorucunda TBB Başkanlığına Av. Prof Dr Metin Feyzioğlu ile yeni ekibi seçilmiş olup yine Av. Prof Dr Metin Feyzioğlu listesinden Baromuzun Önceki Dönem Baro Başkanlarımızdan Disiplin kurulu adayı olan Av. Faik yıldız da Isparta Baro Başkanlığı olarak yürüttüğümüz büyük lobi çalışması neticesinde Disiplin kurulu üyesi olmuştur ki kendilerine de başarılar dileriz.bu seçim neticesi ile Göreve sonlanan TBB Disiplin kurulu üyemiz Önceki Dönem Baro Başkanımız Av. Ünal Çankaya’ya da tüm emek ve katkılarından dolayı şükranlarımızı sunar Yeni Dönemde de Isparta Baro Başkanlığının Bayrağını TBB’ne dikmenin de, Isparta Baro Başkanı olarak gururu ve mutluğunu yaşadığımı ifade etmek isterim.

Yine TBB deki devir ve teslim töreni ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ziyareti nedeni ile Şahsım ve Başkan Yardımcımız Av. Ayfer Eseryel ve Yönetim kurul Üyemiz Av. Ömer Berber ile birlikte törene katılınmış olup kendilerine teşekkürü bir borç bilirim. Konuya ilişkin TBB Başkanlığının basın açıklaması ve görselleri sitemizde yayınlanmıştır.

Baro Dergimizin (Bültenin) yeni sayısının hazırlıkları tamamlanmış olup bu konu ile ilgili basım öncesinde görüş ve önerileri buluna meslektaşlarımızın Yönetim kuirulu üyemiz Av. Egemen Tanyıldız ve Yayın ekibi ile paylaşmasını rica ederz.

 Isparta Baromuza önceki dönemde olduğu gibi bu dönemde de desteğini ve katkısını esirgemeyen başta bütün meslektaşlarımıza ve Yönetim Kurulu Üyelerimizin tamamına gösterdikleri her türlü destek ve güven için minnettar olduğumu belirtir, şerefimiz olarak gördüğümüz Isparta Barosunun sancağını daha ilerilere götürmenin gayretini gösterdiğimizi belirtir, 27. dönem 8. faaliyet  (Bir aylık) raporunu arz eder; TBB Başkanlığı ve Organ Seçimlerini Tüm Meslektaşlarımıza ve Isparta Baro Başkanlığına Hayırlı ve Uğurlu olmasını temenni eder  saygılar sunarım.   

01/06/2013                                                      ISPARTA BARO BAŞKANI

                                                                  AV.GÖKMEN HAKKI GÖKMENOĞLU 

 

 

ISPARTA BARO BAŞKANLIĞININ 01/06/2013 -01/07/2013 TARİHLERİ ARASI 27.DÖNEM

9.FAALİYET RAPORU

        BAROMUZUN YENİ BÜLTENİ ÇIKTI UMARIZ BEYENİRSİNİZ !, (dağıtım devam ediyor)

Sayın Meslektaşım, Üstadım;  

Yeni Bir faaliyet raporu ile birlikte sizlerle buluşmanın sevincini yaşıyoruz, 3 yıldan bu yana düzenli olarak çıkarmaya gayret gösterdiğimiz Baromuzun Bülteninin Yeni sayısı çıktı öncelikle beğeneceğinizi umarız; emeği geçen tüm meslektaşlarıma ve Bültenin hazırlanmasında yoğun gayret gösteren Yönetim Kurulu üyemiz Av. Egemen Tanyıldız ve Yayın ekibine sizler adına teşekkürü bir borç bilirim.

ÖNEMLİ HATIRLATMA:

1-)       REKLAM YÖNETMELİĞİMİMİZ UYARINCA TÜM MESLEKTAŞLARIMIZA TABELALARININ YÖNETMELİĞE UYGUN HALE GETİRMELERİ BİLDİRİLMİŞ, AKABİNDE KURULAN BİR KOMİSYON ARACILIĞI İLE REKLAM YÖNETMELİĞİNE UYGUN OLMAYAN TABELALAR TESPİT EDİLEREK İLGİLİ MESLEKTAŞLARIMIZA İKİNCİ BİR YAZI GÖNDERİLEREK TABELALARINI YÖNETMELİĞE UYGUN HALE GETİRMELERİ BİLDİRİLMİŞTİR, ANCAK ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BU HUSUSTA BARO BAŞKANLIĞIMIZCA YÖNETMELİĞE AYKIRI OLAN TABELALAR İLE İLGİLİ İŞLEM YAPICAĞINI MESLEKTAŞLARIMIZA TEKRAR ÖNEMLE BİLDİRİRİZ !.

2-)       BAROMUZUN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ FAALİYETLERİ ÖNCEDEN İLAN EDEREK KATILAN MESLEKTAŞLARIMIZIN SAYISINI ALMAKTA VE ONA GÖRE ORGAZİSASYON YAPMAKTAYIZ, SAYIN MESLEKTAŞLARIMIZDAN KATILIM TALEPLERİNE RİAYET ETMELERİNİ ÖNEMLE İSTİRAM EDERİZ. KATILIM SAYILARINA GÖRE ULAŞIM, İAŞE, KONAKLAMA,V.D BAĞLANTILARI SAYIYA GÖRE YAPMAKTA OLDUĞUMZDAN KATILIM SAYISINDA Kİ ARTIŞ VEYA DA EKSİLMELER BAROMUZUN MAĞDURİYETİNE ORGAZİSASYONDA AKSAMALARA NEDEN OLMAKTADIR BU KONUDA HASASSİYETİNİZE İHTİYACIMIZ VARDIR.

3-)       SON YAPILAN YASAL DEĞİŞİKLİK İLE ADLİ TATİL 20 TEMMUZ İLE 31 AĞUSTOS TARİHLERİ ARASINDADIR; 1 EYLÜL PAZAR GÜNÜNE DENK GELDİĞİNDEN 2 TEMMUZ 2013 GÜNÜ GÖRÜŞMEK ÜMİDİ İLE ŞİMDİDEN ADLİ TATİLİNİZİN VE RAMAZAN AYINIZIN HAYIRLI VE UĞURLU OLMASINI DİLERİZ  

Mesleki sıkıntılarımız her geçen gün artarak devam ediyor, Nüfus Müdürlüğünde Nüfus Kayıtlarının meslektaşlarımıza verilmemesi, Yine Vakıflar Bankası Başta olmak üzere Banka ve Resmi kurumlarda ki resmi kimliklerimize itibar edilmemesi, Noterlerin Meslektaşlarımıza çıkardıkları vekaletnamelerde en dar kapsamlının çıkarılıyor olması ve bu nedenle meslektaşlarımızın mağduriyetleri, yine Özelikle Tapu ve Nüfus işlemleri için kuruma giden meslektaşlarımızın XR cihazlarından geçme konusunda yasaya aykırı davranılması nedeni ile Yine Kamulaştırma vekalet ücretlerinin Nisbi olmaktan çıkarılmıştır maktu olması ile ilgili yine Taahüdü ihlal Suçlarının kaldırılması ile ilgili Meclise verilen önerge ile ilgili gerekli girişimler ilgili Resmi Kurumlar vasıtası ile Baro Başkanlığımızca yapılan yazışmalarla çözüme kavuşturlmaya çalışılmış ve ilgili çalışmalar ve çözümleri  sizlerle mail ve duyurularla paylaşılmıştır

TBB nin 32. Olağan Genel Kurulu sonucunda ki Mazbata ve Anıtkabir törenine tarafım ve Av. Ayfer Eseryel Av. Ömer Berber ve Disiplin kurulu üyeliğine seçilen Av. Faik Yıldız katılmışlardır Başta TBB Başkanı Sayın Prof Dr. Avukat Metin Feyzioğlu ile içerisinde Av. Faik Yıldızın’da olduğu yeni ekibe hayırlı ve uğurlu olsun deriz.

Yine Önceki Dönem Baro Başkanlarımızdan Baro Delegemiz Av. Erol Berberin Sunumunda Vekalet Ücretleri konulu söyleşi Avukat Evimizde icra edilmiş olup Başta Üstadımıza ve katılan meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.

Yine Hazine Müsteşarlığının Mesleki Sorumluluk sigortaları ile ilgili Genel Tebliği sitemizde ilan edilmiştir.

Yine Basında Gezi Parkı olayları olarak adlandırılan olaylarla  ilgili olarak, İstanbul Barosuna kayıtlı olan ve gözaltına uğrayan 49 meslektaşımız ile ilgili olarak tüm Barolar gibi TBB Başkanlığı ve Isparta Baro Başkanlığımızda gerekli Basın açıklamalarını yapmış ve bu konuda da Basın açıklamamız dışında yapılan, ancak Baromuza lanse edilmeye çalışılan açıklamalarda anında Tekzip işlemi ile karşılık bulmuştur. Kaldı ki gerek mail yolu ile gerekse Sitemizde ilan yolu ile Diğer Barolarında konuya ilişkin basın açıklamaları v.d tepkileri ile TBB nin Barolara çağrısı yine TBB Başkanımızın Sayın Cumhurbaşkanımıza yaptığı ziyaret, Şehit olan Polis Memuruna yönelik taziyeleri  v.d hususlar sizlerle paylaşılmıştır.söz konusu olayların il olarak az badire ile atlatılmış olması ve aklıselimin hakim olması da sizler gibi bizleri de mutlu etmiştir.

Savcılık Ceza Soruşturmalarının Meslektaşlarımızca vekalet sunulmaması nedeni ile incelettirilmemesine ilişkin öncesinde Baro Başkanlığımızca yazılan yazılar, konuya ilişkin Danıştay kararı sizlerle paylaşılmış idi bu sefer Tokat Baro Başkanlığının da yaptığı girişimler ve Hakimler Savcılar kurulunun cevabi yazımızda ilan edilmiştir. Öz olarak Vekaletsiz olarak Hazırlık tahkikati dosyaları gerek güvenlik gerekçesi gerekse öncesinde yayınladığımız Yargıtay ve Danıştay karaları uyarınca incelenemeyecektir.

Yine Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesinin ilk mezunları için SDÜ de düzenlenen törene bizzat tarafım ve Önceki dönem Baro Başkanlarımızdan Av. Erol Berber ile Yönetim Kurulu üyelerimizden Av. Ömer Berber ve AV. Salih Kocagöz katılmışlardır kendilerine teşekkür eder yeni mezunlara başarılar dileriz.

Isparta Belediye Başkanlığınca düzenlene 13. gül ve halı festivaline ve kortej yürüyüşüne bizzat tarafım ve yönetim kurulu üyemiz Av. Ömer Berber ile birlikte  katılarak  Isparta Belediye Başkanlığına çalışmalarında başarı dilekleri iletilmiştir.

TBB ni 2013/39 sayılı PTT müdürlüğünün elektironik telgıraf ile ilgili duyurusu sitemizde ilan edilmiştir.

TBB nin 32. Olağan Genel kurulu nedeni ile Baro Başkanlığımıza birlik başkanımızın yazdığı teşekkür yazısı sitemizde ilan edilmiştir

TBB nin 2013/42 sayılı duyurusu ile Galatasaray Üniversitesinde görevli genç yaşta vefat eden Doç DR Melike Batur Yamaner adına düzenlenen 30/11/2013 tarihinde son bulacak olan hatıra ve bilim çalışmalarına ilişkin yazı sitemizde ilan edilmiştir

Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin Mayıs 2013 tarihli sayısında tarafımla yapılan Baro Başkanlığımızın röpörtajı sitemizde ilan edilmiştir.

Tekirdağ Baro Başkanlığın 32. TBB nin olağan genel kurulu ile ilgili gönderdiği teşekkür yazısı sitemizde ilan edilmiştir.

Samsun Baro Başkanlığında seminer veren İş Hukuku uzmanı Çelik Ahmet Çelik’in İşjçi davalarında ki tazminat hesapları ile ilgili notlar sitemizde ilan edilmiş mail yolu ile sis saygıdeğer meslektaşlarımıza duyrulmuştur

Yine Isparta Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen ve anamızdan ayrılan Sayın Savcılar Mehmet Diken Bayram Aydınsoy ve Mehmet Emin Kadıoğlu adına yemeğe bizzat tarafım ve Yönetim Kurulu üyemiz Av. Abdulah Çelik katılmış olup, Sayın savcılarımıza yeni görev yerlerinde başarı dileklerimiz iletilmiştir.

TBB nin 2013/48 sayılı duyurusu ile Barolar Birliğimizin Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma Fonu ile ilgili meslektaşlarımızın çocukları ve eşlerine ilişkin yeni düzenleme sitede ve mail yolu ile sizlere ilan edilmiştir.

Yine Manisa Baro Başkanlığının Baromuza hitaben göndermiş olduğu teşekkür yazısı sitemizde ilan edilmiştir.

Adliye Sayarı civarına yapılan hatalı parklar nedeni ile meslektaşlarımızın otoparka giriş ve çıkışlarının zorlaşması nedeni ile emniyet müdürlüğü ile trafik komisyonuna yazmış olduğumuz yazılara verilen olumlu cevaplar sitemize ilan edilmiş olup bu tarihten itibaren Emniyet müdürlüğünce meslektaşlarımızın otoparka girişini engelleyen hatalı parklara cezai işlem uygulanacağı karar altına alınmıştır. 

Yine Burdur Baro Başkanlığınca icra ve iflas hukuku ve suçlarına ilişkin sayın Av. Talih Uyar sunumunda düzenlene seminere bizzat tarafım ve yine meslektaşlarımızdan ve Yönetim Kurul üyelerimizden Av. Salih Kocagöz, Av. Levent Erbaş, Av. Sibel Mutlucan Sayın, Av. Kamile Karaca, AV. Ayşe Şen Karadoğan, Av. Füsun Küllü, Av. Ahmet Kökmen, Av. Cengiz Kayhan, Av. Hülya Özcan, Av. Hanzele Enes Sever,Av. Ali Umut Akyüz, Av. Zöhre Evlen, katılmışlardır kendilerine ve Burdur Baro Başkanlığına teşekkür ederiz.

Haziranın 2. Haftası münasebeti nedeni ile Babalar günü kutlama mesajı ve yazıları ile Tüm Baba meslektaşlarımız ile Avukat Babalarının Babalar  günü kutlanmış olup nice Babalar günü dileklerimizi tekrar iletiriz.

17/06/2013 Tarihli Kültür Turizm İl Müdürlüğünce düzenlenen Türk Sanatlarında minyatür, Tezhip sanatı isimli sergiye Yönetim Kurulu üyemiz Av. Ömer Berber katılmıştır kendisine teşekkürü bir borç biliriz.

Jandarma teşkilatının Kuruluşunun 174. yıldönümü törenlerine tarafım bizzat katılarak Baro Başkanlığımızın tebriki Jandarma Alay Komutanımıza iletilmiş ve çalışmalarında başarı dileklerimiz iletilmiştir.

32. Olağan TBB gelen kurulu neticesinde Birlik Başkanlığına seçilen Sayın Prof Dr Avukat Metin Feyzioğlu ile değerli ekibine hayırlı olsun dileklerimizi iletmek üzere TBB ne tarafım ve Yönetim Kurulu üyelerimiz ile birlikte 27/06/2103 tarihinde ziyaret gerçekleştirilmiştir. Yakın ilgi ve alakasından dolayı TBB Başkanımız ve değerli yönetim kurulu üyelerine ve yine ziyaretimize iştirak eden TBB Disiplin Kurulu Üyemiz Av. Faik yıldız’a ve Yönetim Kurulu üyelerimiz Av. Abdullah Çelik, Av. Ali Osman Altınbaşak, Av. Bahadır Erdem, Av. Salih Kocagöz, Av. Ömer Berbere de teşekkürü bir borç biliriz. Bu seçim sürecinde Baro Başkanlığı olarak yürüttüğümüz lobi faaliyeti neticesinde bizleri destekleyen tüm Baro Başkanları ve Delegelerine de teşekkür ederiz.

TBB nin 20013/46-47-38 sayılı duyuruları sitemizde ilan edilmiş ve sizlere duyurulmuştur.

TBb nin yeni dönemdeki komisyonlarının başkan ve üyeleri belirlenmiş ve sitemizde yine ilan edilmiştir.

 Genç Avukatlar Meclisi ve Baro Başkanlığımız tarafından düzenlenen Sertifikalı Sağlık Hukuku Konulu seminer Yeni Adliye Konferans salonunda Değerli Hocalarımız Prof Dr Hakan Hakeri- Prof Dr Havva Karagöz- Prof Dr Yener Ünver ve Prof Dr Serhat Gürpınar sunumunda gerçekleştirilmiş olup tüm hocalarımıza ve katılımcılara Genç Avukatlar Meclisi ve Baro Başkanlığı olarak şükranlarımızı sunarız.

Yine Her sene icra ettiğimiz geleneksel kahvaltımızda bir araya geldik, Geleneksel kahvaltımıza aileleri ile birlikte katılan meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.

Bu faaliyet raporu dönemi boyunca evlenerek dünya evine giren, Doğum yaparak yine Çocuğunu sünnet ettirerek Düğünlerinde ve mutlu günlerin de  bizleri unutmayan tüm meslektaşlarımıza şükranlarımızı sunar, sağlıklı mutlu ve huzurlu nice günler dilediğimizi belirtiriz.

Isparta Baromuza önceki dönemde olduğu gibi bu dönemde de desteğini ve katkısını esirgemeyen başta bütün meslektaşlarımıza ve Yönetim Kurulu Üyelerimizin tamamına gösterdikleri her türlü destek ve güven için minnettar olduğumu belirtir, şerefimiz olarak gördüğümüz Isparta Barosunun sancağını daha ilerilere götürmenin gayretini gösterdiğimizi belirtir, İYİ ADLİ TATİLLER TEMENNİSİ İLE 27. dönem 9. faaliyet  (Bir aylık) raporunu arz eder saygılar sunarım.   

01/07/2013                                                     ISPARTA BARO BAŞKANI

                                                                  AV.GÖKMEN HAKKI GÖKMENOĞLU 

 

ISPARTA BARO BAŞKANLIĞININ 01/07/2013 -01/08/2013 TARİHLERİ ARASI 27.DÖNEM

10.FAALİYET RAPORU

AV. ALİ KOCAMÜFTÜOĞLU ABİMİZİ, ÜSTADIMIZI KAYBETTİK BAŞIMIZ SAĞOLSUN

RAMAZAN BAYRAMAMIMIZ  KUTLU OLSUN NİCE BAYRAMLARA DER, ADLİ TATİL SONUNDA GÖRÜŞMEK ÜMİDİ İLE;

       Sayın Meslektaşım, Üstadım;  

Yeni Bir faaliyet raporu ile birlikte sizlerle buluşmanın sevincini yaşıyoruz, 3 yıldan bu yana düzenli olarak çıkarmaya gayret gösterdiğimiz Baromuzun Bülteninin Yeni sayısı çıktı umarız beğenmişsinizdir.20/07/2013 tarihi itibariyle Adli tatilimiz Başladı Son yapılan düzenleme ile yeni Adli Yıl 02/09/2013 tarihinde Başlayacak, Adli Tatilinizin ve Ramazan Bayramınızın kutlu olmasını dilerim.

Adliye Otoparkımızın giriş ve çıkışları ile ilgili yapılan yanlış park nedeni ile meslektaşlarımızın giriş ve çıkışlarını engellenmesi nedeni ile ilgili Emniyet Müdürlüğüne yazımıza cevap verildi. Bu tarihten itibaren Hatalı park yapan araçların çektirileceği il Trafik Komisyonunca karar altına alınmış olup, Meslektaşlarımızın mağduriyeti giderilmiş ve duyurulmuştur.

TBB nini 2013/47 - 46-38 sayılı duyuruları sitemizde ilan edilmiş olup meslektaşlarımıza duyurulmuştur

Yine Baro Başkanlığımızca TBB ne bu ay içerisinde yazdığımız çeşitli konularda ki yazılarımız sitede ilan edilmiştir bu yazılarımızdan bazıları Baro sayı noları 2013/388 - 2013/389 - 2013/392 olup Arabuluculuk eğitiminin il bazında yapılması gerektiği, yine TBB Eğitim seminerlerinin Isparta Yapılması gerekli olanlarının neler olduğu konusunda ve TBB Başkanımıza Isparta Barosu olarak Ankara da bize gösterdiği yakın ilgi alaka için teşekkür yazıları sitemizde ilan olmuştur

Yine Özel Şifa hastanesi ile Meslektaşlarımızın çek yaplarını yaptırabilmeleri için özel bir anlaşma ile kişi başı 300,00 Tl ye tam çekap anlaşması yapılmış ve duyrulmuştur.

TBB nin Sivas Katliamının 20. yılına ilişkin basın açıklaması sitemizde ilan edilmiştir.

TBB nin Adli Tatilin 20 Temmuz ve 20 Eylül 2013 oluşu ile ilgili Basın açıklaması sitemizde ilan edilmiştir.

Avukat vekaletlerinin dar kapsamda çakarılması ile ilgili TBB ne ve Noterler birliğine yazmış olduğumuz yazılarımız sitemizde duyrulmuştur.Akabinde TBB de konun takipçisi olacaklarına yönelik yazdığı yazıda sitede ilan edilmiştir

Yine Eurogap firmasını son yapılan sosyal güvenlik yasasında ki değişiklik ile Baromuza özel risk analizi konusunda 120,00 TL sigortalı eğtimi ile ilgili 50,00 Tl lik teklifi Baro sitemizde ilan edilmiştir.

Yine İcra müdürlüklerinde Meslektaşlarımızın kullanımı gayesi ile internet vaylıs sistemi devreye girmiş olup meslektaşlarımıza duyrulmuştur.

Yine Avukat evimize bitişik olan yan duvarın yıkılma tehlikesine karşı Kültür varlıklarını koruma kuruluna yazdığımız yazı üzerine diğer kurumların harekete geçirildiğine dair cevabi yazısı sitemizde ilan edilmiştir.

Yine Baromuzca öncesinde Adli Yardımda görev yapan meslektaşlarımıza eğitim verilmiş olup bu sefer Baromuzun Adli Yardım yönergesi yapılarak sitemizde ilan edilmiştir.

TBB nin Arabuluculuk eğitimleri başlamakta olup, yaptığımız şifai görüşmeler ile 1950,00 TL lik fiyat 1.400.00 TL ye düşürtülmüş olup kayıtlar TBB de başlamıştır meslektaşlarımıza duyrulur

TBB ne yazdığmız Baromuzun 2013/394 sayılı yazısı ile Meslektaşlarımız adına TBB ce yapılacak İpat- Notbuk- Leptop kampanyası sorulmuş ve TBB ce bu konuda çalışmaların yapıldığı ve baromuza bilgi verileceği bildirilmiştir.

Yine TBB Başkanı Sayın Prof Dr Av Metin Feyzioğlu’nun Ankara Emniyet müdürlüğünün gezi olayları ile ilgili olarak düzenlediği fezleke de Ankara Barosu ile ilgili iddialara yönelik verdiği cevap ve basın açıklaması sitemizde ilan edilmiştir. Yine TBb nin Çevre Komisyon Toplantısına ilişkin Basın açıklaması sitemizde ilan edilmiştir.

Yine 5 yıl hizmet etmiş olan Avukatlar ile Mali müşavirlere Yeşil pasapart verilmesi ile ilgili Dış işleri Bakanlığının meclise verdiği önergeye destek olunması için TBB ne yazılan 2013/400 sayılı yazımız sitemizde ilan edilmiştir.

Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyinin ortaklaşa düzenlediği Türk Ceza adalet sistemini etkinleştirilmesi ve geliştirilmesi konulu panelde TBB Başkan yardımcısı Av Bera Beslerin konuşması sitemizde ilan edilmiştir.

TBB Başkanımızın Aanayasa Mahkemesi Başkanına yine Adalet bakanına yapmış olduğu ziyaretler sitemizde ilan edilmiştir.

TBB nin 2013/55 -54-53 sayılı ilanları sitemizde ilan edilmiş. Yüksek Yargı Kurumlarının Avrupa Standartları Bakımından Rollerinin Güçlendirilmesi Projesi" ne TBB Gözlemci Üye" statüsü ile proje faaliyetlerine katkı sunmaktadır. İlanımızda belirtmiş olduğumuz sitedeki anketlerin meslektaşlarımızca doldurmaları duyurulmuştur. Yine TBB Eğitim Merkezini oluşumu ve ilk toplantı ilanı yapılmıştır. Yeni belirlenecek Avukatlık asgari ücret tarifesi ile ilgili baromuzun teklifi TBB ne bir liste ile iletilmiş ve sitemizde ilan edilmiştir.

Yine bir Meslektaşımızın Baroya bildirimi üzerine X-Ry cihazlarında Avukatların aranamayacağına dair öncesinde olduğu gibi Emniyet müdürlüğüne ve İdare Mahkemesi Başkanlığına yazı yazılmış ve sitemizde duyrulmuştur.

Yinhe Bu ay içerisinde yapılan Yönetim kurulu toplantı tutanakları gündemleri ve kısa karaları sitemizde ilan edilmiştir.

 
Müdafiinin kollukta bulunan soruşturma dosyasını inceleyebilmesi için yetkili Cumhuriyet Savcısının yazılı emri gerektiğini düzenleyen Yönetmelik maddesini iptal eden Danıştay 10.Dairesi kararını onayan Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu kararı. TBB nin 2013/50 sayılı duyurusu ile sitemizde ilan edilmiştir.

TBMM de yapılan son görüşmeler esnasında meclise verilen önerge ile Mühendis mimar ve şehir planlamacısı odalarının (TMMOB) projelerdeki denetimlerinin kaldırılmasının idarenin uygulamalarında keyfiliğe yol açacağına dair ilimizde ki TMMOB ne bağlı Baromuzca yazılan yazılar sitemizde ilan edilmiştir.

Yine Ankara Baro Başkanının yeniden görev gelmesi nedeni ile Yazmış olduğumuz tebrik yazısı sitemizde ilan edilmiş ve Son Ankara Emniyet müdürlüğünü düzenlediği Fezlekede Ankara Barosunun fezlekede karşılaştığı ithamlardan dolayı üzüntü duyduğumuz bildirilmiş ve ilan edilmiştir.

Yin yeni görev gelen Başta TBB Başkanı ve değerli Yönetim ve Denetim Kurulu ile aralarında meslektaşımız Av. Faik Yıldızın’da bulunduğu disiplin kurulu üyeleri Yönetim kurulumuzla birlikte Ankara da ziyaret edilmişlerdir kendilerine başarı temennilerimiz iletilmiş sitemizde ilan edilmiştir.

Yine Son kararname ile ilimizden ayrılan C. Savcılarımız Mehmet Diken ve Bayram altınsoy Baro Başkanlığımıza ziyarette bulunmuşlardır kendilerine yeni görev yerlerinde başarılar dilenmiştir.

Yine Adli ve İdari Hakim ve Savcılık sınavlarına girecek olan meslektaşlarımıza yönelik Isparta da yeni Kurulmuş olan Yargı Akademi eğitim kurumundan özel fiyat alınmış ilan edilmiş (2.500,00 TL) olup kayıtlar başlamıştır.

Yine Baromuzun her sene düzenlediği geleneksel Kahvaltısı Meslektaşlarımız ile ailelerinin geniş bir katılımı ile yapılmış ve ilan edilmiştir.

Yine Baromuz Genç Avukatlar Meclisini katkıları ile Özelikle Son dönemde önem arz eden Sağlık hukuku Semineri Prof DR Hakan Hakeri (Maltepe Hukuk Dekanı) - Prof DR Havva Karagöz ve Prof DR Yener Yeğen (Özyeğen Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı ve yardımcısı) ) ve Prof DR Serhat Gürpınar (SDÜ Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı) katılımı ile meslektaşlarımızla birlikte icra edilmiştir genç avukatlar meclisi Başkanı ve üyelerine teşekkür ederiz.

TBB Başkanlığının Anayasa Mahkemesini 10 yıl ve üzeri olan tutuklamalarda tahliye kararı verilmesine ilişkin kararına ilişkin basın açıklaması sitemizde ilan edilmiştir (Anayasa Mahkemesi, Terörle Mücadele Kanunu’nda yer alan “Türk Ceza Kanunu’nun 305, 318, 319, 323, 324, 325 ve 332 nci maddeleri hariç olmak üzere, İkinci Kitap Dördüncü Kısmın Dört, Beş, Altı ve Yedinci Bölümünde tanımlanan suçlarda, Ceza Muhakemesi Kanunu’nda öngörülen tutuklama süresi iki kat olarak uygulanır” hükmünü Anayasa’ya aykırı bularak iptal etmiştir.)

Adli Yardım Ön Büro hizmeti Nöbet çizelgesi yapılarak sitemizde ilan edilmiş ve meslektaşlarımaza duyrulmuştur.

