2016 - 2018 FAALİYET RAPORU

KIYMETLİ MESLEKTAŞLARIM

29. DÖNEM 01.09.2018 -30.09.2018

TARİHLERİ ARASI 23.FAALİYET RAPORU

 

Sevgili meslektaşım, bu ayda 29. Dönemin Genel Kurulumuz öncesi 23. Faaliyet raporunu sizlere sunmaktan büyük mutluluk ve onur duyuyor saygılar sunuyorum.

Isparta Baro Başkanlığı ve şahsım adıma, 2018 - 2019 Adli Yılımızın, Başta Meslektaşlarım Avukatlara, Yargıçlarımıza, Savcılarımıza tüm Yargı çalışanlarımıza, ülkemize, ülkemiz hukukuna yararlı olmasını diliyor, huzurlu bir Adli Yıl geçirmemizi umut ediyorum.

Kaleme aldığım Baromuzun 29. Döneminin Son 23. Faaliyet Raporunu sizlere arz ederken aynı zamanda 06/10/2018 tarihinde Isparta Barosu Yeni Hizmet Binamız Av.Fatma Sevük Konferans Salonunda icra edeceğimiz Baromuzun 60. Yılında ki 30. Olağan Genel kurulunun tüm meslektaşlarımıza Baromuza ve ülkemizin yargı camiasına hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim. Baro sizlerin, bize devrettiğiniz Baronun Meşalesini sayın Genel Kurulumuza Onuru ile Şerefi ile teslim aldığımız tarihte ki gibi teslim ediyoruz. Bundan dolayı bahtiyarız. Baromuzun Genel Kuruluna tüm meslektaşlarımızın katılımı, Baromuza sahip çıkmamızın bir göstergesi olacaktır. 60 Yıllık Baro tarihimizde sayın meslektaşlarımız nasıl en doğru kararı verdi ise bu Genel Kurulda da en doğru kararı vereceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Gerek bu dönem görev yapmış gerek önceki dönemde görev yapmış Baronun tüm kademelerinde görev almış Meslek Büyüklerime ve değerli meslektaşlarıma da ayrı ayrı teşekkürlerimi sunar, aday olacak olan tüm meslektaşlarıma da bu hizmet yarışına dahil oldukları için şimdiden şükranlarımı sunarım. Bu bir Baro hizmeti ve gönüllü bir hizmet bundan dolayı bu Genel Kurulun kazanını veya da kaybedeni olmayacak çünkü tüm meslektaşlarımız aynı amaç için yola çıkıyor, tek amacımız her zaman mücadelesini verdiğimiz Savunma Hakkı ve Adaletin tecellisi ve onun kalesi olan Baroya hizmet etmek. Onun için ister yeterli oyu alsın ister almasın tüm meslektaşlarımıza şimdiden başarılar diler kendilerine bu ilgi ve alakaları ve duyarlılıkları için teşekkürlerimi sunarım. Genel Kurulumuz öncesinde;

06/10/2018 günü

Saat 8.30 – 10.30 arası Kahvaltımız

Saat 12.30-13.30 arası da Öğle Yemeğimiz vardır.

Tüm Meslektaşlarımızı kahvaltımıza ve öğle yemeğine de beklediğimizi belirtir, 29.Yönetim Kurulu üyeleri ve şahsım adına şimdiden Genel Kurulumuzun Hayırlı ve Uğurlu olmasını diler, BİZ HER ZAMAN BELİRTTİĞİMİZ ÜZERE BÜYÜK BİR AİLEYİZ DER, Faaliyet Raporumuza devam ederim.  

2018 - 2019 Adli Yılı Açılışı Nedeni İle Viola Kafe'de düzenlenen geleneksel kahvaltımız; meslektaşlarımızın katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Yoğun Katılım sağlayan tüm meslektaşlarımıza şükranlarımızı sunarız.

Isparta Barosu 2018 yılı 30. Olağan Genel Kurul Çağrı ve Gündem Duyuruları Baro Başkanlığımızca gerçekleştirildi, Gündem Maddelerinde sizlerin de tetkik ettiği üzere, Eğer Baromuza müracaat eden Stajyer Avukatımızın Birinci Derece Şehit Yakını olması halinde kendisinden alınmakta olan Kesenek vd. maddi katkıların alınmamasını önerinize sunuyoruz, Yine vefat eden meslektaşlarımızın aidat borçlarının bulunuyor olması ve Adalet Müfettişi tarafından bu aidatların tahsili tarafımıza önerilmiş ise bizler Genel Kurulumuza bu aidat borçları ibra edip edemeyeceklerini gündemle sunuyoruz. Yine emekli olan meslektaşlarımızın fiili olarak avukatlık da yapmıyor olması halinde bunca yıl aidat ödemiş olmaları ve baromuzun nakdi durumu da dikkat alınarak bundan sonra aidat ödememelerini, fiili olarak çalışıyorlarsa da en azından %50 sini veya da hiç aidat ödememelerini yine genel kurulumuzun taktirlerine sunuyoruz. Geçtiğimiz dönem de de 5 yıl altında kıdemi bulunan meslektaşlarımız ile Kamu Avukatı meslektaşlarımızın aidatlarının %50 si oranında ödeme yapması konusunda iyileştirme önerimiz genel kurulumuzca kabul görmüş idi bundan dolayı da Genel Kurulumuza şükranlarımızı sunarız.  

Isparta Baro Başkanlığı’na kayıtlı tüm avukat ve stajyerlere Şirin Petrol’ de  özel  04.09.2018 tarihinden itibaren 1 yıl süre ile geçerli olmak üzere %5 akaryakıt indirimi sağlanmıştır. Tüm meslektaşlarımıza hayırlı olsun deriz.

Türkiye Barolar Birliği Başkanımız Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Adalet Bakanımız Abdülhamit Gül’e taleplerimizi içeren mektup sundu. Taleplerimizin kabulünü umut eder birlik başkanımıza teşekkür ederiz. Artık Avukatlık bir çile mesleği oldu bu çilenin sona erdirilmesi içinde mücadele etmeye devam edeceğimizi de buradan ifade ederiz.

Genç Meslektaşlarımızdan Av. Mert Söyleyici'nin yine Av. Mustafa Şahin'in Ruhsat Töreni Baro Hizmet Binamızda gerçekleştirildi. Kendilerine ve aileleri ile sevenlerine hayırlı ve uğurlu olsun der mutlu ve huzurlu bir meslek hayatı dileriz.

Genç meslektaşlarımız Av. Belgin Top ve Av. Yadigar Güzel'in büro açılışı; Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, şahsım, Baro Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Baromuz üyesi meslektaşlarımızın katılımı ile  gerçekleştirildi. Hayırlı olsun der genç meslektaşlarımıza başarılar dileriz.

Genç Meslektaşlarımız Av. Mustafa Turhan'ın yine Av. Tuğçe Günay Yılmaz'ın Ruhsat Töreni Baro Hizmet Binamızda gerçekleştirildi. Kendilerine ve sevenlerine Hayırlı ve uğurlu olsun deriz.

Bu dönem içerisinde 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılı başladı. Başta tüm öğrencilerimiz ile onların veli ve öğretmenlerine başarı getirmesini diler, Fikri Hür, Vicdanı Hür nesillerin yetişmesi dileği ile yeni eğitim ve öğretim yılımızın hayırlı olmasını dileyerek bu konuda ki Basın açıklamamızı Kamuoyu v sizlerle paylaştığımızı belirtir saygılar sunarız.

Bu dönem içerisinde Gaziler Gününü de Kutladık. Türkiye Cumhuriyeti'nin var oluş mücadelesinde, bir uzvunu vatanı uğruna feda eden gazilerimizin onurlandırıldığı gün önemli bir gündü. Yokluklar içerisinde var edilen Türkiye Cumhuriyeti'nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde verilen kurtuluş mücadelesi sonucu kurulduğunu belirtir, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aramızdan ayrılarak öbür dünyaya intikal etmiş olan tüm Gazilerimize Allah Rahmet eylesin der, hayatta olanlara ise sağlık mutluluk ve afiyet dileriz.

29.Dönem 23. ayında da Yönetim Kurulu Toplantılarımız hız kesmeden gündemli olarak Baro Hizmet Binası Toplantı Salonunda Gerçekleştirildi. Tüm Yönetim Kurulu üyesi meslektaşlarıma ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım.

Mübarek muharrem ayı münasebetiyle aziz şehitlerimiz ve aramızdan ayrılan meslektaşlarımızın anısına her yıl düzenlenen geleneksel aşure ikramımız Isparta Cumhuriyet Başsavcımızın katılımı ile Adliye sarayı önünde gerçekleştirildi. Allah bir daha göstersin diyerek tüm meslektaşlarımıza ve katılım sağlayan Hâkim ve Savcılarımıza değerli Halkımıza teşekkürlerimizi sunarız.

Isparta Barosu Hizmet Binasında bulanan kafeteryanın hafta sonları ve pazartesi günleri spor müsabakalarında açık olması nedeni ile meslektaşlarımız bir araya geliyor ve bu dönem de de bir araya geldiler. Baro üyesi meslektaşlarımız büyük ilgisi oluştu. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan spor müsabakalarında da Tüm meslektaşlarımızı Baromuz kafetaryasına bekliyor saygılar sunuyoruz.

27.09.2018 Tarihinde Yalvaç ilçesi Baro Temsilciliğimizin düzenlediği Aşure ikramını tüm Yalvaçlı meslektaşlarımızın ve de; Yalvaç Kaymakamımız, Meslektaşımız Yalvaç Belediye Başkanı Av. Halil Hilmi Tütüncü, Yalvaç Başsavcımız, Baromuz Yönetim Kurulu üyesi ve Saymanı Av. Abdullah Çelik eşliğinde gerçekleştirdik. Yalvaç İlçesi Baro Temsilcimiz Av.Ahmet Hayri Yüncü ve tüm meslektaşlarımıza ve bizi yalnız bırakmayan değerli misafirlerimiz ile Yalvaçlılara teşekkür ederiz. Aşurede ki farklılıklar nasıl bir araya gelince mükemmel bir tat ortaya çıkıyorsa, ülkemizde ki farklılıklarda bir araya gelince aynı mükemmelliğin ortaya çıkacağı inancımız ile Allah bir daha göstersin diyerek saygılar sunarız.

28.09.2018 Tarihinde Türkiye Barolar Birliği Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Merkezi Birliği tarafından düzenlenen Türkiye'de Adalete Erişim için Adli Yardım Uygulamalarının Geliştirilmesine Destek Projesi konulu Antalya ilinde düzenlenen Sıla Antalya Bölge Toplantısına Baro Üyesi meslektaşlarımız Av. Şeref Alkaç ve Av. Aysu Alkaç katılmışlardır. Kendilerine teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz.

Faaliyet raporumuzu sonlandırırken tüm meslektaşlarıma yeniden bize gösterdikleri sonsuz destek ve katkıdan dolayı şükranlarımızı sunarız. Büyük bir aile olmanın sorumluluğunu idrak ettiğimiz ve TEK SES VE TEK YÜREK OLMANIN bizlere güç verdiğini belirterek 06/10/2018 (CUMARTESİ GÜNÜ) günü ISPARTA BAROSU 30. OLAĞAN GENEL KURULUMUZUN ŞİMDİDEN TÜM MESLEKTAŞLARIMIZA HAYIRLI VE UĞURLU OLMASINI DİLER TÜM MESLEKTAŞLARIMIZI GENEL KURULDA GÖRECEK OLMANIN MUTLULUĞUNU YAŞADIĞIMIZI BELİRTEREK;

Sevgiler ve Saygılar sunarız. 01.10.2018

 

AV.GÖKMEN HAKKI GÖKMENOĞLU

ISPARTA BARO BAŞKANI

KIYMETLİ MESLEKTAŞIM

29. DÖNEM 01.08.2018 -31.08.2018

TARİHLERİ ARASI 22.FAALİYET RAPORU

 

Sevgili meslektaşım, öncelikle 2018-2019 Adli Yılının tüm meslektaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederim. Yargının hızlandığı, savunmaya saygının üst seviyeye çıktığı bir yıl olmasını ümit ederim.

Bu dönem içerisinde Kurban Bayramımızı da icra ettik, bayram öncesinde Baro Mesajımızda da ifade ettiğimiz üzere En güzel ve En güzel bayramlar sizlerin olsun der geçmiş bayramınızı yeniden tebrik ederim.

Sizlere verdiğim söz uyarınca şeffaf Baro anlayışı uyarınca bu ayda 29. Dönem 22. Faaliyet raporunu sizlere sunmaktan büyük mutluluk duyuyor saygılar sunuyorum.

Bu dönem içerisinde yayınlanan Hâkim ve Savcı kararnamesi ile ilimizden bir çok Hakim ve Savcı başka illere gittiği gibi yine ilimize de bir çok yeni Hakim ve Savcı geldi. Kendilerine başarılar dileriz. Baromuz adına ilimizden ayrılan Hâkim ve Savcılara Baro Plaketlerimiz taktim edildi. İlimize yeni atanan Hâkim ve Savcılara da yine teşekkür yazıları baromuz adına gönderildi. Bu çerçeve de 01.08.2018 tarihinde Yalvaç Adalet Komisyonu Başkanı, Ağır Ceza Reisi Mustafa Tünay ilimiz Yalvaç ilçesi Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığından ayrılışı nedeni ile Baro Başkanlığımıza Baro Genel Sekreterimiz Av. Salih Kocagöz, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av. Ünsal Çankaya, Av. Ömer Berber, Av. Fatih Semiz, Av. Derya Akman ve Av. Serdar İpek'in  katılımı İle Allaha ısmarladık ziyaretinde bulundular kendilerine yeni görev yerinde başarılar dileriz.

 

Yalvaç Adalet Komisyonu Başkanı ve Ağır Ceza Reisi ve Hâkimlerinin onuruna Yalvaç’da verilen veda yemeğine Yalvaç Baro temsilcimiz ve yine değerli meslektaşlarımız katıldılar, kendilerine teşekkürü bir borç biliriz.

Yine bu dönem içerisinde A.B.D nin Türkiye Cumhuriyeti’nin Bakanlarına yönelik sözde yaptırım kararını bir basın açıklaması ile kınadık. Gücünü Türk milletinden alan Türk yargısına hiç bir gücün ayar vermeye çalışamayacağını yeniden buradan haykırıyoruz.

Bu dönem içerisinde de yine önceki aylarda olduğu gibi Yönetim Kurulu toplantılarımız baro hizmet binamızda Çarşamba günleri gündemli olarak icra edildi. Toplantı sonrası alınan kısa kararlar anında siz sayın meslektaşımıza resmi internet sitemizden duyuruldu. Kaldı ki siz meslektaşımızın da Yönetim kurulu toplantısında görüşülmesini istediği gündem maddesi olması halinde ise, Baromuza ilgili konuyu iletmesini önemle rica ederiz.

İlimizde yeni hizmete girmiş olan Ramada otel ile Baromuza ve tüm meslektaşlarımıza  %20 indirim sağlanması konusunda anlaşmaya varıldı. Baromuzun bu güne kadar anlaşmalı olduğu ve halende meslektaşlarımıza katkı sağlamak üzere anlaşma yapmaya devam ettiği anlaşmalı kurum kuruluş ve özel firmalar resmii baromuz sitesinden öğrenilebileceğini önemle belirtiriz.

Yine bu dönem içerisinde yayınlanan Hâkim ve Savcı kararnamesi ile ilimizden ayrılan Hakim ve Savcılar ile emekliye ayrılan Hakimlerin onuruna Isparta Başsavcılığınca; veda yemeği düzenlendi. Baromuz adına şahsım yemeğe katılarak aramızdan ayrılan hakim ve savcılara plaketleri taktim edildi, kendilerine tekrar hayırlı olsun deriz.

Meslektaşlarımızın son dönemde özellikle CMK hizmetleri ve yaşamış olduğu sıkıntılara ilişkin Baro Başkanlığımıza yapılan başvurular uyarınca Baro Başkanlığımızca Isparta Adalet Komisyonu ve Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen yazılarımız resmi internet sitesinde mevcut olup, bu konulara ilişkin sıkıntıların yeniden nüksetmesi halinde baromuzun bilgilendirilmesini önemle rica ederiz.

Bu dönem içerisinde Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı'nın 49.Yılı Kutlandı. Konuya ilişkin yine Baro Başkanlığımızın kutlama yazısı TBB’ne gönderildi ve siz sayın meslektaşlarımıza bilgi verme anlamında Baromuz resmi internet sitemizde paylaşıldı. TBB’ne nice yıllar dileriz.

10-12 Ağustos 2018 tarihleri arasında Aydın Barosu ev sahipliğinde düzenlenen Ege ve Marmara (Genişletilmiş) Bölge Baro Başkanları toplantısına Baro Başkanımız adına şahsım ve yine Baro Saymanımız Av. Abdullah Çelik katıldı.

Adıyamayan'da Bingöl’de ve diğer illerde Pkk'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında bu dönem içerisinde çıkan çatışmalarda şehit olan Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet kederli ailelerine baş sağlığı dileriz. Yaralı Gazilerimize de acil şifalar dileriz. Konuya ilişkin basın açıklamalarımız Kamuoyu ve siz sayın meslektaşımız ile paylaşılmış ise de yeniden Şehitlerimize Allah'tan rahmet ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dileriz. TSK de gerçekleşen başarılı operasyonlarla da alınan neticelerin de kanlarımızın yerde kalmayacağını gösterdiğini belirterek, güvenlik güçlerimize de başarılar dileriz

Baro Başkanlığımızca Yeni atanmış olan Adalet Bakanı Yardımcılarına gönderilen kutlama yazımız üzerine Adalet bakanı yardımcılarımızdan da aynı şekilde teşekkür yazıları Baro Başkanlığımıza gönderilmiş olup resmi sitemizde ilan edilmiştir.

Yine Bu dönem içerisinde 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 96.Yılını kutladık. Kutlamalara ve Resmi törenlere Baro Başkan yardımcımız Av.Bahadır Erdem katıldı. Kendisine teşekkür ederiz. Zaferimizin 96. Yıl dönümü münasebeti ile Baromuzun basın açıklaması tüm basın mensupları ile ve siz meslektaşlarımızla paylaşıldı, yine 30 Ağustos Zafer Bayramımız şerefine baromuzun görsel videosu sizlerle sunuldu. Beğendiğinizi umar, Zaferimizin 96. Yıldönümü kutlu olsun der, Bayrağımızı indirmek isteyenlere tarihimizde ki zaferler ders olsun deriz.

Siz Meslektaşıma verdiğim söz uyarınca seçimden seçime değil, her ay düzenli olarak sunduğumuz FAALİYET RAPORUMUZU SONLANDIRIRKEN 2018-2019 ADLİ YILIMIZIN DA TÜM MESLEKTAŞLARIMIZA, YARGI CAMİASINA HAYIRLI VE UĞURLU OLMASINI DİLER BU NEDENLE DE 01/09/2018 GÜNÜ (CUMARTESİ) SAAT 09.00-12.00 ARASINDA MESLEKTAŞLARIMIZ VE AİLELERİNİN ŞEREFİNE BARO BAŞKANLIĞIMIZIN DÜZENLEDİĞİ YENİ ADLİ YIL KAHVALTISINA TÜM MESLEKTAŞLARIMIZIN AİLELERİ İLE BİRLİKTE KATILIMININ BİZLERİ ONURLANDIRACAĞINI BELİRTİRİZ.

06/10/2018 TARİHİNDE BAROMUZ YÖNETİM KURULUNUN ALDIĞI KARAR UYARINCA, 60. YAŞINI KUTLADIĞIMIZ ISPARTA BARO BAŞKANLIĞIMIZIN 30. OLAĞAN GENEL KURULUNU İCRA EDECEĞİZ. GENEL KURULUMUZUN DA AYNI ŞEKİLDE BAŞTA MESLEKTAŞLARIMIZA, BAROMUZA VE ÜLKEMİZE HAYIRLI VE UĞURLU OLMASINI DİLER. BU DÖNEM İÇERİSİNDE BAROMUZUN HER KADEMESİNDE GÖREV ALMIŞ OLAN TÜM MESLEKTAŞLARIMA, BARO PERSONELİMİZE DE AYRI AYRI ŞÜKRANLARIMI SUNARIM.

ISPARTA BAROSU MENSUBU OLMAK BÜYÜK ŞEREF, HELE SİZ MESLEKTAŞLARIMIZIN TEVACCÜHÜ İLE ISPARTA BARO BAŞKANI OLMAK İSE ÇOK BÜYÜK BİR ŞEREF. TÜM MESLEKTAŞLARIMIN BAŞTA ŞAHSIMA VE TÜM BARO KADEMESİNDE GÖREV ALMIŞ OLAN MESLEKTAŞLARIMA GÖSTERDİĞİ SONSUZ DESTEK VE KATKI İLE HOŞGÖRÜ UNUTULAMAZ. EĞER BİR BAŞARI VAR İSE BUNUN SAHİBİ SİZ MESLEKTAŞIMDIR. TEK SES VE TEK YÜREK OLMAK HER ZAMAN BİZLERE GÜÇ VERDİ, ENERJİ VERDİ…

Demokratik, Laik ve Sosyal Bir Hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin ve onun izinde olan Baro Başkanlığımızın çalışmalarında yeniden buluşmak dileği ile sevgiler ve saygılar sunarım.

 

AV.GÖKMEN HAKKI GÖKMENOĞLU

          ISPARTA BARO BAŞKANI

 

KIYMETLİ MESLEKTAŞLARIM

29. DÖNEM 01.07.2018 -31.07.2018

TARİHLERİ ARASI 21.FAALİYET RAPORU

 

DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM 2017-2018 ADLİ YILI SONA ERDİ. ADLİ TATİLİMİZİN HER NE KADAR SAVUNMANIN TATİLİ OLMASADA GÜZEL VE HUZURLU GEÇMESİNİ ÖNCELİKLE TEMENNİ EDERİZ.

Sevgili meslektaşım, göreve geldiğimiz günden itibaren şeffaf Baro anlayışımız çerçevesinde genel kurullarda sunulan faaliyet raporlarımızı her ay sunma sözümüz gereğince bu ayda 29. Dönem 21. Faaliyet raporunu aylık olarak siz meslektaşımıza sunmanın büyük mutluluğunu duyuyor saygılar sunuyorum.

Bu ay içerisinde Meslektaşımız Yalvaç Belediye Başkanı Av.Halil Hilmi Tütüncü’ nün Özel Daveti İle 03-08 Temmuz 2018 Tarihleri Arasında 17. si Düzenlenen Yalvaç Pisidia Antiokheia Kültür Turizm Ve Sanat Festivali Etkinliklerine Baromuz adına katıldım. Değerli meslektaşım Yalvaç Belediye Başkanımıza etkinlik nedeniyle teşekkürlerimizi sunarız.

YİNE GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN BAŞLATTIĞIMIZ UYGULAMA İLE TÜM BANKALARDAN AÇIK ALINAN TEKLİF UYARINCA BU DÖNEMDE DE ISPARTA DENİZBANK İLE BARO BAŞKANLIĞIMIZ ARASINDA EN YÜKSEK TEKLİF NEDENİ İLE BAROMUZA ALINAN 90.000.00 TL’lik BAĞIŞ KARŞILIĞINDA SÖZLEŞME İMZALADIK TÜM MESLEKTAŞLARIMIZA VE BAROMUZA HAYIRLI OLMASINI DİLERİZ. Ayrıca Meslektaşlarımıza Eft ücretsiz havale, ücretsiz çelik kasa hizmeti, Denizbank Afilli kart kullanma karşılığında Yüz Bin TL limitli ücretsiz mesleki sorumluluk sigortası ve meslektaşlarımızın şahsi mevduatlarına da özel mevduat getirisi v.d. gibi hizmetler karşılığında protokol tanzim edilmiştir.

Baro Yönetim Kurulu toplantılarımız her zaman olduğu gibi gündemli ve çarşamba günleri icra edilmeye devam edilmiş. Hemen toplantı sonunda da kısa karar baromuz resmi internet sitesi ve sosyal paylaşım sitelerinde ilan edilmiştir. Sizlerin öneri ve talep ve şikâyetleri de yine gündemde yer almış ve çözümleri anında üretilmiştir.

Bu dönem içerisinde Yönetim Kurulu üyemiz Av Ünsal Çankaya ve Meslektaşımız Av.Mustafa Büber ve Şahsım, İş ve İşçi Bulma Kurumu Müdürü ve yetkililerini ziyaret ederek, meslektaşlarımızdan gelen haksız rekabete ilişkin bir kısım şikâyetleri kendilerine ilettik ve bu konu dada mutabık kaldık.

Meslektaşlarımızdan gelen yoğun istek üzerine Isparta Baro Başkanlığımızca

Karadeniz (Batum) Kültür Turu Samsun Trabzon Batum Erzurum Nevşehir güzergahı olarak kişi başı  900.00 TL ye düzenlenmiş olup şimdiden katılım sağlayan meslektaşlarımıza hayırlı yolculuk ve iyi tatiller dileriz.

Demokrasimize Kasteden Hain Darbe Girişimini Ve Tüm Destekçilerini 15 Temmuz 'un İkinci Yılında Nefretle Lanetledik. Şehitlerimizi Saygıyla ve Minnetle Andık. Türkiye Cumhuriyeti Darbeler Ve Hukuksuzluklar Ülkesi Olmayacak Kadar Güçlüdür Ve İlelebet Payidar Kalacaktır diyerek konuya ilişkin Baro Basın açıklamamızı sizlerle ve kamuoyu ile de öncesinde paylaştık.

Isparta Valiliği Tarafından Düzenlenen; 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Programlarının tamamına Baro başkanlığımız adına şahsım ve Baro Saymanımız Av. Abdullah Çelik Ve Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Arzu Elma Benli katıldık.

Bu dönem içerisinde Baromuz duayenlerinden Av Güngör Çakmakçı’yı Hakka uğurladık. Kendisine ve tüm Baro Camiamıza yeniden Başsağlığı dileriz. Meslek büyüğümüz anısına İdare Mahkemesi (Eski Adliye) Önünde, Isparta Belediye Başkanımız Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Isparta C.Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, Isparta İdare Mah. Başkanı İbrahim Ethem Kalkan, Ak Parti İl Başkanı Av.Osman Zabun, Chp İl Başkanı Ahmet Kürkçü Ve Değerli Meslektaşlarımızın  Dost Ve Yakınlarının Katılımı İle Anma Programı düzenledik ve don görevimizi yerine getirdik. Bu acılı günümüzde Bizleri Yalnız Bırakmayan Tüm Sevenleri, Dostları Ve Meslektaşlarımıza Müteşekkiriz. Saygılar sunarız. Tekrar Başımız sağ olsun. Merhum Meslektaşımız anısına 1 yıl önce Orman Bölge Müdürlüğünce tescilini yaptırdığımız Baromuz Hatıra Ormanı ile Meslektaşımız Av Güngör Çakmakçının ismini ilelebet yaşatacağımızı da bir kez daha meslektaşlarımıza belirtiriz.

İstanbul Kadın ve Kadın Kuruluşları Derneği/İKADDER ve Isparta El Ele Derneği Başkanlığında Akdeniz Bölge Toplantısına Baro Başkanlığımız davet edilmiş olup, bu dönem aldığımız bu Nazik davet üzerine Isparta Baro Başkanlığımız adına Yönetim Kurulu Üyemiz Kadın Komisyonu Koordinatörü Av.Arzu Elma Benli ile Şahsımın katılımı ile Kadına Karşı Şiddet ve Bağımlılıkla Mücadele konusunda bu güzel çalışmaya Türkiye'nin dört bir yanından katılan katılımcılara Isparta ölçeğinde bilgilendirme yaptık. Bu güzel çalışmaya imza atan Isparta El Ele Derneği Başkanı Sayın Canan Aydın'a ve değerli dernek yöneticisi ve üyelerine şükranlarımızı sunarız.

Yukarıda da ifade ettiğimiz üzere Adli Tatil Başladı bu faaliyet raporu vesilesi ile Adalet Hizmetinin Etkin, Verimli, Hızlı Ve Tarafsız Bir Şekilde Yerine Getirilmesi İçin Üstün Çaba Gösteren Tüm Meslektaşlarıma; Her Ne Kadar Adalet Hizmetinin Tatili Olmasa Da, Yeni Adli Yıla Dinlenmiş Bir Şekilde Girebilmeleri Ve Güzel Geçmesi Dileğiyle İyi Tatiller Diliyoruz.

Adli tatil/çalışmaya ara vermeye ilişkin yasal mevzuat; da Baro sitemizde yer almakta olup meslektaşlarımız da bu konuda bu dönem içerisinde bilgilendirilmiştir. Türk yargı sistemimizde; adli tatil, her yıl yirmi temmuzda başlar, otuz bir Ağ̆ustos’ ta sona erer. Yeni adli yıl bir Eylü̈l’ de Başlayacak olup buna ilişkin mevzuat Baro sitemize yüklenmiştir bilgilerinize sunarız.

18.05.2018 gün ve 30425 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun’un 10. maddesinin 11. ve 12. fıkraları uyarınca, avukatların baroya olan aidat borçları yapılandırmaya tabi kılınmıştır. Bu kolaylıktan yararlanmak isteyen meslektaşlarımız bu dönem içerisinde bu hususta bilgilendirildiler ve ayrıntılı bilgi de Baro resmi internet sitemizde bulunmaktadır.

TBB tarafından yapılan kampanya ile %7'lik özel indirimle Türkiye Barolar Birliği Üyesi Avukatlar, ister Türkiye'yi ister Dünyayı doya doya dolaşabiliyorlar. Adli tatil bedeni ile bu hususta da Baromuz internet sitesinden ayrıntıları öğrenebilirsiniz.

Erzurum Kongremizin 99. Yılını bu dönem içerisinde kutladık. Konya ilişkin Baromuz basın açıklamasını da siz meslektaşlarımız ve kamuoyu ile paylaştık. Kutlu olsun.

Anayasa Mahkemesine yapılacak Bireysel Başvurulara Dair Sık Sorulan Sorular İle İlgili açıklamalar Baromuz resmi internet sitesinde bulunmaktadır, meslektaşlarımıza duyururuz.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de ifade ettiği üzere “Basın, milletin müşterek sesidir. Bu dönem içerisinde Basın Bayramını kutladık ve güne ilişkin Basın açıklamamızı sizlerle ve kamuoyu ile paylaştık. Basın Bayramımız kutlu olsun.

Adli tatil öncesi toplantımızı İl Özel idaresinde icra ettik. İl özel İdaresi Hukuk Müşaviri ve genel sekreter yardımcısı Av Abdullah Çelik’e teşekkür ederiz.

Bu dönem içerisinde acı günlerimizin yanında, evlatlarını  kucağına alan, evlenerek ya da  çocuklarının sünnet merasimi ile mutlu olduğumuz anlarda oldu.  Mutlu anlarımızın çoğalması dileğiyle tüm meslektaşlarımızın mutlu anlarına tanık olmanın da mutluluğunu yaşadık, yaşattınız sağ olun var olun

Hâkimler Ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesinin  25/07/2018 Tarihli 1000 -1001  sayılı adlî ve idari  yargı kararnamesi ile ilimize yeni gelen ve ilimizden başka bir ile giden hâkim ve savcılarımız oldu. Sitemizde ve sosyal paylaşımlarımızda ilan ettik. İlimizden ayrılan hâkim ve savcılarımıza vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür eder, yeni görev yerlerinde başarılar dileriz. İlimize Atanan Yeni Hâkim Ve Savcılarımıza' da Hayırlı Ve Uğurlu Olmasını diler, Çalışmalarınızda Başarılar Dileriz. Bu konuda ki Baromuz plaket ve tebrik yazıları kendilerine teslim edildi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Başdanışmanı Av Zafer Köken (önceki dönem Antalya Baro Başkanı) ile Yine Tbb Yönetim Kurulu üyesi Av. Gültekin Uzunalioğlu (önceki dönem Giresun Baro Başkanı) Baro Başkanlığımızı ziyaret ettiler kendilerine nazik ziyaretleri için teşekkür ederiz.

Bu dönem içerisinde içerisinden geçtiğimiz zor günler nedeni ile belki de en yoğun çalışan Kurul, Baromuz Disiplin Kurulu idi. Bu nedenle Başta Baromuz Disiplin Kurulu  Başkanı Av. Çetin Aköz (Önceki Dönem Isparta Baro Başkanı) ve Üyelerini zor ve özverili çalışmalarından dolayı tebrik ederiz. İş bu nedenle Başta Sayın Başkanımız ve değerli Disiplin kurulu üyelerimize şükranlarımızı sunarız. Kendileriniz Hizmetlerinden dolayı  Baromuz Plaketlerini kendilerine takdim ettik. Tüm üstatlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

Faaliyet raporumuzu sonlandırırken tüm meslektaşlarıma yeniden bize gösterdikleri sonsuz destek ve katkıdan dolayı şükranlarımızı sunarız. Büyük bir aile olmanın sorumluluğunu idrak ettiğimiz ve TEK SES VE TEK YÜREK OLMANIN bizlere güç verdiğini bir kez daha belirterek, Türkiye Cumhuriyetinin ve onun izinde olan Baro Başkanlığımızın ilelebet payidar olması dileği ile tüm meslektaşlarımıza sevgiler ve saygılar sunarak GÜZEL-HUZURLU-MUTLU ADLİ TATİLLER DİLERİZ. 31.07.2018

                     AV.GÖKMEN HAKKI GÖKMENOĞLU

                 ISPARTA BARO BAŞKANI

 

KIYMETLİ MESLEKTAŞLARIM

29. DÖNEM 01.06.2018 -30.06.2018

TARİHLERİ ARASI 20.FAALİYET RAPORU

Sevgili Meslektaşım, bu ay ki 29. dönem 20. faaliyet raporunu sizlere sunmaktan büyük mutluluk duyuyor saygılar sunuyorum. Göreve gelir iken sizlere verdiğim söz gereği her ay düzenli olarak Baromuzun bu ayki faaliyetlerini özetleyerek sizlere sunuyorum, böyle ce 2 yılda bir genel  kuruldan genel kuru raporu sunma yerine her ay sunarak siz meslektaşlarımıza anında bilgi vererek sizlerin de Baromuzun işleyişinden an ve an haberdar olmanızı ve bizlere fikirleriniz ile yol göstermenizi sağlamış oluyoruz, bu da bizleri fazlası ile mutlu ediyor. 

Görev geldiğimiz günden itibaren başlattığımız üzere Baro Başkanlığımız ile çalışmak isteyen ve bunu karşılığında Baromuza ve sizlere vereceği hizmet v.d hususlarda teklifleri sorulan tüm Isparta da ki Bankalara bu dönem içerisinde de yine Denizbank Merkez Şube ile yapılan anlaşmanın sona ermesi nedeni ile yazı yazılmış ve en yüksek teklifi sunan bankalar baromuza davet edilmek sureti ile yeniden teklifleri sorulduğunda en yükse teklifi veren banka yeniden Isparta Denizbank Merkez Şube olması nedeni ile 3 yıl süre ile aynı banka ile anlaşma yapılmasına kara verilmiştir. Bir önceki Dönem 2 yılık süre için 35.000 TL baromuza bağış alınan Denizbank Isparta Şube Müdürlüğünden bu sefer ise 3 yıl karşılığında 90.000,00 TL bağış alınmış olup, bununla yetinilmemiş mevduatlarımızın yine aynı şekilde rayiş mevduat faizlerinden yararlanacağı, meslektaşlarımıza ve baromuza EFT ücretinin alınmayacağı, çelik kasa hizmetinin ücretsiz olması ve 100.000,00 TL limitli mesleki sorumluluk sigortasından (afiili kart alma gibi) belli şartları sağlayanların ücretsiz olarak olanak yaralanması konusunda yönetimimizce anlaşma sağlanmıştır Meslektaşlarımıza ve Baromuza Hayırlı olmasını dileriz.

24 Haziran 2018 günü icra edilen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Seçimlerinin sonuçlarının Başta Ülkemize, Isparta’mıza ve Baromuza hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan başta olmak üzere tüm vekillerimizi kutlar, ilimizde  seçimi kazanan tüm vekillerimize hayırlı ve uğurlu olsun der, meslektaşımız olması nedeni ile Isparta Milletvekili Av.Recep Özel’i de ayrıca tebrik eder, bu hizmet yarışına katılmış olan meslektaşlarımızdan Milletvekili Aday Adayı ve Aday olarak Hizmet yarışında öne çıkmış olan Av. Ayşe Nur Akbay’a –Av Ülkem Baş’a-Av. Eyüp Ersoy’a da şükranlarımızı sunarız.

Bu dönem içerisinde gerek Güneydoğuda ve Afrin de Şehit olan Aziz Mehmetçiklerimizin anısına bir az olsun acılarımızı hafifletme adına, Isparta E Tipi Kapalı Açık Ceza İnfaz Kurumunda görev yapan Mehmetçiklerimizin isteği üzerine kendilerinin yemekhanesine Baromuzun ve sizlerin hediyesi olarak  1 adet Led TV hediye ettik, hayırlı olsun deriz.

24 Haziran 2018 Seçimleri öncesinde Baro Başkanlığımızı sırası ile Ak Parti Isparta Milletvekili Adayı Baro Üyesi Meslektaşımız Av. Ayşe Nur Akbay- Chp Isparta Milletvekili Adayı Mustafa Ceyhan ve İsa Dinçtürk- Ak Parti Isparta Milletvekili Adayı ve Milletvekili Baro Üyesi Meslektaşımız Av. Recep Özel- Saadet Partisi Isparta Milletvekili Adayları Cevat Gençay, İbrahim Ateş ve Hüseyin Eroğlu- İyi Parti Isparta Milletvekili Adayı ve Milletvekili Aylin Cesur- Mhp Isparta Milletvekili Adayları Hasan Basri Sönmez, Zübeyde Turhan, Özgür İsmailoğlu, Ali Özkan-Yalvaç Belediye Başkanı Meslektaşımız Av Hayri Yüncü ve yanlarında değerli meslektaşlarımız baromuzu ziyaret ettiler. Seçim öncesi her siyasi partiye mensup adayların Baromuzu ziyaret etmeleri bizleri ve siz meslektaşlarımızı oldukça memnun etmiştir, Kendilerine teşekkürü bir borç biliriz. Kaldı ki Öncesinde hazırladığımız ve sizlere de duyurduğumuz meslektaşlarımızın sıkıntılarına ilişkin hazırlanan bir mektup da teslim edildi. Seçimler neticelendi artık bizler kaleme aldığımız ve sayın adaylara arz ettiğimiz taleplerimizin, milletvekilliğine seçilmiş olan vekillerimizce yerine getirilmesini önemle beklediğimizi belirtiyoruz. 

Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Ve Adalet Kulübü Başkanı Ve Yönetim Kurulu Baromuzu Ziyaret Ettiler. Kendilerine hayırlı olsun der Baromuzun kapılarının genç Meslektaşlarımıza sonuna kadar açık olduğunu belirtiriz.

Bu dönem içerisinde icra ettiğimiz Baro geleneksel iftar yemeğimiz Tempo Parkta gerçekleştirdik, çok yoğun katılım ile icra ettiğimiz iftarımıza katılan tüm meslektaşlarımıza ve sevenlerine teşekkür eder, nice iftar yemeklerinde buluşmak umudu ile saygılar sunarız.

29.Dönem yönetim kurulu toplantıları yine her hafta Çarşamba günleri Yönetim Kurulu üyelerimizin katılımı ile gündemli olarak icra edildi, kısa kararlar da sitemizde ilan edilerek siz saygıdeğer meslektaşlarımıza da duyuruldu.

Özel Isparta Bilim İlkokulundan Baro başkanlığımıza ziyarette bulunularak meslektaşlarımıza özel indirim teklifinde bulunuldu bu özel indirim nedeni ile kendilerine teşekkür eder, meslektaşlarımıza hayırlı olsun deriz. Meslektaşlarımız resmi internet sitesinden Baro Başkanlığımız ile anlaşmalı olan kurumları takip edebilirler

Yukarıda da ifade ettiğimiz üzere Isparta Baro Başkanlığımıza ziyarete gelen milletvekili adaylarına tarafımızın hazırladığı bir mektup ve isteklerimiz ve çözüm önerilerimiz taktim edildi, hemen akabinde de TBB tarafından buna benzer bir Mektup kaleme alındı ki bu da yine siz sayın meslektaşlarımıza ve kamuoyuna duyuruldu, temennimiz bu isteklerimizin bu dönem içerisinde çözümlenmesidir.

2017-2018 eğitim ve öğretim yılı bu dönem içerisinde son buldu. Tüm evlatlarımıza ve değerli veli meslektaşlarımıza iyi tatiller diler, değerli öğretmenlerimize şükranlarımızı sunarız. Konuya ilişkin basın açıklamamız ve okullara gönderdiğimiz metnimiz sitemizde siz meslektaşlarımız ve kamuoyu ile paylaşıldı.

Önceki seçim dönemlerinde olduğu gibi TBB’nin Her okula bir Avukat projesi gereği Baro Başkanlığımız nezdinde de Yönetim Kurulumuzun aldığı karar doğrultusunda Her mahalleye gönüllü bir Avukat görevlendirdik. Meslektaşlarımızın tamamı görevlerini layığı ile yerine getirdiler kendilerine buradan da ayrı ayrı teşekkürü bir borç bilirim. Seçim güvenliğine Baromuzun gönüllü meslektaşları ile ortak olması zaten yapılan seçimin şaibesiz ve şeffaf yapılmasına da büyük katkı sağlamıştır. Kaldı ki konuya ilişkin olarak da Baro Başkanlığımızca öncesinde tüm siyasi partilere yazı yazılarak il ve ilçe seçim kurullarına bilgi verilmek sureti ile Baromuz ihbar telefonları seçim günü hizmete girmiştir. İlimizde icra edilmiş olan sorunsuz seçim de zaten bu dediklerimizi tescillemiştir.

Bu dönem içerisinde Ramazan bayramımızı kutladık, tüm meslektaşlarımızla sağlıklı huzurlu nice bayramlar görmek umudu ile yeniden bayramlarınızı kutlar saygılar sunarız. Konuya ilişkin basın açıklamamız sitemizde siz meslektaşlarımız ve kamuoyu ile paylaşıldı.

Bu dönem içerisinde Babalar gününü kutladık. Nice babalar gününü hep beraber kutlamak umudu ile Konuya ilişkin Basın açıklamamız ve kutlama metnimiz sitemizde siz meslektaşlarımız ve kamuoyu ile paylaşıldı.

Avukatlık ücret alacağında görevli mahkemenin neresi olduğun net olarak belirleyen Bölge Adliye Mahkemesi Kararı sitemizde ilan edildi meslektaşlarımıza hayırlı olsun deriz.

Av.M.Selim Tokoğlu, Av.Ramazan Erdoğan Özdemir, Av.Melike Şehirli, Av.Emre Doğan Ve Av.Esra Yılmaz Baro İdari Binamızda Av.Fatma Sevük Konferans Salonunda ruhsat törenleri icra edildi. Kendilerine ve sevenlerine ve değerli hocalarına hayırlı olsun der uzun ve başarılı bir meslek hayatı dileriz.

Süleyman Demirel Üniversitesi Adli Tıp Ana Bilim dalı Başkanı  Prof. Dr. Süleyman Serhat Gürpınar baro başkanımızı yönetim kurulu üyelerimiz Av.Fatih Semiz ve Av.Serdar İpek'in katılımı ile makamında ziyaret ettiler akabinde; SDÜ Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr.Süleyman Serhat Gürpınar'ın sunumu ile "Çocuk İstismarında Adli Tıp Bilirkişiliği" konulu seminerimiz baro hizmet binası Av.Fatma Sevük Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Kendisine ve katılan meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.

Yine bu dönemde Baro Levhamızın son halini sizlere taktim ettik, bu sene özellikle kırtasiye ve matbaa masrafının çok tutması nedeni ile Baro Levhamızı dijital ortamda CD olarak bastırdık, beğeneceğinizi umar, yanında Altınyıldız indirim kartlarınızla birlikte sizlere ulaştırdık.

Bu dönem içerisinde de acısı ile tatlısı ile bir çok an yaşadık, Acılarımızın az olduğu hatta hiç olmadığı güzel günlerimizin, düğünlerimizin bol olduğu günler dileriz. Meslektaşlarımızın İyi ve kötü günlerinde hep yanlarında olmaya gayret gösterdik ve göstermeye devam edeceğiz çünkü biz büyük bir aileyiz ve bunu da son derece bilincindeyiz.

Faaliyet raporumuzu sonlandırırken tüm meslektaşlarıma yeniden bize gösterdikleri sonsuz destek ve katkıdan dolayı şükranlarımızı sunarız. Büyük bir aile olmanın sorumluluğunu idrak ettiğimiz ve TEK SES VE TEK YÜREK OLMANIN bizlere güç verdiğini belirterek, Tüm meslektaşlarımıza  sevgiler ve saygılar sunarız. 02.07.2018

AV.GÖKMEN HAKKI GÖKMENOĞLU

ISPARTA BARO BAŞKANI

KIYMETLİ MESLEKTAŞLARIM

29. DÖNEM 01.05.2018 -31.05.2018

TARİHLERİ ARASI 19.FAALİYET RAPORU


Sevgili Meslektaşım, bu ayda 29. dönem 19. faaliyet raporunu sizlere sunmaktan büyük mutluluk duyuyor, RAMAZAN AYIMIZIN KUTLU OLMASINI  DİLER, GELENEKSEL ISPARTA BARO BAŞKANLIĞININ 01/06/2018 GÜNÜ TEMPO PARKTA DÜZENLEDİĞİ İFTAR PROGRAMINA TÜM MESLEKTAŞLARIMIZ İLE BİRLİKTE EŞ VE EVLATLARINI BEKLEDİĞİMİZİ BELİRTİR, saygılar sunarız.

 

Isparta Barosu Hizmet Binasında bulanan Kafeteryanın hafta sonları spor müsabakalarında açık olması nedeni ile meslektaşlarımız bir araya geliyor. Kafeteryamızın tam faaliyete geçmiş olması ve meslektaşlarımız ile büyük  ilgili gösterilmiş olması bizleri ziyadesi ile mutlu ediyor, Sorumlu Yönetim Kurulu üyemiz Av. Fetih Semize tekrar teşekkürlerimi iletir, ilginiz nedeni ile şükranlarımı sunarım. Tüm Meslektaşlarımızı bekliyoruz.

 

02.05.2018 tarihinde Staj eğitim merkezi tarafından Stj. Av. Hikmet Güneş, Stj. Av. Tevfik Yasin Çalhan ve Stj. Av. Mert Tuncer seminer sunumunu Baro hizmet binası Av. Fatma Sevük Konferans Salonunda Baro Staj Eğitim Merkezi eğitmenimiz Av. Tuğçe Demiralay ve Av. Stajyerlerimizin katılımı ile gerçekleştirdi.

 

Bu dönem içerisinde de Baro Yönetim Kurulu Toplantılarımız düzenli ve gündemli olarak yapılarak kısa kararlar sizlere toplantı sonrasında resmii internet sitemizde ilan edildi.

 

Genç Meslektaşlarımızdan Av. Gülsüm Önel ve Av. Merve Demir'in ruhsat törenleri baro hizmet binamızda gerçekleştirildi. Kendilerine yeniden hayırlı olsun der bir ömür boyu başarılar dileriz.

 

Isparta Garanti Bankası Şube Müdürü Onur Tonguç Sağ ve Garanti Bankası Bireysel Müşteri Temsilciliği Müdürü Betül Salatan Baro Başkanlığımızı ziyaret ettiler. Kendilerine Teşekkür ederiz.

 

Bu dönem içerisinde Hıdırellez kutlamasını icra ettik. Baromuzun geleneksel Hıdırellez kahvaltısını gerçekleştirdik. Bu güzel bahar müjdesi Hıdırellez in, başta Ülkemiz olmak üzere tüm evrene ve evlerimize bolluk bereket ve huzur getirmesini diler kahvaltımızı yoğun bir şekilde katılan meslektaşlarımıza teşekkürü bir borç biliriz.

 

05.05.2018 Tarihinde Türkiye Barolar Birliği Tarafından Düzenlenen Avukatlık Kanunu’nun 35/A Maddesinin Uygulanması Çalışmalarının Düzenlenmesi Hakkında Yapılan Toplantıya Baro Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av. Ömer Berber, Av. Ünsal Çankaya Ve Av. Arzu Elma Benli Tarafından Katılım Sağlandı, kendilerine teşekkür ederiz. Konuya ilişkin olarak Yeni Adliye Sarayı Başkanlık Bölümünde de 35/A görüş odası kuruldu ve meslektaşlarımızın da bu alanda ki çalışmaları için hizmete açıldı hayırlı olsun deriz.

 

09.05.2018 Tarihinde Avukat Stajyerlerimiz, Staj Eğitim Merkezi Başkanımız Av. Çetin Aköz Başkanlığında, Staj Eğitim Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz;  Av.Fatih Semiz, Yönetim Kurulu Üyemiz; Av. Ünsal Çankaya,  staj eğitim merkezi eğitmenlerimizden Av. Nuten Bozoklu, Baro üyesi meslektaşlarımız ve Av. Stajyerlerimizin katılımı İle  Isparta Barosu Hizmet Binası Av.Fatma Sevük Konferans Salonunda  Kurgusal Duruşma uygulaması icra edildi. Çalışmaya katılan genç meslektaşlarımıza, staj eğitim merkezi başkanlığı ve değerli hocalarına teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz.

 

10.05.2018 Tarihinde Türkiye Barolar Birliği Hukuk Okur Yazarlığı Projesi Kapsamında Isparta Belediyesi Ve Baromuz İşbirliğinde Isparta Belediyesi Halı Sarayı Düğün Salonunda Düzenlenen sıralı seminerlere bu dönemde devam edildi. Bu dönem içerisinde de Baro Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Derya Akman'ın Sunumu İle Tüketici Hakları Konulu Seminerimiz gerçekleştirildi.  Baro Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Arzu Elma Benli, Baro Üyesi Meslektaşlarımız Ve Isparta Halkının Katılımı İle Gerçekleştirildi, Katılan ve eğitimi veren meslektaşlarımıza ve tüm halkımıza teşekkür ederiz

Bu dönem içerisinde de yine Annelerimizin Anneler günün kutladık ve tekrar aramızdan ayrılan annelerimizin aziz hatıraları önünde eğilir ruhları şad olsun der tüm annelerimizin anne adaylarının anneler günün kutladığımız bir kez daha ilan ederiz. Konuya ilişkin basın açıklamamızı sizlerle öncesinde paylaştık.

12-13 Mayıs 2018 tarihleri arasında Türkiye'de adalete erişim için adli yardım uygulamalarının geliştirilmesine destek projesi kapsamında öncesinde Antalya da yapılan bu sefer ise İzmir'de düzenlenen toplantıya Baro yönetim kurulu üyemiz Av. Ünsal Çankaya katıldı kendisine teşekkürü bir borç biliriz.

 

Meslektaşlarımız Av. Nevzat Tülemen’in Hukuk Bürosu Açılış Törenini şahsımın katılımı ile birlikte Baro Genel Sekreterimiz,  Av. Salih Kacagöz, Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Fatih Semiz ve Baromuz Mensubu Meslektaşlarımız, Av.  Lütfi Kürkçü, Av. Mehmet Ali Ertuğrul, Av. Belgin Top, Av. Yadigar Güzel, Av. Hüseyin Küçükkoyuncu, Av. Döne Özlem Zengin in katılımı ile gerçekleştirdik. Tekrar Meslektaşımıza hayırlı uğurlu olsun deriz. 

 

12.05.2018 Tarihinde Isparta Belediyesi Tarafından Gül Festivali Kapsamında Düzenlenen Programların tamamına Şahsım ve Yönetim Kurulu üyemiz Av Fatih Semiz ile birlikte katıldık. Barom adına bu güzel festival ve fuar için Belediye Başkanlığına teşekkürü bir borç biliriz.

 

Yine bu dönem içiresinde Meslektaşımız Av. Birtan Özgün Takmaz’ın Hukuk Bürosu Açılış Törenini Şahsım ve Değerli meslektaşlarımızla birlikte gerçekleştirdik, Meslektaşıma bir ömür boyu başarılar dilerim.

12 -13 Mayıs 2018 Tarihlerinde Ordu Barosu Ev Sahipliğinde Düzenlenen Tübakkom 14. Dönem 2. genel üye toplantısına Isparta Barosu kadın hakları komisyonu üyemiz Av. Oya Şahin ve değerli eşleri Av Gökhan Şahin katıldılar, Baromuzu ziyadesi ile temsil etmiş olmalarından dolayı kendilerine teşekkür ederiz.

 

Yine genç meslektaşlarımızdan Av. Abdullah Abalı’nın Ruhsat Töreni Baro Hizmet Binamız Av. Fatma Sevük Konferans salonunda sevenleri ile birlikte icra ettik kendisine bir ömür boyu başarılar dileriz.

19 Mayıs Atatürk’ü anma gençlik ve spor bayramına ilişkin basın açıklamamışı sizlerle öncesinde paylaştık, Kutlamalara Baro başkan yardımcımız Av. Bahadır Erdem katıldılar kendilerine teşekkür ederiz. Her zaman Ya istiklal ya ölüm dedik der yeniden bayramımız kutlu olsun deriz.

23.05.2018 Tarihinde Isparta Valiliği Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü tarafından Düzenlenen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonu toplantısına Baro Kadın Hakları Komisyonu üyemiz Av. Oya Şahin katılmıştır. Kendisine teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz.

Süleyman Demirel Üniversitesi Türk alman Hukuku Sempozyumu yapılmış ve bu onda ki davet ve ilanlar sizlere yine resmi internet sitemizden duyurulmuştur.

Hukuk Devletinde yargının üç unsuru vardır. Hakim, savcı, avukat üçü bir arada olmaz ise muhakeme olmaz. Muhakemenin sağlıklı olmadığı ortamda adalet tesis edilemez. Muhakemenin sağlıklı işleyişinin en temel göstergelerinden biri de istisnalar dışında herkese açık yapılmasıdır. Tüm bu gerçeklere rağmen Ankara 12. İş Mahkemesi Hakimi yargılama sırasında tüm Avukatları duruşma solundan çıkarmış buna müdahale eden Ankara Barosu Başkanı Sayın Hakan Canduran’ında üzerine yürümeye yeltenmiştir.Bu konuyu kınalan Basın açıklamasını sizlerle ve kamuoyu ile paylaştık, olayın takipçisi olacağız.Bu ve buna benzer olayları geçtiğimiz günlerde Şahsım ve Değerli meslektaşlarımız da yaşadılar tüm bu tarz eylemlerden Yargı zarar görmektedir der Ankara Baro Başkanına ve tüm camiamıza tekrar geçmiş olsun deriz.

 25.05.2018 tarihinde her sene olduğu gibi Yalvaç ilçe temsilciliğimizin iftar yemeğine Isparta Barosu Yönetim Kurulu olarak iştirak ettik. Tüm Yalvaçlı Meslektaşlarımıza, değerli eş ve evlatlarına, Yalvaç Belediye Başkanımız Av. Halil Hilmi Tütüncü'ye teşekkür eder, Yalvaç temsilcimiz Av. Ahmet Hayri Yüncü'ye emeklerinden dolayı şükranlarımızı sunarız.

Murat Eğitim Kurumları Isparta Şubesinden Adli / İdari Yargı Hakimliği Sınavı Hazırlık Kursları İçin Isparta Baro Başkanlığı ile yapılan anlaşma çerçevesinde Genç Meslektaşlarımıza ve Stajyer Avukatlarımıza Kurs açtık. Genç meslektaşlarımıza hayırlı olsun der başarılar dileriz.

Bu dönem içerisinde de Hastalanan, Ameliyat olan, Yeni evladı, torunu dünyaya gelenler, Sünnet merasimi ve Düğünleri gibi acı ve tatlı olaylarımız oldu meslektaşlarımızın tüm acı ve tatlı olaylarında şahsım ve yönetim kurulum her zaman olduğu gibi yanlarında olmaya gayret gösterdik. Acılarımızın son bulduğu mutlu olduğumuz günler dileriz.

Faaliyet raporumuzu sonlandırırken tüm meslektaşlarıma yeniden bize gösterdikleri sonsuz destek ve katkıdan dolayı şükranlarımızı sunarız. Büyük bir aile olmanın sorumluluğunu idrak ettiğimiz ve TEK SES VE TEK YÜREK OLMANIN bizlere güç verdiğini belirterek RAMAZAN AYIMIZIN VE DEVAMDA Kİ RAMAZAN BAYRAMIMIZIN KUTLU OLMASI dileği ile tüm meslektaşlarımıza  sevgiler ve saygılar sunarız.01.06.2018

AV.GÖKMEN HAKKI GÖKMENOĞLU

ISPARTA BARO BAŞKANI

           

 

KIYMETLİ MESLEKTAŞLARIM
29. DÖNEM 01.04.2018 -30.04.2018
TARİHLERİ ARASI 18.FAALİYET RAPORU

Sevgili meslektaşım, bu ayda 29. dönem 18. faaliyet raporunu sizlere sunmaktan büyük mutluluk duyuyor saygılar sunuyorum. 

Önümüzde ki günler de Ramazan ayına giriyoruz, Şimdiden Tüm meslektaşlarımıza sağlıklı, huzurlu bir Ramazan ayı geçirmelerini diler. Ramazan ayımızı tebrik ederim.

5 Nisan Avukatlar Haftası münasebetiyle Isparta Valisi Şehmus Günaydın'ı makamında yönetim kurulumuzun değerli üyeleri ile  ziyaret edildi. Bu sene 5 Nisan 2018 Avukatlar Günü yalnız Avukatlar gününü değil aynı zamanda  Baromuzun 60. Yılı olması nedeni ile Isparta Baromuzun 60. Yaş gününü de hep beraber kutladık. Baromuzun 60. Yılında Bu Büyük Baronun Başkanlığında bulunmak bana ve değerli yönetim kurulu üyelerimize büyük onur verdi. Tüm meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.

Her sene olduğu gibi bu sene de yine 5 Nisan Avukatlar Günü çelenk sunma törenimizi ve basın açıklamasını çok yoğun katılımlarınız ile siz meslektaşlarımız ile hükümet meydanı önünde gerçekleştirdik.
Yine 5 Nisan Avukatlar Günü Münasebetiyle Yalvaç İlçesi Başsavcısı Adem Babacan Yalvaç Komisyon Başkanı Mustafa Tünay, Yalvaç Hakim Ve Savcıları Yalvaç İlçe temsilciliğimizi ziyaret ettiler. Bizleri onurlandırdılar.

60. Yılımızın ve Avukatlar günümüz münasebeti ile Yönetim Kurulu Üyelerimizle birlikte kararlaştırdığımız  meslek büyüklerimizden Av  Ali Tanyıldız’ı ile Av Güngör Çakmakçı’yı evlerinde ziyaret ettik ayrıca kısa süre önce aramızdan ayrılmış olan meslektaşımız merhum Av Osman Büyükküpçü’nün eşi ve çocukları ile annesini evlerinde küçük hediyelerimiz ile ziyaret ettik ayrıca önceki dönem Baromuz Başkanlarından merhum Av Hakkı Turan  Öner ile Av Nevzat Özbalcı’nın değerli eşlerini yine evlerinde ziyaret ederek sizlerin selam ve saygılarını ilettik; çünkü onlar bizim değerlerimiz, büyük ailemizin bireyleri. 

Avukatlar haftamız münasebetiyle, Isparta C. Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç ve Isparta İl Jandarma Komutanı J.Alb.Mustafa Özdurhan Baro Başkanlığımızı ziyaret ettiler. Bizi onurlandırdılar kendilerine teşekkür ederiz. Aynı zamanda Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü   Başdeğirmen, Başkan Yrd. Metin Çelik Ve Meclis Başkanı Osman Şahlan da yine Baro Başkanlığımızı ziyaret ederek bizleri mutlu ettiler kendilerine teşekkür ederiz. 

Avukatlar günümüz nedeni ile Baro Başkanlığımıza sizlere Savunmaya gönderilen çiçekler, Baro Başkanlığımıza sığmaz oldu, bu çiçekler sizlere geldi, bizleri de çok mutlu etti.

Avukatlar haftamız nedeni ile ayrıca Isparta Defterdarı Nazım Kaya şahsımı sizler adına  ziyaret etti. Kendilerine teşekkür ederiz.

5 Nisan Avukatlar haftamız münasebeti ile Baro Başkanlığımız adına tescillenmiş olan ve tüm güderleri Av Güngör Çakmakçı tarafından üstlenilmiş olan Baromuz hatıra ormanına bu sene de Isparta Orman Bölge Müdürlüğü ve Tema Vakfı Isparta İl Temsilcisi meslektaşımız Av.Hüseyin Tuğlacı Ve Aysel İnce'nin katkıları ile meslektaşlarımız ile birlikte meşe ve alıç ağacı diktik, Hatıra ormanımız adımıza yakışır bir hale geldi. Meslektaşlarımızın ziyaretini bekliyor.

5 Nisan Avukatlar Günü Münasebetiyle Isparta Barosu Gala Yemeğimizi yine siz sayın meslektaşlarımızın yoğun katılımı ile Barida Otelde Gerçekleştirdik. Meslektaşlarımızın 25. Yıl ve üzeri kıdem plaketlerini kendilerine taktim ettik, meslektaşlarımıza şükranlarımızı sunarız. Yemeğimize Yalvaçtan Şarkikaraağaç’tan yoğun olarak katılım sağlayan Meslektaşlarımıza ise ayrıca teşekkür ederim. Yine Yemeğimize teşrif eden meslektaşımız Yalvaç Belediye Başkanımız Hilmi Tütüncü ve eşlerine Isparta Belediye Başkanımız Yük Mimar Yusuf Ziya Günaydına ve Adalet Komisyonu Başkanımız Hacı Yazıcıya da teşekkürlerimizi sunarız.

Avukatlar haftası münasebeti ile Isparta Mhp İl Başkanı İsa Yalçın Ve Yönetim Kurulu Üyeleri baro başkanlığımızı ziyaret ettiler kendilerine teşekkürü bir borç biliriz.

Isparta TÜMSİAD Şube Başkanı Alperen Mustafa Özer, Yönetim Kurulu Üyeleri Abdülkadir Keçeci Ve Süleyman Öztürk baro başkanlığımızı ziyaret ettiler. Kendilerine teşekkür ederiz.

Bu dönemde kutladığımız Polis Teşkilatımızın 173. Kuruluş Yıl Dönümünü yeniden Kutlar, nice yıllar dileriz. Bu konuda ki Basın açıklamamızı sizlerle ve kamuoyu ile öncesinde paylaştık.

Plaket Törenimize katılamayan meslek büyüklerimizden Av. Zeki Aksuman'ın plaketini kendi isteği üzerine bürosunda yönetim kurulu üyemiz Av Fatih Semiz ile teslim ettik hayırlı uzun yıllar dileriz.

Bu dönemde de Staj eğitim merkezimiz yoğun bir şekilde çalışmaya devam etti. Staj Eğitim Merkezi Tarafından Av.Stj.Öznur Gürdal seminer sunumunu Baro Hizmet Binası Konferans Salonunda gerçekleştirdi. Kendisine ve Staj eğitim merkezimize teşekkür ederiz.

Türkiye Barolar Birliği Hukuk Okur Yazarlığı projesi (Denizli-Isparta-Burdur Tbb tarafından plot bölge ilan edildi) kapsamında Isparta Belediyesi ve Baromuz işbirliğinde Isparta Belediyesi Halı Sarayı Düğün Salonunda düzenlenen Isparta Barosu Kadın Hakları Komisyonu Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Av.Arzu Elma Benli’nin sunumu ile Boşanma Nedenleri Ve Sonuçları konulu seminere halkımızın yoğun katkısı ile şahsım ve Baro Genel Sekreterimiz Av.Salih Kocagöz, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av.Ayşe Nur Akbay, Av.Fatih Semiz, baro üyesi meslektaşlarımız ve Isparta halkının katılımı ile gerçekleştirdik.

Avukatlar haftası münasebeti ike Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av.Prof.Dr.Metin Feyzioğlu'ndan gelen yazı baromuz resmi internet sitesinde ilan edildi kendisine teşekkür ederiz.

Bu dönem içerisinde de yönetim kurulumuz gündemli olarak düzenli olarak her hafta toplandı kısa kararlarda sizlere resmi internet sitemizde ilan edildi.

Staj eğitim merkezi tarafından Av.Stj. Sibel Yıldız, Av.Stj. Safiyye Azak ve Av.Stj. Meryem pala seminer sunumunu Baro Hizmet Binası Av.Fatma Sevük Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Kendilerine ve staj eğitim merkezimize teşekkür ederim.

Lösev'in 20.yılı kutlu olsun. Lösevin 20. Yılı nedeni ile Baromuza gönderdiği yazı internet sitemizde sizlere ilan edildi.

Adalet Bakanlığı Müfettişleri Tarafından 1 aydan bu yana Baromuzda ki  olağan teftiş programı tamamlandı Sayın Baş Müfettişimiz Faruk Çelik Ve Müfettiş Ferit Mavi Baro Başkanımızı ziyaret ederek bizlerle vedalaştılar.
Bu dönem içerisinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramımızın 98.Yıl Dönümünü  Kutladık ve basın açıklamamızı basında ve sitemizde siz meslektaşlarımızla paylaştık. Nice yıllara. İlgili kutlamalara Baromuz adına şahsım katıldım.

Staj eğitim merkezi tarafından Av.Stj. Mehmet Emin Demirbaş, Av.Stj. Ülkü Altıntaş Şahiner ve Av.Stj. Ayşe Nur Dikmen seminer sunumunu gerçekleştirdi. Kendilerine staj eğitim merkezimize teşekkür ederiz.
Genç meslektaşlarımızın da içerisinde dahil olduğu,7 Bölge 7 Dans Kültür Sanat Derneği Adım Adım Anadolu Halk Oyunları Gösterisi icra edildi kendilerine teşekkür ederiz. Bu konuda ki duyurularda öncesinde internet sitemizde yapıldı.

Türkiye Barolar Birliği Hukuk Okur Yazarlığı projesi kapsamında Isparta Belediyesi ve Baromuz İşbirliğinde Isparta Belediyesi Halı Sarayı Düğün Salonunda düzenlenen seminerlerden üçüncüsü meslektaşımız Av.Yeşim Tuncay Okudan'ın sunumu ile Sitede Ve Apartmanlarda Yaşanan Sorunlar Ve Çözüm Yolları  konusuyla icra edildi, seminere  Baro Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av.Ayşe Nur Akbay, Av.Arzu Elma Benli, baro üyesi meslektaşlarımız ve Isparta halkının katılımı ile gerçekleştirildi. Kendilerine teşekkür ederiz.

Baronuz stajyerlerinden Av.Birtan Özgün Takmaz'ın Ruhsat Töreni Baro Hizmet Binamızda Hocaları, dostları ve meslektaşlarımız ile birlikte Gerçekleştirildi. Hayırlı ve uğurlu olsun.

Türkiye Barolar Birliği Meslek İçi Eğitim seminerleri kapsamında Tapu İptali ve Sicil Davaları konulu seminerimiz Baro Hizmet Binası Av.Fatma Sevük Konferans Salonunda TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av.Halit Advan, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fak. Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Agah Kürşat Karauz ve Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fak. Öğretim Üyesi Dr. Selin Sert Sütçü’ nün sunumu ile şahsım ve  Yönetim Kurulu Üyelerimiz  Av.Ünsal Çankaya, Av.Fatih Semiz, Av.Sevinç Düz, Baro üyesi meslektaşlarımız yoğun bir katılımı ve Av.Stajyerlerimiz ile  gerçekleştirildi. Staj sorumlusu Yönetim kurulu üyelerimiz Av Ünsal Çankaya ve Av Fatih Semize teşekkür ederim.

Avukatlar haftası nedeni ile bizim dönemimizde gelenekleşen, küçük hediyelerimiz ve Baromuzun yine bizim dönemimizde çıkardığı bültenin yeni sayısı siz meslektaşlarımıza ulaştırıldı beğendiğinizi umar sizler daha iyilerine layıksınız deriz.

Faaliyet raporumuzu sonlandırırken tüm meslektaşlarıma yeniden bize gösterdikleri sonsuz destek ve katkıdan dolayı şükranlarımızı sunarız. Büyük bir aile olmanın sorumluluğunu idrak ettiğimiz ve TEK SES VE TEK YÜREK OLMANIN bizlere güç verdiğini belirterek; Demokratik, Laik ve Sosyal Bir Hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin ve onun izinde olan Baro Başkanlığımızın ilelebet payidar olması dileği ile tüm meslektaşlarımıza  sevgiler ve saygılar sunarız. 01.05.2018

                                                         ISPARTA BAROSU YÖNETİMİ

KIYMETLİ MESLEKTAŞLARIM
29. DÖNEM 01.03.2018 -01.04.2018
TARİHLERİ ARASI 17.FAALİYET RAPORU

ISPARTA BARO BAŞKANLIĞIMIZIN 60.YILI KUTLU OLSUN
5 NİSAN 2018 AVUKATLAR HAFTASI VE BAROMUZUN 60. YILI KUTLU OLSUN

 
Değerli meslektaşlarım Her ay düzenli olarak sunduğumuz Baromuzun bu ay ki faaliyet raporunu sunmadan önce 1958 yılında kurulmuş olan Baro Başkanlığımızın 60. Kuruluş Yıl dönümü kutlu olsun diyerek 5 Nisan avukatlar Haftamız Münasebeti ile Baro Başkanlığımızın planladığı programı arz ederim. Tüm meslektaşlarımızı Büyük Ailemizin bir bireyi olarak tüm etkinliklerde görmek istediğimizi belirtir saygılar sunarız.

1-05 NİSAN 2018 (PERŞEMBE) HÜKÜMET KONAĞI ÖNÜNDE SAAT 13.00 DA TÜM MESLEKTAŞLARIMIZIN KATILIMI İLE ATÜTÜRK ANITINA BAROMUZUN ÇELENK SUNUMU İLE AÇILIK KONUŞMASI
 
2-05 NİSAN 2018 (PERŞEMBE) GÜNÜ SAAT 13.30 ISPARTA VALİSİ SAYIN ŞEHMUZ GÜNAYDINI AVUKAT HAFTASI MÜNASEBETİ İLE MESLEKTAŞLARIMIZ İLE BİRLİKTE ZİYARET
 
3-05 NİSAN 2018 (PERŞEMBE) GÜNÜ SAAT 14.00 ISPARTA YÖNETİM KURULUNCA BİR KISIM MESLEK BÜYLERİMİZ İLE ARAMIZDAN AYRILMIŞ OLAN BİR KISIM MESLEKTAŞLARIMIZIN AİLELERİNİN ZİYARETİ 
 
4-06 NİSAN 2018 (CUMA) GÜNÜ SAAT 11.00 DA BAROMUZUN RESMİİ TESCİLLİ HATIRA ORMANI OLAN AV GÜNGÖR ÇAKMAKÇI HATIRA ORMANINA TEMA VAKFI TEMSİLCİMİZ AV. HÜSEYİN TUĞLACININ KATKILARI İLE TEMA VAKFI ARACILIĞI İLE TEMSİLİ AĞIÇ DİKİMİ TÖRENİ (ARAÇ KALDIRILACAKTIR)
 
5-06 NİSAN 2018 (CUMA)GÜNÜ SAAT 20.00 DA ISPARTA BARİDA OTELDE ISPARTA BAROSU AVUKATLAR GÜNÜ GALASI
 
6-06 NİSAN 2108(CUMA) GÜNÜ SAAT 21.30 DA ISPARTA BARİDA OTELDE 25. YIL-30. YIL-35. YIL-40. YIL-45. YIL-50. YIL-55. YIL-60. YIL MESLEKİ KIDEMİ TAMAMLAYAN MESLEKTAŞLARIMIZA PLAKETLERİNİN TAKTİMİ VE BAROMUZUN 60. YIL KUTLAMASI.
 
7- 07 NİSAN 2018 (CUMARTESİ ) GÜNÜ ISPARTA BAROMUZUN 60. YILI VE AVUKATLAR HAFTASI MÜNASEBETİ İLE ÖZEL FİYAT İMKANI DAHİLİNDE ANTALYA SİDE ÇOLAKLI- CRYSTAL PALACE LUXURY OTELDE KONAKLAMA(40 KİŞİYİ GEÇMEMİZ HALİNDE BARO BAŞKANLIĞIMIZCA ÜCRETSİZ OTOBÜS HİZMETİ SUNULACAKTIR ) KONAKLAMA İÇİN KAYIT BİLGİSİ:ANILAR TUR: MURAT BİNGÖL 05423063501-GÜLNAZ DUMAN 05424295990-BELGİN HANIM 05417306662    
 
Sevgili meslektaşım, Baromuzun 60.Yılını kutlayacağımız 5 Nisan 2018 Avukatlar haftası öncesinde göreve geldiğim günden itibaren verdiğimiz söz uyarınca yalnız 2 yılda bir yapılan genel kurullarımızda değil her ay düzenli olarak aylık sunmakta olduğumuz faaliyetler raporlarımızdan 29. dönemin 17. faaliyet raporunu sizlere sunmaktan büyük mutluluk ve onur duyuyorum.
 
Bu dönem içerisinde de Baro Başkanlığımıza bir çok kurum kuruluş ve siyasi partiden ziyaretler gerekleştirildi, bunlardan biri de Isparta İyi Parti İl ve İlçe Yönetimi ve Değerli Başkanlarının ziyareti idi, bu nazik ziyaret içinde kendilerine teşekkür eder çalışmalarında başarılar diler saygılar sunarız.

Baro başkanlığımızın yönetim Kurulu toplantıları yine öncesinde hazırladığımız gündem maddeleri ile belirlenen günde her hafta düzenli olarak icra edildi Tüm yönetim kurulu üyelerimize teşekkürü bir borç bilirim.
 
Staj Eğitim Merkezimiz tarafından Av. Stj. Mustafa Turhan Ve Av. Stj. Oğuzhan İzgi seminer sunumunu Baro Hizmet Binası Konferans Salonunda gerçekleştirdi. Staj Eğitim merkezimize ve Yine Genç Stajyerlerimizden sorumlu olan yönetim kurulu üyemiz Av.Fatih semize sonsuz teşekkürü bir borç bilirim.
 
Yine bu dönem içerisinde Vergi Hatası münasebeti ile Baro Başkanlığımızca konuya ilişkin bir basın açıklaması kamuoyu ile paylaşılmış ve sizlere de ilan edilmiş olup bu çerçevede de Isparta Defterdarı Nazım Kaya ve Vergi dairesi müdürlerimiz ve ekipleri Baro Başkanlığımızı ziyaret ettiler. Kendilerine teşekkürü bir borç biliriz. Göreve geldiğimiz günden itibaren öncesinde de ilan ettiğimiz üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları ile yakın ilişki içerisinde olacağımızı belirtmiş idik, ve de öyle de yaptık. Sayın Defterdarımıza ve ekibine teşekkür ederiz.
 
Baro Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av. Ayşe Nur Akbay ve Av. Arzu Elma Benli Isparta İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker’i TBB ile Baromuz ve Isparta Belediye Başkanlığı ortaklığı ile yürüttükleri Hukuk Okur yazarlığı projesini anlatmak ve katkılarını istemek üzere makamında ziyaret ettiler. Yönetim Kurulu üyelerimize teşekkür ederiz.
 
Isparta Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Isparta Kitap Fuarı açılışına Baromuz adına Şahsım ve Baro Yönetim Kurulu Üyemiz Av.Fatih Semiz ile birlikte katıldık.
 
Bu ay içerisinde de Isparta Şehit acısı ile sarsıldı,Hemşehrimiz Uzman Çavuş Burhan Açıkkol'un cenaze törenine Baro Başkanlığımız adına şahsım ve Baro Yönetim Kurulu Üyemiz Av.Fatih Semiz katıldık. Şehidimizin Ruhu şad olsun.
 
Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Isparta’ya gelişinin 88. Yılı Münasebeti ile Baromuz adına her ene olduğu gibi bir basın açıklaması yayınladık ve tüm kamuoyu ve sizlerle paylaştık. 6 Mart günü Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Isparta'ya Gelişinin 88.Yıldönümü Kutlamalarına is Baro Başkanlığımız adına Baro Saymanımız Av. Abdullah Çelik Katılmıştır. Kendisine teşekkür ederiz.
 
8 Mart Dünya Kadınlar Günü Münasebeti ile gerek Tübakkom gerekse Baromuzun kadın Komisyonu ve Çocuk Komisyonunca bir Basın Açıklaması kaleme alınarak Kamuoyu ve sizlerle paylaşıldı ve Komisyonlarımızca da da bir dizi etkinlik düzenlendi. Isparta Barosu Kadın Ve Çocuk Hakları Komisyonu Sorumlu Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av. Arzu Elma Benli, Av. Ayşe Nur Akbay Ve Baro Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Derya Akman 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle kadın sığınma evi müdürlüğünü ziyaret ettiler. Yine bu güne özel olarak Bayan meslektaşlarımız ile Baromuzun düzenlediği kahvaltıda (meslektaşımız Av İsmail Çelk’in sahbi olduğu Karikatür Bi Kafede) bir araya geldiler, Bu günün anısına Adliye Önünde Gazi Mustafa kemal Atatürk ve Aziz şehitlerimizin anısına çelengimizi sundular ve Şehitlerimiz ve Aramızdan ayrılan meslektaşlarımızın anısına da Isparta mimar Sinan Camii önünde Dualarla helvamızı dağıttılar. Başta Kadın ve çocuk hakları Komisyonu Yönetim kurulumdan sorumlu Yönetim kurulu üyelerimiz Av. Arzu Elma Benli ve Av Ayşe nur Akbay ve komisyon üyelerine, Tüm Baromuzun Bayan Avukatlarına teşekkürü bir borç bilirim. 
 
