TBB’DEN KUTUPLAŞTIRAN ALEVİLİK SORUSUNA SUÇ DUYURUSU
24-04-2015

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 7. sınıflara yönelik yapılan ve 152 bin öğrencinin katıldığı deneme sınavında Alevilik ile ilgili bir soru tepkilere neden oldu. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi testinde, "Alevilik-Bektaşiliğin dayandığı karakteristik özellikler arasında hangileri bulunur" diye öğrencilere yöneltilen soruda, cevap olarak Hz. Ali sevgisi, On İki İmam sevgisi maddeleri yer alırken, Kur’an sevgisi ve doğa sevgisinin Alevi-Bektaşiliğin dayandığı karakteristik özellikler arasında yer almaması dikkat çekti.

Türkiye Barolar Birliği, sınav sorusunun öğrenciler arasında din ve mezhep ayrımcılığına neden olduğu iddiasıyla Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Barolar Birliği ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ilgililer hakkında idari soruşturma açılmasını talep etti.

Savcılığa sunulan suç duyurusu dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:

“Sağlıklı bir toplumun şu anki garantisi olan çocukların eğitim kurumlarında karşılaştığı din ve mezhep ayrımcılığına dair tavır, kendi inançlarından, kişiliklerinden endişe duymalarına sebebiyet vereceğinden, alıntılanan temel eğitim amacına aykırı şekilde ‘ruh ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe’ sahip olmalarını engellemekte, kendilerini diğer din ve mezhepteki akranlarından farklı görmek suretiyle ayrımcılığa yol açmaktadır.”

Ek 1: Suç duyurusu dilekçesi

Ek 2: İdari soruşturma talebi

29-06-2020 - 13:16:02

MESLEKTAŞIMIZ AV.MEHMET BİLGİÇ'İN  DEDESİ VEFAT ETMİŞTİR. MERHUMA ALLAH'TAN RAHMET AİLESİNE VE YAKINLARINA BAŞSAĞLIĞI DİLERİZ.

04-06-2020 - 11:20:26

MESLEKTAŞIMIZ AV.EKREM YILMAZTÜRK'ÜN KIZ BEBEĞİ DÜNYAYA GELMİŞTİR. MİNİK BEBEĞİMİZE HOŞGELDİN DER, MESLEKTAŞIMIZA VE AİLESİNE TEBRİK DİLEKLERİMİZİ İLETİRİZ.

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ÇELENK SUNMA VE BASIN AÇIKLAMASI
KADES UYGULAMASI
ISPARTA BAROSU KADIN VE ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONU BAŞKANLIĞIMIZIN KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI FARKINDALIK AMAÇLI VİDEOSU