Anayasa Mahkemesi, 2012/107 Esas sayılı dosyada verdiği 10.07.2013 tarihli kararıyla, İstanbul (5). Vergi Mahkemesi'nin itiraz başvurusunu kabul ederek, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 28/1 maddesinde yer alan “Ancak, haciz veya ihtiyati haciz uygulamaları ile ilgili davalarda verilen kararlar hakkında, bu kararların kesinleşmesinden sonra idarece işlem tesis edilir.” biçimindeki son cümlesinin iptaline karar vermiştir. Gerekçeli karar henüz Resmi Gazete'de yayımlanmamış ise de sitemizde ilan edilmiştir.

Yine TBB Başkanımız ile ilgili gerçekleştirilen çirkin saldırıya ilişkin TBB Basın Müşavirliğinin açıklaması sitemizde ilan edilmiştir.

28. Baro Başkanları toplantısı icra edilmiş ve Gündemli olarak yapılan toplantı öncesinde gündeme ilişkin Baro Başkanlığımızın görüş ve önerileri TBB ne sunulmuş ve bu hususlarda TBB de de yine Baromuz adına bizzat tarafımca açıklama yapılmış olup sitemizde ilan edilmiştir.

Geleneksel olarak Düzenlediğimiz Baromuzun iftarını bu sene Konuk evinde ve çok yüksek bir meslektaş katılımı ile gerçekleştirdik başta katılan tüm meslektaşlarımıza şükranlarımızı sunar, yeni Ramazanlarda ve yeni iftarlarda bir araya gelmek dileği ile der, iftarımıza çok yoğun olarak katılan Avukat Dostlarına, Protokol üyelerinden Isparta Valisi Memduh Oğuz’a Meslektaşımız, Üstadımız, Isparta Miletvekilli Av. Recep Özel’e, C. Baş savcımız Mustafa Yıldırım’a Garnizon Komutanımız Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ile Önceki garnizon komutanımız Necati Tekin ile J.Alay Komutanımız Ömer Uyan’a Baka Genel Sekreterimiz Tuncay Engin’e İl genel Meclisi Başkanı Meslektaşımız, Av. Osman Zabun’a İdari ve Adli Yargı hakimlerine, Sayın Defterdar vekili ile Kaymakkapı ve Davraz Vergi Dairesi Müdürlerimize, şükranlarımızı sunarız.

Sayın Valimiz Memduh Oğuz’a bu güne kadar mesleğimize ve Meslek örgütümüze gösterdiği destek ve güvenden dolayı plaketini Sayın Miletvekillimiz Baromuzun değerli üyesi Av. Recep Özel tarafından taktim edilmiştir, yine yeni görev yerine giden Jandarma Alay komutamıza da aynı nitelikteki Plaketi bizzat tarafımca takdim edilmiştir.

Yine Sayın TBB Başkanımız Prof Dr Av. Metin Feyzioğlu ili ilgili Eskişehir Hızlı tereni ile ilgili yolculuğu ile ilgili çakın haberler üzerine Baro Başkanlığımızca bir açıklama yapılmış ve tüm barolara ve TBB ne gönderilmiştir.

Yine Basın Günü nedeni ile Baro Başkanı olarak yayınlanan basın açıklamamız tüm Basın Mensupları ile paylaşılmıştır.

Yalvaç İlçe Temsilciliğimizce gerçekleştirilen İftar’a Yönetim kurul üyelerimizle birlikte iştirak edilmiş, meslektaşlarımızla birlikte bir araya gelme fırsatı bulunmuştur. Sayın Temsilcimize v Yalvaçlı Meslektaşlarımıza teşekkürü bir borç biliriz.   

Isparta Ticaret ve sanayi odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve çok değerli Yönetim Kurulu üyeleri Baromuza iadeyi ziyarette bulundular.

İzmir CHP Milletvekili Mustafa Moroğlu ve yine CHP MGYK üyesi Emil Yıldırım Baromuzu ziyaret ettiler

Yine Isparta Jandarma Alay Komutanı Ömer Uyan Mersin Jandarma Alay Komutanı olması nedeni ile Baromuza veda ziyaretinde bulundular kendisine yeni görev yerinde başarı dileklerimiz iletildi.

Isparta Valiliğince düzenlenen iftara ve yine Isparta Valisi Sayın Memduh Oğuz’a Süleyman Demirel Üniversitesince verilen Fahri Doktora Ünvanı törenine katılındı

Yine Üstatlarımızdan Av. Ali Kocamüftüoğlu’nu kaybettik Allah rahmet eylesin Ruhu Şad olsun der Yakınlarına ve camiamıza Baş sağlığı dileriz.

ÖNEMLİ HATIRLATMA:

1-BARO AİDATLARIMIZIN TÜM MESLEKTAŞLARIMIZCA DÜZENLİ OLARAK ÖDENMESİ BİRİKMİŞ AİDATI OLAN MESLEKTAŞLARIMIZIN ÖDEMELERİNİ DÜZENLİ OLARAK YAPLAMARI ÖNEMLE RİCA OLUNUR.

2-REKLAM YÖNETMELİĞİMİMİZ UYARINCA TÜM MESLEKTAŞLARIMIZA TABELALARININ YÖNETMELİĞE UYGUN HALE GETİRMELERİ BİLDİRİLMİŞ, AKABİNDE KURULAN BİR KOMİSYON ARACILIĞI İLE REKLAM YÖNETMELİĞİNE UYGUN OLMAYAN TABELALAR TESPİT EDİLEREK İLGİLİ MESLEKTAŞLARIMIZA İKİNCİ BİR YAZI GÖNDERİLEREK TABELALARINI YÖNETMELİĞE UYGUN HALE GETİRMELERİ BİLDİRİLMİŞTİR, ANCAK ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BU HUSUSTA BARO BAŞKANLIĞIMIZCA YÖNETMELİĞE AYKIRI OLAN TABELALAR İLE İLGİLİ İŞLEM YAPICAĞINI MESLEKTAŞLARIMIZA TEKRAR ÖNEMLE BİLDİRİRİZ !.

Isparta Baromuza önceki dönemde olduğu gibi bu dönemde de desteğini ve katkısını esirgemeyen başta bütün meslektaşlarımıza ve Yönetim Kurulu Üyelerimizin tamamına gösterdikleri her türlü destek ve güven için minnettar olduğumu belirtir, şerefimiz olarak gördüğümüz Isparta Barosunun sancağını daha ilerilere götürmenin gayretini gösterdiğimizi belirtir, İYİ ADLİ TATİLLER TEMENNİSİ İLE RAMAZAN BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN DER, NİCE BAYRAMLARA HEP BERABER ULAŞMAK DİLEĞİ İLE  27. dönem 10. faaliyet  (Bir aylık) raporunu arz eder saygılar sunarım.                                                                                     

         AVUKAT

01/08/2013                               GÖKMEN HAKKI GÖKMENOĞLU 

                                                             ISPARTA BARO BAŞKANI

ISPARTA BARO BAŞKANLIĞININ 01/08/2013 -02/09/2013 TARİHLERİ ARASI 27.DÖNEM

11.FAALİYET RAPORU

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZIN 91. YILDÖNÜMÜNÜ VE

2013 - 2014 ADLİ YILIMIZIN HAYIRLI VE UĞURLU OLMASINI DİLERİZ

       Sayın Meslektaşım, Üstadım;  

Yeni Bir faaliyet raporu ile birlikte sizlerle buluşmanın sevincini yaşarken Yeni bir Adli Yılın da başlamasından dolayı tüm meslektaşlarımızın sağlıklı mutlu ve huzurlu bir yıl geçirmelerini diler saygılar sunarız.

Siz Saygıdeğer meslektaşlarımızın da bildiği üzere 6325 sayılı Hukuki Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk Yasasının yürürlüğe girmesi öncesinde bizimde aralarında bulunduğumuz Barolar olarak Arabuluculuğun Avukatlarca icra edilmesinin büyük kavgasını vermiş idik,bu mücadeleler akabinde Arabuluculuğun Avukatlarca olmasa da en azından Hukukçularca gerçekleştirileceği belirlenerek yasa yürürlüğe girmişti. Bu seferde Arabuluculuk eğitimlerinin verilmesi gerekmekte idi. Bu doğrultuda Türkiyede 7 üniversiteden biri olan Süleyman Demirel Üniversitesinin izin almış olması nedeni ile Baromuz ile Süleyman Demirel Üniversitesi arasında yapılan işbirliği ile Arabuluculuk eğitimleri başlamış ve ilk sertifikalar dağıtılmıştır. Kald ki Bu eğitimleri TBB de Başkent ile yaptığı anlaşma neticesinde vermiş ise de Baromuzun yaptığı çalışmalar ile en ekonomik eğitim Baromuz ve SDÜ bünyesinde gerçekleştirilmiştir. Meslektaşlarımıza hayırlı olmasını dileriz. Arabuluculuk konusunda ileriki günlerde de yeni sertifika eğitimleri düzenlenecek olup bunlar Bakanlığın açacağı sınav tarihlerine göre belirleneceğini de şimdiden müjdelerim. Şimdiden Eylül ayında sınava girecek olan meslektaşlarımıza başarılar diler saygılar sunarım.

Yine bu faaliyet raporu dönemi içerisinde Baro Başkanlığımızın Tüm Barolarla ve sizlerle paylaştığı TBB Başkanımız Av. Prof Dr. Metin Feyzioğlu’na yönelik Eskişehir’de gerçekleştirilen çirkin saldırıyı kınayan Basın açılması ile diğer Baroların Basın açıklamaları sitemizde ilan edilmiştir. Yine TBB Başkanımızın Başkanlığımıza hitaben konuya ilişkin yazdığı teşekkür yazısı da sitemizde ilan edilmiştir.

TBB nin resmi internet sitesinde ki önemli ve Baromuzu alakader eden haberler sitemizde ayrıca ilan edilmiş olup, meslektaşlarımızın özellikle mesleki alandaki çalışmaları daha sıkı takip etmeleri için dönem dönem TBB nin resmi sitesini de takip etmelerini yararlı olacağını belirtmek isteriz.

Yine Tarafımızca oluşturulmuş olan ve Türkiye’nin ilk 3. Genç Avukatlar Meclisinin de aralarında bulunduğu Türkiye de ki Genç Avukatların TBB nin son genel kurulunda verdiği önerge üzerine Türkiye Barolar Birliği “Bir Avukat yanında, Bir Avukatlık ortaklığında ve Avukat bürosunda Ücret karşılığı birlikte çalışan Avukatlar,” yönergesinin çalışmaları ile ilgili olarak Genç Avukatlar meclisimize hazırlattırılan öneriler TBB ne sunulmuş sizlerle de sitemizde ilan edilerek paylaşılmıştır. hazırlanacak olan Yönergenin şimdiden Baromuza ve Genç avukatlarımıza Hayırlı olmasını dileriz.

Yine Önceki dönemlerde Eski Adliye yanında Isparta Belediye Başkanlığından işgaliye bedeli karşılığında Baro Başkanlığımızca alınan otoparkın ileriki günlerde çevre düzenlemesi nedeni ile yine Belediye Başkanlığınca geri alınmış olmasına karşın, Isparta Belediye Başkanlığınca işgaliyemiz devam ediyormuş düşünülerek, Baro Başkanlığımızdan istenen 7.801,00 Tl lik ödeme talebine, Baro Başkanlığımızca yapılan itirazler neticesinde Isparta Belediye Başkanlığı Encümenince böyle bir borcumuzun olmadığı, işgaliyemizin yılar önce çevre düzenlemesi nedeni ile sona erdiği belirlenmiş ve 7.801,00 TL lik bir Borcumuzun olmadığı karar altına alınmıştır, tüm meslektaşlarımıza hayırlı olsun deriz.

Yine bu dönemde de internet sitemizde orijinal Yargıtay-Danıştay karaları ilan edilmeye devem edilmiştir, sizlerinde orijinal olarak düşündüğü gerek yerel mahkeme karaları ile Yürkes mahkeme karalarını Basın ve Halkla ilişkiler sorumlumuz Yönetim Kurulu üyemiz Av. Egemen Tanyılrdız’a iletmenizi ve sitemizde ilan ettirmenizi rica ederiz.

Sayın Isparta Valimiz Memduh Oğuz’un Baromuza hitaben emekliye ayrılması nedeni ile gönderdiği yazı sitemizde ilen adilmiş olup bizler Baromuza gösterdiği destek ve katkıdan dolayı kendisine tekrar teşekkürlerimizi bu faaliyet raporu nedeni ile tekrar sunarız.

Yine Sayın Valimiz Memduh Oğuz Baro Başkanlığımıza veda ziyaretinde bulunmuş ve tarağım ve Yönetim Kurulu üyelerimizden AV. Öznur Yalçın,Av. Abdullap Çelik,Av. Ali Osman Altunbaşak ve Av. Salih Kocagöz veda ziyaretine iştirak etmişlerdir.

Yine Isparta Valiliğince organize idilen iftar yemeğine Baromuz Yönetim Kurulu üyesi Av. Abdulah Çelik katılmış olup kendisine teşükkür ediriz.

Yine Isparta dan Mersin iline atana Jardarma Alay Komutanımız J Al. Ömer Uyan Baro Başkanlığımıza veda ziyaretinde bulunmuşlar ve veda ziyaretine Yönetim Kurulu üyelerimiz iştirak etmişlerdir.Kendisine yeni görev yerinde başarılar dileriz.

İlimize yeni atanan Kıdemli Albay İsmail Cömert Makamında, tarafım ve Yönetim kurulu üyelerimiz Başkan Yardımcısı Ayfer Eseryel ile AV. Ömer Berber, Av. Öznur Yalçın Av. Ali Osman Altunbaşak ve Av. Salih Kocagöz ile birlikte hayırlı olsun ziyaretinde bulunulmuştur.

Yine bu ziyaret sonucunda Isparta Jandarma Alay Komutanımız İsmail Cömer Baro Başkanlığımıza iadeyi ziyarette bulunmuşlardır.

Yine Ramazan Bayramımızı tüm camiamız ile birlikte kutladık, nice sağlıklı mutlu ve huzurlu bayramlara erişmemiz temenni ederiz.

Isparta Valiliğince organize edilen Isparta ile Ramazan bayramı resepsiyonuna Baromuz adına Yönetim Kurulu üyemiz Av. Egemen Tanyıldız katılmıştır kendisine teşekkürü bir borç biliriz.

TBB nin 44. kuruluş yıldönümü nedeni ile Baro Başkanlığımız bir kutlama mesajı yayınlamış ve mesaj gerek sizlerle gerekse TBB ce sitemizde paylaşılmıştır.

Yine Adana Barosu ev sahipliğinde düzenlenen ”Avukat Hakları ve Mesleki sorumlulukları” konulu sempozyuma yazılı olarak Isparta Baro Başkanlığımızın görüş ve önerilerini hazırlanarak sempozyuma katkıda bulunma kararı alınmış olup bu konuda ki görüş ve önerilerinizin AV. Bahadır Erdem’e iletilmesini önemle rica ederiz.

Yine Isparta Baro Başkanlığımızın da çalıştığı Isparta Denizban’ın yeni atanan müdürü Baromuzu ziyaret etmiş olup kendisine yeni görevinde başarılar dileriz.

Avukatlık Kanunun 5/c maddesini iptal eden Anayasa Mahkemesi kararı resmi gazetede ilan edilmiş olap sitemizde karar ilan edilmiştir. Bu iptal kararı ile de Baroların taktir hakkı sınırlandırılmış Avukatlık mesleğine geçmek isteyenlerle (hakim,Savcı v.d) ilgili taktir hakkı ve araştırma kabiliyetimiz elimizden alınmıştır.

01 - 21 Eylül 2013 de Adalet bakanlığınca yapılacak Arabuluculuk sınavı ilanı Baro Başkanlığımızca sitemizde ilan edilmiştir.Şimdiden sınva gerecek meslektaşlarımıza başarılar dileriz

Cumhuriyet başsavcılığı ile Adli Yargı ilk derece ceza mahkemeleri Yazı işleri hizmetinin Yürütülmesine dair Yönetmelik resmi gazetede yayınlanmış ve sitemizde ilan edildiği gibi sizlere de mail olarak da duyrulmuştur.

TBB ne düzenlenen CMK ile igili Baro Personeline ilişkin verilen kurs ve sevminere Bar Personellerimizden Fatma Hanım ve Şenol Bey katılmıştır.

Isparta Türk Ocakları Şölenine ise Sayın DR Levent Başyiğitin daveti üzerine  Önceki Dönem Baro Başkanımız Av. Erol berber Baromuz adına katıl sağlamış olup kendisine şükranlarımızı sunarız.

Isparta’ya atanan yeni Milli Eğitim müdürümüz İlyas Can  Şahsım ve Cumhuriyet Başsavcımız Mustafa Yıldırım ile birlikte ziyaret edilmiş ve yeni görevinde Baromuz adına başarılar dilenmiştir.

Baro Başkanlığımız, Isparta’da görev yapan Avukatların mesleki hatıralarını bir kitapta toplayarak yayınlamayı planlamış Buna göre Avukatlarımızın; mesleklerini icra ederken başından geçen ilginç, özgün, nadir, neşeli, garip vb. olayları tecrübe paylaşımını sağlamak, meslektaşlarına fikir vermek, ders alınmasına aracılık etmek amacıyla, Basılacak kitapta anılarının yayınlanmasını isteyen Avukatlarımızın  16 EYLÜL 2013 Pazartesi gününe kadar, paylaşılmasını istedikleri anılarını, 2 A4 boyutunu geçmeyecek (Times New Roman, 12 Pt) uzunlukta, anı başlığı ile birlikte  Sorumlu Basın ve Yayın ve Halkla ilişkiler Yönetim Kurulu Üyemiz Egemen Tanyıldız’a ait av.tanyildiz@hotmail.com adresine iletmeleri önemle rica olunur.

Bu arada bu faaliyet dönemi içerisinde evlatlarını evlendiren, sünnet merasimini yapan, dünya evine giren tüm meslektaşlarımıza hayırlı olsun der, bu mutlu günlerinde Baro Başkanlığı olarak onları yalnız bırakmamaya gayret gösterdiğimizi belirtir en kötü günlerini böyle olması dileği ile saygılar sunarız.

Yine Suriye ve Mısırda Baş gösteren insan hakları ihlalleri ile ilgili olarak, gerek TBB Başkanlığının gerekse Baro Başkanlığımızın basın açıklaması sizlerle paylaşılmıştır.

Kanları ve Canları ile Topraklarımızı Vatan Yapan Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına Allah Rahmet Eylesin der Zafer Bayramımızın 91. Yıldönümünü tüm meslektaşlarımıza kutlu olmasını dileriz.30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle düzenlene bir dizi törene Baro Başkanlığımız adına Bizzat tarafım katılmış ve Sayın Valimize,Garnizon Komutanımıza, Eğirdir Dağ Komando okulu komutanına ve Jandarma Alay komutanımıza Baro Başkanlığımız kutlama mesajı göndermiş ve sizlerle paylaşılmıştır.

Yeni adli yıl münasebeti ile Avukat Bekleme odaları ve Baro İdari birimlerinin, Avukat Otoparkının düzenlemesi, tefrişatı elden geçirilmiş Badana ve Boya işlemleri yapılmış, TV sistemleri yenilenmiş ve Baro Kart elektironik kart sistemine geçilmiştir, Otopark girişine dubalar yerleştirilerek giriş ve çıkışların güvenliği sağlanmıştır, Siz saygıdeğer meslektaşlarımızın artık Baro odalarına Avukat kimlik kartlarınızla giriş yapabileceklerini belirtir, tüm meslektaşlarımıza hayırlı olsun deriz.

ÖNEMLİ HATIRLATMA:

1-BARO AİDATLARIMIZIN TÜM MESLEKTAŞLARIMIZCA DÜZENLİ OLARAK ÖDENMESİ BİRİKMİŞ AİDATI OLAN MESLEKTAŞLARIMIZIN ÖDEMELERİNİ DÜZENLİ OLARAK YAPLAMARI ÖNEMLE RİCA OLUNUR.

2-REKLAM YÖNETMELİĞİMİMİZ UYARINCA TÜM MESLEKTAŞLARIMIZA TABELALARININ YÖNETMELİĞE UYGUN HALE GETİRMELERİ BİLDİRİLMİŞ, AKABİNDE KURULAN BİR KOMİSYON ARACILIĞI İLE REKLAM YÖNETMELİĞİNE UYGUN OLMAYAN TABELALAR TESPİT EDİLEREK İLGİLİ MESLEKTAŞLARIMIZA İKİNCİ BİR YAZI GÖNDERİLEREK TABELALARINI YÖNETMELİĞE UYGUN HALE GETİRMELERİ BİLDİRİLMİŞTİR, ANCAK ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BU HUSUSTA BARO BAŞKANLIĞIMIZCA YÖNETMELİĞE AYKIRI OLAN TABELALAR İLE İLGİLİ İŞLEM YAPICAĞINI MESLEKTAŞLARIMIZA TEKRAR ÖNEMLE BİLDİRİRİZ !.

Isparta Baromuza önceki dönemde olduğu gibi bu dönemde de desteğini ve katkısını esirgemeyen başta bütün meslektaşlarımıza ve Yönetim Kurulu Üyelerimizin tamamına gösterdikleri her türlü destek ve güven için minnettar olduğumu belirtir, şerefimiz olarak gördüğümüz Isparta Barosunun sancağını daha ilerilere götürmenin gayretini gösterdiğimizi belirtir,30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZIN 91. YILDÖNÜMÜNÜ VE  2013-2014 ADLİ YILININ TÜM MESLEKTAŞRAMIZA SAGLIK MUTLULUK BAŞARI VE HUZUR GETİRMESİNİ DİLER 27. dönem 11. faaliyet  (Bir aylık) raporunu arz eder saygılar sunarım.                                                                                                    02/09/2013           AV. GÖKMEN HAKKI GÖKMENOĞLU 

                                                                ISPARTA BARO BAŞKANI

 

ISPARTA BARO BAŞKANLIĞININ 02/09/2013 -01/10/2013

TARİHLERİ ARASI 27.DÖNEM

12.FAALİYET RAPORU

 

       Sayın Meslektaşım, Üstadım;  

         2013/487 Sayılı Isparta Baro Başkanlığımızca TBB ne yazdığımız yazı ile meslektaşlarımızca tarafımıza iletilen şikaşetler üzerne Uyap ta SGK sorgulama ile yapılan sıkıntılara v ilgili bölümde ki taramaların sağlıklı yapılamıyor olması iletilerek gerekli yerlere bu konuda müracaat edilmesi istenmiştir

         TBB nin kuruluşunun 44. yıldönümü nedeni ile Baro Başkanlığı olarak gösterdiğimiz ilgi ve alaka nedeni ile, Başkanlığımıza hitaben teşekkür yazısı gönderilmiş ve sitemizde ilan edilmiştir

          Son günlerde Mısır ve Suriyşede yaşana katliamlar nedeni ile gerek TBB Başkanlığının gerekse Isparta Baro Başkanlığımızın Basın açıklamaları sitemizde ilan edilmiştir

         İlimize yeni atanan Isparta Valisi Sayın Vahdettin Özkan’ın karşılama törenine Baro Yönetim Kurulu üyemiz Av. Abdullah Çelik katılmışlardır kendilerine teşekkür eder, Sayın Valimize hayırlı olsun deriz.

        2013-2014 Adli Yıl açılış Törenleri nedeni ile Yargıtay Başkanlığında yapılan törende TBB Başkanımız Sayın Av. Prof Dr Metin Feyzioğlu’nun açılış konuşmasını tam metni sitemizde ilan edilmiştir.

        Pilot Bölgeler arasında Bulunan Isparta ilinde SGK hizmetlerinden yaralanmak isteyen vatandaşların Gerek Özel hastaneler Ğerekse Üniversite hastanelerinde ki tedavilerinde zorunlu olarak Parmak izinin alınıyor olması nedeni ile Parkam izi vermeyenlere ise SGK hizmetinden yararlanamaması nedeni ile Baro Başkanlığımızca bir basın açıklaması yayınlanmış ve konu ile ilgili olarak TBB Başkanlığına bilgi verildiği gibi aynı zamanda Basın açıklamamız yerel ve Ulusal Basında da yer almıştır. Yine Konu ile ilgili olarak TBB Başkanlığınca, Başkanlığımıza hassasiyetimiz nedeni ile teşekkür yazısı yazılmış ve olayın takipçisi olunacağı belirtilmiştir.

        Yine Avukatlık Kanunu 2. ve 9. maddelerinin Uygulanmasında ki sikintılar nedeni ile Baro Başkanlığımızca TB:B Başkanlığına, Adalet Bakanlığına,Yazı gönderilmiş ve sonucunda TBB Başkanlığı cevabi yazı ile tarafımıza Maliye Bakanlığının Mali Suçları araştırma Kurulu Başkanlığının yazılan yazılarını ve Bakanlığın karşılığında ki Cevabi yazılarını Başkanlığımıza göndermişler ve  göndermişler ve tarafımızda konuya ilişkin yazdığımız yazılar ve cevabi yazıları sitemizde ilan etmiş bulunmaktayız. Avukatlık kanunun 2 ve 9. maddelerini fiiliyatta uygulanamamasının gerekçesi de Meslektaşlarımızın şikayetleri üzerine net olarak ortayı çıkarılmış bulunmaktadır.Avukat kimliğimizin resmi belge statüsünde olmasına karşın, Özelikle Bankalarda ve resmi kurumlarda kabul edilmeyişinin, meslektaşlarımız arasında ki sıkıntısı ve yılardan bu yana ki içler acısı durumun net olarak nedeni resmi yazışmalarla ortaya çıkarılmıştır. 

         30 Ağustos Zafer Bayramımızın 91. Yıldönümü nedeni ile törenlerin tüm aşamalarına katılınmış ve aynı zamanda Isparta Belediye Başkanlığınca yapılan açılış merasimlerine de iştirak edilerek Isparta Valiliğinin Zafer bayramı Resepsiyonuna da iştirak edilerek Baromuz her alanda temsil edilmiştir.

         TBB Başkanlığını 2013/65 sayılı İİY 150/C yasasındaki değişikliğe ilişkin duyurusu sitemizde ilan edilmiştir.

          Bazı Basın ve yayın organlarında Başörtülü meslektaşlara kimlik ve ruhsat verilmediğine ilişkin çıkan yazı nedeni ile konun gerçek dışı olduğuna dair TBB nin yaptığı Zorunlu Basın açıklaması sitemizde ilan edilmiştir.

         Yine Isparta Adliyemizin Mahkeme Yönetimini Güçlendirme Projesi neticesinde yeniden oturum planı ve duruşma salonlarını dizayn edilmiş olması nedeni ile Mahkeme salonlarındaki değişiklikte meslektaşlarımızın çektiği sıkıntının biraz giderilmesi için ilgili adliye duruşma salonu ve kalemlerin krokisi çizilerek meslektaşlarımıza site yolu ile ilan edilmiş ve mail ile duyurulmuştur.

         2013-2014 adli yılının Meslektaşlarımıza yeniden hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz.5 Nisan Avukatlar Günü Kutlamaları nasıl Baromuzun ev sahipliğinde gerçekleşmekte ise Adli Yıl açılış törenleri de Yargıtay Başkanlığında ki gibi İl Cumhuriyet Başsavcılıklarının ev sahipliğinde gerçekleşir, ancak Sayın Başsavcılımız ve vekilinin izinli olması nedeni ile bu sene Adli Yıl açılış töreni yapılmamış Baro Başkanlığımızın ev sahibi olmaması nedeni ile Sayın Valimiz ve Hakim ve Savcılarımız Adli ve İdari Hakimleri ile Adliye çalışanları ziyaret edilmek sureti ile ve Bir basın açıklaması Meslektaşlarımızın Adli Yılı kutlanarak 2013-2014 Adli Yılı Açılışı gerçekleştirilmiştir.

         Yine Adli tatil nedeni ile meslektaşlarımıza hatırlatma babında, Adli tatile rastlayan karaların temyiz sürelerine ilişkin aydınlatıcı bilgi sitemizde ilan edilmiştir.

         Yine 2013-2014 adli yılı öncesinde Avukat bekle odaları, Baro idari birimleri’ni badana ve Boyaları yapılmış bilgisayarların onarımı ve TV kurulumu gerçekleştirilmiş yine Adliye otoparkında düzenleme yapılmış v yine baro bekleme odalarına giriş Baro kartla yapılması için gerekli elektironik kart sistemi kurulmuştur meslektaşlarımıza hayırlı olsun

        TBB ni 2013/ 66 sayılı Ahim karalarını tercümeleri ile ilgili ilanı baro sitemizde yapılmış sizlere mail sureti ile de duyurulmuştur

       Güncel ve orijinal Yargıtay içtihatları gibi Haziran 2013 ve Eylü 2013 tarihleri arasında ki Mevzuatımızda ki değişiklikler kalem kalem sitemizde ilan edilmiş ve sizlere mail sureti ile duyurulmuştur

       13/09/2013 tarihinde “Bir üstatla Söyleşi” adlı Avukat evimizde düzenlediğimiz sohbetimizin konuğu Önceki Dönem Baro Başkanımız Üstadımız Disiplin Kurul ve Staj Eğitim merkezi Başkanımız Av Çetin Aköz’e katkılarından dolayı ve katılan meslektaşlarımıza da katılımlarından dolayı şükranlarımızı birkez daha bu vesile ile iletiriz.