T.C. Yargıtay Birinci Başkanlığından gelen yazı Baro başkanlığımızın resmi internet sitesinde duyurular bölümünde ilan edildi. Dönem içerisinde tüm duyurular mesaj sistemimiz, Baromuzun resmi internet sitesi ve yine sosyal paylaşım sitelerimizde ilan edilmektedir. İnternet sitemiz anlık güncellenmekte olup her türlü Haberlere anında meslektaşlarımız ulaşabilmektedir.
 
Türkiye Ekonomisi 2018 Halka Açılma Ve Kripto Paralar (Bitcoin) Konulu Konferansa ilişkin Baro Başkanlığımıza gönderimli olan seminer duyuruları Baromuzun resmi internet sitesi ve sosyal paylaşım sitelerinde yapıldı ve ilgili risklere dikkat çekildi.
 
Türkiye Finans Katılım Bankası Isparta Şube Müdürü Mehmet Summak'ı Baro yönetim kurulu üyelerimiz Av.Ünsal Çankaya, Av.Bahadır Erdem, Av Fatih Semiz ile birlikte iadeyi ziyarette bulunuk.
 
Yine bu dönem içerisinde Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feridun Yenisey ve önceki dönem Tbb Başkan Yrd.Av.Berra Besler Avukat stajyerlerimizle bir araya getirdik.Barolar ve Türkiye Barolar birliğinin önemi ve aynı zamanda CMK uygulamaları ile ilgiliçk faydalı ve sertifikalı bir seminer organize ettik. Katılan meslektaşlarımıza teşekkürü bir borç biliriz. Sorumlu Yönetim kurulu üyemiz Av.Fatih semiz Av.Bahadır Erdem ve Av.Ünsal Çankaya'yada teşekkür ederim.
 
Isparta Akbank Şube Müdürü Korcan Güzel ve ekibi Baro Başkanlığımızı şahsım nezaretinde ziyaret etiler kendilerine teşekkür ederiz.
 
Yine bu dönem içerisinde Av. Orhan Erdal Ve Av. Ayşegül Özcan’ın ruhsat törenleri baro hizmet binamızda meslektaşlarımız, stajerlerimizin meslek büyükleri ve ailelerinin, sevenlerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Kendilerine başarılar dileriz.
 
Bahçeşehir ünviversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Feridun Yenisey ile birlikte Isparta C.Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç’i makamında ziyaret ettik.
 
Isparta Yapı Kredi Bankası Şube Müdürü Gülhan Erdoğan ve Müşteri Yönetimi Biriminden Aslı Sağlam Ünal Baro Başkanlığımızı şahsımın nezaretinde ziyaret ettiler. Kendilerine teşekkür ederiz.
 
Türkiye Barolar Birliği Başkanımız Sayın Prof. Dr. Av. Metin Feyzioğlu 10.03.2018 günü saat 16.00'da Isparta Kitap Fuarında. TBB kitaplarını imzaladı, imza günü nedeni ile Isparta kitap Fuarına gelen birlik başkanımız Baromuzu ve bizleri de ziyaret ederek, bizleri onurlandırdılar. Kendilerine teşekkürü bir borç biliriz.
 
TBB-Anayasa mahkemesi ve Baromuz işbirliği ile Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru Semineri meslektaşlarımızın katılımı ile Barida Otel toplantı salonunda gerçekleştirildi, sertifikaları dağıtıldı katılan meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.
 
12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulünün 97.Yıl Dönümü Münasebeti ile Baro başkanlığımız adına yayınladığımız basın Açıklamamız Kamuoyunda ve sizlerle paylaşıldı, “Alllah bu ülkeye bir daha İstiklal marşı yazdırmasın”.
 
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Av.Metin Feyzioğlu'ndan Baro Başkanlığımıza gelen kitap fuarı ile ilgili ve Baromuzun çalışmaları gelen teşekkür yazısı Baromuzun resmi internet sitesinde ilan edildi. Kendilerine biz teşekkür ederiz.
 
Arı Kolejinden Baromuza müdür ve müdür yardımcıları ile ziyarette bulunularak Baromuz mensubu Avukatlara Özel İndirim Sağladıkları açıklaması resmi internet sitemizde ilan edild siz meslektaşlarımıza da mail ile duyuruldu. Hayırlı olsun der Arı Kolejine Teşekkürü bir borç biliriz.
 
Bu dönem içerisinde ayrıca Hemşehrimiz Uzman Çavuş Göksel Koç’un cenazesi ile bir kez daha yıkıldık, Cenaze törenine Baromuz adına şahsım ve Baro Genel Sekreterimiz Av.Salih Kocagöz, Baro yönetim kurulu üyelerimiz Av. Ünsal Çankaya, Av. Fatih Semiz ve Av. Tahir Alan Av Bahadır Erdem katıldık. Şehidimizin Ruhu Şad olsun.
 
Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından oluşturulan Isparta Koruma Kurulu Toplantısına Baro Yönetim Kurulu Üyemiz Av.Ünsal Çankaya katıldılar.Yönetim Kurulu üyemiz Av.Ünsal Çankaya’ya teşekkürü bir borç bilirim.
 
Ayrıca bu dönem içerisinde Staj Eğitim Merkezi Tarafından Av. Stj.Mehmet Akif Yılmaz ve Av. Stj.Bilgenur Göde seminer sunumunu baro hizmet binası Av.Fatma Sevük Konferans Salonunda Av.Stajyerlerimizin katılımı ile gerçekleştirdi. Kendilerine Staj Eğitim merkezimize ve sorumlu yönetim kurulu üyemiz Av.Fatih Semiz’e teşekkürü bir borç bilirim.
  
Isparta Vakıf Bank Şube Müdürü Bayram Gökçe ve (Av.Tülin Yalçınkaya'nın kızı) Yine Banka Yetkilisi Dilşat Yalçınkaya baro başkanlığımızı şahsımın nezaretinde ziyaret ettiler. Kendilerine teşekkür ederiz.
 
Isparta Teb Bankası Şube Müdürü Ayla Göbel ve Teb Bankası Yıldız Müşteri İlişkileri Yöneticisi Çiğdem Menge Uludağ Baro Başkanlığımızı şahsımın nezaretinde ziyaret ettiler. Kendilerine teşekkür ederiz.
 
Baromuzun Stajer Avukatlarından Av.Müşerref Yurttaş'ın ruhsat töreni sevenleri, meslek büyükleri ve ailesin katılımı ile baro hizmet binamızda gerçekleştirildi.Kendisine başarılar dileriz.
 
Vergi Yükümlülükleri konulu eğitim seminerimiz baro hizmet binası Av.Fatma Sevük Konferans salonunda Sayın Isparta Defterdarlığının katkıları ile Vergi Dairesi Müdür yardımcılarımızın anlatımı ile gerçekleştirildi. Seminer Notları da siz meslektaşlarımıza istifade etmeniz için mil ile gönderildi. Sayın Defterdarımız ve Vergi Dairesi müdür ve yardımcılarımıza teşekkür ederiz.
 
Bu dönem içerisinde Çanakkale Zaferinin 103. Yıl dönümünü kutladık ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Aziz Şehitlerimizi rahmetle anarak Baromuzun Basın açıklamasını sizlerle ve kamuoyu ile paylaştık.
 
Antalya İlinde Tbb Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği Merkezi tarafından düzenlenen 2 günlük sıla projesi tutum ve davranış eğitimleri programına Baromuz adına Yönetim kurulu üyelerimiz Av.Bahadır Erdem Av.Ünsal Çankaya Av.Ömer berber ve Av.Fatih Semiz katılım sağladılar kendilerine teşekkür ederiz.
 
20.03.2018 tarih ve 426 sayılı adli ve 427 sayılı İdari Yargı Hakim Ve Savcı Kararnamesi neticesinde ilimize 14 Yeni adli idari Hakim ve savcı atanmış olup kendilerine başarılar diler, hayırlı olsun deriz.
 
21 Mart Down Sendromlular Günümüz Kutlu Olsun. Basın açıklamamıza da ifade ettiğimiz gibi Biz insanı Yaratandan ötürü sevdik Kromozom sayısına göre değil diyerek saygılar sunarız.
  
Yine bu dönemde ayrıca Staj Eğitim Merkezi Tarafından Av.Stj.Burhan Kurt ve Av.Stj.Derya Sınakçı seminer sunumunu baro hizmet binası Av.Fatma Sevük konferans salonunda Av.Stajyerlerimizin katılımı ile gerçekleştirdi.Genç meslektaşlarımıza teşekkür eder,Staj Eğitim merkezi v sorumlu yönetim kurulu üyemiz Av Fatih semize de ayrıca teşükkürü bir borç bildiğimi yeniden ifade ederim.
 
Meslektaşlarımızın yoğun talepleri üzerine TBB ile bizzat şahsımın yapığı görüşme ve yazılı talebimiz üzerine Tbb Isparta baromuza özel bir kampanya düzenleyerek diğer sigorta şirketlerine göre çok daha avantajlı v ekonomik bir Mesleki Sorumluluk Sigortası Kampanyası düzenledi. Bunu sitemizde ve sosyal paylaşım sitlerimizde ve mesajlarımızla sizlere duyurduk. Bundan ötürü Meslektaşlarımıza hayırlı olsun der. Mesleki sorumluluk sigortası anlamında TBB'ni terci etmelerin kendi menfaatlerine olduğunu belirtiriz.
 
23.03.2018 tarihinde Ak Parti Isparta İl Başkanı meslektaşımız Av.Osman Zabun İl Yönetim Kurulu Üyeleri meslektaşlarımız Av.Hamidullah Armağan, Av.Mehmet Ali Ertuğrul Baro başkanlığımızı Şahsım ve Baro Başkan yardımcımız Av.Bahadır Erdem Baro genel sekreterimiz Av.Salih Kocagöz, Baro yönetim kurulu üyemiz Av.Fatih Semiz ve Baro üyesi meslektaşımız Av.İsmail Özer Özgül'ün katılımı ile ziyaret ettiler. Kendilerine teşekkürü bir borç bilir çalışmalarında başarılar dileriz.
 
Ted Isparta Koleji lise ilkokul ve Ortaokul müdürleri Baro Başkanlığımıza ziyarette bulundular kendilerine bu nazik ziyaretlerinden teşekkür ederiz.
 
İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünce 30 adet sözleşmeli Avukat alımı yapılacaktır. Bu konuda ki ilanı Baro sitmizde sosyal paylaşım sitelerimizde ilan etik Meslektaşlarımıza önemle duyurur Hayırlı olsun deriz.
 
07 Nisan 2018 (cumartesi ) günü baromuzun 60. Yılı Ve Avukatlar Haftası münasebeti ile Crystal Palace Luxury otelden (Antalya side) meslektaşlarımıza özel fiyat imkanı sağlanmıştır.Yönetim kurulu üyemiz Av.Derya Akman’a teşekür ederiz. Bu konuda katılımın 40 kişiyi geçmesi halinde Baro başkanlığmızca Ulaşım için Otobüs hizmeti verilecektir. İlgili tur şirketi meslektaşlarımızı arayarak iletişime geçmektedirler.
 
Türkiye Barolar Birliği-Isparta Baro başkanlığı ve belediye işbirliğinde gerçekleşirilen - Hukuk Okur Yazarlığı Seminerleri Başladı ilki  “Uyuşturucu Madde Bağımlılığı konusu ile yönetim kurulu üyemiz Av.Ayşe Nur Akbay’ın sunumu ile gerçekleştirildi kendisine teşekkür ederiz.
 
Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta il Temsilciliği ile Baro Başkanlığımızın düzenlediği Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan'ın sunumu ile Atatürk Ve Türkiye Konulu Konferansa Baromuz Av Fatma Sevük Konferans salonuna gerçekleştildi. Katılan meslektaşlarımıza ve tüm katılımcılara teşekkür ederiz. Sorumlu Yönet kurulu üyelerimiz Av Bahadır Erdem Av Salih Kocagöz ve Ünsal Çankaya ve Av Fatih Semiz’e de ayıca teşekkürü bir bor bilirim. Yine Atütürkçü Düşünce derneği Genel Başkanlığınca Baromuz adına şahsıma takim ediliş olan Plaket içinde yine kendilerine şükranlarımı sunarım.
 
Isparta Barosu Hizmet Binası Av.Fatma Sevük Konferans Salonunda Türk Kadınlar Birliği Isparta Şube başkanlığınca düzenlenişolan Prof.Dr.Anıl Çeçen'in sunumu ile Türk Medeni Kanunu Türkiye'de Ve Dünya'da Kadın Hakları Konulu konferansa Baromuz Av.Fatma Sevük Konferans salonunda icra edilmiş olup Sorumlu yönetim Kurulu üyelerimiz Av.Arzu Elma Benli ile Av.Ünsal Çankaya’ya teşekkürü bir borç bilirim.
 
Avukatlar Haftası münasebeti ile Meslekte 25-30-35-40-45-50-55-60 kıdem yılını dolduran plaket alacak olan Üstatlarmızı ilan etik Tüm Üstatlarımıza hayırlı olsun der,Kendilerini Baromuzun 60.Yıl kutlamaları ile Plaket töreninde özel olarak ağırlamaktan nur duyacağımızı birkez daha yenileriz.
 
Ayrıca bu dönem içerisinde Staj Eğitim Merkezi tarafından Av.Stj. Nesibe Nur Çetinkaya, Av.Stj. Osman Çevikel ve Av.Stj.Hakan Kaygusuz seminer sunumunu baro hizmet binası Av.Fatma Sevük Konferans Salonunda Av. Stajyerlerimizin katılımı ile gerçekleştirdiler, kendilerine Staj eğitim merkezimize ve sorumlu yönetim kurulu üyemiz Av Fatih Semize teşekkürü bir borç bilirim.
 
Avukatların hakim ve savcı otoparkına araçlarını koymaları nendi ile Hürriyeti tahdit etikleri gerekçesi ile Uşak Baro Başkanı ve Yönetim kurulu üyeleri hakkında Uşakta açılmış olan davaya baromuz adına Şahsım ve Yönetim kurulu üyemiz Av Bahadır Erdem ile katıldık, bizle birlikte 52 Baro Başkanı ve Yönetim kurulu üyesinin katıldığı dava da yine Baromuz adına Şahsım da bir Savunma yaparak “söz konusu dava tarihi bir davadır Savunma sanık sandalyesine oturtulmuştur, bu dava kişisel egoların tatmini gayesi ile açılmış bir davadır, arkalarına kamu gücü olmayan ancak yargının asli unsuru olan Avukatlara var olan fiziki imkanlardan istifade olanağı sağlanmaması için yapılan bu gayret aslında yargı içerisinde avukatın istenmediğini gösterir bu nedenle bu dava tarihi  bir davadır Beraat hükmü kurulması gereklidir” denilerek savunmaya iştirak dilmiştir. Bir gün sonra Uşak barosu ve yönetim kurulu üyeleri hakkında Beraat hükmü kurulmuştur. Bu da Uşak’da yargıçların olduğunu tescillemiştir. Bu karar Savunmayı sanık sandalyesinden kaldırmış ve birlik olmanın önemini gündeme getirmiştir.
 
Bu dönem içerisinde ise son olarak Siirt/Eruh  Askeri Üs Bölgesine teröristlerce yapılan alçak saldırı sonucu, 5 kahraman askerimizin şehit olduğunu, 7 kahraman askerimizin yaralandığını üzülerek öğredik. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.

Başta da ifade etimiz üzere biz Büyük Bir aileyiz. Baromuzun 60. Kuruluş Yıldönümünü hep beraber Kutlayacağız. Baromuzun 60 yıllık tarihinde bana ve yönetim kurulu üyelerimize verdiğiniz yetki doğrultusunda Kendisine ait hizmet binası ile 330 kişilik konferans salonu ile Kafetaryası, Staj eğitim merkezi ve idari birimleri ile baro Bekleme odaları ve cezaevi bekleme ve görüş odaları Staj eğitim merkezi ve derslikleri, Kütüphanesi internet salonları ile, Disiplin kurulu ve Adli yardım görüş odaları ile birden fazla araç ve minibüsleri, nakdi birikimi ile, ayda 4-5 konferans düzenleyebilme kapasitesine ulaşmış, TBB ve Türkiye nezdinde saygın, tam anlamı ile kurumsallaşmış Baromuzun 60. Yıla layık bir Baroyu Oluşturmada bize gösterdiğiniz destek ve katkıdan dolayı teşekkür ederiz.  
 
Faaliyet raporumuzu sonlandırırken tüm meslektaşlarıma yeniden bize gösterdikleri sonsuz destek ve katkıdan dolayı şükranlarımızı sunarız. Büyük bir aile olmanın sorumluluğunu idrak ettiğimiz ve TEK SES VE TEK YÜREK OLMANIN bizlere güç verdiğini belirterek içerisinde bulunduğumuz kötü günlerin sonlanacağına inancımızın tam olduğunu belirterek, BARO BAŞKANLIĞIMIZIN 60. YILDÖNÜMÜ İLE 5 NİSAN 2018 AVUKAT HAFTAMIZIN KUTLU OLMASINI TÜRKİYE CUMHURİYETİMİZİN payidar olması dileği ile tüm meslektaşlarımıza  sevgiler ve saygılar sunarım. 01.04.2018
 
                                      AV.GÖKMEN HAKKI GÖKMENOĞLU

                                            ISPARTA BARO BAŞKANI

 

KIYMETLİ MESLEKTAŞLARIM

29. DÖNEM 01.02.2018 -01.03.2018

TARİHLERİ ARASI 16.FAALİYET RAPORUNU SUNARIZ

Sevgili meslektaşım, bu ayda 29. dönem 16. faaliyet raporunu sizlere sunmaktan büyük mutluluk duyuyor BAROLAR BİRLİĞİ TÜRKİYEDİR diyerek saygılar sunuyorum.

Faaliyet raporunu sunmadan önce Türk Silahlı Kuvvetlerimizin başlattığı Afrin operasyonunda Ordumuza Muvaffakiyetler dileriz. Şehitlerimize Allahtan rahmet, Gazilerimize acil şifalar dileriz. Yüreğimiz ve dualarımız askerlerimizle, Allah yar ve yardımcıları olsun deriz

Her sene düzenli olarak yapmaya özen gösterdiğimiz Davraz Kayak Merkezi gezisi ve geleneksel pikniğimizi yine bu sene  de stajyer Avukatlarım, meslektaşlarımız  ile birlikte 03.02.20178 tarihinde Davraz Kayak Merkezinde icra ettik, katılan meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Afrin’de başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı' kapsamında  hemşehrimiz Uzman Çavuş Ali Yılmaz ve silah arkadaşları şehadete ulaştığı haberini derin bir üzüntü içerisinde öğrendik. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri İle Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz. Şehidimizin Cenaze törenine Baromuz adına Şahsım katıldım. Ruhu şad olsun.

Bu dönem içerisinde de Baromuz yönetim Kurulu toplantıları gündemli olarak her hafta Çarşamba günü düzenli olarak icra edildi, yönetim kurulu toplantılarımızda gündeme alınmasını istediğiniz konuları bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Son günlerde bir kısım Kurumların başında ki Türkiye kelimesinin kaldırılması ile ilgili olarak Türkiye Barolar Birliğinin yaptığı basın açıklamaları sitemizde ilan edildi ve sizlere sosyal medyadan da duyuruldu.

Staj Eğitim Merkezimiz tarafından Stj. Av.Birtan Özgün Takmaz ve Stj. Av.Merve Demir seminer sunumunu Baro Hizmet Binası Konferans Salonunda gerçekleştirdi. Staj Eğitim merkezimize ve seminer konularının sunumunu yapan genç meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.

Yine Afrin Harekatı çerçevesinde bu dönem içerisinde Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar ile Uzman Çavuş Yunus Emre Doğan şehit oldular kendilerine Allah’tan Rahmet kederli ailesi ve Milletimize Baş Sağlığı dileriz.

Genç meslektaşlarımızdan Av.Zafer Metin'in ruhsat töreni baro hizmet binamızda gerçekleştirildi. Kendisine ve ailesine başarılar diler saygılar sunarız

Son günlerde yapılan basın açıklamaları ile özellikle bir kısım Kamu kurumu ve meslek örgütlerinin başında ki Türkiye Kelimesinin kaldırılacağının duyulması üzerine Türkiye de tek Isparta Baro Başkanlığı olarak konuya ilişkin olarak Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazma gereği duyduk. Şahsım tarafından kaleme alınan mektup kamuoyunun ve sizlerin de dikkatine sunuldu. Sayın Cumhurbaşkanımıza yazmış olduğumuz mektubumuzun kendisine ulaştırıldığı da tarafıma bilgi olarak aktarıldı.

İlgili mektubu yazmamızdan hemen sonra ise Karabük Barosu ev sahipliğinde düzenlenen 13. Genişletilmiş Karadeniz Baroları genişletilmiş başkanlar toplantısına yine şahsım katıldım. Orada da Yine Birik başkanımız ve yönetim kurulu üyeleri ile görüşmeler yapıldı ve bu görüşmeler neticesinde ise diyalok kapılarının kapandığı ve bu nedenle de 24.02.2018 tarihinde Büyük Avukat buluşmasının yapılacağı bizlere ifade edildi. Yine ilgili toplantı da TBB başkanımız ve değerli yönetiminin aldığı bu karar kamuoyu ile paylaşıldı. Hemen bir gün sonra ise Adalet Bakanının Şahsım ile görüşmek istediği söylenmesi üzerine Şahsım ve Başkan Yardımcım Ankara”ya hareket ettik, konuya ilişkin Birlik Başkanımıza da bilgi verdikten sonra orada öğrendiğimiz üzerine Isparta Baro başkanlığı ile birlikte Mardin, Kastamonu ,Samsun ,Erzincan ,Edirne  Baro Başkanlarının da Bakan beyle yapılacak toplantıya çağrıldığını öğrendik. Orada da yaptığım konuşma da da iade ettiğim üzere Türkiye kelimesinin kaldırılmasının bizleri çok üzdüğü ve bunun kabul edilemez olduğu kaldı ki TBB ve Baroların bir STK değil Yargının kurucu unsuru oldu ve Türkiye Cumhuriyetinin 3 Kurucu gücünden biri olan Yargı erkinin de kurucu organı olduğu ve bunun kabul edilemez olduğu oldu. Sayın Adalet Bakanımızın olaya vakıf olduğu ve bu konuda TBB ile bu güne kadar yakın ilişki içerisinde olduğu ve bu konuda ki çalışmanın Bakanlar kurulunun görevi olduğu ancak bu konuda bizlere hak verdiğini müşahede ettik. Hatta kendisi bizlere 15 yıl üzeri Avukatlara Yeşil pasaport verilmesi, Avukatlık sınavının konulması, 25.000 TL ve üzeri işlerde avukat bulundurma zorunluluğunun getirileceğini ve hatta ilerleyen günlerde Aile avukatlı sisteminin kurulmak istendiğini anlattı. Yine bu gelişmelerin tamamı orada bulunan baro başkanları ile birlikte TBB ve yönetimine bilgi olarak aktarıldı. Sevindirici tarafta bir gün sonra Sayın Adalet bakanımız ile TBB başkanımız tam 1,5 saatlik bir görüşme ile son olayları değerlendirdiler. Ancak TBB 24.02.2018 tarihinde yapılması planlanan Büyük Avukat buluşmasını yapma kararının devam ettirdi. O gün yani 24. 02.2018 günü de TBB başkanımız ile Başbakan arasında yine 1,5 saatlik bir görüşme gerçekleştiğini öğrendik bu da olumlu bir gelişme oldu. Baromuz adına da yine 24.02.2018 günü yapılacak büyük Avukat buluşmasına 5 kişilik bir müracaat olması nedeni ile özel araç kaldırma kararımızı son yönetim kurulu kararında iptal ettik ve ilgili toplantıya Baromuz adına Şahsım ve Başkan Yardımcım katıldık. İlgili toplantıya gelmek isteyip mazereti nedeni ile gelemeyen ve şahsi imkanları ile toplantıya katılan meslektaşlarıma da buradan sonsuz teşekkürlerimi iletirim.

 

Balıkesir Barosu ev sahipliğinde düzenlenen adli yardımın işleyişi, sorunları ve çözüm önerileri konulu Marmara Ve Ege Baroları Bölge Toplantısına ise yine Adli Yardımdan sorumlu yönetim Kurulu üyemiz ile Başkan Yardımcımız Av. Bahadır Erdem ve Yönetim Kurulu Üyemiz Av.Ömer Berber beraber katıldı ve var olan sıkıntılarımızı oraya aktardılar, kanaatimiz Adli Yardım talebi çok olan ve yine Adli yardım almak isteyen meslektaş sayısı çok olan bizim Baromuz ile Adli yardıma ilgi göstermeyen ve almak istemeyen Barolarla aramızda ki sıkıntılar giderilir. Öncesinde de yine konuya ilişkin sıkıntı ve çözüm önerileri de Baro Başkanlığımızca TBB’ye iletildi ilgili yazımız da resmi internet sitemizde duyurular bölümünde bulunmaktadır.  

Ankara”ya yaptığımız ziyaretler esnasında Isparta’lı Bürokrat Hemşehrilerimizi de ziyaret. Bu kapsamda Türkiye Seçim Kurulu Başkanı Sayın Sadi Güven'i ve Hemşehrimiz meslektaşımız yüksek seçim kurulu temsilcisi Av.Recep Özel ile hemşehrimiz Anayasa Mahkemesi üyesi Sayın Muammer Topal'ı Şahsım ve Baro Bşk. Yardımcımızla ile birlikte Ankara’da ziyaret ettik. Nazik misafirperverliklerinden ve davetlerinden dolayı şükranlarımızı sunarız.

Türk Medeni Kanunu’nun Kabulünün 92. yıl dönümü nedeniyle Baro başkanlığımızın basın açıklaması siz meslektaşlarımız ve kamuoyu ile paylaşıldı tekrar hayırlı olsun deriz.

Staj eğitim merkezimiz tarafından Stj. Av. Muhammed Selim Tokoğlu, Stj. Av. Melike Şehirli ve Stj. Av Fatma Baki seminer sunumunu baro hizmet binası konferans salonunda gerçekleştirdi. Kendilerine ve Staj eğitim merkezimize şükranlarımızı sunarız.

Yine genç meslektaşlarımızdan Av. Buğra Caber, Av. Hakan Has Ve Av. Durdu Betül Aydemir’in ruhsat törenleri sevenleri, Meslek büyükleri ile birlikte baro hizmet binamızda gerçekleştirdik. Kendilerine ve ailelerine hayırlı olsun deriz.

Isparta Arı Koleji kurucu ve yöneticileri tarafından Baro Başkanlığımıza nezaket ziyaretinde bulunuldu kendilerine teşekkürü bir borç biliriz.

Isparta İyi Parti İl Ve İlçe Teşkilatı yine Baromuza nezaket ziyaretinde bulundular. Kendilerine bu ziyaretten dolayı teşekkür ederiz.

Türkiye Barolar birliğinin Başında ki Türkiye kelimesinin kaldırılması ile ilgili olarak şahsım siz saygıdeğer meslektaşlarımıza dönem dönem bilgilendirme yaptım ve bu konuda ki yazılı açıklamalarımı sizlerle paylaştım.

Hocalı katliamının sorumlularının hukuk önünde hesap vermeleri sağlanmalı ve Azerbaycan toprağındaki işgal sonlanmalıdır diyerek hazırladığımız basın açıklamasını sizlerle ve kamuoyu ile paylaştık Hocalı katliamını lanetliyoruz.

Vergi haftası münasebeti ile de yine Gerek Defterdarlık ve Vergi dairesi müdürlükleri ile Yeminli Mali müşavirler odası başkanlığına hazırladığımız basın açıklamasını göndermek sureti ile Vergi haftasını kutladık, meslektaşlarımıza hayırlı olsun.

Isparta Cezaevi Müdürlüğünde ki Avukat görüş oda sayısı 3 e çıkarıldı, öncesinde de avukat meslektaşlarımız için bir bekleme odası tahsis edilmiş idi. Tüm girişimlerimiz neticesinde mali açıdan Baro Başkanlığımızın katkısı ile bu çalışmalarda bize destek veren Cezaevi müdürlüğüne de teşekkür eder meslektaşlarımıza hayırlı olsun deriz.

Bu dönem içerisinde de Meslektaşlarımızın acı ve tatlı günleri oldu cenazelerimiz, Doğumlarımız, hepsi bizler için Büyük ailenin bir bireyi olarak meslektaşlarımız bu günlerinde tarafımızca yalnız bırakılmadı. Bu konularda ki tüm gelişmeler an ve an baromuz resmi sitesinden takip edilebilir ve siz meslektaşlarımız tarafından anında bilgi edinilebilir.

Faaliyet raporumuzu sonlandırırken tüm meslektaşlarıma bize gösterdikleri sonsuz destek ve katkıdan dolayı şükranlarımızı sunarız. Büyük bir aile olmanın sorumluluğunu idrak ettiğimiz ve TEK SES VE TEK YÜREK OLMANIN bizlere güç verdiğini belirterek içerisinde bulunduğumuz kötü günlerin sonlanacağına inancımızın tam olduğunu belirterek, Demokratik, Laik ve Sosyal Bir Hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin ve onun izinde olan Baro Başkanlığımızın ilelebet payidar olması dileği ile AFRİN OPERASYONUNDA ORDUMUZA MUAFAKİYETLER DİLEYEREK-BAROLAR BİRLİĞİ TÜRKİYEDİR der tüm meslektaşlarımıza  sevgiler ve saygılar sunarız. 01.03.2018

    AV.GÖKMEN HAKKI GÖKMENOĞLU

ISPARTA BARO BAŞKANI

 

 

KIYMETLİ MESLEKTAŞLARIM

29. DÖNEM 01.01.2018 -31.01.2018

TARİHLERİ ARASI 15.FAALİYET RAPORU


Sevgili meslektaşım, bu ayda 29. dönem 15. faaliyet raporunu sizlere sunmaktan büyük mutluluk duyuyor saygılar sunuyorum.

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin başlattığı Afrin operasyonunda Ordumuza Muvaffakiyetler dileriz. Şehitlerimize Allahtan rahmet, Gazilerimize acil şifalar dileriz. Yüreğimiz ve dualarımız askerlerimizle, Allah yar ve yardımcıları olsun...

Türkiye Barolar Birliğinin yeni başlattığı Tercüme Destek Hattı faaliyete geçmiştir. Detaylı bilgi Tbb resmi internet sitesindedir. Meslektaşlarımıza hayırlı olsun.

Ceza Muhakemesi Kanunu Gereğince Görevlendirilen Müdafi Ve Vekillere Yapılacak Ödemelere İlişkin 2018 Yılı Tarifesi resmii gazetede yayınlandı ve siz meslektaşlarımıza duyuruldu.

Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu (Tübakkom), Diyanet İşleri Başkanlığının Dini Kavramlar Sözlüğünde Yer Alan Evlenme Yaşı İle İlgili Basın Açıklaması resmi internet sitemizde yayınlandı. Hemen akabinde Diyanet işleri açıklamasını tekzip etti.

Isparta Arabuluculuk Derneği Toplantısı Baro Hizmet Binamızda Arabulucu meslektaşlarımızın katılımı ile gerçekleştirildi. Dernek Başkanımız Av Ülkem Baş’a eğitmen olarak verdiği çalışmalardan dolayı Baromuz adına plaket taktim edildi.

Danıştay Vergi Dava Daireleri Kurulu Vergide E-Tebligat Uygulamasında verilen cezaların dayanağının hukuka aykırı olduğuna karar verdi karar sitemizde ve sosyal paylaşım adreslerimizde ilan edildi.

Avukatlık kimliklerinin resmi kimlik olarak kabul edilmesi. Bankacılık kanununda yapılan düzenleme ile yıllardan bu yana kimliklerimiz ile ilgili çekilen çile sına erdi meslektaşlarımıza hayırlı olsun.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlandı. Günün anlamına ilişkin Baromuzun basın açıklaması kamuoyu ile siz meslektaşlarımızla paylaşıldı.

Bu dönem içerisinde de her hafta çarşamba günleri gündemli olarak Yönetim Kurulu üyelerimizin tam katılımı ile toplantılarımız icra edildi kısa kararlar toplantıların hemen akabinde sitemizde ilan edildi. Siz saygıdeğer meslektaşlarımızın da görüşülmesini istediği hususları toplantı öncesi bizlere bildirmesi bizlere yardımcı olacağını yenileriz.

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığına Adli yardım ile ilgili bütçeden gönderilen ödemenin az olmadı nedeni ile Baro Başkanlığımızın yazdığı yazı  sitemizde ilan edildi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığına ye Adli yardım ödemelerinde ki aksama nedeni ile yazdığımız yazı nedeni ile Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı tarafından Balıkesir de toplantı yapılmasına karar verildi. Önümüzde ki günlerde Baromuz adına Baro Başkan Yardımcımız Av.Bahadır Erdem ve Av.Ömer Berber’in katılımı ile sıkıntılılarımızın çözüleceğini umut ediyoruz.

Isparta Cezaevi Müdürlüğüne gönderilen yazımız uyarınca Cezaevi Müdürlüğümüzce Avukat görüş oda sayısı 2 den 3 e çıkarıldı. Öncesinde de Avukat bekleme odamız faaliyete geçmiş olup meslektaşlarımızın bir nebze sıkıntıları giderilmiş oldu. Hayırlı olsun.

Antalya Baro Başkanlığı aleyhine açılmış olan davaya savunmanın kutsallığı çerçevesinde baromuz adına meslektaşımız Av.Şeref Alkaç katıldı kendisine.
Kendisine teşekkür ederiz.

Banka Ve Ticaret Hukuku Araştırma Enstitüsü'den gelen yazı yine Baromuz resmi
internet sitesinde ilan edildi.

Isparta PTT Başmüdürümüz Hüseyin Öztürk Baro Başkanlığımıza nezaket  ziyaretinde bulundu kendisine teşekkür ederiz.

Av.Cihat Yaman ve Av.Burak Gezer'in ruhsat törenleri baro hizmet binamızda, yönetim kurulu üyelerimiz, Hocaları ve sevenleri eşliğinde  gerçekleştirildi. Meslektaşlarımıza hayırlı olsun deriz.

Barida Kültür ve Sanat Evinin 3. Klasik Müzik Konseri Baro Başkanlığımız Av. Fatma Sevük Konferans Salonunda Meslektaşlarımız ve geniş bir klasik müzik sevenlerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

CHP il ve İlçe Kongreleri neticesinde CHP Isparta İl Ve İlçe Teşkilatları Baro Başkanlığımıza nezaket Ziyaretinde bulundular. Yeni il ve İlçe Başkanlarımıza ve yönetime girmiş olan meslektaşlarımıza hayırlı olsun deriz.

19.01.2018 tarihinde son yapılan 6. arabulucu eğitimi sertifika töreni Baro hizmet binamızda Isparta C Başsavcımız ve Arabuluculuk Derneği Başkanımızın ve yönetim Kurulu üyelerimizle katılımı ile gerçekleştirildi.

Isparta Adliye Sarayında bulanan avukat otoparkında uzun zamandır süregelen su birikinti problemi konusunda Isparta Belediye Başkanlığından talep ettiğimiz ekip  çalışmalarına  başladı ve bu sıkıntımızda çözüldü. Meslektaşlarımıza hayırlı olsun.

Avukatların elektronik defter beyan sistemi 31.01.2018 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi hayırlı olsun.

Isparta merkez Denizbak Müdürümüz Baro Başkanlığımıza nezaket ziyaretinde bulundular kendilerine teşekkür ederiz.

Yine 2017-2018 Eğitim ve Öğretim döneminin 1. Yarısı bitti gençlerimize iyi tatiller dileriz.

Her sene Baro Başkanlığımızca Sömestir tatilinde düzenlediğimiz, Davraz Kayak Merkezinde Bu sene de yine Tüm Meslektaşlarımız, Aileleri, Stajyerlerimiz ve Baro Personelimizin katılımı ile Büyük ailemizin 03.02.2018 Cumartesi günü saat 10.00-14.00 arasında mangal başında piknikte bir araya gelmesi kararlaştırıldı. Tüm Meslektaşlarımızı Cumartesi Saat 10.00-14.00 da Davraz Kayak Merkezinde Baromuzun büyük aile fotoğrafını çekmek üzere bekliyoruz...

Faaliyet raporumuzu sonlandırırken tüm meslektaşlarıma yeniden bize gösterdikleri sonsuz destek ve katkıdan dolayı şükranlarımızı sunarız. Büyük bir aile olmanın sorumluluğunu idrak ettiğimiz ve TEK SES VE TEK YÜREK OLMANIN bizlere güç verdiğini belirterek içerisinde bulunduğumuz kötü günlerin sonlanacağına inancımızın tam olduğunu belirterek, Demokratik, Laik ve Sosyal Bir Hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin ve onun izinde olan Baro Başkanlığımızın ilelebet payidar olması dileği ile AFRİN OPERASYONUNDA ORDUMUZA MUAFAKİYETLER DİLEYEREK tüm meslektaşlarımıza  sevgiler ve saygılar sunarız. 31.01.2018 

 

AV.GÖKMEN HAKKI GÖKMENOĞLU

ISPARTA BARO BAŞKANI

 

KIYMETLİ MESLEKTAŞLARIM
29. DÖNEM 01.12.2017 -31.12.2017
TARİHLERİ ARASI 14. FAALİYET RAPORU

 

Sevgili Meslektaşım, Şahsım ve tüm Yönetim kurulu üyelerimiz adına 2018 yılınızı kutlar, sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yıl olmasını dilerim.

Her ay düzenli olarak düzenlenen Isparta İl Hal Hakem Heyeti toplantısına Baromuz adına, hakem heyetinin doğal üyesi Baro Genel Sekreterimiz Av. Salih Kocagöz katıldı.   Kendisine teşekkür ederiz.

Baromuz stajyer Avukatlarından Av.Yadigar Güzel'in ruhsat töreni baro hizmet binamızda gerçekleştirildi. Kendisine ve Ailesine yeniden hayırlı olsun deriz.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebeti ile Baromuz Basın açıklaması, kamuoyu ile paylaşıldı ve Baromuza ait ilk kez bir Engelli hakları komisyonu kuruldu yönergesi yapılarak Baromuz yönetim kurulunca kabul edilerek, komisyonumuz çalışmalarına başladı. Hayırlı olsun.

