BASINA VE KAMUOYUNA

T.C.

ISPARTA BARO BAŞKANLIĞI

BASINA VE KAMUOYUNA

Bu sabah Muğla'dan gelen acı haberle güne başladık. Kendisinden 5 gündür haber alınamayan genç kadın Pınar Gültekin birlikte olmak istemediği erkek tarafından vahşice öldürüldü. Yine öldürülen hayatı ile ilgili kendi tercihini yapmak isteyen bir kadın öldürense reddedilmeyi hazmedemeyen bir erkek. Bugün Pınar aramızdan koparıldı; tıpkı daha önce seslerini duyamadığımız, kurtaramadığımız, isimleri saymakla bitmeyen, her birinin acısının kalbimizden taştığı binlerce kadın gibi...

Bu ülkede her gün kadınlar acımasızsa erkek şiddetinin kurbanı oluyorlar. Hayatta kalan kadınlarsa kendi sonları için endişeli bir bekleyişe mahkum... Hangimizi benzer bir sonun beklemediği garanti altında? Çünkü görüyoruz ki söz konusu şiddet mağduru bir kadınsa her failin kendisini aklayacak bir gerekçesi mutlaka var.

Ard arda gelen ölüm haberleri dururken; tek amacı kadınları yaşatmak, topluma kazandırmak olan adeta kadınların can simidi İstanbul Sözleşmesi'nin bugünlerde talihsiz bir şekilde tartışmaya açılması asla kabul edilebilir değildir. Sağlıklı bir toplumu hedefleyen; özgür bireylerin toplumun  her alanında eşit şekilde yer bulması için taraf devletleri sorumlu kılan bir hukuki kaynaktan rahatsız olmak; kadına karşı şiddet eylemlerini meşru görmek ve kadınların toplumda özgürce var olmasını kabul etmemekten başka bir amaç taşımamaktadır. Bizler kadını yok sayan; erkek şiddetine  her fırsatta  kılıf uydurmaya çalışan bu zihniyeti kabul etmiyoruz. Biliyoruz ki toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmadığı her gün bu haberler gelmeye ve bizlerin canını acıtmaya devam edecek. Elbette hem bugün öldürülen Pınar'ın hem de bütün öldürülen kadınların faillerinin en ağır cezaları alması için  bütün gücümüzle mücadele vereceğiz. Adalet yerini buluncaya kadar peşini bırakmayacağız. Bunun yanında bir diğer mücadeleyi de kadınların korkusuzca, özgürce, insan onuruna yakışır şekilde bir hayat sürebildiği; şiddetten uzak, sağlıklı toplum yapısının inşa edilmesi için vereceğiz.

İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanmadığı, yok sayıldığı her gün, erkek şiddetine, kadının toplumdan silinmesine verilmiş bir destek demektir. Yıllarca verilen hukuki mücadelelerden sonra elde edilmiş kazanımların böyle bir ortamda gözden çıkarılması insan haklarını koruyan bir hukuk devletinde söz konusu olmamalıdır.

Başta bugün aramızdan ayrılan Pınar Gültekin'in ailesi ve sevenleri olmak üzere, kadın mücadelesine emek veren herkese başsağlığı dileklerimizi iletirken; hukuki süreci yakından takip edeceğimizi; kadınların bu yolda yalnız olmadığını Isparta Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu olarak kamuoyuna saygılarımızla duyuruyoruz.

Ölüm haberlerine uyanmadığımız günlere kavuşmak dileğiyle...İstanbul Sözleşmesi Yaşatır!!! 21.07.2020

ISPARTA BAROSU

KADIN VE ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONU

29-06-2020 - 13:16:02

MESLEKTAŞIMIZ AV.MEHMET BİLGİÇ'İN  DEDESİ VEFAT ETMİŞTİR. MERHUMA ALLAH'TAN RAHMET AİLESİNE VE YAKINLARINA BAŞSAĞLIĞI DİLERİZ.

04-06-2020 - 11:20:26

MESLEKTAŞIMIZ AV.EKREM YILMAZTÜRK'ÜN KIZ BEBEĞİ DÜNYAYA GELMİŞTİR. MİNİK BEBEĞİMİZE HOŞGELDİN DER, MESLEKTAŞIMIZA VE AİLESİNE TEBRİK DİLEKLERİMİZİ İLETİRİZ.

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ÇELENK SUNMA VE BASIN AÇIKLAMASI
KADES UYGULAMASI
ISPARTA BAROSU KADIN VE ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONU BAŞKANLIĞIMIZIN KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI FARKINDALIK AMAÇLI VİDEOSU