      Isparta Defterdarlığının Baromuza gönderdiği 2729 sayılı yazıları ile Yeminli Matbaalar sitemizde ilan edilmiş mail yolu ile siz saygıdeğer meslektaşımıza iletilmiştir

     Türkiye İş Kurumu Isparta İl müdürlüğünün özellikle iki ve üzerinde sigortalı çalıştıran işverenlerle ilgili sigorta pirimi ve ücreti konusunda ki 3. ve üstü çalışan almaları durumlundaki duyuruları ve Baromuza ilişkin yazıları sitemizde ilan edilmiş ve mail sureti ile sizlere ulaştırılmıştır. Konu ile ilgili olarak Siz meslektaşımız İş Kurumu yetkilileri ile ziyaret edileceksiniz arz ederiz.

      Yine Yeni TTK da da belirtildiği üzere meslektaşlarımızdan Mobil Uyumlu Wep sitesi yaptırmak isteyenlere çok cüzi bir kampanya ile site yaptırma olanağı tanınmış ve sitemizde ve mail yolu ile sizlere ilanı yapılmıştır

     Genç Meslektaşımız Av. Firdevs kazak Avukat evimizde düzenlediğimiz yemin merasimi ile camiamıza katılmıştır, Kendisine Hayırlı ve Uğurlu olsun aramıza hoş geldin deriz.

      2013-2014 Eğitim ve Öğretim Döneminin Meslektaşlarımıza hayırlı olmasına dileriz konuya ilişkin olarak İl mili Eğitim müdürlüğüne baro Başkanlığımızca yazılar gönderilerek Basın açıklaması yapılmıştır.

     Yine Gaziler Günü nedeni ile de Yine Baro Başkanlığımızca bir basın bildirisi ile Gazilerimizin günleri kutlanmış ve Basın kuruluşları ile Basın açıklamamız paylaşılarak sitemizde ilan edilmiştir.

     TBB ce öncesinde planlana ve Avukatlara özel fiyatlandırma ile Notebook, Ipot, v.d konularda TBB ne 2013/532 sayılı yazımız gönderilerek konuya ilişkin TBB nin çalışmalarının ne aşamada olduğu sorulmuştur

     TBB nin 20134/70 Sayılı ilanı sitemizde ilan edilmiş ve Staj Yönetmeliğinde yapılması planlanan tasarı sizlerle sitemizde ve mail yolu ile paylaşılmıştır, Yönetmelik Değişikliği ile Stajda sınav dönemini çok yakında başlayacağını şimdiden duyurmak isteriz.

    Yine TBB nin 2013/71 sayılı duyurusu ile bir avukat yanında Avukat ortaklığında çalışan Avukatlara ilişkin Yönerge sitemizde ve mail yolu ile sizlere duyurulmuştur hayırlı olmasını dileriz.

   Yine Adana Baro Başkanlığınca organize edilen ve Baro Başkanı olarak Konuşmacı olarak davet edildiğimiz ve 21/22 Eylül tarihlerinde Adana ilinde düzenlenen Mesleki sorunlarımız ve çözüm önerileri adlı sempozyuma bizzat tarafım katılmış ve TBB Başkanımızca Baromuza bir plaket takdimi yapılmıştır. Sempozyum öncesi Baro Başkanlığımız adına mesleki sorunlarımızı ve çözüm önerilerini hazırlayan Sayın Yönetim kurulu Üyemiz ve Avukat Hakları Merkezi Başkanı Av. Bahadır Erdem’e tekrar teşekkürü bir borç bilirim

      Isparta Barosu Staj Eğitim Merkezimiz 01/10/2013 tarihinde çalışmaya başlayacak olup öncesinde Eğitim merkezimizce hazırlanan eğitim takvimi sitemizde ilan edilmiş, ayrıca stajerlerimizin uymaları gereken kuralarda yazılı hale getirilerek gerek stajerlerimize gerekse yanında satjer bulunduran Meslektaşlarımıza duyrulmuştur. Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesin mezun vermesi ile stajer sayımızdaki artış nedeni ile bu seneki Baromuzun eğitim merkezinin çalışmaların çok daha ağır olacağını ve gerek Eğitim kadrosunun gerekse stajerlerimize ve meslektaşlarımıza şimdiden başarılar dilediğimi buradan ifade etmek isterim.

       Bu kapsamda Stajerlerimizle Staj eğitim merkezi başkanı ve yönetim kurullu üyelerimizle birlikte 25/09/2013 tarihinde tanışma ve eğitim başlangıcında bir toplantı yapılmış ve kendilerine hoş geldiniz denilerek özellikle mesleğin başında özelikle Avukatlık kanunu ve meslek kuralarını çok iyi öğrenmeleri, Üstat diye adlandırdığımız meslektaşlarımızı yakın takip ederek saygılarını eksik etmemeleri gerektiği, mesleğimizin itibarını yüceltilmesinin en önemli faktörünün birbirimize karşı sevgi ve saygı göstermek olduğu beyan edilmiştir.

       Birlik başkanımız Sayın Av. Prof Dr Metin Feyzioğlu’nun, Meslektaşımız olan Amcasının vefatı nedeni ile taziye mesajı yayınlanmış ve kendisine Baş sağlığı dilenmiş ve Isparta Baro Başkanlığı olarak üzüntümüz iletilmiştir.

       Dil bayramımızın 81. yılı nedeni ile bir mesaj yayınlanmış ve sitemizde ilan ve mail yolu ile sizlere de duyrulmuştur. Dil Bayramımız tekrar kutlu olsun deriz.

       Resmi Gazetede ilen edilen 01/10/2013 tarihinde yürürlüğe girecek olan Gider Avansı ve bilirkişi ücretlerine ilişkin son değişiklikte yine sitemizde ve mail yolu ilen ile sizlere duyurulmuştur

      Avukat evimizde her 15. günde bir düzenlediğimiz ve Avukat Meslaktaşlarımızın katıldığı “Bir üstatla sohbet” köşemiz de artık her 15. günde birde bir Yargıç ve Savcı Meslektaşımızı da konut edeceğiz, bir öncesinde C. Başsavcımızı ağırlayan Baromuz bu seferde Ağır Ceza Reisimiz komisyon Başkanımız Suat Yürekliği ağırladı kendisine teşekkür eder, katkılarından dolayı saygılar sunarız.

     Yine Ispartalı Hemşehrimiz Malatya Ağır Ceza Reisi Perihan Doğan’ın lösemi olması ve Ispartalı olması nedeni ile genetik olarak Isparta ilindeki kan örneklerine ihtiyaç duyulması nedeni ile Kan Örneği verme çağrımıza katkı veren tüm Meslektaşlarımıza da ayrıca şükranlarımızı sunar Hem şehrimiz Perihan Doğan’a acil şifalar diler duamızın kendisi ile olduğunu belirtiriz. Bu aşamadan sonra kan örneği vermek isteyenlerin Isparta sağlık il müdürlüğü personeli İlknur hanım’a (0.246.2116841) müracaat etmeleri rica olunur.

     Isparta Barosu Staj Eğitim Merkezinin 10. Yılı ve Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesini ilk mezunlarını vermesi ve stajerlerimizin şerefine Cumhuriyet Başsavcımızın, S.D.Ü Hukuk Fakültesi Kurucu Dekanımızın, TBB disiplin kurulu Üyemiz ile Staj Eğitim merkezi Başkanı ve önceki dönem Baro Başkanımız Av. Çetin Aköz ile Çok değerli Meslektaşlarımız ve Stajerlerimizin katılım ile Staj Eğtimi Merkezimizin açılışını gerçekleştirdik şimdiden Baromuza ve meslektaşlarımıza hayırlı olmasını delirim.      

ÖNEMLİ HATIRLATMA:

1-BARO AİDATLARIMIZIN TÜM MESLEKTAŞLARIMIZCA DÜZENLİ OLARAK ÖDENMESİ BİRİKMİŞ AİDATI OLAN MESLEKTAŞLARIMIZIN ÖDEMELERİNİ DÜZENLİ OLARAK YAPLAMARI ÖNEMLE RİCA OLUNUR.

2-REKLAM YÖNETMELİĞİMİMİZ UYARINCA TÜM MESLEKTAŞLARIMIZA TABELALARININ YÖNETMELİĞE UYGUN HALE GETİRMELERİ BİLDİRİLMİŞ, AKABİNDE KURULAN BİR KOMİSYON ARACILIĞI İLE REKLAM YÖNETMELİĞİNE UYGUN OLMAYAN TABELALAR TESPİT EDİLEREK İLGİLİ MESLEKTAŞLARIMIZA İKİNCİ BİR YAZI GÖNDERİLEREK TABELALARINI YÖNETMELİĞE UYGUN HALE GETİRMELERİ BİLDİRİLMİŞTİR,BU HUSUSTA BARO BAŞKANLIĞIMIZCA YÖNETMELİĞE AYKIRI OLAN TABELALAR İLE İLGİLİ İŞLEM YAPILMAKTADIR, MESLEKTAŞLARIMIZA TEKRAR ÖNEMLE BİLDİRİRİZ !.

Isparta Baromuza önceki dönemde olduğu gibi bu dönemde de desteğini ve katkısını esirgemeyen başta bütün meslektaşlarımıza ve Yönetim Kurulu Üyelerimizin tamamına gösterdikleri her türlü destek ve güven için minnettar olduğumu belirtir, şerefimiz olarak gördüğümüz Isparta Barosunun sancağını daha ilerilere götürmenin gayretini gösterdiğimizi belirtir, 27. dönem 12. faaliyet  (Bir aylık) raporunu arz eder saygılar sunarım.01.10.2013

                                                          Av. Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU

                                                                                                    Isparta Baro BAŞKANI

ISPARTA BARO BAŞKANLIĞININ 01/10/2013 - 01/11/2013

TARİHLERİ ARASI 27.DÖNEM 

13.FAALİYET RAPORU 

CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

       Sayın Meslektaşım, Üstadım;  

Meslektaşlarımızın ve Türk Milletinin Cumhuriyet Bayramını kutlar Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatma kararlılığımızı bir kez daha ifade ederiz.

Arabuluculuk ilgi ilgili Baromuz ve Süleyman Demirel Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen Arabuluculuk eğitimi neticesinde tüm meslektaşlarımız Adalet Bakanlığınca ilki gerçekleştirilen sınavda başarılı olmuştur kendilerini kutlarız. Arabuluculuk eğitimini ikincisi ise 04/11/2013 ve 08/11/2013 tarihlerinde yapılması planlandığından ilgilenen meslektaşlarımızın Baromuza isimlerini birkaç gün içerisinde yazdırmaları önemle rica olunur.

Adana Baro Başkanlığınca düzenlene mesleki sorunlar ve çözüm önerileri toplantısı sonucunda Adana Barosuna Baro Başkanlığımıza gösterdiği ilgi ve alaka ve yine sempozyum da konun önemine binaen bize konuşma fırsatı vermiş olmalarından dolayı teşükkür yazısı gönderilmiş ve sitemizde ilan edilmiştir. Baromuz adına Şahsımın yaptığı konuşma ve mesleki sorunlarımız ve çözüm önerileri de sitemizde ilan edilmiştir.

Yine yeni yıl ile ilgili ajanda masa takvimi v.d mesleki aparatlarımız ile ilgili Baro Yönetim kurulunca alına karar doğrultusunda çalışma yapılmaya başlanmıştır.

Yine CMK eğitimi ve sertifika verilmesi ile ilgili verilecek seminerin tarihi Yönetim kurulumuzca belirlenmiş olup CMK Sertifikası almak isteyen meslektaşlarımızın baroya isimlerini yazdırmaları önemle rica olunur.

Yine önümüzdeki günlerde Tübakkom tarafından icra edilecek Kayseri’de ki toplantıya Kadın ve Çocuk hakları komisyon Başkanı ve aynı zamanda başkan yardımcımız Ayfer Eseryel’in katılmasına karar verilmiştir.

HMK gider Avansı tarifesi değişmiş olup yeni avans tarifesi baro sitemizde ilan edilmiş ve sitemizde ilan edilmiştir.

TBB Başkanımızın amcası ve meslektaşımızın vefatı nedeni ile ilgili Baromuz adına düzenlenmiş olan taziye mektubu sitemizde ilan edilmiştir.

Öncesinde Samsun Barosu Genç Avukatlarınca yapılan çalışma ile ilgili olarak “Avukatlık Mentorluk Sistemi” aynı konuda, Genç Avukatlar meclisimizin de çalışma yapması konusunda Genç avukatlar meclisi Başkanı Av. Ali Burak Yıldız’a görevlendirme yazısı yazılmış olup konu ile ilgi çalışmalara ilişkin bilgilendirmeler yapılacaktır.

Baro Başkanlımız ve Genç Avukatlarca gerçekleştirilen bir üstatla sohbet köşesine öncesinde de ifade ettiğimiz gibi yalnız Avukat meslektaşlarımız değil aynı zamanda Hakim ve Savcı meslektaşlarımızı da davet etmekteyiz, son sohbetimizin konuğu da Ağır Ceza Reisimiz ve Komisyon başkanımız Sayın Suat Yürekli idi kendisine teşekkürü bir borç biliriz.

Yine 2013 - 2014 yılı Staj Eğitim merkezimizin açılışı öncesinde staj eğitim merkezimizin ders programı ve stajerlere ilişkin uymaları gereken kuralar ilan edilmiş ve yanında stajer bulunduran meslektaşlarımıza bilgi anlamında gönderilmiştir.

Staj eğitim merkezimizin açılışında yine 01/10/2013 tarihinde SDÜ Hukuk Fakültesi Dekanı ve C. Başsavcımızın da katılımı ile Staj Eğitim merkezi başkanımız ve stajerlerimizle birlikte yeni eğitim dönemine açılış töreni ile başlamışlardır kendilerine ve Baromuza hayırlı olsun deriz.

Yine Dil Bayramımızın 81. yılı kutlu olsun der konuya ilişkin kutlama mesajımız ve basın açıklamamız sitemizde ilan edilmiştir.

Yine Hemşehrimiz Malatya Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Perihan Doğan ile ilgili olarak gerek ilimizde gerekse birkaç ilde yapılan kan kampanyası netice vermiş ve Hemşehrimiz Sayın Perihan Doğan’a uygun ilik bulunmuştur, kendisine acil şifalar diler görevine en kısa sürede dönmesini umut ederiz.

Adli Yardım Ön Büro hizmeti nöbet çizelgesi ile CMK nöbet çizelgesi düzenlenerek sitemizde ilan edilmiştir.

Yine Baro Başkanlığımızı adına yapmış olduğum basın açıklamaları ve söyleşiler ‘Pısırık Barolar isteniyor v.d) sitemizde düzenli olarak yer almış ve sizlere ilan edilmiştir.

“Aile Yapısı Çöküyor Aldatmalar Artıyor” adlı Yine Baro Başkanlığı olarak Isparta Basınında yer alan

Yine CHP Isparta il Başkanı ve ilçe Başkanı ile Yönetim Kurulu üyeleri ile Belediye Başkanı adayı Sayın Prof Dr Lütfi Çakmakçı Baromuzu ve yönetim kurulu üyelerimizi ziyaret etmişlerdir kendilerine ve yine Belediye Meclis Üyesi Adayı Sayın Av. Ali Fuat Çetinkaya da ayrıca başarılar dileriz.

04/10/2013 tarihinde Stajerlerimiz ile Şahsım ve Genç Avukatlar Meclisi Kordinatörü Yönetim Kurulu üyesi AV. Ömer Berber bir toplantı yaparak karşılıklı dilek ve temennilerde bulunmuşlardır tüm stajerlerimize ve kendi aralarında ki seçtikleri temsilcilerine başarılar dileriz.

6331 sayılı yasa ile İşverenlerin genel Yükümlülükleri arasına da sokulan risk analizi, Personel Eğitimi Acil durum analizi ile ilgili olarak meslektaşlarımızın sorumluluk ve yükümlüklerni ilişkin öncesinde Başkanlığmıız eğitim çalışması yaptığı gibi bu dönemde öncek dönemlerde ki gibi ilimizde bu konuda faliyet gösteren firmalardan size özel fiyatlar alarak sitemizde ilan etmiş bulunmaktayız.

Nüfus müdürlüklerine meslektaşlarımızca iletilen taleplerin Avukatlık kanununa aykırı olarak red edildiğini bizlere iletilmesi neticesinde Nüfus İl Müdürü ile şahsen görüşerek var olan sıkıntıların giderilmesi konusunda girişimde bulunulmuştur

İlki Bursa Barosunda ikincisi ise Eskişehir barosunda düzenlenecek olan Genç avukatlar kurultayına Baro Başkanlığımızın da katılmasına Yönetim Kurulu kararı ile karar verilmiştir

Tüm Meslektaşlarımızın Kurban bayramını kutlar nice bayramlarda buluşmak umudu ile diyerek İl Bayramlaşmasına Baromuz adına Yönetim Kurulu üyemiz Av. Abdullah Çelik katılmış olup kendisine teşekkürü bir borç biliriz.

Atatürkçü Düşünce Topluluğunun Düzenlediği ve 10/10/2013 tarihli “Cumhuriyetin Kuruluşundan günümüze Anayasa Değişiklikleri” toplantısına Baromuz adına Yönetim Kurulu üyemiz Av. Öznur Yalçın Katılmış olup kendisine teşekkürü bir borç biliriz.

Yapı Kooperatifi ve A.Ş. lerin Bulundurmaları gereken Avukatları bulundurup bulundurmadıkları ücret sözleşmesi ve Vekalet ücretlerini ödenip ödenmediğine yönelik her sene düzenli olarak yaptığımız çalışmayı ve taramayı yeniden Baro Başkanlığımız yapmaya başlamış ve bu konuda Zorunlu Avukat bulundurma kuralını ihlal eden firma ve A.Ş yetkilileri hakkında C. Savcılığına Baro Başkanlığımızca Şikayetler yapılmıştır bu konuda da meslektaşlarımızı bilgilendiririz.

Yine Reklam Yönetmeliğine aykırı tabelası bulunan meslektaşlarımıza tabelalarını Yönetmeliğe uygun hale getirmesi istenmiş olup, tabelalarını Yönetmeliğe uygun hale getiren Meslektaşlarımıza Başkanlığımız adına teşekkürü bir borç bilir diğer meslektaşlarımıza da tabelalarını Yönetmeliğe uygun hale getirmesini, gerek Yönetmeliğimiz açısından gerekse karşılıklı sevgi ve saygı ölçüsüne riayet etme adına önemle rica ederiz.

Yine Baro Başkanlığımızın Yeni yılda çıkacak olan Bülteninde yazı makale v.d çalışmalarının yayınlanmasını isteyen meslektaşlarımızın eserlerini öncesinde Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Av. Egemen Tanyıldız’a teslim etmeleri ilan edilmiş olup bir kez daha bu vesile ile hatırlatır ve saygıdeğer meslektaşlarımızın eserlerini biran evvel teslim etmelerini rica ederiz.

Ispartamız’ın yeni Valisi Sayın Vahdettin Özkan’a Adli Yıl açılışı münasebeti ile ve Hayırlı olsun dileklerimizi iletmek üzere gitmiş idik, bu sefer Sayın Valimiz Vahdettin Özkan Baromuza nezaket ziyaretinde bulunmuşlar ve Baro Başkanlığımıza hitaben anlamlı bir yazı kaleme almışlardır ki bu gelişmeler sitemizde ilan edilmiştir.

Sağlık İl Müdürlüğü Çalışanları Baro Başkanlığımızı ziyaret etmişler ve kendilerini Baromuz adına genel sekreterimiz Av. Salih Kocagöz ağırlamıştır kendisine teşekkür ederiz.

TBB tarafından 69 yaş ve üzeri meslektaşlarımıza munzam emeklilik maaşı bağlanmasına karar verilmiştir ve bu gelişme bizleri sizler gibi çok mutlu etmiş ve sitemizde ilan edilmiştir. İleriki günlerde yaş sınırının daha da aşağı çekilmesi bizleri daha da mutlu edecektir.

Stajer Yönetmeliğimizde yapılan değişiklik ile Avukatlık Stajına Başlama ve Bitirme için iki ayrı sınavın yapılması planlanmış olup ilgili yönetmeliğin yayınlandığı tarihten itibaren 6 ay içinde başvuranlar dışındaki stajerlerin staja kabulleri ve stajı bitirmeleri sınava bağlanmıştır ki bu da ayrı bir devrim niteliğinde değişikliktir hayırlı olmasını dileriz

Yine TBB ce tutuklu olan Avukatlara tutuklu kaldıkları sürece 300 TL yardım yapılmasına karar verilmiş olup sitemizde ilan edilmiştir. 

16/11/2013 tarihinde Karınca Zihinsel Engelliler Eğitim ve İstihdam derneğince düzenlenen S.D Kongre ve Sergi sarayında ki çaya bir damla katkıda bulunmak isteyen meslektaşlarımızın Meslektaşımız Av. Ayşenur Akbay’a müracaat etmelerini önemle rica eder şimdiden duyarlı olan meslektaşlarımıza da teşekkürü bir borç biliriz.

TBB ce yeni Avukatlık taslağı hazırlanması için Bir komizyon kurulmasına karar verilmiş olup bu doğrultuda kurulacak komisyona başarılarımızı diler Mesleğimiz adına ivedi olarak Yasal değişikliğin bir an evvel yapılması için çalışmaların hızlandırılmasını ve Baro Başkanlığımıza düşen katkı ne ise öncesinde olduğu gibi vermeye hazır olduğumuzu belirtiriz. Kaldı ki önceki dönemde baro Başkanlığımız Bir Avukatlık Yasa tasarısı hazırlanmasına destek vermiş ve bir metinde kaleme alarak TBB ne de göndermiş idi, bu metinini de dikkate alınmasını TBB den dileriz.

Yine Isparta Adliyesinin de Pilot Bölge Kapsamında olduğu Mahkeme Yönetimi Projesinin Kapanış Toplantısına Adalet Bakanlığının ev sahipliğinde 21 - 22 Ekim 2013 tarihleri arasında Cumhuriyet baş Savcımız-Komisyon Başkanımız ve İdare Mahkemesi Başkanımız ile Birlikte Ankara’da katıldık ve sizlere sitemiz vasıtası ile duyurduk.

Yine Isparta’nın evladı Hemşehrimiz Yargıtay Genel Sekreteri Sayın Aydın Boşgelmez ile Anayasa Mahkemesi üyesi Sayın Muammer Topal’ı da Şahsım Baromuz adına makamlarında ziyaret ederek çalışmalarında başarı dileklerimiz iletilmiş, kendilerinin Tüm Meslektaşlarımıza olan sevgi ve saygısı da kabul edilerek sitemizde ilan edilmiştir.

Yine Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanı İbrahim Okur Başta olmak üzere Kurul Üyeleri Baro Başkanlığımız adına ziyaret edilmiş ve dilek ve temennilerimiz iletilmiştir

Yine TBB Başkanlığına ve Sayın Başkanımız ve Yönetim Kurulu üyelerimize bir dizi ziyarette bulunularak Dilek ve Temennilerimiz iletilmiş ve sitemizde sizlere bu dönem içerisinde duyurulmuştur.

Cumhuriyetimizin 90. Yılı nedeniyle Gerek Çelek Törenine gerekse,Valilik Makamında ki kutlama ve geçit törenine Baro Başkanlığımız adına bizzat tarafımca katılınmış olup Tüm meslektaşlarımızın Bayramı kutlu olsun deriz.

 

ÖNEMLİ HATIRLATMA:

1-BARO AİDATLARIMIZIN TÜM MESLEKTAŞLARIMIZCA DÜZENLİ OLARAK ÖDENMESİ BİRİKMİŞ AİDATI OLAN MESLEKTAŞLARIMIZIN ÖDEMELERİNİ DÜZENLİ OLARAK YAPLAMARI ÖNEMLE RİCA OLUNUR.

2-REKLAM YÖNETMELİĞİMİMİZ UYARINCA TÜM MESLEKTAŞLARIMIZA TABELALARININ YÖNETMELİĞE UYGUN HALE GETİRMELERİ BİLDİRİLMİŞ OLUP BU HUSUSTA BARO BAŞKANLIĞIMIZCA YÖNETMELİĞE AYKIRI OLAN TABELALAR İLE İLGİLİ İŞLEM YAPILDIĞINI BELİRTEREK MESLEKTAŞLARIMIZA TEKRAR ÖNEMLE BİLDİRİRİZ !. 

Isparta Baromuza önceki dönemde olduğu gibi bu dönemde de desteğini ve katkısını esirgemeyen başta bütün meslektaşlarımıza ve Yönetim Kurulu Üyelerimizin tamamına gösterdikleri her türlü destek ve güven için minnettar olduğumu belirtir, şerefimiz olarak gördüğümüz Isparta Barosunun sancağını daha ilerilere götürmenin gayretini gösterdiğimizi belirtir, CUMHURİYETİMİZİN KURULUŞUNUN 90. YILDÖNÜMÜNÜN KUTLU ve İLELEBET YAŞAYACAĞINI belirterek  27. dönem 13. faaliyet  (Bir aylık) raporunu arz eder saygılar sunarım.01.11.2013 

 

                        Av. Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU                  

                                          Isparta Barosu Başkanı

ISPARTA BARO BAŞKANLIĞININ 01/11/2013 - 01/12/2013

TARİHLERİ ARASI 27.DÖNEM 

14.FAALİYET RAPORU 

       Sayın Meslektaşım, Üstadım;  

Türkiye Cumhuriyetinin Kurcusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Ölüm yıldönümünde sevgi ve saygı ile andık, Gününü anlam ve önemine ilişkin bir Basın Açıklaması yayınlanarak, Törenlere bizzat tarafım katılmıştır. Atatürk’ün vücudu toprak olsa da Türkiye Cumhuriyetinin İlelebet Payidar kalacağını bir kez daha haykırdık, Allah Rahmet Eylesin der saygılar sunarız.

Basın Bültenlerinde ve Yerel ve Ulusal Basında Baromuz ile yine Basın açıklamalarımız ile ilgili Basından Baro Haberleri her zamanki gibi sitemizde sizlerle paylaşılmıştır.

Kültür ve Tabiat varlıklarını koruma kanunundaki değişiklik resmi gazetede ilan edilmiş ve anında sitemizde sizlerle mail yolu ile de paylaşılmıştır

Aralarında Isparta Baromuzun da bulunduğu 16 Baronun Genç Avukatları Ankara Barosunda bir araya geldi ve TBMM ve TBB olmak üzere bir dizi ziyaret gerçekleştirdi, Genç meslektaşlarımızdan Av. Hüseyin Yılmaz ile Av. Zöhre Elvan’a çalışmalarından dolayı teşekkürü bir borç biliriz.

Yine Ankara da Adalet Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleştirilen 20 Pilot bölge Adliyesi içerisinde bulunan İlimizden C. Başsavcımız, Adalet komisyonu Başkanımız ve İdare Mahkemesi Başkanımız ile birlikte bizzat toplantıya katılmış ve gelişmeler ile ilgili bilgi sitemizde sizlere duyurulmuştur. Bu ziyaretler kapsamında tarafımda TBB ne Yargıta’ya ve Anayasa Mahkemesine de bir dizi ziyarette bulunmuş ve sitemizde ilan edilerek sizlere duyurulmuştur

Yine Arabuluculuk eğitimi ile ilgili Süleyman Demirel Üniversitesi Aracılığı ile Eğitim ve sertifika çalışması için duyuru yapılmıştır.

Bu arada Yönetim Kurulu toplantılarımız sıklıkla icra edilmiş gerek gündem ve kısa kararları ve ardından gerekçeli Yönetim Kurulu karaları sitemizde ilan edilmiştir,

Şarkikaraağaç İlçesinde, Yalvaçlı bir Meslektaşlarımızın Bir duruşma esnasında yaşadığı sıkıntı üzerine Hakimler ve Savcılar Nezdinde şikayette bulunulmasına karar verilmiştir.

Emekli olduktan sonra çalışmaya devam eden meslektaşlarımızın SGK pirimi ve yine eğitim gideri indirimi ile ilgili gelir idaresinin yazıları sitemizde ve mail yolu ile sizlere duyurulmuştur.

Isparta Ticaret Borsası tarafından düzenlenen Isparta Tarımına değer katanlar ödül törenine bizzat tarafım katılmış ve sizlere ilan edilmiştir.

TBB tarafından yapılan resmi ilan ve duyurular da sitemizde dönem dönem ilan edilerek sizlere duyurulmuştur.

Her 15. günde bir Cuma günleri Isparta Barosu Avukat evinde Genç Avukatlar meclisince ve Kordinatör Yönetim kurulu Üyesi Av. Ömer Berber tarafından düzenlenen Sohbetimizin bu ayki konuklarından ilki Av. Ahmet Akıncı idi ikinci konuğumuzda yine Yargı mensubu olan İdare Mahkemesi Başkanımız Sayın Hasan Uzunova idi kendilerin ve katılımcıların tamamını ve düzenleyen meslektaşlarıma şükranlarımı sunarım.