5 Aralık Türk Kadınına Seçme Ve Seçilme Hakkının Verilmesi Kadın Hakları Günü Nedeni İle Baromuz  Basın Açıklaması kamuoyu ile paylaşıldı. Kadınlarımıza Seçme Seçilme Hakkı Verilmesinin 83.Yılının yeniden kutlu olmasını dileriz.

Baro Üyesi Meslektaşımız Av.Tuğçe Demiralay Denetimli Serbestlik Kapsamında Hukuki Destek dersine gönüllü olarak katıldı. Baromuz adına kendisine gönüllülük esasına göre icra ettiği bu görevden dolayı teşekkür ederiz.

Türkiye Barolar Birliğinin 2017/69 Sayılı Duyurusu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü'nden alınan 16.11.2017 günlü "Kooperatifçilik E-Sertifika Programı" konulu yazıların birer örneği Baromuzun resmi internet sitesinde ilan edildi ve siz meslektaşlarımıza da mail yolu ile gönderildi.

Bu dönem içerisinde de Baromuz Yönetim Kurulu toplantıları düzenli olarak her hafta çarşamba günü gündemli olarak gerçekleşti. Siz saygıdeğer meslektaşlarımızın da görüşülmesini istediği takdirde toplantı öncesi konuları bizlere iletmelerinin yeterli olacağını belirtmek isteriz.

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürüne yeni atanmış olan Sayın  Ahmet Kar'dan Baromuza hitaben kutlamamıza ilişkin teşekkür Yazısı sitemizde ilan edildi. Kendilerine yeniden hayırlı olsun deriz.

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığında düzenlenen 35. Baro Başkanları Toplantısına Baro Başkan Yardımcısı Av.Bahadır Erdem katıldı. Kendisine teşekkür ederiz.

İzmir ilinde düzenlenen Mülteciler Hukuku Konulu Konferansa  ise  Baromuz adına şahsım ve  Baro Yönetim Kurulu Üyemiz Av.Fatih Semiz  katıldı. Av.Fatih Semiz’e teşekkür ederiz.

Baromuz avukat stajyerleri Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezinin 10-15 Aralık 2017 tarihleri arası düzenlediği eğitim programına 25 kişilik bir ekiple katıldılar. Katılan gençlerimize ve eğitimi düzenleyen ve Baromuz Stajyerlerini davet eden TBB Başkanı ve eğitim merkezine teşekkür ederiz.

Bu dönem içerisinde kutladığımız,10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününü yeniden  kutlarız. Konuya ilişkin Baromuz Basın açıklaması siz saygıdeğer meslektaşımız ve kamuoyu ile paylaşıldı.

Öncesinde Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkana atanan İdris Ünal'dan a Baro Başkanlığımızca gönderilen hayırlı olsun mesajına teşekkür yazısı gönderildi sitemizde ilan edildi.

Ankara barosuna kayıtlı bazı Avukatlar hakkında Baromuzca suç duyurusu yapıldı. Bununla yetinilmedi ilimizde Hukuki danışmanlık hizmeti verildiği söylenen bir kısım özel şirket ve yetkilileri hakkında da Baro Başkanlığımızca suç duyurusunda bulunuldu.

Isparta Gazi Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Lokman Kaplan Ve Son Sınıf Öğrencileri ile birlikte  Baro Başkanlığımızı ziyaret ettiler kendilerine teşekkür ederiz.

Isparta Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu konferansa şahsım Baromuz adına katılım sağlandı.

Bir dizi ziyaret için ilimize gelen Kanada Büyükelçiliği 2. katibi Antonıa Wynnehoghe baromuzu ziyaret etti. Kendilerine teşekkür ederiz.

Isparta Merkez Lokman Hekim Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinin Düzenlediği Kariyer Günleri Kapsamında Bilişim Suçları konulu eğitim sunumunu Baromuz adına Yönetim Kurulu üyemiz Av Ayşenur Akbay gerçekleştirdi kendisine teşekkür ederiz.

Avukatlık Kanunu'na rağmen, avukatlık kimliklerinin, bankacılık işlemlerinde resmi kimlik olarak kabul edilmemesine dayanak gösterilen "suç gelirlerinin aklanmasının ve terörün finansmanının önlenmesine dair tedbirler hakkında yönetmelikte bu dönem içinde  değişiklik yapılmıştır. Avukatlık kimliğinin resmi kimlik sayılmasında engel görülen düzenleme kaldırılmış olup tüm  meslektaşlarımıza hayırlı olsun deriz.

Yine Baromuzun genç Avukat Stajyerlerinden Av.Muhammed Üsame Çelik ve Av.Abdullah Murat Gür'ün ruhsat törenleri Baro Hizmet Binamızda gerçekleştirildi. Genç meslektaşlarımıza, ailelerine ve Baromuza hayırlı olsun deriz.

Gaziantep Barosu Ev Sahipliğinde Düzenlenen Türkiye Baroları Saymanlar Toplantısına Baro Saymanımız Av.Abdullah Çelik katıldı. Kendisine teşekkür ederiz.

Edirne Barosu Ev Sahipliğinde TBB Başkanı Prof.Dr.Av.Metin Fevzioğlu'nun katılımı ile düzenlenen 14.dönem Tübakkom Toplantısına Isparta Barosu Kadın Hakları Komisyonu Üyesi Av.Oya Şahin ve Eşi Meslektaşımız Av.Gökhan Şahin  katılım sağladı. Kendilerine Baromuz adına teşekkürü bir borç bilirim.

Maliye Bakanlığınca serbest meslek faaliyeti icra eden meslektaşlarımıza 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren elektronik ortamda defter- beyan sistemini kullanma zorunluluğu gelmiş olup, Meslektaşlarımızın, sistemi kullanmaya başlayacakları takvim yılından önceki ayın son gününe (31 Aralık 2017) kadar www.defterbeyan.gov.tr adresi üzerinden veya gelir vergisi yönünden bağlı oldukları vergi dairesi aracılığıyla başvuru yapmaları gerektiğini yeniden ilan ederiz.

Tüm Meslektaşlarımıza, Türkiye Barolar Birliğince kabul edilen meslek dayanışma ve düzen gereklerine uygun davranmada hassasiyet göstermeleri için yazı tebliğ edildi. Meslektaşlarımızdan ricamız meslek kurallarımıza aynı zorluklarla karşı karşıya kalmamız nedeni ile tam olarak riayet etmelerini yeniden hatırlatırız.

Türkiye Barolar Birliğinin 2017/72 sayılı duyurusu “tercüman desteği hakkında” ilan edildi meslektaşlarımıza hayırlı olsun deriz.

Isparta İdare Mahkemesi Başkanı İbrahim Ethem Kalkan Baromuza iadeyi  ziyarette bulundu kendilerine teşekkür ederiz.

Isparta Adalet Komisyonu Başkanlığına yazı yazılarak, bir kısım mahkemelerin duruşmalarınım öğleden sonraya kalması halinde öncesinde Baromuza bilgi verilerek meslektaşlarımızın mağduriyetinin önüne geçilmesi talep edildi.

Isparta Valiliğine gönderilen yazımız ile Avukatlık Kanununa aykırı olarak faaliyet gösteren kamu görevlileri nedeni ile kurumlara uyarı yazısı yazılması ve devamında ise ilgili kamu görevlileri ile ilgili suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi.

Baromuz stajyerlerinden Yakup Sefa Kum'un bir yıllık tamamlanan stajı  sonunda, Avukatlık ruhsat töreni Baro hizmet binamızda  gerçekleştirildi. Kendisine ve Ailesine hayırlı olsun deriz.

Baro Başkanlığımızın 6.’sını düzenleyip Arabuluculuk eğitimi Avukat, Hakim ve Savcı Meslektaşlarımızın yoğun katılımı ile  başlamıştır. Kendilerine hayırlı olsun deriz.

Başımız sağ olsun. Yine bu dönem içinde  Şemdinli'de  ki askeri operasyon sırasında Piyade Uzman Çavuş Seyfettin Orkun Çil ile Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Çam isimli kahramanlarımız şehit olmuş, bir aslanımız da yaralanmıştır. Yine Derecik' de El Bombası Kazasında Da Piyade Sözleşmeli Er Ferhat Muratoğlu isimli kahraman kardeşimiz şehit, iki aslanımız da yaralanmıştır. Allah'tan şehitlerimize rahmet, yaralı aslanlarımıza acil şifalar dileriz.

Milli İradeyi yok sayan ve devletin güç kullanma yetkisini sivillere devreden 696 sayılı OHAL KHK’sı hakkında TBB Başkanlığının Basın açıklaması ile Olağan üstü Baro Başkanlarının Basın açıklaması sitemizde yayınlanmış aynı zamanda mail ile sizlere ulaştırılmıştır.

26.12.2017 Tarihinde Isparta Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Düzenlenen İl Uyuşturucu İl Koordinasyon Toplantısına Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Üyemiz Baro Üyemiz Av.Şeyda Çetin Katıldı. Kendisine teşekkür ederiz.

Bu dönem içinde yine Baromuz stajyerlerinden Av.Ayşe Öztürk, Av.Ebru Aray, Av.Muhammed Burak Kılıç ve Av.Aysu Alkaç'ın Avukatlık  ruhsat törenleri Baro hizmet binamızda gerçekleştirildi. Kendilerine ve ailelerine hayırlı olsun deriz.

Isparta Denizbank Şube Müdürü Yalçın Yavuz Ve Isparta Denizbank Afilli Bankacılık Yönetmeni Firuze Karahan yeni yıl nedeni ile Baro Başkanlığımızı ziyaret ettiler kendilerine teşekkür ederiz.

Isparta Valiliği Sağlık İl Müdürlüğü katkısı ile İlk Yardım Bilgileri Farkındalık Eğitimi Konulu Seminerimiz Baro Hizmet Binası Av.Fatma Sevük Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Bu desteği bize veren kurumlara teşekkür eder Değerli hocamız Halim Yaşamışa da ayrıca teşekkür ederiz.

Ankara Baro Başkanlığı ile Baro Başkanlığımızın yaptığı görüşmeler neticesinde Anlara Barosu ile Baromuz arasında  yapılan anlaşma uyarınca mazeretli Hakimlerin yine  duruşma saatinde meslektaşların  duruşmalarına çağrılması UYAP aracılığı ile artık cep telefonlarımıza  mesaj sistemi ile ulaşacaktır Meslektaşlarımıza hayırlı oldun deriz.

Baro Başkanlığımızın Bülteninin yeni sayısı yeni kadrosu ile yayına çıktı ve siz meslektaşlarımıza ulaştırıldı emekleri geçen tüm meslektaşlarıma teşekkür ederim. Yayınlanmasın istediğiniz yazı, makale vb. yazılarınızı Baromuza ulaştırmanız bize güç verecektir.

2018 Yılı münasebeti ile ajanda, masa takvimi, kalem gibi hediyeleriniz sizlere ulaştırıldı yeni yılınızı tekrar kutlar güzel günlerde kullanmanızı dileriz.

Faaliyet raporumuzu sonlandırırken  meslektaşlarıma bize gösterdikleri sonsuz destek ve katkıdan dolayı şükranlarımızı sunarım. Büyük bir aile olmanın sorumluluğunu idrak ettiğimiz ve TEK SES VE TEK YÜREK OLMANIN bizlere güç verdiğini belirterek 2018 YILININ TÜM MESLEKTAŞLARIMA SAĞLIK MUTLULUK VE HUZUR GETİRMEDİNİ TEMENNİ EDER  Tüm meslektaşlarıma ve sevgiler ve saygılar sunar, en güzel günler ve yıllar sizlerin olsun diyerek saygılar sunarım.01.01.2018

Av.Gökmen Hakkı Gökmenoğlu

         Isparta Baro Başkanı

 

DEĞERLİ  MESLEKTAŞLARIM

29. DÖNEM 01.11.2017 -01.12.2017

TARİHLERİ ARASI 13.FAALİYET RAPORU

 

Sevgili Meslektaşım, bu ayda 29. Dönem 13. Faaliyet Raporunu sizlere sunmaktan büyük mutluluk yaşıyor ve saygılar sunuyorum.

9.Cumhurbaşkanı Merhum Süleyman Demirel’in, 93'üncü Doğum Gününde Isparta İslamköy'de Mezarı Başında Anma Etkinliği, gerçekleştirildi. Bu etkinliğe gerek Baro Yönetim Kurulu üyelerimiz ve şahsım katıldığım gibi aynı zamanda TBB Başkanımız Sayın Av.Prof. Dr. Av. Metin Feyzioğlu ve Başdanışmanı Av.Zafer Köken’de katıldı. Merhum Cumhurbaşkanımıza yeniden Ruhu şad olsun deriz.

Yine Merhum Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in anma programına gelen TBB başkanımız Av.Prof.Dr.Metin Feyzioğlu ile birlikte Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın'ı makamında Yönetim Kurulu üyelerimiz ile birlikte ziyaret ettik.

Yine merhum Cumhurbaşkanımızın anma programına gelen Sayın Birlik Başkanımız Av.Prof.Dr.Metin Feyzioğlu ile beraberinde ki Başdanışmanı Av.Zafer Köken, Isparta Baro Başkanlığımıza bir dizi ziyarette bulundular. Bu ziyaret neticesinde ise Baromuz stajyerlerinden Av. Nergis Funda Özen ve Av. Muhammed Raşit Ali Cesur’un ruhsat törenleri baro hizmet binamızda Birlik başkanımız vasıtası ile yeminleri yaptırılarak teslim edildi, genç meslektaşlarımıza hayırlı olsun deriz.

Türkiye Barolar Birliği Başkanımız Prof. Dr. Av. Metin Feyzioğlu Isparta ziyareti ile birlikte aynı zamanda avukat stajyerlerimize staj eğitim merkezimizce düzenlenen eğitim dersinde de bir araya geldi ve önemli bir ders verdi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı tarafından Antalya Baro Başkanlığı ev sahipliğinde yapılan CMK toplantısına, bu dönem içerisinde Baro yönetim kurulu üyemiz Av. Fatih Semiz katıldı ve CMK ile ilgili Baromuzun tavsiye ve çözüm önerilerini merkeze iletti. Kendisine teşekkür ederiz.

Bu dönem içerisinde yine Baromuzun genç stajyerlerinden Av. Mehmet Bilgiç'in ruhsat töreni Baro Hizmet Binamızda Yönetim Kurulu üyelerimiz ve stajyerlerimizin değerli ailesi ve hocaları ile birlikte teslim edildi, kendisine bir ömür boyu başarılı meslek hatalı dileriz.

Isparta Denizbank Gülkent Şube Müdürü Aydil Sefa Aras'a Baro Başkan yardımcımız Av Bahadır Erdem ile birlikte hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk.

Geçtiğimiz dönem içerisinde yemin ve ruhsat törenini yaptığımız genç meslektaşlarımızdan Av. Selin Turan ve Av. Elif Miray Camuzcu Hukuk Bürosu Açılış Törenini şahsım ve meslektaşlarımız ile gerçekleştirdik, kendilerine hayırlı olsun deriz.

Isparta Belediye Başkanlığı tarafından bu dönem içerisinde hizmete giren Sokak Hayvanları Bakım Ve Rehabilite Merkezinin açılış törenine Baro yönetim kurulu üyemiz Av. Ünsal Çankaya katıldı. Kendisine teşekkür eder, böyle bir hizmetten dolayı da Belediye Başkanlığına teşekkür ederiz.

Türkiye Barolar Birliğinin 2017/63 sayılı duyurusu tüm faaliyetlerimizde olduğu gibi resmi internet sitemizde ilan ettik ve sizlere mail ile duyurduk. İlgili ilan içeriği uyarınca Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine Hakim Adayı Belirlenmesine İlişkin Duyuru sonucunda başvuran meslektaşlarımıza şimdiden hayırlı olsun deriz.

Isparta E Tipi Kapalı Ceza Evi Müdürlüğüne önceki dönem yazdığımı yazımıza cevap verilmiş olup, ilgili yazımızda belirttiğimiz gibi her ziyarette Avukatların yeniden göz kaydının alınmaması ve saklanmasının mümkün olamayacağı belirtilmiştir.

Baro Başkanlığımızın her hafta düzenli olarak gerçekleştirdiği yönetim kurulu toplantılarını düzenli olarak gündeme bağlı olarak bu dönemde yapmaya ve kısa kararları sizlere hemen akabinde sitemizden ilan ederek duyurmaya özen gösterdik.       

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü özlem ve saygı ile anıyoruz. 10 Kasım Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anma törenine Baromuz adına şahsım katıldım. Ruhu şad olsun

Tüketici Hukuku enstitüsünden gelen yazı uyarınca bu konuda bir sempozyum yapılacağı belirtilmiş olup bu konuda ki sempozyum ilanları sitemizde ve ilan tahtalarımızda sizlere duyurulmuştur.

Baro Başkanlığımızın yaptığı talep uyarınca gerek Tüm meslektaşlarımıza gerekse Stajyer Avukatlarımıza Isparta Trafik Şube Müdürümüzce Trafik kuralları ve teknik bilgiler konulu seminerimiz Baro hizmet binası Av. Fatma Sevük konferans salonunda gerçekleştirdik. Katılanlara ve semineri icra eden Yönetim Kurulu üyemiz Av Fatih Semiz’e ve Trafik Şube Müdürümüze sonsuz teşekkür ederiz.

Yine bu dönem içerisinde 1 Yılık Avukatlık stajını başarı ile tamamlayan genç meslektaşlarımızdan Av. Esengül Gönendi ve Av. Serkan Bayazıt’ın ruhsat törenleri baro hizmet binamızda Yönetim Kurulu üyelerimiz, stajyerlerimizin sevdikleri ile birlikte gerçekleştirildi Meslektaşlarımıza hayırlı olsun deriz.

Isparta Bahçe Şehir Kolejinin düzenlediği aile etkinlikleri kapsamında Avukatlık mesleğini anlatmak üzere Baro yönetim kurulu üyemiz Av. Derya Akman katılarak Avukatlık mesleğini güzel ve zorlu yanları anlatıldı, Yönetim Kurul üyemiz Av Derya Akman’a teşekkür ederiz.

11-12/10/2017 tarihleri arasında Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenen, Ohal Kapsamında Avukatın Savunma hakkı ve yine Büro aramaları konulu Ankara’da icra edilen toplantıya Baro Yönetim kurulu üyemiz Av.Ömer Berber ile yine meslektaşlarımızın Av.Emine Demirayak Kaya ile Av.Muhammet Ali Kaya katılmış olup kendilerine teşekkürü bir borç biliriz.

Yine bu dönem içerisinde Mardin Barosu ev sahipliğinde ki Genç Avukatlar kurultayına Isparta Barosu olarak katılmayarak Protesto ettik, Aldığımız yönetim kurulu kararı ile Kuzey Irak Kürt Bölgesinde yapılan Barzani referandumunu destekleyen 15 baro arasında olan Mardin Barosu ev sahipliğinde ki kurultaya Isparta Barosu olarak gitmedik, bu hususun da meslektaşlarımızca bilinmesini dileriz. 

Terör örgütü ile mücadele eden Ispartalı Hemşehrimiz sözleşmeli Er Sercan Kara Gelendost’ta toprağa verildi Ruhu şad olsun der Şehidimizin Cenaze törenine Baromuz adına Baro Saymanımız Av.Abdullah Çelik katılmış olup kendisine tekrar teşekkür eder, Şehidimizin ruhu şad olsun, ona uzanan eler kırılsın deriz. 

Türkiye Barolar Birliğinin 2017/65 sayılı duyurusu avukat kimlik kartları ile ilgili olarak sitemizde ilan edildi ve sosyal paylaşım sitelerinden sizlere duyuruldu.

Yine bu dönem içerisinde 1 Yılık Avukatlık stajını başarı ile tamamlayan genç meslektaşlarımızdan Av. Hüseyin Ulusoy, Av. Abdüllatif Görgülü ve Av. Ali Aldemir'in ruhsat törenleri baro hizmet binamızda, yönetim kurulu üyelerimiz ve sevenleri ile gerçekleştirildi. Genç meslektaşlarımıza başarılar dileriz.

Bu dönem içerisinde yine Dünya Çocuk Hakları Günü nedeni ile Çocuk hakları komisyon Koordinatör üyesi Yönetim Kurulu üyemiz Av. Ayşe Nur Akbay tarafından Baromuz adına kaleme alınan basın açıklaması sizlerle ve basın ile paylaşıldı. Çocuklarımızın acı çekmediği hiçbir suretle ezilmediği günler dileriz.

Yine bu dönem içerisinde 24 Kasım Öğretmenler günü nedeni ile Baromuzun Basın açıklaması şahsım tarafından kaleme alınarak gerek Valiliğe erek Mili eğitim Müdürlüğüne gerekse okullarımız ve Basın mensupları ile paylaşıldı. Tüm Öğretmenlerimizin özelikle Avukat Öğretmenlerin öğretmenler günü kutlu olsun.

Tübakkom 25 Kasım "Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü" basın açıklaması ile yine Kadın Hakları komisyonu Koordinatör Üyesi Yönetim Kurulu üyemiz Av Arzu Elma Benli’ni Baromuz adına kaleme aldığı basın açıklaması Resmii internet sitemizde ve sosyal paylaşım sitelerimizde ve basın mensupları ile paylaşıldı. Kadına karşı şiddetin sona erdiği günler diliyoruz.

Önceki dönem İstanbul Baro Başkanı Galatasaray Üniversitesi Öğretim Görevlisi Av. Prof. Dr. Ümit Kocasakal Bir konferans için Isparta’ya gelişi nedeni ile Baro Başkanlığımızı da ziyaret etti. Kendisine bu nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ederiz.

Isparta 40.Piyade Alay Komutanlığınca düzenlenen 1997/4 tertiplerin yemin törenine yapılan davet üzerine Baromuz adına şahsım katılım sağladım. Tüm askerlerimize vatan savunmasında başarılar dileriz.

Yine bu dönem içerisinde 1 Yılık Avukatlık stajını başarı ile tamamlayan genç meslektaşlarımızdan Av. Nihan Kundakçı ve Av. Berfo Deniz Evren'nin Ruhsat Törenleri Baro Hizmet Binamızda düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Genç meslektaşlarımıza başarılar dileriz.

“Yeni Dünya Düzeni Ortadoğu ve Türkiye” Konulu Konferansımız, Doç. Dr.Ramazan Kağan Kurtoğlu’nun sunumu ile ve İş Adamı Ercan Kutlu’nun ”Para, Altın ve Yatırım Araçları” konulu sunumu ile Baro Hizmet Binası Av. Fatma Sevük Konferans Salonunda gerçekleştirdik, Söz konusu olan semineri düzenlememize vesile olan Baromuz Avukatlarından Av.Murat Çağrı Yıldız’a ve semineri organize eden Başkan Yardımcısı Av.Bahadır Erdem’e teşekkür ederiz.

Baromuzun Geleneksel Güz Kahvaltısı Karikatür Bi Kafe'de gerçekleştirildi. Katılan meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.

30.11.2017 Tarihinde ADD Genel Başkanı Sayın Tansel Çölaşan ve genel Merkez Yöneticileri ile Isparta Add Başkanı Sayın Batuhan Güldiken ve yönetim kurulu üyeleri Baro Başkanlığımıza nezaket ziyaretinde bulundular kendilerine bu ziyaretlerinden dolayı şükranlarımızı sunarız

Faaliyet raporumuzu sonlandırırken tüm meslektaşlarıma yeniden bize gösterdikleri sonsuz destek ve katkıdan dolayı bir kez daha şükranlarımızı sunarız. Büyük bir aile olmanın sorumluluğunu idrak ettiğimiz ve TEK SES VE TEK YÜREK OLMANIN bizlere güç verdiğini belirterek içerisinde bulunduğumuz kötü günlerin sonlanacağına inancımızın tam olduğunu belirterek, Demokratik, Laik ve Sosyal Bir Hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin ve onun izinde olan Baro Başkanlığımızın ilelebet payidar olması dileği ile tüm meslektaşlarımıza ve sevgiler ve saygılar sunarız. 01/12/2017

 

AV.GÖKMEN HAKKI GÖKMENOĞLU

ISPARTA BARO BAŞKAN

 

KIYMETLİ MESLEKTAŞLARIM

29. DÖNEM 01.10.2017 -01.11.2017

TARİHLERİ ARASI 12.FAALİYET RAPORU

 

Sevgili Meslektaşım, Bu ayda 29. Dönem 12. Faaliyet Raporunu sizlere sunmaktan büyük mutluluk duyuyor saygılar sunuyorum.

Cumhuriyetimizin 94. Yılı kutlu olsun kimsesizlerin kimi olan Cumhuriyetimiz ilelebet yaşın diyerek faaliyet raporumuzu sizlere arz ederim. 

18-19 Kasım 2017 tarihinde önceden planlandığı üzere Mardin Barosu ev sahipliğinde TBB’nin 6. Genç Avukatlar kurultayı icra edilecektir. Baro başkanlığımızda bu konuda öncesinde karar alarak katılacak meslektaşlarımızı dahi belirlemiş iken; Ağrı barosu Başkanlığında geçtiğimiz günlerde Kuzey Kürt bölgesel yönetiminin yaptığı referandumun desteklenmesi ve Mardin barosunun da bu referanduma destek veren barolar arasında olması nedeni ile, Baro başkanlığımızca ilgili Gnç avukatlar kurultayına gitmeyerek Protesto etme kararı alınmıştır, meslektaşlarımızca anlayışla karşılanacağını umut ederiz.18-19 Kasım da icra edilecek Mardin de ki genç Avukatlar kurultayında Isparta barosu bu nedenle temsil edilmeyecektir. 

Göreve geldiğimiz günden bu yana Baro Başkanlığımızla siz sayın meslektaşlarımızın yararına, bir çok Kamu ve özel alanda faaliyet gösteren kurum ve kuruluş ile anlaşmalar yaptık. Anlaşmalı olduğumuz kurum ve kuruluşları Baromuz resmi internet sitesinde bulabilirsiniz son olarak da "Beni Yıka" Oto Yıkama İle yapılan anlaşmadır ki meslektaşlarımıza hayırlı olsun deriz. Önümüzün Kış olması nedeni ile Isparta Önpa Önerler ile  Baromuz arasında yapılan anlaşma ile de Özel Yaz Ve Kış Araç Lastiklerinde meslektaşlarımıza kimlik kartlarını sunmaları ile %25 İndirim Avantajı sağlanmıştır, hayırlı olsun.

Yönetim kurulumuzun aldığı karar uyarınca Şehit ve Gazi ailelerine gönüllü Avukat hizmeti vermeye karar verdik. Bu çerçeve tüm yönetim Kurulu üyelerimiz gönüllü olular, Sizlere yaptığımız ilan neticesinde de toplam 10 meslektaşımız gönüllü olarak görev almak istediğini bize bildirdi, kendilerine müteşekkiriz. Gönüllü Avukatların isimlerini ise Isparta Valiliği ve Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bildirmemiz, Isparta ilimizde bulunan Şehit ve Gazi Aileleri gönüllü arkadaşlar arasında taksim edildi. Şehit ve Gazi ailelerimize gönüllü hukuki danışmanlık yapmayı kabul eden gerek yönetim kurulu üyelerime gerekse 10 Meslektaşıma bu vesile ile tekrar teşekkür ederim.

Bu dönem içerisinde de Yönetim Kurulu Toplantılarımızı düzenli olarak her hafta gündemli olarak icra ettik. Yönetim kurulu üyelerime teşekkür ederim. Gündemde görüşülmesini istediğiniz konu olması halinde ise her hafta bizlere ve baroya iletebileceğinizi belirtiriz. Kaldı ki toplantı sonrası da anında alınan karalarımızın kısa hali sizlere resmi internet sitemizden duyurulmaktadır.

Geçtiğimiz yıllar içerisine meslektaşlarımızın Avukat tabelaları, yönetmeliğe uygun hale getirilmiş idi. Son dönemde aldığımız şikayetler üzerine bir kısım meslektaşımızın TBB reklam yasağı yönetmeliğine aykırı tabelalarının olduğunu öğrendik, ancak genel olarak meslektaşlarımıza bu hususu resmi yazı ile hatırlattık. Bu kapsamda yönetmeliğe aykırılıkların giderilmesini umuyoruz. Yönetmeliğe uygun olmayan Tabelalarla ilgili ileriki günlerde Baro başkanlığımızca önceki yıllarda işlem yapılmak zorunda kalınacağını buradan yeniden duyurmak isteriz.

Isparta İdare Mahkemesi Başkanlığı görevine yeni gelmiş olan İbrahim Ethem Kalkan’ı makamında Baro Başkan Yardımcımız Av.Bahadır Erdem ile birlikte ziyaret ettik.

Isparta Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Tarafından Düzenlen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına Baromuz Çocuk Hakları Komisyonu adına Komisyon Başkanı Av. Ayşe Şen Karadoğan katılmıştır, kendisine teşekkür ederiz.

05.10.2017 tarihinde SDÜ Lütfi Çakmakçı Kongre Merkezinde Denetimli Serbestlik Yükümlüleri ve Isparta Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personelinin oluşturduğu Tiyatro Grubu tarafından sahnelenen "Yaşasın En Güzel Yaşamlarımız"  konulu tiyatro oyununun Galasına Baro Yönetim Kurulu Üyemiz Av.Ünsal Çankaya katıldı. Kendisine teşekkür ederiz.

Yine 05.10.2017 tarihinde gerçekleşen Isparta Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün Yeni Hizmet Binası açılış Törenine Baro Yönetim Kurulu Üyemiz ve ilgili kurulun Baromuz adına doğal üyesi Av. Ünsal Çankaya katılmıştır. Kendisine teşekkürü bir borç biliriz.

Yine İlimiz Tapu Müdürlüğüne yeni atanmış olan Adnan Acar’ı makamında şahsım ve Baro Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Fatih Semiz ile birlikte Baromuz adına ziyaret ettik.

Yeni Adliye sarayı Avukat Otoparkında ki fiziki bazı sıkıntılarımızın giderilmesi için Isparta Belediye Başkanı Yük. Mim. Yusuf Ziya Günaydın'ı Şahsım ve Yönetim Kurulu üyemiz Av. Bahadır Erdem ve Av. Fatih Semiz ile birlikte ziyaret ettik.

Isparta Merkez Adliyesinde gerçekleştirdiğimiz gibi Yalvaç ilçemizde de  Birlik ve Beraberliğimizin perçinlenmesi adına aşure dağıtımı yapıldı. Baromuz adına düzenlemeleri yapan ilçe temsilcimiz Av. Ahmet Hayri Yüncüye ve bu aşure bizlere eşlik eden tüm Yalvaçlı meslektaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim. Yalvaç Aşure ikramına benimle birlikte katılan yönetim kurulu Üyelerimiz Av. Ünsal Çankaya-Av Bahadır Erdem’e-Av. Salih Kocagöz’e-Av. Fatih Semiz’e de ayrıca teşekkür ederim.

Yalvaç temsilciliğimizin Aşuresinin dağıtımını yapıldığı gün bizi yalnız bırakmayan Meslektaşımız Av. Yalvaç Belediye Başkanı Av. Halil Hilmi Tütüncü'ye de teşekkür eder, kendisini de makamında ziyaret ederek selamlarınızı ilettiğimizi de buradan ifade ederiz.

        Trabzon Baro Başkanlığının Tübakkom dönem sözcüsü olması nedeni ile 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü münasebeti ile Tübakkom adına yayınladıkları basın açıklaması gerek resmi internet sitemizde sizlere ilan edildi gerekme mail olarak tüm meslektaşlarımıza duyuruldu.  

2017 - 2018 Isparta Barosu Staj Eğitim Merkezimizin açılışını TBB Başkanı Başdanışmanı ve Önceki Dönem Antalya Baro başkanı Av. Zafer köken ve yine Önceki Dönem baro başkanımız ve şu anda Disiplin Kurulu başkanımız ve Staj Eğitim merkezi başkanı Av. Çetin Aköz’ün ilk dersleri ile açtık, Genç meslektaşlarımıza yeni dönemin hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz. Staj Eğitim Merkezimizde gönüllü olarak görev almış olan meslektaşlarıma da bu vesile ile yeniden teşekkür ederim.

Isparta Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ethem Yurtarslan Baromuzu Başkan yardımcımız Av. Bahadır Erdem nezaretinde Baro başkanlığımızı ziyaret ettiler. Kuzey Irak Özerk Kürt bölgesinin referandumuna gösterdiğimiz tepki ve basın açıklamamızı desteklediklerini ve belirttiler kendilerine bu nazik daveti için teşekkür ederiz.

Adalet Bakanlığı Bilirkişilik Daire Başkanlığı Türkiye genelinde yalnızca 38 baroya bilirkişilik eğitimi verme yetkisi ve hakkı sağladı. Isparta Baro Başkanlığımızın da aldığı bu yetki ile Türkiye barolar birliği ve başkent üniversitesi işbirliği ile geçtiğimiz günlerde Uzlaştırmacı ve bilirkişilik eğitimlerini vermeye başladık. Kayıtları 30 kişi ile sırlı açılıyor olması nedeni ile dakikalar içerisinde ilgili kontenjanlar dolduğundan ilgilenen meslektaşlarımızın sık sık http://uzlastirma.barobirlik.org.tr/ adresini takip etmesini rica ederiz. Eğitimler 48 saat toplam 6 gün sürmekte olup 900 TL ile 1100 TL aralığındadır.

2017-2018 yılı Isparta Barosu Staj Eğitim Merkezi ders programı resmi internet sitemizde duyurulmuştur, genç meslektaşlarımıza yeniden hayırlı olsun deriz.

İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı TBM Meclisinden geçti, ilgili yasal değişiklik aynı gün baromuz resmi internet sitemizde yerini aldı. İlgili yasal değişikliğin Ocak 2018 den itibaren yürürlüğe giriyor olması nedeni ile meslektaşlarımızın ilgili değişikliğe göz atmalarını rica ederiz. 

Baromuz stajyerlerinden Av. Ali Avcı'nın ruhsat töreni baro hizmet binamızda gerçekleştirildi. Gerek genç meslektaşımıza gerekse değerli hocasına ve camiamıza ve ailesine hayırlı olmasını dileriz. Genç meslektaşımızın hocası Av. Hamidullah Armağan’a ve törene katılan yönetim kurulu üyelerimiz Av. Arzu Elma Benliye- Av. Bahadır Erdem’e - Av.Fatih Semiz’e - Av. Salih Kocagöz’e teşekkür ederiz.

Vatan Partisi Isparta İl Başkanı Bilal Şimşir Baro Başkanlığımızı ziyaret etti. Şahsım ve Yönetim Kurulu üyelerimiz Av. Bahadır Erdem-Av. Salih Kocagöz ve Av. Fatih Semiz’in katılımı ile ziyaret ettiler kendilerine teşekkürü bir borç biliriz.

TBB Meslek İçi Eğitim Seminerleri kapsamında Kat Mülkiyeti Ve Kentsel Dönüşüm konulu seminerimiz Baro Hizmet Binamız Av.Fatma Sevük konferans salonunda gerçekleştirildi. Seminere yoğun olarak katılan meslektaşlarıma, yine Altı nokta körler Derneği, Görme Engelliler ve yine Ortopedik Engelliler derneklerimizin başkanlarına, Makine Mühendisleri Odası Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerine, Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü Şube müdürüne ve konferansa katılım sağlayan Yönetim Kurulu üyelerimiz Av.Bahadır Erdem’e - Av. Fatih Semiz’e - Av.Ünsal Çankaya’ya - Av. Salih Kocagöz’e - Av.Arzu Elma Benli’ye teşekkür ederiz. Engelli hakları ile ilgili çok eksiğimiz olduğunu bir kez daha öğendik.

Eğitim için İlimize gelen TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av.Şeref Kısacık ve İstanbul Barosu Üyeleri Av.Ali Rıza İlgezdi, Av.Figen Erbek'ten Baro Başkanlığımızı ziyaret etiler kendilerine hem konferans için hem de ziyaretler için tekrar teşekkür ederiz.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu'nun Müftülüklerin nikah kıyması ile ilgili yeni yasal düzenleme ile ilgili Basın açıklaması, hem resmi internet sitemizde hem de maillerinizde yer aldı.

Türkiye Barolar Birliğinin 2017/62 sayılı duyurusu ile Avukatların Kalemlerde dosya incelemesi ve örnek alması ile ilgili yapılan yasal değişikliğe yönelik TBB’nin açtığı dava neticesinde alınan karar uyarınca Avukatların öncesinde olduğu gibi dosyaları hazırlık aşamasında da inceleyebileceği örnek alabileceği alacağı örneklerde de suret harcı vermeyeceğine ilişkin duyuru sizlere internet sitemizde duyuruldu.

Baromuz stajyerlerinden Av. Sefa Uyan ve Av.Birsen Uyan’ın gelinleri Av.Ecem Erdem Uyan'ın ruhsat töreni Baro hizmet binamızda gerçekleştirildi. Ecem’in hocaları  Hesna Şener Özgürler ile Birsen Uyan’a teşekkür eder katılan yönetim kurulu yelerimiz Av.Bahadır Erdem’e-Av.Ünsal Çankaya’ya-  Av.Derya Akman’a - Av.Salih Kocagöz ile Av.Fatih Semiz’ e de katılımları için teşekkür eder, Ecem Erdem’e Uyan’a bir ömür boyu huzurlu bir meslek hayatı dileriz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 94. Yılı Kutlu Olsun, Bayramımız dolayısı ile Baromuz basın açıklamaları basın kuruluşlarında geniş yer edindi ve ilgili haberler basında baro bölümü resmi internet sitemizde bulabilirsiniz. Yine bayram münasebeti nedeni ile meslektaşlarımız ve genç stajyer meslektaşlarımız ile baromuzun çelengini hep beraber Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Büstüne sunduk, Valilik resmi çelenk törenine bizzat şahsım barom adına katıldım. Yine Cumhuriyet bayramına istinaden ilki düzenlenen ADD in toplantısına yönetim kurulu üyelerimizden Av. Ünsal Çankaya ile Av. Fatih Semiz ile birlikte katıldık. Resmii geçit törenine bizzat şahsım Barom adına katıldım, akabinde yönetim kurulu üyemiz Av.Ünsal Çankaya ile birlikte Valiliğin özel davetine ve yine Isparta belediyesince düzenlenen Fener alayı yürüyüşü ve konsere katıldık. Nice yıllara.