Yine Dönem dönem sitemiz ve mail yolu ile orijinal Yargıtay-Danıştay ve Anayasa mahkemesi kararlarını bu dönemde de sitemizde ve mail yolu ile sizlerle paylaşmaya gayret gösterdik.

TBB nin 2013/81-82-83-86-87-88 nolu duyuruları sitemiz yolu ile yine mail yolu ile sizlerle paylaşılmıştır.

Yine 12. Dönem Tübakkomun Kayseri de icra ettiği 1. Genel Üye toplantısına Başkan Yardımcımız Kadın ve Çocuk hakları komisyonu Başkanı Sayın Av. Ayfer Eseryel tarafından katılım sağlanmıştır sizlere de gelişmeler sitemizde duyurulmuştur. Kendisine teşekkür ederiz.

İçerisinde Bulunduğumuz Muarrem Ayı vesilesi ile öncelikle Görev Şehidimiz ve Aramızdan Ayrılan Meslektaşlarımızın anısına 3. Düzenlenen Aşure günümüz münasebeti ile tüm adliye çalışanları ve Meslektaşlarımıza Aşüre ikramı yapılmıştır. Aramızdan ayrılan Tüm Meslektaşlarımızı sayı ve sevgiyle ve de Rahmetle anar Allah Rahmet Eylesin deriz.

Vatandaşların Anayasal hakkı olan Konut dokunulmazlığı ve özel yaşamın gizliği ile ilgili TBB nin yaptığı Basın açıklaması sitemizde ve mail yolu ile sizlere duyurulmuştur.

Yine İstanbul Barosunun ev sahipliğinde gerçekleştirilen 6. Stajer avukatlar kurultayına Stajer Avukatlar dan sorumlu olan Staj eğitim Merkezi Kordinatörü Yönetim kurulu üyesi Av. Ünsal Çankaya katılmıştır kendisine teşekkürü bir borç biliriz.

Yine Eskişehir’de TBB Başkanımız ve Yönetim Kurulu üyelerimizin ev sahipliğinde 2. si düzenlenen genç avukatlar kurultayına Ali Umut Akyüz ve Ali Burak Yıldız ile tarafım katılmıştır kendilerine teşekkür ederiz. Konuya ilişkin Genç Avukatlarımızın basın açıklaması ve faaliyetleri hakkında da sizlere sitemiz vasıtası ile duyuru yapılmıştır.

Ücret Karşılığı birlikte çalışan Avukatlar Yönergesi çok kısa sürede çıkmış olup bu konuda ki Genç avukatlarımızın çalışmaları ve kulis faaliyetlerinden dolayı da ayrıca teşekkür eder Genç avukatlar için bir kazanım olan ilgili yönergenin hayırlı olmasını dilerim.

Gaziantep Barosu mensubu bir meslektaşımızın uğradığı silahlı saldırı, Görev Şehidi olan Baromuzca da kınanmış konuya ilişkin bir basın açıklaması ile gerek Gaziantep Barosu gerekse diğer barolara duyuru ile olay kınanmıştır.

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebeti nedeni ile Bora Başkanlığımızca bir Basın açıklaması kaleme alınarak gerek Isparta Valiliğine gerekse İl milli Eğitim müdürlüğüne ve Basın kuruluşlarına Basın açıklamamız dağıtılarak günü anlam ve önemi belirtilmiştir. Konuya ilişkin basından haberler sitemizde ilan edilmiştir. Başta Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Öğretmen Avukatlar ile Öğretmen Evladı Avukatlar olmak üzere Tüm Öğretmenlerimizin öğretmenler gününü yeniden kutlar saygılar sunarız.

Stajerlerimizden Ayşegül Ekim’in yemin töreni Avukat evimizde gerçekleştirilmiş olup kendisine ve ailesine ve tüm camiamıza hayırlı ve uğurlu olasını diler aramıza hoş geldin deriz.

Yine Bazı mahkemelerden gelen Kayyım talebi üzerine öncesinde yaptığımız Kayyum listesinin yenilenmesine karar verilmiş olup siz saygıdeğer meslektaşımıza istekli olanların isimlerini bildirmesi için duyuru yapılmıştır. Bununla da kalınmamış olup Kayyum listemizin bazı mahkemelerce vasi listesi gibi algılanarak meslektaşlarımızın vasi olarak atandıkları öğrenilmiş olmakla Adalet Komisyonu başkanlığına yazı yazılarak Vasilik için ilgili listenin kullanılmaması gerektiği Baro Başkanlığının listesinin Kayyum listesi olduğu ve bu konuda hassasiyet göstermeleri istenmiştir.

20 Kasım Çocuk Hakları günü nedeni ile yine Baromuza ait bir basın açıklaması düzenlenerek gerek Basın kuruluşları ile gerekse siz saygıdeğer meslektaşımızla sitemiz ve mail yolu ile ilgili bildirimiz paylaşılmış, özellikle Çocuk istismarının sona erdirilmesi için alınması gereken önlemler belirlenmiştir.

Reklam Yönetmeliğimiz ile ilgili olarak Baro Başkanlığımızca yürütülen çalışma ile ilgili olarak Bir Açıklama metni siz saygıdeğer meslektaşımız ile paylaşılmıştır. Bu çalışmamız karşısında Baro Başkanlığımıza yardımcı olan, tüm meslektaşlarımıza göstermiş oldukları hassasiyet ve destekten en önemlisi de tahammülden dolayı şahsım ve Baro Başkanlığımız adına Tekrar şükranlarımı sunar, çalışmalarınızda başarılar temenni eder, Baro ailesinin bir neferi olan siz saygıdeğer meslektaşıma saygılar sunarım.

Yine Emniyet mensubu olan Yazar Hakkı Su tarafından 27/11/2013 tarihinde Avukat evimizde “Delilerin Şifresi “adlı bir seminer düzenlenmiş olup öncelikle katılımı sağlayan tüm meslektaşlarımıza teşekkürü bir borç biliriz. Seminere katılan meslektaşlarımıza yazarın bir kitabı Baro Başkanlığımızca hediye edilmiştir, güle güle kullanın der, Organize eden Yönetim kurulu üyelerimiz Av. Ayfer Eseryel ile Ünal Çankaya’ya teşekkür ederiz.

25/11/2013 günü Kadına karşı Şiddetle Mücadele günü olması nedeni ile Kadın ve Çocuk hakları komisyonumuzca organize edilen Basın açıklaması sitemizde ilan edilmiş ve Tüm Bayan meslektaşlarımızca birlikte Avukat evimizde Bir basın açıklaması düzenlenerek Kadına karşı şiddete hayır denilerek Basının dikkatinin bu noktaya çekilmeye ve En güçlü STK olan Baromuzca Avukatlık kanun uyarınca gerekli Kamuoyu bilgilendirme görevi yerine getirilmiştir. Tüm Komisyon üyelerimize ve Başkanına ve Bayan avukatlarımıza şükranlarımı sunarım.

Yine Ankara’da TBB de icra edilen 30 Kasım ve 01 Aralık 2013 tarihlerinde icra edilen Olağanüstü Genel Kurulumuza Barolar Birliği Delegelerimiz Önceki Dönem Baro Başkanlarımız Av. Faik Yıldız ve Av. Erol Berber ile birlikte katıldık, kendilerine çalışmalarından ve emeklerinden dolayı teşekkürü bir borç bilirim. TBB Sosyal Yardım ve Dayanışma Fonu (SYDF) kapsamında avukatlara yapılacak aylık sosyal yardımın koşullarını belirleyen sosyal yardım yönergesinin uygulanmasında; baroların Türkiye Barolar Birliği’ne üye başına ödemekte oldukları 38,40 TL keseneğin, 40,00 TL arttırılmasına ve ortaya çıkacak miktarın yarısının munzam emeklilik bütçesine aktarılmasına karar verildi. TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu Genel Kurul’da tarihi bir karar verildiğini söyleyerek teşekkür etti. İnşallah 2014 yılından itibaren 69 yaş ve üzerinde ki meslektaşlarımıza Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma fonumuzdan maaş bağlanacak hayırlı olsun.

Isparta Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü ve yeni atanan Kurum vekilimiz, meslektaşımız Baromuzu ziyaret etmişler kendilerine teşekkür ederiz.

Yine SDÜ İktisadi idari bilimler fakültesi öğretim görevlisi Sayın Yrd Doç. İrfan Eteşoğlu Baromuzu ziyaret etmiş ve Teknokent ile ilgili Baromuza bilgilendirme yapmıştır kendisine çalışmalarında başarılar diler.

Yine Altı nokta Körler derneğince düzenlenen Yemek ve Tiyatro etkinliğine Baromuz adına Yönetim Kurulu üyemiz Av. Ömer Berber katılmışlardır kendisine teşekkür ederiz.

Mevsim itibariyle Seminer çalışmalarımıza hız veriyoruz, Baro Başkanlığımız olarak yeni seminerler tertiplenmiş olup bu seminerlere ve meslek içi eğitim çalışmalarına meslektaşlarımızın yoğun bir şekilde katılımını bekler şimdiden saygılar sunarız.

Türkiyede ilk olarak Isparta ili Yalvaç ilçesinde akabinde de Şarkikarağaç ve Eğirdir ilçesi sırası ile CMK uygulamalarında Robot sistemine geçmekte ve bu konuda ki eğitimler de Baromuzca yerinde sağlanarak yeni sistem uygulamaya başlanmıştır, çok yakında Merkezde de aynı uygulamaya başlanacak olup Tüm meslektaşlarımıza hayırlı olsun deriz.

 Isparta Baromuza önceki dönemde olduğu gibi bu dönemde de desteğini ve katkısını esirgemeyen başta bütün meslektaşlarımıza ve Yönetim Kurulu Üyelerimizin tamamına gösterdikleri her türlü destek ve güven için minnettar olduğumu belirtir, şerefimiz olarak gördüğümüz Isparta Barosunun sancağını daha ilerilere götürmenin gayretini gösterdiğimizi belirtir, 27. dönem 14. faaliyet  (Bir aylık) raporunu arz eder saygılar sunarım.

02.12.2013 

                                               Av. Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU                  

                                                       Isparta Barosu Başkanı

 

 

 

 

ISPARTA BARO BAŞKANLIĞININ 01/12/2013 - 01/01/2014 TARİHLERİ ARASI 27.DÖNEM 

15.FAALİYET RAPORU

2014 YILININ; SAVUNMANIN DEĞERİNİN ANLAŞILDIĞI,YARGININ BAĞIMSIZLIĞININ GERÇEKTEN ÖNEM KAZANDIĞI, AVUKATIN GERÇEK DEĞERİNİN FARKINA VARILDIĞI, BİR YIL OLMASINI ISPARTA BARO BAŞKANI OLARAK UMUD EDEREK SAYGILAR SUNARIM.  

       Sayın Meslektaşım, Üstadım; 

            YENİ YILINIZIN BİR ÖNCEKİ YILA GÖRE; ÇOK DAHA SAĞLIKLI, ÇOK DAHA MUTLU VE BAŞARILI BİR YIL OLMASINI DİLER, ISPARTA BAROSU ADINA YENİ YILINIZI EN İÇTEM DİLEKLERİMLE KUTLARIM,

Avrupa Barolar Konseyi tarihine ilk olarak, İstanbul Barosuna 2013 yılı İnsan Hakları Ödülünü vermiş olup İstanbul Barosunun ve değerli Başkanı Av. Doç Dr Ümit Kocasakal’da bu ödülü tüm Barolara hediye etmiştir, İnsan hakları konusunda mücadele veren savunmanlara şükranlarımızla.

Siirt Barosuna kayıtlı bir meslektaşımızın uğradığı hain saldırı Baro Başkanlığımızca da kınamıştır.

TBB nin 12. Olağanüstü Genel Kurulu yapılmış Isparta Barosunun değerli Delegeleri Av. Erol Berber, Av. Faik Yıldız ve tarafım Genel kurula katılarak bir tarihi karara imza atarak 69 yaş ve üstündeki meslektaşlaşımıza Munzam emeklilik maaşı bağlanmasının yolu açılmıştır hayırlı olsun.

Yine bir önceki yılda olduğu gibi Delilerin Şifresi adlı kitabın yazarı sayın Hakkı Su tarafından Baromuz mensuplarına ve genç avukat ve stajerlerine Avukat Evimizde bir seminer verilmiş, yazarın kitapları ise seminere katılan meslektaşlarımıza Baro Başkanlığımızca hediye edilmiştir. Seminerin düzenlenmesine katkı veren yönetim kurulu üyemiz Av Ünsal Çankaya ile Av. Ayfer Eseryele teşükkürü bir borç biliriz

Adana Barosunun 9. sayısında Isparta Baro başkanı olarak şahsımla yapılan röpotaj sitemizde yayınlanmış ve sizlere mail ile ulaştırılmıştır.

Yine Aile ve sosyal hizmetler il müdürlüğü sosyal hizmet Müdürü ve kurum avukatı meslektaşımız Av. Gonca Cirit baromuzu ziyaret etmişler ziyarete bizzat tarafım ve yönetim kulu üyemiz Av. Abdullah Çelik eşlik etmiştir.

Yine SDÜ İktisadi ve idari bilimler Fakültesi Ögretim görevlisi Doç Dr İrfan Eteşoğlu baromuzu ziyaret etmişler ziyarete bizzat tarafım ve yönetim kurulu üyemiz Av. Abdullah Çelik katılmışlardır

Kadına Karşı şiddetle mücadele gününde Isparta barosu kadın ve çocuk hakları komisyon kordinatörü başkan yardımcımız Av. Ayfer Eseryelle birlikte Isparta Barosu Avukat evinde tüm Isparta basın mensupları bir araya getirilerek, Kamuoyuna Isparta da kadına yönelik şiddetin sayısal verileri verilmiş ve kadına karşı şiddetin önlenmesinde Isparta barosunun katkıları ve çözüm önerileri basınla paylaşılarak, bu güne değin baromuzun bu yola ki çözüm noktasında ki katkıları göz önüne serilmiştir.

Yine engelliler günü nedeni ile Isparta Belediye Başkanlığına, C. Başsavcılığına, altı nokta körler derneğine Engellilerle ilgili yaptıkları çalışmadan dolayı teşekkür yazısı yazılmış ve Türkiye barolar birliğine de önceki yıllarda olduğu gibi engelli meslektaşlarımız ile ilgili baro Başkanlığımızın çalışmaları ve kendilerinin yapabilecekleri katkılar ile ilgili yazı yazılarak görüş ve önerilerimiz iletilmiş ve tüm engelli meslektaşlarımıza da bir yazı gönderilerek bu gün vesilesi ile kendileri ile bir an kendimizi özdeşleştirdiğimiz belirtilerek, çalışmalarımız ile ilgili bilgi verilmiştir. Altı nokta körler derneğinin yemek ve tiyatro gösterilerine katılan yönetim kurulu üyemiz Av. Ömer berber7e de teşekkürü bir borç bilirim

Yine Tbb nin son 12. olağanüstü genel kurulunda alınan karar doğrultusunda 69 yaş ve üzeri meslektaşlarımız belirlenerek kendilerine birer yazı ile munzam emeklilik maaşı içen gerekli evraklar istenmiş ve kendilerine daha iyi hizmetlere layık oldukları iletilmiştir.

 TBB nin düzenlediği hukukçular arası şiir yarışması tüm meslektaşlarımıza duyurulmuş ve 21 Şubat 2014 tarihine kadar şiirlerine Baro Başkanlığımıza veya da TBB iletmeleri rica edilmiştir yarışma sonucu 14 Mart 2014 tarihinde ilan edilecektir, Baro başkanlığımız adına katılacak meslektaşlarımıza şimdiden teşekkürü bir borç biliriz.

Yine her dönemde olduğu gibi 15. faaliyet dönemi içerisinde de, yönetim kurulu üyelerimizin tamamının katılımı ile toplantılarımız icra edilmiş olup kendilerine bu yoğun işleri arısında gösterdikleri destek ve katkıdan dolayı şükranlarımı iletirim.

Yönetim kurulu üyelerimizden Av. Salih Kocagöz ve Av. Ünsal Çankaya ise önümüzdeki yerel seçimlerde, mesleğimizin bayrağını başka kulvarlar da temsil etmek üzere baro yönetim kurulu üyeliklerinden istifa ederek ayrılmışlardır. Kendilerine Baromuza verdikleri katkıdan dolayı teşekkürü bir kez daha yeniler, baromuz adına da kendilerine bir plaket taktim edildiğini buradan belirtmek isterim. Yönetim kurulumuza yeni katılan Av. Sevinç Düz ile Av. Muammer Çelik’e de sizlerin adına başarılar dilerim. Av. Salih Kocagöz’ün istifası ile boşalan genel sekreterliğe oy birliği ile Av. Sevinç Düz Getiriliş yine Av. Ünsal Çankaya’dan boşalan Staj Eğitim Merkezi başkanlığına da Av. Ömer Berber getirilmiştir kendilerine yeni görevlerin de de başarılar dileriz.

TBB nin 2013/92-93-94 nolu duyuları sitemizde ilan edildiği gibi, sizlere de mail yolu ile duyurulmuştur.

Yine Hakimler ve Savcılar kurulunun son tarihli kararı sitemizde ilan edilmiş ve mail yolu ile sizlere duyurulmuş olmakla artık meslektaşlarımızın Soruşturma aşamasında ki dosyaları tetkik edebileceklerini buradan yeniden müjdeleriz.

Anayasa mahkemesi yine son tarihli kararı ile 5237 sayılı yasanın 267. maddesin 5. fıkrasını iptal etmiştir sizlere sitemizde ve mail ile bu değişiklik duyurulmuştur.

Türkiyede bir ilk olarak Türkiye barolar birliğince Isparta plot bölge ilan edilerek CMK larda müdafii atama sistemi (robot sistemi( Isparta ili yalvaç ilçesinde, Aksu ilçesinde, şarkikarağaç ilçesinde ve Eğirdir ilçesinde) uygulanmaya başlamış bu bölge Baro personelimizce gerek Adliye görevlileri ile gerekse emniyet görvlilerine eğitim verilmiş olup ilerleyen günlerde merkez de de bu sisteme geçeceğimizi şimdiden müjdeler hayırlı olsun derim.

Özellikle siz saygıdeğer meslektaşlarımızdan gelen şifai şikayetler üzerine Isparta Adalet komisyonu Başkanlığına baro başkanlığımızca yazı yazılarak meslektaşlarımıza duruşma çıkışlarında zabıtların verilmediği uyaptan alabileceklerinin söylendiği hatta akabinde de uyapa ilgili evrakların taranarak süresinde atılmadığının tespiti nedeni ile yazı yazılmış v özellikle duruşma zabıtlarının meslektaşlarımıza verilmesi gerektiği uyapa evrakların çok geç geçirildiği kaldı ki meslektaşlarımızın uyap da kullanmak zorunda olmadığından, zabıtların meslektaşlarımızı duruşma bitiminde tesliminde titizlik gösterilmesi gerektiği yazı ile iletilmişti.

Yine PTT Isparta il müdürlüğüne yazı yazılara özellikle biz saygıdeğer meslektaşlarımızdan gelen talep üzerine merkez şubede özellikle birkaç adet daha adli tebligat açısından gişe açılmasını ve meslektaşlarımızın yoğun iş yükleri nedeni ile gerek kendilerinin gerekse yardımcılarının işlerini biran evvel çözülerek PTT şubelerinden ayrılmalarının sağlanması talep edilmiştir.

Yine sizlerden gelen talep üzerine Vakıflar bankası genel müdürlüğü Isparta şube müdürlüğüne ve yine TBB yazı yazılarak özellikle mümkün ise bir Vakıfbank şubesini icraların bulunduğu alanda hizmete açılması eğer bunun mümkünatı yok ise en azından umuma açık olmayan bir atm nin İcraların bulunduğu katta çalışmaya sunularak meslektaşlarımızın ve yardımcılarının işlerinin kolaylaştırılması talep edilmiştir.

Yine sizlerden genel talep uyarınca özellikle banka şubelerine yapılan tebligatlarda TK 35 uyarınca tebligatın saat ve dakikasının tebligat evrakının arkasına dağıtıcılar tarafından şerh düşülmemesi nedeni ile ileride (haciz v.d) işlemlerde karışıklığa mahal olacağı bu nedenle bu hususa dikkat edilmesi gerektiği yazı ile PTT il müdürlüğüne iletilmiş,sizlerede konular ile ilgili sitemizde bilgi verilmiştir.

Danıştay 8. dairesi 2013/215 sayılı kararı ile Avukatlık ücret tarifesin 11. maddesinin 1. fıkrasını son cümlesinde bulunan “….ancak bu ücret tkip mikaını geçemez…” cümlesini iptal edilmiştir, hepimize hayırlı olsun ilgili ilam sitemize ilan edilmiş ve sizlere duyrulmştur.

10 Aralık insan hakları günü nedeni ile Baro başkanlığımız insan hakları komisyon başkanı Av. Ömer Berber’ce bir basın açıklaması hazırlanarak kamuoyu ile ve sizlerle paylaşılmıştır; çalışmalarından dolayı kendilerini kutlarız.

Türk Kadınına bir çok Avrupa ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkını veren Ulu Önder Mustafa kemal’i yine rahmetle yad eder Türk Kadının Seçme hakkını kazanmasının 79. yılında Baro Başkanlığımız adına Av. Ayfer Eseryel ve tarafımca bir basın açıklaması yayınlanarak kamuyu ile paylaşılmış, sizlere de sitemiz vasıtası ile ve mail ile duyurulmuştur.

Yine önümüzde ki günlerde çok hızlı bir şekilde Avukatlık Yasa tasarısı hazırlıkları başlayacaktır, kaldı ki Türkiyenin yedi bölgesinden birer Temsilci belirlenmiş olup Akdeniz bölgesi adına (Adana,Antalya,Mersin,Osmaniye Maraş,Burdur,Hatay,) TBB nin yazısı ile Isparta Baro başkanlığımız adına tarafım temsilci olmuş bulunmaktayım, öncelikle bu nedenle Tüm Akdeniz barolarından da rica edeceğimiz üzere siz saygıdeğer meslektaşımdan talebim,bu çalışmalar esnasında avukatlık yasasında yapılmasını istedikleri değişiklik önerilerini tarafıma iletmeleri beni ve mesleğimizi çok mutlu edecektir. Bu konuda yine ağabeyliğini göstermiş olan Önceki dönem Baro Başkanımız ve TBB disiplin kurulu üyesi abimiz Av. Ünal Çankaya’ya bize gönderdiği çalışmasından dolayı teşekkürü bir borç biliriz.

Yine Baro Başkanı olarak geldiğimiz günden bu yana, Yine Baromuza tahsis ettirmiş olduğumuz Avukat evimizde yine bir düğün edası ile icra ettiğimiz yemin törenlerimize devam etmekteyiz; bu dönemde de stajerlerimizden iki genç meslektaşımız Av. Halil Yavuz Kelle ve Av.Uğur Güzel aramıza katılmıştır kendilerini yetiştiren anne ve babalarına ve onları yetiştiren Hocaları avukatlara şükranlarımızı sunar aramıza hoş geliniz deriz.

  Yine Baro başkanlığımızca İcra ve iflas hukuku duayenlerinden Dokuz eylül hukuk fakültesi kurucusu ve şu anda da yaşar Üniversitesi hukuk fakültesi öğretim görevlisi Av. Talih Uyar tarafından Isparta Adliyesi Konferans salonunda son değişikliklere ilişkin bir seminer verilmiş olup seminere yoğun ilgi gösteren başta siz meslektaşlarıma ve değerli büyüğümüz Av. Talih Uyar’a şükranlarımı sunarım, seminere katılan meslektaşlarımıza İİK a ki son değişiklikler kitapçığı Baromuz tarafından dağıtılmış olup isteyen meslektaşlarımızca barodan da temin edilebileceğini bu vesile ile getirim. 

Yine İstanbul Baro Başkanımızı sayın Av Doç Dr Ümit Kocasakal S.D.Ü Atatürkçü Düşünce Gurubunun davetlisi olarak bir konferans vermeye ilimize gelmiş, onu o konferansta yalnız bırakmayarak sayın İstanbul baro başkanımıza ev sahipliği yapılarak meslektaşlarımızın ilek ve temennileri kendisine iletilmiştir.

Yine TBB de gerçekleştirilen Baro başkanlıkları Staj Eğim merkezleri temsilcileri toplantısına Baro Başkanlığımız Staj Eğitim merkezi sorumlusu yönetim kurulu üyesi Av. Ömer berber katılmıştır kendisine teşekkürü bir borç biliriz.

Yine son dönemde kamuoyunda büyük yankı uyandıran, Oganize Suç örgütü olduğu ileri sürülenlere ilişkin yapılan çalışmalar neni ile ilgili olarak TBB Başkanımız Av. Prof Dr Metin Feyzioğlu’nun yapmış olduğu basın açıklaması sitemizde ve mil yolu ile sizlere duyurulmuştur.

Yine Isparta Türk Ocakları Şubesince Isparta Öğretmen evinde düzenlen konferansa baromuz adına yönetim kurulu Üyemiz Av. Yıldırım Görgülü katılmış ve konuya ilişkin sitemizde duyuru yapılmış olup sayın yönetim kurulu üyemize de katkısından olayı teşekkürü bir borç biliriz.    

TBB Başkanımız ve Say yönetim kurulu üyelerinin son günlerde kamuoyuna damgasını vuran Yolsuzluk operasyonları ile ilgili olarak yayınladığı” adli soruşturma özelinde hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye dair zorunlu açıklama “ adlı basın açıklaması sitemiz ve mail yolu ile sizlere ulaştırılmıştır.

Yine 21/12/2013 tarihli ve 28858 sayısı Resmi gazetede yayınlanarak Yürürlüğe giren Adli Kolluk yönetmeliğindeki değişiklik üzerine yapılacak operasyonlarla ilgili olarak en büyük mülki amir olan Valilerin bilgilendirilecek olması karşısında TBB Başkanlığı tarafından Yürütmeyi Durdurma istemli olarak Danıştay Başkanlığına Dava açılmış olup bu konuya ilişkin dava dilekçesi ve içeriği sizlere sitemiz ve mail yolu ile duyurulmuştur.

Yine Asteğmen KUBİLAY’ın Şehit Edilişi nedeni ile TB başkanlığınca yayınlana Basın açıklaması sitemizde ve mail yolu ile sizlere duyurulmuş olup Başka Kubilay olmak üzere tüm şehitlerimize Allahtan rahmet dileriz

Afyon ili Dumlupınar Belediyesince yaptırılarak parası ödenmeyen Atatürk heykeline TBB Başkanlığınca sahip çıkılışı ile ilgili haber yine sitemizde sizlere duyurulmuştur.

Yine Adli Kolluk yönetmeliği ile yapılan son değişiklik ile ilgili olarak Yargı erkine ilişkin yetkilerin Yürütmeye devredilemeyeceğine ilişkin yapılan basın açıklaması ve ilgili basın kuruluşlarında yer alan haberler sizlerle sitemizde ve mail ortamında paylaşılmıştır

İzmir de yaşanan talihsiz kaza neticesinde Şehit Düşen Ispartalı hemşehrimiz Ali Can Bülbül’ü toprağa teslim ettik, Allahtan rahmet kederli ailesine baş sağlığı dileriz

Yeni yıl münasebeti nedeni ile Meslektaşlarımızın kullanacağı Ajanda, Takvim ve masa ajandalarının basımı ile yeni Baromuza ait Baro Bültenimizin yeni sayısının basımı tamamlanmış olup, siz saygıdeğer Meslektaşlarımız dağıtımı gerçekleştirilmiştir güle güle kullanın diyoruz.

TBB tarafından oluşturulan Yeni Avukatlık yasa önerisini hazırlama komisyonunun ilk toplantısı 27/12/2013 günü Ankara’da TBB yaşılmış ve Isparta Baro Başkanı olarak bizzat tarafım Akdeniz Baroları adına (Adana-Mersin-Hatay-Kahramanmaraş-Osmaniye-Burdur-Antalya-Isparta) kalıldım Bu konuda Isparta da ki meslektaşlarımızdan görüş ve önerilire alınmış Sayın Av. Ünal Çankaya-Sayın Av. Abdullah Çelik ile Sayın Av. İsmail Akyürek’in görüş ve önerileri elde edilmişti kendilerine tekrar teşekkürü sunarız ikinci toplantımız 20/01/2014 günü TBB de yapılacak olup bu toplantı öncesinde de Akdeniz Bölge Barolarından görüş ve önerileri alınarak komisyona aktarılacaktır Yeni Avukatlık yasa çalışmalarımızın şimdiden hayırlı olmasını dileriz.

Yeni yıl öncesinde yoğun bir çalışma ile CMK ödemelerini de meslektaşlarımıza yapmanı mutluluğunu yaşıyor, güle güle harcayın diyoruz.

Tam Bir yıl boyunca Çok yoğun bir efor sarf eden, gecesini gündüzünü ve hatta yoğun iş tempolarını bir yana ittirerek Tüm Baro Faaliyetlerini Şehir içerisinde ve Şehir dışarısında eksiksiz yerine getiren TÜM YÖNETİM KURULU ÜYELERİME TEŞEKKÜRLERİMİ VE ŞÜRKANLARIMI SUNARIM

Yine Tüm yıl boyunca, fedakarca, mesai mefhumu gözetmeksizin, Baromuzun ve üyesi olan meslektaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını harfiyen yerine getiren,BARO YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜMÜZ İLE ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR VE ŞÜKRANLARIMI SUNARIM.

Isparta Baromuza önceki dönemde olduğu gibi bu dönemde de desteğini ve katkısını esirgemeyen MESLEKTAŞLARIMA gösterdikleri, destek ve güven için minnettar olduğumu belirtir, şerefimiz olarak gördüğümüz Isparta Barosunun sancağını daha ilerilere götürmenin gayretini gösterdiğimizi belirtir, 27. dönem 14. faaliyet  (Bir aylık) raporunu arz eder YILIN SON FAALİYET RAPORUNDA 2014 YILININ BİR ÖNCEKİ YILA GÖRE ÇOK DAHA BAŞARILI SAĞLIKLI HUZURLU VE MUTLU BİR YIL OLMASI DİLEĞİ İLE BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ DAİM OLSUN DİYEREK saygılar sunarım.       01.01.2014 

Av. Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU - Isparta Baro Başkanı

ISPARTA BARO BAŞKANLIĞININ 01/01/2014- 01/02/2014 TARİHLERİ ARASI 

27.DÖNEM

16.FAALİYET RAPORU

Çok Kıymetli Meslektaşlarım,  

27. Dönem 16. Faaliyet Raporunu sizlere sunar, işlerinizde Başarılar diler Yeni Yılın tekrar Tüm meslektaşlarıma Sağlık Mutluluk ve Başarı getirmesini temenni ederim.

Isparta Milletvekillerimizden Sayın Osman Gazi Aksoy genç yaşında geçirdiği bir kalp krizi ile vefat etmiştir Allahtan Rahmet kederli ailesine tekrar Baş Sağlığı dilerim.Bu kapsamda Baro Başkanlığı olarak MHP İl Yönetimine Taziye Mektubu gönderilmiştir.

TBB Genel Kurulunun son genel kurulunca alına kara ile 69 yaş ve üzerinde ki meslektaşlarımıza SYDF dan munzam emeklilik maaşı bağlanmasına karar verilmişti Baromuzdan 16 meslektaşımız ile ilgili işlemler tamamlanmış ve TBB ne ilgili evraklar gönderilmiştir kendilerine tekrar hayırlı olsun deriz.Hatta bu konu ile ilgili TBB nin 2013/105 sayılı duyurusu ile Baroya Aidat Borcu olan 69 yaş ve üzeri meslektaşlarımızın bu borçlarının SYDF bütçesinden karşılanabileceğine ilişkin duyuru Baromuz resmi sitesinde ilan edilmiştir.

Önceki Günlerde olduğu gibi Avukatlara yönelik saldırılar her geçen gün artmaktadır, bu konda bir görev şehidi olan Baromuzun hassasiyeti nedeni ile bu olayları esefle kınıyor takipçisi olacağımızı öncelikle bildiriyor ve son olarak Adana ve Mersin Barosunda ki bir meslektaşlarımıza yapılan saldırıyı da kınadığımızı ve Adana- Mersin Barolarına geçmiş olsun dileklerimizi ilettiğimizi belirtirim.

Yine Avukatlık Mesleğinin çok büyük kan kaybettiği şu günlerde TBB nezdinde kuruluna Avukatlık yasa önerisi hazırlama komisyonu üyesi olmam nedeni (Akdeniz Baroları adına) ile TBB Ankara da yapılan toplantılara katılım sağlamakla birlikte yapılan çalışmaların, Bakanlıkta ki kurulmuş olan komisyon ile birlikte eşgüdüm içerisinde sürdürüldüğünü de belirtmek isterim önümüzdeki toplantının da 8-9 Şubat 2014 tarihinde yapılacağını bu tarihe kadar görüş ve önerilerini bildirmek isteyen meslektaşlarımızın görüş ve önerilerini ileteceğimizi belirtir, öncesinde görüş ve önerilerini ileten meslektaşlarımıza da tekrar teşekkür ederim.

Son günlerde özellikle Kamuoyunda ve Basında yapılan tartışmalar neticesinde Yargıya olan güven sarsılmış ve bu hepimizi derinden yaralamıştır bu konuya ilişkin olarak gerek Barom adına Şahsımın yaptığı açıklamalar gerekse TBB Başkanımız Sayın AV. Prof DR Metin Feyzioğlu’nu Basın açıklamaları an ve an sizlerle paylaşılmış ve gerek resmi sitemizde, gerek mail yolu ile gerekse mesaj yolu ile yerel masın aracılığı ile Kamuoyu yapılanlar ve yapılmak istenenlerle ilgili aydınlatılmıştır. Siyasi Kriz Devlet krizi durumuna dönüşmüş ve bundan Yargı büyük yara almıştır, ve almaya da devam ede gelmektedir.

Yine son günlerde özelikle Siyasi Krizin Devlet Krizi haline dönüşmesi ile Adli Kolluk Yönetmeliği değiştirilmiş ancak TBB ce açılan dava ile Danıştaydan yürütmeyi durdurma kararı alınmıştır. Yürütmeyi Durdurma kararı ile en azından bu süreçte Savcılarının, İdari Mülki amirlere bağlanmasının önüne geçildiğini belirtiriz. Tüm bu konularla ilgili Baromuz adına yaptığım Basın Açıklamaları, Yerel basın haberleri sitemizde yer almış sizlere an ve an duyurulmuştur.

2014 Yılı Avukatlık Asgari ücret tarifesi Resmi Gazete de yayınlanmıştır, meslektaşlarımıza hayırlı olsun ancak umulan seviyede de değildir, bundan ötürü Baromuzca Tavsiye niteliğinde ki Avukatlık Asgari ücret tarifesi sizlerle paylaşılmıştır.

TBB nin 2013/106 sayılı Duyurusu da yine sitemizde ilan edilmiştir

CMK Müdafi ücretleri de resmi gazetede yayınlanmış, sizlerle site yolu ile mail yolu ile ilan edilerek paylaşılmış ise de ilgili ücret tarifesinin yine Avukatlık Asgari ücret tarifesinin çok ama çok altında oluşu bizleri üzmüş, Meslektaşlarımızın angaryaya zorlanması bizleri derinden yaralamıştır. Angarya olan CMK hizmeti aslında Avukatlığın içerisinde bulunduğu durumu da çok rahat göstermeye yeter diye düşünmekteyiz.

Yine Isparta Adliyesi Mahkeme Yönetimini Güçlendirme Projesi çerçevesinde 20 plot adliye arasına girmiş idi, bu çalışmalar son noktasına geldi, duruşma salonları zemine indirildi, sınırlı alanlar ve yine danışma ve tarama merkezleri oluşturuldu ve faaliyete geçti, bu çalışmalar arasında, bizlerin çalışmaları ile diğer adliyelerde ki sıkıntılı durumlar Adliyemizde Yaşanmadı, Barokarlarımız ile sınırlı alanlara çok rahatlıkla girebilmekteyiz, Savunmaya sınırlı alanlar oluşturulmayacağını Isparta Adliyesi Örneğini verdi. Bu konuda ki 300 adet Misafir kartı da TBB tarafından yaptırarak Isparta C. Savcılığına teslim ettik, tüm meslektaşlarımıza hayırlı olsun.

Yeni vekalete pullarımız 6.00 TL den satışa arz edildi ve Baromuzda satışına başlandı elerinde eski pulları olan meslektaşlarımızın bu pullarını kullanamamaları halinde baromuza müracaat ederek yeni pullarla değiştirilmesini istemesini rica ederiz.

2014 Yılı Staj Eğitim Merkezi 3 aylık ders Programı belirlenerek ilan edildi, Öncedense belirttiğimiz gibi Isparta Baro Başkanlığımız Süleyman Demirel Üniversitesinin Mezun vermesi ile de En kalabalık Stajer gurubuna sahip oldu, bu nedenle özelikle fili imkansızlıklarda çektiğimiz oluyor, ama staj eğitim merkezinde gönüllü olarak ders veren en azından stajerlerimizi yalnız bırakmayarak onlarla mesleki kazanımlarını paylaşan meslektaşlarımıza şükranlarımı sunarım.

Önümüzde Yerel seçim olması nedeni ile Yönetim Kurulu üyeliğinden iki meslektaşımız Av. Salih Kocagöz ile Av. Ünsal Çankaya ayrılmış olup kendilerine yeni yollarında başarılar diler, aramıza katılan Av. Sevinç Düz ile AV. Muammer Çelik’e de başarılar dilerim.

Yine Yönetim Kurulu kararımız ile Baro Yıllık aidatımız 5 yıl altı kıdeme sahip meslektaşlarımız için 80,00 TL (2013 73,74 TL) yılında 5 yıl üstü kıdeme sahip meslektaşlarımız için 200,00 TL (2013 de 184,00 TL idi) olarak belirlenmiş olup; Türkiye de ki 80 Baro arasında en az Yıllık aidatı uyguladığımızı önemle belirtir, Aidatların ödenmesinde de meslektaşlarımızın gösterdikleri hassasiyet için de teşekkürü bir borç bilirim. 

Yine CMK atamalarında TBB nin robot sistemine geçilmiş idi, bu konuda ki aksaklıklar nedeni ile TBB ile bizzat tarafımca yapılan görüşmeler neticesinde aksaklıklar CMK Komisyon Başkanımız Genel sekreter AV. Sevinç Düz tarafından da belirlenerek TBB ne yazılı olara ilettikten sonra ilgili aksaklıklar giderilene kadar bu sistemi kulanmayı öteledik, TBb ce var olan bilgisayar programında aksaklıklar gidirildikten sonra sisteme geçileceğini ancak bu aşamada meslektaşlarımızın mağdur olabileceği düşünülerek ilgili uygulama sonlandırılmış olup sizlere de duyurulmuştur.

Yine Meslektaşlarımızdan gelen yoğun şikâyetler üzerine, Özelikle Duruşma zabıtlarını verilmemesi, Avukatların Uyaptan alabileceklerini söylenmesi nedeni ile yine duruşma saatlerine riayet edilmeyişi ve 9.00 olarak belirlenen duruşmalara ancak öğleden sonra 16.00 -17.00 da giren meslektaşlarımızın serbest meslek erbabı olması nedeni ile de mağdur olduğu ve meslektaşlarımızın uyap kullanma zorunluluğunun olmaması izah edilerek Adalet Komisyonumuza gerekli şikayetler resmi olarak iletilmiş olup ilgili hususta tarafımızca takip edilmektedir.

Yine Stajyerlerimizden Av. Merve Demiralay ve Av. Burçin Yıldız’ın yemin törenleri, Hafız Demir alay Avukat evimizde Avukata yakışır şekilde, icra edilerek meslektaşlarımız camiamıza katılmışlardır kendilerine hayırlı olsun derim.

Yine Geçtiğimiz senelerde Meslektaşlarımızın şikayetleri üzerine Noterler tarafından çıkarılan vekaletlerin dar kapsamlı olması nedeni ile mağduriyetlerimiz TBB iletilmiş idi, TBB nin Noterler birliğine yazdığı yazı üzerine tarafımızın teklifi üzerine 3 adet vekalet örneği Baromuza gönderilmiş Başkan Yardımcımız AV. Ayfer Eseryel tarafından yapılan inceleme neticesinde en uygun vekalet örneği belirlenerek TBB ne resmi yazı ile bildirilmiştir, önümüzde ki günlerde TBB nin Noterler Birliği ile kurduğu irtibat neticesinde Avukat velaletleri, mesleğimizin icrasında yakışır hale getirilecek olduğunu şimdiden müjdelerim.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeni ile Baro Başkanlığmızca K 32 ye AV. Ali Osman Altunbaşak ve Av. Bahadır erdem ile birlikte bir ziyaret gerçekleştirilmiş, akabinde de Çok kalabalık bir yerel Basın mensubu Baromuzu Şahsım ve AV. Ayfer Eseryel aracılığı ile Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan Başkanlığında ziyaret etmişlerdir kendilerine tekrar teşekkür eder, zor ve meşakkatli görevlerinde başarılar dileriz

Yine Baromuz bünyesinde oluşturulan Genç Avukatlar Meclisi 1. olan seçimli genel kurullarını geçtiğimiz günlerde Avukat evimizde yaptılar, yeni görev gelen genç Avukatlarımıza çalışmalarında başarılar diler, önceki dönemde çalışmaları ile göz dolduran genç meslektaşlarıma da şükranlarımızı sunarız.

Yine Yeni Seçimleri Nedeni ile Gerek Şoförler ve Otomobilciler Birliğine, Bakalar ve Bayiler odasına ve Mimarlar Odası Başkanlıklarına hayırlı olsun yazıları ile teşekkür yazıları sitemizde ilan edilmiştir

Ankara Barosunun icra ettiği Uluslar arası Hukuk kurultayına verdiğimiz destek nedeni ile Ankara Baro Başkanı Sayın Av. Sema Aksoy’un teşekkür yazısı sitemizde ilan edilmiştir.

Yine Birlik Başkanımızın rahatsızlığı nedeni ile ameliyat olması nedeni ile kendisine acil şifalar dilenmiş, v kendisi de Baro Başkanlığımıza rahatsızlığı esnasında gösterdiğimizi ilgi ve alaka nedeni ile teşekkür yazısı iletmiştir, bu gelişmelerde sitemizde ilan edilmiştir.

Yine TBB Başkanımızın Gerek Cumhurbaşkanımız gerekse Başbakanımız ile yaptığı görüşmeler neticesinde TBB olarak yeniden değiştirilmesi düşünülen HSYK Kaunu ile ilgili öneri sitemizde ilan edilmiş sizlere duyurulmuştur.

Yine TBB de gerçekleştirilen Hukuk ve Sanat buluşması ve yapılan Protokol bilgeleri sitemizde ilan edilerek sizlere duyurulmuştur.

Yine TB den yaptığımız talep üzerine TBB ce Baromuza gönderilen 5 adet bilgisayar ünitesi 2. Kat Avukat Bekleme odasına kurularak meslektaşlarımızın bu yoğun duruşma trafiğinde en azından bekleme esnasında Bürolarında yapmaları gereken işlemleri yapabilmeleri için gerekli bir ortam sağlanmaya çalışılmıştır meslektaşlarımıza hayırlı olsun.

Yine Isparta Türk Ocakları Şube Başkanlığının Cuma Sohbeti konuğu olarak çağrılmam nedeni ile Isparta Baro Başkanı sıfatımla “Hukuk Devletinin” tarihsel süreci ve şu anda Hukuk Devletinden Kanun devletine” doğru bir gidişatın olup olmadığı” değerlendirilmiş ve Yoğun katılım sağlayan ve beni davet eden Sayın Isparta Türk Ocağı Şube Başkanı Dr. Levent Başyiğite de sizlerin adına teşekkürü bir borç bilirim.

Yine Isparta Orman Bölge Müdürlüğüne bir Avukat temini ile ilgili yapılan ilan sitemizde ilan edilmiş ve sizlere duyurulmuştur.

Yine TBB Kamu Avukatları Komisyonu Ankara da ilk toplantısını yapmıştır. Isparta Barosu Yönetim Kurulu üyesi Av. Abdullah Çelik’in de TBB Kamu Avukatları Komisyonuna seçilmesi nedeni ile toplantıya katılarak Kamu Avukatlarının Türkiye de ki sıkıntıları özlük hakları ile ilgili çalışmaları TBB ne sunmuş olmanın gururunu yaşardık, kendisine ve komisyona başarılar diler Kamu Avukatlarımızın özlük harları ve mesleki sıkıntılarını en aza inmesini dilediğimizi belirtir, Aynı zamanda Isparta da ki tüm Kamu Avukatlarımızın Baromuza kaydını yaptırmasını canı gönülden dilediğimizi, bu konuda aidat ve diğer konularda her türlü düzenlemeyi yaptığmızı birkez daha hatırlatırız.

Isparta Barosu Genç Avukatlarınca organize edilen Bir Üstatla Sohbet konuğu Baromuz Üstatlarından Av. Necati Şahin idi Isparta Barosu Avukat evinde icra edilen sohbet için,Sayın Üstadımızın Kendisine ve Genç Avukatlarımıza bu dönemdeki sohbet programı için teşekkür eder saygılar sunarız.

Isparta Emniyet müdürlüğünün bünyesine katılan yeni araçlar için yapılan törene Bizzat şahsım katıldım, Emniyet müdürlüğümüzün araç kafilesine katılan yeni araçların ıspartamıza hayırlı olmasını dilerim.

Yine Adli Yardım yönetmeliği çerçevesinde, meslektaşlarımızdan oluşturulan ön büro hizmetinde görev alan meslektaşlarımızın, Özellikle Yönetim Kurulunda yapılan ön görüşme neticesinde, adli Yardım talebinde bulunanlarda aranması gereken kriterleri netleştirilmesine ilişkin olarak Adli Yardım Kurulu Başkanı yönetim kurulu üyesi Av. Bahadır Erdem tarafından kaleme alınan duyuru sitemizde ve mail yolu ile duyurulmuştur.  

Baromuzun Dergisini Yeni sayısı, ajanda ve masa takvimlerimizin dağıtımı gerçekleştirildi, beğendiğinizi umar sizlerin çok daha iyilerine layık olduğunuzu belirtirim.

Isparta Baromuza önceki dönemde olduğu gibi bu dönemde de desteğini ve katkısını esirgemeyen MESLEKTAŞLARIMA gösterdikleri, destek ve güven için minnettar olduğumu belirtir, şerefimiz olarak gördüğümüz Isparta Barosunun sancağını daha ilerilere götürmenin gayretini gösterdiğimizi belirtir, 27. dönem 14. faaliyet  (Bir aylık) raporunu arz eder YILIN SON FAALİYET RAPORUNDA 2014 YILININ BİR ÖNCEKİ YILA GÖRE ÇOK DAHA BAŞARILI SAĞLIKLI HUZURLU VE MUTLU BİR YIL OLMASI DİLEĞİ İLE BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ DAİM OLSUN DİYEREK saygılar sunarım.     01.02.2014                                           

                                                                                  Av. Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU

                                                                                            Isparta Baro Başkanı

ISPARTA BARO BAŞKANLIĞININ 01/02/2014- 01/03/2014 TARİHLERİ ARASI 

27.DÖNEM

17.FAALİYET RAPORU

Çok Kıymetli Meslektaşlarım,  

27. Dönem 16. Faaliyet Raporunu sizlere sunar, işlerinizde Başarılar dileyerek saygılar sunarım. Baromuzun Bu ayki faaliyetlerini kısaca özetleyecek olursak;

İstanbul Barosunca gerçekleştirilen Farazi dava yarışmasına ilişkin duyuru sitemizde ve mail ile sizlere duyurulmuştur.

CMK da müdafii olan meslektaşlarımızın baroya yaptıkları müracaat neticesinde, dosya dan tastiklenerek suretlerini talep ettiklerinde suret harcı istendiği iletilmiştir, Adalet Bakanlığının genelgesi ile ceza dosyalarından da suret alınırken suret harcı alındığı ilan edildiği gibi bunun dışında ilgili evrakların mahkeme kalemine tasdiklettirmeden meslektaşlarımızca da Av kanun uyarınca adalet bakanlığı genelgesi ile kendilerince tastiklenebileceği dolayısı ile mahkeme kalemine taksit zorunluluğu bulunmadığı gerek ilgili genelgeler gerekse ilgili makamlara yazdığımız cevabi yazılar sizler ilan edilmiştir.

1136 sayılı Avukatlık kanunun 35. maddesinin 3. fıkrası uyarınca görev geldiğimiz günden itibaren düzenli olarak takip ettiğimiz üzere bu yılda TTK nun 272. maddesi uyarınca esas sermayesinin 5 katı ve daha fazla sermayesi bulunan A.Ş ile Üye sayısı yüz ve daha fazla olan Kooperatiflerin Avukatlık bulundurma zorunlluğuna ilişkin idari işlemler Baromuzca 2014 tarihi itibariyle tekrar yapılmaya başlanmıştır bu konuda sitemizde ilan edilmiştir.

Sömestri tatili nedeni ile Cenk Turizmden alınan Özel otel fiyatları meslektaşlarımıza ilan edilerek, baromuz aracığı ile sağlana fiyat indiriminden yaralanabilecekleri sitemiz vasıtası ile ilan edilmiştir.

Baromuzun sayıca ani bir şekilde kalabalıklaşması yaklaşık 40’a yakın bir satajer kadrosunun bulunması CMK ile yapılan klasik görevlendirmelerin Baro Personelimizce yapılmasının güçleşmesi ve her geçen gün daha da güç duruma geleceği Yönetim Kurulumuzca düşünülerek ilk önce TBB nin Sistemi kullanılmaya başlanılmış ancak bu sistemde ki teknik arızalar nedeni ile TBB ne yazılı olarak sorun iletilerek özel bir firma ile anlaşılarak SDF adlı bir program vasıtası ile CMK görevlendirilmemelerimiz yapılmaya başlanmış olup konuya ilişkin olarak Avukat evimizde meslektaşlarımıza yapılan çağrı ile ilgili sistem tanıtılmış ve akabinde de bu uygulama başlamıştır öncelikle hayırlı olsun. İlglii sisteme Baromuz Resmi internet sitesi üzerinden şifrelerimiz vasıtası ile girilebilmekte kime ne kadar görevlendirme yapıldığı görülebilmekte ve hatta görevlendirilmelerde gece ve gündüz farkı il içi ve il dışı açısından meslektaşlarımız arasında ki farkların tamamen ortadan kaldırıldığını puan esasına göre kabul ve ret e göre adil bir dağıtımın sağlandığını önemle belirtir, konuya ilişkin sitemizde ki detaylı açıklamalardan istifade edebileceğinizi önemle belirtiriz.

Burdur Isparta Baroları ile birlikte TBB ce gerçekleştirilen Arabuluculuk eğitimi Burdur ilinde gerçekleştirildi ve tüm meslektaşlarımıza ilan edildi.

Meslektaşlarımızın Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma fonun sağlık hizmetlerinden yaralanabilmesi için Baro kart sahibi olmaları ve Kesenek borçlarının bulunmaması gerektiği sitemizde ilan edilmiştir.

Bu dönem içerisinde Isparta’lı iki askerimizi şehit verdik her iki askerimizin ailelerinin acılarını paylaşıyor Allahtan Rahmet diliyoruz, Baromuzun ve Türk Ulusunun Başı sağ olsun diyoruz.

Son dönemlerde Adli Yardım Büromuza yapılan müracaatların çoğalması nedeni ile Adli Yardım Büro Başkanlığınca Hazırlana bir metin ile Özellikle Adli Yardım Ön Bürosunda görev alan meslektaşlarımızın yapılan incelemelerde göz önüne alması gereken kriterler tek tek belirlenmiş ve farklılıkların giderilmesi için adli yardım müracaatçılarında aranması gereken özelikler madde madde belirlenerek Adli Yardımda görev yapan meslektaşlarımıza duyurulmuştur.

Staj Eğitim merkezimizce, Stajyerlerimiz ile kaynaşmanın sağlanması, için Sinema günü düzenlenerek yeni gösterime giren bir filme stajyerlerimiz staj eğitim merkezimizce götürülmüştür.

Yukarda da izah ettiğimiz üzere TBB nin CMK atama robot sisteminde ki teknik arızalar nedeni ile bu sistem bırakılmış ve TBB ne de şikâyetlerimiz iletilmiş idi, TB nin konuya ilişkin verdiği cevabi yazıda da, Baromuzun haklı olduğu ve teknik eksikliğin ileriki günlerde giderileceği belirtilmiştir.

Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağın Baromuzca yazılan hayırlı olsun dilekçesine yönelik verdiği teşekkür yazısı sitemizde ilan edilmiştir.

Son olarak Kamuoyunda TİP yasası olarak biline internet ortamı ile ilgili yapılan yasaly düzenleme ile ilgili olarak Baro Başkanlığımızca bir basın açıklaması kaleme alınmış Kamuoyu ile paylaşılmış ve TBB den de Baro Başkanlığımıza bu konuda teşekkür yazısı gelmiş olup gerek Basın açıklamamız gerekse TBB Başkanımızın teşekkür yazıları sizlere ilan edilmiştir.

Yine TBB ile Isparta Baro Başkanlığımız işbirliği ile Tüketici Hukuku ve Uygulamalarına ilişkin olarak Avukat evimizde düzenlenen meslek içi eğitim seminerimiz çok büyük bir katılım ile gerçekleşmiş olup tüm meslektaşlarıma ve programa dahil olan panalalistlere teşekkürü bir borç bilir, aynı zamanda benim yokluğumda ilgili semineri kusursuz bir şekilde icra edilmesini sağlayan Tüm yönetim Kurulu üyelerime de sonsuz teşekkürlerimi bu vasıta ile sunarım.

Tüketici Hukuku semineri vesilesi ile de Isparta da da artık müstakil bir tüketici mahkemesinin kurulması Baromuzca talep edilmiş ve kamuoyunda bu talebimiz yer almıştır.

Yine Göreve geldiğimiz gün mesleki sorumluluk sigortası konusunda çalışmalar yapılacağı belirtilmiş ve yapılan çalışmalarda her sene yenilenmiştir bu sene de Mesleki sorumluluk sigortası ile ilgili olarak birçok sigorta şirketi ve acenteden sizlerin adına teklif alınmış ve tüm teklifler baromuzda ilan edilmiş ve en ekonomik olanlar da ayrıca belirtilmiştir.

Her hafta staj eğitim merkezimizce düzenlene ve bir stajyerimiz tarafından hazırlanan hukuki bir konuda avukat evimizde mini seminerler yapılmaya devam edilmiş ve siz meslektaşlarımıza da bu mini seminerler haberdar edilmişsinizdir.

Türkiye Barolar Birliğimizin Birlik Müdürü ile TBB Yönetim Kurulu üyelerinden Sayın Av. Sabri Çepik Baromuzu ziyaret etmişlerdir kendilerine teşekkürü bir borç biliriz

TBB Başkanımızın Cumhurbaşkanımıza yazdığı ve son HSYK yasa değişikliği ile TİP yasası ile konusunda ki açık mektubu sitemizde ilan edilmiştir.

Akdeniz Barolarını temsilen Katılmakta olduğum Avukat Yasası Önerisini hazırlanması komisyonun gerek Ankara gerekse Denizlide ki toplantılarına katıldım bu seferde İstanbul Silivri de ki toplantısına katılarak yeni bir Avukatlık yasasının şekillenmesi için elimizden geleni Gerek Barom gerekse Akdeniz barolarını temsilen yaptığımı bilmenizi isterim. Bu konuda ki öneri ve kale alınan metinler ve tutanaklar sitemizde an ve an ilan edilmiş yalnız sizseler değil temsil ettiğim Akdeniz Barolarına da konu ile ilgili bilgi verilmiştir.

Aralarında Baromuz mensubu Av. Faik Yıldız’ın da bulunduğu TBB Disiplin Kurulu Isparta Baro Başkanı olarak ziyaret edilmiş ve sizlere duyurulmuştur, TBB disiplin kurulumuza çalışmalarında başarılar dileriz. 

Isparta’nın tek Televizyonu olan K. 32 de yayınlanan Basın Kulübünü programına Baromuz adına katılım sağlanmış ve son dönemdeki hukuki süreçle ve Baromuz ile ilgili bilgiler kamuoyu ile paylaşılmış ve siz meslektaşlarımıza da ilan edilmiştir.

Isparta da Hayvan severler derneği tarafından gerçekleştirilen ve hayvan öldürmenin de TCK da yer bulması adına yapılan basın açıklamasına Baro Başkanlığımız da destek vermiş ve Baromuz adına katılım sağlana Av. Ecevit Eryılmaz’a şükranlarımızı iletiriz.

Avukat haftası nedeni ile Baromuzca yapılması kararlaştırılan etkinlikler ve faaliyetler yönetim kurulumuzca belirlenmiş ve gerekli işbölümleri yapılmıştır.

TBB başkanlığının Avukat haftası nedeni ile düzenlediği Adalet Konulu karikatür yarışmasına ilişkin ilanlar sitlere ulaştırılmıştır.

TBB Başkanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma fonu ile Isparta da buluna bir özel hastane ile meslektaşlarımızın adına bir sağlık yönü ile protokol imzalanması için müracaatlarımız yapılmış olup yakında bir müjdede bulunacağımızı belirtiriz.

Ege ve Marmara Başkanlar toplantısına katılan ve Yoğun Bakıma kaldırılan ve çok ağır bir ameliyat sürecinden geçen Muğla Baro Başkanımız ile Yardımcısı ve küçük kızlarına tekra acil şifalar diler, kendileri ile çok yakından ilgilene Denizli Baro Başkanımıza da baromuz adına bir teşekkür yazısı gönderdiğimizi ve tekra kendisine şükranlarımızı sunduğumuzu belirtiriz.

Önümüzde ki günlerde yapılacak mahalli idarelere ilişkin seçimle ilgili olarak tüm ilimizdeki siyasi patilerin il başkanlıklarını Baromuz adına başarılar dileyen bire yazı yazılmış ve sitemizde ilan edilmiştir.