Baromuzun Stajyerlerinden Av. Selin Turan'ın ruhsat töreni baro hizmet binamızda gerçekleştirildi. Cübbesini hocaları Mustafa Bilgiç ve Serdar İpek giydirdiler kendisine ve ailesine hayırlı olsun deriz. Yemin merasimine katılan Yönetim Kurulu üyelerimiz Av.Derya Akman’a-Av. Bahadır Erdem’e, Av. Ünsal Çankaya’ya ve Av. Fatih Semiz’e de ayrıca teşekkürü bir borç bilirim

Bu dönem içerisinde de iyi ve kötü günlerimiz oldu, Baro başkanlığı olarak meslektaşlarımızın gerek iyi gerekse kötü günlerinde yanlarında olmaya onların sevinçlerini ve üzüntülerini paylaşmaya gayret gösterdik. Meslektaşlarımızla ilgili sürdürülmekte olan soruşturmalardan dolayı da gerek tutuklanma gerekse göz alt işlemleri ve öncesinde de yine sonrasında Baromuzun üzerine düşen tüm iş ve işlemler yerine getirilmiş gerekli önlemler ve tedbirlerin alınmasın da aileleri de dahil olmak üzere meslektaşlarımızın kötü günlerinde yanlarında olunmaya gayret gösterilmiştir.  

Faaliyet raporumuzu sonlandırırken tüm meslektaşlarıma şükranlarımızı sunar. Büyük bir aile olmanın sorumluluğunu idrak ettiğimiz ve TEK SES VE TEK YÜREK OLMANIN bizlere güç verdiğini belirterek CUMHURİYETİMİZİN 94. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN DİYEREK, Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet payidar olması dileği  ile tüm meslektaşlarımıza sevgiler ve saygılar sunarız. 01/11/2017

 

AV.GÖKMEN HAKKI GÖKMENOĞLU

ISPARTA BARO BAŞKANI

 

 

KIYMETLİ MESLEKTAŞLARIM

29. DÖNEM 01.09.2017 -01.10.2017

TARİHLERİ ARASI 11.FAALİYET RAPORU

 

           Kıymetli Meslektaşım, 29. Dönem 11. Faaliyet Raporunu sunar önceki faaliyet raporlarımızda da dile getirdiğimiz gibi, öncelikle ARAMIZDAN AYRILAN AZİZ ŞEHİTLERİMİZE ALLAH’TAN RAHMET KEDERLİ AİLELERİNE BAŞ SAĞLIĞI, YARALILARIMIZA ACİL ŞİFALAR DİLERİZ. 2017-2018 Adli Yılının ve Muharrem Ayımızın hepimize mutluluk sağlık ve huzur getirmesini dileriz

Bu faaliyet dönemimiz içerisinde Kurban Bayramımızı Kutladık, Bayram öncesi Baromuzun bayram mesajını siz değerli meslektaşlarımızla paylaştık aynı dileklerimizi yeniler nice huzurlu ve sağlıklı bayramlar dileriz.

Yine bu faaliyet raporu döneminde 2017-2018 Adli Yılı açıldı, Adli Yılın açılışı münasebeti ile Başsavcımızı ve 1.2.3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlarımızı Komisyon Başkanımızı ziyaret ettik ve günün anlamına binaen açıklamamızı yine siz değerli meslektaşımızla kamuoyu ile öncesinde paylaştık. Adli Yılımızın başta siz meslektaşıma ve ayrıca Milletimize Hayırlı ve Uğurlu olmasını dileriz. 

Avukatlık Asgari ücret tarifesinin özellikle karşı vekalet ücretinin Avukata ait olması ve nisbi vekalet ücreti ile ilgili olarak Söke Asliye Hukuk mahkemesinin Anayasa Mahkemesi Başkanlığına iptal yönünde baş vurmuş olması nedeni ile TBB ve Isparta Baro Başkanlığı olarak bizlerde bu konuda Anayasa Mahkemesi Başkanlığına olayın ve hametini ve Bu Konuda ki Söke Asliye hukuk mahkemesinin Başvurusunun yersiz olduğu konusunda Anayasa Mahkemesi Başkanlığına bir Dilekçe ile açıklamada bulunma gereği duyduk bu yazımızı da sizlere duyurduk ve internet sitemizde ve sosyal paylaşım sitelerimizde sizlere de duyurduk. Bu yönde ki başvuruyu kınıyor ve başvurunun reddini umuyoruz.

Isparta Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Isparta Öğretmenevi toplantı salonunda yapılan Uyuşturucu ve Uyarıcı Maddelerle Mücadele Toplantısına, Baromuz Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Üstadınız Av. Halil Çetinli katılmıştır. Kendisine teşekkür ederiz.

Baro Başkanlığımız ile Yunus Bıçaklı Fitnes Center arasında yapılan anlaşma ile meslektaşlarımıza hatırı sayılır bir indirim sağlandı, Baromuzun anlaşmalı kurumlarına bir yenisini daha kattık ki önümüzün kış olduğu düşünüldüğünde bir spor merkezi ile yaptığımız anlaşmanın meslektaşlarımıza hayırlı olmasını dileriz.

         Yine Baromuzun stajyerlerinden Av. Aslı Bildiren'in ruhsat törenini baro hizmet binamız Fatma Sevük Konferans salonunda gerçekleştirdik. Kendisine ve onu yetiştiren hocalarına Av. Hakan Koçer’e ve ayrıca teşekkür eder kendisine yeni meslek hayatında başarılar dileriz.

Bu dönem içerisinde de 34. ve devam eden Yönetim Kurulu toplantılarımız gündemleri olarak baro hizmet binamızda düzenli olarak gündemli olarak gerçekleştirildi. Siz meslektaşımızın da gündeme alınmasını istediği bir konu olması halinde ilgili konuyu yazılı olarak Baro Başkanlığımıza iletmesi yeterli olduğunu buradan belirtiriz.  

Güncellenen Yönleriyle “İşçilik Alacakları Hesaplamaları Uygulama Eğitimi bu dönem içerisinde Isparta Barosu Fatma Sevük konferans salonunda meslektaşımız Av. Murat Çağrı Yıldızın eşi İş Mahkemesi Yargıcımız Duygu Yılmaz’ın da katılımı ile Doç. Dr.Mahmut Kabakçı sunumunda icra edildi katılan meslektaşlarımıza ve bize destek olan değerli yargıcımıza ve hocamıza teşekkürü bir borç biliriz.

Türkiye Barolar Birliğinin 2017/57 sayılı duyurusu yine diğer duyurularda olduğu gibi gerek internet sitemizin duyurular bölümü ile gerekse sosyal medya da ki baromuza ait guruplarda siz sayın meslektaşımıza duyuruldu.

Bu dönem içerisinde 12 Eylül Askeri harekatının yıl dönümü idi. Ülkemizin ve Demokrasimizin Tarihine Kara Bir Gün Olarak Yazılan 12 Eylül'ün yıldönümünde tüm darbeleri ve darbecileri bir kez daha lanetledik ve baromuzun görüşleri kamuoyu ile ve sizlerle paylaşıldı.

Baro yönetim kurulumuzca bir ilk daha gerçekleştirilerek bu güne kadar eksikliğini hep hissettiğimiz Keçiborlu adliyesi avukat bekleme odasını sonunda oluşturduk. İlgili Bekleme odasının Baro Başkanlığımızca tefrişi yapılmıştır, meslektaşlarımıza hayırlı olmasını dileriz.

Eski adliye binasında bulunan baromuza ait alanlar, Baro Başkanlığımızca yeniden dizayn edilmiş olup, ilgili alanlar komisyonlarımızın çalışmalarına ve yine staj eğitim merkezinin bir kısım derslerini icra etmesine ayrıldı, hayırlı olmasını dileriz. 

Yine bu dönem içerisinde Baromuz stajyer Avukatlarından Av.Elif Miray Camuzcu'nun ruhsat töreni baro hizmet binamız Fatma Sevük konferans salonunda gerçekleştirildi. Genç meslektaşımıza yeni meslek hayatının hayırlı olmasını diler gerçekleştirildi. Hocaları Av. Birsen Uyan ve Av.Sefa Uyan’a da bu vesile ile teşekkür ederiz.

14.09.2017 tarihinde Çocuk Hakları Komisyonu Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Av.Ayşe Nur Akbay , Komisyon Başkanı Av.Ayşe Şen Karadoğan Ve Komisyon Üyeleri Av.Emine Metin, Av.Şeyda Çetin, Av.Sevinç Düz Ve Av.Hatice Çetin Gücüyener İdare Mahkemesinde bulanan baro odamızda toplantı yaparak bir araya geldiler. Gündeme ilişkin konularda tespit ve değerlendirmelerde bulundular, kendilerine teşekkür ederiz.

Bu dönem içerisinde Baromuz Stajyerlerinden Av. Beyza Dikici'nin ruhsat töreni Baro Hizmet Binamız Fatma Sevük konferans salonunda icra edildi kendisine başarılar diler değerli hocası Av. Hesna Şener Özgürler ile Av. Gülbin Demirbağ’a teşekkür ederiz.

         Geçtiğimiz günlerde Isparta Cezaevi Avukat Bekleme odasını meslektaşlarımızın hizmetine açmış idik, ancak bu sefer sez konusu eşyaların eski olması nedeni ile yenilenmesine karar verilmiş ve odada bulunan eşyalar yenilenmiştir meslektaşlarımıza hayırlı olsun deriz.

İçişleri Bakanlığı Avukatların Emniyet binalarına girerken üst aramasının yapılması gereklidir yönünde ki hukuki mütalaanın, hukuka mutlak aykırı olduğuna yönelik dair Tbb’nin cevabi yazısı siz meslektaşlarımıza mail yolu ile ve internet sitemizde ve sosyal paylaşım sitelerinde duyuruldu. Hukukçu bile olmayan hukuk müşavirinin mütalaasını kınıyoruz.

2017-2018 Eğitim ve Öğretim dönemi bu faaliyet dönemimiz içerisinde başladı konuya ilişkin kamuoyu açıklamamız sizlerle ve kamuoyu ile paylaşıldı. 2017 ve 2018 döneminin tüm Öğretmenlerimize, Öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını dileriz.

Yine bu dönem içerisinde kutlanan Gaziler Günü kutlamalarına Baromuz adına bizzat şahsım katıldım ve basın açıklamamızı da sizlerle resmi internet sitemiz ve mail yolu ile paylaştık. Tüm Gazilerimize minnettarız. Bu gün dolayısı ile Yönetim kurulumuzca alınan karar ile Şehit ve Gazilerimize ücretsiz hukuki danışmanlık yapmak isteyen meslektaşlarımıza duyurumuza cevap verdikleri için teşekkür ederiz. Yönetim kurulumuzun tamamının bu konuda gönüllü olması da ayrıca beni ve Baromuzu mutlu etmiştir, kendilerine de ayrı ayrı teşekkürü bir borç bilirim.

Bu dönemde de teröristlerle girdikleri çatışmada, yaşamını yitiren tüm şehitlerimize Allah’tan Rahmet kederli ailelerine baş sağlığı dileriz. An ve an bu konuda Baro mensubu meslektaşlarımız bilgilendirilmiş ve anında kınama mesajlarımız yayınlanmıştır.

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Koruma Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıya Kurul üyemiz Av. Ünsal Çankaya ile birlikte şahsım da katıldım, değerli üyemize ve kurul yöneticilerine teşekkürü bir borç bilirim. Baro Başkanlığımız da personel olarak Denetimli serbestlik Şube Müdürlüğünün imkanlarından istifade etmektedir kendilerine tekrar teşekkür ederiz.

Muharrem Ayı Münasebeti ile görev geldiğimiz günden itibaren geleneksel hale gelen Baromuzun Aşuresinin dağıtımını Yeni Adliye Binası üzerinde Meslektaşlarımızla dağıttık. Bu özel gün münasebeti ile de aynı zamanda 25 Eylülde tüm engellemelere karşın gerçekleştirilen Kuzey Irak Kürk Bölgesel Yönetiminin yaptığı referandumu kabul etmediğimizi de Baro Başkanlığımız olarak çağrımıza cevap veren Eczacılar odası-Elektrik Mühendisleri Odası-Makina Mühendisleri Odası ve Ziraat Odası Başkanları ile birlikte gerçekleştirdik. Bu referandum asla kabul edilemez.

Şanlıurfa Baro Başkanı Ahmet Tüysüz'e yapılan saldırı  nedeni ile ilgili Baro Başkanlığımızın kınama mektubu sitemizde ilan edildi ve kamuoyu ile paylaşıldı. Avukatın mesleğini icra etmek için yaptığı faaliyetlerin şiddetle engellenmesini protesto ediyor ve kınıyoruz.

26.09.2017 tarihinde Isparta İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan bir dizi operasyon çerçevesinde baromuz mensubu olan 4 meslektaşımızın gözaltına alındığını öğrenmiş bulunmaktayız. Bu çerçevede baro yönetim kurulumuz olağanüstü olarak bir kaç kez toplanmış ve meslektaşlarımızı yakından ilgilendiren büro, ev, ve diğer aramalar, duruşma günleri ve mazeretleri dahil yapılması gereken tüm işlemler yönetim kurulumuzca planlanmış, karar altına alınmış ve yetkili mercilerle, meslektaşlarımızın aileleri ile de görüşme yapılarak gerekli bilgiler baro başkanlığımızca tespit edilmiş, ilgili bilgiler ailelere de aktarılmıştır. Olay her ne kadar mesleki bir suç değilse de yakinen baro başkanlığımızca takip edilmektedir. Söz konusu olay münferit bir olaydır öncesinde de Baromuza bağılı bir kısım meslektaşlara yönelik de bu tür operasyonlar gerçekleşmiştir. Ancak bu operasyonlar yalnız Baro mensuplarımıza yönelik değil, nerede ise her ilde her gün devamı gelen operasyonların bir zinciri olarak devam etmektedir. Başta da ifade ettiğimiz üzere olayı yakinen takip ediyor Başsavcımız ve Savcılarımızdan an ve an bilgi alıyoruz. Adalete olan güvenimiz tamdır.

Türkiye Barolar Birliğince önceki tarihlerde Mardin Baro Başkanlığı nezdinde gerçekleştirilmesine karar verilen 6.Genç Avukatlar Kurultayına katılma kararı almış ve katılacak meslektaşlarımızı da tespit etmiş idik ancak, son dönemde 15 Baro başkanlığının yaptığı basın açıklaması ile Kuzey Irak Kürt Bölgesel yönetiminin gerçekleştirdiği referandumun desteklenmiş olduğunu ve bu Barolar arasında da Mardin Barosunun olduğunu öğrenmemiz üzerine 6. Genç Avukatlar Kurultayına katılmama ve Mardin’e gitmeme kararı aldık. Yönetim Kurulumuzun aldığı iş bu kararı da Türkiye Barolar Birliğine bildirdik tüm meslektaşlarımıza buradan ilan ederiz.

Bu dönem içerisinde de Ailemiz Mensuplarının düğünleri, hüzünlü anları, hastalıkları oldu her daim Ben ve Yönetim Kurulu üyelerimiz yanlarında yer almaya gayret gösterdik, hüzünlerimizin olmadığı sevinçlerimizin ise daim olduğu günler dileriz.

Faaliyet Raporumuzu sonlandırmadan önce de, yukarıda da ifade ettiğim üzere, Adalet hizmetinin etkin, verimli, hızlı ve tarafsız bir şekilde yerine getirilmesi için üstün çaba gösteren tüm meslektaşlarıma; her ne kadar adalet hizmetinin tatili olmasa da, yeni adli yıla dinlenmiş bir şekilde girebilmeleri için huzurlu adli tatiller dilediğimizi aynı şekilde Muharrem ayının mutluluk, huzur ve başarı getirmesini dileriz.

Faaliyet raporumuzu sonlandırırken tüm meslektaşlarıma yeniden bize gösterdikleri sonsuz destek ve katkıdan dolayı şükranlarımızı sunarız. Büyük bir aile olmanın sorumluluğunu idrak ettiğimiz ve TEK SES VE TEK YÜREK OLMANIN bizlere güç verdiğini belirterek içerisinde bulunduğumuz kötü günlerin sonlanacağına inancımızın tam olduğunu belirterek, Demokratik, Laik ve Sosyal Bir Hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin ve onun izinde olan Baro Başkanlığımızın ilelebet payidar olması dileği ile tüm meslektaşlarımıza ve sevgiler ve saygılar sunarız. 01/10/2017

 

AV.GÖKMEN HAKKI GÖKMENOĞLU

ISPARTA BARO BAŞKANI

 

 

SAYGIDEĞER MESLEKTAŞIM

29. DÖNEM 01.08.2017 -01.09.2017

TARİHLERİ ARASI 10.FAALİYET RAPORU

Sevgili Meslektaşım, 29. Dönem 10. Faaliyet Raporunu sunmanın mutluluğu ile bu dönem idrak ettiğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramımızı ve Kurban Bayramımızı kutlar,nice çifte bayramlar yaşamak dileği ile saygılar sunarım. önce öncelikle

2017-2018 Adli yılımızın da tüm meslektaşlarımıza sağlık esenlik ve başarı getirmesini temenni ederim.

Isparta Belediye Başkanı Yük.Mim.Yusuf Ziya Günaydın'ın Babası Ali Günaydının bir önceki dönem içi de vefatı nedeni ile gösterdiğimiz yakım ilgi ve alakamız nedeni ile Baro Başkanlığımıza gönderdiği teşekkür yazısını Baromuz sitesinde bulabilirsiniz.Yeni Kabine de yer alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'un Baromuza gönderdiği teşekkür yazısını yine internet sitemizde duyurduk.Yine Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Recep Akdağ'dan Baromuza hitaben yazılmış teşekkür yazısını resmi internet sitemizde bulabilirsiniz.Yine yeni kabine de yer alan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'den gelen teşekkür yazısı resmi internet sitemizde yerini aldı.
Hakimler ve Savcılar Kurulu İkinci Daire Üyesi Prof.Dr.Ali Cengiz Köseoğlu’nu bayram mesejı sitemizde yerini aldı

05.08.2017 Cumartesi Günü Meslektaşımız Av.Sait Demir'in oğlunun sünnet düğünü Yalvaçta gerçekleşti. Baromuz adına iştirak ettim kendilerine hayırlı olsun deriz.

Son çıkan KHK İle Anayasa Mahkemesi, Ceza Muhakemesi Kanununda İstinaf Temyiz Yoluyla İlgili Olarak Yer Alan "Tutuksuz Sanığa Yapılacak Çağrıda Kendi Başvurusu Üzerine Açılacak Davanın Duruşmasına Gelmediğinde Davasının Reddedileceği Ayrıca Bildirir" Hükmünü İptal etti Hukuk Ve Ceza Yargılamasında Temyiz Süreleri Değişti CMK’da İtiraz 7 gün (268. madde)İstinaf da 7 gün (273. madde)Temyiz 15 gün (291. madde)HMK’da İtiraz 1 hafta (394. madde)İstinaf 2 hafta (345. madde) Temyiz 2 hafta (361. madde) olmuştur İlgili değiliklik anında Baro Başkanlığımızın resmi internet sitesinde yayınlanmıştır.

Baromuz Stajerlerinden Av.Belgin Top'un ruhsat töreni baro hizmet binamızda sevenleri ile birlikte gerçekleştirildi.Kendisine,ailesine ve camiamıza hayırlı olsun deriz.

29.Dönem Yönetim Kurulu Toplantılarımız gündemli olarak düzenli olarak yapılmaya devam etti ve sizlere anında kısa kararlar duyrularak ilan edildi.Yönetim Kurulu toplantılarında görüşülmesini istediğiniz konuları bizlere her zaman bildirebilirsiniz.

Meslektaşlarımıza alınan Yönetim Kurulu Kararı ile Savunma sporu alanında kurs açılması kararlaştırıldı katılmak isteyen meslektaşlarımızın Baroya isimlerini bildirmelerini rica ederiz.

Yine Meslektaşlarımızın Baro Kütüphanesinde bulanan içtihat programlarından ve geniş Kütüphane külliyatımızdan tasnif işleminin bitmesi ile her zaman istifade edebileceklerini ilan ederiz.

Bu dönem içerisinde idrak ettiğimiz ve 23 Ağustos 1921 yılında başlayıp,13 Eylül 1921 de zaferle neticelenmiş, Sakarya meydan muharebesinin yıldönümünü yeniden tebrik ederiz.

Isparta Turuncu Eğitim Kurumları ile yaptığımız anlaşma ile Baro Başkanlığımız anlaşmalı kurumlarına yenisini eklefik ve Meslektaşlarımıza Özel %10 İndirim sağlandı,hayırlı olsun deriz.

Anayasa mahkemesi üyesi Hemşehrimiz sayın Sayın Yargıç Muammer Topal Baro Başkanlığımızı ziyaret etti.Kendilerine teşekkür ederiz.

Yine son tarihli 694 sayılı KHK ile yapılmış olan değişiklikler anında siz sayın meslektaşlarımıza ilan edildi.Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılan Kanun Hükmünde Kararnamede ki değişliklerin fazlalığı ve sitemizde ilan edilmiş olması nedeni ile bura da tekrardan kaçınmakla birlikte bu KHK nin Hukuk devleti ve Yargı Bağımsızlığına gölge düşürdüğüne yönelik Tbb Başkanımız Prof Dr Metin Feyzioğlunun da açıklama yaptığını buradan yenileriz.

Bu dönem içerisinde kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramımızı yeniden kutlar Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize Allahtan rahmet dileriz.Konuya ilişkin Basın açıklamamız siz Meslektaşımız ve Basın ile paylaşıldı ve resmii internet sitelerimizde ilanları yapılmıştır.Gerek resmi törene gerekse resepsiyona Baro Başkanlığımız adına Başkan Yr Av Bahadır Erdem katılmıştır,kendisine teşekkür ederiz.

Yine Bu dönem içerinde Kutladığımız Kurban Bayramımızı yeniden kutlar,konuya ilişkin kutlama mesajı ve badın açıklamalarımızı siz meslektaşımız ve basın ile paylaşıldığını da belirtmek isteriz.

Meslektaşlarımızın almakta olduğu Munzam emeklilik şartlar ile ilgili Tbb ce yapılan yönetmelik değişikliği ve maaş almanın şartlarında ki son durum ile ilgili olarak,ilgili meslektaşlarımıza gerekli değişiklik şartları Baro Başkanlığımızca iletildi.

Dönem itibariyle birçok meslektaşımız evlendi,yine bir çok sünnet düğünleri gerçekleşti,güzel günlerinde meslektaşlarımız Baromuz adına yaptığımız katılımlar ile sevinçlerine ortak olundu güzel anları bizlere de yaşatan düğünlerinde bizleri de unutmayan meslektaşlarımıza yeniden hayırlı olsun deriz.

Tabidir ki kötü günlerimiz de oldu,acılar yine hep beraber paylaştık.Aramızdan ayrılanlar gibi,yakınlarını kaybedenlerimiz de oldu,Onlara da Allah rahmet eylesin,Başınız sağolsun deriz.Bu zor günlerinde de meslektaşlarımız hiç bir zaman yanlız bırakılmadı.Çünkü biz büyük bir aileyiz.

Geçtiğimiz yıllarda da olduğu gibi bu sene de Adli yıl açılış törenleri il bazında yapılmamakta.Tbb Adli Yıl Açılışını Türkiye Barolar Birliğinde(Baro Başkanlığımız da bu açılışta yerini alacaktır),Yargıtay Başkanlığı da Kendi bünyesi de yapmaktadır..Adli Yıl Açılış töreni,C.Başsavcımız ile de yaptığımız görüşme neticesinde Başsavcılığımızca yapılmayacaktır;Bundan ötürü de Baro Başkanlığımız da yayınlayacağı Basın Açıklaması ile,aslında biz savunmanlar için hiç kapanmamış olan adli yılın açılışını kamuoyu ile Paylaşılacaktır.Kaldı ki Adli yıl bu sene hiç sonlanmamıştır.

Faaliyet raporumuzu sonlandırırken tüm meslektaşlarıma yeniden bize gösterdikleri sonsuz destek ve katkıdan dolayı şükranlarımızı sunarız. Büyük bir aile olmanın sorumluluğunu idrak ettiğimiz ve TEK SES VE TEK YÜREK OLMANIN bizlere güç verdiğini belirterek 2017-2018 Adi yılımızı da kutlar, Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet payidar olması dileği ile tüm meslektaşlarımıza ve sevdiler ve saygılar sunarız. 01/09/2017

AV.GÖKMEN HAKKI GÖKMENOĞLU

 

 

ISPARTA BARO BAŞKANI

 

 

KIYMETLİ MESLEKTAŞLARIM

29. DÖNEM 01.07.2017 -01.08.2017

TARİHLERİ ARASI 9.FAALİYET RAPORU

 

            Sevgili Meslektaşım, 29. Dönem 9. Faaliyet Raporunu öncelikle sevgi ve saygılarımla sunar, 2016-2017 Adli Adli tatilimizin de her ne kadar Avukatlar için bir tatil olmasa da en azından biraz olsun zihinlerimizi dinlendirme dönemi olmasını dilerim.  

          Isparta Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına Isparta Barosu  Çocuk Hakları Komisyon Başkanımız Av. Ayşe Şen KARADOĞAN katıldı, kendisine baromuz adına teşekkür ederiz.

 

Türkiye Barolar Birliğinin 2017/48 Sayılı Duyurusu ile Adliyelere yapılacak olan  "Ekran (Monitör) Taleplerinin artık Baro Başkanlıklarınca değil, Adalet Bakanlığınca karşılanacağına ilişkin ilanı resmi sitemizde ilan edildi. Türkiye Barolar Birliğinin 2017/53 Sayılı Duyurusu Yargıtay Dava Dairelerini iş bölümleri ile ilgili duyurusu sitemizde yine ilan edilmiştir. 

 

Türkiye Barolar Birliğinin 2017/49 Sayılı Duyurusu  ile yine "UYAP Bilişim Sistemi Kayıtları Pasif Hale Getirilen Tutuklu veya Hükümlü Avukatlar Hakkında ki duyurusu yine  "Türkiye Barolar Birliğinin 2017/50 ile Sayılı Duyurusu "Sağlık Çalışanlarının Sağlığı VI. Ulusal Kongresi Hakkında" ki duyuruları resmi internet sitemizde ilan edildi

 

Hakimler ve savcılar kurulu ikinci daire üyesi Prof.Dr.Ali Cengiz Köseoğlu'ndan Baro Başkanlığımızca yazılan kutlama mesajına ilişkin gönderdiği teşekkür yazısı, yine sitemizde ilan edildi.

 

Isparta Barosu Avukatlarından kardeşimiz can insan Av. Osman Büyükküpçü ve kardeşi Oğuzhan Büyükküpçü elim bir trafik kazası neticesinde vefat etmiştir. Çok üzgünüz ruhu şad olsun.

 

Vefat eden meslektaşımız Av. Osman Büyükküpçü’nün takip etmekte olduğu tüm iş ve işlemlerle ilgili olarak, meslektaşımızın varislerinin isteği doğrultusunda; Baromuz avukatlarından  Av. Atilla Elma tüm iş ve işlemlerinde görevlendirilmiş olup, konuya ilişkin olarak adalet komisyonu, mahkemeler, TBB ve ilgili mercilere bilgi verilmiş yine geri de kalan eşine  ve çocuklarına ölüm yardımı ve maaş işlemleri için tüm girişimler Baro Başkanlığımızca tamamlanmıştır. Ancak vefat nedeni ile meslektaşlarımızın geri de bıraktığı iş ve işlemlerinde Gönüllü olmak isteyip bizleri ve baro başkanlığımızı arayan tüm meslektaşlarımıza Barom adına çok ama çok teşekkür eder şükranlarımı sunarım.

 

Vefat saatinden itibaren aile Şahsım ve Yönetim Kurulu üyelerimizce yalnız bırakılmamış her daim yanlarında olunmuştur, bundan sonra da Baromuz meslektaşımızın ailesinin yanındadır.

 

29.dönem içerisin de ki bu dönem içerisinde ki yönetim kurulu toplantılarımız da düzenli olarak gündemli olarak icra edilmiş ve hemen akabinde kısa kararlar baro sitemizde sizlere ilan edilmiştir

 

Isparta Belediye Başkanı Yük. Mim. Yusuf Ziya Günaydın’ın Babası Ali Günaydın’ın vefat etmiştir kendisine ve sevenlerine yeniden Baş sağlığı dileriz. Şahsım ve Yönetim Kurulu üyelerimizle birlikte her zaman olduğu gibi gerek cenaze de gerekse taziye ziyareti ile bu acı günde acılı aile yalnız bırakılmamıştır.

 

15 Temmuz Şehitleri Anma töreni kapsamında Isparta Valiliğince Şehit Aileleri yayarına verilen Iyaş da ki yemeğe şahsım Baromuz adına katıldım. Bu güne kadar Ülkemiz için Vatanımız için Bizlerin geleceği ve Hürriyeti için Şehit Düşen Tüm Şehitlerimize Allahtan rahmet Gazilerimize ise Uzun ömürler dileriz

        

Isparta Jandarma Alay Komutanımızca Jandarma teşkilatının 178. kuruluş yıldönümünde ki Baro Başkanlığımızın kutlamalar yaptığı katkı nedeni ile yazdığı teşekkür yazısı sitemizde ilan edildi, bizde kendisine teşekkür eder tekrar 178. yılarını kutlarız.

 

15.07.2017 tarihinden Ankara Barosu üyesi Av. Ali Aydın Akpınar tarafından çapraz sorgu ve uzlaştırma konulu sertifikalı eğitim seminerimiz Baro Hizmet Binası Av. Fatma Sevük Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Sertifikalı Eğitim sonucunda 138 Meslektaşımıza sertifikaları verildi ve Uzlaştırma Listesinde yer aldılar kendilerine hayırlı olsun deriz. Bu tarihten itibaren de CMK eğitimleri gibi Uzlaştırma listesinde yer alacak meslektaşlarımız Eğitimden geçirilecek ve sertifika alması neticesinde listeye alınacağını da yeniden buradan ilan etmek isterim.

 

15.07.2017 tarihinde Demokrasimizi sekteye uğratan Darbeler karşısında yılmadan yıllarca mücadele eden; Merhum 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel'in Kabrini ve Müzesini Konferansımız için Baromuza gelen Ankara Barosu Avukatlarından değerli üstadımız, Av. Ali Aydın Akpınar ile Baromuz Avukatlarından İsmail Özer Özgül'le birlikte 15.07.2017 günün de ziyaret ettik, Cumhurbaşkanımızın Ruhu şad Mekânı Cennet olsun.

 

Meslektaşımız, Yalvaç Baro temsilcimiz Av. Ahmet Hayri Yüncü'nün oğlunun sünnet düğünü içen Yönetim kulu üyelerimiz ile Birlikte düğününde yalnız bırakmadık, değerli Yalvaç Temsilcimiz Av Ahmet Hayri Yüncü’ye ve ailesine tekrar mutluluklar dileriz.

 

Baromuz tarafından öncesinde de belirttiğimiz üzere Isparta ve Değerlerine ilişkin günü birlik geziler yapılacaktır, bunlardan bir tanesi olan  dünyaca Ünlü Kuyucak Lavanta Bahçeleri gezimiz  meslektaşlarımızın yoğun katılımı ile gerçekleşti katılan meslektaşlarımıza teşekkürü bir borç biliriz.

 

Hakimler ve Savcılar Genel Sekreterliğine Atanan Fuzuli Aydoğdu'ya Baro Başkanlığımızca yazılan yazıya cevaben yazmış oluna teşekkür yazısı sitemizde ilan edildi.

 

Ege Üniversitesi öğrencisi Fırat ÇAKIROĞLU’ nun elim bir olay neticesinde hayatını kaybetmesi sonucunda İzmir Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davayı başından sonuna kadar büyük bir hassasiyetle katılarak takip eden Meslektaşımız Av. İsmail Özer Özgül’e şükranlarımızı sunarız.

 

20 Temmuz 1974 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin esaretten kurtuluşunun 43. yıl dönümü nedeni ile Baro Başkanlığımızca Basın açıklaması yaptık, Bu vesile ile Merhum BÜLENT ECEVİT'E, NECMETTİN ERBAKAN'A, RAUF DENKTAŞ'A, DR.FARUK KÜÇÜK'E MİNNETTARIZ. RUHLARI ŞAD OLSUN. Bu uğurda Şehit olanlara ise Allahtan rahmet diler, Baromuz Kıbrıs Gazisi Av Mehmet Zengin’e de ayrıca şükranlarımızı sunarız.

 

Adalet Bakanlığınca Isparta İcra Daireleri Pilot Uygulaması başlatıldı ilk olarak Isparta 3. İcra Müdürlüğü Kapatıldı Akabinde ise 2. İcra Müdürlüğü Kapatılacak ve tek icra dairesi ile Isparta da icra hizmetleri verilecektir, Satış Dairesi, ihale Dairesi, Ön Büro gibi birimlerden oluşacak olan İcra Dairesi Uygulaması hayırlı olsun.Bu konuda Meslektaşlarımıza gerek resmi internet sitemizden gerekse sosyal paylaşım sitelerimizden bilgi verildi.

 

Türkiye Barolar Birliğinde 22.07.2017 tarihinde düzenlenen "Genç Hukukçular Buluşuyor 2" konulu programa genç meslektaşımız Av. Döndü Özlem Zengin Zengin katıldı ve Borumuzu çok güzel temsil etti kendisine teşekkür ederiz.

 

Ankara Baro Başkanımız Sayın Av. Hakan Canduran ve değerli eşleri Isparta Baro Başkanlığımıza nezaket ziyaretinde bulundular; Bu ziyaret esnasında da yine  Baromuz Stajyerlerinden Av Belkıs Altınoluk'un Avukat Cübbe ve Yemin merasimini de Sayın Ankara Baro Başkanımızla gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadık, Ankara Baro Başkanımıza gerek Baromuza gerçekleştirdiği nezaket ziyareti gerekse törenimize katkılarından dolayı teşekkür eder genç meslektaşımıza ve camiamıza hayırlı olsun der saygılar sunarız.

 

Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun’a  kardeşimiz can insan Av. Osman Büyükküpçü ve kardeşi Oğuzhan Büyükküpçü elim bir trafik kazası neticesinde vefat etmesi sonucu göndermiş olduğu taziye yazısı için kendisine teşekkürlerimizi sunarız.

 

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı’nın ve Türkiye Barolar Birliği  Kadın Hukuk Komisyonu’nun İçişleri Bakanlığınca hazırlanıp; Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulan Nüfus Hizmetleri Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısına eklenen 6-madde ile "İl ve İlçe müftülüklerine de evlendirme memurluğu" yetkisi hakkında Basın açıklaması Baromuz resmi internet sitesinde ve sosyal paylaşım sitelerinde yer aldı, ve siz saygıdeğer meslektaşlarımıza da mail ortamında gönderildi.

 

Bu dönem içerisinde de Ailemiz Mensuplarının düğünleri, hüzünlü anları, hastalıkları oldu her daim Ben ve Yönetim Kurulu üyelerimiz yanlarında yer almaya gayret gösterdik, Hüzünlerimizin olmadığı Sevinçlerimizin ise daim olduğu günler dileriz.

 

Faaliyet Raporumuzu sonlandırmadan önce de, yukarıda da ifade ettiğim üzere, Adalet hizmetinin etkin, verimli, hızlı ve tarafsız bir şekilde yerine getirilmesi için üstün çaba gösteren tüm meslektaşlarıma; her ne kadar adalet hizmetinin tatili olmasa da, yeni adli yıla dinlenmiş bir şekilde girebilmeleri için huzurlu adli tatiller dilediğimizi bir kez daha yenileriz.

 

Faaliyet raporumuzu sonlandırırken tüm meslektaşlarıma yeniden bize gösterdikleri sonsuz destek ve katkıdan dolayı şükranlarımızı sunarız. Büyük bir aile olmanın sorumluluğunu idrak ettiğimiz ve TEK SES VE TEK YÜREK OLMANIN bizlere güç verdiğini belirterek içerisinde bulunduğumuz kötü günlerin sonlanarak, Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet payidar olması dileği ile tüm meslektaşlarımıza ve sevdiler ve saygılar sunarız. 01/08/2017

 

AV.GÖKMEN HAKKI GÖKMENOĞLU

ISPARTA BARO BAŞKANI

 

 

DEĞERLİ  MESLEKTAŞLARIM

29. DÖNEM 01.06.2017 -01.07.2017

TARİHLERİ ARASI 8.FAALİYET RAPORU

 

            Sevgili Meslektaşım, 29. Dönem 8. Faaliyet Raporunu sunmadan önce öncelikle YİNE ARAMIZDAN AYRILAN AZİZ ŞEHİTLERİMİZE ALLAH’TAN RAHMET KEDERLİ AİLELERİNE BAŞ SAĞLIĞI, YARALILARIMIZA ACİL ŞİFALAR DİLERİZ.

Türkiye Barolar Birliği’nin 2017/38 sayılı duyurusu 7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında avukatların ve stajyer avukatların baro kesenekleri ile staj kredi borçları faizlerinin yapılandırılması hakkında düzenleme yapıldı, u düzenleme ile ilgili ayrıntılar mail adresinize gönderildi ve sitemizde ilan edildi. İlgili Düzenlemeden istifade ederek ilgili ödemeleri bu avantajdan yararlanarak gerçekleştirmenizi rica ederiz.

Yine baromuz Stajyerlerinden Av.Zeki Aksuman’ın kızı Av.Begüm Nurhan Aksuman ile Av. Şeyma Nur Kömürcü'nün ruhsat törenleri baro hizmet binamızda gerçekleştirildi. Kendilerine hayırlı ve uğurlu olsun bahtları açık olsun deriz. 

02.06.2017 tarihinde Süleyman Demirel Kongre Merkezi Iyaş park küçük salonda Baro geleneksel iftarımızı baro ailemiz ile büyük bir katılım eşliğinde icra ettik. Gelecek iftarlara hep beraber kavuşmak umudu ile nice iftarlar yapabilmemiz için canlarını feda eden tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun der saygılar sunarız.

Bu dönem içerisinde de yine gündemli olarak düzenli bir şekilde her hafta Çarşamba günleri Baro Yönetim Kurulu toplantılarımızı yapmaya özen gösterdik. 

Isparta Genç Girişimci ve İş Adamları Derneği Başkanı ve üyeleri Baro Başkanlığımızı bu dönem içerisinde ziyaret ettiler kendilerine teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

Geleceğimiz, çocuklarımız bu dönem içerisinde 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Dönemini tamamladı. Karnelerimizi aldı. Karneler nasıl olursa olsun, tatil başladı. Tüm evlatlarımıza iyi tatiller dileriz. Tüm Anne ve Babalara geleceğimiz, çocuklarımız için gösterdikleri özveri için teşekkür ederiz. Yine tüm öğretmenlerimize de bu vesile ile saygılar sunarız

Öncesinde Yalvaç da Şarkikaraağaç’lı meslektaşlarımızla kahvaltı düzenlemiş idik, bu seferde Şarkikaraağaç’da Yalvaçlı ve Eğirdirli meslektaşlarımız ile birlikte, Şarkikaraağaç Kızıldağ’da iftar yemeğimizi icra ettik. Bu yemeğimizi de organize eden Şarkikaraağaç Baro Temsilcimiz Av. Haktan Güllüce’ye şükranlarımızı sunarız.

Türkiye Barolar Birliğinin 2017/43 Sayılı Duyurusu 21.12.2015 tarih ve 29569 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 2015- 2016 Türkiye Barolar Birliği Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi Hakkında ki bilgi notu sitemizde ilan edildi ve aynı zamanda da maillerinize gönderildi hayırlı olsun deriz.

Isparta İl Jandarma Alay Komutanlığının vermiş olduğu iftar yemeğine Baromuz adına şahsım katıldım. Tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet Gazilerimize de acil şifalar dileriz.

Miniklerimizin bayramlıkları Baromuz Avukatlarından kampanyası neticesinde Baromuz mensubu sizlerden toplanan 1.560,00 TL Hediye çeki sizlerin adına Isparta Şehir Hastanesinde yatmakta olan Hasta çocuklarının ailelerine Başhekim ve hastane müdürü nezaretinde teslim edildi. Yönetim kurulu üyemiz Av. Ayşe Nur Akbay’a da ayrıca buradan teşekkürü bir borç biliriz.

Baromuz değerlerinden, üstadımız Av.Ali Kocamüftüoğlu anısına oğlu meslektaşımız Av. Şems Kocamüftüoğlu tarafından Eğirdir’de verilen mevlüt yemeğine Baro Yönetim kurulu üyelerimiz Av.Bahadır Erdem, Av.Salih Kocagöz ve Av.Cengiz Kayhan ile birlikte katıldık, Av.Şems Kocamüftüoğluna teşekkür eder ruhuna ersin deriz.

Bu dönem içerisinde Babalar Gününü kutladık; Günün anlamına binaen mesaj ve yazılarımızı sizlere gönderdik. Başta Vatanımız uğruna Şehit olan Babalar olmak üzere tüm aramızdan ayrılan Babalarımıza Allah’tan rahmet kederli ailelerine baş sağlığı dileriz nice babalar günlerine diyerek saygılar sunarız.

TEMA Vakfı Isparta’da gönüllü İl Temsilcisi ve İlçe Sorumluları arıyor. İlgilenenler gonullu@tema.org.tr adresi üzerinden iletişime geçebileceklerine ilişkin duyurumuzu faaliyet raporumuzda yenileriz. Günülü olan meslektaşlarımıza da teşekkürü bir borç biliriz.

Türkiye Barolar Birliğinin 2017/42 Sayılı Duyurusu 24.11.2014 günlü 2014/97 sayılı Türkiye Barolar Birliği Meslek Kurallarının 27 nci maddesinin ikinci fıkrasının birinci cümlesinde yapılan değişiklikte yine sizlere mail ortamında gönderilmiş ve sitemizde ilan edilmiştir. Meslektaşlarımızın dikkatine arz ederiz.

Temmuz ayı içerisinde “ÇAPRAZ SORGU VE UZLAŞTIRMA “ Konulu 2 günlük sertifikalı Baro Başkanlığımızca eğitim semineri verilecektir, katılmak isteyen meslektaşlarımızın Baro Başkanlığımız kalemine isimlerini yazdırmaları önemle rica olunur. Kaldı ki Bu Eğitim çalışmasından sonra Uzlaştırma için Sertifika zorunluluğu getirilecektir. Tüm meslektaşlarımıza duyurulur.

Bu Faaliyet Raporunun sonucunda da Ramazan Bayramımızı kutladık, tüm meslektaşlarımızın ve sevdiklerinin bayramını yeniden kutlar saygılar sunarız.

Faaliyet raporumuzu sonlandırırken tüm meslektaşlarımıza bize gösterdikleri sonsuz destek ve katkıdan dolayı şükranlarımızı sunarız. Büyük bir aile olmanın sorumluluğunu idrak ettiğimiz ve TEK SES VE TEK YÜREK OLMANIN bizlere güç verdiğini belirterek içerisinde bulunduğumuz kötü günlerin sonlanarak, Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet payidar olması dileği ile tüm meslektaşlarımıza sevgiler ve saygılar sunarız. 01/07/2017

 

    AV.GÖKMEN HAKKI GÖKMENOĞLU

 ISPARTA BARO BAŞKANI

 

 

 

KIYMETLİ MESLEKTAŞLARIM

29. DÖNEM 01.05.2017 -01.06.2017

TARİHLERİ ARASI 7.FAALİYET RAPORU

 

Sevgili Meslektaşım, 29. Dönem 7. Faaliyet Raporunu sunmadan önce YİNE BU DÖNEM İÇERİSİNDE ARAMIZDAN AYRILAN AZİZ ŞEHİTLERİMİZE ALLAH’TAN RAHMET KEDERLİ AİLELERİNE BAŞ SAĞLIĞI, DİLEYEREK SÖZLERİMİZE BAŞLAMAK İSTERİZ. Son olarak Helikopter Kazası ile yitirdiğimiz şehitlerimiz olmak üzere tüm Vatan evlatlarına Allahtan rahmet dileriz.

03.05.2017 Tarihinde Staj Eğitim Merkezi Tarafından Av.Stj.Durdu Betül Aydemir ve Av.Stj.Buğra Caber Seminer Sunumunu Baro Hizmet Binası Staj Eğitim Merkezinde  Av.Stajyerlerimizin Katılımı İle Gerçekleştirdi.Kendisine ve Staj Eğitim Merkezimize teşekkürü bir borç biliriz.

Meslektaşlarımız artık TBB ile Adalet Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde TAKBİS Sorgulamasını Uyaptan yapabileceklerdir hayırlı olsun. Birkaç teknik alt yapının tamamlanması ile önümüzdeki günlerde TAKBİS sorgularımızı Uyap üzerinden yapabileceğiz.

06.05.52017 Yalvaç Baro Temsilciliğimizin düzenlediği bahar kahvaltısına Baromuz adına şahsım ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av.Arzu Elma Benli, Av.Cengiz Kayhan, Av.Fatih Semiz, Yalvaç Belediye Başkanı meslektaşımız Av. Halil Hilmi Tütüncü, Yalvaç, Şarkikaraağaç ilçesinde görev yapan meslektaşlarımız ve değerli ailelerinin katılımı ile gerçekleştirdik. Kusursuz düzenleme için temsilcimiz Av.Ahmet Hayri Yüncü’ye şükranlarımızı sunarız.

Hemen akabinde di yine Yalvaç Belediye Başkanlığının düzenlediği Hıdırellez şenliklerine katıldık. Meslektaşımız Belediye Başkanı Av.Hayri Yüncü’ye de çalışmalarından dolayı başarılar dileriz.

6-7 Mayıs 2017 tarihinde TBB ve Osmaniye Barosu ev sahipliğinde yapılan TÜBAKKOM 13. Dönem Genel Kurulu toplantısına Isparta Barosu Kadın Hakları Komisyon Başkanı Av. Binnaz Yalçın Gök ve Kadın Hakları Komisyon Üyesi Av. Meryem Kaya katıldılar. Baromuzu tam anlamı ile temsil etmelerinden dolayı kendilerine şükranlarımızı sunarız.

Cmk Müdafi zorunlu yol giderleri ile Adalet Bakanlığının ve TBB nin yapmış olduğu duyurular resmi internet sitemizde ilan edildi. Tüm Meslektaşlarımız faturalarını ibraz etmek üzere, ilgili tebliğde belirtildiği gibi CMK mutad yol ücretlerini alabileceklerdir.Hayırlı olsun.

07.05.2017 tarihinde TV Net isimli bir kanalda yayınlanan programda Mustafa Kemal Atatürk hakkında kullanılan sözler ve manevi hatırasına dil uzatılıp hakaret edilmesi sonrasında program yapımcıları hakkında Baro Başkanlığımız ivedi olarak harekete geçmiş ve Baromuz adına yazdığımız şikayet dilekçesi ile Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Kamuoyuna saygı ile duyurduk ve bundan sonra da olayın takipçisi olacağımızın meslektaşlarımızca bilinmesini isteriz.

Isparta Yörükoğlu Optik'ten meslektaşlarımıza özel kampanya ile Avukat kimlikleri karşılığında indirim sağlanmıştır resmi internet sitemizde ilanlar yapılmış ve meslektaşlarımıza mail ile duyurulmuştur, meslektaşlarımıza hayırlı olsun deriz.

 

10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası idi, bu hafta nedeni ile Yönetim Kurulu üyemiz Av Ayşenur Akbaş tarafından bir basın açıklaması hazırlanmış ve kamuoyu ile Baro Başkanlığımız adına paylaşılmış ve Isparta Valiliğinin etkinliklerine “Karınca zihinsel Engeliler Eğitim ve İstihdam Derneği programına”  yine Av. Ayşenur Akbaş tarafından Baromuz adına katılım sağlanmıştır. Kendisine teşekkür eder, hepimizin engelli adayı olduğumuzu bir kez daha belirtiriz.

Ardem Dil Eğitim Merkezinden Meslektaşlarımıza Özel Kampanya yapılmış ve Baro mensubu olan avukat kimliğine sahip meslektaşlarımıza özel indirim yapıldığı indirim oranları ile resmi internet sitemizde ilan edilmiştir, meslektaşlarımıza hayırlı olsun deriz.

Staj Eğitim Merkezi tarafından Av.Stj.Burak Gezer ve Av.Stj.Abdullah Abalı seminer sunumunu baro hizmet binası staj eğitim merkezinde gerçekleştirdi.Gerek semineri icra eden genç meslektaşlarımıza gerekse buna vesile olan Staj eğitim merkezimize teşekkürlerimizi sunarız.

İdare Mahkemesi Yazı işleri Müdürü Av. Ufuk Mülayim'in Baro İdari Binamızda Ruhsat Törenini Yönetim Kurulu üyelerimiz ile birlikte icra ettik kendisine ve ailesine ve camiamıza hayırlı olsun deriz. 

Isparta Belediye Başkanlığı Özel Huzur Engelli Bakımevini büyük bir mutlulukla Isparta Vali Yardımcımız İsmail Akman, Isparta Belediye Başkanımız Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz Baro Baş.Y.Av Bahadır Erdem, Baro Genel S. Av Salih Kocagöz ve Y.K.Ü. Av Arzu Elma Benli'nin katılımı ile açtık. EN HAYIRLI AÇILIŞLARDAN BİRİ OLMASI nedeni ile Vakıf Yöneticilerine ve Huzur Evi Yönetimine ve tüm emeği geçenler ve Bağışçılara şükranlarımızı yeniden sunarız.

Bu dönem içerisinde kutladığımız Anneler gününde özellikle meslektaşlarımızın anneler gününü, anne adayı meslektaşlarımızın anneler gününü yeniden kutlarız.

Bu dönem içerisinde de her hafta düzenli olarak gündemli olarak icra ettiğimiz yönetim kurulu toplantılarımızı icra ettik ve hemen akabinde de kısa kararları siz sayın meslektaşlarımıza da ilan ettik,siz sayın meslektaşlarımızın da yönetim kurulunda görüşülmesini isteği konuları Yönetim Toplantısı öncesi bizlere ulaştırması halinde gündemde ele alacağımızın bilinmesini isteriz.

Yine TBB’nin 32. Seçimli Olağan Genel Kurulu sonucunda Av.Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ikinci defa TBB başkanı seçildi. Ülkemize, camiamıza ve Baromuza hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz. Ankara da icra edilen seçime Şahsım ve delegelerimiz Av.Erol Berber ve Av.Faik Yıldız katıldık. Delegelerimize de teşekkürü bir borç biliriz.

Staj Eğitim Merkezi tarafından Av.Stj.Serkan Bayazıt seminer sunumunu baro hizmet binası staj eğitim merkezinde gerçekleştirdi. Kendisine ve Staj Eğitim Merkezimize teşekkürü bir borç biliriz.

 

19 Mayıs 1919 Tarihi Türk Milletinin Esaretini Kırdığı Tarihtir diyerek gerek Baromuzun Basın açıklamasını Kamuoyu ile paylaştık gerekse Baromuzun çelengini Hükümet meydanında ki Atatürk Mozolesine sunduk, katılan meslektaşlarımız Av. Erol Berber’e –Av Bahadır Erdeme yine -Av. İsmail Ercan ile Av Cengiz Kayhan’a teşekkürü bir borç biliriz. Çelenk törenimizde bizi yalnız bırakmayan Isparta Demokrat Parti İl Başkanı Sayın Selçuk Özkan'a ve Vatan Partisi İl Başkanı Sayın Bilal Şimşir ile Demokrat Parti Gençlik Kolları Başkanı Sayın İlyas Kumalara sonsuz teşekkür ederiz.

19 Mayıs Bayramı münasebeti ile Atatürkçü Düşünce Derneği genel başkan yardımcısı Lütfü Kırayoğlu ve Isparta il Başkanı Batuhan Güldiken Baromuzu ziyaret ettiler kendilerine teşekkür ederiz.

Genç Girişimci İş Adamları Derneği başkanı ve değerli üyeleri Baro Başkanlığımızı ziyaret ettiler kendilerine teşekkür ederiz.

Süleyman Demirel Üniversitesi hukuk ve Adalet Kulübünün yeni başkanı ve üyeleri de Baro Başkanlığımıza nezaket ziyaretinde bulundular kendilerine teşekkür ederiz.

Uludağ Üniversitesi ile Baromuz İşbirliği içerisinde Yeni Arabuluculuk Sertifikalı Eğitim çalışması planlanmıştır ilgili planlamaya Burdur baro Başkanlığı ile Burdur ve Isparta Hakim ve Savcıları da dahil edilmiş olup 1400 TL + KDV ye mal olan sertifikalı eğitime katılmak isteyen meslektaşlarımızın Baro Kalemine isimlerini yazdırmaları önemle rica olunur.

Isparta Barosunu da destek ve katkıları olduğu üzere Antalya Barosu Türk sanat Müziği Korosu ilimizde S.D.Ü Lütfi Çakmakçı salonunda güzel bir konser vermişlerdir kendilerine teşekkür ederiz.

Isparta Şehir Hastanesi Başhekimi Opr.Dr. Kadir Gökhan Saçkan'a  Baromuz adına şahsım ziyarette bulundum yine o günün hemşireler günü olması nedeni ile Isparta Şehir Hastanesi Başhemşiremizin Hemşireler gününü kutladık, hayırlı olsun. 

Yine Üstadımız Av.Durmuş Gürdal’ın stajyeri Av.İbrahim Çolak'ın idari hizmet binamızda ruhsat ve yemin törenini gerçekleştirdik, meslektaşımıza camiamıza ve ailesine hayırlı olsun deriz.

Avukat Stajyerlerimizin talep etmesi üzerine son derece haklı olan talepleri doğrultusunda aldığımız yönetim kurulu kararı ile artık Isparta Adalet sarayında Meslektaşlarımızın yanı sıra Stajyer Avukatlarımızında  Uzlaştırma görevi almaktadır hayırlı olsun. 

CMK ile ilgili meslektaşımız Av. Hanzele Enes Sever'in talebi hakkında 2017/160 sayılı yönetim kararımız ile talepte belirtilen tarihte ki CMK robot sisteminde ki teknik arıza nedeni ile yalnız Başvuran meslektaşımız Av Hanzele Enes Severin değil tüm meslektaşlarımızın o zaman aralığında ki ceza puanı iptal edilmiştir, meslektaşımıza teşekkür ederiz.

Isparta C.Başsavcılığı tarafından düzenlenen tayini çıkan hakim ve savcılarımızın ve yine emekli olan Adliye Personelimizin veda yemeğine Şahsım ve Baro Başkan Yardımcımız Av. Bahadır Erdem, Yönetim Kurulu üyemiz Av.Fatih Semiz ve meslektaşımız Av.Ahmet Kökmen’le birlikte katıldık ve ilgililere Baromuzun plaketlerini taktim ederek kendilerine hizmetleri nedeni ile teşekkür ettik. 

Merhum meslektaşımız Av.Ali Kocamüftüoğlu’nun  ruhuna ithafen, oğlu olan meslektaşımız Av.M.Şems Kocamüftüoğlu’nun katkılarıyla düzenlenen mevlid-i şerife ve yemeğine  Baromuz adına şahsım ve Baro başkan yardımcımız Av. Bahadır Erdem, Baro Genel Sekreterimiz Av. Salih Kocagöz, yönetim kurulu üyemiz Av.Cengiz Kayhan, Eğirdir İlçe Emniyet Müdürü İsmail Karasakal ve Eğirdir ilçemizde bulunan meslektaşlarımızla birlikte  katıldık. Meslek büyüğümüz Av. Ali KOCAMÜFTÜOĞLU’NUN ruhuna ersin inşallah.

26 - 27 Mayıs 2017 tarihinde Konya Barosu ev sahipliğinde Türkiye Barolar Birliği Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği Merkezi tarafından düzenlenen Türkiye’de Adalete Erişim İçin Adli Yardım Uygulamalarının Geliştirilmesine Destek(SILA) Projesi toplantısına Baromuz Adli Yardım Komisyonu Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Ömer Berber katıldılar. Kendisine teşekkür ederiz.

Resmi Gazetede geçtiğimiz günlerde yayımlandığı üzere,31/03/2017 tarihi (bu tarih dâhil) itibarıyla, ödenmesi gerektiği hâlde bu kanunun yayımı tarihine kadar ödenmemiş olan; 19/3/1969 tarihli ve 1136 sayılı avukatlık kanunu hükümlerine göre avukatların ve stajyer avukatların baro kesenekleri ile staj kredisi borçlarının taksitlendirilmesi işlemleri başlamıştır, bu konuda Baromuzun resmi internet sitesinde detay vardır, bu konuda ki işlemler Baro Başkanlığımızda devam etmektedir aidat borcu ve staj kredi borcu olan meslektaşlarımızın bu ayrıcalıktan istifade etmelerini ve süreyi kaçırmamalarını dileriz.

Baromuzun Yayınlarından Baro Dergimizin yeni sayısı ile İstinaf konulu el kitapçığımız sis saygı değer meslektaşlarımıza ulaştırıldı, beğendiğinizi umarız. Dergiye Büyük emek ve mesai sarf eden Yönetim Kurulu üyemiz Av.Cengiz Kayhan’a ve tüm ekibe şükranlarımızı sunarım.

Dönem içerisinde de yine meslektaşlarımızın sevinç dolu ve üzüntülü günlerinde bir büyük aile olmanın bilinci ile yanlarında olduk onlarla sevindik, onlarla üzüldük, gelecek dönem üzüntülerin yerini sevinçlerin alması dileklerimizle saygılar sunarız. 

Faaliyet raporumuzu sonlandırırken tüm meslektaşlarıma yeniden bize gösterdikleri sonsuz destek ve katkıdan dolayı şükranlarımızı sunarız. Büyük bir aile olmanın sorumluluğunu idrak ettiğimiz ve TEK SES VE TEK YÜREK OLMANIN bizlere güç verdiğini belirterek içerisinde bulunduğumuz kötü günlerin sonlanarak, Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet payidar olması dileği ile tüm meslektaşlarımıza ve sevdiler ve saygılar sunarız. 01/06/2017

 

AV.GÖKMEN HAKKI GÖKMENOĞLU

         ISPARTA BARO BAŞKANI

 

KIYMETLİ MESLEKTAŞLARIM

29. DÖNEM 01.03.2017 -01.04.2017

TARİHLERİ ARASI 6.FAALİYET RAPORUNU ARZ EDERİZ.

Sevgili Meslektaşım, 29. Dönem 6. Faaliyet Raporunu sunmadan önce öncelikle YİNE ARAMIZDAN AYRILAN AZİZ ŞEHİTLERİMİZE ALLAH'TAN RAHMET KEDERLİ AİLELERİNE BAŞ SAĞLIĞI, YARALILARIMIZA ACİL ŞİFALAR DİLER İDRAK ETTİĞİMİZ 3 AYLARIMIZIN KUTLU OLMASINI DİLERİZ.

BU HAFTA İDRAK EDECEĞİMİZ 5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜMÜZÜN KUTLU OLMASINI DİLERİZ. KONUYA İLİŞKİN DAVETİYELERİMİZ SİZLERE ULAŞMAYA BAŞLAMIŞTIR.

2017 AVUKATLAR HAFTASI ETKİNLİKLERİ

*1 NİSAN 2017 CUMARTESİ BARO HİZMET BİNASI SATRANÇ TURNUVASI SAAT 10.00

*5 NİSAN 2017 VALİLİK ÖNÜ ATATÜRK ANITI ÇELENT TÖRENİ SAAT 12.30

*5 NİSAN 2017 VALİLİK ZİYARET SAAT 13.30 

*7 NİSAN 2017 GALA YEMEĞİ MODA PARK SAAT 20.00

*9 NİSAN 2017 BARO TİYATRO GURUBUNUN HALKA AÇIK TİYATRO GÖSTERİSİ KÜLTÜR SİNAMASI SAAT 19.00

*22 NİSAN 2017 BARO GELENEKSEL PİKNİK GÖNEN TARLAPINARI MESİRELĞİ SAAT 12.00

*22 NİSAN 2017 ISPARTA BAROSU AV. GÜNGÖR ÇAKMAKÇI HATIRA ORMANI AÇILIŞ TÖRENİ SENİRCE KÖYÜ KAĞNI DERESİ MEVKİİ SAAT14.00 

 Tüm Meslektaşlarımızı saygılarımızla.

 2017 mart ayı staj eğitim merkezi ders programı yayınlandı, ve resmi internet sitemizde ilan edildi genç stajyerlerimize başarılar dileriz.

CMK da belirtildiği üzere Uzlaşmalarda Uzlaştırmacı olarak Meslektaşlarımızın görevlendirilmemesi ve Adliye Personelinin görev alması nedeni ile Isparta C.Başsavcılığına ve Isparta Adalet Komisyonu Başkanlığına bir dizi yazarak ve itirazlarımız neticesinde artık bu dönemden itibaren Uzlaştırmacılar Meslektaşlarımız arasından da Adalet Komisyonunca belirlenecektir ilgili Meslektaşlarımızın isim ve soy isimleri ile iban noları C. Savcılığa teslim edildi, öncesinde ismini yazdırmamış olan meslektaşlarımızın da isimlerini baromuza yazdırmaları halinde ek liste verilebileceğini ilan ederiz. Meslektaşlarımıza hayırlı olsun.

02.03.2017 tarihinde Baro Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Ömer Berber Denetimli Serbestlik Kapsamında İnsan Hakları dersine katılmıştır. Kendisine teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olup diplomasını almayan avukatlar için, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığından yapılan duyuru resmi internet sitemizde duyurular bölümüne eklenmiştir.

03.03.2017 tarihinde Halep'in Çiçekleri Solmasın Çocuklara Yardım Kampanyasında görev alan Çocuk Hakları Komisyonu Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz, Av. Ayşe Nur Akbay’a Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Ayşe Şen Karadoğan’a Komisyon Üyeleri Av. Sevinç Düz’e, Av. Hatice Çetin Gücüyener’e, Av. Gülbin Demirbağ’a, Av. Şeyda Çetin’e ve Av. Emine Metin’e Şahsım ve Baro Başkan Yardımcımız Av. Bahadır Erdem, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av. Ünsal Çankaya, Av. Fatih Semiz, Av. Derya Akman, Meslektaşımız Av. Funda Nanelidere Arıç'ın katılımı ile destek ve katkılarından dolayı plaket takdim ettik. Kendilerine böylesine duyarlı bir işe imza attıkları için şükranlarımızı sunar çalışmalarında başarılar dileriz.

03.03.2017 tarihinde staj eğitim merkezi tarafından Av.Stj. Begüm Nurhan Aksuman ve Av.Stj.Turgay Kıvrak seminer sunumunu baro hizmet binası Av. Fatma Sevük Konferans Salonunda staj eğitim merkezi hocamız Av. Nurten Bozoklu, meslektaşlarımızın ve Av.Stajyerlerimizin katılımı ile gerçekleştirdi.Kendilerine teşekkür ederiz. 

Bu dönem içerisinde de Yönetim Kurulu toplantılarımız gündemli olarak her hafta Cuma veya da Pazartesi günleri düzenli olarak yapılmıştır, toplantı öncesi gündeme madde ekletmek isteyen meslektaşlarımızın toplantı öncesinde Baroya görüşülmesini istedikleri konuyu bildirmelerini rica ederiz. Kaldı ki gündem ve kısa kararlarda toplantı sonrasında yine Resmi internet sitemizde yerini almış ve sizlere ilan edilmiştir.

Bu dönem içerisinde kutladığımız Atatürk’ün Isparta’ya gelişinin 87. Yılı bütün  camiamız ile Isparta’mıza  Kutlu Olsun. Törene Katılan Yönetim kurulu üyelerimiz  Av. Bahadır Erdem ve Av Cengiz Kayhan’a ve Av Ayşe Nur Akbay’a da teşekkür ederiz. Bu konuda ki basın açıklamamız sitemizde ilan edilmiş ve basın ile paylaşılmıştır.

Isparta Arabuluculuk Derneğinin 2.Olağan Genel Kurul toplantısı, Başkan Av.Ülkem Baş Başkanlığında Isparta Barosu Fatma Sevük Konferans salonunda icra edildi hayırlı olmasını dileriz. 

08.03.2017 Tarihinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Münasebetiyle Baro Başkanlığımızca Adliye Binası önünde düzenlenen Çelenk Sunma Törenine  Başsavcımız Sayın Mustafa Kemal Çokdinç ve değerli eşi Hakim Gülnişah Çokdinç, Şahsım ve Kadın Hakları Komisyonu Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Arzu Elma Benli ve Komisyon Üyeleri, Baro Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av. Cengiz Kayhan, Av. Ömer Berber, Av. Ayşe Nur Akbay ve Av. Derya Akman, bayan Hakimlerimiz, Baro mensubu meslektaşlarımız ve Isparta Adliyesi bayan personellerimiz katılmıştır. Akabinde Kafe156'da bayan meslektaşlarımıza ve Isparta Adliyesi bayan personellerimize kahvaltı düzenlenmiştir. İlgili programda Kadın Komisyonu Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Arzu Elma Benli’ye, Komisyon Başkanı Av. Binnaz Yalçın Gök’e, Komisyon Üyeleri, Av. Meryem Kaya’ya, Av. Oya Şahin’e, Av. Filiz Arseven’e ve Av. Yeşim Tuncay Okudan’a Isparta Baro Başkanlığı olarak emek ve katkılarından dolayı şükranlarımızı sunarız.Günün anlam ve önemine binaen Basın açıklamalarımız gerek resmi internet sitemizde ilan edilmiş gerekse basın ile paylaşılmıştır. 

08.03.2017 Tarihinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Münasebetiyle Kadın Komisyonu Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Arzu Elma Benli, Komisyon Başkanı Av. Binnaz Yalçın Gök, Komisyon Üyeleri, Av. Meryem Kaya, Av. Oya Şahin, Av. Filiz Arseven ve Av. Yeşim Tuncay Okudan Kadın Konuk Evini Ziyarette Bulundular. Kendilerini bir kez daha teşekkür ederiz.

08.03.2017 tarihinde Isparta Valiliği Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen  8 Mart Dünya Kadınlar Günü Programına Kadın Hakları Komisyonu Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Arzu Elma Benli katıldı. kendisine teşekkür ederiz.

09.03.2017 Tarihinde Şahsım Baromuz adına, görevine yeni atanan İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker'i makamında ziyaret ettim. Hayırlı ve uğurlu olmasını diler çalışmalarında başarılar dileriz.

Türkiye Barolar Birliğinin 2017/16 Sayılı Duyurusu Anayasa Değişikliği Halk Oylamasında Seçim Hukuku ve Sandık Güvenliği ile ilgili meslektaşlarımıza duyurulması hakkında ki ilan sitemizde ilan edilmiş ve tüm meslektaşlarımıza mail ile ulaştırılmıştır.

10.03.2017 tarihinde Staj Eğitim Merkezi tarafından Av. Stj. Ali Avcı ve Av. Stj.Cihad Yaman seminer sunumunu Baro Hizmet Binası Staj Eğitim Merkezinde Av. Stajyerlerimizin katılımı ile gerçekleştirilmiştir Staj eğitim merkezimize ve sunumu gerçekleştiren stajyerlerimize teşekkür ederiz.

11.03.2017 tarihinde Türkiye Barolar Birliği Meslek İçi Eğitim seminerleri kapsamında Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru konulu seminerimiz Baro Hizmet Binası Av. Fatma Sevük Konferans Salonunda TBB Eğitim Merkezi Danışma Kurulu Üyesi Fadıl Ünal Eğitmenler Hasan Saraç Anayasa Mahkemesi Raportörü ve Av. Aslıhan Özdemir AİHM Önceki Raportörü 'nün sunumu ile Şahsım ve Baro Başkan Yardımcımız Av. Bahadır Erdem, Yönetim Kurulu Üyelerimiz  Av. Arzu Elma Benli, Av. Ayşe Nur Akbay, Baro üyesi meslektaşlarımız ve Av. Stajyerlerimizin katılımı ile gerçekleştirildi. TBB eğitim merkezine  ve katım sağlayanlara teşekkür ederiz. 

Türkiye Barolar Birliği Başkanımız Av. Prof.Dr.Metin Feyzioğlu'nun Basın Açıklamaları an ve an sitemizde ilan edilmiş ve mail yolu ile sizlerle paylaşılmıştır.

Çanakkale Zaferinin 102. yıl dönemi dolayısı ile basın açıklamamızı resmi internet sitemizde ilan etmiş ve basın ile paylaşmış idik. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü Ve Aziz Şehitlerimizi bir kez daha Rahmetle Anıyor Çanakkale Zaferinin 102.Yıl Dönümünü Kutluyoruz.

Yine bu dönem içerisinde Av. Stj. Muhammed Raşit Ali Cesur ve Av. Stj.Elif Miray Camuzcu seminer sunumunu baro hizmet binası staj eğitim merkezinde gerçekleştirdik.Staj eğitim merkezimize ve sunumu gerçekleştiren stajyerlerimize teşekkür ederiz.

Baro Staj Eğitim Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Fatih Semiz ve Av. Stajyerlerimiz ile Isparta Cezaevini ziyaret ettiler. Genel bir gezi neticesinde bize destek olan Başsavcımıza Cezaevi Savcısı Erol Taslak’a ve yine cezaevi müdürlerimize teşekkür ederiz.

18.03.2017 Tarihinde Türkiye Barolar Birliği Meslek İçi Eğitim seminerleri kapsamında Kat Mülkiyeti Hukuku konulu seminerimiz Baro Hizmet Binası Av. Fatma Sevük Konferans Salonunda TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. M.Şeref Kısacık, Mahir Ersin Germeç Yargıtay Hukuk Dairesi Onursal Başkanı ve Av. Damlagül Moratlar İstanbul Barosu Üyesi'nin sunumu ile şahsım ve, Yönetim Kurulu Üyelerimiz  Av. Fatih Semiz, Av. Arzu Elma Benli, Av. Derya Akman, Baro üyesi meslektaşlarımız ve Av. Stajyerlerimizin katılımı ile gerçekleştirildi. TBB Eğitim merkezine ve katılımcılara teşekkür ederiz. 

Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki iki ayrı noktada güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 2 askerimiz şehit oldu. Başta ailelerinin ve ulusumuzun başı sağ olsun. Yaralılarımıza acil şifalar diler. Güvenlik güçlerimize uzanan eller kırılsın diyerek bu terör saldırısının son olmasını dileriz

Isparta İl Emniyet Müdürü Halil Turan Erol Baro Başkanlığımızı ziyaret etti. Kendisine teşekkür ederiz.

Meslektaşlarımıza Yine İstanbul Barosu bir meslektaşımıza ait olan  Eğirdir Nis Otel'den %20 İndirim gerçekleştirildi meslektaşlarımıza hayırlı olsun.

24.03.2017 Tarihinde İzmir Baro Başkanımız Av. Aydın Özcan'ı Makamında Barom adına şahsen ziyaret ettim. İzmir Baro Başkanımız ve değerli meslektaşlarımıza saygılar sunarız.

24.03.2017 tarihinde staj eğitim merkezi tarafından Av. Stj. Beyza Dikici ve Av. Stj.Berfo Deniz Evren seminer sunumunu Baro Hizmet Binası Av. Fatma Sevük Konferans Salonunda meslektaşlarımız ve Av. Stajyerlerimizin katılımı ile gerçekleştirdi.Eğitim merkezimize ve sunumu gerçekleştiren Stajyerlerimize teşekkürü bir borç biliriz. 

26.03.2017 tarihinde  T.B.B. Başkanımız Av. Prof.Dr. Metin Feyzioğlu, Prof. Dr. Süheyl Batum ve Psikiyatri Uzmanı Dr. Semih Dikkatli; Baro Başkanlığımızı ziyaret ettiler. Şahsım ve Baro Başkan yardımcımız Av. Bahadır Erdem, baro yönetim kurulu üyelerimiz Av. Ayşe Nur Akbay, Av. Cengiz Kayhan, Av. Fatih Semiz ve meslektaşlarımızdan  Av. Oya Şahin ve Av. Gökhan Şahin'in ilgili ziyarette hazır bundular. Bu nazik ziyaretten dolayı kendilerine teşekkür eder saygılar sunarız.

31.03.2017 tarihinde staj eğitim merkezi tarafından Av. Ramazan Erdoğan Özdemir ve Stj.Av Ecem Erdem seminer sunumunu Baro Hizmet Binası Av. Fatma Sevük Konferans Salonunda meslektaşlarımız ve Av. Stajyerlerimizin katılımı ile gerçekleştirdi. Yine eğitim merkezimize ve Sunumu gerçekleştiren genç meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.

Öncesinde Baromuz mensubu olan meslek büyüğümüz Av İsmail Attila’yı aniden kaybettik. Kederli ailesine ve Baro Camiamıza baş sağlığı dileriz. Ruhu Şad olsun 

Bu dönem içerisinde de yine önemli günlerle ilgili açıklamalarımızı geciktirmeksizin kamuoyu ve sizlerle paylaştık, meslektaşlarımız ile ilgili önemli haberleri hastalık, kaza, doğum v.d lerini resmi internet sitemizden gün ve gün aynı anda ilan ettik. Meslektaşlarımızın görev suçları veya da görevleri dışında ki suçlamalar ile ilgili suçun vasıf ve mahiyeti ne olursa olsun bir suç isnadı ile başlayan her türlü tahkikatları yakinen takip ettik. Avukat Hakları merkezimiz ve bizler olayların takipçisi olduk. Bu konuda kendilerine her türlü hukuki yardım da dahil olmak üzere büro aramaları v.d konularda yanlarında olduk ve olmaktayız. Hiçbir meslektaşımızın bu konuda tereddütü olmasın. Konuya ilişkin bizlerden çok daha fazla şifai olarak da (bu konularda yazılı olarak an ve an bilgi vermemiz olayın Yargı sürecinin devam ediyor olması nedeni ile imkânsız olduğundan! )  bilgi alabileceğinizi önemle belirtiriz.  

Faaliyet raporumuzu sonlandırırken tüm meslektaşlarıma yeniden bize gösterdikleri sonsuz destek ve katkıdan dolayı şükranlarımızı sunarız. Büyük bir aile olmanın sorumluluğunu idrak ettiğimiz ve TEK SES VE TEK YÜREK OLMANIN bizlere güç verdiğini belirterek 2017 YILI AVUKATLAR GÜNÜMÜZÜ KUTLAR, Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet payidar olması dileği ile tüm meslektaşlarımıza ve sevdiler ve saygılar sunarız.

 01/04/2017

 

     AV.GÖKMEN HAKKI GÖKMENOĞLU

ISPARTA BARO BAŞKANI

 

 

KIYMETLİ MESLEKTAŞLARIM

29. DÖNEM 01.02.2017 -01.03.2017

TARİHLERİ ARASI 5.FAALİYET RAPORU

 

            Sevgili Meslektaşım, 29. Dönem 5. Faaliyet Raporunu sunmadan önce öncelikle YİNE ARAMIZDAN AYRILAN AZİZ ŞEHİTLERİMİZE ALAHTAN RAHMET KEDERLİ AİLELERİNE BAŞ SAĞLIĞI, YARALILARIMIZA ACİL ŞİFALAR DİLERİZ.

         CMK ücret tarifelerimiz hep Düşük idi, bu sene ise CMK ücret tarifelerini Asgari ücret tarifesine eş değer bir duruma getirileceğini umut eder iken,2017 Yılı CMK Ücret Tarifesi'nin de Düşük Olduğunu görmemiz üzerine Baromuzun aldığı Yönetim Kurulu kararı ile konuya ilişkin olarak CMK ücret tarifesinin Asgari ücret tarifesi limitine çıkarılması yönünde Danıştay’a Isparta Baro Başkanlığımızca dava açtık, bu konuda ki dava dilekçesi ve ekleri sitemizde yer almaktadır, umudumuz yargı süreci neticesinde olumlu bir karar ile meslektaşlarımızın bu angaryalarının sona ermesidir.

          Yine Baromuzun Stajyerlerinden Av.Gülnaz Demiralay, Av.Muhammed Tevfik Tortop ve Av. Dicle Feride Şahin'in ruhsat törenlerini Baro Hizmet binamız Av.Fatma Sevük Konferans salonunda icra ettik. Kendilerine yeniden hayırlı olsun der, değerli staj hocalarına da teşekkür ederiz.

       Isparta Barosu Hizmet Binamızda Staj Eğitim Merkezi tarafından düzenli olarak gerçekleşen seminer çalışması bu dönemde devam etti ve bu dönem de de Stj.Av Abdullah Murat Gür ve Stj.Av. Muhammed Kurt sunumunu Avukat Stajyerlerimizin katılımı ile gerçekleştirdi kendilerine ve staj eğitim merkezine teşekkür ederiz.

         Yönetim Kurulumuzun her hafta düzenli olarak gündemli olarak gerçekleştirdiği toplantıları yine bu dönemde devam etti, gündem maddeleri ışığında alınan kısa kararlarda siz meslektaşlarımıza da toplantı sonunda sitemiz aracılığı ile ilan edildi.

     Türkiye Barolar Birliğinin 2017/12 sayılı duyurusu Ceza Muhakemesi Kanunu gereğince bölge adliye mahkemelerinde görülen duruşmalı davaların duruşmalarına katılan meslektaşlarımıza yeniden ücret ödenmesinin mümkün olup olmadığı yolunda Adalet Bakanlığı nezdinde yapılan girişimler hakkında, Adalet bakanlığının bu konuda ki yazısı sitemizde ilan edildi.

        CMK sistemi ile ilgili olarak bu dönem aldığımız karar ile meslektaşlarımızın mazeretleri açılmış olup, mazeret süreleri 1 yıl süre içerisinde 45 günden 25 güne düşürülmüştür.  Mazeret süreleri minimum  6 saat olarak değiştirilmiştir. CMK robot arama esnasında  cep telefonunuzun kapalı olması veya herhangi bir durumda ulaşılamaması halinde ceza puanı işlenmeyecek, minimum 6 saat mazeret sürenizden düşülecektir. Ancak OHAL sürecinin neticelenmesi ile ileriki günlerde yeniden bir düzenleme yapılacaktır.

          Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Görevlisi olan Av. Mehmet Fahrettin Önder'in İdari Hizmet Binamızda Ruhsat Töreni icra edildi. Kendisine hayırlı olmasını dileriz.

       Türkiye Barolar  Birliğinin 2017/13 Sayılı Duyurusu Yargıtay Büyük Genel Kurulunun iş bölümüne ilişkin 20.01.2017 günlü kararı Baromuzun resmi internet sitemizde ilan edilerek sizlere duyurulmuştur.

       Türkiye Barolar  Birliğinin 2017/14 Sayılı Duyurusu Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'ndan 30.01.2017 günlü 2017/63 Muh sayılı yazının bir örneği de yine resmi internet sitemizin duyurular bölümünde sizlere duyurulmuştur.

       17.02.2017 tarihinde Isparta Barosu Hizmet Binası toplantı salonunda Kadın Hakları Komisyonu toplantısı icra edilmiş ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile yapılacak etkinlikler gündeme alınmıştır. Komisyon Başkanımız ve üyelerine teşekkür ederiz.

       Her sene düzenli olarak icra edilen ve geçen sene Isparta Baro Başkanlığımızın ev sahipliğini gerçekleşen Kurgusal Duruşma Yarışması Akdeniz baroları arasında Mersin Barosu ev sahipliğinde gerçekleşti, yarışma esnasında Yoğun bir çalışma dönemi geçirerek Bölge ikincisi olan değerli Stajyer Avukatlarımızı tebrik ederim. Onlar Baromuzu temsil etmek ile zaten Bizim gönüllerimizin birincisi oldular. Onların çalışmasına büyük katkı sunan Yönetim Kurulu üyemiz Av.Fatih Semiz’i yine takımın koçluğunu yapan Av. Ahmet Ali Ünal-Av. Tuğçe Demiralay- Av.Gülnaz Demiralay ve Av.Hüseyin Küçükkoyuncu’ya da ayrıca şükranlarımızı iletirim, Baro Başkanlığımıza yeni bir kupayı daha koymanın mutluğunu yaşadık sağ olsunlar var olsunlar.

       Staj Eğitim Merkezi tarafından Av.Stj.Mehmet Bilgiç ve Av.Stj.İbrahim Aysu sunumlarını yine bu dönem içerisinde  Baro Hizmet Binası Av.Fatma Sevük Konferans salonunda gerçekleştirdiler. Kendilerine ve Staj Eğitim Merkezine teşekkürü bir borç biliriz.

          Geçtiğimiz günlerde Türkiye Barolar Birliği tarafından açılan dava ile, Danıştay 10. Dairesi tarafından, Bölge Adliye Mahkemelerinde vekaletname veya görevlendirme yazısı ibraz eden vekiller ve müdafilerin dava dosyasından kayıt ve belge almalarını "daire başkanı veya görevlendireceği üyenin onay vermesi" şartına bağlayan "Bölge Adliye ve Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri ile Cumhuriyet Başsavcılıkları İdari ve Yazı İşleri Hizmetlerinin Yürütülmesine Dair Yönetmeliğin(06.08.2015 tarih - 29437 sayılı Resmi Gazete) 100. maddesinin 2. fıkrasında yer alan "daire başkanı veya görevlendireceği üyenin onay vermesi halinde" ibaresinin yürütmesinin durdurulmasına karar verildi. İlgili kara resmi internet sitemizde ilan edildi.

          Türkiye Barolar  Birliğinin 2017/14 Sayılı Duyurusu halkoylaması sürecinde hukuka aykırılık oluşturmamak kaydıyla yurttaşların görüş ve düşüncelerini serbestçe ifade edebilmelerine destek olmak üzere; Barolarımızın kendi bünyelerinde oluşturacağı kurul veya birimlerin kendilerine müracaat edecek olanlara gerekli bilgilendirmeyi ve yönlendirmeyi etkin şekilde yürütmelerini eşgüdüm içerisinde sağlamak üzere Türkiye Barolar Birliği bünyesinde bir "Eşgüdüm Merkezi" oluşturulması hakkında ki yazısı resmi internet sitemizde ilan edildi ve bu konu ile ilgili de TBB ye resmi cevap verilerek gerek Yönetim Kurulu üyelerimizin gerekse İnsan Hakları Komisyonumuzun bu ve buna benzer konularda çalışmaya hazır oldukları bildirildi.

         Son aylarda ki yaşananlar ve cezaevlerinin yoğunluğu dikkate alındığında Isparta cezaevi Avukat görüş odalarının 2 adet olması nedeni ile Meslektaşlarımızın görüşlerde zorluklar yaşadıklarını bilmekteyiz. Bu konuda cezaevi müdürlüğü ve savcılık ile yaptığım bizzat görüşmelere karşın cezaevinin fiziki durumunda ki yetersizlik nedeni ile şu an itibariyle yeni avukat görüş odalarını yapılması imkansız ancak görüşmeler neticesinde Meslektaşlarımızın giriş kafeteryasında beklemesinin şık olmadığı ve bununda bazı riskleri içerisinde barındırması nedeni ile Meslektaşlarımıza bir bekleme odası tahsis ettirdik. Ancak bu sancılı dönemde Meslektaşlarımız özelikle örgüt suçları dışında ki görüşlerin genel görüş alanlarında yapmayı istemeleri halinde görüşlerimizin daha hızlı ve hatta örgüt suçları dışında ki suçlardan yargılananların kamera ile kayıt altına alınmamış olması nedeni ile daha sağlıklı olduğunu belirtir takdiri siz meslektaşlarımıza bırakırız.

        Öncesinde Isparta Barosu'na  kayıtlı olan İstanbul Barosu avukatlarından meslektaşımız Av.Ahmet Yurdanur bıçaklı saldırıya uğramıştır.  Hayati tehlikesi yoktur. İlgili saldırı tarafımca lanetlenmiş ve olayın takipçisi olunacağı kamuoyu ile paylaşılmıştır. Meslektaşımız bizzat hastanede şahsım ve Yönetim Kurulu Üyemiz Av.Fatih Semiz tarafından ziyaret edilmiş ve sizlerin dilek ve temennileri iletilmiştir. Yine İl Sağlık il Müdürü ve Yine Devlet Hastanemiz Başhekimleri ile görüşülmüş ve kendilerinin ilgili ve alakalarından dolayı kendilerine teşekkür edilmiştir.

        24.02.2017 tarihinde Staj Eğitim Merkezi tarafından Av.Stj. Murat Gündüz ve Av.Stj.Tülay Çan seminer sunumunu Baro Hizmet Binası Av.Fatma Sevük Konferans Salonunda gerçekleştirdiler. Bu çalışmadan dolayı da yine Staj Eğitim merkezini tebrik ediyor teşekkürlerimizi buradan sunuyorum.

       24.02.2017 tarihinde Mersin Barosu Ev Sahipliğinde Düzenlenen Türkiye Barolar Birliği Kurgusal Duruşma Yarışmasının  Akdeniz Bölge Elemelerinde ikincilik ödülünü ve kupasını alan Stj.Av Aslı Bildiren,Stj.Av Nergiz Funda Özen, Stj.Av.Muhammed Çelik ve Stj.Av.Esengül Gönendi çalıştırıcı hocaları Av. Ahmet Ali Ünal, Av.Tuğçe Demiralay, Av. Hüseyin Küçükkoyuncu, Av.Gülnaz Demiralay ve Isparta Barosu Staj Eğitim Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Fatih Semiz'e Baro hizmet binası Av.Fatma Sevük Konferans salonunda plaketlerini takdim ettik. Kendilerine tekrar teşekkür ederiz. 

        Avrupa Birliği İle Türkiye Barolar Birliği Arasında Düzenlenen  Human Right Education For  Legal Professionals  (Help İnsan Hakları Programı Çerçevesinde Düzenlenen Uzun Bir Zaman Süren Mülteci Ve İnsan Hakları Alanında Eğiticilerin Eğitimi Programı Sertifikasını meslektaşımız  Av. İsmail Özer Özgül Tbb Genel Sekreterimiz Av.Güneş Gürseller’in elinden almıştır. Kendisini tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

         Yine Baromuzun Hizmet binasında ki kafeteryamız özelikle önemli sportif faaliyetlerde geceleri açık olduğunu, meslektaşlarımıza duyurduk. Baromuz Kafeteryasının hizmetinizde olduğun belirtiriz.              

         Yine önümüzde ki günlerde kutlamalarını gerçekleştireceğimiz Avukatlar günü etkinlikleri kapsamında Isparta Barosu Korosu Çalışmalarına başlayacaktır, gönüllü olarak koroda yer almak isteyen meslektaşlarımızın Baro Kalemine isimlerini yazdırmalarını önemle rica ederiz. Baromuzun Tiyatro topluluğu da yine genç meslektaşlarımızdan oluşturulmuş olup çalışmalarına başlamıştır kendilerine de başarılar dileriz        

         Mart 2017 dönemi içerisinde 11/03/2017 tarihinde Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru ve yine 18/03/2017 tarihinde ise Kat Mülkiyeti Hukuku konusunda Türkiye Barolar Birliği ile yaptığımız girişimler neticesinde iki güzel seminerimiz olacaktır şimdiden meslektaşlarıma bu semer tarihlerini takvimlerini not etmelerini rica ederim.

28.02.2017 Tarihinde Isparta Defterdarı Nazım Kaya, Defterdar Yard. Esin Ertürk Gelir Müd. B.Münir Şahiner, Muhakemat Müd. Meslektaşımız Av.Hürriyet Yavuz, K.Kapı Vergi Dairesi Müdürü Bülent Dirikoğlu, Davraz Vergi Dairesi Müdürü Hasan Keskin Gelir Uzmanları G.Güleser Özdemir ve Şükrü Yılmaztürk Vergi Haftası Nedeni İle Baro Başkanlığımızı Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av. Fatih Semiz ve Av. Ayşe Nur Akbay'ın katılımı İle ziyaret ettiler kendilerine Teşekkür eder; bu vesile ile Vergi haftasının kutlu olmasını dileriz.

        Bu dönem içerisinde de yine önemli günlerle ilgili açıklamalarımızı geciktirmeksizin kamuoyu ve sizlerle paylaştık, meslektaşlarımız ile ilgili önemli haberleri hastalık, kaza, doğum v.d lerini resmi internet sitemizden gün ve gün aynı anda ilan ettik. Meslektaşlarımızın görev suçları ile ilgili olmasa da suçun vasıf ve mahiyeti ne olursa olsun Bir suç isnadı ile Cezaevine giren Tüm meslektaşlarımla bizzat şahsım ve Yönetim Kurulu üyelerimizden Av.Bahadır Erdem, Av.Fatih Semiz ile gerek yüz yüze gerekse  cezaevinde görüşmelerimizi yaptık ve yapmaktayız. Bu konuda kendilerine her türlü hukuki yardım da dahil olmak üzere büro aramaları v.d konularda yanlarında olduk ve olmaktayız. Hiçbir meslektaşımızın bu konuda tereddütü olmasın. Konuya ilişkin bizlerden çok daha fazla şifai olarak da (bu konularda yazılı olarak an ve an bilgi vermemiz olayın Yargı sürecinin devam ediyor olması nedeni ile imkânsız olduğundan! )  bilgi alabileceğinizi önemle belirtiriz.  

        Faaliyet raporumuzu sonlandırırken tüm meslektaşlarıma yeniden bize gösterdikleri sonsuz destek ve katkıdan dolayı şükranlarımızı sunarız. Büyük bir aile olmanın sorumluluğunu idrak ettiğimiz ve TEK SES VE TEK YÜREK OLMANIN bizlere güç verdiğini belirterek içerisinde bulunduğumuz kötü günlerin sonlanarak, Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet payidar olması dileği ile tüm meslektaşlarımıza ve sevdiler ve saygılar sunarız. 01/03/2017

 

    AV.GÖKMEN HAKKI GÖKMENOĞLU

ISPARTA BARO BAŞKANI

 

KIYMETLİ MESLEKTAŞLARIM

29. DÖNEM 01/01/2017 -31/01/2017

TARİHLERİ ARASI 4.FAALİYET RAPORU

 

Değerli Meslektaşlarım,29. Dönem 3. Faaliyet Raporunu sunmadan önce, Tüm meslektaşlarım sevgi ve saygılarımızı sunarız. 

Bu dönem içerisinde 2017 - 2018 dönemine ilişkin Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi yayınlandı, yeni tarife sitemizde ilan edildi meslektaşlarımıza hayırlı olsun.

Isparta Cezaevi Müdürlüğü ile savcılıkla yaptığımız görüşme neticesinde; Isparta Cezaevince Baromuza Avukat bekleme odası tahsis ettirilerek, Baromuzca hızlı bir şekilde tefriş edildi, meslektaşlarımıza hayırlı olsun.

Geçtiğimiz dönemlerde de olduğu gibi Baromuz yönetim kurulu Toplantıları her hafta Pazartesi günü gündemli olarak icra edildi, toplantılarımız öncesi gündeme alınmasını istediğiniz konuları Baromuza bildirebilirsiniz. Toplantı sonrası da resmi internet sitemizden kısa kararları görebilirsiniz.

                    Ülkemiz ve mesleğimiz açısından hayati önemdeki Anayasa değişikliği teklifine ilişkin görüşlerinizi sunmanız için Türkiye Barolar Birliğince hazırlanmış web sitesi duyurusu sizlerle paylaşıldı, bu konuda ki görüş ve önerilerinizi ilgili sitede paylaşmanızı diler, Referandum sürecinin Hayırlı olmasını dileriz.

                  Stajer Avukatlarımızın özellikle Asliye Ceza mahkemelerinde Duruşmaya alınmaması üzerine Baro Başkanlığımızca Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel müdürlüğünden bu konuya ilişkin yazı yazmış idik, yazımıza gelen cevap Baro sitemizde paylaşıldı, Stajer avukatlarımızın Asliye Ceza Mahkemelerinde duruşmalara katılmasında bir yasal engelin olmadığı ortaya çıktı.

         İzmir Adliyesine gerçekleştirilen alçak saldırının bedelini vatan hainleri er ya da geç ödeyeceklerdir. Bu konu ile ilgili taziye mesajımızı kamuoyu ile ve sizlerle paylaştık, bu tür terör olaylarını artık sonlanmasını dileriz.

         Baromuz genç Stajyerlerinden Av. Seren Er'in idari hizmet binamızda ruhsat töreni icra ettik kendisine, Ailesine ve Baromuza hayırlı olmasını yolunun ve bahtının açık olmasını dileriz.

102 yıl önce Sarıkamış harekâtı'nda donarak can veren aziz şehitlerimiz'i saygı, minnet ve rahmetle andık. Konuya ilişkin basın açıklamamızı sizlerle ve kamuoyu ile paylaştık. Ruhları şad olsun.

İlk olarak TBB ile Isparta Özel Hastanesi arasında meslektaşlarımız ve yakınlarını ayakta ve yatarak tedavileri konusunda anlaşma imzalandı, öncesinde yapılmış olan Meddem Hastanesi ve Özel Davraz Yaşam Hastanesi İle tedavilerde %20lik indirim anlaşması ise yine TBB tarafından yenilendi, İlimizde 3 Hastane ile de TBB anlaşma imzalayarak diğer illere göre, meslektaşlarımıza büyük bir imkân sağladı, bu konuda meslektaşlarımızın TBB nin resmi internet sitesi sosyal yardımlaşma fonu bölümünden detaylı bilgilerini anabileceğini belirtir Hayırlı olsun deriz.

  Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, Önceki dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de Şehitlerimiz ve yaralanan Askerlerimiz oldu, Şehitlerimize  Allah'tan rahmet, ailelerine ve silah arkadaşlarına sabır ve başsağlığı, Yaralanan Askerlerimize ise acil şifalar dileriz.

          10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlu Olsun, Konuya ilişkin baromuzun kutlama metni sizlerle ve kamuoyu ile paylaşıldı.

          Diyarbakır da hain saldırı neticesinde 4 Emniyet Mensubumuz şehit oldu, Konuya ilişkin Basın açıklamamız sizlerle ve kamuoyu ile paylaşıldı, Şehitlerimize Allahtan Rahmet, yaralılarımıza biran evvel acil şifalar dileriz. Acımız büyük.

Geçtiğimiz Dönemde gerçekleşen İstanbul Reina saldırısının canisi Emniyet Güçlerimizin büyük bir özverisi ile yakalandı bu konuda ki basın açıklamamız sizlerle paylaşıldı.

                Türkiye Barolar Birliğinin 2017/4 Sayılı Duyurusu Türkiye Barolar Birliği'nin Başvurusu Üzerine Avukatlık Kanunu'na Aykırı Şekilde Reklam Nitelikli Haksız Rekabet De Oluşturan "Bir Kısım Avukatın Reklamını Yapan" İnternet Sitesine Erişimin Engellendiği Hakkında ki Danıştay kararı sitemizde ilan edildi.

        Türkiye Barolar Birliğinin 2017/5 Sayılı Duyurusu  Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu Kararı sitemizde ilan edildi.

         Denizbank Akdeniz Özel Bankacılık Şube Müdürü ve Isparta Denizbank Şube Müdürü Baro Başkanlığımızı ziyaret etti. Kendisine Teşekkür ederiz.

        Yine 9 Eylül Hukuk Fakültesi öğretim elemanı Avukat Talih Uyar Baro Başkanlığımızı ziyaret etti. Kendisine Teşekkür ederiz.

         20.01.2017 Tarihinde Isparta Barosu Hizmet Binası Av. Fatma Sevük Konferans Salonunda Denizbank Akdeniz Özel Bankacılık Şube Müdürü Harun Erbey’in Sunumu İle Dünya Ve Türkiye’de Ekonomik Gelişmeler Konulu Seminer gerçekleştirildi katılan meslektaşlarımıza ve Sunumu gerçekleştirenlere teşekkür ederiz.

         9 Eylül Üniversitesi hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Avukat Talih Uyar'ın Sunumuyla İcra- İflas Hukuku Ve Yenilikleri konulu seminerimiz Yargıtay içtihatları eşliğinde Isparta Barosu Hizmet Binası Av. Fatma Sevük Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Katılan ve semineri verenlere sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

         Sayın hocamız Av Talih Uyarın İcra ve İflas Hukuku İnternet sitesine Baromuzca Abone olundu. İlgili İnternet Sitesinden, son içtihatlardan istifade etmek isteyenler ve yine Hocamızın son eserlerinden yararlanmak isteyenlerin Isparta Barosu kütüphanesine müracaat etmeleri rica olunur. Meslektaşlarımıza Hayırlı olsun.

             Konya Barosu Ev Sahipliğinde TBB Avukat Hakları Merkezi Yürütme Kurulu ile Birlikte Düzenlenen Avukat Hakları Bölge Çalıştayına Avukat Hakları Merkezi Komisyonu Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Baromuz adına Av. Cengiz Kayhan Katıldı. Kendisine Teşekkür ederiz.

         Türkiye Barolar Birliğinin 2017/10 Sayılı Duyurusu CMK gereğince İstinaf Mahkemelerinde görevlendirilecek meslektaşlarımıza ödenecek ücretlerle ilgili CMK Ücret Tarifesinde bir hüküm bulunmaması nedeniyle, müdafi olarak atanan meslektaşlarımıza herhangi bir ücret ödemesi yapılıp yapılmayacağı yolunda Adalet Bakanlığı nezdinde yaptığımız girişimlere alınan yanıtta, Ödenmesi gerekli ücret tarifesi gerek resmi internet sitemizde gerekse sizlerle paylaşıldı, hayırlı olsun.

         Yine Baromuz Stajyerlerinden Av.Cihan Kalay ve Av.İsmail Çayır'ın İdari Hizmet Binamızda ruhsat törenleri icra edildi, gerek meslektaşlarımıza gerekse ailelerine ve Baromuza hayırlı olsun deriz. 

         27.01.2017 Tarihinde Isparta Barosu Hizmet Binası Av. Fatma Sevük Konferans Salonunda Staj Eğitim Merkezi  tarafından Av. Stj. Melike Esra Karabulut ve Av. Stj. İbrahim Çolak sunumunu Avukat Stajyerlerimiz ve meslektaşlarımızın katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Genç meslektaşlarımıza, Staj Eğitim merkezimize teşekkür ederiz.        

         6 yıldan bu yana düzenli olarak her şart ve koşulda çıkarmaya çalıştığımız Baromuzun dergisinin yeni sayısı Basıldı ve sizlere dağıtıldı beğendiğinizi umar. Dergi yayın Kuruluna ve Sorumlu Yönetim kurulu üyemiz Av Cengiz Kayhan’a teşekkürlerimizi sunarım.

                 Staj Eğitim merkezinin 2017-2018 dönemine ilişkin ders programı yayınlandı ve sitemizde ilan edildi stajyerlerimize ve staj eğitim merkezine başarılar dileriz.

         Yine vekalet Pulları ile ilgili 2017 yılı itibariyle yapılan yeni düzenleme neticesinde TBB nin 2016/84 Sayılı duyurusu Baromuz resmi internet sitemizde yayınlandı, yeni vekalet pullarımız Baro Başkanlığımıza geldi Baromuzdan yeni vekalet pullarınızı temin edebilirsiniz.

         Geçtiğimiz günlerde CMK görevi alan Meslektaşlarımızın Ohal nedeni ile mazeretleri iptal edilmiş idi, ancak Yönetim kurulumuzca yapılan düzenleme ile Ohal sonu beklenmeksizin yeni düzenleme yapılmış ve 45 günlük mazeret süresi 25 güne düşürülmüş olup, yine mazeretlerinde 6 saatten az konulamayacağı ve yine telefonun kapalı olması veya da herhangi bir şekilde ulaşılamaması neden ile cevapsız çağrının ceza puanı olarak düşürülmemesine ancak mazeretten 6 saat düşürülmesine karar verilmiştir.

          Yine bu dönemde de terör olayları nedeni ile aramızdan ayrılan Aziz Şehitlerimize Allahtan Rahmet kederli ailelerine bizlere Baş sağlığı diler, Gazilerimize ise acil şifalar dileriz. Bu konu ile ilgili yaptığımız tüm basın açıklamaları ve kınama mesajları kamuoyu ve sizlerle paylaştık.

         Bu dönemde de hastalanan, Ameliyat olan, doğum yapan, vefat edip aramızdan ayrılan, düğün derneği olan meslektaşlarımız oldu, Hatta çeşitli suç isnatları ile Tutuklanan meslektaşlarımız oldu, bu konuda da sizlere anında bilgi vermeye özen gösterdik,  sitemizden ve sosyal paylaşım ağlarımızdan duyurduk, Baro Başkanlığı olarak meslektaşlarımızın an ve an yanında olmaya, hakkında tahkikat ve soruşturma açılan meslektaşlarımıza Baro olarak destek olmaya ve yasal her türlü desteği vermeye ve ilgili işlemlerin takipçisi olmaya özen gösterdik biz büyük bir aile olarak iyi ve kötü günlerinde meslektaşlarımız ile bir arada olmaya hep özen gösterdik.

         Faaliyet raporumu sonlandırırken tüm meslektaşlarıma bize gösterdikleri destek ve katkıdan dolayı şükranlarımı sunarım. Büyük bir aile olmanın sorumluluğunu idrak ettiğimizi ve TEK SES VE TEK YÜREK OLMANIN bizlere güç verdiğini belirterek tüm meslektaşlarımıza SAYGILAR SUNARIZ.  31/01/2017

                                                        Av. Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU

                                                                Isparta Baro Başkanı

 

 

 

29. DÖNEM 01/12/2016 -01/01/2017

TARİHLERİ ARASI 3.FAALİYET RAPORU

2017 YILININ TÜM MESLEKTAŞLARIMIZA VE SEVDİKLERİNE SAĞLIK MUTLULUK VE HUZUR GETİRMESİNİ DİLERİZ.

 

DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM;

         29. Dönem 3. Faaliyet Raporunu sunmadan önce 2017 Yılının Tüm Meslektaşlarıma ve sevdiklerine Sağlık Mutluluk ve Huzur getirmesini, şehit ve gazi haberleri almadığımız, terör olaylarının sona erdiği bir yıl olmasını dilerim.

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığından: Avukatlık Asgari Ücret Tarifesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tarife açıklandı ve Baro Resmi internet sitemiz de ilan edildi.

SDÜ Hukuk ve Adalet Kulübü Başkanı Mustafa Gür ve Yönetim Kurulu Üyeleri Baro Başkan Yardımcımız Av. Bahadır Erdem'in Katılımı ile Baro Başkanlığımızı ziyaret ettiler. Önümüzde ki günlerde geleceğin Hukukçularının Baro ile olan irtibatının daha artarak devam etmesini dile getirdiler.

Eğirdir Belediye Başkanımız Sayın Ömer Şengöl'ü Baromuza yaptığı destek ve katkılardan dolayı makamında bizzat ziyaret ettim.

Eğirdir Dağ Komando Okulu 365. Dönem Asteğmenleri Ant İçme Törenine Yine Okulun eski bir mezunu olarak Baromuz adına bizzat katıldım.

Yine Baromuz Stajyerlerinden Av. Hüseyin Çakır ve Av. Döne Özlem Zengin'in Yemin törenini aileleri, sevenleri ve değerli staj hocaları ve meslektaşlarımız ile birlikte idari hizmet binamızda gerçekleştirdik hayırlı olsun deriz. 

Dünya Engelliler Günü Münasebeti ile Baromuzun Basın Açıklamasını gerek kamuoyu ile gerekse siz meslektaşlarımız ile resmi internet sitemizde paylaştık.         

Artık Baromuzda geleneksel hale gelen Bir üstatla Sohbetin bu dönemki konuğu Isparta 2. Asliye Hukuk Mahkemesi Hâkimi Davut Yıldırım idi, kendisinin genç meslektaşlarımıza verdiği surumdan dolayı teşekkür ederiz.

Yine Bir Üstatla sohbetin konuğu olarak davet ettiğimiz Isparta 2. Asliye Hukuk Hâkimi Davut Yıldırım Baro Başkanlık Makamını Ziyaret ettiler kendilerine teşekkür ederiz 

Türk Kadınlar Birliği Isparta Şube Başkanı Aynur Gül Karahan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Semiramis Zehra Karataş ile Yasemin Sagular, Baro Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Ayşenur Akbay’ın katılımı ile  baromuzu ziyaret ettiler. Kendilerine teşekkür ederiz. 

Tüm Dünya kadınlarının sahibi olmadığı Seçme Seçilme hakkı Türk Kadınlarına Yıllar önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Tarafından verilmiş idi 5 Aralık Kadının Seçme Ve Seçilme Hakkı oluşunun yıldönümünde Isparta Barosu Kadın Ve Çocuk Hakları Komisyonun Basın Açıklaması, sizlerle ve tüm kamuoyu ile paylaşıldı kutlu olsun. 

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığının 2016/7 Sayılı Duyurusu: İstinaf Mahkemelerinde Görevlendirilen Zorunlu Müdafi ve Vekillere Yapılacak Ücret Ödemelerinin, 2016 Yılı Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi’nin 4.maddesinin (g) bendinin birinci alt bendinde belirtilen ücret üzerinden yapılacağı resmi gazetede de ilan edildi ayrıntılar resmi internet sitemizde bulunmaktadır.

SDÜ Hukuk ve Adalet Kulübü Başkanı Mustafa Gür ve Yönetim Kurulu Üyeleri Baromuzu ve Yönetim Kurulu üyelerimizi ziyaret ettiler kendilerine teşekkür ederiz.

          06.12.2016 Tarihinden itibaren hafta içi her gün baro servis aracımız hizmete başlamış, Sabah güzergahı  Saat 08:20 Halk Bankası Önü Saat 08:30 Kültür Müdürlüğü Önü Saat 08:35 Subay Lojmanları Önü Saat 08:40 Baro Hizmet Binası Ve Adliye - Öğlen Güzergahı Saat 11:45’den Şehir Merkezine Hareket gerçekleştirilmiştir, ancak ilgili servis hizmetine meslektaşlarımızdan bir talep gelmemesi nedeni ile ilgili servis hizmeti durdurulmuştur. Bu konuda meslektaşlarımızdan bir talep gelmesi halinde servis hizmetimiz yeniden başlayacaktır.

          29.dönem de de yine Yönetim Kurulu toplantılarımız gündemli olarak her hafta pazartesi günü Saat 16.00 da düzenli olarak yapılmaya devam etmiştir, siz sayın meslektaşımızın da görüşülmesini istediği bir gündem maddesi olacak olur ise bu konuda baroya toplantı öncesinde bilgi gerilmesini rica ederiz. Konuya ilişkin toplantı sonrası kısa kararlarda resmi internet sitemizde bulunmaktadır.

          Isparta Adliyesinde görev yapan hakimlerin tamamının 07.11.2016-30.01.2017 tarihleri Arası nöbet listesi Resmi internet sitemizde bulunmaktadır bundan sonra ilgili nöbetçi hakimler ve geçici çıkan veya da mazeretli hakimler resmi internet sitemizden öğrenilebilir.

       Baromuza özel olarak Ankara Yeni Bahar Otel'in yaptığı özel kampanya ve fiyat indirimi sitemizde ilan edilmiştir meslektaşlarımıza hayırlı olsun. 

        İstanbul Maçka da ki hain saldırıyı neticesinde Baromuzda Terör olayı ve Terör olayı lanetlenmiş konuya ilişkin bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Başımız sağ olsun Terörü ve Teröristleri kınıyor ve lanetliyoruz bizleri yıldıramayacaklar, korkutamayacaklar, yıkamayacaklar, yaralılarımıza acil şifalar diler, başımız sağ olsun deriz.

        Türkiye Barolar Birliğinin 2016-76-75 sayılı duyurusu; Bir Avukat Yanında, Avukatlık Ortaklığında veya Avukatlık Bürosunda Ücret Karşılığı Birlikte Çalışan Avukatların Çalışma Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin iptali ile yürütmenin durdurulmasına ilişkin Danıştay 8.Dairesi’nin 22.09.2016 tarih ve 2015/15155 E. sayılı kararı. Yine istinaf Av ücretleri ile ilgili TBB duyurusu sitemizde ilan edilmiştir.

        İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden Gelen 2017 yılında ki mezunlar ile ilgili yapılacak etkinlik ilan edilmiştir, bu konuda ki etkinliğe katılacak İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan meslektaşlarımızın adını ve soyadını ve mezun olduğu tarihi Baromuza Üniversiteye bildirmek üzere vermelerini önemle rica ederiz.

        İstanbul'da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden şehidimiz polis memuru Durmuş Öcal'ın cenaze törenine katıldık, şehidimizin ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz. 

         Baromuzun düzenlemiş olduğu kahvaltı programı Kocatepe kahve evinde gerçekleştirildi. İlk defa ücretleri katılım sağlayan meslektaşlarımızca ödenmek sureti ile yaptığımız kahvaltımıza yapılan katılımdan dolayı meslektaşlarımıza teşekkürü bir borç biliriz. 

Yine Önümüzde ki 5 Nisan Avukatlar gününde resmi açılışını yapacağımız toplam 30 Dönümlük arazi üzerinde etrafı tel örgü ile çevrilmek sureti ile Orman Bölge Müdürlüğünce adımıza tescillenmiş olan Isparta Barosu Av. Güngör Çakmakçı Hatıra Ormanının ilk fidanlarını, Baro Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile birlikte diktik. 2017 yılında açılışını yapacağımız Tescilli Hatıra ormanımızın oluşturulmasında maddi katkısını esirgemeyen Üstadımız Av. Güngör Çakmakçı’ya şükranlarımızı sunarız. Önceki Dönemlerde de yapılan Hatıra ormanlarımızın tescilli olmaması nedeni ile söz konusu Hatıra ormanlarımız üzerinde bir hak talep edememekte idik ancak artık Baromuzun Tescilli olan bir Hatıra ormanı var ve meslektaşlarımıza hayırlı olmasını dileriz. 

        10.11 Aralık 2016 tarihlerinde Antalya'da Gerçekleştirilen Adli Yardım Konulu Konferansa Av. Ahmet Ali Ünal katılım sağlamıştır. Kendisine teşekkür ederiz.

         09.1.2016 tarihinde Antalya Barosunda ki üstatlara TBB Başkanımız Prof. Dr. Av. Metin Feyzioğlu’nun katılımı ile verilen plaket törenine Bizzat şahsım katıldım, meslektaşlarımıza hayırlı olmasını dileriz.

          Türk Anneler Derneği tarafından düzenlenen kahvaltı programına Baro Yönetim Kurulu Üyemiz & Çocuk Hakları Komisyonu Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Av.Ayşe Nur Akbay katıldı. Kendisine teşekkür ederiz.

         5402 sayılı Denetimli Serbestlik Hizmetleri Kanunu ile kurulan Isparta Koruma Kurulu Başkanlığının 2016 Aralık Ayı Toplantısına ev Sahipliğini Baro Başkanlığımız yaptı, Toplantıya Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Mustafa Kemal Çokdinç Başkanlık yaptı, Toplantıda Baromuz adına koruma kurulu üyesi olan Yönetim Kurulu üyemiz Av. Ünsal Çankaya ile şahsım, Baro Başkan Yardımcımız Av. Bahadır Erdem katıldık. Baro Hizmet Binası Av.Fatma Sevük konferans salonumuzda gerçekleştirilen toplantıya katılan tüm kurum müdürlerine ev sahipliğimizde ki geniş katılımlı toplantıya katıldıkları için teşekkür ederiz. 

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım ile TBB Başkanımız Prof. Dr. Av. Metin Feyzioğlu, avukat ve avukat adaylarını yakından ilgilendiren konuları görüştüler bu konuda ki gelişmeleri sizler gibi bizlerde bekliyoruz. 

Türkiye Barolar Birliği Staj Eğitim Merkezi Başkanlığınca Ankara da düzenlenen ve bir hafta süren staj eğitim çalışmalarına baromuzun avukat stajyerlerinden 10 kişi katıldı, katım sağlayan gençlerimize ve bizi konuk eden TBB Başkanlığına teşekkür ederiz, konuya ilişkin duyuru sitemizde yer almaktadır. 

         Bu dönem bir kez daha içimiz yandı, El Bab operasyonunda 14 şehit, 33 Gazimiz var, Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Gazilerimize acil şifalar diliyoruz Konuya ilişkin olarak Basın açıklamamızı sizlerle ve kamuoyu ile paylaştık.

Baromuz Çocuk Hakları Komisyonunca Halep'in Çiçekleri Solmasın Çocuklara Yardım Kampanyası düzenlendi, Valilikten gerekli izinler alındı bu konuya ilişkin duyurularımız resmi sitemizde ve mesaj yolu ile sizlere aktarıldı, ilgili kampanyayı düzenleyen Çocuk hakları komisyonumuza teşekkür ederiz. 

2017 Yılı Arabuluculuk Asgari Ücret Tarifesi Resmi gazetede ilan edildi ve sizlere hemen akabinde resmi internet sitemizden duyurduk, Arabulucu Meslektaşlarımıza hayırlı olsun.

İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’un 27 Aralık 1936 tarihinde vefatı nedeni ile ilgili Basın açıklamamızı ilan ettik, Allah Bu ülkeye bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın Mehmet Akif Ersoy’un ruhu şad olsun.

Türkiye çapında kurulan ve en iyi Avukatlar adı altında erişim sağladığı tespit edilen bir internet sitesinin erişimi 1136 sayılı Avukatlık Kanununa aykırı hususlar taşıdığı ve Türkiye Barolar Birliği nezdinde tüm avukatların kişilik haklarının zarara uğratıldığı gerekçesi ile TBB tarafından açılan dava ile siteye erişim durduruldu. TBB’ne teşekkür ederiz.

17-18 Aralık 20/16 da Nevşehir de icra edilen Tübakkom Toplantısına Kadın Hakları Komisyonundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Arzu Elma Benli Katıldı kendisine teşekkür ederiz.

Türkiye Barolar Birliğinin 2016/82 Sayılı Duyurusu Önümüzde ki günlerde gerçekleştirilecek olan Kurgusal Duruşma Yarışması ile ilgili olarak ilan edildi. Geçtiğimiz Dönemde Akdeniz 2. si olan Gençlerimizden çok daha iyi sonuçlar alacağımızdan eminiz kendilerine şimdiden başarılar dileriz.

Avukatlık Ruhsat Başvurularında devrim yapıldı. Ruhsat evraklarının Barolar, Türkiye Barolar Birliği ve Adalet Bakanlığı arasındaki gidiş-geliş süresini ortadan kaldırıp, anlık olarak iletilmesini sağlayacak olan sistem devreye girdi TBB’ye teşekkür ederiz.

Yine Baromuzun 2017 Ajandaları, Masa takvimleri ve Baro Logolu Çay bardaklarının dağıtımı tamamlandı güle güle kullanmanızı dileriz. Meslektaşlarımızın dağıtımı gerçekleştirilen Ajanda v.d ile ilgili sıkıntılarını Baroya iletmeleri halinde yenisi ile değiştirileceğini buradan belirtir, tekrar hayırlı olsun deriz.

2017 Vekâlet Pullarının fiyatları arttı, iş bu nedenle yine konuya ilişkin TBB’nin ilgili duyurusu resmi internet sitemizde ve sosyal paylaşım sitelerimizde ilan edildi ellerinde 2016 yılına ait pulları olanların Baromuza teslim etmelerini önemle rica ederiz.      

         Baromuzun genel Kurul sonrası ilk kez çıkaracağı Baro Bülteni hazırlıkları nerede ise tamamlandı, Bu konuda ki yoğun çalışması nedeni ile Basın ve Halkla ilişkiler Komisyonu Başkanımız Av. Cengiz Kayhan ve kurul üyelerine şimdiden teşekkür ederiz.

Bu dönem içerisinde de yine önemli günlerle ilgili açıklamalarımızı geciktirmeksizin kamuoyu ve sizlerle paylaştık, meslektaşlarımız ile ilgili önemli haberleri hastalık, kaza, doğum v.d lerini resmi internet sitemizden gün ve gün aynı anda takip edebilirsiniz. 

Faaliyet raporumuzu sonlandırırken tüm meslektaşlarıma yeniden bize gösterdikleri sonsuz destek ve katkıdan dolayı şükranlarımızı sunarız. Büyük bir aile olmanın sorumluluğunu idrak ettiğimiz ve TEK SES VE TEK YÜREK OLMANIN bizlere güç verdiğini belirterek içerisinde bulunduğumuz kötü günlerin sonlanarak, Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet payidar olması dileği ile tüm meslektaşlarımıza ve sevdiler ve saygılar sunarız. 31/12/2016

AV.GÖKMEN HAKKI GÖKMENOĞLU

ISPARTA BARO BAŞKANI

 

 

KIYMETLİ MESLEKTAŞLARIM

29. DÖNEM 01/11/2016 -01/12/2016

TARİHLERİ ARASI 2.FAALİYET RAPORU

 

Faaliyet Raporumuzun öncesinde Adana da yaşanan facia neticesinde yaşamını yitiren öğrencilerimize Allahtan rahmet kederli ailelerine ve Türk Ulusuna Baş sağlığı dileriz.