TBB tarafından düzenlene Hocalı Katliamını anma programına ilişkin gerekli ilanlar siz meslektaşlarımıza yapılmıştır olup, o günlere geri dönüşün olmaması dileklerimizi bir kez daha yeniler Hocalı katliamını kınadığımızı, Kaleme aldığımız basın açıklamasını bir kez daha tekrarladığımızı belirtiriz.

Avukatlık yasa önerisi çalışmaları için İstanbul Silivri de yapılan toplantının akabinde, diğer baro başkanları ile birlikte İstanbul Baro Başkanı ve Yönetim kurulu üyeleri hakkında açılmış olan “Yargılamayı etkilemeye teşebbüs “ konulu davaya da katıldım ve bu davanı beraat ile neticelenmesini tüm meslektaşlarımıza savunmanın bir zaferi olarak ilan ettik. Söz konusu dava neticesinde Avukatın görevinin adaleti etkilemeye teşebbüs değil, adaleti tecelli ettirmek olduğu da bir kez daha ortaya çıktığı tescillenmiştir. 

Baromuz meslektaşlarından Av. Gülnur Özyurt’unda kurucuları arasında bulunduğu Isfoder’in ilk fotoğraf sergisinin açılışını Yönetim Kurulu üyemiz Av. Yıldırım Görgülü katılmış olup gerek yönetim kurulu üyemize gerekse ilgili derneğin kuruluşuna ön ayak olan ve fotoğraflarla toplumsal sorunlara çare aramak üzere yola çıkan sayın meslektaşımız Av. Gülnur Özyur’a bu faaliyetlerinden dolayı şükranlarımızı sunarız.

Diyarbakır ve Tekirdağ Barolarında ki meslektaşlarımıza yönelik silahlı saldırı birer basın açıklaması ile lanetlenmiş ve ilgili baro başkanlarına taziye yazısı yazılarak bir görev şehidi olan baromuz görevini ifa etmiştir

Vergi haftası nedeni ile Sayın Isparta Defterdarı, Defterdar Yardımcısı ile Kaymak kapı ve Davraz vergi daireleri müdürleri ile değerli yöneticileri Baromuzu ziyaret ettiler, kendilerini vergi Haftası ile Yeminli mali müşavirlerin vergi haftaları da bir basın açıklaması ile kutlanmış olup sitemizde sizlere de ilan edilmiştir.

Sayın Valimiz Vahdet Özkan ve Ticaret Odası  Başkanımız Sayın Şükrü Başdeğirmen Avukat evimizi ziyaret ederek bizleri onurlandırdılar

Isparta Baromuza önceki dönemde olduğu gibi bu dönemde de desteğini ve katkısını esirgemeyen MESLEKTAŞLARIMA gösterdikleri, destek ve güven için minnettar olduğumu belirtir, şerefimiz olarak gördüğümüz Isparta Barosunun sancağını daha ilerilere götürmenin gayretini gösterdiğimizi belirtir, 27. dönem 14. faaliyet  (Bir aylık) raporunu arz eder YILIN SON FAALİYET RAPORUNDA 2014 YILININ BİR ÖNCEKİ YILA GÖRE ÇOK DAHA BAŞARILI SAĞLIKLI HUZURLU VE MUTLU BİR YIL OLMASI DİLEĞİ İLE BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ DAİM OLSUN DİYEREK saygılar sunarım.     01.03.2014                                           

                                                                       Av. Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU

                                  Isparta Baro Başkanı

ISPARTA BARO BAŞKANLIĞININ 01/03/2014-01/01/2014 TARİHLERİ ARASI 27.DÖNEM 18.FAALİYET RAPORU 

Çok Kıymetli Meslektaşlarım,  

27. Dönem 18. Faaliyet Raporunu sizlere sunar, işlerinizde başarılar dileyerek, saygılar sunarım. Baromuzun bu ayki faaliyetlerini kısaca özetlemeden önce;

Hafta sonunda icra edilmiş olan Mahalli idarelere ilişkin seçimlerin ve sonucunun Başta Ülkemize ve Isparta’mıza hayırlı ve uğurlu olmasını dilediğimi belirtmek isterim.

Kaldı ki Bu hafta icra edeceğimiz;

AVUKATLAR HAFTAMIZIN da tüm meslektaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diler, Siz Saygıdeğer meslektaşlarımızı tüm etkinliklerimizde görmek istediğimizi belirtir, en önemlisi ise 04.04.2014 günü Valilik önünde icra edeceğimiz Çelenk töreni ile akabinde ki Aile Fotoğrafımızda yer almak üzere TÜM MESLEKTAŞLARIMIZI 04.04.2014 GÜNÜ SAAT 9.00 DA VİLAYET ÖNÜ ATATÜRK ANITINA CÜBBELERİ İLE BEKLEDİĞİMİZİ ÖNEMLE BELİRTİRİM.

AVUKATLAR GÜNÜ ETKİNLİK PROGRAMIMIZ

1-         04/04/2014 GÜNÜ SAAT 9.30 DA VİLAYET ÖNÜ ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNUMU VE AÇILIŞ KONUŞMASI

2-         04/04/2014 GÜNÜ YENİ ADLİYE SARAYI SAAT 10.30 DA DÜZENLENECEK OLAN KOKTEYL

3-         04/04/2014 GÜNÜ KÜLTÜR SİNAMASI SAAT 20.00 DA ISPARTA BAROSU TİYATRO GURUBUNUN TİYATRO GÖSTERİSİ “Adaletin Terazisini kim çaldı”

4-         05/04/2014 GÜNÜ SAAT 19.30 DA ISPARTA YAZLIK ÖĞRETMENEVİ DİVA RESTURANTI GALA YEMEĞİ

5-         06/04/2014 GÜNÜ GÖKÇAY MESİRELİĞİ GELENEKSEL PİKNİĞİMİZ SAAT 10.30-14.00 ARASI (GELENEKSEL SUCUK PARTİSİ)

DETAYLI BİLGİLER: Isparta Barosu resmi internet sitesinde mevcuttur, davetiyeler siz saygıdeğer meslektaşlarımıza dağıtılmaktadır. 

Bu ayki faaliyetlerimizin başında tabiî ki seçimlerin var olması nedeni ile Siyasi parti il ve ilçe temsilcilerinin Baromuzu ziyaretleri damgasını vurmuştur bu nedenle Baromuzu sizler adına ziyaret eden; AKP-CHP-MHP-DP-SP-İP in değerli il ve ilçe yöneticileri ile Belediye Başkan adaylarının Bu demokratik ortamda gösterdikleri nezaketleri için tekrar tekrar teşekkürü bir borç bilirim.

Uyap Sisteminde son yapılan değişiklikler üzerine tek bir e imza ile tek bir kişinin sisteme giriş yapması ve bu nedenle meslektaşlarımızın mağdur olması nedeni ile bizlere iletilen şifai şikayetler üzerine TBB ne ve Adalet bakanlığına konuya ilişkin şikayet ve isteklerimiz iletilmiş ve cevapları beklenmektedir.

1992 yılında Ermeni Canilerinin gerçekleştirmiş olduğu Hocali Katliamı Baromuzca bir basın açıklaması ile kınanmış ve sizlere ve kamuoyuna duyurulmuştur.

Yine 6 Mart Atatürk’ün Isparta’ya gelişi nedeni ile düzenlenen törenlere Baromuz adına bizzat tarafım katılmış ve günü anlam ve önemine istinaden bir basın açıklaması yayınlanarak sizlere ve basınımıza duyurulmuştur.

18 Martta Çanakkale’nin geçilemeyeceğinin tescillendiği Çanakkale Şehitlerini anma gününe ilişkin Anma törenlerine yine baromuz adına bizzat tarafımca katılım sağlanmış, günün anlam ve önemine ilişkin bir basın açıklaması hazırlanarak sizlerle ve kamuoyu ile paylaşılmıştır.

 Geçtiğimiz günlerde Hayvan Hakları ile ilgili Isparta ilinde yapılan, Mitinge Baromuz adına Av. Ecevit Eryılmaz katılmıştı, bu seferde TBB Çevre komisyonunca Baro Başkanlığımıza gönderilen yazı ile önümüzdeki günlerde yapılacak yasal değişiklerde Hayvan Hakları ile ilgili yapılması düşünülen değişiklikler ile ilgili görüş ve önerilerimizi Av. Ecevit Eryılmaz tarafından hazırlanmış ve TBMM ne Baro Başkanlığımızın görüş ve önerileri olarak gönderilmiştir, meslektaşımıza teşekkürü bir borç biliriz.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile Gerek Baro başkanı olarak şahsım gerekse komisyonumuzun basın açıklamaları sizlere ve kamuoyuna duyurulmuş olup; tekrar Tüm Bayanların ve Başta Bayan meslektaşlarımızın Dünya Kadınlar gününü kutladığımı belirtir. Bu günün anısına Kadın ve Çocuk hakları komisyonumuzca düzenlenen kahvaltıya iştirak eden Meslektaşlarıma da ayrı ayrı teşekkür ederim. Yine bu günün adına SDÜ de ki bir panele katılan, yine bir TV programına ve bir sergiye iştirak eden Komisyonumuza ve değerli başkanına da teşekkürü bir borç bilirim.

12 Mart İstiklal Marşımızın kabulü nedeni ile Isparta Valiliğince düzenlenen etkinliklere Baromuz adına bizzat tarafım katılım sağladığım gibi yine günün anlam ve önemine istinaden yayınladığım basın açıklaması da yine sizlerle ve değerli kamuoyu ile paylaşılmıştır.

Yine Son günlerde özellikle basında yer alan ve öncesinde de Baro Başkanlığımızın da basın açıklamaları ile devamlı surette kaldırılması yönünde açıklamalar yaptığı Özel Yetkili mahkemeler son yapılan değişiklikler ile kaldırılmış olup, bu konuda ve yine kamuoyunda yer alan diğer gelişmeler ile ilgili konularda bizzat tarafımca katılınarak yapılan TV programları ve basın açıklamaları sizlerle an ve an paylaşılmıştır.

TBB ile Isparta Barosunun iştiraki ile düzenlenen meslek içi eğitim çalışmaları bir önceki ayda Tüketici Hukuku ile bu ay ise Aile Hukuku ve Mal rejimleri ile devam etmiştir. Öncelikle bu konuda desteklerini esirgemeyen TBB ne teşekkürü bir borç bilir değerli Hocalarımıza ve aynı zamanda çok yoğun ilgi gösteren siz meslektaşlarımıza şükranlarımızı sunarım. Kaldı ki eğitim çalışmalarımız Haziran ayına kadar planlanmış olup her ay düzenli olarak gerek TBB ile birlikte gerekse Yalnız Isparta Baromuzun planladığı şekilde devam edecek olup, katılımın yoğunluğu için sizlere çok ama çok teşekkür ederim. 

Yine vergi haftası nedeni ile Sayın İl Defterdarımız, Yardımcısı ve Değerli Kaymak kapı ve Davraz Vergi dairesi müdürleri Baromuzu ziyaret etmişlerdir. Kendilerine teşekkür ederiz. Bizzat şahsımda Vergi ödül törenine katılarak, Baromuz adına İl vergi rekortmenlerine ödüllerini takdim etmiş bulunmaktayım. Sayın Defterdarımıza ve çalışma arkadaşlarına vergi haftası nedeni ile şükranlarımızı ve basın açıklamamızı da sizlere ve kamuoyuna da duyurmuş bulunmaktayız

Yine Yeminli Mali Müşavirlerimizde yine, Mali müşavirler günü nedeni ile Baro Başkanlığımızı ziyaret etmişler günün anlamı nedeni ile yayınladığımız basın açıklaması da siz saygıdeğer meslektaşlarımıza ve kamuoyuna duyurulmuştur.

14 Mart Tıp Bayramı nedeni ile hazırladığım Tıp Bayramı Mesajı İlimiz Sağlık Müdürlüğü, tüm Kamu hastaneleri, Tıp Fakültesi ve Özel hastanelerine gönderildiği gibi sitemizde ve mail yolu ile siz değerli meslektaşlarımıza ve kamuoyuna da duyurulmuştur.   

TBB nin Duyuruları sitemizde bu dönemde de düzenli olarak yayınlanmaya devam edilmiş,2014/18–20–21–23 sayılı duyuruları sizlere mail olarak da duyurulmaya gayret gösterilmiştir.

Yine Önceki aylarda olduğu gibi bu ayki önemli yasal değişiklikler ve yine önemli Yüksek Mahkeme kararları sitemizde ve mail yolu ile sizlere duyurulmaya gayret gösterilmiştir.

Stajyerlerimizden Av. İsmail Tunçbilek’in yemin töreni de yine Baromuza kattığımız Hafız İbrahim Demiralay Konağında bir tören, bir düğün havasında gerçekleştirilmiş olup genç meslektaşımıza bir ömür boyu başarılı bir meslek hayatı dilediğimi belirtir, Baromuzun cübbesini onurla ve gururla taşımasını dilediğimi buradan da açıklarım.

Yine Isparta Baro Başkanlığımıza gösterilen teveccüh neticesinde Akdeniz Baro Başkanlarını temsilen katıldığımız, TBB Avukatlık Yasa önerisi hazırlama komisyon toplantılarına Ankara ilinde bizzat şahsım katılmakta ve Akdeniz Baroları adına yapılan görüş ve önerilerimiz ve her toplantı tutanakları da sizlere mail ve sitemiz yolu ile duyurulmaktadır.

Yine Meslek içi eğitim seminerlerimiz dışında 19/04/2014 tarihinde CMK eğitim semireni Baromuzca planlanmış olup CMK sertifikası almamış meslektaşlarımızın, bu seminerimize katılmalarını şimdiden duyururuz. Seminer Hocamız S.D.Ü Hukuk Fakültesi Dekanımız Sayın Prof Dr. Fark Turan ile yine S.D.Ü Hukuk Fakültesi Araştırma görevlileri Meliha Akgül Altıkat ile Abdurrahim Altıkattır kendilerine şimdiden katkılarından dolayı teşekkürü bir borç bilirim 

Önceki aylarda bir çok Hastane, Petrol ofisi, Eğitim Merkezi, Spor Merkezleri, bir çok kurum ve kuruluş ile özel anlaşmalar imzalayarak Meslektaşlarımıza özel imkanlar sağlamaya çalışmış idik; bu sefer Avrupa Göz hastanesi ile Baro Başkanlığımız arasında meslektaşlarımız lehine bir anlaşma imzalanmış olup Siz saygıdeğer meslektaşlarımıza duyurulmuştur hayırlı olsun der sizler çok daha iyilerine layıksızın derim.

Isparta Baro Başkanlığımız nezdinde kurduğumuz ve Türkiyenin 3. sü olan Genç Avukatlar Meclisimizin Yönergesi, Baro Yönetim Kurulumuzca yeniden düzenlenmiştir tüm genç meslektaşlarımıza hayırlı olsun deriz. 

Yine bu dönemde de Şehit Haberleri ve Şehit haberleri ile yıkıldık, bu konuda da yine Baromuz duyarsız kalmamış ve konuya ilişkin taziye mektupları ve basın açıklamaları ile acımız biraz dindirilmeye çalışılmıştır. Son olarak da Meslektaşımız Av. İsmail Ercan’ın Silopi de görev yapan yeğeni Polis Memuru Ayşe Özçelik hain bir saldırıya uğramış olup esefle ve lanetle kınıyor ailesine ve kendisine acil şifalar diliyoruz.

Yine bu hafta icra edeceğimiz Avukatlar haftası etkinlikleri ile ilgili gerekli düzenlemeler ve planlamalar değerli yönetim kurulu üyelerimizce yapılmıştır.

Baro Başkanlığımız bir ilki daha gerçekleştirmiş olup, genç avukatlar komisyonun oluşturduğu tiyatro kulübünün ilk oyunu “Adaletin terazisini kim çaldı” oyunu Avukatlar Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kültür Sinemasında siz meslektaşlarımızın ve halkımızın gösterimine girecektir.

Yine Nasıl Bir belediye Başkanını istediğimiz yönünde Baromuz adına yapmış olduğum Röportaj sitemizde ve mail ortamında sizlere duyurulmuştur.

Yine Diğer Baro Başkanlıklarınca da kurulmuş olan Son Mahalli idareler seçimi ile ilgili olarak Baromuz bünyesinde “Seçim Hukuk Bürosu” kurulmuş ve Seçim günü vatandaşlarımıza hizmet vermiştir.

Avrupa Göz Hastanesi ile Bora Başkanlığımız arasında Protokol imzalanmış olup detaylar Baromuzun resmi sitesinde ve mail ortamında sizlere ilan edilmiştir Tüm meslektaşlarımıza hayırlı olsun deriz.

TBB Başkanlığınca Avukatlar Haftasına özel olarak Isparta İlende 10 Bilbortlar da Avukat Haftası mesajları yayınlanmaya başlamış olup, TBB Başkanımız ile Başdanışmanı Önceki Dönem Antalya Baro Başkanımız Av. Zafer Köken’e teşekkürü bir borç biliriz.   

Isparta Baromuza önceki dönemde olduğu gibi bu dönemde de desteğini ve katkısını esirgemeyen MESLEKTAŞLARIMA, gösterdikleri, destek ve güven için minnettar olduğumu belirtir, şerefimiz olarak gördüğümüz Isparta Barosunun sancağını daha ilerilere götürmenin gayretini gösterdiğimizi belirtir, BAŞARILI SAĞLIKLI HUZURLU VE MUTLU BİR YIL OLMASI DİLEĞİ İLE BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ DAİM OLSUN DİYEREK AVUKATLAR GÜNÜMÜZÜ KUTLAR saygılar sunarım.     01.04.2014                                                                   

                                                           Av. Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU

                                                                        Isparta Baro Başkanı

 

ISPARTA BARO BAŞKANLIĞININ 01/04/2014-01/05/2014 TARİHLERİ ARASI 27.DÖNEM 19.FAALİYET RAPORU 

Çok Kıymetli Meslektaşlarım,  

27. Dönem 19. Faaliyet Raporunu sizlere sunar, işlerinizde başarılar dileyerek, saygılar sunarım. Baromuzun bu ayki faaliyetlerini kısaca özetleyecek olursam;

41 aydır,düzenli olarak hiç aksatmadan sunduğum yeni faaliyet raporunu şeffaflık ilkesi gereği sunmaktan dolayı öncelikle mutluluk duyarım,Avukatlar Haftamızı geride bıraktık, Bu kapsamda Genç Avukatlarımızca oluşturulan Av., Ömer Berber Yönetiminde ki Tiyatro topluluğumuzun Halka açık olarak Belediye Kültür Sinemasında  sergilediği Adaletin Terazisini kim çaldı oyunu çok büyük yankı uyandırdı, bir ilk daha gerçekleştirmenin mutluğunu yaşadık Başta Tüm genç Meslektaşlarım ile Stajerlerimize ve onları yalnız bırakmayan Yönetim Kurulu üyem Av. Ömer Berber’e içten teşekkürlerimizi iletirim.

Avukatlar Haftası münasebeti ile yine duyarlı bir baro olarak TBB başkanlığına Haftamız vesilesi ile Mesleğimizin Onur ve Saygınlığına ve Ekonomik boyutuna ilişkin sıkıntılarımız ile çözüm önerilerimiz 2014/84 Sayılı yazımız ile sizler adına iletilmiştir.

Yine Meslektaşımız Av. İsmail Ercan’ın polis memuru olan yiğenine yönelik terör saldırısı lanetlenmiş ve kınanmış ve Isparta Kamuoyu ile basın açıklamamız paylaşılmıştır, tekrar kendilerine acil şifalar dileriz.

Yine Baromuzun Basında yer alan haberlerinde başlıcaları Baromuzun resmi sitesinde sizlere ilan edilmiştir. Avukatlar Haftası açılış konuşmamız sitemizde ilan edilmiş sizlere mail yolu ile gönderilmiştir.

Yine bir ilk olarak Adliye çalışanlarının da davet edildiği büyük bir kokteyl Adliyemizde Sayın Valimiz, Emniyet müdürümüz, Jandarma Alay Komutanımız olmak üzere Kamu Kurum ve Kuruşlarının amirlerini katılımı ile C. Başsavcımız Hakim Savcılarımız ile değerli meslektaşlarımızın katılımı ile gerçekleştirilmiştir.

Geleneksel Yemeğimiz yine hep beraber icra edilmiş, Yemeğimize TBB Başkanı Baş Danışmanı Av. Zafer Köken ve değerli meslektaşımız eşleri de katılarak bizleri onurlandırmışlardır. Kendilerine teşekkürü bir borç biliriz.

En güzeli de artık geleneksel hale getirdiğimiz Sucuk Partimiz de icra edilerek, meslektaşlarımızın bir an için dinlenmeleri ve stresli mesleklerinden biraz uzaklaşmalarının yolu açılmıştır.

Yine Göreve geldiğimiz günden itibaren Avukatlar gününe özel Gazetemiz çıkarılmış ve sizlere de dağıtımı yapılmıştır.

Avukatlar Gününe özel Hediyelerimiz yine siz saygıdeğer meslektaşlarımıza dağıtılarak, Birlik ve Beraberliğimiz perçinlenmeye çalışılmıştır.

Bu haftamızın özeliği gereği K 32 Ailesinden Arzu Deniz ile Şehrin Renkleri Programı tamamen Baromuza ve meslektaşlarımız ile yapılan röpörtajlara ve etkinliklerimize ayrılarak özel bir program ile Yine Basında Mesleğimizin saygınlığının arttırılması için gerekli gayret sar edilmiş olup K. 32 Ailesine ve Arzu Denize de teşekkürlerim. (Tekrarını sitemiz duyurular bölümünden ve K. 32 İnternet sitesinden seyredebilirsiniz)

BAROMUZUN GURURU VE İFTİHARLARI OLAN VE BU YIL  50. YILINI DOLDURAN AV.ÜMRAN ŞENOL'A, 45. YILINI DOLDURAN AV.ÇETİN AKÖZ'E, 40. YILINI DOLDURAN AV.MEHMET DEMİREL'E, 35. YILINI DOLDURAN AV.ALİ FUAT ÇETİNKAYA'YA İLE AV. A.TÜRKER KAYA'YA  plaketleri takdim edilmiş olup nice sağlıklı mutlu yıllara der ellerinden öperiz. Yine Bununla da yetinilmemiş bir önceki dönem Baromuza hizmet eden Tüm Baro Başkanlarımıza Plaket takdim edilmiş idi, bu sefer ise Baromuza hizmet etmiş olan 1958 yılından bu yana yönetimlerde görev almış olan 54 Meslektaşımıza da emeklerinden ve katkılarından dolayı, plaketleri Baro Başkanlığımızca takdim edilmiştir. Kendilerine tekrar teşekkür ederiz.

Yine geçtiğimiz ay gerçekleştirilen mahalli seçimler nedeni ile Baro Başkanlığmız kanalı ile Tüm Belediye Başkanlarına, İl genel Meclisi ve Belediye Meclisi Başkanlarına hayırlı olması dileği ile yaz gönderilmiştir.

Yine Baro tarihimizde bir ilk olan Meslektaşımız Yalvaç Belediye Başkanı Av. Hilmi Tütüncü’ye de Yönetim Kurul üyelerimiz ile birlikte Hayırlı olsun ziyaretinde bulunulmuş, bu vesile ile Yalvaç da buluna meslektaşlarımız ile de öğle yemeğinde bir araya gelinmiştir. Tüm Yalvaçlı Meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.

Yine Akdeniz Barolarını temsilen Isparta Barosu adına katıldığım Avukatlık Yasa önerisi hazırlama Komisyonun toplantılarına düzenli olarak katılarak görüş ve önerilerimizi iletiyoruz, hatta ilgili toplantılara ilişkin tutanaklar ve son hali ile İlgili TBB Avukatlık Yasa Önerisi Hazırlama komisyonunun metni de sizlere Adalet Bakanlığının Tasarısı ile birlikte gönderilmiş olup bu konuda ki görüş ve önerilerinizi bizlere ulaştırmanızı rica ederiz.

Kaldı ki Yine Bakanlığın hazırladığı Avukatlık Yasa Önerisi yine resmi sitemiz ile ve mail ile sizlere duyurulmuş idi bu konuda ki TBB nin çekincelerini içerin 2014/39 ve 40 sayılı duyurularda yine sizlere mail ile ve sitemiz vasıtası ile duyurulmuştur. Konunun önemine binaen önümüzde ki günlerde Avukatlık Yasamızın değişecek olması kesinlik kazanmıştır görüş ve önerilerinizi ivedi olarak yazılı bir şekilde Baro Başkanlığımıza ulaştırmanızı arz ederiz.

SGK İl Müdürümüz, SGK Avukatlarımız ile Isparta Denizbank Merkez Şube Müdürümüz Baro Başkanlığımızı Avukatlık Haftası münasebeti ile ziyaret etmişlerdir kendilerine buradan da teşükkürü bir borç biliriz.

Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesinin açılış törenine bizzat tarafımca katılınmış ve bu tören ile ilimiz Modern bir Hukuk fakültesine kavuşmuştur başta kurucu dekanımız Prof Dr Faruk Turan ile tüm emeği geçenlere teşekkürü bir borç biliriz

Adli Yardım Ön Bürosunda gönüllü olarak bulunan meslektaşlarımızın yeni nöbet çizelgesi sitemizde ve mail yolu ile ilan edilmiştir.

Yine TBB tarafından organize edilen Kurgusal Duruşma Yarışmasına katılacağız, Isparta Barosu olarak biz Bölge olarak Antalya ilinin uygun olduğunu ve Akdeniz Baroları olarak Antalya da toplanma görüşümüzü ilettik, bu konuda Mayıs Ayında yapılacak Kurgusal duruşma yarışmasına katılacak Stajer Avukatlarımızın Baro Başkanlığmııza müracaat etmelerini önemle rica ederiz, kaldı ki bu konuda yazılı olarak duyuru kendilerine Baro Başkanlığımızca yapılmıştır

Yin 25-26-27 Nisan 2014 tarihlerinde Genç Avukatlar kurultayı Denizli de yapılacak bu toplantıya öncesinde yaptığımız duyuru uyarınca Genç Meslektaşlarımızdan Av. Ferhat Özdemir-Av. Ali Burak Yıldız- Av. Ömer Ünal ile Stajer Avukat Ceren Koçak’ın talepleri üzerine katılmalarına giderlerinde Baro Bütçesinden yapılmasına karar verilmiştir.

15/04/2014 Sanat Haftası nedeni ile Barida Kültür sanat ve eğitim merkezinde ki resim sergisine Genel Sekreterimiz Av. Sevinç Düz katılmışlardır kendisine teşükkür ederiz.

Yine Önceki Dönem Baro Başkanımız Av. Çetin Aköz ün değerli anneleri ile yine Üstadımaz Av. Hamit Nayır’ın Kayınpederi ile Av. Bekir Nayır’ın dedesi ayrıca Denizli Cumhuriyet Başsavcımız vefat etmiş olup, Tüm meslktaşlarımıza başınız sağ olsun acınızı paylaşıyoruz diyerek, cenaze törenlerine katılarak bir az olsun acılarını camiamız adına paylaştığımızı belirtir, tekrar ruhları şad olsun deriz.

TBB Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu Türkiye Çapında 22. il olan Isparta ilinde de Baro Başkanlığımızın talebi uyarınca, uygun gördükleri Şifa Hastanesi ile protokol imzalamış olup, meslektaşlarımıza hayırlı olsun deriz, bu konuda da TBB sitesinden detayları öğrenilebileceğini belirtir tekrar sağlıklı günler diler, Meslektaşlarımıza hayırlı olsun deriz.

Polis Teşkilatının 169. Kuruluş yıldönümüne Baromuz adına katıldım, tekrar Emniyet teşkilatımızın 169. kuruluş yıldönümünü kutlar kazasız belasız huzur içerisinde nice yılar dileriz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramımızın 94. yıldönümü kutlamalarına, Baro Başkanlığımız adına katıldım, Nice yıllara der, Savaşsız ve Huzurlu bir ömür dileriz. Konuya ilişkin basın açıklamalarımız da sitemizde ve mail yolu ile duyurulmuş ve kamuoyu ile paylaşılmıştır.

Sertifikalı CMK Eğitim Seminerimizi de yine SDÜ Hukuk Fakültesi Dekanımızın sunumunda Avukat evimizde gerçekleştirdik katılan meslektaşlarımıza hayırlı olsun der, sertifikalarını dağıtmaya başladığımızı ilan eder, bizi kırmayan değerli hocamıza da şükranlarımızı sunarız.

Yine Bizim dönemimizde Baromuzun mevduatı ile ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesinde Isparta da buluna tüm bankalara yazı yazılarak kendileri ile çalışmamız halinde Baromuza yapabilecekleri Bağış miktarı sorulmuş ve ilgili banka temsilcileri bir araya getirilerek en fazla Bağışı Baromuza yapan Denizbank ile (32.000,00 TL) çalışılmaya başlanmış olup süre itibariyle ilgili sözleşmemizin son bulması nedeni ile aynı işlemler yeniden Baro Başkanlığımızca düzenlenmiş olup, bu yolla da Baromuzun mevduatı sayesinde geçmiş dönemlerin aksine ayrı bir kazancının Baromuza kazandırılması hedeflenmiştir ve de kazandırılmıştır.  

TBB ile Isparta Barosu işbirliği ile gerçekleştirilen eğitim çalışmalarından “Borçlar Kanununa getirilen yenilikler” konulu seminerimiz de yine 28/04/2014 günü Avukat evimizde icra edilmiş olup öncelikle TBB Başkanlığı Eğitim Merkezi Başkanı TBB Başkan Yardımcısı Av. Bera Beslere ve Katılımcılar Av.Halit Avdan ile Yrd Doç dr Özge Ayan,Serkan Ayan ile Turan Şahin’e ve tüm katılımcı meslektaşlarımıza şükranlarımızı sunarız..Diğer Eğitim seminerlerimizde olduğu gibi katılım sertifikaları hemen akabinde siz katılan meslektaşlarımıza dağıtımına başlanacaktır.   

BİZİM DÖNEMİMİZDE HİZMETE GİREN HAFIZ İBRAHİM DEMİRALAY KONAĞININ KULLANICISI OLMAKTAN DOLAYI BÜYÜK MUTLULK DUYUYORUZ ANCAK GELİŞEN VE BÜYÜYEN VE 40 I AŞAN STAJER SAYISI İLE ÖNÜMÜZDE Kİ GÜNLERDE FİÇİKİ OLARAK BÜYÜK MÜŞKİLAT İÇERİSİNE GİRECEĞİMİZ KESİN OLMASI NEDENİ İLE;  ISPARTA İLİ BARİDA OTEL KARŞISINDA BULUNNA 5 KAT VE BİR BODRUMDAN OLUŞAN GAYRİMENKUL TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANLIĞINA, BARO BAŞKANLIĞIMIZIN TALEBİ ÜZERİNE SATIN ALDIRILARAK KULLANIMIMIZA SUNULMUŞTUR BAŞTA TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ  BAŞKANI SAYIN AV. PROF. DR.METİN FEYZİOĞLU'NA, YÖNETİM KURULU ÜYELERİNE, TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BAŞ DANIŞMANI SAYIN AV.ZAFER KÖKEN'E, TBB BİRLİK MÜDÜRÜ SAYIN İRFAN  ÖZTÜRK'E, TBB MUHASEBE MÜDÜRÜ SAYIN SÜLEYMAN GENECİ'YE VE BAROMUZ MENSUBU ÖNCEKİ DÖNEM BARO BAŞKANIMIZ TBB DİSİPLİN KURULU ÜYESİ AV. FAİK YILDIZ’A, EMEĞİ GEÇEN BÜTÜN MESLEKTAŞLARIMIZA TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNAR TBB TARAFINDAN BARO BAŞKANLIĞIMIZCA KULLANILMAK ÜZERE 2.125,000,00TL'YE ALINAN BARİDA OTEL KARŞISINDAKİ 5 KATLI BİNANIN MESLEKTAŞLARIMIZA VE ISPARTA BAROMUZA HAYIRLI VE UĞURLU OLMASINI DİLERİZ. İLGİLİ BİNA EN KISA SÜREDE HİZMETE GİRECEK OLUP, ÖZELLİKLİE AÇIK MEKANI SAYESİNDE MESLEKTAŞLARIMIZIN BİR BULUŞMA NOKTASI OLACAĞINI ŞİMDİDEN MÜJDELERİZ.

KALDI Kİ SİZLERİNDE ÇOK İYİ BİLDİĞİ ÜZERE BU HİZMET BİNASI 1958 YILINDA KURULAN BAROMUZUN BİR İLKİDİR, DARISI DİĞER BAROLARA DİYEREK SİZLERİN ÇOK DAHA İYİ ŞARTLARA LAYIK OLDUĞUNUZU BELİRTİR SAYGILAR SUNARIZ.

Isparta Baromuza önceki dönemde olduğu gibi bu dönemde de desteğini ve katkısını esirgemeyen MESLEKTAŞLARIMA, gösterdikleri, destek ve güven için minnettar olduğumu belirtir, şerefimiz olarak gördüğümüz Isparta Barosunun sancağını daha ilerilere götürmenin gayretini gösterdiğimizi belirtir, BAŞARILI SAĞLIKLI HUZURLU VE MUTLU BİR YIL OLMASI DİLEĞİ İLE BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ DAİM OLSUN DİYEREK YENİ HİZMET BİNAMIZIN HAYIRLI OLSUN DER saygılar sunarım.

 01.05.2014                                                                   

                                                           Av. Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU

                                                                        Isparta Baro Başkanı

 

ISPARTA BARO BAŞKANLIĞININ 01/05/2014-01/06/2014 TARİHLERİ ARASI 27.DÖNEM 20.FAALİYET RAPORU 

Değerli Meslektaşlarım,  

27. Dönem 120. Faaliyet Raporunu sizlere sunar, işlerinizde başarılar dileyerek, saygılar sunarım. Baromuzun bu ayki faaliyetlerini kısaca özetleyecek olursam;

42 aydır, düzenli olarak hiç aksatmadan sunduğum yeni faaliyet raporunu şeffaflık ilkesi gereği sunmaktan dolayı öncelikle mutluluk duyarım,

Tabi Bu faaliyet raporu öncesinde içimizi burkan Soma Faciasını anmadan edemeyeceğim, öncelikle Soma da hayatını kaybeden tüm emekçilere Allahtan Rahmet Kederli ailelerine tekrar baş sağlığı diler, yaralananlara da acil şifalar dileriz.

Yine Değerli Meslek Büyüklerimizden Av. Ünal Çankaya ameliyat olmuş olup kendisine bir kez daha geçmiş olsun der, ayrıca yine Yine Meslek Büyüklerimizden Ali Tanyıldız’ın tedavisi devam etmekte olup kendisine de acil şifalar dileriz. Meslektaşlarımızdan Av. Fatih Semiz Ameliyat olmuştur acilen aramıza dönmesini beklediğimizi, Av. Güngör Çakmakçı ağabeyimiz ile eşine de yine aynı şekilde rahatsızlıkları nedeni ile acil şifalar dilediğimizi belirtmek isterim

Denizli Barosunca icra edilen 3. Genç Avukatlar Kurultayı gerçekleştirildi, Baromuzu Av. Ferhat Özdemir- Av. Ömer Ünal-Av. Ali Burak Yıldız ile Stajer Avukatlarımızdan Ceren Koçak temsil ettiler bu konuda ki bildirileri de sitemizde ilan edildi kendilerine Baromuz adına teşekkür ederiz.

Yine Önümüzde ki Günlerde Yine TBB’ce düzenlenecek olan Kurgusal Duruşma Yarışmasına Baromuz adına Yaptığımız ilanlar neticesinde gönüllü olarak  Stajerlerimizden Ceran Koçak-Emre Özkan-Muhammet Ali Kaya ve Ecem Nalbant katılacaklardır kendilerine şimdiden Başarılar diler onların çalışmasını kordine eden Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Ömer Berber’e de teşekkürümü iletirim.

Yine TBB ce başlatılan ve Ankara da TBB de icra edilecek olan bir hafta süre ile stajer eğitimine ise yine Baro Başkanlığımızın yaptığı ilanlar neticesinde gönüllü olarak Baromuz adına stajerlerimizden Ceren Koçak-Anakız Öncü-Rıdvan Önel-Aysel Artan-Ecem Nalbant’ın katılmasına kara verilmiş olup kendilerine teşekkür ederiz

TBB ile Avrupa Birliği arasında gerçekleştirilen Avrupa birliği proje çalışmasına da yine Baro Başkanlığımızın duyuruları neticesinde gönüllü olarak Baromuz adına  önümüzde ki günlerde Antalya’da ki toplantıya da Av. Rabia Yumak-AV. Enver Aydemir-Hüseyin Yılmaz katılacak olup kendilerine yine Baromuz adına teşekürü bir borç bilirim.

Hepinizin bildiği üzere, dönemimizde Baromuza kazandırılan Hafız İbrahim Demiralay Konağı dışında, birde Yine Isparta Barida Otel Karşısında ki 5 katlı hizmet binamız Baromuza TBB ce kazandırılmış olup bu binamız ile ilgili gerekli sözleşmeler TBB ce imzalanmış olup tüm meslektaşlarımıza hayırlı olsun deriz. Bununla birlikte yine ilgili binanın tadilat ve tefrişi ve kullanımı ile ilgili olarak bir çok inşaat şirketi ve mimarlık bürosundan taleplerimiz doğrultusunda teklifler alınmakta olup, inşallah ilgili binanı 30 Haziran 2014 tarihinden sonra tahliyesi ile birlikte tadilatına başlanacak olup, konuya ilişkin çalışmalar sizlere de duyurularak en uygun projenin ilgili binada tatbikine gidilecek ve en kısa sürede de hizmete sokulacaktır. İlgili binanın kullanımı ile ilgili özel istek ve düşüncelerinizin bizlere aktarılmasını da ayrıca rica ederiz

Geçtiğimiz günlerde yapılan Yerel Seçimler sonucunda Meslektaşımız Av. Hilmi Tütüncü Yalvaç Belediye Başkanı olmuş olup, kendisine Yönetim Kurulumuz ile birlikte Hayırlı olsun ziyaretinde bulunulmuş ve tüm Yalvaçlı Meslektaşlarımız ile birlikte de öğle yemeğinde bir araya gelinmiştir. Ayrıca hemen akabinde üzücü bir haber alarak bu seferde Sayın Av. Hilmi Tütüncünün babasını vefatı nedeni ile yine acısını biraz olsun dindirme anlamında meslektaşımızın acı günüde Yalvaç da bir araya geldik. Kendisine ve ailesine tekrar baş sağlığı dileriz.

Yine Stajerlerimizden Av. Hüseyin Yıldırım’ın yemin töreni, Avukat evimizde icra edilerek kendisi camiamıza katılmıştır kendisine hayırlı olsun deriz.

Konya ve Sakarya Barosunda ki meslektaşlarımıza yapılan saldırıyı kınayarak, taziyelerimizi elettik, sizlere de sitemizde ilan ettik.

Yine içerisinde Akdeniz Baro Başkanları adına bulunduğumuz, TBB de oluşturlan Avukatlık yasa önerisi hazırlama komisyonu olarak Avukatlık Yasa önerimizi hazırladık, hatta gerek TBB başkanlığı ve Isparta Baro Başkanlığı olarak da Adalet Bakanlığının hazırladığı tasarıya ilişkin çekincelerimizi ilettik, Bu yazılı çekincelerimizi de sizlere mail yolu ile ve sitemizde ilan yolu ile duyurduk, Çalışma da büyük emeği geçen Yönetim kurulu üyemiz Av. Abdullah Çelik’e teşekkürü bir borç bilirim.

Yine geçtiğimiz dönemde de gerçekleştirdiğimiz gibi yine Bankalar ile yapılan resmi yazışmalar ve tek gündemli toplantı ile Isparta da bulunan tüm banka şubeleri ile yapılan teklifler neticesinde en üst desteği veren Denizbank Isparta Merkez Şube ile anlaşılmış olup bu dönem 35.000,00 TL Baromuza bağış alınarak, bir katkı daha elde edilmiş olup toplam bizim dönemimizde 67.000,00 TL (bizim dönemimizde çıkarılmaya başlanan Baro dergisine aldığımız reklam bağışları dışında) kazanç sağlanmış ve baro nakit toplamımız 314,233.15 TL den 636.839.00 TL ye yükseltilmiş ve aynı zamanda da aidatlarımız 4 yıl önce 280,00 TL 200,00 TL ye 5 yıl altı kıdemli meslektaşlarımız içinde 84.00 TL ye indirilmesi sağlanmıştır.

Aralarında Isparta Barosunu önceki dönem Baro Başkanlarından Üstadımız Av. Faik Yıldız’ın da bulunduğu TBB Disiplin Kurulu Üyeleri ve sayın Başkanı Av. Haşim Mısır 22-25 Mayıs 2014 günü Isparta ziyareti ile TBB Disiplin kurulu toplantılarını Isparta da icra etmişlerdir, Baromuz bir ilki daha gerçekleştirmiş olmamın mutluğunu yaşar, Avukatlık Disiplin Hukuk ve Meslek sorunları adlı seminerin verdiği katkı içinde Sayın TBB Disiplin kurulu Başkanı Av. Haşim Mısıra’da ayrıca teşekkürlerimizi bir kez daha sunarız.

TBB nin 2014/43-54-51 nolu duyuruları sitemizde ilan edilmiş ve sizlere de mail yolu ile ve resmi internet sitemizde ilan edilmiştir.

Soma depremi nedeni ile TBB tarafından yardım kampanyası başlatılmış olup ilgili ilan ve hesap numaraları sizlere duyurulmuş ve sitemizde de ilan edilmiştir.

Yine Baromuz adına katıldığımız Gerek Kanal 32 de (Ne var ne yok programı) ki gerekse gazeteler yolu ile yaptığımız söyleşi ve programlar sizlere duyurulmuş ve sizlere akabinde mail yolu ile yayanlar iletilmiştir.

Baro Başkanlığımıza hitaben üstadımız Av. Necati Şahin’in özelikle Soma Faciası nedeni ile TBB nin ve Birlik Başkanımızın ve Baromuzun çalışmaları açıklamaları nedeni ile gönderdiği teşekkür yazısı büyük bir onur ile sitemizde sizlere ilan edilmiştir.

Antalya THY Bölge Müdürümüz Ömer Durna’nın katılımı ile Avukat evimizde Kariyer günleri adı altında Sivil Havacılık ve Uçuş güvenliği adlı seminer düzenlenmiş olup kendisine ve katılımcılara şükranlarımızı sunarız

İl Bazında Başlattığımız CMK otomatik atama sistemi olan SDF sistemini Yalvaç ve Şarkikaraağaç ilçelerimizde de başlattık, baro personelimiz yerine giderek gerekli çalışmaları yaparak meslektaşlarımıza sistemi anlattılar kendilerine hayırlı olsun deriz.

Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk ve Adalet gurubunun dergisine yapmış olduğumz ropörtaj ve yine Ün Dergisinde Baromuz adına yapmış olduğumuz ropörtajlar sitlere mail ve resmi sitemiz yolu ile duyurulmuştur.

TBB Başkanımızın Danıştayın 146. kuruluş Yıldönümünde ki konuşma metni ile yine Balyoz Davası ile ilgili TBB nin raporu sitemizde ilan edilmiştir.

Anneler günü münasebeti ile Yayınladığımız mesaj sizlere iletilmiş olup Başta Avukat anneleri ile Anne Avukatların Annelere günün kutlar, aramızdan ayrılanlara Allah Rahmet eylesin deriz.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeni ile Baromuz adına yayınladığımız Basın açıklaması sizlere ve kamuoyuna gerek mail yolu ile gerekse resmi sitemizde ilan edilmiş olup, tekrar Kurtuluş savaşımızın meşalesini yakıldığı gün olan 19 Mayıs gençlik ve spor Bayramımız kutlu olsun deriz.

Yine Hacettepe üniversitesi Hukuk Fakültesini uluslar arası düzenleyeceği seminer duyurusu sitemizde ve mail yolu ile sizlere duyurulmuştur.

Baromuzun Dergisini yeni sayısını hazırlıklarına başlanmış olup bu konuda yazı, söyleşi, makalesinin yapılanmasını isteyen meslektaşlarımızın yazılarını Sorumlu Yönetim Kurulu üyemiz Av. Egemen Tanyıldız’a ulaştırmalarını önemle rica ederiz.

Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen bu ayki tüm konferans, söyleşi ve diğer faaliyetlerin tamamı da siz meslektaşlarımıza mail yolu ile yine resmi internet sitemiz vasıtası ile duyurulmuştur.

 Yeni il Emniyet Müdürümüz Caner Tayfur görevine başlamış ve görevini 2. gününde Baro Başkanlığımızı ziyaret etmiştir, kendilerine öncelikle yeni görev yerinde başarılar dileriz. Sayın Müdürümüzün ilk ziyaretinde meslektaşlarımızın özellikle CMK nöbetlerinde araç parkı ile ilgili sıkıntılar yaşadıkları bazı meslektaşlarımıza kamu görev görmesine karşın trafik cezası uygulaması yapıldığı hatırlatılmış; hemen akabinde Sayın Müdürümüzün talimatı ile Trafik Şube Müdürlüğü “Emniyet Müdürlüğünde buluna tüm meslektaşlarımızın gerek CMk gerekse diğer işleri nedeni ile bulunmaları halinde Avukat kimliklerini araçlarının önlerinde bulundurmaları halinde otoparklardan rahatlıkla yararlarlanabileceklerini bize iletmişlerdir” kendilerine teşekkür eder tüm meslektaşlarımızın Emniyet müdürlüklerinde ki görevleri esnasında özellikle Avukatlık Kimliklerini araçlarını önlerine bırakması konusunda hassasiyet göstermelerini rica eder, müdürümüze tekrar teşekkürlerimizi sunarız.

Türkiye Barolar Birliği Disiplin Kurulu Sayın Başkanı ve aralarında önceki dönem baro başkanımız Av. Faik Yıldız’ın da bulunduğu üyelerini ve yine Antalya Baro Başkanı ile TBB Yönetim Kurulu üyelerinden Av. Gülcihan Türe’yi Isparta da ağırladık, aynı zamanda bir ilk daha gerçekleştirilerek TBB Disiplin kurulunun toplantısını da Avukat evimizde icra ettirdik çok büyük onur ve mutluluk yaşadık.Tüm misafirlerimize şükranlarımızı sunarız.

Avukatlık Yasa Önerisini hazırlayan Komisyonda TBB de Antalya Barolarını temsilen bulunmuş idik bu sefer aynı konuyla ilgili Ankara da icra edilen 29. Başkanlar toplantısına da katıldık ve sizlere mail yolu ile ve sitemizde duyurduk. 

Yine Üstadımız Av. Bener Ağaçayak Annesini kaybetti kendisi ile birlikte cenaze de bir araya gelerek acısını paylaşmaya çalıştık kendisine ve camiamıza baş sağlığı dileriz

TBB Başkanımız Sayın Av. Prof Dr. Metin Feyzioğlu SDÜ Atatürkcü Düşünce Topluluğunun düzenlediği konferans için Isparta ya geldi,bu toplantı öncesinde Burdur Barosunu ve meslektaşlarımızı ziyaret etti bu ziyarette Isparta Barosu olarak hazır bulunduk,Akabinde Sayın Başkanımız Isparta da Baro Başkanlığımızı ve Baromuz mensubu Avukatlar ile bir araya geldi,Isparta Belediye Başkanlığını ziyaret etti, bize ve Baromuza gösterdiği ilgi ve alaka için kendisine bir kez daha teşekkürü bir borç biliriz. K 32 de ki Bire bir Programında canlı programa katıldı. Bu ziyarette bizleri yalnız bırakmayan Ankara Baro Başkanı Sayın Av. Sema Aksoy’a yine Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan’a yine Burdur Baro Başkanı Yusuf Çiftçi’ye ve TBB Disiplin Kurulu Üyemiz AV. Faik Yıldız ile Tüm baromuzun değerli Meslektaşlarına şükranlarımızı bir kez daha sunarız.

Isparta Baromuza önceki dönemde olduğu gibi bu dönemde de desteğini ve katkısını esirgemeyen MESLEKTAŞLARIMA, gösterdikleri, destek ve güven için minnettar olduğumu belirtir, şerefimiz olarak gördüğümüz Isparta Barosunun sancağını daha ilerilere götürmenin gayretini gösterdiğimizi belirtir, BAŞARILI SAĞLIKLI HUZURLU VE MUTLU BİR YIL OLMASI DİLEĞİ İLE BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ DAİM OLSUN DİYEREK ALLAH BİR DAHA SOMA FACİALARI GÖSTERMESİN DİYEREK saygılar sunarım

 01.06.2014                                        Av. Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU

                                                          

ISPARTA BARO BAŞKANLIĞININ 01/06/2014 - 01/07/2014 TARİHLERİ ARASI 27.DÖNEM 21.FAALİYET RAPORU

Çok Kıymetli Meslektaşlarım

 

27. Dönem 21. Faaliyet Raporunu sizlere sunmadan önce; Tüm meslektaşlarımın ve değerli ailelerinin, sevdiklerinin,RAMAZAN AYININ HAYIRLI VE UĞURLU OLMASINI DİLERİM.

Düzenli olarak her ay kaleme alarak sizlerle paylaştığım, Baromuzun bu ayki faaliyetlerini kısaca özetleyecek olursam;

29. Baro Başkanları toplantısı, öncesinde de ilan ettiğimiz üzere TBB Ankara da icra edildi toplantının konusu, Avukatlık Yasa önerisi idi, bu toplantıda Zaten Isparta Baro Başkanı olarak TBB nin Avukatlık Yasa önerisi hazırlama komisyonunda bulunmam nedeni ile söz almadım, diğer komisyon üyeleri de söz almadılar. Toplantıya katılan diğer Baro Başkanları, Barolarının adına, Bizimde içinde bulunduğumuz komisyonun hazırladığı Avukatlık Yasa önerisi ile yine Adalet Bakanlığı Bilim Komisyonu hazırladığı yasa önerileri hakkında ki görüş ve önerilerini açıkladılar.

Geçen yılda da yaptığımız uygulamayı bu senede yenileyerek Bankalar ile yapılan görüşmeler neticesinde Halen çalışmakta olduğumuz Denizbank Isparta Şube Müdürlüğünün verdiği 35.000,0 TL lik en fazla bağış nedeni ile Denizbank Isparta Şube Müdürlüğü ile yeniden anlaşılmış idik, 35.000,00 TL lik bağışımız Baro Hesabımıza girmiştir tüm meslektaşlarımıza hayırlı olsun

Türkiye Barolar Birliği’nin 24.07.2013 tarihinde yürürlüğe giren “Elektronik Haberleşme Sektöründe Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Gizliliğinin Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”in bir kısım bent ve ibarelerinin iptali ile yargılama sonuçlanıp hüküm kesinleşinceye kadar yürütmenin durdurulması istemiyle açtığı dava üzerine Danıştay 13. Dairesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu husus sitemizde ilan edildi

Yine TBB başkanlığınca hazırlatılmış olan İcra tek programı siz meslektaşlarımıza tanıtılarak sitemizde ilan edildi

Yine SDÜ Adalet Meslek Yüksek okulumuz ile SDÜ Hukuk Fakültesinin mezuniyet törenine baro saymanımız Av. Ali Osman Altunbaşak ile birlikte katıldık.

Yine TBB nin 2014/54 sayılı duyurusunu sitemizde ilan ettik ve sizlere mail yolu ile gönderildi.

Avukat evimizin ismini taşıyın ve İlimizin ve Kurtuluş savaşını büyüklerinden Hafız İbrahim Demiralayın torunları, ABD Hustondan gelerek Baro Avukat evimizi ziyaret ettiler kendilerini Baromuzda ağırladık, kendileri bizlere dedelerinin hatırasına sahip çıkmamızdan dolayı şükranlarını ilettiler

2014 yılı yaz kararnamesi nedenİ ile ilimizden ayrılan ve ilimize gelen Hâkim ve savcılarımız sitemizde ilan edildi. İlimizden ayrılan öncelikle Başsavcımız Sayın Mustafa Yıldırım olmak üzere tüm Hâkim ve savcılarımıza Baromuza ve meslektaşlarımıza gösterdikleri hizmetten dolayı teşekkürlerimizi bir kez daha iletir, yeni görev başlayacak olan hâkim ve savcılarımıza da hayırlı olsun deriz.

Yine ilimizden ayrılan Hâkim ve Savcılarımız için C. Başsavcılığı ile birlikte bir veda yemeği organize edilmiş olup meslektaşlarımıza ilan edilmiş ve arzu eden meslektaşlarımız da bu veda yemeğine iştirak etmişlerdir.

Üstatlarımızdan Av. Necati Şahin Baro Başkanlığımızın talebini kırmayarak Isparta Valiliğinde gelen talep uyarınca tüm köy ve mahalle muhtarlarına mahalli idareler konun ile ilgili bir dizi seminer vermiş olup kendisine tekrar Baromuza ve ilimize verdiği destek ve katkıdan dolayı şükranlarımızı sunarız.

Avukat evimizde Özel Reşha Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, Benim ve Saymanımız Av. Ali Osman Altunbaşak’ın katılımı ile Baromuzu ziyaret etmişlerdir kendilerine başta müdürleri Hasan Gezer ve değerli öğretmenleri olmak üzere teşekkürü bir borç biliriz.

Bu senede Babalar gününü bir kısmımız mutlu bir kısmımız buruk olarak kutladı, ama bir babalar günü daha sona erdi o günde ifade ettiğimiz gibi tüm babaların babalar gününü kutlar, aramızdan ayrılmış olan babalarımıza da Allahtan rahmet dileriz.

Yine yeni bir Karne dönemini daha Mili Eğitim Müdürlüğünün organizasyonu neticesinde Yılmaz Şener İlköğretim okulunda kutladık, tüm meslektaşlarımızın çocukları ve torunlarını iyi bir yaz tatili geçirmelerini umut eder, yeni dönemde de zihin açıklığı dileriz.

Yine TBB ne düzenlene ve Baro Başkanlığımızın da talebi doğrultusunda stajyerlerimize yapılan duyuru neticesinde talepte bulunan Stajyerlerimizden Ayşegül Şimşek-Taner Talgıç-Ceren Koçak-Anakız Öncü-Rıdvan Önal-Aysel Artan ve Ecem Nalbant Ankara da TBB de icra edilen Staj eğitim programını tamamlayarak Isparta’ya dönmüşlerdir kendilerine başarılarının devamını dilerim.

Görev gelirken de belirttiğimiz üzere 1136 Sayılı Avukatlık Kanununa muhalefet eden ve tüm meslektaşlarımıza ve mesleğimize yapılan saldırılar ile mücadele edeceğimizi de ifade edeceğimizi belirttiğimiz üzere Baromuza meslektaşlarımızca iletilen şikayetler neticesinde yaptığımız C. Savcılığı şikayetlerinden ilki neticelenmiş ve ilgili kişi hakkında Isparta 2. Asliye Ceza Mahkemesince Hüküm tesis edilmiş ve kesinleşmiştir, bu konu ile ilgili meslektaşlarımızın her türlü şikayetlerini baromuza iletmesini talep eder, var olan konuların takipçisi olacağımızı bir kez daha yenileriz. Baro başkanlığımızın mesleğimize yapılan saldırılar ile mücadelesi devam ettiği gibi yine görev gelir gelmez kurduğumuz Avukat Hakları merkezimizin de faal ve aktif olarak görev yaptığını belirtir bu konuda emek ve mesai sarf eden Başta Yönetim Kurul üyemiz Sayın Av. Bahadır Erdem’e de şükranlarımı sunarım.

TBB nin 2014/57 sayılı duyurusu yine baro sitemizde ilan edilmiş ve sizlere de mail yolu ile iletilmiştir.

Yine 7 Baro Bölgeden seçilmiş olan ve aralarında Isparta Baro Başkanı olarak bizim de bulunduğumuz komisyonca hazırlana Avukatlık yasa önerisini son hali sizlere mail yolu ile ve site yolu ile TBB nin 2014/56 sayılı duyurusu olarak da iletilmiştir, bizlere destek ve katkısını ileten tüm meslektaşlarıma tekrar teşekkürü bir borç bilirim.

 TBB Başkanımız Sayın Prof DR Av Metin Feyzioğlu’nun ilimize ve Baromuza yaptığı geçtiğimiz günlerde ki ziyareti nedeni ile Baromuza ve siz saygıdeğer meslektaşlarımıza yazdığı teşekkür mektubu sitemizde ilan edilmiş ve sizlere mail yolu ile ulaştırılmıştır.

TBB –Adalet Bakanlığı ve HSYK tarafından yürütülmekte olan Avrupa Konseyi tarafından organize edilen Türk Ceza Adalet Sistemi ve Avukatların yaşadıkları sıkıntılar konulu Antalya Barosunu ev sahipliğinde yapılan ve iki gün süren toplantıya genç meslektaşlarımızdan Av. Enver Aydemir-Av.Hüseyin Yıldırım-Av. Rabia Yumak katılmıştır kendilerine Baromuza verdikleri destek ve katkıdan dolayı teşekkürü bir borç bilirim.

TBB tarafından düzenlene ve Akdeniz Barolarından Antalya Barosunu ev sahipliğinde yapılan Kurgusal Duruşma yarışmasına Baromuz adına Yönetim Kurulu üyelerimizden AV. Ömer Berber ile genç stajyerlerimizden Emre Özkan-Ceren Koçak ve Ecem Nalbant katılmışlardır kendilerine baromuza verdikleri katkı ve destek nedeni ile teşekkür ederim.