Yine Bu dönem içerisinde Vatanımızın bekası için şehit olan güvenlik görevlilerimize de Baş sağlığı diler, yaralılarımıza, gazilerimize de acil şifalar dileriz.

Isparta Adalet Komisyonu Başkanlığı nezdinde göreve başlayan Hakim ve Savcılarımıza Yeni görev yerleri ile yetkili oldukları mahkemelerde başarılar dileriz. Tüm Yeni Hakim ve Savcılarımıza Şahsım ve Başkan Yardımcımız Av. Bahadır Erdem ile Yönetim Kurulu üyemiz Av. Fatih Semiz ile birlikte uğrayarak sizlerin dilek ve temennileri iletilmiştir.

Osmaniye Barosu Başkanı, Manisa Barosu Başkanı, Kocaeli Barosu Başkanı Muğla Baro Başkanı, Kocaeli Barosu TBB Delegeleri,Kırıkkale Baro Başkanı Ankara Barosu TBB Delegeleri,Düzce Baro Başkanı, Adana Baro Başkanı, Ordu Baro Başkanı,Şanlıurfa Baro Başkanı,İzmir Baro Başkanı,İstanbul Barosu Delegeleri,Kastamonu Barosu TBB Delegeleri, Ankara Barosu TBB Delegeleri, Mersin Baro Başkanı, İzmir Barosu TBB Delegeleri, Balıkesir Baro Başkanı, Konya Barosu TBB Delegeleri, İstanbul Barosu TBB Delegeleri,Denizli Baro Başkanından,Samsun Baro Başkanından, Hukuk Mücadele Derneğinden, yapılan Son genel kurulumuz seçimlerine yönelik Teşekkür ve Kutlama mesajları sitemizde ilan edildi, kendilerine bizlerde teşekkür ederiz.

29.Dönem Yönetim Kurulu toplantılarımızı yine Baro ana binamızda Yönetim Kurulu toplantı salonunda gündemli olarak her hafta Pazartesi günü icra etmeye devam ettik, toplantı sonunda kısa karaları sizlere hemen yine sitemizde ilan ettik, ilgili toplantı öncesinde gündeme alınmasını istediğiniz konu veya da konular varsa bizlere ulaştırmanızı önemle rica ederiz. 

Yine CMK kapsamında özellikle gece karakol ve Adliyeye hareket etmek zorunda kalan meslektaşlarımızın ilgili ulaşımlarını taksilerle yapması ve alacakları faturaları da baroya ibraz etmeleri halinde ilgili yol ücretlerinin Savcılık marifeti ile kendilerine ödeneceğinin kararını aldık. Bu konu ile ilgili olarak da en ekonomik taksi ücreti veren As taksi ile yapılan anlaşma neticesinde gece CMK hizmeti veren meslektaşlarımızın ilgili taksi durağından istifade edebileceğini belirtir konuya ilişkin Baro kaleminden detaylı bilgi alınabileceğini belirtiriz.

Isparta İl Jandarma Komutanı Jan.Alb.Mustafa Özdurhan Baro Başkanlığımıza, Başkan Yardımcımız Av. Bahadır Erdem'in de katılımı iadeyi ziyarette bulundu.Kendilerine teşekkür ederiz.

İdari hizmet binamız staj eğitim merkezi 1. Derslikte staj eğitim merkezi açılış töreni yapıldı. Staj Eğitim merkezimizin 2016-2017 dönemi hayırlı olsun bu dönemde gönüllü olarak staj eğitim merkezinde görev alan tüm Üstadlarıma şükranlarımı sunarım. Açılış esnasında genç stajyerlerimiz ile Değerli Meslektaşlarımız tanışmış ve eğitim çalışmalarına başlamışlardır, başarılar dilerim. 

Yine yeni Dönem Staj Eğitim Merkezi Ders Programı Staj Eğitim merkezimizce hazırlanmış stajyerlerimize dağıtılmış ve sitemizde de ilan edilmiştir.

Yine önceki yıllarda ki gibi genç meslektaşlarımız ile Üstadlarımız arasında ki kaynaşma ve bilgi ağının yayılması anlamında Fatma Sevük konferans salonunda Üstadımız Av. Hamit Nayır'ın sunumu ile bir üstadla sohbet programı icra edildi. Sohbet konuğumuza ve katılan meslektaşlarımıza şükranlarımızı sunarız.

Sayın Valimiz Şehmuz Günaydının öncesinde Baro Başkanlığımıza yaptığı ziyaret neticesinde bu sefer de Şahsım ve Baro Başkan yardımcımız Av. Bahadır Erdem, Baro Saymanımız Av. Abdullah Çelik, Baro Yönetim Kurulu üyelerimiz Av. Fatih Semiz, Av. Salih Kocagöz ve Av. Ayşenur Akbay, sayın Valimizi makamında ziyaret ederek dilek ve temennilerimizi ilettik.

Makine Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Üçgül Ve Yönetim Kurulu Baro Başkanlığımızı Baro Genel Sekreterimiz Av.Salih Kocagöz  ile  Üstadımız Av. Mehmet Zengin'in de katılımı ile ziyaret Ettiler kendilerine teşekkür ederiz.

Türkiye Finans Katılım Bankası Isparta Şube Müdürü Mehmet Sunmak Baro Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Fatih Semiz'in Katılımı İle ziyarette bulundular kendilerine teşekkür ederiz.

Yine Baro Yönetim Kurulumuzca aldığımız karar uyarınca öncesinde TBB Başkanlığınca Baromuza bağışlanmış olan Wosvagen Caravela markka minibüs satılmak sureti ile çok daha kapsamlı ve büyük olan yine Wosvagen Cravtır 16+1 kişilik minibüs Baromuzun araç filosuna katıldı. İlgili araç özellikle Adliye ve Şehir merkezinde meslektaşlarımıza servis hizmeti verecek olup önümüzde ki günlerde servis hizmetine başlayacak olmasını mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz. Hepimize hayırlı olsun. Eski aracımız 78.000,00 TL ye satılmış, yeni aracımız ise 118,000,00 TL ye alınmıştır. 40.000,00 TL Baro hesabımızdan ödenmiştir. Mevduatımız’ın vadesi bozulmaması için de bir miktar kredi çekilmiş (faizsiz ve masrafsız) akabinde ilgili kredi de mevduatımızın vade sonunda Baro hesabından kapatılmıştır.

Isparta Barosu Ana Hizmet Binamız Av. Fatma Sevük konferans salonunda Başkent üniversitesi hocalarından Prof.Dr.Doğan Kökdemir ve Ydr.Doç.Dr.Zuhal Yeniçeri'nin sunumu ile düzenlenen "Eleştirel Düşünebilen Beyin" konulu seminerimize konuk olan başta hocalarımıza ve yoğun bir katılım gösteren meslektaşlarımıza şükranlarımızı sunarız.

Yine Başkent Üniversitesi Psikoloji Bölümü hocaları Prof.Dr.Doğan Kökdemir Ve Ydr.Doç.Dr.Zuhal Yeniçeri Baro Başkanlığımızı Ziyaret ettiler kendilerine bu ziyaretten dolayı da şükranlarımızı sunarız. 

Genç Meslektaşlarımızdan Av. Okan Korkmaz- Av. Muhammed Kürşad Türksoy- Av. Mustafa Kağan Karaca ve Av. Salih Yıldız'ın Yemin ve Cübbe merasimleri Aileleri, Değerli Staj Hocaları ve meslektaşlarımız huzurunda icra edildi kendilerine başarılar dileriz.

10 Kasım Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Ölüm Yıldönümü nedeni ile Baromuzun Basın açıklaması Kamuoyu ve sizlerle paylaşıldı, Anma Törenine Şahsım katıldım. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ruhu şad olsun deriz. 

10 Kasım 2016 günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 78. Ölüm Yıldönümü münasebeti ile Baro İdari Binamızın girişine bir Atatürk Köşesi ve büstü yaptırıldı. meslektaşlarımıza Hayırlı Olsun. Ulu önderin  Ruhu Şad Mekanı Cennet Olsun...

Isparta Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Batuhan Güldiken ve S.D.Ü Önceki Rektörlerinden Prof. Dr. Lütfi Çakmakçı Baro Başkanlığımızı ziyaret ettiler kendilerine teşekkür ederiz.

Yine Baromuz stajyerlerinden Av. Fatma Türkan Şallı'nın ruhsat töreni Baromuzda bir ilk gerçekleştirilerek Yalvaç Temsilciliğimizde, Yalvaç Adliyesinde İlçe Temsilcimiz Av. Ahmet Hayri Yüncü ve Değerli Yalvaçlı Meslektaşlarımız, ile Yine İlçe Kaymakamı, Meslektaşımız Belediye Başkanı  C. Baş Savcısı, İlçe Jandarma Komutanı eşliğinde icra edildi kendisine hayırlı olsun deriz.

Yalvaç İlçe Temsilciliğimizce  Birlik ve Beraberliğimizin Perçinlenmesi Adına Aşure Dağıtımı Yapıldı. Yalvaçlı Meslektaşlarımıza ve ilçe temsilcimiz Ahmet Hayri Yüncüye teşekkürü bir borç biliriz. 

Türk Anneler Derneği Isparta Şube Başkanı Ayla Balcı ve Üyeleri Baro Başkanlığımızı ziyaret ettiler kendilerine teşekkür ederiz.

Yalvaç Ziyaretimiz neticesinde Yönetim Kurulu üyelerimizin de katılımı ile Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Tünay'a ,Yalvaç Belediye Başkanı Meslektaşımız Av.Halil Hilmi Tütüncü'ye ziyarette bulunularak dilek ve temennilerinizi ilettik.

Yine Baromuzun genç stajyerlerinden Av.Zeliha Kılınç ve Av.Nevzat Tülemen'in Ruhsat ve Yemin törenleri aileleri ve değerli hocaları ile birlikte meslektaşlarımızın katılımı ile idari hizmet binamızda gerçekleştirildi kendilerine hayırlı olsun deriz. 

Meslektaşımız Av. Tuğçe Demiralay'ın Hukuk Bürosu Açılış Töreni meslektaşlarımızın katılımı ile gerçekleştirildi, yolu ve bahtı açık olsun hayırlı olsun. 

Tbb'de düzenlenen Çocuk Haklarının Hayata Geçirilmesinde Tbb Ve Baroların Rolü- İstişare Ve Ortak Eylem İçin Tarama Toplantısına Çocuk Hakları Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Ayşe Nur Akbay Katıldı. Kendisine teşekkür ederiz.

Türk Eğitim Sen. Şube Başkanı Ali Balaban Türk Eğitim Sen. Yönetim Kurulu Üyeleri Erkan Türker Ve Zafer Erdal Baro Başkanlığımızı ziyaret ettiler kendilerine şükranlarımızı sunarız. 

İstinaf ve Cmk Uygulamaları Konulu Seminerimiz Isparta Barosu Hizmet Binası Av.Fatma Sevük Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Seminere konuk olarak katılan Isparta C. Savcısı Erol Taslak’a ve yine Ankara Barosu Avukatlarından Av. Aydın Akpınar’a ve yoğun katılım gösteren meslektaşlarıma şükranlarımızı sunarım. Seminer sonunda meslektaşlarımıza CMK el kitapçığı, Avukatlık Yasası ve İstinaf konulu kitapçıklar ile sertifikaları dağıtıldı hayırlı olsun.

Isparta Çocuk Hakları Komisyonunda Çocuk Hakları gününde son günlerde yaşanan olaylara dikkat çekmek üzere bir Basın Açıklaması gerçekleştirildi ilgili basın açıklaması kamuoyu ve sizlerle paylaşıldı komisyonumuza teşekkür ederiz.

Isparta İl Özel İdare Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu Makamında Ziyaret edilerek Kendisine Baromuz adına bir plaket taktim edildi. Yine aynı şekilde Baromuza il özel idaresi olarak Hafız İbrahim Demiralay konağını ücretsiz olarak tahsis etmeleri nedeni ile şimdi ki Isparta İl Özel İdare Meclis Başkanı Ali Bolat'a Makamında bir ziyaret gerçekleştirildi ve aynı zamanda da mecliste gerek önceki il genel Meclisi Başkanı Meslektaşımız Av. Osman Zabun olmak üzere o tarihteki ve şimdi ki il genel meclisi üyelerine tarafımca bir teşekkür konuşması yapılarak il özel idaresi genel meclisi başkanlığına bir plaket takdim edildi.  

Isparta Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğine Atanan Uzman Dr. Hüseyin Yavuz'a (Meslektaşımız Hürriyet Yavuz’un eşi) Makamında Hayırlı olsun ziyaretinde bulunuldu kendisine hayırlı olsun deriz. 

Isparta Eczacı Odası Başkanı Saygın Garğın ve Yönetim Kurulu Üyeleri Baro Başkanlığımıza hayırlı olsun ziyaretinde ulundular kendilerine teşekkür ederiz. 

Eli Öpülesi Öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü nedeni ile Bir basın açıklaması hazırlanarak gerek kamuoyu ile gerekse sizlerle paylaştık tekrar öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlarız.

Kadın Hakları Komisyonumuzda Kadına karşı şiddete hayır ve mücadele günü nedeni ile bir basın açıklaması yayınlandı açıklama kamuoyu ve sizlerle paylaşıldı, Kadın Komisyonumuza şükranlarımızı sunarız.

Isparta Cezaevi Avukat görüş odalarını dolu olması durumunda meslektaşlarımızın dışarıda kafeterya da bekletildiklerini öğrenir öğrenmez Başsavcımız ve Cezaevi sorumlusu Savcımız ve cezaevi müdürümüz ile yaptığım görüşmeler neticesinde Avukatların kafeterya da bekletilmesinin başka güvenlik zafiyetine neden olacağı anlatılmış ve bunu karşılığında Avukat bekleme odası karşısında ki Cezaevi İdaresini toplantı odası Avukatlara tahsis edilmiştir, ilgili odada Meslektaşlarımız görüş sırasını bekleyecek ve ileriki günlerde de bu oda baromuzca tefriş edilecektir. Meslektaşlarımız artık dışarıda kafetarya da veya da cezaevi koridorunda sıra beklemeyecektir, hayırlı olsun.

Önceki dönem Dsi 18.Bölge Müdür Yrd. Dr.Sami Yalçınkaya (Meslektaşımız Av.Tülin Yalçınkaya'nın Eşi) , Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünden Pr. Dr. Mahmut Mutlutürk, adliye personellerimizden Murtaza Aydemir Ve Ercüment Sarıca Baromuza hayırlı olsun ziyaretinde bulundular kendilerine şükranlarımızı sunarız.

Denizli  Barosunun Yeni Hizmet Binasının Açılışı Türkiye Barolar Birliği Başkanı, Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı ve yine çeşitli illerden gelen Baro Başkanları Değerli Denizli Barosu Avukatları İle açıldı. Denizli barosuna yeni hizmet binalarının hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz.

Isparta Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Tarafından Düzenlen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına Baro Çocuk Hakları Komisyonu Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz  Av. Ayşenur Akbay katıldı kendisine teşekkür ederiz.

Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü Tarafından Düzenlenen Aile içi Şiddetle Mücadele Projesi ve Yıllık Faaliyet Planlama Toplantısına Kadın Hakları Komisyonu Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Av.Arzu Elma Benli ve Komisyon Üyesi Av. Oya Şahin Katıldı. Kendilerine şükranlarımızı sunarız.

2016 yılı Avukatlık Asgari ücret tarifesi ile ilgili TBB tarafından açılan dava neticesine göre var olan değişiklikler Resmi Gazetenin 30/11/2016 tarihli 29904 sayılı sayısında yayınlanmıştır sitemizde ilan edilmiştir. Meslektaşlarımıza hayırlı olsun.

Son dönemde Meslektaşlarımızın Bürolarında ki hırsızlık olayları nedeni ile öncelikle meslektaşlarımıza geçmiş olsun deriz. Bu nedenle de Pronet Güvenlik Hizmetleri ile Isparta Baro Başkanlığı arısında yapılan anlaşma gereğince gerekli indirimden yine meslektaşlarımızın istifade etmesi sağlandı hayırlı olsun der. Bürolarımızın güvenlikli olduğu ve Hırsızlık vakaları ile mağdur edilmediğimiz günler dileriz.

Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Komisyonumuz Baro ana binamızda toplandı ve Baro dergimizin yeni sayısının hazırlıklarını yapmaya başladı kendilerine teşekkür ederiz.

Bu dönem içerisinde de yine önemli günlerle ilgili açıklamalarımızı geciktirmeksizin kamuoyu ve sizlerle paylaştık, meslektaşlarımız ile ilgili önemli haberleri hastalık, kaza, doğum v.d lerini resmi internet sitemizden gün ve gün aynı anda takip edebilirsiniz. 

Faaliyet raporumuzu sonlandırırken tüm meslektaşlarıma yeniden bize gösterdikleri sonsuz destek ve katkıdan dolayı şükranlarımızı sunarız. Büyük bir aile olmanın sorumluluğunu idrak ettiğimiz ve TEK SES VE TEK YÜREK OLMANIN bizlere güç verdiğini belirterek içerisinde bulunduğumuz kötü günlerin sonlanarak, Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet payidar olması dileği ile tüm meslektaşlarımıza ve sevdiler ve saygılar sunarız. 01/12/2016

 

AV.GÖKMEN HAKKI GÖKMENOĞLU

ISPARTA BARO BAŞKANI

 

 

SEVGİLİ MESLEKTAŞLARIM

29. DÖNEM 01/08/2016 -31/10/2016

TARİHLERİ ARASI 3 AYLIK 1.FAALİYET RAPORUNU SUNAR

29. OLAĞAN GENEL KURULUMUZ NETİCESİNDE

 

EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR DİYEREK TÜM MESLEKTAŞLARIMA ÖNCELİKLE SAYGILAR SUNARIM.

 

           Başta da belirttiğimiz üzere Egemenlik Kayıtsız ve Şartsız Milletindir, bunu dışında ki tüm müdahaleler, darbe girişimleri ve Demokrasiyi, İnsan haklarını askıya alma çalışmalarını lanetliyor, gerek Türkiye Barolar Birliği gerekse Isparta Barosu olarak Şehitlerimize Allah’tan rahmet kederli ailelerine baş sağlığı yaralılarımıza ise acil şifalar diliyor en kısa sürede normale dönmeyi dört gözle beklediğimizi belirtiyoruz.

         29. Olağan genel kurulumuzu icra ettik, Bizlere, Yönetim kurulu üyelerimize denetim, disiplin ve delegelerimize gösterdiğiniz güven için şükranlarımızı sunarız. Bu dönem artık fiziki şartlarını iyileştiren Baromuzun kurumsallaşma dönemi olacak. Bu süreçte önceki dönemlerde olduğu gibi bizlere destek ve katkılarınızı esirgememenizi diler,bu güne kadar gösterdiğiniz destek güven için ise müteşekkir olduğumuzu belirtiriz.

         29. Olağan genel kurulumuzda Baromuza hizmet yarışı için yola çıkan aday olarak Hizmet Yarışında yer almak isteyen tüm Meslektaşlarımıza ise Bu hizmet yarışına aday olmaları nedeni ile sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Sonucu ne olursa olsun Aday olarak Hizmet yarışında yer almayı istemek bile Bizim Büyük bir Aile olduğumuzu göstermeye yeter diyerek tüm yarışa dahil olan meslektaşlarıma Baromuz adına teşekkürü bir borç biliriz.      

         Baromuzun olağan genel kurulunun hemen akabinde, Baromuzun tüm komisyonlarını yeniden oluşturduk, Komisyonlarda görev alan tüm meslektaşlarımıza başarılar dileriz. Bizleri kırmayıp komisyonlarda görev alan meslektaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ederiz.

         Isparta’ya son gelişmeler sonucunda 4 hâkim, 1 cumhuriyet savcısı atandı. Isparta’dan ise 3 hâkim, başka kentlere ataması gerçekleştirildi. Resmî Gazete’nin 29789 sayılı basısında yayımlanarak yürürlüğe giren atamalar sitemizde ilan edildi. Yeni Yargıçlarımıza ve Savcılarımıza hayırlı olsun deriz. Isparta Adliyesi olarak nerede ise tüm mahkemelerin Hakimleri’nin yetkileri dağıtıldı.

         Yeni Binamız altında bulunan kafede Avukat kimlik kartı ile %30 luk indirim devam etmektedir (TBB ile yapılan sözleşme uyarınca) , bu konu ile ilgili kendisine indirim yapılmadığını belirten meslektaşlarımızın Baroya veya da bizzat bizlere şikayetini iletmesini önemle rica ederiz.

         Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı’na 47.Yıl Kuruluş Yıldönümü için göndermiş olduğumuz kutlama yazımız sitemizde ilan edildi.

         Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesinin 2016/121 E sayılı dosyasının duruşması nedeni ile dönem dönem Yeni adliye sarayı Avukat otoparkının kullanımı Cezaevi araçlarına ve Emniyet güçlerini araçlarına tahsis edilmektedir. Söz konusu dosyanın tutuklu sanıklarının çok olması Cezaevi link araçları ile getirilip götürülecek olması, bu esnada Avukat araçlarının zarar görme ihtimali ile yoğun güvenlik önlemlerinin alınması gerektiği dikkate alındığında Isparta C. Başsavcılığı ile yaptığımız görüşme neticesinde alınan karar nedeni ile tüm meslektaşlarımızın anlayışı için teşekkür ederiz.

         Yine bu dönem içerisinde Ülkemizin çeşitli illerinde meydana gelen terör olayı nedeni ile Terörün her türüne ilişkin yerel ve Ulusal basında ki basın açıklamalarımız sizlerle paylaşıldı. Hatta son dönemde Isparta’mızın da şehitleri arasında Meslektaşımız Av.Murat Yiğit’in yeğeni de Şırnak'ın Beytüşşebap ile Uludere ilçeleri arasında bulunan Habur-2 köprüsü yakınlarında zırhlı askeri aracın geçişi sırasında, PKK’lı teröristlerin önceden yola yerleştirdikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucunda Ahmet Hilmi Yiğit şehit düştü şehit olan askerimizin cenaze törenine bizzat şahsım ve Baro Başkan yardımcımız Av. Bahadır Erdem, Baro Genel Sekreterimiz Av.Salih Kocagöz katıldık. Şehidimizin ailesine ve yakınlarına tekrar başsağlığı diler terörün her türünü lanetleriz.

         Baromuz Yönetim Kurulunun aldığı kararla olağan üstü hal nedeni ile CMK görevlendirmelerinde aksamalar yaşanmış, görevlendirmelerde meslektaşlarımız çekimser kalmış, mazeretler yoğunlaşmış ve müdafii atamaları güçleşmiştir bu nedenle OHAL’İN sonlanmasına kadar CMK atama sistemindeki mazeretler kaldırılmıştır. Sitemizde bütün meslektaşlarımıza ilan ettik. OHAL nedeni ile almış olduğumuz bu karar nedeni ile yine meslektaşlarımızın gösterdikleri anlayış için teşekkür ederiz.

         Son gelişmeler neticesinde Türkiye Barolar Birliği Başkanımızın çağrısı ile Av. Prof. Dr. Metin Fevzioğlu ve bizzat şahsım, Baro genel Sekreterimiz Av. Salih Kocagöz ile meslektaşımız  Av. Tahir Alan ve 70 Baro Başkanı ile sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı ve yine İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soyluya bir dizi ziyaret gerçekleştirilmiş ve sitemizde sizlere de ilan edilmiştir.

     03.08.2016 tarih ve 6736 sayılı kanun ile resmi gazetede yayınlanan bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanunda yapılan düzenlemeler kapsamında Baro aidatlarına ilişkin değişiklikler doğrultusunda geçmiş dönem Baro aidatı bulunan meslektaşlarımızın Başkanlığımıza müracaat etmeleri konusunda duyurumuzu sitemizde ilan etmekteyiz, Şu anda Baromuzun 119,000,00 TL aidat alacağı bulunmaktadır. Öncesinde aidatlar CMK ödemelerin Baromuzca yapıldığı dönemde, CMK dan tahsil edilmekte idi. Ancak CMK ödemelerinin maliyece gerçekleşmesi nedeni ile aidat ödemelerinde aksamalar yaşanmış ise de yukarıda ifade ettiğimiz düzenleme Kasım 2016 tarihine kadar uzatılmıştır. İlgili yeni düzenlemeden istifade etmek isteyen meslektaşlarımızın aidatlarını Baro Kalemine müracaat ederek ödemeleri rica ederiz. 

        Yine Isparta Barosu 4. Arabuluculuk Eğitimi Isparta devin otelde gerçekleştirildi. Eğitim sonunda katılım sağlayan meslektaşlarımıza sertifikaları takdim edildi. TBB ve Başkent üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz eğitime katılım sağlayan tüm meslektaşlarımıza 03/11/2016 tarihinde yapılacak sınavda da başarılar dileriz.

         Stajyerlerimizden Bersu Karadoğan’a Avukatlık yemini yaptırılarak Baromuzun levhasına kaydettik hayırlı ve uğurlu olsun. Değerli staj hocası Av. Ercan Çimenkaya ve sevenlerine de hayırlı olsun.

          Yine Baro Hizmet Binamızda  TBB Disiplin Kurulu Başkanı Av. Mehmet Haşim Mısır, TBB Disiplin Kurulu üyeleri Av. Ruhi Bacanlı, Av. Özkan Bulgu, Av. Dilaver Erdoğan, Av. Ünal Dinç, Av. M. Oktay Yalçın'ın katılımlarıyla disiplin kurulu duruşmalarını icra ettiler. Kendilerine ve Türkiye Barolar Birliği Başkanımıza teşekkürlerimizi sunarız. 

           Türkiye Barolar Birliği Başkanımız Av. Prof Dr. Metin Feyzioğlu ile beraberindeki yardımcısı Av.Berra Besler, Genel Sekreter Av.Güneş Gürseller ile TBB Disiplin Kurulu Başkanı Av. Haşim Mısır ve üyeleri Isparta ya gelerek Baromuzu ziyaret ettiler. Kendilerine teşekkür eder, saygılar sunarız.

         30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama programlarına Baro Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Ünsal Çankaya katılmıştır. Kendisine şükranlarımızı sunarız.

         2016-2017 Adli Yıl Açılış Töreni Isparta Barosunun Güzide Avukatların katılımı İle Adliye önünde düzenlediğimiz törenimiz ile  gerçekleştirildi. Meslektaşlarımıza yeni adli yılımızın hayırlı olmasını dileriz.

         Yine Staj Eğitim merkezimizce düzenlenen Stajyer Avukat Fatma Türkan Şallı ve İsmail Çayır’ın sunumlarını Baro Hizmet Binamızda icra ettiler. Stajyerlerimize ve staj eğitim merkezimize teşekkürü bir borç biliriz.

          Stajyerlerimizden Çiğdem Karahan ve Ali Metin’e Avukatlık yemini yaptırılarak Baromuzun levhasına kaydettik hayırlı ve uğurlu olsun. Değerli staj hocaları Baro Başkan Yardımcımız Av. Bahadır Erdem, Baro üyesi meslektaşımız Av. Bahadır Erdem ve sevenlerine de hayırlı olsun.

         2016-2017 eğitim ve öğretim yılı açıldı Başta meslektaşlarımızın evlatları ve torunlarına ve tüm eğitim öğretim camiasına hayırlı olsun. Konu ile ilgili açıklamamız ve kurumlara yazdığımız yazılarımızı site de ilan ettik.

            TBB Kurgusal Duruşma Akdeniz Bölge elemelerinde 2. Olan Baromuzun Kurgusal duruşma ekibi, Av. Dilara Nur Cansu, Av. Ahmet Ali Ünal, Av. Stj. Hüseyin Küçükkoyuncu, Av. Stj. Tuğçe Demiralay ,Av.Stj.Erşah Toprak ve Av. Stj.Gülnaz Demiralay Türkiye Barolar Birliğinde düzenlenen Stajyer Avukatlar Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışması Finalini izlemek üzere katıldılar. Kendilerine teşekkür ederiz.

         İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonunda Maliye Bakanlığı Isparta Defterdarlığı Gelir Müdürlüğünce, Son KHK İle Maliye Alanında Yapılan Düzenlemeler Konulu Aydınlatma Toplantısına Meslektaşımız Av. Şeyda Çetin Katıldı. Kendisine teşekkür ederiz.

         Stajyerlerimizden Tuğçe Demiralay ve Hüseyin Küçükkoyuncu’ya Avukatlık yemini yaptırılarak Baromuzun levhasına kaydettik hayırlı ve uğurlu olsun. Değerli staj hocaları Av. Ali Osman Altunbaşak, Av. Bekir Nayır ve sevenlerine de hayırlı olsun deriz.

         Turuncu eğitim etüt merkezince Baromuza özel %10 luk indirim sağlanmış olup, Turuncu Eğitim Etüt Merkezine teşekker eder bu konuda meslektaşlarımızın Avukat kimlikleri ile %10 luk indirimin kendilerine hayırlı olmasını dileriz.

         Uyap sistemi ile ilgili sıkıntısı olan meslektaşlarımızın Baro Personelimiz Şenol Erol dan bürolarında ki yardım taleplerinin karşılandığını sitemizde duyurmuş idik meslektaşlarımızın Uyap ile kullanım sıkıntılarında Baro Personeli Şenol Erol’a müraacat etmelerini rica ederiz.

           Baromuz Yeni Hizmet Binası kafeteryasını hafta sonları ve Lig ve Süper Lig maçlarında hizmete açtık meslektaşlarımıza konu ile ilgili mesaj ile bilgi verdik, meslektaşlarımıza hayırlı olsun der, kafeteryamıza bekleriz.

             Türkiye Barolar Birliğinin 2016/68-66-52-48-37-42-36 sayılı duyuruları sitemizde ilan edilmiştir.

          29. Olağan genel kurulumuz nedeni ile gerek bizleri Baromuza gelerek ziyaret eden, gerekse çiçekleri ve kutlama yazıları ile bizleri onurlandıran dostlarımıza şükranlarımızı sunar bu konuda da siz saygıdeğer meslektaşlarımızı sitemizde ki duyurular ile öncesinde bilgilendirdiğimizi belirtiriz.

         Isparta İl Jandarma Alay Komutanı İsmail Cömert  Baro Başkanlığımıza veda ziyaretinde bulundu. Kendisine yeni görev yerinde başarılar dileriz.

         Isparta Valisi Sayın Şehmus Günaydın Baro Başkan Saymanımız Abdullah Çelik ve Baro Genel Sekreterimiz Av. Salih Kocagöz'ün katılımıyla Başkanlığımızı ziyaret ettiler.  Kendilerine teşekkür eder saygılar sunarız.

          Altı Nokta Körler Derneği Isparta İl Başkanı Baro Başkanlığımıza hayırlı olsun ziyarette bulundular kendilerine teşekkür ederiz.

         Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Batuhan Güldiken ve ekibi baromuza hayırlı olsun ziyaretinde bulundular kendilerine teşekkür ederiz.

             Yine Özel Davraz Yaşam Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Başhekimi Baro Başkanlığımıza hayırlı olsun ziyaretinde bulundular kendilerine teşekkür ederiz.

           Yine Isparta İl Müftüsü Baro Başkanlığımıza hayırlı olsun ziyaretinde bulundular kendilerine teşekkür ederiz.    

             C.Savcımız Erol Taslak’a ise Baro Başkanı olarak şahsım ve yine Başkan Yardımcımız Av.Bahadır Erdem ile meslektaşlarımız Av.Murat Kundakçı ile Av.Murat Çağrı Yıldız-Stj Av.Nihan Kundakçı iadeyi ziyarette bulunduk.  

               Isparta Cezaevi 2. Müdürü Baromuza hayırlı olsun ziyaretinde bulundular kendilerini teşekkür ederiz.

         Isparta C.Başsavcımız Sayın Mustafa Kemal Çokdinç Baromuza hayırlı olsun ziyaretinde bulundular kendilerine teşekkür ederiz.

         Önceki Dönem baro Başkanlarımızdan Av.Taner Soğancı Baromuza hayırlı olsun ziyaretinde bulundular kendilerine teşekkür ederiz. 

          29. Dönem Olağan Genel Kurulunun hemen akabinde mutat toplantılarımızı gündemli olarak Yeni Baro Hizmet binamızda yapmaya devam ettik, konuya ilişkin tüm gündem maddelerini ve içeriklerini de sizlere ilan ettik ve etmeye devam edeceğiz. Gündemde görüşülmesini arzuladığınız konuları Baromuza her zaman bildirmenizi rica eder, şeffaf baro anlayışımızı devam ettireceğimizi belirtiriz.

           Yine bu dönem içerisinde Stajyerlerimizden Eray Şahin Avukatlık yemini yaptırılarak Baromuzun levhasına kaydettik hayırlı ve uğurlu olsun. Değerli staj hocaları Av. Necati Şahin, Av. Gökhan Şahin, Av Oya Şahin ve sevenlerine de hayırlı olsun deriz.

         TBB Meslek İçi Eğitim Seminerleri Kapsamında Burdur Barosunda Düzenlenen HMK-İstinaf Konulu Eğitim Seminerine Baro mensubu meslektaşlarımız ve Avukat stajyerlerimizin katılımı ile gerçekleştirdik. Tüm katılan meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.

          29. Olağan genel kurulumuzun akabinde 14.10.2016 tarihinde şahsım ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av. Bahadır Erdem-Av. Arzu Elma Benli-Av. Cengiz Kayhan-Av. Ünsal Çankaya-Av. Ayşe Nur Akbay-Av. Fatih Semiz ile Ankara’ya yaptığımız ziyaret neticesinde Başta Anıtkabiri ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesini ziyaret ettik.

         Yine aynı şekilde 14.10.2016 günü şahsım, Belirttiğimiz Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile birlikte meslektaşımız Av. Recep Özel de olmak üzere Türkiye Barolar Birliği Başkanı sayın Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'nu ,Yönetim Kurulu üyelerini, TBB  Başkan danışmanı Av. Zafer Köken'i ziyaret ettik. Ziyaretimize ise Ayrıca Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan ve Yönetim Kurulu Üyeleri de eşlik ettiler.

          18.10.2016 Tarihinde Isparta Devlet Hastanesi Baş Hekimi Uzman Dr. Hüseyin Yavuz ve eşi meslektaşımız Av. Hürriyet Yavuz Başkanlığımızı ziyaret etti. Kendilerine teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz.

         18.10.2016 Tarihinde Isparta Denizbank Şube Müdürü Yalçın Yavuz ve Isparta Denizbank Afilli Bankacılık Yönetmeni Firuze Karahan Başkanlığımızı ziyaret ettiler. Kendilerine teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz.

        19.10.2016 Tarihinde Eski Isparta Teknik Direktörlerinden Tarık Söyleyici ve Isparta Eski Futbolcularından Mustafa Fışkınçiçek Başkanlığımızı Başkan Yardımcımız Av. Bahadır Erdem'in katılımı ziyaret ettiler. Kendilerine teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz.

       25.10.2016 Tarihinde Isparta Milletvekili Sayın İrfan Bakır ve Beraberinde Sayın Ziya Danışman Başkanlığımızı Başkan Yardımcımız Av. Bahadır Erdem'in katılımı ile  hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.  Kendilerine teşekkür ederiz.

          28.10.2016 Tarihinde Şahsım ve Başkan Yardımcımız Av. Bahadır Erdem  ile birlikte Isparta İl Emniyet Müdürü Halil Altan'a veda ziyaretinde bulunduk. Kendisine yeni görev yerinde başılar dileriz.

         Meslektaşlar arası birlik ve beraberliğin perçinlenmesi, vefat eden meslektaşlarımız ve aziz şehitlerimiz adına her yıl düzenlenen geleneksel aşure ikramımız adliye sarayı önünde Yoğun katılım eşliğinde C. Başsavcımızın da eşlik etmesi ile gerçekleştirdik.

         Denetimli serbestlik müdürlüğü tarafından adliye sarayı konferans salonunda düzenlenen İzgören akademinin sunumu ile gerçekleşen seminere şahsım olarak katılım sağlandı.

         Stajyerlerimizden Av. Esra Yaman- Av. Nurettin İnceayan- Av. Erşah Toprak- Av. Fatma Özkan ve Av. Nur Ayşe Bıdak'ın Avukatlık yemini yaptırılarak Baromuzun levhasına kaydettik hayırlı ve uğurlu olsun. Değerli staj hocaları Av. Zeki Aksuman, Av. Cahit Okçu, Av Afşin Bozkurt, Av. Av. Adnan Er- Av. Serdar İpek, Av. Bahadır Erdem, Av Ömer Berber  ve sevenlerine de hayırlı olsun deriz.

         28.10.2016 Tarihinde Hükümet konağı önünde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenine şahsım ve Baro Başkan Yardımcımız Av. Bahadır erdem ile katıldık.

         29.10.2016 Tarihinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenine şahsım olarak bizzat katıldım. Yine Cumhuriyetimizin 93. Yıl dönemi münasebeti ile yaptığımız basın açıklamasını sizlerle ve değerli basın ile paylaştık.

         Bu dönem içerisinde de acı ve tatlı günler yaşadık, aramızdan ayrılan yakınlarımız, yeni dünyaya gelen çocuklarımız, hastalıklarımız oldu tüm bu hususlar ile ilgili haberleri sitemizde yayınladık ve sizlere duyurmaya özen gösterdik. Sevinçli ve acı günlerinde tüm meslektaşlarımız ile acısını ve sevincini paylaşmaya özen gösterdik, çünkü biz büyük bir aileyiz.

         Yine bu dönemde de terör olayları nedeni ile aramızdan ayrılan Aziz Şehitlerimize Allah Rahmet kederli ailelerine bizlere Baş sağlığı diler, Gazilerimize ise acil şifalar dileriz. Bu konu ile ilgili yaptığımız tüm basın açıklamaları ve kınama mesajları kamuoyu ve sizlerle paylaşılmış olup, son olmasını dileriz.

         Faaliyet raporumu sonlandırırken tüm meslektaşlarıma bize gösterdikleri sonsuz destek ve katkıdan dolayı şükranlarımı sunarım. Büyük bir aile olmanın sorumluluğunu idrak ettiğimizi ve TEK SES VE TEK YÜREK OLMANIN bizlere güç verdiğini belirterek içerisinde bulunduğumuz kötü günlerin sonlanarak, Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet payidar olması dileği ile tüm meslektaşlarımıza ve sevdiler ve saygılar sunarım. 01/11/2016

Av.Gökmen Hakkı Gökmenoğlu

       Isparta Baro Başkanı