Lice de Bayrağımıza yapılan Saldırıya yönelik olarak Baro Başkanlığı adına Basın açıklaması yapılmış ve sizlerle, basınımızla paylaşılmış olup, bu konuda ki duyarlılığımızı ifade etme adına Afyon Barosu Avukatlarından Av. İsmail Akgül de Baro Başkanlığımıza teşekkür yazısı göndererek yanlızca bu hususta Aydın Barosu Giresun Barosu ve Isparta Barosu tarafından basın açıklaması yapıldığını ifade etmiştir ki bu bizi sizler adına onurlandırmıştır.

Yine TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen Torba Yasa ile ilgili Avukatlık yasamızda yapılması düşünülen birkaç maddelik değişiklik ile ilgili çekincelerimiz gerek TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna gerekse Tüm Isparta Milletvekillerimiz ile TBB ne gönderilerek, Mesleğimiz ile ilgili yapılan çalışmaları yakından takipçisi olduğumuz ve çekincelerimiz Baro Başkanlığımız adına tarafımca alınan yazı ile iletilmiştir. Sizlere de sitemizde ve mail yolu ile ilan edilmiştir.

TÜBAKKOM tarafından düzenlene Gaziantep Barosu ev sahipliğinde gerçekleştirilen 12. Dönem 2. üye toplantısına Baromuz adına Baromuz Avukatlarından Hürriyet Yavuz - Binnaz Gök - Meryem Kaya ile Türkan Tuygun katılmışlardır. Baromuzun göğsünü kabartırcasına temsil etmelerinden dolayı kendilerine şükranlarımı sunarım.

Baromuzun Yeni Levhası ve Yeni Baro Bültenin sayıları Basımdan çıkmıştır, siz saygıdeğer meslektaşlarımızın büro adreslerine de dağıtılmaktadır. İlgili Yayınlarımızın hazırlanmasında emeğe geçen önce Baro Yazı işleri Müdürümüz Nilgün Baygın ile tüm Baro çalışanlarımıza ve meslektaşlarıma teşekkür ederim.

Yine Geçtiğimiz günlerde Baromuza kazandırdığımız yine 1958 yılında kurulan Baro tarihimizin ilklerinden biri daha olan, Barida Otel karşısında buluna 5 katlı Hizmet binamız ile ilgili çok büyük firmalardan alınan tadilat projeleri ve planları sitemizde ilan edilmiştir. Siz saygıdeğer meslektaşlarımızdan isteğimiz Adreslerinize dağıtılmakta olan anket formlarını doldurarak ilgili projelerden hangisini beğendiğinizi yine ankette bulunan diğer soruları da cevaplandırarak ilgili anket formlarını baromuza ulaştırmanızı önemle rica ederiz. Anket neticesinde vereceğiniz cevaplar Baro Başkanlığımızın çalışmalarını şekillendirecek ve yön verecektir. Önümüzde ki dönemden itibaren de ilgili binamız sizin istediğiniz projeye göre tadilat yapılarak hizmete sokulacak yine ankete verdiğiniz cevaplar neticesinde Baro Odalarımıza gazete ve yayınlar alınacaktır.

Yine ilimizden yaz kararnamesi ile ayrılan Başta Baş savcımız Mustafa Yıldırım ile çok kıymetli Hakim ve Savcılarımız için Başsavcılık ile beraber düzenlediğimiz veda yemeği icra edilmiş ve meslektaşlarımızın katılımı ile kendilerine plaketleri takdim edilerek yeni görev yerlerinde başarılar dilenmiştir.

Isparta Baromuza önceki dönemde olduğu gibi bu dönemde de desteğini ve katkısını esirgemeyen MESLEKTAŞLARIMA, gösterdikleri, destek ve güven için minnettar olduğumu belirtir, şerefimiz olarak gördüğümüz Isparta Barosunun sancağını daha ilerilere götürmenin gayretini gösterdiğimizi belirtir, BAŞARILI SAĞLIKLI HUZURLU VE MUTLU BİR YIL GEÇİRDİĞİNİZİ UMUT EDEREK RAMAZAN AYIMIZIN HAYIRLI VE UĞURLU OLMASINI HEMEN AKABİNDE DE RAMAZAN BAYRAMI İLE ADLİ TATİLİMİZ İLE bir nebze de olsa dinlenme fırsatı bulmanızı diler saygılar sunarım 01.07.2014                                   

                                                       Av. Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU

                                      Isparta Baro Başkanı 

 ISPARTA BARO BAŞKANLIĞININ 01/07/2014 - 01/08/2014 TARİHLERİ ARASI 27.DÖNEM 22.FAALİYET RAPORU

Çok Kıymetli Meslektaşlarım

27. Dönem 22. Faaliyet Raporunu sizlere sunmadan önce;

Tüm meslektaşlarımın ve değerli ailelerinin, sevdiklerinin, RAMAZAN BAYRAMINI TEKRAR KUTLAR EN KÖTÜ GÜNÜMÜZÜN BAYRAM NEŞESİ VE COŞKUSU İÇERİSİNDE OLMASINI DİLERİM.

2014/2015 YILI ADLİ YILININDA MESLEKTAŞLARIMIZA DİNLENME OLANAĞI SAĞLAYACAĞINI UMUT EDER, YENİ ADLİ YILDA BULUŞMAK ÜMİDİ İLE DİYEREK bu ayki faaliyetlerimizi arz ederim.

Göreve geldiğimiz günden bu güne hiç aksatmaksızın verdiğim söz uyarınca her ay kaleme alarak sizlerle paylaştığım, Baromuzun bu ayki faaliyetlerini kısaca özetleyecek olursam;

Güzel bir ay olan Ramazan ayını hep beraber idrak ettik. Ramazan dolayısı ile yine her zamanki gibi büyük bir coşku ile Baro Başkanlığımızın geleneksel İftar Yemeğinde hep beraber bir araya geldik. 379 kişi ile sağlanan katılım bizleri çok mutlu etmiştir. Birlik ve Beraberliğimizin Ramazan ayı münasebeti ile zirveye çıkması bizlerin çalışma azmini güçlendirmiştir, tüm meslektaşlarımıza ve ailelerine minnettarız.

Öncesinde de duyurduğumuz gibi TBMM de görüşülen ve halen görüşmeleri devam eden Bütçe komisyonundan genel kurula gelen torba yasa ile gerek SGK vekillerinin baro vekâlet pulundan muaf tutulmasını ve yine en son olarak yine aynı torba yasa kapsamında görüşülen ve daha yeni değiştirilmiş olan CMK kanun 153. maddesinin değiştirilmek istenmesine ilişkin Baro Başkanlığımızın gerek Milletvekillerimize gerekse TBB ne ve TBMM nin ilgili komisyonlarına yazdığı mesleğimizin geleceği ve savunmanın önemine binaen kaleme aldığımız yazılar (2014/372 sayılı başkanlığımız yazısı) sizlere sitemiz yolu ile ve mail ile duyurulmuştur. Hemen akabinde de TBB nin 2014/66 sayılı duyurusu ve ilgili yazılı çalışmaları da sizlere aynı kanaldan duyurulmuştur.

Yine bizim dönemimizde kurulmuş olan Hafız İbrahim Demiralay konağında ki Adli Yardım Ön büro hizmetine ilişkin nöbet listesi sitemizde ve mail yolu ile siz meslektaşlarımıza duyurulmuştur.

Isparta Merkezinde icra ettiğimiz Ramazan iftarının bir benzeri de Yalvaç ve Şarkîkaraağaç ilçe temsilciliklerimizce organize edilmiş ve Yönetim Kurul üyelerimizden Av. Abdullah Çelik ve Av Bahadır Erdem ile birlikte iftar yemeklerine katılarak meslektaşlarımız ile bu ayın anlamına istinaden bir araya gelinmiştir. Yalvaç ve Şarkîkaraağaç İlçe Temsilciliklerimize ve saygıdeğer meslektaşlarımıza teşekkürü bir borç biliriz.

TBB nin E imza sisteminde ki değişim ve buna ilişkin duyuru sitemizde ilan edilmiş ve sizlere duyurulmuştur.

TBB nin 2014/63 - 60 sayılı duyuruları yine resmi internet sitemizde sizlere duyurulmuştur.

2014/2015 Yaz kararnamesi ile İlimize atanan Gerek İl Cumhuriyet Baş Savcımız ile İdare Mahkemesi Başkanı ve Adli yargı Hâkim ve Savcıları bizzat tarafımca aranarak Baromuz adına iyi niyet dilek ve temennilerimiz iletilmiştir. Tüm meslektaşlarımıza hayırlı olsun der. Isparta da ki görevi sona eren Başta Cumhuriyet Başsavcımız ile İdare Mahkemesi Başkanı ile Hâkim ve Savcılarımıza da yeni göre yerlerinde Başarılar diler, ilimize verdikleri hizmet nedeni ile teşekkürü bir borç biliriz. İlimizden ayrılan Hakim ve Savcılarımızın veda yemeğine katılmak isteyen meslektaşlarımız ile birlikte yapılan duyuru neticesinde katılınmış ve kendilerine Baromuz adın plaket ve bir teşekkür yazısı takdim edilmiştir.

Türk Bayrağına yapılan çirkin saldırı nedeni ile Baromuz adına bir Basın açıklaması yapılmış ve Yerel basın mensupları ve sizlere basın açıklamamız duyurulmuştur. Bayrağımıza kalkan ellerin, geçmişte ne hale geldiğini tekrar hatırlatır, bizim ecdadımızın emaneti olan Bayrağımıza uzanan elleri lanetlediğimizi bir kez daha belirtiriz.

Yine Bu dönemde İsrailin Terörüst eylemleri neticesinde silahsız ve korumasız Filistin Halkına yönelik saldırıları Kınanmış ve lanetlenmiştir. Baro Başkanlığımız Yalnız Filistin de değil, Başta TÜRKİYE DE, Türkistan da, Suriye de, Mısırda, Irak da, ki terörist eylemleri kınamakta ve lanetlemektedir.

Yine Leges İçtihat ve Yazılım Programı şirketi ile Baro Başkanlığımız arasında yapılan anlaşma uyarınca İlgili içtihat ve mevzuat programı Baro Başkanlığımızca satın alınmış, Baro Başkanlığımızın resmi internet sitesine bir link atılmış olup. Siz meslektaşlarımızın ilgili lingi tıklamaları halinde telefon numaranıza gelen bir şifre ile ilgili içtihat ve mevzuat programına ücretsiz olarak ulaşabilmenizin yolu açılmıştır. Tüm meslektaşlarımıza hayırlı olsun deriz.

Yine görev gelir gelmez ilk yaptığımız icraatlardan biri Baro Başkanlığımızın harcamalarını kısmak olmuş idi, Hatta bunla da yetinilmemiş, Baromuza ait Banka hesaplarında bulunan nait ile ilgili Bankalara yapılan çağrı üzerine ilk yıl 33.000,00 TL geçtiğimiz günlerde de 35.000,00 TL toplam iki dönem içerisinde 68.000,00 TL Baro Başkanlığımıza Denizbank Isparta Şube Müdürlüğünün yaptığı bağış üzerine ilgili banka ile çalışmalara devam edilmiştir. Ancak bununla da yetinilmemiş birkaç gün öncesinde Denizbank Isparta Şube Müdürlüğü ile yapılan anlaşma ile Bankaya ait “Afili Kart” sahibi olan meslektaşlarımıza da Banka aracılığı ile 100.000,00 TL limitli MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASININ banka aracılığı ile meslektaşlarımızca hiçbir teminat ödenmeksizin yapılması konusunda anlaşılmıştır. Tüm meslektaşlarımıza hayırlı olsun der, tek yapmaları gerekenin ilgili Banka şubesi ile irtibat kurmaları ve bir afili kart edinmeleri olduğunu belirtiriz.

Yine Baro Başkanlığımızın Bizim dönemimizde çıkarılmaya başlana Baro Bültenin yeni sayısı ile Yine Baro levhamızın yeni sayısı sizlere tarafımızca  ulaştırılmıştır. Temin edemeyen meslektaşlarımızın, Baro Başkanlığından temin edebileceğini belirtiriz. Baro dergisinin hazırlanmasında emeği geçen Yönetim Kurulu üyemiz Av. Egemen Tanyıldız’a ve yine ekibine şükranlarımı sunarım. Baro levhamızın hazırlanmasında büyük katkısı olan yazı işyeri Müdürümüz ve ekibine yine ayrıca teşekkürü bir borç bilirim.

Geçtiğimiz günlerde Baromuza kazandırdığımız 2. bina (ilki Hafız İbrahim Demiralay Konağı) ;1958 yılında kurulan Baro tarihimizin ilklerinden biri daha olmuştur. Isparta Barida Otel karşısında buluna 5 katlı Hizmet binamız ile ilgili çok büyük firmalardan alınan tadilat projeleri ve planları sitemizde ilan edilmiş, Siz saygıdeğer meslektaşlarımızda kendilerine dağıtılan anket formlarını doldurarak ilgili projelerden hangisini beğendiğini yine ankette bulunan diğer soruları da cevaplandırarak ilgili anket formlarını baromuza ulaştırmışlardır. Tüm meslektaşlarımıza teşekkür ederiz. Önümüzde ki günlerde anket sonuçları, gerek Bina projesi ile ilgili en beğenilen proje gereksi diğer anket sualleri açısından sitemizde açıklanacaktır. Bize bahsi geçen konularda yol haritamızı çizebilmemiz için çok yoğun bir şekilde yardımcı olduğunuz için teşekkür ederiz. Önümüzde ki günlerde de ilgili binamızın tadilat ve tefrişi için gerekli maddi imkanı elde etmek için TBB Başkanımızın yanına bizzat giderek ve bu anket sonuçları da dikkate alınarak gerekli maddi imkan tarafımca talep edilecektir ve en kısa süre de de Binamız sizlerin hizmetine açılacaktır. Şuna inanın sizler çok ama çok daha iyilerine layıksızın. Kaldı ki toplam 4 yıl içerisinde Baromuz bünyesine kazandırılan iki bina, (1. Si Hafız İbrahim Demiralay Konağı- 2. Si Barida otel Karşısında ki 5 Katlı bina) stajer sayısı yılık 50-60 a çıkan Baromuza belki ileriki günlerde az bile gelebileceğini buradan belirtmek isterim.

Değerli Büyüğümüz ve Bizim için önemli çok olan Baromuzun Gururu Av. Güngör Çakmakçı’nın değerli eşleri Hakkın Rahmetine Kavuşmuştur kendilerine ve camiamıza tekrar Baş sağlığı diler, Kabri cenneti mekan olsun deriz.

Yine bu dönemde de rahatsızlanan, ameliyat olan, küçük kazalar geçiren tüm meslektaşlarımız yalnız bırakılmamaya gayret gösterilmiş olup kendilerine tekrar tekrar geçmiş olsun derim.

Türkiye Barolar Birliği Başkanımız Sayın Av. Prof Dr Metin Feyzioğlu’nun Başdanışmanı önceki dönem Antalya Baro Başkanımız Av. Zafer Köken birkaç gün öncesinde Isparta ilinde Baro Başkanlığımıza kazandırılan yeni hizmet binamızı yerinde incelemişler ve Baromuza hayırlı olsun dileklerini iletmişlerdir, bizde kendilerine ve çok kıymetli Birlik Başkanımıza bize olan desteklerinden dolayı teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı  sunduk.

Ramazan münasebeti ile Resmi ve Özel Tüm kurum ve kuruluşların iftar davetlerinde ki çağrılara cevap verilerek baro Başkanlığımız tarafımca sizlerin adına temsil edilmiştir.

Görev gelirken de ifade ettiğimiz üzere 1136 Sayılı Avukatlık Kanununa muhalefet eden; tüm meslektaşlarımıza ve mesleğimize yapılan saldırılar ile mücadele edeceğimizi belirtmiş idik, bu doğrultuda sizlerden bize gelen veya da resen yaptığımız suç duyuruları ile lehe neticeler almaya (C. Savcılıklarına yaptığımız suç duyuruları ile alınan mahkumiyet karaları ile) başladık, Sizlerden arzumuz meslektaşlarımızın konu ile ilgili her türlü şikâyetlerini baromuza iletmesini talep eder, var olan konuların takipçisi olacağımızı bir kez daha yenileriz. Görev gelir gelmez kurduğumuz Avukat Hakları merkezimizin de faal ve aktif olarak görev yaptığını belirtir bu konuda emek ve mesai sarf eden Başta Yönetim Kurul üyemiz Sayın Av. Bahadır Erdem’e de şükranlarımı sunar, her türlü şikâyeti direk Av. Bahadır Erdeme iletebileceğini belirtiriz.

Isparta Baromuza önceki dönemde olduğu gibi bu dönemde de desteğini ve katkısını esirgemeyen MESLEKTAŞLARIMA, gösterdikleri, destek ve güven için minnettar olduğumu belirtir, geçtiğimiz günlerde kutladığımız RAMAZAN BAYRAMIMIZI tekrar kutlar,  ADLİ TATİLİMİZİN TÜM MESLEKTAŞLARIMIZA hayırlı olmasını dilerim.

BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ, Baromuzda ki tüm kazanımların temelinde Sizlerin bizlere olan destek, katkı ve hoşgörüsünün yatığını tekrar belirtir,BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN NETİCELERİNİ SİZLERLE PAYLAŞMANIN GURUR VE MUTLLUĞUNU YAŞAYARAK saygılar sunarım.

01.08.2014

                                                                                                                                Av. Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU

                                                                     Isparta Baro Başkanı 

 

SPARTA BARO BAŞKANLIĞININ 01/08/2014 - 01/00/2014 TARİHLERİ ARASI 27.DÖNEM 23.FAALİYET RAPORU

Çok Kıymetli Meslektaşlarım

2014/2015 ADLİ YININ TÜM MESLEKTAŞLARIMIZA HAYIRLI VE UĞURLU OLMASINI DİLERİZ. YENİ ADLİ YILDA HAYIRLI VE BOL KAZANÇLAR DİLER, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN DAİM OLMASINI DİLERİZ. BİZE GÜVENEREK TESLİM ETTİĞİNİZ ISPARTA BARO BAŞKANLIĞIMIZIN SANCAĞI İLE TÜRK BAYRAĞIMIZI BİZE TESLİM ETTİĞİNİZ ANDA Kİ TEMİZLİĞİ İÇERİSİNDE, BU ADLİ YIL MÜNASEBETİ İLE SİZLERE HEDİYE EDİYORUZ. MASANIZDA GÖRDÜĞÜNÜZ SÜRECE BİZLERİ HATIRLAYINIZ.

Göreve geldiğimiz günden bu güne hiç aksatmaksızın verdiğim söz uyarınca her ay kaleme alarak sizlerle paylaştığım, Baromuzun bu ayki faaliyetlerini kısaca özetleyecek olursak;

Güzel bir ay olan Ramazan ayını ve akabinde ki Ramazan Bayramını hep beraber idrak ettik. Tüm Meslektaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir şekilde aynı güzelliklere kavuşmalarını temenni ederiz. Bu ayda bir önceki aylarda olduğu gibi aramızdan ayrılanlar, rahatsızlananlar oldu, ancak bu acılara karşın düğünlerimiz, nişanlarımız da oldu, her şey insan için. Aramızdan ayrılan sevdiklerimize Allahtan rahmet diler, sağlık problemi olanlara da acil şifalar dileriz.

Yönetim Kurulu Üyemiz ve Adli Yardım Bürosu Başkanı Av. Bahadır Erdem Bu dönem içerisinde K.32 de Baromuz adına bir canlı yayına katılarak, Baromuzun Adli Yardım hizmetleri hakkında ve bizim dönemimizde oluşturduğumuz Adli Yardım Ön Büro hizmetleri hakkında ki bilgileri Kamuoyu ile paylaştı, kendisine teşekkürü bir borç biliriz

Yine Baro Başkanlığımızca tüm diğer barolara göre, çok daha hızlı ve kısa sürede sizlere CMK ve Adli Yardım Ödemeleri gerçekleştirildi, Türkiye Barolar Birliğinin sitesinden yapılan ödemelerin zaman aralıkları ile miktarlarını diğer Boralar ile karşılaştırıldığında, yine Baromuz ile kıyaslanabilecek büyüklükteki Barolara Bakıldığında, ne derece haklı olduğumuz ortaya çıkacaktır, meslektaşlarımıza hayırlı olsun.

Yeni Dönem Adli Yardım Nöbet Çizelgesi sitemizde ilan edildi ve yine aynı şekilde sizlere mail ile duyuruldu.

Basında ki Baromuz ile çıkan haberlere ilişkin yazılar Basında Baromuz köşesinde sitemizde ilan edilerek sizlere duyuruldu

Yine TBB nin 06/08/2014 tarihli ve 2014/68-70-71-72 sayılı duyuruları gerek Baro Başkanlığımızın resmi internet sitesinde gerekse mail yolu ile sizlere duyuruldu, bu duyuru uyarınca kişisel bilgilerinde değişiklik olan meslektaşlarımızın Elektironik sertifikaları TBB ce iptal edilmiş ve yenisi üretilmeye başlamıştır, önemle arz ederiz.

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığının 45. Yılı münasebeti ile yayınladığı Basın açıklaması sitemizde ilan edilerek sizlere mail gönderilerek duyuruldu. Baro Başkanlığımızın Üst çatısı olan TBB nin 45. yılı münasebeti nedeni ile Baro Başkanlığımızda TBB Başkanlığına bir kutlama mesajı gönderdi.

Yine Türkiye Barolar Birliğince açılan ve Isparta Baro Başkanlığı olarak Müdahil olduğumuz Danıştay da bulunan ve Danıştay Dava dairelerinin 2011/77 - 2014/1981 Sayılı yine 2011/1299-2014/1980 sayılı karaları sitemizde ilan edildi ve sizlere mail olarak gönderildi. İş Bu karalar ile Artık Bankalar ve Banka vekilliği yapan meslektaşlarımız, Yapılan Ücret Sözleşmelerini Baro Başkanlıklarının istemesi halinde Baro Başkanlıklarına sunmak zorundadırlar bu konuda da siz saygıdeğer meslektaşlarımıza kararlar iletildiği gibi, Isparta da Şubesi Bulunan Bankalara da ilgili kararlar bilgi anlamında Baro Başkanlığımızca gönderildi.      

Yine Geçtiğimiz Günlerde Yapılan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı seçimi öncesinde de CHP Genel Başkan Yardımcısı ve bir kısım Milletvekilleri Baro Başkanlığımızı ziyaret etmişler ve sizlere de duyurulmuştur.

Bir Seçim Yılı olan 2014 yılı Cumhurbaşkanlığı Seçimi de yine ilimizde ve Ülkemizde icra edilmiş olup, Ülkemize, İlimize ve Tüm Meslektaşlarımıza Hayırlı ve Uğurlu olmasını dileriz.

Ramazan ve Bayram münasebeti ile 1 aya yakın süredir yapmadığımız ilk yönetim Kurulu toplantımızı da (27. Dönem 55. Toplantı)  yine gündemli olarak icra etmiş bulunmaktayız. Toplantı sonrasında da yine gündem maddeleri ile alınan kısa karalar sizlere sitemizde hemen akabinde önceki toplantılarımızda olduğu gibi ilan edilmiştir.

Öncesinde de ilan ettiğimiz ve kısa süre önce sitemizde ilan edilerek sizlere de mail ile duyurduğumuz üzere 6494 sayılı Yasa uyarınca Bu sene Adli tatil 31/08/2014 tarihinde sona erecek ve Adli Yıl Açılış töreni de yine 01/09/2014 günü icra edilecektir. Siz Saygıdeğer meslektaşlarımıza bu önemli duyuruyu yeniden yapar süreli işlerde bu süreye riayet etmelerini rica ederiz. Adli Yıl açılış töreni ile ilgili planlama Baro Başkanlığımız Yönetim Kurulunca yapılmış olup sizlere en kısa sürede duyurulacak olup Siz saygıdeğer meslektaşlarımızın Adli Yıl açılış törenine >Cübbeleri ile birlikte katılarak, Yargının Kurucu unsuru olduğunu ve Savunmasız Bir Yargını olmayacağını göstermesini temenni ederiz.

Yine Karaman Baro Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri Baromuzu ziyaret etmişler, sizlere sevgi ve saygılarını iletmişlerdir, kendilerine teşekkür eder Karamanlı meslektaşlarımıza şükranlarımızı sunarız. Detaylar sitemizde ilan edilmiştir.

Yine TBB Başkanlığımıza yaptığımız talep doğrultusunda Baro Başkanlığımıza Cep Telefonu hızlı şarj cihazı gönderilmiş olup, Yine Adli Yıl ile Birlikte Baro Fotokopi odasında hiçbir ücret alınmaksızın her türlü cep telefonunuz hızlı bir şekilde şarj edilebilecektir Meslektaşlarımıza hayırlı olsun der TBB Başkanımıza ve Değerli ekibine, her konuda bize verdikleri destek ve katkı için şükranlarımızı sunarız.

Şu anda Isparta Baro Başkanlığımızın Sayısal olarak 60 ın üzerinde stajerinin bulunduğu düşünüldüğünde, TBB Başkanlığına Barida otel karşısından aldırdığımız 5 katlı bina ile yine bizim dönemimizde il özel idaresince tahsis edilmesini sağladığımız binalarımızın ne derece önemli olduğu anlaşılacaktır. Baromuz her geçen gün sayısal olarak büyümekte, Baromuzun iş yoğunluğu artmakta, ise de asıl arzumuzun siz meslektaşlarımızın da Yeni Adli Yılda iş yoğunluğunun da aynı derecede artması olduğunu belirtmek isteriz.

Yine göreve geldiğimiz günden itibaren, Yemin törenlerimizin çok daha kapsamlı ve bir tören (Düğün) havasında olmasına önem gösterdik ve Yemin törenlerini her hafta Cuma günü Tarihi bir mekan olan Baromuza tahsis ettirdiğimiz Hafız İbrahim Demiralay Konağında yapılması yönünde Karar almış idik. Bu karara göre bu dönem içerisinde de yine Bir Düğün havasında Baromuzun Stajerlerinden Av. Funda Kınalıyı, Baromuzun bünyesine yemin ederek aldık. Yemin Törenine Yönetim Kurulu üyemiz Av. Ali Osman Altunbaşak ve Stajerimizin yetişmesinde emeği olan ağabeyleri Av. Halil Evliye ile Av. Faruk Algınkılıç ve değerli meslektaşlarımız ile aileleri katıldılar. Genç Meslektaşımıza yeniden Hayırlı ve Uğurlu olsun der, Baromuz adına hediye edilen Avukat Cübbesini bir ömür boyu layığı ile üzerinde taşımasını dileriz.

Yine Yaz Kararnamesi ile ilimize atanan Başta İl Cumhuriyet Baş savcımız ile İdare Mahkemesi Başkanımıza ve ve gerek il gerekse ilçe merkezine atanmış olan Değerli Hakim ve Savcılarımıza hayırlı olsun dileklerimizi ileterek, hayırlı olsun ziyaretini bizzat şahsım gerçekleştirdim. Siz meslektaşlarımızın selamlarını götürerek kendilerine Hayırlı olsun dileklerimizi sundum.

Bayrağımızın indirilmesi nasıl bizleri rahatsız etti ise, Yine Bir Teröristin, Terör yanlılarınca Lice de dikilen Heykeli de o derece bizleri rahatsız etmiştir. Bu vahim olayı da yine aynı şekilde lanetliyoruz.

Yine 30 Ağustos Zafer Bayramımızı büyük bir coşku ile kutlayarak Baro Başkanlığımızın günün anlamına istinaden basın açıklaması, Basın mensupları ile paylaşılmış ve sizlere sitemiz ve mail ortamında duyurulduğu gibi kamuoyu ile paylaşılmıştır. İlgili törenlere de bizzat tarafımca Baromuz adına katılınmıştır. Zafer Bayramımızın 92. yıl dönümü tekrar kutlu olsun.  

Isparta Baromuza ve bizlere önceki dönemde olduğu gibi bu dönemde de desteğini ve katkısını esirgemeyen MESLEKTAŞLARIMA, gösterdikleri, destek ve güven için minnettar olduğumu belirtir, YENİ ADLİ YILIMIZIN TÜM MESLEKTAŞLARIMIZA uğur getirmesini dilerim.

BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ, Baromuzda ki tüm kazanımların temelinde Sizlerin bizlere olan destek, katkı ve hoşgörüsünün yatığını tekrar tekrar belirtir, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN NETİCELERİNİ SİZLERLE PAYLAŞMANIN GURUR VE MUTLULUĞUNU YAŞAYARAK, BİZE GÜVENEREK TESLİM ETMİŞ OLDUĞUNUZ ISPARTA BARO BAŞKANLIĞI SANCAĞINI VE EN ÖNEMLİSİ DE MASANIZDA GÖRMEKTEN BÜYÜK ONUR DUYACAĞINIZ TÜRKİYE CUMHURİYETİMİZİN AY YILDIZLI SAYRAĞINI SİZLERE BU ADLİ YIL AÇILIŞ TÖRENİNDE TEMİZ VE AK OLARAK HEDİYE ETMENİN DE MUTLULUĞUNU YAŞADIĞIMIZI BELİRTİYOR ve saygılar sunuyorum.

 01.09.2014

 Av. Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU

                                                            Isparta Baro Başkanı